Știrea zilei
Jigniri fără precedent la adresa ”Fetelor din Botoșani” și a întregului județ: Să furi vreun c... din ăla; cazurile de viol sunt mai dese ca sfinții din calendarul creștin ortodox

“Hai la Botoşani”, melodia care se bucur de un succes fulminant, a devenit ţinta ironiilor unui site care susţine că se ocupă în principal de “reportaje originale și documentare despre tot ce se petrece-n jurul lumii”.

Botoșănenii identificați după sacoșele de rafie

Pe lângă materiale precum “Am stat o zi în Parlament să văd cum a trollat USR planul PSD-ului să controleze Justiția” sau “Am vorbit cu mame tinere din România despre cum e sexul după naștere” în Vice.com/ro şi-a făcut loc şi “Clipul de promovare pentru Botoșani m-a făcut să apreciez mai mult România”. Deşi titlul ar putea lăsa să se înţeleagă faptul că urmează un text laudativ, lucruile nu prea stau aşa. Dimpotrivă chiar. Iar ironii şi chiar jigniri nu se aduc doar fetelor, ci şi locuitorilor întregului judeţ:


“Dacă până acum nu ai fost însă la Botoșani, dar ai auzit de locul ăsta fermecat de pe la prieteni sau când se făcea strigarea la sacoșele de rafie de la tren, e suficient doar să arunci o privire”.

 

Lacul cu nuferi este de fapt o baltă

 

Mai departe, lacul eminescian este catalogat drept “baltă” în care “eroinele noastre stau la port popular și dau cu piatra în baltă. E un fel de picnic fără sens sau mâncare, dar filmat bine, de la care se trece la un cadru cu cele patru fete singure, prin pădure. Da, ceva care chiar se întâmplă în viața reală, mai ales prin satele din Moldova, zona aia în care cazurile de viol sunt mai dese ca sfinții din calendarul creștin ortodox”.
Nu scapă nici Mihai Eminescu, despre care autorul articolului recunoaşte că l-a urât şi, ca atare, crede că toţi cei ca el nu vor să vadă pe cineva cum răsfoieşte o carte cu poza poetului nepereche.

 

”Urmează să furi vreun căcat din ăla de obiect vechi”.

 

Nici cadrele de la Muzeul Memorial George Enescu nu sunt pe placul autorului:


“E fix degeaba și momentul în care una dintre ele ajunge la casa lui George Enescu, în care se apucă să pipăie pianul sau un scaun, să simtă parcă cum a trăit artistul. Probabil ai fost și tu prin case din astea memoriale. Așa că, știi, mereu există o din aia nașpa care îți zice că nu ai voie să atingi nimic sau se uită la tine de parcă urmează să furi vreun căcat din ăla de obiect vechi”.

 

Unele imagini din clip ar fi desprinse parcă din reclame ”la pateu sau mezeluri”

 

Partea preferată a celui care a scris textul este însă cea în care “Fetele din Botoşani”, “stau ele, toate, cu niște tipi pe un câmp și împletesc coronițe cu flori. Nu ai cum să bați așa ceva, e cel mai pur românesc moment din întreg videoclipul ăsta de promovare. Oameni în port popular, în razele blânde ale soarelui în care se observă și un cal, cum muncesc cu drag la ceva absolut nefolositor care va muri în câteva ore, fiindcă se va ofili. Păi, dacă nu asta e definiția românului, atunci nu știu care ar putea fi”.
Autorul susţine că astfe de imagini sunt proprii reclamelor “la pateu sau mezeluri”, doar că băieţii din clipul “Hai la Botoşani” “sunt mai pensați decât e social acceptat și mai dați cu cremă din aia bună, că doar nu le lucește așa chipul că au muncit câmpul”.
Iroiniile continuă cu câţiva meşteri populari, care “sunt filmați ca Patrick Swayze în filmul Ghost”

 

Mănăstirea? Un stadion cu nocturnă în care se roagă doar bogații

 

Spre final, autorul recunoaşte că, de fapt, mai totul îi displace:


“Spre final, totul începe să mă deranjeze, pentru că inevitabil, l-au băgat pe Dumnezeu în toată ecuația. În apropiere de Botoșani, orașul, există o mănăstire mai glam decât e nevoie să fie un lăcaș de cult, cu lumini de zici că ești pe stadion și au aprins nocturna. E locul ăla în care merg să se roage doar bogații din zonă când vor să fie văzuți de alți bogați în momentele de pioșenie pură. Acolo au dat o fugă și protagonistele, la mănăstirea aia șmecheră, că probabil trebuia să fie și ea în program. Parcă nu prea e ce trebuie când după tot vibe-ul ăla de modern, apar cu câte un batic pe cap și așteaptă nemurirea sufletului”.


Bine, nici costumele populare nu sunt înghiţite fiindcă “nimeni nu se mai îmbracă așa nici la țară”, iar “cei de la țară sunt nașpa, majoritatea, pentru că nu au cultura necesară și nici nu îi poți blama pentru asta”.

 

Lucruri care pot stârni invidia

 

Toate aceste aprecieri au loc după ce într-o lună şi patru zile de la lansare clipul “Hai la Botoşani” are peste 746.000 de vizualizări pe YouTube şi peste 8.000 de aprecieri, aceasta după ce s-a aflat şi în topul recomandărilor pe România al celebrului canal online. Este realmente o performanță pentru o melodie populară care nu a fost scoasă pe piață de o mare casă de producție.
În cele nici măcar cinci săptămâni de la lansare, fetele au fost invitate, printre altele, la emisiuni precum “Neatza cu Răzvan şi Dani” de la Antena 1, “La Măruţă” şi “Vorbeşte lumea” de la Pro TV şi Teo Show de la Kanal D.
De asemenea, pentru prima dată de la reluarea manifestărilor din Centrul Vechi al Botoşanilor dedicate Zilei Naţionale a României, “Deşteaptă-te române” nu a mai fost difuzat la o staţie de amplificare, ci a fost intrepretat live chiar de cele patru fete.
 

loading...
Isterie în mall la concertul “Fetelor de la Botoşani”, două ore de flori, fotografii şi autografe – VIDEO & GALERIE FOTO
Umilință sau idee extraordinară? Ce a făcut un celebru realizator Pro TV cu tricoul ”Fetelor de la Botoșani”: Primul este, bănuiesc, destul de cunoscut, cred că și pe bancnota aia de 500 de lei - VIDEO

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google play download from apple store
O femeie expert contabil, cea mai premiată din Botoșani: a plecat acasă cu o mulțime de trofee în zi de mare sărbătoare - TOPUL & GALERIE FOTO
”Sanitarii economiei”, așa cum i-a numit chiar președintele lor, și-au premiat vineri, la Hotel Rapsodia, colegii care au performat anul precedent. Au făcut-o la ceas de sărbătoare, în Ziua Națională a Contabilului Român.
Un botoșănean vrea scuze publice după ce a primit un plic de la ANAF, pentru 2 LEI – DOCUMENT
Un plic găsit în poștă cu sigla Administrației Județene a Finanțelor Publice (AJFP) poate cauza adevărate palpitații persoanelor cu nervii mai slabi. Sau din partea oricărei instituții care emite scrisori la domiciliu a căror efect sunt drumurile făcute la sediul respectivei unități publice și scoaterea la iveală, în multe dintre cazuri, a unor datorii de care nu se avea la cunoștință.
Dragoste ca-n filme: De 200 de ori ”TE IUBESC” de la Alexandra pentru băiatul vieții ei doar ca să îi recâștige inima – FOTOGALERIE
O dragoste începută acum aproape doi ani și intrată în impas anul acesta s-ar putea reînnoda după ceea ce s-a întâmplat în noaptea de marți spre miercuri.
Cadou la ziua de naștere: ALDE bate PSD și câștigă întâiul primar botoșănean, votat inclusiv de contracandidatul său
Funcția de viceprimar i-a fost probabil hărăzită botoșăneanului Ilie Oniciuc, omul care din acest punct de vedere pare să fie un monument de ghinion. A condus pe ultimul drum doi primari și din poziția de favorit a ajuns în ambele dăți pe locul II.
(ÎNCĂ) Un polițist local LOVIT în Centrul Vechi, ancheta ajunge la un procuror
Numeroasele semnale de alarmă care s-au tot tras în privința CentruluI Istoric al municipiului Botoșani au rămas doar vorbe-n vânt. Pe principiul că „la noi încă este bine”, zilele se rostogolesc unele după altele după scenariile prea bine cunoscute și ușor, ușor vor scăpa de sub control și la Botoșani, unde dreptatea se va face în cele din urmă, da, cu sabia.
După numai un an de zile în sistemul bugetar, soția unui lider PSD Botoșani a ajuns șefă la o instituție publică - FOTOGALERIE
Anul trecut, la finele lunii martie participa la un concurs, la compartimentul financiar – contabil din Instituția Prefectului, pe care l-a și promovat. A rămas acolo în jur de două luni, după care a cerut transferul la Agenția de Plăți și Intervenții în Agricultură (APIA) – Centrul Județean Botoșani.
Ziua în care oameni de la Milano și până la Galați & Trușești au protestat pentru drumurile din Botoșani: Moldova, trezește-te! Botoșani, trezește-te! GALERIE FOTO
Așteptați în oraș la 9:30, așa cum au anunțat, protestatarii pentru infrastructură au ajuns vineri la locul de întâlnire cu o oră întârziere. Și nu a fost poligonul ACR, așa cum se făcuse public inițial.
Concurs pentru șefia unei instituții la care postul s-a eliberat prin... deces
Una dintre instituțiile importante din Botoșani este coordonată de un șef interimar la acest moment.
Orgoliu de medic PLĂTIT scump! Executor judecătoresc în stand-by pentru un spital închis de-o doctoriță
După trei ani, două instanțe de judecată au dat câștig de cauză reprezentanților unui spital care s-au trezit timp de o lună și jumătate cu pacienții… în stradă.
PREMIERĂ la Botoșani: Se pregătește cel mai lung sens unic din Botoșani, orașul tăiat în două – GALERIE FOTO
În municipiul Botoșani autoritățile au pregătit o serie de măsuri pentru eficientizarea traficului rutier. Iar una dintre intențiile factorilor de decizie, adică reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ), Primăriei prin Poliția Locală, Prefecturii sau Consiliului Județean este crearea celui mai lung sens unic din Botoșani, care va tăia practic orașul în două.
Cel mai SĂRMAN Consiliu Local din istoria orașului?! Aleșii noștri au sărăcit de când VOTEAZĂ pentru oraș
Aproape toți consilierii locali aleși în 2016 și-au publicat declarațiile de avere. Cu mici excepții, cei care votează hotărâri pentru interesul botoșănenilor și dezvoltarea municipiului par să trăiască la limita de subzistență.
Motociclist luat pe sus în bulevard de un Volkswagen, zeci de oameni la accident – GALERIE FOTO
Un nou accident cu un motociclist în prim plan a avut loc în seara de vineri la Botoșani. Evenimentul s-a petrecut după ora 23:00 pe bulevardul Mihai Eminescu.
Un fost președinte de partid și-a scris pe monumentul din cimitir funcțiile de demnitate publică: ”deputat în...”, ”prefect al...” FOTOGALERIE
Dacă unii botoșăneni aflați încă în viață își scriu doar numele și atât pe crucile din cimitir, iar alții își pun meseriile (profesor, inginer, economist), există cel puțin unul care preferă să le reamintească botoșănenilor funcțiile politice pe care le-a deținut de-a lungul vremii.
Tramvaiele pericol public sar de pe linie unul după altul, primarul Flutur: Este o problemă politică & se fac presiuni
Situația actuală a tramvaielor din municipiul Botoșani, extrem de învechite și care cedează la intervale tot mai scurte de timp, a fost comentată într-un final și de primarul Cătălin Flutur.
Tot mai mulți botoșăneni mor pe șosele iar oficial NU din cauza drumurilor - Ce putem face pentru acele mame?
Județul nostru se confruntă cu o realitate dureroasă: lunar o persoană își pierde viața pe drumurile publice care sunt din ce în ce mai dezastruoase.
Două fete filmate în timp ce se băteau în Parcul Mihai Eminescu, nimeni nu este lăsat să intervină – VIDEO șocant
Un nou incident violent s-a petrecut în municipiul reședință de județ, iar protagoniste sunt două adolescente.
Un șef de instituție din Botoșani a luat bani din trei locuri – DOCUMENT
Trăim vremuri în care salariile bugetarilor au crescut considerabil și mai toți salariații din sistemul privat doresc să lucreze la stat din acest motiv. Ei bine, un șef de instituție de la Botoșani a acumulat venituri în anul 2018 din trei locuri.
„SĂRACII” noștri parlamentari! Senatori și deputați de Botoșani, fără case sau mașini și cu datorii la bănci
Nouă parlamentari au trimis botoșănenii din județul Botoșani în Parlamentul României, la alegerile parlamentare din 2016. Șapte sunt de la principala formațiune ce guvernează țara, iar doi din rândul opoziției liberale.
Șefii județului și-au băgat în plus la leafă vreo 10.000 de euro în numai un an - DOCUMENT
Conducătorii Consiliului Județean Botoșani par să fi făcut afacerea vieții lor atunci când au candidat și au reușit să obțină actualele posturi. Cel puțin din punctul de vedere al veniturilor. Aceasta cu toate că vicepreședintele CJ, Dorin Birta, a ținut să informeze protestatarii pentru drumul strategic că, ”eu nu am venit la scaunul ăsta rupt în fund”. Nu știm cum erau pantalonii săi, dar cu siguranță veniturile erau considerabil mai mici.
Afacerea care a EXPLODAT la Botoșani: Se deschid tot mai multe puncte de lucru - Pe fiecare stradă a apărut câte una-două
Există afaceri la Botoșani care înfloresc de la o zi la alta. Tot mai multe puncte de lucru sunt deschise la Botoșani, dar și în celelalte județe. Și ne referim la Casele de Pariuri.
Daca nu cunoasteti bine limba romana nu mai comentati caci dati "stuchit la furca"retardatilor care daca s-au nascut in zone de smecheri vezi Muntenia sau Oltenia cred ca sunt spuma inteligentei . Nu va lasati atrasi in astfel de mizerii
8 decembrie 2017, 20:35
Cititi pe digisport.ro/Sport/TENIS/ să vedeţi ce jigniri i se aduc Simonei Halep! Digi sport unul din cele mai jegoase făcături unde se lasă jignirile aduse lui Halep dar se cenzurează cei care îi iau partea Simonei. Că a mai apărut un cretin cu site nu mă miră, acum au net şi la spitalul de damblagiţi. Li se pare că fac artă. De! nebunul e tot nebun şi în ziua de Crăciun.
8 decembrie 2017, 14:26
..si de ce publicati asemenea nerozii daca fetele au incercat sa faca o treaba buna???...pacat ....si rusine ...
8 decembrie 2017, 13:46
Scriitorule de articol:ai o problema cu locuitorii din nord vestul romaniei?Cine esti tu sa ne bagjocoresti in halul asta?Acest judet a dat atatea valori acestei tari si tu un muritor de rand crezi ca prin mizeriile pe care le scrii ii poti desconsidera pe oamenii care traiesc acolo.Rusine pentru ce ai scris rusine caci moldovenii sunt raspanditi in toata Romania si majoritatea romanilor au cate o ruda din moldova,deci nu sumtem niste oameni de luat in ras !
8 decembrie 2017, 12:44
Vice.com este un site unde vezi toate tampeniile posibile. Autorul ar trebui cautat si tras la raspundere penal! Toata lumea a apreciat inițiativa fetelor un parlit ca asta scoate pe gura tot felul de prostii scrise de spui ca sunt roman SF. Sa ii fie rusine.
8 decembrie 2017, 11:35
Se vede treaba că vremurile nu ne sunt potrivnice și influientele negative asupra organismului uman sunt tot mai multe și mai grave.Că e așa o arată și inmulțirea fără precedent a tâmpiților cu diplomă, care nu fac altceva decât să împrăștie in public fel de fel de mizerii.Statul ar trebui să ia urgent măsuri e sterilizare a mamelor inconștiente ce dau naștere unor astfel de progenituri.
8 decembrie 2017, 10:47
Astuia ii pute tot ce este romanesc.Exista o singura solutie pentru indivizii de genul,sa nu-i mai citim debitatiile!!!
8 decembrie 2017, 09:22
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Sondaj
Unde vă doriți cel mai mult să lucrați?
În sistemul bugetar
În sistemul privat
În străinătate
Nu știu / nu mă intereseză
Declaraţia zilei
”Nu prea sunt de acord cu aceste metode, le consider nu știu cum incorecte. Cu acest aspect eu nu sunt de acord. Nu aș putea să spun că nu se întâmplă lucruri neplăcute în sistem ca în fiecare sector de activitate, însă aceast ...
astratex.ro
sibello.net%20
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.7231 lei
USD
Dolarul SUA
4.2103 lei
CHF
Francul elveţian
4.2861 lei
GBP
Lira sterlină
5.2496 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9027 lei
XAU
Gramul de aur
192.9580 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2392 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4531 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9641 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2263 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1849 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6326 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.