Știrea zilei
La 6 luni de la alegeri, PRIMUL primar care își pierde mandatul: Dacă era să fi fost un stat sănătos la noi în țara asta, eu eram erou

La mai bine de jumătate de an de la alegerile locale din 27 septembrie 2020, unui primar din Botoșani zilele în Primărie deja îi sunt numărate.

Primul primar care va fi suspendat de prefect

 

 

Primarul comunei Blândești, ales pentru a doua oară de comunitate, are probleme din cauza unui conflict de interese depistat de Agenția Națională de Integritate (ANI) cu o taxă la o licitație pentru pajiștea comunală.

 

Problemele pentru Stelian Maxim au apărut în 2017 și de atunci s-au tot aflat pe rolul instanțelor de judecată. Recent însă, a primit o soluție nefavorabilă de la Înalta Curte de Casație și Justiție, pronunțată în ședința din 15 aprilie 2021. Magistrații de la ÎCCJ i-au respins recursul formulat împotriva unei decizii de la Curtea de Apel Suceava, iar în aceste condiții Stelian Maxim este la un pas să-și piardă mandatul de primar.

 

„Este o hotărâre a Înaltei Curți, eu trebuie să aștept raportul de la ANI ca să pot emite un ordin de prefect”,

Dan Nechifor, prefectul județului Botoșani

 

 

Povestea conflictului de interese

 

 

Necazurile lui Stelian Maxim provin încă din perioada în care era consilier local, calitate în care a votat Hotărârea Consiliului Local privind aprobarea închirierii pajiștei prin licitație publică pe un teren în suprafață de 542,58 ha situat în satele Blândești, Cherchejeni, Soldănești, aparținând domeniului privat al comunei.

 

Din aceeași postură a votat și HCL privind scăderea taxei de participare la licitație privind închirierea pajiștei comunale aparținând comunei Blândești și modificarea punctului 10 din caietul de sarcini.

 

Aceasta în condițiile în care a încheiat cu Consiliul Local Blândești un contract de închiriere pentru o parte din acea suprafață de teren.

 

Ulterior, în calitate de primar, acesta a participat la adoptarea unei HCL prin care a fost împuternicit să verifice lucrările efectuate pe respectiva pajiște.

 

 

Explicații ca de la un... erou

 

 

„Eu am dat într-un mușuroi, din 2007 și până în 2016, se consumau câte 100 de euro pe hectarul de pășune, mărindu-se, în 2015, în 2016 se luau 200 de euro pe hectarul de pășune, unde era concesionată pășunea de către o cooperativă pe care eu am considerat-o nelegal constituită. Dacă ați veni să luați interviu la oameni să vedeți cum oamenii stăteau cu animalele în grajd, erau câțiva oameni de birou care luau pășunea”,

Stelian Maxim, primarul comunei Blândești (foto)

 

 

 

Mai departe, liberalul susține că a fost practic nevoit să participe la licitația pentru respectiva pajiște pentru oamenii din comună care nu aveau unde să-și pască animalele.

 

 

„Nu aveam unde să pasc animalele, trebuia să mă mut în altă comună. Dacă era să fi fost un stat sănătos la noi în țara asta, eu eram erou. Dar așa, dacă statul este cum este, cel care vrea dreptate ajunge ca să fie judecat”,

Stelian Maxim, primarul comunei Blândești

 

Condiția de participare la licitația este ca participanții să facă dovada că dețin 200 de vaci și 400 de oi, mai explică primarul și cum nimeni nu îndeplinea aceste criterii, pajiștile erau concesionate de o entitate care i-ar fi avut în spate pe o parte dintre consilieri.

 

„La noi în comună nu exista așa ceva și se dădea cu destinație cooperativei unde consilierii locali din perioada 2012 – 2016 erau acționari. ANI a mers cu mine în raport, cu ei, nu. Mie mi-a făcut sesizare fostul primar și cu toți consilierii de la PSD, patru consilieri care erau la vremea aceea”,

Stelian Maxim, primarul comunei Blândești

 

Nu-i mai trebuie Primărie

 

De altfel, primarul susține că tot acești oameni în frunte cu fostul primar sunt cei care i-au făcut sesizarea la ANI. Și din acest motiv va face tot posibilul să-și găsească dreptatea.

 

„Este o cale de atac la Curtea Constituțională a României. Încerc și eu să-mi caut dreptatea, dacă mi-o voi găsi, deși cred că nu o să mi-o găsesc pentru că nu se vrea să fie găsită”.

 

Cel mai probabil, în comuna Blândelti vor fi organizate alte alegeri pentru funcția de primar, având în vedere că au trecut doar șase luni și trei săptămâni de la „locale”. Stelian Maxim nu are de gând să mai candideze, susține că i-a ajuns.

 

 

„Eu nu sunt omul să fug după funcții, eu am încercat pentru comunitatea din Blândești, să văd dacă într-adevăr pot face ceva, am reușit și am făcut. Ddacă îmi va fi soarta să vin acasă, vin cu toată plăcerea și bucuria, le doresc succes celor care vor candida și care vor conduce”

 

După suspendare, atribuțiile de primar vor fi preluate în cel mai plauzibil caz de Mihaela Băghiceanu, viceprimarul comunei.

 

loading...
STUPEFIANT! Un fost parlamentar, o ex-directoare şefă la femei, 3 primari şi alţi aleşi locali scapă de ANI prin comisia celebrului “Altă întrebare” - LISTA
Primar în conflict de interese, ANI a descoperit afaceri groase cu terenuri

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Directoarea și diriginta unei școli botoșănene au refuzat să sune la 112 pentru un elev cu mandibula ruptă: Copilul mănâncă cu paiul în prezentVIDEO
Agresiunea a avut loc la ore, într-o unitate de învățământ a județului, și s-a încercat ascunderea ei.Copilul a rămas cu traumatisme care-l afectează și în prezent.
LUCRURILE care nu s-au văzut în procesul care a decis soarta orașului: Eram puși în fața faptului de a săvârși o infracțiune / A fost o muncă acerbă, am avut ore nedormite VIDEO
Alegerile locale din 2020, anul în care s-a stabilit componența legislativului local, dar și primarul pentru patru ani, au avut un caracter aparte. Între cei doi principali candidați la postul de edil-șef au fost doar 16 voturi. Cu o diferență atât de mică, evident că lucrurile au degenerat și a fost nevoie de deciziile judecătorilor.
Iftime scos din fotbal 6 luni de federație și amendat cu o sumă amețitoare – DOCUMENT 
Comisia de Disciplină și Etică (CDE) a Federației Române de Fotbal a adoptat vineri o hotărâre extrem de dură la adresa omului de afaceri care controlează FC Botoșani. Valeriu Iftime a fost sancționat cu măsura interzicerii oricărei activități legate de fotbal pentru șase luni și, în plus, i s-a aplicat și o amendă de 20.000 lei. 
Doamna din Botoșani care a căutat afacerea perfectă! De la broker de credite la litigii sau activități de înfrumusețare din care a ieșit din cauza evaziunii din dormitor – VIDEO
Gabriela Ciobanu este antreprenor din 2004 și se poate spune că a încercat mereu să-și adapteze afacerile în funcție de cererea pieței. În unele cazuri a reușit, din greșeli a învățat. A deschis uși, altele i s-au închis fără să se descurajeze nicicum.
Un funcționar de la Casa de Asigurări s-a aruncat în gol din apartamentul în care se mutase de puțină vreme
Bărbatul lucra de mai mulți ani în cadrul Casei Județene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Botoșani, la compartimentul decontări și servicii.
25 de tone de mere aruncate pe câmp la marginea orașului, în piețe se vând fructe cu proveniență mincinoasă: Cine să ia măsuri? Noi avem țară? Avem Guvern, avem guvernanți? GALERIE FOTO
În vremuri în care campaniile pentru o alimentație sănătoasă ne invadează și într-un context în care conviețuim într-un județ cu profil preponderent agricol, consumăm fructe și legume din import, iar producția din Botoșani se strică pe câmpuri.
RAZIE uriașă pe Calea Națională! Polițiștii rutieri dar și criminaliștii au percheziționat mașini: au găsit un șofer drogat, fițe pe mașini scumpe și altele – VIDEO & GALERIE FOTO
Au participat probabil la această acțiune preventivă toate echipajele Biroului Rutier de la Botoșani, pe Calea Națională, pentru că strada s-a umplut de polițiști și autospeciale de Poliție. Și, un lucru mai inedit, au luat parte la razie și ofițerii de la Serviciul Investigații Criminale, dar și polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică.
A trecut un an de când Primăria a preluat Cinematograful Unirea: NU s-a difuzat nici măcar un singur film
Prin protocolul prin care Regia Autonomă de Distribuție și Exploatare a Filmelor RomâniaFilm (RADEF) a cedat Cinematograful Unirea către administrația publică locală condiția principală a fost continuarea difuzării de film la Botoșani.
Elevul care la 13 ani a strâns mașini pline de ajutoare pentru cei aflați în suferință – VIDEO & FOTOGALERIE 
Trăim într-o societate în care ajung să fie apreciați cu precădere oamenii care își fac publicitate agresivă pe spatele nevoiașilor în detrimentul celor care le rezolvă problemele fără să popularizeze în exces acest lucru. 
Primăria vrea să ia în administrare „fosta casă a PDL-iștilor” și să mute acolo un serviciu important: Cad dosarele pe ei, nu încap în birouri
Inițiativa ar urma să fie supusă dezbaterii și votului în ședința ordinară din data de 28 iulie 2022.
Din seria furturilor de apă: Fost polițist depistat cu branșament ilegal pentru livadă, seră și piscină – FOTOGALERIE
Serviciul de Control și Antifraudă din cadrul SC Nova Apaserv SA continuă să identifice situații de furturi de proporții din rețeaua publică.
Gata și nu prea: Recensământul populației și locuințelor NU s-a terminat la Botoșani, recenzorii încă bat la uși închise
Săptămâna trecută, în urma unui anunț al Institutului Național de Statistică (INS), presa națională, dar și cea locală, scria că județul Botoșani este primul din România care a terminat de numărat populația. Ba mai mult, o mulțime de politicieni care au simțit că ar avea de câștigat ceva capital electoral din asta s-au ”lipit” rapid la postări pe această temă. 
Aventurile modernizării drumului spre Târgu-Frumos: Botoșănean blocat în curte fiindcă era plecat de acasă – VIDEO & GALERIE FOTO
Una dintre multiplele vizite ale prefectului pe șantierul de pe drumul Botoșani – Târgu-Frumos l-a găsit din cale afară de nervos pe un botoșănean din satul Zăicești. 
De la atelierul de teatru al liceului, pe covorul roșu de la Cannes – POVESTEA studentului de 22 de ani distribuit deja în filme de anvergură internațională – VIDEO & GALERIE FOTO 
Au trecut deja vreo 50 de zile de când a pășit pe covorul roșu al Festivalului Internațional de Film de la Cannes, însă uneori încă mai are impresia că a fost doar un vis. Din fericire pentru el, pentru botoșăneni și pentru români, chiar s-a întâmplat: la 22 de ani Șerban Lazarovici a jucat într-un lungmetraj premiat în orașul – stațiune de pe Coasta de Azur. 
Minunile de la o conferință AUR: Netflix-ul molestează copiii și-i spală pe cap, războiul distruge vegetația, România ”să producă apă” - VIDEO & GALERIE FOTO
Campania „Ce vor românii”, așa, fără semnul întrebării, inițiată de liderii Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) a ajuns și la Botoșani în după-amiaza zilei de miercuri, 13 iulie 2022. Evenimentul la care au participat susținătorii AUR de la Botoșani s-a desfășurat în sala Eminescu a complexului Rapsodia, cu începere de la ora 17:00.
Contabilii și-au sărbătorit ziua cu un tort pe măsură, ”doamna de fier a contabilității” premiată de trei ori – VIDEO & GALERIE FOTO 
Oamenii cu cifrele și calculele din economia românească au fost sărbătoriți miercuri în toată țara, inclusiv la Botoșani, acolo unde a fost marcată Ziua Națională a Contabilului Român (ZNCR). 
Turista din Botoșani care a făcut scufundări în același loc în care și-a pierdut viața suceveanca atacată de rechin: Am făcut baie fix acoloVIDEO
A vizitat în total 85 de țări de pe cinci continente, iar șirul orașelor prin care a trecut aproape că este interminabil. Este pasionată de călătorii încă din perioada liceului când, deși era comunism, reușea să treacă granițele țării, o dată la doi ani, cum erau permis pe atunci.
Iazul fantomă de la Ipotești a consumat într-o singură zi apa pe o lună de la 100 de apartamente
În urma scandalului izbucnit la Ipotești, unde a fost descoperită o conductă ilegală conectată la un hidrant, tehnicienii de la SC Nova Apaserv SA au revenit pe malul iazului.
Jurnalista de la TVR cu rădăcini botoșănene care s-a îmbolnăvit după o investigație despre foamete: Cazurile de necrofagie și canibalism, să ajungi să-ți mănânci propriul copil VIDEO
Raluca Rogojină și-a început activitatea jurnalistică în anul 2003 la TVR Cultural. În anii care au urmat a fost jurnalist de investigație și mai apoi s-a ocupat de documentare istorice. Este producător și realizator la Televiziunea Română și face parte din categoria jurnaliștilor care „ard” pentru profesie.
Poliția Locală dată în judecată de un angajat pentru mai puțin de 200 de lei
Cazurile în care angajații din sistemul bugetar sunt sancționați disciplinar sunt mai rare la Botoșani.
Măi Lyly dar frumos i-ai mai răspuns lui Gil!
17 mai 2021, 13:47
Niște „bombardieri” ai corupției fără limite,asociați și sprijiniți in „munca” lor...
12 mai 2021, 10:18
Da, vulpoiul bătrân, trimite amenințări grozave, moartea dușmanilor, răzunări năprasnice de tip mafiot...
10 mai 2021, 10:23
Cel puţin 12 vulpi au fost găsite, joi, într-o casă părăsită de pe raza localităţii Blândeşti din judeţul Botoşani.De-acum cad toți!!!
7 mai 2021, 13:41
Oare e adevărat așa cum scrie Gil că a dat coada vacii pe ștampila primăriei?Dar asta se întâmplă numai în bancuri și-n pilde!Vai de mama noastră,dacă am ajuns așa!!!
5 mai 2021, 13:54
N-o cheamă Karma,așa că nu scoate arma...O cheamă Fudula...
4 mai 2021, 13:18
Erou împuns de vacă!
22 aprilie 2021, 13:29
„Dar mâine va mai fi pământ?Mai fivor toate câte sunt?”Mașină,slugi și bani cu sacuCu ce rămâne-n clește racu?
21 aprilie 2021, 22:29
Propun o verificare a averii la toți aleșii de la Blândești!Să justifice toți cum și-au făcut averile.până la ultimul leuț și să vedeți acolo eroi...începând cu cirezile de vitei și turmele de oi,decimate și „halite” la spargerea CAP-ului până la pământurile ținute cu japca,imasul din spatele casei împrejmuit abuziv,subventie din bani europeni incasata impotriva legii și multe multe altele.Cred că așa arată eroii la Dracșani,am mai văzut și alții la fel...
20 aprilie 2021, 13:13
Oamenii in van era dramei pentagrame pe icoaneDuhul antihristic in reclameHolograme cu iz mistic hedonisticNihilismul ascunde atent crezul patristicCând o vezi, nici nu-ţi dai seamaNu-i de bine, începe teamaCine-i dama?O cheamă Karma, scoate arma!
20 aprilie 2021, 12:19
Poate prelua conducerea comunei o persoana care are doar 8 clase?Ce sa mai spunem,orice e posibil la noi...
20 aprilie 2021, 08:19
Eu am lucrat in strainatate si am venit sa fac o afacere cu animale in satul meu la Blandesti si mi s-a spus ca nu mai este imas.Acum imasul de la Blandesti este detinut de persoane care nu mai au animale si care incaseaza subventia.Sunt care au afaceri cu produse lactate fara sa aiba animale...nu prea miroase bine...oare sa fi gresit instantele de judecata,sa fi gresit in fata unui erou?
20 aprilie 2021, 08:17
„Eu nu fug după funcții”...dar să lași coada vacii pentru ștampila primariei cum se cheama?Dar de cinci ani unde sunt banii de la imas?Până în anul 2016 s-au facut adapatori,s-a curățat garla de pe imas s-au făcut fântâni pentru adapat in toate satele,se dadea cu ingrasamant si se curata imasul anual.Acum mai sunt cateva vaci,eroule si imas nu mai este!Poti explica?Alo DNA!Verificati acest erou si vedeti cum a bagat o suma uriasa in niste fantani goale pe care le-a parasit!Verificati cum a facut la scoala o fantana cu zece preturi pe un teren privat iar parametrii din documentatia de licitatie sunt departe de ceea ce s-a facut in teren.Daca tu inchizi ochii si te crezi erou,mai intreaba si pe cei din jur.Cine este eroul care te sustine si cate clase ai tu cu vicele tau la un loc?...Rautate,minciuna si lacomie dusa la extrem!
20 aprilie 2021, 08:12
Sigur a deranjat un “prieten” binevoitor. Am auzit ca la Consiliul Local Botosani este unul Timofte Miluta care voteaza de câteva luni Proiectele de Hotărâre in care este implicată societatea comercială la care are calitatea de salariat, pana când ? Pana ce un “prieten” ii va face o sesizare.
20 aprilie 2021, 08:09
Sondaj
Credeți că se vor termina la timp lucrările la drumul Botoșani - Târgu-Frumos, adică la data de 12 mai 2023?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Distribuția pastilelor e perfect funcțională. Îndemn pe toată lumea, pe toate persoanele de până la 40 de ani, să se prezinte cât mai repede la medicul de familie de la care trebuie să primească prescripția pentru pastilele ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.9050 lei
USD
Dolarul SUA
4.7905 lei
CHF
Francul elveţian
5.0290 lei
GBP
Lira sterlină
5.8089 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.5518 lei
XAU
Gramul de aur
275.5907 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2493 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2427 lei
AUD
Dolarul Australian
3.3482 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.7290 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2002 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6592 lei
Vremea
astăzi
Botosani
23.4 o C
Dorohoi
21.3 o C
Bucecea
23.0 o C
Darabani
20.7 o C
Saveni
21.6 o C
Ştefăneşti
34.7 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.