Știrea zilei
Iris Simfonic & Felicia Filip au umplut cerul cu stele la Filarmonică: valuri de lumini și sute de oameni în picioare – VIDEO & GALERIE FOTO

După ceva peste cinci ani, Cristi Minculescu a revenit sâmbătă seară pe scena de la Botoșani. Împreună cu chitariștii Valter Popa și Doru Borobeică, dar și alături de soprana Felicia Filip și de orchestra simfonică a Filarmonicii au electrizat publicul care a reacționat pe măsură, creând o atmosferă de vis.  

Vis pierdut în sute de lumini


”Iris Simfonic” s-a intitulat spectacolul organizat de Filarmonica ”George Enescu” care a umplut din nou până la refuz Casa de Cultură a Sindicatelor.


Grupul rock a început concertul cu piesa ”Ea mă minte”, iar la cea de a doua, ”Vis pierdut”, sala deja s-a aprins la modul propriu al cuvântului.


Sute de luminițe de la telefoane au creat senzația unui cer plin de stele căruia de pe pământ îi cântau Cristi, Valter și Doru, acompaniați fiind de orchestra simfonică botoșăneană.


Celebrul solist vocal, în mare formă, a interacționat pe tot parcursul show-ului cu publicul, care a cântat împreună cu artiștii de pe scenă.


Au urmat ”Să nu crezi ce-ți spun acum” și ”Casino”, după care orchestra a rămas singură și sub bagheta lui Alexandru Ilie, dirijor permanent la Opera Comică pentru Copii și Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian” din București, a cântat „Sweet Child O' Mine” -  Guns N’ Roses și ”Smoke on the Water” -  Deep Purple.

 

Premieră live cu Filipisima

 

Băieții care au făcut istorie cu ”Iris” în rock-ul românesc au revenit cu ”Lady in black” by Uriah Heep, după care pe scenă a urcat și Felicia Filip.


Cu apariții în teatre lirice de renume mondial, precum “Staatsoper” din Viena, “Covent Garden” din Londra și operele din Dortmund, Toulon, Dresda, Barcelona și Rotterdam, ”Filipisima” este cea care a realizat o premieră în muzica românească, fiind prima soprană care s-a asociat cu o trupă rock.


Astfel că la Botoșani au interpretat împreună ”Baby”, ”Ultima toamnă”, ” De vei pleca” și în premieră live ”Mă întorc acasă”. A fost și un moment de răbufnire al lui Cristi Minculescu față de politicile posturilor private: ”Ați auzit această piesă la radio? Nici noi!”


În cursul săptămânii, Felicia Filip a anunțat reprezentația de la Botoșani inclusiv la Kanal D:


”Luăm un avion ca să ajungem la Botoșani, unde peste puțin timp, împreună cu Filarmonica de acolo vom susține un concert de rock simfonic și suntem așteptați cu nerăbdare și cu bucurie. Deja este sold out acolo”.

 

O ”floricică” de Iris în dar


”Pe ape”, ”Somn bizar”  și ”Strada ta” i-au făcut pe spectatori să aplaude ca la un veritabil concert rock, pentru ca, ceea ce părea a fi finalul, să fie emoționant. ”Vreți o floricică de Iris?” a întrebat Cristi Minculescu și cum răspunsul a fost un ”Daaaa” din sute de piepturi, el și colegii săi au cântat ”Floare de Iris”.


La final a ținut să mulțumească managerului Filarmonicii, Mirel Manea și impresarului artistic, Liviu Sorinel, pentru că au făcut posibil acest concert.


”Mulțumim din inimă. Vă mulțumim la fel de mult pentru că ați venit la mijloc de weekend și ați cântat așa frumos în seara aceasta alături de orchestra simfonică minunată de aici, de la Filarmonica Botoșani, condusă de nu mai puțin minunatul Alexandru Ilie. Puteți să îi aplaudați încă o dată”,


Cristi Minculescu, solist vocal.


Și-a exprimat totodată speranță că ”ne vom revedea foarte curând”.

 

”Vă arătăm muzica în toate formele ei”


În fața spectatorilor au venit și reprezentanții instituției, care dată fiind tema rock a evenimentului, au abordat ținutele vestimentare de rigoare.


”Și noi promovăm orașul alături de cei care ne sprijină: Primăria municipiului Botoșani, Consiliul Local, dl primar Cosmin Andrei, căruia îi mulțumim că tocmai a venit de la o emisiune foarte frumoasă pe un post național”,


Liviu Sorinel, impresar artistic Filarmonica ”George Enescu” Botoșani.


Iar conducătorul unității municipalității botoșănene s-a adresat la rândul său publicului cu gânduri și câteva... procente edificatoare.


”Botoșani este deja un spirit, sunt convins și nu am nici un dubiu. Spun acest lucru pentru că botoșănenii sunt foarte apropiați de această filarmonică remarcabilă pentru că gradul de ocupare în sala de spectacole la concertele noastre este acum de peste 90%, față de 30% cât era în anii anteriori. Așadar, vă așteptăm în continuare la concertele noastre să vă arătăm muzica în toate formele ei și cultură pentru toate gusturile. Vă mulțumesc frumos”,


Mirel Manea, manager Filarmonica ”George Enescu” Botoșani

 

A sărit lumea de pe scaune!


Doar că surpriza a venit după piesa care de obicei încheie concertele celebrilor rockeri români. Reveniți pe scenă la bis au cântat ”(I Can't Get No) Satisfaction” - Rolling Stones și ”Highway to hell” - AC/DC.


Nimeni nu a mai stat atunci pe scaun! Toată lumea s-a ridicat, a aplaudat și a cântat. Inclusiv primarul Cosmin Andrei, venit la concert alături de soția sa, Ana-Maria.


Concertul ”Iris Somfonic” dedicat Mărțișorului și Zilei Femeii este poate și un preambul la un show de rock simfonic fără precedent la Botoșani, pe care Filarmonica ”George Enescu” îl pregătește împreună cu Prague Philharmonic Orchestra din capitala Cehiei.

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
Tribut Maria Tănase în spectacolul Filarmonicii, o artistă din Republica Moldova a impresionat publicul: Mulțumesc UniversuluiVIDEO & GALERIE FOTO
Iris și Felicia Filip au aprins Casa Sindicatelor, de la Beethoven la zurgălăi și ”Strada ta” - VIDEO & GALERIE FOTO

 

REZULTATE OFICIALE ale sondajului liberal în municipiu: Printre variante se regăsesc și două femei! Cine ar ieși primar?
Sondajul comandat de Partidul Național Liberal (PNL) a fost efectuat de Centrul de Sociologie Urbană și Regională (CURS) în perioada 24 ianuarie – 6 februarie 2024.
E haos la PNL, Șoptică și-a anulat demisia cu jumătate de oră înainte de conferință, Iftime începe să își piardă răbdarea: Nici eu n-am înțeles mare lucru / Ne batem la retrogradare VIDEO
Cu mai puțin de patru luni înaintea alegerilor europarlamentare la PNL Botoșani domnește incertitudinea. În ciuda mai multor runde de discuții pe care președintele Nicolae Ciucă le-a purtat atât cu liderul în funcție al organizației județene, cât și cu potențialul înlocuitor, situația nu a fost tranșată.
Inspectoratul de Muncă NU face anchetă în cazul actorului împușcat, pistolul adus de acasă: Această armă a fost acceptată de regizor
Conducerea Teatrului „Mihai Eminescu” a anunțat la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) incidentul care a avut loc la finalul săptămânii trecute.Cu toate acestea, inspectorii ITM nu au demarat propria lor anchetă.
Bucurie pentru primari și o armată de peste 1.000 de consilieri botoșăneni: Se pregătește creșterea mandatelor de la 4 la 5 ani
Aleșii locali ar putea rămâne în funcții timp de cinci ani din momentul validării mandatelor. Aceasta dacă proiectul inițiat de Uniunea Democrată Maghiară din România va fi votat de Parlament.
Dr. Claudia Malancea înlocuită din funcția de șef secție terapie intensivă de la Spitalul Mavromati
Aflată în arest la domiciliu până la începutul lunii martie, medicul Claudia Malancea a fost înlocuită din funcția de conducere de la Spitalul Județean Mavromati.
Negocierea anului: Peste 3 milioane de euro pentru o fabrică, în loc s-ar putea ridica un spital - FOTOGALERIE
Problemele cu care se confruntă fabricile de confecții din Botoșani pot deschide noi oportunități de afaceri. Iar una dintre acestea s-a ivit chiar în centrul orașului.
Întâlnire de gradul zero Iftime – Șoptică la conac, se prefigurează un ”careu de ași” pentru alegeri
După câteva zile de dispute la nivel declarativ, președintele grupului ”Elsaco” și președintele PNL Botoșani s-au întâlnit. Luni seară, cei doi au avut o întrevedere la Conacul Zăicești, parte a grupului de firme condus de omul de afaceri.
Inimă de salvator: Oamenii care îndură ger și viscol și cumpără dulciuri pentru copii, din banii lor – VIDEO & GALERIE FOTO
Pompierii se bucură de un grad de 83% de încredere acordată de români, fiind urmați de 67% pentru Armată și 64% către Biserică, conform unui sondaj CURS efectuat în martie 2023.
Primăria împrumută aproape 25 de milioane de euro pentru tot felul de investiții, de la străzi la școli și grădinițe – LISTA obiectivelor
Accesarea împrumutul bancar de către Primăria Botoșani a fost aprobată de consilierii locali într-o ședință care a avut loc spre finele lunii decembrie 2023.
„Se coace” încă o MĂRIRE salarială pentru angajații CJ-ului și ai altor trei instituții din subordine
Proiectul de hotărâre care vizează creșterea salariilor va fi supus dezbaterii în cadrul unei ședințe extraordinare programată luni, 5 februarie 2024, de la ora 14:00.
O tânără campioană a devenit cetățean de onoare: Prin seriozitate, profesionalism a reușit să se impunăGALERIE FOTO
Proiectul de hotărâre privind acordarea titlului de cetățean de onoare a fost aprobat în unanimitate de către consilierii locali miercuri, 31 ianuarie 2024.
Primarul și fostul parlamentar, proces început cu listă de contestații împotriva DNA Suceava
Cei doi au fost trimiși în judecată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Suceava în cursul lunii martie a anului trecut.
OFICIAL: Municipiul Botoșani mai are puțin peste 90.000 de locuitori, o singură comună „și-a păstrat” oamenii
Recensământul populației a ajuns în punctul final, fiind publicate rezultatele definitive ale acestui demers important. Datele oficiale arată o scădere a populației atât în județ, cât și în municipiul reședință.
Posturile de stat considerate neatractive la Botoșani dar cu impact uriaș în comunitate: Orice polițist ar putea veni
Există o instituție de mare impact la Botoșani care se confruntă cu lipsă de polițiști deoarece beneficiile financiare nu sunt îndeajuns de atractive.
Preotul care „mângâie” sufletele bolnavilor din spital: Pereţii spitalelor au ascultat mai multe rugăciuni, decât pereţii bisericilor
Pe lângă personalul medical care îngrijește pacienții, preotul de caritate Teodor Ciurariu care slujeşte la Spitalul Municipal Dorohoi le este alături prin îndrumare, credință şi rugăciune.
Anul în care Teatrul Mihai Eminescu este redat botoșănenilor! Primarul, dezvăluiri despre ultima sută de metri – VIDEO
Chiar ministrul Culturii, Raluca Turcan, vorbea despre perioada de aproape un deceniu în care actorii au fost privați de clădirea în care și-au desfășurat activitatea zeci de ani la rând.
Comandantul Poliției Botoșani, fost atașat MAI în Polonia și fost șef la „crimă organizată”: Este o experiență unică, fiecare etapă este unicăVIDEO
După o carieră de peste două decenii, din care mai bine de jumătate în funcții de conducere în structuri specializate, comisarul șef de Poliție Tudor Costîn a preluat conducerea Poliției Botoșani. Este sucevean la origini însă s-a legat și de județul Botoșani prin prisma atribuțiilor de serviciu.
Drama trăită de ”Micutzu” la Botoșani
Au fost așteptări mari de la proiecția specială organizată săptămâna trecută la Happy Cinema de echipa ”Klaus & Barroso”, dovadă că programată inițial într-o singură sală, vizionarea în prezența actorilor principali a avut loc până la urmă în două săli.
VESTE în premieră de la șeful Poliției Botoșani cu privire la dotările primite în lupta cu drogurile – VIDEO
Un fenomen care a luat amploare nu doar la Botoșani ci în întreaga țară.Este adevărat că izolarea socio-economică a județului nostru din nordul țării a avut și plusuri.
Patroni, parohii și „băieți buni”, furt de 38.000 de metri cubi de apă din rețelele județului, în doar 6 luni
Spre finele anului 2023, Serviciul Control Antifraudă din cadrul SC Nova Apaserv SA a prezentat un nou raport privitor la consumurile frauduloase de apă.
Sondaj
Doriți comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale?
Da
Nu
Nu votez
Declaraţia zilei
„Pe Olga o cunosc de foarte mult timp. O cunosc de vreo 13 ani. Este o femeie absolut minunată și orice bărbat ar fi norocos să fie într-o relație cu ea. Îmi este o prietenă foarte bună și îmi aduce multă liniște în perioada ...
answear.ro%20
inpuff.ro
fashiondays.ro
Vremea
astăzi
Botosani
5.6 o C
Dorohoi
5.5 o C
Bucecea
4.0 o C
Darabani
3.4 o C
Saveni
6.0 o C
Ştefăneşti
2.5 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2024 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.