Știrea zilei
Liberalii pregătesc schimbarea primei directoare de la PSD, Dorohoiul vine cu primul director în guvernarea PNL

Schimbările de directori inițiate de liberali după preluarea guvernării ajung și la d-nele din PSD. Mai exact, la Casa Corpului Didactic (CCD), instituție condusă de opt ani de lidera Organizației Municipale de Femei din cadrul PSD Botoșani.

Mandatul i se termină cam în același timp cu primăvara


Silvia Diaconu a fost numită în funcție tocmai în 2012, la scurt timp după ce Uniunea Social Liberală a preluat guvernarea în urma destituirii în Parlament a Guvernului Ungureanu, iar Mihaela Huncă fusese numită inspector școlar general.


Orele în funcție îi sunt însă numărate. Chiar astăzi i se termină inclusiv prelungirea la mandatul de patru ani, iar liberalii nu au de gând să piardă posibilitatea de a-și impune un membru pe funcție.

 

Inspectoratul Școlar, simplu spectator la schimbare


Mai ales că nu au nevoie de vreun aviz al Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ), instituție unde nu au reușit deocamdată să își propulseze decât un singur reprezentant, Paul Octav, pe cele trei posturi de conducere.


”Din momentul în care îi expiră mandatul, pe 29, poate fi numită în continuare cu detașare în interesul învățământului sau poate fi numită o altă persoană de către ministrul Educației, fără consultarea Inspectoratului Școlar, nu prevede așa ceva legislația”,


Gabriel Hârtie, inspector școlar general.


Culmea este că, atunci când au avut posibilitatea de a-și promova un om, PNL-iștilor nu le-a fost tocmai simplu întrucât nu este chiar facil de găsit o persoană care să îndeplinească toate condițiile legale pentru ocuparea postului.


”În această perioadă am uitat puțin politica, am fost mult mai preocupat de rezolvarea problemelor din sistemul sanitar, de lupta cu pandemia. Noi chiar respectăm prevederile legale pentru ocuparea posturilor la stat și vom veni cu o propunere care să îndeplinească toate criteriile”,


Costel Șoptică, președinte PNL Botoșani.


Chiar profesor la bază, senatorul a arătat că se dorește ca un cadru didactic din fostul Colegiu Dorohoi să ocupe funcția pentru ca și această zonă să fie reprezentată în structurile județene de conducere.

 

silvia diaconu

 

Pleacă Silvia, vine Sorin


De altfel, liberalii au făcut și un mic studiu din care a reieșit că doar aproximativ 60 de cadre didactice din întreg județul ar corespunde cerințelor legale ale postului, foarte puține din Dorohoi.

 

În acest fel s-a ajuns să fie sprijinit Sorin Luca (foto Facebook), profesor titular fizică-chimie la Liceul Regina Maria Dorohoi.

 

Cadrul didactic are un CV vast. A absolvit Facultatea de Chimie la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași în 1997, iar în 2016, la aceeași universitate, a urmat și un master în fizică. Printre altele, este membru în Corpul Național al Experților în management educațional și manager de proiect la Asociația Proeuro-Cons. De-a lungul timpului a avut numeroase colaborări cu CCD, absolvind mai multe cursuri și fiind inclusiv formator și facilitator local al instituției.

 

Peste toate acestea, este cumnatul președintelui PNL Botoșani, care a făcut declarații ample despre numirile liberalilor în fruntea instituțiilor publice într-un interviu care va fi publicat de Botoșăneanul săptămâna viitoare. Sorin Luca ar urma să fie numit director la CCD cât de curând, Silviei Diaconu nefiindu-i prelungit mandatul.

 

sorin luca


Silvia Diaconu este și consilier local va fi probabil prima șefă social-democrată de instituție schimbată după preluarea guvernării de către PNL.

 

loading...
Directoare de instituție de la Botoșani pusă să dea cu mopul alături de salariați
PSD-istă (re)confirmată ca director

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google play download from apple store
An nou, probleme vechi: Medici școlari puțini, profesori și părinți îngrijorați: În caz de infectare, tot noi răspundem
Mai sunt mai puțin de două săptămâni până la începerea noului an școlar care va fi unul cu totul atipic. Autoritățile se pregătesc de redeschiderea școlilor, în această perioadă având loc mai multe întâlniri cu toți factorii de decizie. Concret însă abia pe 10 septembrie 2020 se va ști cum se va învăța în fiecare unitate de învățământ din Botoșani.
Aventură între un învățător și o mămică la o școală din Botoșani! Soțul acuză că s-au filmat pornografic în fața copiilor - GALERIE FOTO
O aventură între două persoane căsătorite a ajuns în atenția instituțiilor publice de la Botoșani, având în vedere că unul dintre protagoniști lucrează în sistemul educațional.
Ar trebui să (le) fie rușine! Oameni care stau în locuințe sociale, fără studii și loc de muncă vor să conducă municipiul reședință de județ
Oferta electorală din anul 2020 continuă să fie una pestriță și să surprindă în mod neplăcut. Dacă în urma cu patru ani de zile anumite candidaturi au provocat amuzament sau ostilitate, gluma pare-se că se îngroașă la următorul scrutin electoral. Pentru că vorbim până la urmă de funcțiile supreme ale municipiului reședință de județ, care, nu doar în teorie, ar trebui să fie ocupate de candidați capabili și vizionari.
Zona de food-court din Uvertura Mall, plină din nou de clienți la mese! Pregătiri în toi și la multiplex – GALERIE FOTO & VIDEO
După o pauză de cinci luni de zile restaurantele și cafenelele din spațiile comerciale au revenit la normal. O pauză care a marcat o serie de premieri negative în istoria românilor și a umanității care s-a confruntat cu una dintre cele mai grave crize sanitare din toate timpurile.
Sorescu e aproape ministrul Afacerilor Interne, Vela a plecat să candideze la Caransebeș
Ministrul de Interne Marcel Vela și-a delegat atribuțiile cu privire la alegeri, deoarece conduce lista de consilieri locali la Consiliul Local al orașului Caransebeș, unde a fost primar pentru 12 ani.
FOTOGALERIE 80 de locuințe ANL aproape gata de repartizare, consilierii au aprobat prima LISTĂ
După patru ani în care s-a lucrat la construirea locuințelor pe terenul obținut de Primăria Botoșani de la Ministerul Apărării Naționale (MApN) dar și în paralel la asigurarea utilităților, toamna aceasta este posibil ca primele chei de garsoniere sau apartamente să fie înmânate viitorilor chiriași.
Mici latifundiari, colecționari de bijuterii sau mașini vechi ori persoane doar cu apartament – AVERILE candidaților la președinția Consiliului Județean Botoșani
Nouă botoșăneni au intrat în cursa electorală pentru a câștiga președinția Consiliului Județean Botoșani. Politicieni cu notorietate mai mică sau mai mare în spațiul public botoșănean, oameni care au agonisit de-a lungul anilor sau care se compară la averi cu simpli cetățeni.
Deschidere de an școlar în pandemie: Părinți care refuză să-și trimită copiii la școală, elevii riscă inclusiv exmatricularea - VIDEO
La acest moment este știut faptul că se dorește ca noul an școlar să fie deschis de la 14 septembrie 2020, iar școlile să funcționeze în baza a trei scenarii de risc. La nivelul județului Botoșani, prin ordin al prefectului, au fost constituite comisii pentru verificarea condițiilor de siguranță sanitară din unitățile de învățământ.
PSD a rămas fără reprezentant în Biroul Electoral Județean după o urgență medicală și o incompatibilitate soț – soție - DOCUMENT
Biroul Electoral Județean (BEJ) s-a întrunit marți în ședință pentru a emite o decizie cu privire la reprezentantul PSD în această structură, susceptibil de incompatibilitate.
Loading...
Moarte violentă și tristă! Femeia omorâtă în accident pe Împărat Traian o anonimă, nicio rudă nu a venit la spital, polițiștii au căutat familia din scară în scară – FOTO&VIDEO
Un fel de „Jane Doe” a Botoșaniului. Femeia care și-a pierdut viața duminică seara în accidentul violent care a avut loc pe strada Împărat Traian a rămas neidentificată multe ore de la producerea evenimentului. 
„Petrecere” la Cornișa până aproape de miezul nopții cu muzică și țipete în microfon pentru directorul Țurcanu și câțiva apropiați! Botoșănenii au sunat la Poliție – VIDEO
Muzica și vocea DJ-ului din parcul de agrement turistic și sportiv Cornișa s-au auzit extrem de puternic încă din timpul zilei de vineri, 21 august 2020 într-o bună parte a orașului care se află la o distanță considerabilă de zona de agrement.
Spitalul Mavromati se golește de pacienții cu COVID, se tratează în continuare doar urgențele: De ce să redevenim zonă roșie pe harta țării?
Botoșaniul încă mai înregistrează noi cazuri de Covid, însă situația de la nivelul județului este ținută sub control. De altfel, în timp ce în unele zile la Botoșani se înregistrează câte două-trei cazuri, în alte județe sunt și 90 – 100.
Afaceristul milionar, liderul de grup al PSD-iștilor timp de opt ani, marele absent de pe lista pentru Consiliul Local: Au venit cu altă garnitură...
Lista depusă de social-democrații botoșăneni pentru noul Legislativ local din următorii 4 ani de zile are o mare absență în dreptul omului care a condus grupul PSD în plenul municipal timp de două mandate.
Soție de polițist aflată pe lista PSD-ului a chemat un primar în instanță: Intenționez să o dau în judecată pentru că a intrat în baza de date neavând niciun drept, cetățeanul și polițistul - DOCUMENT
Un primar botoșănean a primit citație sâmbătă, 15 august 2020, pentru a se prezenta în instanță a doua zi, duminică. Iar asta s-a întâmplat după o contestație la legea electorală depusă de o membră PSD, soție de polițist.
Loading...
Ce și pe cine votăm pe 27 septembrie 2020? Oferta politică pentru Primărie și Județ: CANDIDAȚII analizați prin ochi de foști jurnaliști, sindicaliști sau afaceriști
Spre finele lunii septembrie din anul pandemiei, Botoșaniul își alege oamenii care vor cârmui județul și municipiul reședință. Poate cel mai important scrutin electoral cu efect direct pe plan local, alegerile locale din 27 septembrie vor decide viitorul următorilor patru ani, prin prisma mai ales a noilor investiții.
Rețeta succesului pentru un primar din Botoșani, este susținut și de PSD și de PNL în aceeași campanie, localitate umplută de bannere – FOTO
Un primar botoșănean a reușit să creeze una dintre cele mai inedite situații ale acestei precampanii electorale. Are în comunitatea sa bannere electorale atât cu candidatul PSD cât și cu cel al PNL-ului, principalii adversari politici pentru președinția Consiliului Județean Botoșani.
LA MULȚI ANI, Daniel Badale! E prima oară când vorbesc despre mine, după mai bine de 25 de ani de profesie. Asta e partea mea curată. V-o dăruiesc din toată inima! - FOTO & VIDEO
Actorul botoșănean născut într-o zi de 15 august se află astăzi într-o postură inedită: pe scenă fiind, își joacă propriul rol, unul în care, în urmă cu mai bine de 30 de ani, Revoluția Română îl ”distribuise”.
Vile la preț de 10 apartamente, pandemia îi determină pe bogații târgului să își vândă proprietățile fabuloase - GALERIE FOTO
Exterioare de vis, interioare de poveste. Vile cu arhitecturi deosebite, dotate și utilate până în cele mai mici detalii, cu un design de revistă. Oferta în vreme de pandemie, la Botoșani, este foarte bogată, iar prețurile pe măsură.
Directorul de spital care a renunțat la salariul de 3.000 de euro pentru a merge în privat s-a dus la leafă de 4.000 de lei... tot la stat – VIDEO & DOCUMENT
După ce și-a dat demisia din funcția de manager al Spitalului de Pneumoftiziologie Botoșani, Daniel Buga a renunțat și la postul de execuție din cadrul unității medicale, respectiv cel de inspector de specialitate în cadrul serviciului resurse umane.
Pionierat în sărăcie! Povestea eolienei de la Bucecea întreruptă de hoții locali, centrala a „trăit” puțin peste un an și a rămas bibelou – FOTOGALERIE&VIDEO 
Botoșănenii care ajung în sudul țării, în concedii sau în interes de serviciu, sunt fericiții privitori ai celui mai mare parc de centrale eoliene care a fost construit în urmă cu mai bine de un deceniu la Fântânele-Cogealac. Și în Moldova a existat o pornire firavă și curajoasă deopotrivă la Bucecea - Botoșani. Însă povestea de succes de atunci a avut un final oglindit în specificul zonei, vestit mai degrabă prin prisma sărăciei.  
Pentru Vio si Ion.Nimeni nu barfeste. Toata lumea expune o parere sincera si... daca e asa... e jale.
29 mai 2020, 18:16
bravooooooo, Soptica ai mai pus un roscat ...e bunn tipulllll ca tine ...dar pacat e rudaaaaaa
29 mai 2020, 16:57
NU MAI BARFITI ATATA, Îl pune director pe CUMNATUL SAU! Nu e cumatrul nu e fin e bărbatul sorasii, care prin alianța cu psd are multe venituri! Greu de gasit, nu e iubita e CUMNATUL, totul in familie se macină doar e om de afaceri Costelus,!,,,
29 mai 2020, 15:28
Of! nici Covid ul nu vă liniștește, barfitorilor, oameni de nimic ce sunteți! Diaconu și Luca au întrunit condițiile legale pentru a fi nominalizați pe post.
29 mai 2020, 13:54
Diaconu a fost director 8 ani, Luca va fi, ce atâta bârfă. Crapă ficatul în voi de atâta invidie.Vine covid ul 19 și are să vă sature...
29 mai 2020, 13:08
Tot ce a fost numit in functii de liviu puscarie sa ne lase.
29 mai 2020, 12:34
În sfârșit ! Diaconu chiar nu avea ce să caute la CCD , habar nu avea ce presupune munca acolo , nu că acum ar fi mai în temă ! A fost o rușine prezența ei la conducerea acestei instituții ! De une avenit , de la Palatul Copiilor ? Instructor de ...? Corect, consultați CV-ul ei .
29 mai 2020, 12:27
Deci si PNL e aceiasi Mărie cu altă pălărie.Este bine de știu ca să știm ce votăm.
29 mai 2020, 09:07
D-na respectivă nici nu avea ce căuta acolo. Cercetați putin cv-ul la data numirii în funcție, sau studiile. E clar că n-avea nici o treabă cu instituția pe care a condus-o. A avut grijă însă să facă fel de fel de cursuri,pe banii Casei desigur, ca apoi să facă parte din fel și fel de comitete și comiții foarte bine plătite.
29 mai 2020, 08:42
Dupa formula PSD, iata ca si PNL-ul isi promoveaza cumnatii, finii si cumatrii. Vor avea aceiasi soarta.
29 mai 2020, 08:04
Sondaj
Pe cine votați la Primăria Botoșani?
Gheorghe Ciubotaru - PMP
Cosmin Andrei - PSD
Liviu Toma - Pro România
Roxana Țurcanu - ALDE
Cătălin Flutur - PNL
Corina Dănuță - PPUSL
Marcel Gheorghiță – USR-PLUS
Cătălin Silegeanu - independent
Altul
Declaraţia zilei
„Dacă mai urmează încă un an la fel de secetos, atunci lucrurile se complică foarte mult. Dacă urmează doi ani la fel de secetoşi şi noi suntem la acelaşi nivel al infrastructurii de irigaţie, lucrurile se complică foarte ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8582 lei
USD
Dolarul SUA
4.0972 lei
CHF
Francul elveţian
4.5132 lei
GBP
Lira sterlină
5.3220 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9261 lei
XAU
Gramul de aur
257.4245 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2476 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3490 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9944 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1126 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1821 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6530 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.