Știrea zilei
Infern cu cocoașe pentru șoferii care trec pe strada Marchian - VIDEO & GALERIE FOTO

Montarea limitatoarelor de viteză pe Marchian, la trecerea de pietoni de la intrarea în curtea Spitalului Județean, a blocat aproape complet o stradă care și așa suferea din cauza dopurilor rutiere care se creează zilnic.

Cocoașele de pe Marchian reușesc să blocheze circulația pe încă două străzi

În condițiile în care înainte de amplasarea acestora, la orele de vârf se circula bară la bară, după ce acestea au fost dispuse artera a devenit un coșmar în toată regula pentru conducătorii auto. Astfel, de pe la 7:30 până spre 17:00 s-a ajuns ca pe fiecare sens de mers, înainte de respectiva trecere de pietoni, mașinile să se deplaseze cu o mulțime de opriri, banda fiind plină până în cele două intersecții, de la Casa Sindicatelor, respectiv Casa Tineretului. Ba mai mult, montarea acelor cocoașe provoacă la orele de vârf până și blocarea unor segmente din bulevardul Mihai Eminescu și Cuza Vodă din cauza șoferilor care vor să intre pe Marchian și pur simplu nu au loc unde să vireze.

Care statistici?

Decizia de montare a respectivelor limitatoare a fost luată de Comisia de Sistematizare a Circulației, la propunerea expresă a Serviciului Poliției Rutiere. Reprezentanții acestuia au motivat că trebuie amplasate acele cocoașe pentru a proteja pietonii fiindcă sunt accidente frecvente în zonă. Polițiștii nu au prezentat însă nici o statistică din care să reiasă că în acea zonă au loc des evenimente rutiere.
Și chiar dacă ar fi prezentat, statisticile Poliției au devenit cât se poate de discutabile ținând cont de ceea ce s-a întâmplat în urmă cu două săptămâni la Spitalul Județean, unde sute de oameni din Centrul Vechi au făcut un scandal monstru timp de două zile, iar Inspectoratul de Poliție Județean, Jandarmeria și Poliția Locală nu au aplicat nici măcar o singură amendă, ceea ce înseamnă că, oficial, acolo nu a fost nici un scandal.


”Traficul este anevoios mai anevoios la început, dar am văzut că ușor-ușor se corectează. Putem reveni asupra deciziei dacă nu este oportună. În acest moment mai așteptăm, în proxima ședință vom pune acest subiect în discuție”,


Cosmin Andrei, președinte Comisia de Sistematizare a Circulației.

Plângeri ignorate

Comisia de sistematizare rutieră s-a întrunit vineri și a ignorat sumedenia de plângeri, hotărând menţinerea limitatoarelor de la spital.


”Vom vedea după 11 septembrie ce va fi. Personal anticipez un blocaj major în anumite perioade din timpul zilei, care va determina regândirea măsurii. Sper să nu ajungem la situaţia tragică în care să avem pierderi de vieţi omenești pentru că salvarea nu a reușit să plece la o urgenţă sau să intre la UPU. Soluții alternative pentru vitezomanii de noapte erau, luându-se în calcul inclusiv posibilitatea de montare a unui radar fix”,


Marius Oroșanu, consilier local.


Acesta a făcut o interpelare în ședința Consiliului Local Botoșani din 31 august, în care a cerut regândirea măsurii, lucru care însă nu s-a întâmplat. El a precizat că nu locuiește în zonă, nu circulă pe acolo la și de la serviciu, trece foarte rar pe Marchian, deci nu are un interes personal, însă ”asta nu mă împiedică să mă gândesc la posibile consecințe pentru alții”.


Primăria Botoșani a mai montat limitatoare de viteză într-unul din mandatele de viceprimar ale lui Florin Ghiorghiță, însă a renunțat rapid după ce, la fel ca acum, circulația s-a blocat pe Marchian.

 

loading...
Deșteptul care a pus limitatoare pe Marchian „blestemat” de șoferi
”Cocoașe” pentru limitarea vitezei pe unele străzi din Botoșani

 

DESCARCĂ GRATUIT APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

 

download from google playdownload from apple store
Surpriza de 6 milioane vine cu… ascensorul: Doi fraţi din Flămânzi cu afaceri în… lifturi au ajuns să aibă cea mai profitabilă firmă botoşăneană din construcţii

Topul Judeţean al Firmelor lansat în ultima parte a anului trecut de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură (CCIA) Botoşani cuprinde o surpriză de proporţii. Cea mai profitabilă companie din construcţii şi domeniile înrudite este din Flămânzi.

EXCLUSIV: Mărturisirea în lacrimi a tinerei care și-a aruncat bebelușul în canal: Aș vrea să dau timpul înapoi

Cu doar câteva ore înainte de a fi condamnată, tânăra de 21 de ani care și-a aruncat pruncul la poligonul ACR la doar patru zile de la naștere s-a aflat marți în fața instanței de la Tribunalul Botoșani.

Polițist lovit de o femeie din Centrul Vechi – VIDEO & FOTOGALERIE

Încă un incident, din seria celor numeroase care parcă nu se mai termină, s-a petrecut în Centrul Istoric al municipiului Botoșani, în preajma Crăciunului. Și din nou se demonstrează că în zona considerată de cei de la Poliție ca fiind una cu grad de infracționalitate scăzut, se sună la 112 și de câte trei ori pe săptămână.

Polițistul local de la Botoșani care trăiește în două lumi, unite însă de oameni, totul a început în urmă cu 44 de ani – GALERIE FOTO

Odată intrați în sediul Primăriei, oaspeții care vizitează Botoșaniul se opresc puțin pentru a-și bucura ochii și sufletele de culorile calde din tablourile expuse pe pereții instituției și care sunt poate un rând din cartea de vizită a municipiului reședință de județ.

Asalt la mall, imagini unicat: parcarea s-a blocat, film fără bilete, peste 13.000 de oameni înăuntru - FOTOGALERIE

Sărbătorile de iarnă au adus noi recorduri de asistență la cel mai mare complex comercial din Botoșani. Imagini unicat au putut fi văzute în zilele de după Crăciun și Anul Nou.

Drogurile și drogații pun stăpânire pe Botoșani, orașul terorizat de rețelele care vând moarte

Un drum în capitală în urmă cu mai mulți ani de zile însemna și o undă de șoc la vederea persoanelor care se aflau sub influența unor substanțe psihoactive și despre care la Botoșani nu se punea problema să existe. Astfel de cazuri erau văzute mai ales la televizor.

Furtul sfârșitului de an: O celebră pensiune a rămas fără armăsarul care încânta turiștii - Parcă avea aripi și a zburat

Pe lângă o mulțime de vitezomani, oameni care au comercializat fără drept petarde și pocnitori și bețivi la volan, sărbătorile de iarnă au adus la Botoșani și un furt pe care nu îl întâlnești chiar în fiecare zi.

A semnat! Peste 3 milioane de euro pentru furnizarea unei ape “mai pură decât apa plată” - DOCUMENT

Primarul unei comune din județul Botoșani a semnat la Bucureşti contractul de finanţare pentru realizarea obiectivului de investiţii “Extindere, reabilitare şi modernizare a sistemului de alimentare cu apă”.

Am trăit-o și pe asta: Vedeta revelionului a plecat în timpul concertului să vorbească la telefon și să tragă o țigară - VIDEO & GALERIE FOTO

Peripețiile la revelionul organizat de Primăria Botoșani au început înainte de pana de curent din timpul recitalului susținut de Ami. Show-ul nopții dintre ani l-a început Fly Project, care și-a terminat reprezentația într-un mod cel puțin ciudat.

loading...
5.000 de oameni la revelionul în stradă, de la dansuri senzuale la o... capră, de la beznă la un grandios foc de artificii - VIDEO & GALERIE FOTO

Început timid, cu doar vreo sută de oameni, și trecut printr-o pană stânjenitoare de curent, revelionul în stradă organizat de Primăria Botoșani a plusat pe parcurs și a terminat ”en-fanfare” cu un grandios foc de artificii și cu mii de oameni exaltați de reprezentația lui Matteo.  

Un chef din Botoșani invitat la o televiziune națională, a gătit și pentru un ministru – CE recomandă pentru masa de Revelion – FOTO&VIDEO

Botoșani nu este recunoscut numai datorită personalităților care reprezintă acest județ sau a fetelor frumoase. Și în domeniul culinar, numeroși botoșăneni cu statut de chef, scot capul în țară și peste hotare și o fac cu cinste.

Botoșănenii l-au trimis în Parlamentul European, euro-Țurcanu moare de grija celor de la… Neamț – FOTOGALERIE 

În urmă cu mai bine de trei ani de zile, de la vârful politic al PNL mesajul transmis botoșănenilor era unul promițător: Botoșaniul avea să fie reprezentat pentru prima dată în Parlamentul European. 

Prima mare lovitură din ultimii 5 ani - Aproape 7 milioane de euro obținuți la municipiu, orașul se schimbă la față cu investiții de amploare

Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene (MDRAPFE) a făcut publice joi rezultatele preliminare ale evaluării și selecției Strategiilor de Dezvoltare Locală (SDL) propuse spre finanțare în cadrul mecanismului Dezvoltare Locală Plasată sub Responsabilitatea Comunității (DLRC).

Lovitură de proporții, toate instituțiile au INTERZIS la plăți prin trezorerie până în 2018 printr-un ordin adoptat pe vremea ”sarmalelor pentru Crăciun”

Administrația publică locală, dar nu numai, suferă un șoc financiar de proporții pe final de an. Zeci de instituții botoșănene nu își mai pot folosi banii pe care îi au în conturi, iar fonduri importante se vor întoarce la bugetul de stat.

loading...
Doi grei din construcțiile de drumuri țin de un an o Primărie cu peste 5 milioane de lei în conturi pentru un drum și un pod - FOTOGALERIE

Unii nu au bani pentru investiții, alții nu au nici măcar proiecte, iar alții nu au reușit încă să întocmească studii de fezabilitate. Se poate însă și invers.

PRIMUL Crăciun fără mâncare de la UE pentru familiile sărace de la Botoșani – VESTEA din 2018

Nefiind an electoral, 2017 își ia rămas bun de la Botoșani și botoșăneni fără deja tradiționala împărțeală a produselor alimentare acordate cu generozitate de Uniunea Europeană.

Primarul Cătălin Flutur și-a cumpărat hibrid de 20.000 de euro – FOTOGALERIE

Achiziție făcută la Primăria municipiului Botoșani care se ridică la aproximativ 20.000 de euro cu tot cu TVA.

Vine, Vine... KFC și la Botoșani! Lucrările au intrat în linie dreaptă - FOTOGALERIE

Investiția în primul KFC de la Botoșani se apropie de finalizare. Restaurantul care va funcționa în galeriile comerciale din vecinătatea Kaufland are deja siglă și o replică a colonelului Sanders, fondatorul Kentucky Fried Chicken.

Șmecheria uluitoare prin care un botoșănean și-a tras loc de parcare lângă trecerea de pietoni: A folosit un truc pentru a găsi tot timpul acel loc liber - GALERIE FOTO

Când e vorba de înșelat statul și vecinii, inventivitatea unor botoșăneni nu cunoaște limite. Mai ales când respectivii sunt și conducători auto.

vivacredit.ro
Iris și Felicia Filip au aprins Casa Sindicatelor, de la Beethoven la zurgălăi și ”Strada ta” - VIDEO & GALERIE FOTO

Poate cel mai așteptat concert al anului, la care biletele s-au vândut tocmai din luna octombrie, a avut loc joi seară la Casa de Cultură a Sindicatelor într-o atmosferă de excepție.

Pe strada Puskin s-au montat aiurea si fara rost
6 septembrie 2017, 19:01
Inlocuiti politia locala sau rutiera cu aceste limitatoare ?
6 septembrie 2017, 18:57
Lulu, intelegi ce vrei tu !!! Cu asta am incheiat !
6 septembrie 2017, 15:48
nu de mult la Botosani s-au ridicat masini parcate neregulamentar iar cineva a si pierdut capital politic pt acest lucru, acum cred ca cineva va pierde politic pt indarjirea cu care se insista pt aceste cocoase
6 septembrie 2017, 15:31
Pt a nu exista cetateni si soferi descriminati in BT recomand comisiei din cadrul primariei sa ia decizia montarii acestor"cocoase" la fiecare trecere de pietoni si la fiecare indicator "stop"
6 septembrie 2017, 15:26
credam ca aceste limitatoare au scopul reducerii vitezei si nu sunt montate pt ca toti soferii sa observe si sa respecte indicatorul stop, cine nu respecta acest indicator sa i se ridice permisul iar montarea limitatoarelor sa se faca sisau pe artera pe care se circula cu viteza, parerea mea
6 septembrie 2017, 15:16
pt CEL DIN ZONA: mi-am dat seama cu siguranta ca stii ce vorbesti dar in schimb nu si ce scrii, eu ma uit la ce scrii deocamdata. Ai si tu dreptate, dar in acest sens trebuie sa inteleg ca: o sa fie permanent un radar pe P.Rares iar pe toate celelalte strazi care dau in P. Rares : Pod de Piatra, iuliu Maniu, Alex cel Bun, Furtunii, Ion Creanga ,etc va tb sa se monteze cocoase chiar daca si pe acestea exista indicatorul STOP, sau la orice indicator STOP se vor monta si cocoase, fara numar, astfel o sa apara Botosani in presa nationala - orasul cu cocoase pt ca soferii nu respecta indicatorul STOP. Bravo !!!!!altfel spus un radar pe fiecare strada cu prioritate si cocoase pt cei care au STOP. Mda
6 septembrie 2017, 15:09
Se circula greu si cu si fara limitatoare. Mai ales cei ce nu au timp sa stea la trecerea de pietoni si acei pietoni care cred ca se poate trece oricand si oricum. Cuvantul de ordine pentru toata lumea e rabdare si toleranta.
6 septembrie 2017, 13:57
Am permis de vreo 30 de ani si stau in zona aia de vreo 48 ! Eu nu m-am bazat niciodata pe acele oglinzi, ca doar nu ma uitam in oglinda sa vad daca vine ceva din partea cealalta ! Respectam pur si simplu regulile de circulatie . Accidentele au fost acolo doar in ultimii ani, datorita NERESPECTARII semnului STOP, si nu din cauza ( vitezei ! ) masinilor de pe Petru Rares . Vad destul de des Radarul pe Petru Rares ( imediat dupa intersectia cu Alexandru cel Bun, pe trotuarul din stanga, spre IC Bratianu ), si circul mai tot timpul pe-acolo, asa ca exista ac de cojocul vitezomanilor . La fel de periculoase sunt toate intersectarile cu Petru Rares : cu strazile Pod de Piatra, Maramures, Armeana, Puskin, Iuliu Maniu, Alexandru cel Bun . Periculoase doar din cauza i.m.b.e.c.i.l.i.l.o.r care nu opresc la STOP . Stiu foarte bine ce vorbesc .
6 septembrie 2017, 12:37
mai oameni buni, Marchian este cea mai circulata, aglomerata strada "transversala" a orasului, iar o comisie de oameni intelepti in loc sa fluidizeze traficul nu face altceva decat sa ingreuneze traficul, pai in ce tara traim totusi ?
6 septembrie 2017, 11:18
Roci, ia spune tu repede ce termen de comparatie ai, cati morti si cati raniti din cauza neacordarii de prioritate la trecere aia de pietoni. Politia nu ne zice nimic, lumineaza-ne tu, ca poate e o masura salvatoare de jde vieti si nu ne dam noi seama, deosebit de prosti fiind. Intre timp, coloanele de masini oprite din cauza cacaturilor alora sunt pana la Hotel Rapsodia (Directia Muncii uneori), Casa Cartii, Bulevard si Maternitate. Fluidizarea traficului my ass.
6 septembrie 2017, 10:22
Utilitatea sau inutilitatea acestor "cocoase" se poate determina abia dupa o perioada de proba de cel putin 6 luni de zile, "unitatea" de comparatie fiind doar numarul de accidente la respectivele treceri de pietoni raportate la o perioada anterioara montarii acestor "cocoase".Altfel, vorbim discutii asa cum facem de mai bine de 27 de ani.
6 septembrie 2017, 10:06
Hai pariu ca se vor demonta cocoasele ? Daca nu , cel tarziu la prima ninsoare ,utilajele Urban Serv la deszapezire vor actiona in consecinta
6 septembrie 2017, 09:50
pt cel din zona: indiferent cate indicatoare de stop si limitatoare de viteza s-ar monta pe Puskin, in intersectia respectiva tot vor fi accidente atat timp cat cei de pe P. Rares chiar daca au prioritate vor circula cu viteza mare si nu vor putea fi vazuti DIN TIMP SI DE LA DISTANTA de catre cei care intra in intersectie de pe Puskin.(Acolo este o problema veche de vizibilitate, nu de acordare a prioritatii,cu mici exceptii. Multi ani au existat niste OGLINZI) Subliniez inca o data faptul ca o mare problema in respectiva intersectie este si faptul in intre anumite ore foarte multe masini ce asteapta sa intre la spalatorie parcheaza in interiorul intersectiei chiar si pe trecerile de pietoni sau in dreptul linie dublu continuu.Alta intrebare:Urmeaza ca,comisia cu cocoase pe creier sa monteze cocoase in toate intersectiile in care nu se acorda prioritate chiar daca exista semnul STOP ???Iar daca tot esti din zona te avertizez ca atunci cand va ploua cel mai probabil din cauza profilului si a baltilor vesnice din zona respectiva limitatoarele sa nu fie vizibile iar soferii cu masinile distruse se vor indrepta in instanta impotriva comisiei cu cocoase pe creier
6 septembrie 2017, 09:41
Ambitii prostesti a unor oameni frustati. Salvarile cu pacienti si care tb sa ajunga cat mai repede la Urgente inoata printre coloanele de masini blocate in trafic si care pasesc precum melcul limitatoarele recent montate.
6 septembrie 2017, 09:20
Lulu, tu gandesti inainte de a vorbi ???!!! Mai citeste o data ( de doua ori, de trei ori , s.a.m.d. ) si vezi daca e normal ce-ai scris tu ! Accidentele de acolo sunt pentru ca cei de pe Puskin NU OPRESC la STOP ! Asa ca ii tempereaza pe do.bi.to.cii care nu respecta semnele de circulatie ! Cei de pe Petru Rares au PRIORITATE . De ce sa-i opresti din drum ???!!!
6 septembrie 2017, 09:16
Cata intelepciune din partea unora, in loc sa se ia masuri cu masinile parcate, garate, abandonate pe prima banda de mers, s-au montat limitatoare pe singura banda aglomerata pe care se mai circula. Inseamna ca se da liber ca pe toate strazile din oras sa se parcheze pe prima banda, iar daca se va circula greu pe a doua banda se vor monta limitatoare pe aceastea, incat soferii sa nu mai comenteze
6 septembrie 2017, 09:09
"unde dai si unde crapa", asa s-a procedat in intersectia de la scoala nr.1, in loc sa se monteze cocoasele pe strada Petru Rares , strada pe care se circula cu viteza mare, s-au montat pe str. Puskin unde exista si indicatorul STOP iar cei care circula pe acesta strada au trecere de pietoni, cocoase, indicator STOP iar, in sfarsit cand reusesc sa intre in intersectie(intersectie fara vizibilitate si din cauza unei spalatorii cu multe masini in stationare) vine Dorel cu viteza de pe P. Rares (acestia nu au restrictii) si face aCCIDENT.Concluzia: comisia si-a facut datoria si a hotarat montarea cocoaselor.Intrebarea mea este: nu cumva cei din comisie au cocoase pe creier ???
6 septembrie 2017, 09:02
Foaie verde băț, nu ai treabă făț.
6 septembrie 2017, 08:56
unii (in general cei lipsiti de experienta) iau decizii din birou, fara a se deplasa la fata locului, iar rezultatele sunt cele pe care le constatam cu totii
6 septembrie 2017, 08:53
iarena.ro
loading...
loading...
Sondaj
Se califică FC Botoșani în play-off?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„A fost un simulacru de gală și nu vorbesc în numele subprefectului Daniela Lozneanu, ci în numele omului Daniela Lozneanu, care a participat la o activitate și care spera să se transpună într-o altă lume, a metaforei. Am fost ...
astratex.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.6573 lei
USD
Dolarul SUA
3.8067 lei
CHF
Francul elveţian
3.9531 lei
GBP
Lira sterlină
5.2524 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4395 lei
XAU
Gramul de aur
163.7883 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2245 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.5068 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0379 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.0601 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1830 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6253 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-1 o C
Dorohoi
-1 o C
Bucecea
-1 o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
-1 o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2018 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.