Știrea zilei
La 6 luni de la alegeri, PRIMUL primar care își pierde mandatul: Dacă era să fi fost un stat sănătos la noi în țara asta, eu eram erou

La mai bine de jumătate de an de la alegerile locale din 27 septembrie 2020, unui primar din Botoșani zilele în Primărie deja îi sunt numărate.

Primul primar care va fi suspendat de prefect

 

 

Primarul comunei Blândești, ales pentru a doua oară de comunitate, are probleme din cauza unui conflict de interese depistat de Agenția Națională de Integritate (ANI) cu o taxă la o licitație pentru pajiștea comunală.

 

Problemele pentru Stelian Maxim au apărut în 2017 și de atunci s-au tot aflat pe rolul instanțelor de judecată. Recent însă, a primit o soluție nefavorabilă de la Înalta Curte de Casație și Justiție, pronunțată în ședința din 15 aprilie 2021. Magistrații de la ÎCCJ i-au respins recursul formulat împotriva unei decizii de la Curtea de Apel Suceava, iar în aceste condiții Stelian Maxim este la un pas să-și piardă mandatul de primar.

 

„Este o hotărâre a Înaltei Curți, eu trebuie să aștept raportul de la ANI ca să pot emite un ordin de prefect”,

Dan Nechifor, prefectul județului Botoșani

 

 

Povestea conflictului de interese

 

 

Necazurile lui Stelian Maxim provin încă din perioada în care era consilier local, calitate în care a votat Hotărârea Consiliului Local privind aprobarea închirierii pajiștei prin licitație publică pe un teren în suprafață de 542,58 ha situat în satele Blândești, Cherchejeni, Soldănești, aparținând domeniului privat al comunei.

 

Din aceeași postură a votat și HCL privind scăderea taxei de participare la licitație privind închirierea pajiștei comunale aparținând comunei Blândești și modificarea punctului 10 din caietul de sarcini.

 

Aceasta în condițiile în care a încheiat cu Consiliul Local Blândești un contract de închiriere pentru o parte din acea suprafață de teren.

 

Ulterior, în calitate de primar, acesta a participat la adoptarea unei HCL prin care a fost împuternicit să verifice lucrările efectuate pe respectiva pajiște.

 

 

Explicații ca de la un... erou

 

 

„Eu am dat într-un mușuroi, din 2007 și până în 2016, se consumau câte 100 de euro pe hectarul de pășune, mărindu-se, în 2015, în 2016 se luau 200 de euro pe hectarul de pășune, unde era concesionată pășunea de către o cooperativă pe care eu am considerat-o nelegal constituită. Dacă ați veni să luați interviu la oameni să vedeți cum oamenii stăteau cu animalele în grajd, erau câțiva oameni de birou care luau pășunea”,

Stelian Maxim, primarul comunei Blândești (foto)

 

 

 

Mai departe, liberalul susține că a fost practic nevoit să participe la licitația pentru respectiva pajiște pentru oamenii din comună care nu aveau unde să-și pască animalele.

 

 

„Nu aveam unde să pasc animalele, trebuia să mă mut în altă comună. Dacă era să fi fost un stat sănătos la noi în țara asta, eu eram erou. Dar așa, dacă statul este cum este, cel care vrea dreptate ajunge ca să fie judecat”,

Stelian Maxim, primarul comunei Blândești

 

Condiția de participare la licitația este ca participanții să facă dovada că dețin 200 de vaci și 400 de oi, mai explică primarul și cum nimeni nu îndeplinea aceste criterii, pajiștile erau concesionate de o entitate care i-ar fi avut în spate pe o parte dintre consilieri.

 

„La noi în comună nu exista așa ceva și se dădea cu destinație cooperativei unde consilierii locali din perioada 2012 – 2016 erau acționari. ANI a mers cu mine în raport, cu ei, nu. Mie mi-a făcut sesizare fostul primar și cu toți consilierii de la PSD, patru consilieri care erau la vremea aceea”,

Stelian Maxim, primarul comunei Blândești

 

Nu-i mai trebuie Primărie

 

De altfel, primarul susține că tot acești oameni în frunte cu fostul primar sunt cei care i-au făcut sesizarea la ANI. Și din acest motiv va face tot posibilul să-și găsească dreptatea.

 

„Este o cale de atac la Curtea Constituțională a României. Încerc și eu să-mi caut dreptatea, dacă mi-o voi găsi, deși cred că nu o să mi-o găsesc pentru că nu se vrea să fie găsită”.

 

Cel mai probabil, în comuna Blândelti vor fi organizate alte alegeri pentru funcția de primar, având în vedere că au trecut doar șase luni și trei săptămâni de la „locale”. Stelian Maxim nu are de gând să mai candideze, susține că i-a ajuns.

 

 

„Eu nu sunt omul să fug după funcții, eu am încercat pentru comunitatea din Blândești, să văd dacă într-adevăr pot face ceva, am reușit și am făcut. Ddacă îmi va fi soarta să vin acasă, vin cu toată plăcerea și bucuria, le doresc succes celor care vor candida și care vor conduce”

 

După suspendare, atribuțiile de primar vor fi preluate în cel mai plauzibil caz de Mihaela Băghiceanu, viceprimarul comunei.

 

loading...
STUPEFIANT! Un fost parlamentar, o ex-directoare şefă la femei, 3 primari şi alţi aleşi locali scapă de ANI prin comisia celebrului “Altă întrebare” - LISTA
Primar în conflict de interese, ANI a descoperit afaceri groase cu terenuri

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
ACȚIUNE fără precedent la Botoșani pentru imunizare fără programare! Maraton la Cornișa pentru vaccin la patinoar sau din mașină – FOTO & VIDEO
Pregătirile au început încă dinaintea sărbătorilor pascale, într-o amplă acțiune care se înscrie în seria celor organizate la nivel național. Prefectul Dan Nechifor și directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP), Monica Adăscăliței, s-au întâlnit cu primarul Cosmin Andrei pentru identificarea celui mai generos spațiu care să permită vaccinarea în masă, fără programare.
HRISTOS A ÎNVIAT! Sute de botoșăneni la prima slujbă de Înviere ca protopop a preotului Petru Fercal: Dăm Slavă lui Dumnezeu și veți vedea că vom rămâne un popor unit – GALERIE FOTO&VIDEO
Clopotele au răsunat în oraș, străzile au strălucit de lumânările aprinse în noaptea de Înviere. După un an de restricții, cu biserici goale și cimitire ferecate, sărbătoarea Paștilor a adunat din nou sute, mii de creștini în toate parohiile.
Bătălie în taină pe șefia Casei de Asigurări de Sănătate, ceva doamne liberale și nu numai țintesc funcția de director
La fel ca în alte cazuri, și în cel de față, procedura pentru ocuparea unei funcții de conducere într-o unitate de stat este una în bună parte secretă. Și probabil că, pentru a fi evitate anumite comentarii asupra candidaților și a eventualului sprijin politic, așa vor și rămâne aceste concursuri.
CJ-ul a cheltuit peste 100.000 de lei ca să cumpere laptopuri aleșilor, unii consilieri le-au refuzat: Ne-a întrebat cineva dacă avem nevoie? - FOTOGALERIE
După ce timp de un an plenul județean s-a întrunit, cu foarte puține excepții, în ședințe secrete, recent consilierilor județeni le-au fost oferite mijloace electronice. Dar și servicii de internet pentru a le putea accesa.
Dulce viață... Italianul care face de 15 ani pizza la Botoșani: Pizza este o cultură, nu o mâncareGALERIE FOTO
Cum te uiți la harta Italiei, găsești Lecce exact în tocul giganticei ”Cizme”. Este un oraș care din punct de vedere demografic se aseamănă Botoșanilor, având aproape 100.000 de locuitori. Dar aceasta este cam singura similitudine între cele două centre urbane.
După CJ, prefectul pregătește proces și Primăriei: 5 posturi de șefi care au iscat o bătălie politică de zile mari, la mâna judecătorilor
O poveste fără sfârșit pare a fi cea privitoare la stabilirea unui Consiliu de Administrație pentru societatea comercială Eltrans. Dacă în ultima jumătate de an lipsa administratorilor nu a complicat foarte mult activitatea companiei de transport, situația devine critică pentru că este necesară aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli pentru anul în curs.
Județul sub toc: Prima femeie din istoria județului, președinte la o structură semi-polițienească – VIDEO & GALERIE FOTO
Prima ștachetă a fost atinsă la alegerile locale din 2020, când Doina Federovici devenea prima femeie care câștiga președinția Consiliului Județean. A doua este doborâtă tot de o reprezentantă a Organizației Femeilor Social Democrate.
PERCHEZIȚII cu mascații la un fost primar botoșănean acuzat de delapidare: ar fi plecat acasă cu mobilă și profile PVC de la Primărie
Descinderile au avut loc în cursul zilei de joi și ar fi vizat locuința fostului primar, dar și alte locații folosite de acesta.
Încă o lovitură! Directorul pregătit de PSD pentru ”Apă”, eliminat prin... facultate
Abținerea la prima ședință a consilierilor ALDE și Pro România la proiectul de buget propriu al județului pe 2021, care a dus la respingerea acestuia în cadrul ședinței de miercuri a Consiliului Județean, pare să nu fie singura lovitură pe care cele două partide o administrează conducerii PSD a instituției. În consiliul de administrație de la SC Nova Apaserv SA se pregătește și a doua. Mai exact, în acel comitet de remunerare și nominalizare din cadrul CA-ului.
Loading...
Se trage țeapă și cu naveta elevilor, transportatorii plâng la CJ după bani frumoși
Mai multe adrese au fost transmise către Consiliul Județean Botoșani pentru o serie de restanțe care datează încă de anul trecut, din lunile septembrie, octombrie și noiembrie. Transportatorii se plâng de faptul că au fost obligați legal să transporte elevi navetiști pentru care, nici după cinci luni, nu au primit plățile pentru serviciile prestate.
Autoritatea cu „politicieni polițiști”, pe linie moartă de 6 luni: pe cale să renască cu un președinte pesedist
Pandemia coroborată cu alegerile locale din septembrie 2020 au făcut ca această structură să nu mai existe pentru mai bine de jumătate de an. Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP) este un organism care are rol mai degrabă consultativ și funcționează pe lângă Consiliul Județean.
Șeful care se prelingea pe scările Prefecturii a căzut tot în picioare: Este iar director
Aflat în incapacitate de muncă pe postul de director executiv, dar capabil să conducă instituția din postura de adjunct.
”Afacerea” testelor la cerere: Mii de botoșăneni au rotunjit veniturile Spitalului Mavromati
Tot mai mulți botoșăneni vin să se testeze la cerere la Spitalul Județean Mavromati. Cea mai mare unitate medicală din județ a început să facă teste contra cost începând cu data de 16 iunie 2020. Iar de atunci, peste 4.900 de persoane s-au testat.
Cartierul inaugurat pe Șoseaua Iașului lovit de pustiu! Locativa: La unele locuințe nu se închid ușile / Primarul: Este o cloacă, un fief PNL FOTO&VIDEO
19 februarie 2021. Primarul Botoșaniului oferea repartiții pentru noile locuințe construite la intrarea în municipiu, pe Șoseaua Iașului, într-un cartier ANL.15 aprilie 2021. Imaginea blocurilor este una dezolantă, încărcată de pustiu. Nicio mașină în parcare, nicio margine de mobilă nu se vede prin sticla geamurilor pline de praf.
Loading...
Directori cu botniță la Botoșani, prefectul încearcă să le-o scoată
Pandemie, regulamentul general pentru protecția datelor (GDPR), ordine de la șefii de sus. Cam așa arată paradisul informațional al multor directori de instituții deconcentrate de la Botoșani care se bucură de beneficiile aferente funcției, de la salarii generoase, la subalterni cu care s-o facă pe-a șefii și uși închise pentru cetățenii în slujba cărora lucrează, doar în teorie.
Salariile de la Consiliul Județean publice și nu prea! Încă un șef cu leafă de lux, ceilalți funcționari ascunși după o grilă complicată – DOCUMENT
De două ori pe an, pe 31 martie și 30 septembrie, unitățile de stat au obligația de a publica salariile angajaților pe site-urile proprii sau eventual la sediile în care își desfășoară activitatea.
Baruri deschise în cartierul ocolit al orașului după ora 21, Poliția mare cere sesizări, cea Locală n-ar avea echipaje suficiente – VIDEO & GALERIE FOTO
Imaginile surprinse sunt din seara zilei de marți, 6 aprilie 2021. Însă la fel a fost și în precedenta seară, adică luni, dar și în cele din weekend.
Fost comisar de la Garda Financiară prins conducând fără permis, a mai declarat și că... nu e el, e altul la volan
S-a întâmplat duminica trecută pe o stradă din Roman, acolo unde a fost oprit în trafic de polițiștii nemțeni. Era la volan și inițial le-a declarat oamenilor legii că nu are vreun act asupra sa.
„Evadarea” în gașcă a fetelor din centru, cum a fost posibil: Au și ele niște drepturi, nu le putem încălca
Cinci fete de la Complexul de apartamente „Floare de Colț” Dorohoi au fost date dispărute pe data de 4 aprilie 2021. Au plecat din centru pe 3 aprilie, cu bilet de învoire, și nu s-au mai întors. Una singura a fost găsită în aceeași zi, celelalte după două zile.
Culisele marii trădări de la municipiu: cum s-au pierdut pe rând toate posturile ex-vicelui & cum a ajuns noul vice să nu mai vină la ședință nici în timpul programului de lucru
Modul lamentabil în care social-democrații botoșăneni au pierdut posibilitatea de a-și impune propria conducere la SC Eltrans SA survine unei serii de evenimente care au făcut ca, mai devreme sau mai târziu, o asemenea ruptură să devină inevitabilă la nivel municipal.
Da, vulpoiul bătrân, trimite amenințări grozave, moartea dușmanilor, răzunări năprasnice de tip mafiot...
acum 2 zile, 10:23
Cel puţin 12 vulpi au fost găsite, joi, într-o casă părăsită de pe raza localităţii Blândeşti din judeţul Botoşani.De-acum cad toți!!!
7 mai 2021, 13:41
Oare e adevărat așa cum scrie Gil că a dat coada vacii pe ștampila primăriei?Dar asta se întâmplă numai în bancuri și-n pilde!Vai de mama noastră,dacă am ajuns așa!!!
5 mai 2021, 13:54
N-o cheamă Karma,așa că nu scoate arma...O cheamă Fudula...
4 mai 2021, 13:18
Erou împuns de vacă!
22 aprilie 2021, 13:29
„Dar mâine va mai fi pământ?Mai fivor toate câte sunt?”Mașină,slugi și bani cu sacuCu ce rămâne-n clește racu?
21 aprilie 2021, 22:29
Propun o verificare a averii la toți aleșii de la Blândești!Să justifice toți cum și-au făcut averile.până la ultimul leuț și să vedeți acolo eroi...începând cu cirezile de vitei și turmele de oi,decimate și „halite” la spargerea CAP-ului până la pământurile ținute cu japca,imasul din spatele casei împrejmuit abuziv,subventie din bani europeni incasata impotriva legii și multe multe altele.Cred că așa arată eroii la Dracșani,am mai văzut și alții la fel...
20 aprilie 2021, 13:13
Oamenii in van era dramei pentagrame pe icoaneDuhul antihristic in reclameHolograme cu iz mistic hedonisticNihilismul ascunde atent crezul patristicCând o vezi, nici nu-ţi dai seamaNu-i de bine, începe teamaCine-i dama?O cheamă Karma, scoate arma!
20 aprilie 2021, 12:19
Poate prelua conducerea comunei o persoana care are doar 8 clase?Ce sa mai spunem,orice e posibil la noi...
20 aprilie 2021, 08:19
Eu am lucrat in strainatate si am venit sa fac o afacere cu animale in satul meu la Blandesti si mi s-a spus ca nu mai este imas.Acum imasul de la Blandesti este detinut de persoane care nu mai au animale si care incaseaza subventia.Sunt care au afaceri cu produse lactate fara sa aiba animale...nu prea miroase bine...oare sa fi gresit instantele de judecata,sa fi gresit in fata unui erou?
20 aprilie 2021, 08:17
„Eu nu fug după funcții”...dar să lași coada vacii pentru ștampila primariei cum se cheama?Dar de cinci ani unde sunt banii de la imas?Până în anul 2016 s-au facut adapatori,s-a curățat garla de pe imas s-au făcut fântâni pentru adapat in toate satele,se dadea cu ingrasamant si se curata imasul anual.Acum mai sunt cateva vaci,eroule si imas nu mai este!Poti explica?Alo DNA!Verificati acest erou si vedeti cum a bagat o suma uriasa in niste fantani goale pe care le-a parasit!Verificati cum a facut la scoala o fantana cu zece preturi pe un teren privat iar parametrii din documentatia de licitatie sunt departe de ceea ce s-a facut in teren.Daca tu inchizi ochii si te crezi erou,mai intreaba si pe cei din jur.Cine este eroul care te sustine si cate clase ai tu cu vicele tau la un loc?...Rautate,minciuna si lacomie dusa la extrem!
20 aprilie 2021, 08:12
Sigur a deranjat un “prieten” binevoitor. Am auzit ca la Consiliul Local Botosani este unul Timofte Miluta care voteaza de câteva luni Proiectele de Hotărâre in care este implicată societatea comercială la care are calitatea de salariat, pana când ? Pana ce un “prieten” ii va face o sesizare.
20 aprilie 2021, 08:09
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Ce vaccin anti Covid preferați?
Pfizer/BioNTech
Moderna
AstraZeneca
Johnson & Johnson
Sputnik V
Altul
Declaraţia zilei
”Eu le-aş tăia câte un deget, numai că ar rămâne toţi ciungi. Bineînţeles că trebuiesc sancţionaţi, dar nu se poate vorbi cu ei. Sunt o castă specială, sunt inamovibili, nu ai ce să le faci. Legea e în mâna lor,...
starshiners.ro%20
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9265 lei
USD
Dolarul SUA
4.0491 lei
CHF
Francul elveţian
4.4882 lei
GBP
Lira sterlină
5.7238 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7198 lei
XAU
Gramul de aur
239.3472 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2290 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3738 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1777 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3462 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1925 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6626 lei
Vremea
astăzi
Botosani
10.5 o C
Dorohoi
10.2 o C
Bucecea
10.7 o C
Darabani
9.6 o C
Saveni
11.3 o C
Ştefăneşti
8.5 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.