Știrea zilei
La 6 luni de la alegeri, PRIMUL primar care își pierde mandatul: Dacă era să fi fost un stat sănătos la noi în țara asta, eu eram erou

La mai bine de jumătate de an de la alegerile locale din 27 septembrie 2020, unui primar din Botoșani zilele în Primărie deja îi sunt numărate.

Primul primar care va fi suspendat de prefect

 

 

Primarul comunei Blândești, ales pentru a doua oară de comunitate, are probleme din cauza unui conflict de interese depistat de Agenția Națională de Integritate (ANI) cu o taxă la o licitație pentru pajiștea comunală.

 

Problemele pentru Stelian Maxim au apărut în 2017 și de atunci s-au tot aflat pe rolul instanțelor de judecată. Recent însă, a primit o soluție nefavorabilă de la Înalta Curte de Casație și Justiție, pronunțată în ședința din 15 aprilie 2021. Magistrații de la ÎCCJ i-au respins recursul formulat împotriva unei decizii de la Curtea de Apel Suceava, iar în aceste condiții Stelian Maxim este la un pas să-și piardă mandatul de primar.

 

„Este o hotărâre a Înaltei Curți, eu trebuie să aștept raportul de la ANI ca să pot emite un ordin de prefect”,

Dan Nechifor, prefectul județului Botoșani

 

 

Povestea conflictului de interese

 

 

Necazurile lui Stelian Maxim provin încă din perioada în care era consilier local, calitate în care a votat Hotărârea Consiliului Local privind aprobarea închirierii pajiștei prin licitație publică pe un teren în suprafață de 542,58 ha situat în satele Blândești, Cherchejeni, Soldănești, aparținând domeniului privat al comunei.

 

Din aceeași postură a votat și HCL privind scăderea taxei de participare la licitație privind închirierea pajiștei comunale aparținând comunei Blândești și modificarea punctului 10 din caietul de sarcini.

 

Aceasta în condițiile în care a încheiat cu Consiliul Local Blândești un contract de închiriere pentru o parte din acea suprafață de teren.

 

Ulterior, în calitate de primar, acesta a participat la adoptarea unei HCL prin care a fost împuternicit să verifice lucrările efectuate pe respectiva pajiște.

 

 

Explicații ca de la un... erou

 

 

„Eu am dat într-un mușuroi, din 2007 și până în 2016, se consumau câte 100 de euro pe hectarul de pășune, mărindu-se, în 2015, în 2016 se luau 200 de euro pe hectarul de pășune, unde era concesionată pășunea de către o cooperativă pe care eu am considerat-o nelegal constituită. Dacă ați veni să luați interviu la oameni să vedeți cum oamenii stăteau cu animalele în grajd, erau câțiva oameni de birou care luau pășunea”,

Stelian Maxim, primarul comunei Blândești (foto)

 

 

 

Mai departe, liberalul susține că a fost practic nevoit să participe la licitația pentru respectiva pajiște pentru oamenii din comună care nu aveau unde să-și pască animalele.

 

 

„Nu aveam unde să pasc animalele, trebuia să mă mut în altă comună. Dacă era să fi fost un stat sănătos la noi în țara asta, eu eram erou. Dar așa, dacă statul este cum este, cel care vrea dreptate ajunge ca să fie judecat”,

Stelian Maxim, primarul comunei Blândești

 

Condiția de participare la licitația este ca participanții să facă dovada că dețin 200 de vaci și 400 de oi, mai explică primarul și cum nimeni nu îndeplinea aceste criterii, pajiștile erau concesionate de o entitate care i-ar fi avut în spate pe o parte dintre consilieri.

 

„La noi în comună nu exista așa ceva și se dădea cu destinație cooperativei unde consilierii locali din perioada 2012 – 2016 erau acționari. ANI a mers cu mine în raport, cu ei, nu. Mie mi-a făcut sesizare fostul primar și cu toți consilierii de la PSD, patru consilieri care erau la vremea aceea”,

Stelian Maxim, primarul comunei Blândești

 

Nu-i mai trebuie Primărie

 

De altfel, primarul susține că tot acești oameni în frunte cu fostul primar sunt cei care i-au făcut sesizarea la ANI. Și din acest motiv va face tot posibilul să-și găsească dreptatea.

 

„Este o cale de atac la Curtea Constituțională a României. Încerc și eu să-mi caut dreptatea, dacă mi-o voi găsi, deși cred că nu o să mi-o găsesc pentru că nu se vrea să fie găsită”.

 

Cel mai probabil, în comuna Blândelti vor fi organizate alte alegeri pentru funcția de primar, având în vedere că au trecut doar șase luni și trei săptămâni de la „locale”. Stelian Maxim nu are de gând să mai candideze, susține că i-a ajuns.

 

 

„Eu nu sunt omul să fug după funcții, eu am încercat pentru comunitatea din Blândești, să văd dacă într-adevăr pot face ceva, am reușit și am făcut. Ddacă îmi va fi soarta să vin acasă, vin cu toată plăcerea și bucuria, le doresc succes celor care vor candida și care vor conduce”

 

După suspendare, atribuțiile de primar vor fi preluate în cel mai plauzibil caz de Mihaela Băghiceanu, viceprimarul comunei.

 

loading...
STUPEFIANT! Un fost parlamentar, o ex-directoare şefă la femei, 3 primari şi alţi aleşi locali scapă de ANI prin comisia celebrului “Altă întrebare” - LISTA
Primar în conflict de interese, ANI a descoperit afaceri groase cu terenuri

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Două complexuri comerciale și 8 blocuri cu penthouse la ultimul etaj construite pe locul unei foste fabrici de la Botoșani
Terenul care a intrat în circuitul privat de ani buni a rămas neutilizat o lungă perioadă de timp. În prezent, prin investiția complexă demarată de anul trecut pe etapă birocratică, putem vorbi despre o regenerare urbană la marginea orașului.
ANUL ACESTA va avea loc recensământul populației și locuințelor! Recenzare de acasă, din fața calculatorului și zile libere de la serviciu – VIDEO INTERVIU cu noutățile rundei 2022
Unul dintre cele mai importante evenimente din țara noastră este Recensământul General al Populației și Locuințelor, organizat din 10 în 10 ani. Practic, această culegere de date oferă informații exacte (nu estimate) privitoare la numărul real al populației rămasă în țară. Și al spațiilor de orice fel (industriale, locative, anexe etc).
Furturile din spălătoriile auto și alte unități combătute cu contori inteligenți: Se pot citi de la distanță și nu se poate umbla la eiVIDEO
Metodele prin care putea fi manipulat consumul la apă din rețeaua publică gestionată de societatea Nova Apaserv erau extrem de diversificate la Botoșani. Neoficial, în tot felul de cercuri s-a tot vorbit de cârdășii între administratorii unor firme private și angajați de la compania de apă și canalizare care le ofereau portițele prin care își reduceau consumul de apă în mod considerabil.
S-au ambalat degeaba: Bătălia pentru funcția de director la DSVSA Botoșani a ajuns la capitolul ”rămâne cum am stabilit”
Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Botoșani rămâne pentru o perioadă nedeterminată cu același conducător. Aceasta cu toate că în luna decembrie a anului trecut Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a programat de două ori un concurs pentru ocuparea funcției de director.
POVESTEA numirii managerului de la „Ambulanță”, de la propuneri la planuri de viitor: Cum m-am hotărât? Într-o noapte! VIDEO
Este medic și vine din Republica Moldova. A cunoscut Botoșaniul începând să trateze pacienți de la sate și s-a regăsit mai apoi în colectivul de la Serviciul Județean de Ambulanță (SJA), unde lucrează de un deceniu.
Bărbați celebri care și-au găsit dragostea la Botoșani: Trăim o iubire așa de mare, încât asta mă face să fiu și mai puternic și mai încrezător decât aș fi crezut vreodată
Ne-am obișnuit cu vedete construite pe calapodul televiziunilor, pe criterii strict conectate la ratingul-rege dătător de audiențe, pe de o parte, sau de vremelnică popularitate, de cealaltă parte. Există însă și persoane publice al căror statut de vedetă se datorează muncii susținute, talentului atent și îndelung lucrat. Paradoxal, deși se bucură de notorietate, viața lor este învăluită într-o discreție uneori dusă la extrem.
LA MULȚI ANI, Botoșani! Trecerea dintre ani între focul de artificii și liniștea rugăciunii, sute de oameni în stradă şi în biserici – GALERIE FOTO&VIDEO
Mii de botoșăneni au ieșit în stradă, pentru a petrece împreună momentul trecerii în anul 2022. După îndelunga perioadă de restricții, oamenii au simțit din nou descătușarea bucuriei. Nu puțini au fost cei pe care noul an i-a găsit în rugăciune.
Botoșănenii care ne-au părăsit în 2021: Candelă pentru cei plecați, spre neuitare
2021 lasă în urmă durere și multe lacrimi. Ne-au părăsit oameni dragi, am pierdut preoți, medici, istorici, artiști. Dar mai ales profesori. Șiruri de lumânări aprinse în acest an pe altarul școlii botoșănene. 2021 a fost, parcă, un doliu nesfârșit.
Marea coaliție PNL – PSD plesnește deja la municipiu, primarul la mâna a trei debutanți pentru un munte de bani după ce liberalii iar s-au enervat
Aleșii de la municipiu se întâlnesc miercuri în ședință extraordinară, iar primul punct de pe ordinea de zi îl reprezintă stabilirea impozitelor și taxelor pe anul viitor.
Loading...
Botoșănenii și Crăciunul în comunism: Povești la gura sobei despre copilăriile petrecute între Moș Crăciun și Moș Gerilă
În a treia zi de Crăciun, Botoșăneanul vă oferă o poveste. Deopotrivă pentru cei mici și pentru cei mari. O poveste cu oameni care au trăit anii gri, cenușii, anii mirosind a portocală adusă de Moș Gerilă. Avem astăzi - la gura sobei - un preot, actori, profesori, o scriitoare, o neostenită bibliotecară, un om de teatru și de cuvânt.
Preotul care merge în spital la orice oră din zi și din noapte și aduce speranță bolnavilor: Nu ai cum să nu empatizezi
Luna aceasta se împlinesc patru ani de când preotul Cristian Buhaciuc vindecă sufletele botoșănenilor internați la Spitalul Județean „Mavromati”. Preotul spovedește și împărtășește bolnavii, săvârșește rugăciuni la orice oră. 
Magia Crăciunului în sânul familiei Irimia – Cenușă, model de comuniune și uniune pentru mulți dintre semeni: GALERIE FOTO
El este preot, ea artistă cu o voce care îți ajunge direct la suflet. Împreună sunt părinții Paraschevei, o minune mică și fragilă care le-a împlinit căminul. Teodor și Iustina Irimia Cenușă reprezintă în continuare un model de familie pentru mulți dintre botoșăneni.
Mese îmbelșugate de sărbători, un medic nutriționist de la Botoșani vine cu sfaturi pentru lăcomia din aceste zile: Deviza ar trebui să fie cumpătarea
Gospodinele au gătit în această perioadă sarmale, fripturi și o mulțime de alte mâncăruri tradiționale. Și nu de puține ori botoșănenii ajung la spital cauza excesului de mâncare sau alcool.
Un concert ALTFEL pe scena Filarmonicii ”George Enescu” Botoșani: Un frac nonconformist, colinde, muzica Mariei Tănase și multă culoare – GALERIE FOTO&VIDEO
Concertul de Crăciun 2021 al Filarmonicii ”George Enescu” din Botoșani a fost unul atipic. Pentru prima dată la un astfel de eveniment, bagheta dirijorală s-a aflat în mâna unei femei.
Loading...
EXCLUSIV: O avocată și un inginer pregătiți pentru funcțiile de subprefect de la Botoșani
Prima rundă de negocieri din cadrul coaliției de guvernare PNL - PSD – UDMR a fost încheiată prin repartizarea politică a funcțiilor de prefecți și subprefecți.
Depozitul de 10 milioane de euro al județului, pe cale să rămână fără autorizație după pierderea unui proces cu o miză extraordinară
Depozitul ecologic de deșeuri pentru care Uniunea Europeană a oferit o sumă nerambursabilă de 10 milioane de euro a fost inaugurat în 2013.În prezent, la mai puțin de un deceniu de la deschidere, rampa de gunoi este la un mic pas să fie închisă forțat.
„Dușmanul invizibil din spital”: Sute de botoșăneni infectați cu bacterii în timp ce erau internați la Mavromati
Infecțiile nosocomiale rămân o problemă de mare actualitate, iar specialiștii susțin că în orice spital există astfel de cazuri. Important este ca aceste infecții intraspitalicești să fie tratate și raportate.
Primul bal după doi ani: profitul a explodat în pandemie la Botoșani, oamenii de afaceri s-au sărbătorit cu premii, muzică aleasă, mâncăruri și băuturi fine – GALERIE FOTO
După un an de pauză, cauzat de pandemie, Balul Oamenilor de Afaceri organizat de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) Botoșani a bifat o nouă ediție. A 28 – a întâlnire a antreprenorilor botoșăneni la Topul Județean al Firmelor nu a mai fost însă chiar un bal. Și aceasta tocmai din cauza situației sanitare, intrarea făcându-se de altfel doar în baza certificatului verde.
Președintele clubului de handbal al orașului transportat inconștient la spital, echipa interzisă la Polivalentă pentru o datorie infimă
Refuzul fotbaliștilor de la Gaz Metan Mediaș de a alerga în startul meciului disputat cu FC Botoșani pe motiv că nu și-au primit salariile nu a fost singurul lucru ieșit din comun întâmplat miercuri în sportul botoșănean.
Focuri de armă în codrii lui Eminescu, bărbați cu puști observați pe aleea care duce spre Lacul cu Nuferi – GALERIE FOTO
Împușcăturile au răsunat în mini-vacanța prilejuită de Ziua Națională a României într-o zi de sâmbătă. În zona lacului eminescian de la Ipotești au putut fi observați mai mulți bărbați cu puști de vânătoare în mâini. Turiștii din apropiere au ascultat nedumeriți, în acest timp, focurile de armă care s-au auzit în pădurea din comuna Mihai Eminescu.
Măi Lyly dar frumos i-ai mai răspuns lui Gil!
17 mai 2021, 13:47
Niște „bombardieri” ai corupției fără limite,asociați și sprijiniți in „munca” lor...
12 mai 2021, 10:18
Da, vulpoiul bătrân, trimite amenințări grozave, moartea dușmanilor, răzunări năprasnice de tip mafiot...
10 mai 2021, 10:23
Cel puţin 12 vulpi au fost găsite, joi, într-o casă părăsită de pe raza localităţii Blândeşti din judeţul Botoşani.De-acum cad toți!!!
7 mai 2021, 13:41
Oare e adevărat așa cum scrie Gil că a dat coada vacii pe ștampila primăriei?Dar asta se întâmplă numai în bancuri și-n pilde!Vai de mama noastră,dacă am ajuns așa!!!
5 mai 2021, 13:54
N-o cheamă Karma,așa că nu scoate arma...O cheamă Fudula...
4 mai 2021, 13:18
Erou împuns de vacă!
22 aprilie 2021, 13:29
„Dar mâine va mai fi pământ?Mai fivor toate câte sunt?”Mașină,slugi și bani cu sacuCu ce rămâne-n clește racu?
21 aprilie 2021, 22:29
Propun o verificare a averii la toți aleșii de la Blândești!Să justifice toți cum și-au făcut averile.până la ultimul leuț și să vedeți acolo eroi...începând cu cirezile de vitei și turmele de oi,decimate și „halite” la spargerea CAP-ului până la pământurile ținute cu japca,imasul din spatele casei împrejmuit abuziv,subventie din bani europeni incasata impotriva legii și multe multe altele.Cred că așa arată eroii la Dracșani,am mai văzut și alții la fel...
20 aprilie 2021, 13:13
Oamenii in van era dramei pentagrame pe icoaneDuhul antihristic in reclameHolograme cu iz mistic hedonisticNihilismul ascunde atent crezul patristicCând o vezi, nici nu-ţi dai seamaNu-i de bine, începe teamaCine-i dama?O cheamă Karma, scoate arma!
20 aprilie 2021, 12:19
Poate prelua conducerea comunei o persoana care are doar 8 clase?Ce sa mai spunem,orice e posibil la noi...
20 aprilie 2021, 08:19
Eu am lucrat in strainatate si am venit sa fac o afacere cu animale in satul meu la Blandesti si mi s-a spus ca nu mai este imas.Acum imasul de la Blandesti este detinut de persoane care nu mai au animale si care incaseaza subventia.Sunt care au afaceri cu produse lactate fara sa aiba animale...nu prea miroase bine...oare sa fi gresit instantele de judecata,sa fi gresit in fata unui erou?
20 aprilie 2021, 08:17
„Eu nu fug după funcții”...dar să lași coada vacii pentru ștampila primariei cum se cheama?Dar de cinci ani unde sunt banii de la imas?Până în anul 2016 s-au facut adapatori,s-a curățat garla de pe imas s-au făcut fântâni pentru adapat in toate satele,se dadea cu ingrasamant si se curata imasul anual.Acum mai sunt cateva vaci,eroule si imas nu mai este!Poti explica?Alo DNA!Verificati acest erou si vedeti cum a bagat o suma uriasa in niste fantani goale pe care le-a parasit!Verificati cum a facut la scoala o fantana cu zece preturi pe un teren privat iar parametrii din documentatia de licitatie sunt departe de ceea ce s-a facut in teren.Daca tu inchizi ochii si te crezi erou,mai intreaba si pe cei din jur.Cine este eroul care te sustine si cate clase ai tu cu vicele tau la un loc?...Rautate,minciuna si lacomie dusa la extrem!
20 aprilie 2021, 08:12
Sigur a deranjat un “prieten” binevoitor. Am auzit ca la Consiliul Local Botosani este unul Timofte Miluta care voteaza de câteva luni Proiectele de Hotărâre in care este implicată societatea comercială la care are calitatea de salariat, pana când ? Pana ce un “prieten” ii va face o sesizare.
20 aprilie 2021, 08:09
Sondaj
Ați beneficiat de primă cu ocazia sărbătorilor de iarnă
Da
Nu
Nu lucrez
Declaraţia zilei
”Trebuie să fii prezent, implicat și fără emoții. Dar cei care vin fără pic de emoții devin cam aroganți, oamenii mult prea încrezători devin mai antipatici și e greu de lucrat cu ei. Fiecare leu are propriile indicative dup ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9440 lei
USD
Dolarul SUA
4.3296 lei
CHF
Francul elveţian
4.7390 lei
GBP
Lira sterlină
5.9242 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7824 lei
XAU
Gramul de aur
253.3930 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2395 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3911 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1273 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4628 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2023 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6644 lei
Vremea
astăzi
Botosani
2.2 o C
Dorohoi
1.6 o C
Bucecea
1.5 o C
Darabani
0.6 o C
Saveni
2.2 o C
Ştefăneşti
4.7 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.