Știrea zilei
Lansare de carte cu primar la vioară & obraz bătut pentru plagiat – VIDEO & FOTO
Probabil cea mai originală lansare de carte a avut loc joi seară la sala Eminescu a Hotelului Rapsodia. În jur de o sută de botoşăneni, de la scriitori şi membri ai unui cenaclu de liceu până la candidaţi la alegerile parlamentare şi directori de instituţii culturale, au ţinut să le fie alături scriitorilor botoşăneni Gellu Dorian şi Lucian Alecsa care şi-au lansat volumele „Cartea singurătăţilor”, respectiv „Moartea este bine mersi”.Primarul pus să cânte la vioară în faţa la o sută de oameni

Deşi atât cartea de poezii a primului autor, cât şi romanul celui de-al doilea, sunt triste, atmosfera a fost una cât se poate de veselă. Unii dintre responsabilii pentru aceasta au fost Lucia şi Oleg Sacaliuc care au susţinut un mini-recital la vioară. Au început cu Balada lui Ciprian Porumbescu şi au continuat cu melodii celebre din folclorul rusesc şi românesc. După câteva piese au abandonat cântatul clasic la vioară, începând să o facă unul la vioara celuilalt sau cu vioara la spate. Dar asta nu a fost tot. Lucia Sacaliuc s-a dus la primarul Ovidiu Portariuc, care se afla în primul rând, i-a cerut să se ridice şi l-a adus în faţa sălii. Aici i-a aşezat vioara sub bărbie, iar Oleg Sacaliuc a început să cânte cu arcuşul. Momentul a produs rumoare în sală şi la binedispus pe primar, care la finalul evenimentului a glumit pe seama celor întâmplate. „Este pentru prima oară nu-i greu”, a spus zâmbind primarul Ovidiu Portariuc.

"Moartea nu plagiază"

Înainte de asta s-a dat însă cuvântul autorilor. Cu edilul şef şi viceprimarul Viorel Iliuţă în sală, dar şi cu senatorul Daniel Humelnicu, alături de alţi candidaţi la alegerile parlamentare, s-a abordat subiectul… plagiatului. „Văd oameni politici în sală. Să ştiţi că moartea nu plagiază, este sinceră, moartea nu cântă la calorifer cântece funebre şi nici nu joacă dublu rol, aşa că să o stimăm în continuare. Eu îi datorez foarte mult morţii, mi-a dictat două cărţi de poezie, fără să fie plagiate şi după aceea mi-a clarificat câteva întrebări existenţiale”, a afirmat Lucian Alecsa. Scriitorul, în a cărui carte moartea apare demnă, sinceră şi dă practic sens vieţii, nu a făcut nici o trimitere la vreun plagiat celebru din politica românească, însă tema deschisă de el a fost continuată de Mircea A.Diaconu, scriitor, critic literar şi profesor la Universitatea Ştefan cel Mare Suceava, care a arătat că trăim într-o lume „din ce în ce mai infernală”. „De exemplu, a apărut un concept care se numeşte autoplagiat. Eu, după ce am vorbit aici, dacă mă duc să scriu ce am vorbit şi să public reiese că m-am autoplagiat”, a spus Mircea A. Diaconu. Acesta nu şi-a ascuns mirarea că la o lansare de carte participă atâta lume, lucru care nu se întâmplă la Suceava.
Pe lângă toate acestea, observând că atât autorii botoşăneni cât şi profesorul venit de la Suceava îşi iau notiţe pe tot felul de hârtiuţe şi carneţele, amfitrionul evenimentului i-a atras în glumă prezenţa edilului şef. „Uitaţi pe ce carnet scrie dl scriitor Gellu, uitaţi pe ce hârtie scrie… Dl primar, dacă nu se poate să le dăm nişte caiete  studenţeşti, să le dăm nişte caiete dintr-astea A4”, a afirmat Florin Aioniţoaie, directorul Teatrului Vasilache.

Cărţile sunt totuşi triste

Dincolo de aceste lucruri, volumele lansate ieri seară nu sunt tocmai vesele, dimpotrivă chiar. Dacă în cazul lui Lucian Alecsa romanul descrie practic experienţa teribilă trăită în lupta cu boala, la Gellu Dorian volumul de poezii reprezintă în opinia criticului Mircea A. Diaconu o sinucidere lentă, calea aleasă de autor pentru a reuşi să supravieţuiască în această lume. „De ce scriu? Scriu pentru că scriu de când mă ştiu, altă muncă care să mă pasioneze atât de mult, chiar şi atunci când dorm, nu este decât scrisul. N-am scris mult, n-am publicat mult, dacă aş fi făcut-o cu adevărat ar fi fost mult mai bine, dar, desigur, sunt şi alte lucruri de făcut în viaţă, trebuie să mai şi trăieşti, trebuie să-ţi mai şi întemeiezi o familie”, a afirmat Gellu Dorian.
La final autorii au dat autografe pe noile apariţii editoriale.

 lansare carte cu Ovidiu Portariuc la vioara 3
 
lansare carti Gellu Dorian Lucian Alecsa
lansare carte Gellu Dorian Lucian Alecsa
RĂSPUNS în bătaie de joc de la Administrația Bazinală, pensionarul Mețler cu „protecție” și după ce ”l-a luat... apa”
Scandalul izbucnit în cadrul Agenției Naționale a Apelor Române (ANAR) cu privire la o serie de angajări revoltătoare ale unor persoane incompetente sau cu grade de rudenie la nivel înalt, continuă să ridice o mulțime de semne de întrebare.
MODIFICĂRI în Botoșani: Poliția poate ridica mașinile din parcările concesionate, familiile cu mai multe locuri de parcare rămân doar cu UNUL singur
În sala Mihai Eminescu a avut loc luni o dezbatere publică pe marginea regulamentului de gestionare al parcărilor din municipiu.
Audit la ”TBC”: Pază de la Suceava & mașină de spălat din Italia recepționată înainte să ajungă la Botoșani - DOCUMENT
Noul manager de la Spitalul de Pneumoftiziologie din subordinea municipalității botoșănene a preluat conducerea unității medicale de la începutul acestei luni și susține că a găsit lucruri făcute sub sau la limita legalității. În completarea celor afirmate, are ca instrument justificativ un raport de audit pentru activitatea din anul 2020.
Primul muzeu multimedia de la Botoșani, amenajat sub pământ – IMAGINI spectaculoase despre cum va arăta – VIDEO & FOTO
Este posibil grație unui proiect cu finanțare europeană implementat alături de parteneri din Ucraina. Inițiativa aparține Primăriei municipiului Botoșani, prin serviciul de programe europene din cadrul instituției, care a atras finanțarea.
Fetițe gemene în vârstă de patru ani adoptate de o familie din Botoșani
Mai multe familii din Botoșani s-au întregit și au primit o undă de speranță chiar și pe timp de pandemie. Au reușit să adopte copii aflați în grija Direcției Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC).
S-au supărat eroii în halate albe, guvernanții le-au promis mai mulți bani decât primesc deja și i-au „păcălit”, pacienții le mor în spitale, dar asta contează mai puțin
Prima ședință reunită după nefastul an pandemic 2020 la Prefectura Botoșani le-a fost cumva dedicată salariaților din sistemul sanitar botoșănean. Cunoscuta Comisie de Dialog Social (CDS) care în vremurile de normalitate se întrunea trimestrial și în cadrul căreia erau dezbătute tot felul de probleme întâmpinate de bugetari. Pentru că privații nu beneficiază de atât de multe drepturi precum cei din sistemul public.
”Gentlemen's agreement” la Nova Apaserv! Directorul „providențial” al liberalilor a deblocat într-o săptămână conturile societății
Ținta propusă în primele zile de la preluarea conducerii societății Nova Apaserv a fost deblocarea conturilor și efectuarea plăților restante urgente. Compania risca să fie deconectată de la electricitate și astfel nu mai putea furniza servicii către populație. Aceasta în condițiile în care salariații sunt neplătiți de deja două luni.
De manual: Cum ajungi șefă de centru la un concurs închis doritorilor din afara instituției - DOCUMENT
Persoana care ocupă temporar funcția de șef al Centrului Social de Urgență (CSU) din cadrul Direcției de Asistență Socială (DAS) se află în situația favorabilă de a se definitiva pe funcție.
Trei oameni de afaceri, o fostă primăriță și un subsecretar de stat - pentru subprefect la PNL – LISTA
Dacă pentru funcția de prefect lucrurile s-au tranșat relativ repede în PNL Botoșani după ce organizația județeană a obținut postul în cadrul coaliției, oarecum paradoxal, pentru subprefect lucrurile par mai complicate. Sau cel puțin sunt mai mulți doritori.  
Loading...
Concertul de Ziua Îndrăgostiților pe scena Filarmonicii din Botoșani: Bravo!!!, au strigat domnii / Cam mult, au șoptit doamnele - GALERIE FOTO&VIDEO
Spectacol mai puțin obișnuit, sâmbătă seara, pe scena Filarmonicii ”George Enescu” din Botoșani.
Un medic botoșănean efectuează operații revoluționare în Belgia cu o cască de realitate augmentată dezvoltată de Microsoft și NASA – GALERIE FOTO
”Nimeni nu-i profet în țara lui” este un proverb cu aplicabilitate tot mai dureroasă în România. Și se resimte și mai pregnant în Botoșani, județ părăsit de zeci de mii de oameni plecați să-și găsească un rost în străinătate. Din nefericire, pierdem astfel tot mai multe minți luminate, oameni care dacă ar fi rămas pe aceste meleaguri poate că ar fi reușit să urnească lucrurile și în acest colț uitat de lume.   
Plecări și demisii pe capete la Modern Calor, avem director interimar
Compania de termoficare a orașului se află în plin proces de reorganizare a echipei de management după ce nu mai puțin de trei dintre cei șapte șefi au părăsit unitatea.
AFACERILE macabre cu bunurile statului, înfloritoare la Botoșani, locurile care se vând abuziv cu mii de euro
Botoșăneanul semnala fenomenul în urmă cu patru ani de zile, iar de atunci aproape că nu s-a schimbat nimic. Site-urile de vânzări sunt pline de anunțuri prin care se scot la vânzare locuri de înhumare din cimitirele statului.
Cum să pierzi șefia de la ”Apă” după ce ai avut 5 membri în CA din 7: Uluitoarea poveste în care Șoptică și Țurcanu au răsturnat PSD-ul cu... Pro
Propulsarea unui director liberal la conducerea SC Nova Apaserv SA în condițiile în care acționar majoritar al societății este Consiliul Județean, instituție cu președinte, vicepreședinte și administrator public de la PSD, a fost posibilă datorită unui plan pus la cale de PNL la care s-au raliat Pro România și ALDE.
Loading...
Șeful de la Cantina de Ajutor Social și bucătăreasa șefă NU au demisionat! Pur și simplu au fost anunțați să NU mai vină la serviciu – DOCUMENT
După publicarea articolului referitor la plecarea a doi angajați din cadrul Direcției de Asistență Socială (DAS) Botoșani, unul dintre cei care s-au trezit cu contractul de muncă încetat a dorit să clarifice public modul în care s-a realizat încheierea relațiilor de muncă.
Viteji și vocali doar pe Facebook! Oficial, majoritatea pacienților care au fost internați la Mavromati NU au dat șpagă sau NU au cumpărat medicamente
Peste 2.000 de pacienți sunt internați lunar la Spitalul Județean Mavromati. Puțini sunt însă cei care își exprimă oficial opinia cu privire la serviciile oferite de către cea mai mare unitate medicală din județ.
Omul lui Țurcanu de la ALDE a preluat Partidul AUR la Botoșani: Ne-am strâns mâna
O mișcare surprinzătoare pe scena politică botoșăneană a avut loc la mijlocul acestei săptămâni. Conducerea națională a Partidului Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a desemnat un nou președinte al organizației județene. Și nu este vorba despre independentul care discutase pe această temă cu liderii de la București, ci de membrul altui partid.
Costel Șoptică și-a luat înapoi prefectul și un subprefect! Vot și jocuri de culise pentru posturile din Prefectură
PNL a obținut trei posturi de conducere în Prefectură, a pierdut unul și intră în marea bătălie pentru alegerea persoanelor care le vor ocupa, în cazul a cel puțin două dintre ele. Vineri, 5 februarie 2021 membrii Biroului Politic Județean (BPJ) din cadrul PNL Botoșani vor vota pentru susținerea politică a prefectului, fie el același sau altul.
Șeful de la Cantina de Ajutor Social și bucătăreasa șefă au renunțat la posturi după scandalul care se lasă cu un proces colectiv
Acțiunea fără precedent a oamenilor străzii de la Botoșani care și-au arătat intenția de a deschide un proces colectiv împotriva Direcției de Asistență Socială (DAS) a municipalității botoșănene s-a soldat cu ieșirea din sistem a doi angajați care au fost implicați direct în furnizarea meselor pe timpul carantinei.
SURSE: Fost candidat la locale și parlamentare aproape să ocupe o funcție care a avut un singur deținător în istoria județului
Un social democrat specializat pe fonduri europene ar urma să preia funcția de administrator public al Consiliului Județean.
In primul rand persoana care a scris acest articol ar trebui sa mearga la scoala. In legatura cu " primarul " nu stiu cum au putu vota botosanenii un om care sta cel mul doua zile in Botosani.
8 decembrie 2012, 23:47
Pacat! Mare pacat faceti ca puneti in aceeasi oala politica sau, mai precis , moravurile politicii de la Botosani cu o actiune care s-a vrut curatita de mizeriile actualei campanii electorale.Voi, cei care reduceti totul la aceste mizerii, trebuie sa va abtineti, chiar si din bun simt. Cred ca mai mult nu va pot cere pentru ca nu intelegeti nimic sau nu aveti capacitatea de a intelege si discerne o lansare de carte- organizata pe masura autorului Gellu Dorian - si nimicniciile zilei.
7 decembrie 2012, 17:19
are portariuc o fata de intelectual.... vai mama... halta turcanu si toti ciobanii la condus judete si municipii.. vai de noi... ce ne a vandut iliescu si constantinescu.. sa vezi de acu!!!
7 decembrie 2012, 15:11
Parca era vorba de un eveniment literar si nu unul politic?In alta ordine de idei ,remarc cu placere ,printre invitati,fII de onoare ai comunei LUNCA:Mariana Ringhilescu,Nicusor Corlat(stroiesteni!) dar si Vasile TUDOR!
7 decembrie 2012, 13:50
Invidia si frustrarea unora e mare! Era PDL a apus! Au demonstrat cat de priceputi au fost!! A, ma scuzati, au fost priceputi in a fura, a minte! Bravo Portariuc! Cea mai buna alegere pt Botosani!
7 decembrie 2012, 13:26
Mor PDListii de ciuda,dupa cum vedeti din comentarii!Hai USL!PDL in dezintegrare si disperare la Botosani!
7 decembrie 2012, 12:33
mai lingai de cururi politice, cu cat va plateste lapte acru asta sa comentati??? in afara de circ, ce drak a facut asta?? lingailor, la primavara trebuie sa o punem de-un referendum sa scapam orasul de nepriceputi!
7 decembrie 2012, 12:04
Ne place de dumneavoastra Domnule Primar! Chiar e o schimbare in bine pentru Botosani si speram ca veti schimba fata orasului! Bravo!!
7 decembrie 2012, 12:02
Orasul nostru are in sfarsit un primar dintre oameni, un primar pentru orice categorie de oameni si pentru orice varsta! Ati promis in campania electorala ca veti fi alaturi de cetateni si observam ca va tineti de cuvant! Felicitari si mult succes in continuare!
7 decembrie 2012, 11:46
de cate ori l-ati vazut pe flutur sa participe la astfel de evenimente? Bravo!!! Felicitari!!!
7 decembrie 2012, 11:41
Mie chiar mi-a placut ca a acceptat "provocarea". Multi altii ar fi dat inapoi si s-ar fi tinut de scaun numai nu cuvmva sa se faca de ras. Iar de faptul ca a comentat unul din sala... sa fie sanatos... nu tot ce spun unii sau altii e si adevarat.
7 decembrie 2012, 11:25
Mai Ady, in lipsa de laudatori (nici nu au ce sa laude la voi),va faceti intre voi complimente.Vezi ca peste putin timp va v-a injura cei ce tac acum.
7 decembrie 2012, 11:08
Bravo!Avem un primar tanar,modern,inteligent si dezinhibat!Se descurca in orice tip de mediu: intre pensionari,profesori,copii,militari dar si artisti si intelectuali!Un primar intre oameni,natural si fara ifose!Bravo!
7 decembrie 2012, 10:36
Pt Paul: Depășește esecul si mergi mai departe...Ranile netratate pot cauza grave probleme de sanatate. Roaga-ți colega candidata sa-ți facă un set complet de analize.
7 decembrie 2012, 10:16
FELICITARI D-LUI gELLU SI INSPIRATIE INDELUNGATA !
7 decembrie 2012, 09:55
Ai ratat un moment important domnule Sergiu. Dupa ce primarul a fost folosit pe post de manechin de catre Oleg in recitalul sau de vioara, cineva din sala a spus - Domnule primar, asa e si la Primarie, dumneata tii vioara si altii canta la ea (aluzie la persoanele care influenteaza deciziile primarului, care nu are experienta in administratie). Au fost hohote de ras.
7 decembrie 2012, 08:55
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Doriți să vă vaccinați contra Covid-19?
Da
Încă nu m-am hotărât
Nu
Declaraţia zilei
„Le-am și spus (n.r reprezentanților Spitalului Județean Mavromati), numai la Penitenciar se interzice folosirea telefoanelor. Este un drept constituțional și le-am atras atenția vizavi de acest lucru”Dan Nechifor, prefect ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8747 lei
USD
Dolarul SUA
4.0535 lei
CHF
Francul elveţian
4.4161 lei
GBP
Lira sterlină
5.6329 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7924 lei
XAU
Gramul de aur
225.4539 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2316 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3414 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1571 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2041 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1864 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6555 lei
Vremea
astăzi
Botosani
1.3 o C
Dorohoi
1.3 o C
Bucecea
1.4 o C
Darabani
1.1 o C
Saveni
1.3 o C
Ştefăneşti
4.1 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.