Știrea zilei
Lovitură de teatru cu procesul verbal al alegerilor din PNL Botoşani
Liberalii botoşăneni nu prea au linişte nici după ce au terminat Conferinţa Teritorială de alegeri. La începutul săptămânii rezultatul consemnat după votul dat vineri la Sala Polivalentă de cei peste 1.500 de delegaţi a început să fie contestat. Iar câteva elemente întreţin suspiciunea privind corectitudinea numărării.
alegeri PNL Botosani probleme cu procesul verbal

Nu i s-a arătat procesul verbal

Eduardt Cozminschi, unul dintre cei şapte liberali care nu au acces în Biroul Politic Teritorial (BPT) al PNL Botoşani, a solicitat luni dimineaţă să i se arate procesul verbal în care se consemna rezultatul scrutinului. Mai exact, omul dorea să vadă câte voturi a adunat fiecare dintre cei 45 de candidaţi. Nu i s-a prezentat însă nici originalul şi nici o copie de la actul cerut. Luni seară Biroul Politic al filialei municipale s-a întrunit, iar Eduardt Cozminschi şi-a reiterat cererea, formulând chiar una scrisă, însă tot nu i sa înmânat procesul verbal. Acesta a evitat să facă publice motivele care l-au determinat să formuleze o asemenea solicitare. „Nu vă pot spune deocamdată nimic, sunt probleme interne. Au fost nişte discuţii, nu pot să vă spun nimic sigur”, a afirmat Eduardt Cozminschi. Acesta a ieşit primul sub linie la alegerile de la municipiu şi a fost unul dintre cei şapte liberali care nu au reuşit să devină nici măcar membri supleanţi la BPT.

Ciudăţenii cu numărătoarea de la judeţ

Solicitarea sa neonorată vine să întreţină mai multe dubii referitoare la corectitudinea numărării voturilor. Astfel, după cum Botoşăneanul v-a informat la doar câteva minute distanţă, spre deosebire de alegerile de la municipiu, unde voturile s-au numărat pe scenă, în faţa delegaţilor, la Conferinţa Teritorială urnele au fost băgate într-o maşină şi transportate la partid. Apoi, în condiţiile în care la municipiu au fost în jur de 400 de oameni cu drept de vot, iar numărătoarea a durat aproximativ patru ore, la judeţ, unde au fost peste 1.500 de participanţi la alegeri, operaţiunea s-a finalizat în mai puţin de trei ore. În fine, spre deosebire de scrutinele de la femei, tineret şi municipiu, unde s-a făcut public exact ce număr de voturi a avut fiecare candidat, la judeţ s-au specificat doar numele celor care au acces în BPT.

"Trebuie făcut la calculator"

Secretarul coordonator al PNL Botoşani, cel care s-a ocupat de numărătoare, dă însă asigurări că procesul verbal există şi că totul s-a desfăşurat conform statutului. „A venit luni dimineaţă la prima oră şi nu era procesul verbal care-l dau la Bucureşti, trebuie făcut la calculator. A făcut o solicitare şi am să-i dau o copie a procesului verbal, nu e nici o problemă. Pe noi nu ne validează Bucureştiul dacă nu avem proces verbal”, a explicat Stelian Pleşca. Acesta pune acţiunea colegului de partid pe seama faptului că nu a acces în Biroul Politic nici la judeţ şi nici la municipiu, arătând totodată că, deşi nu i s-a înmânat un exemplar din procesul verbal, rezultatele i-au fost aduse la cunoştinţă. „Nu puteam să ţin oamenii atunci noaptea (să scrie procesul verbal la PC – n.r.). Eu am dat la presă, adică am făcut public, n-a fost o problemă”, a mai spus Stelian Pleşca.Secretarul coordonator PNL Botoşani a menţionat că după sărbători procesul verbal va fi trimis conducerii centrale întrucât trebuie aprobat de Biroul Politic Naţional.
CITEŞTE ŞI:
Gata conferinţa PNL! Liberalii au luat urnele cu voturi şi au plecat la partid - FOTOGALERIE
buletine de vot alegeri PNL Botosani

CITEŞTE ŞI:
Consilier judeţean, fost inspector, membri CA, rămaşi în afara conducerii PNL 

RĂSPUNS în bătaie de joc de la Administrația Bazinală, pensionarul Mețler cu „protecție” și după ce ”l-a luat... apa”
Scandalul izbucnit în cadrul Agenției Naționale a Apelor Române (ANAR) cu privire la o serie de angajări revoltătoare ale unor persoane incompetente sau cu grade de rudenie la nivel înalt, continuă să ridice o mulțime de semne de întrebare.
MODIFICĂRI în Botoșani: Poliția poate ridica mașinile din parcările concesionate, familiile cu mai multe locuri de parcare rămân doar cu UNUL singur
În sala Mihai Eminescu a avut loc luni o dezbatere publică pe marginea regulamentului de gestionare al parcărilor din municipiu.
Audit la ”TBC”: Pază de la Suceava & mașină de spălat din Italia recepționată înainte să ajungă la Botoșani - DOCUMENT
Noul manager de la Spitalul de Pneumoftiziologie din subordinea municipalității botoșănene a preluat conducerea unității medicale de la începutul acestei luni și susține că a găsit lucruri făcute sub sau la limita legalității. În completarea celor afirmate, are ca instrument justificativ un raport de audit pentru activitatea din anul 2020.
Primul muzeu multimedia de la Botoșani, amenajat sub pământ – IMAGINI spectaculoase despre cum va arăta – VIDEO & FOTO
Este posibil grație unui proiect cu finanțare europeană implementat alături de parteneri din Ucraina. Inițiativa aparține Primăriei municipiului Botoșani, prin serviciul de programe europene din cadrul instituției, care a atras finanțarea.
Fetițe gemene în vârstă de patru ani adoptate de o familie din Botoșani
Mai multe familii din Botoșani s-au întregit și au primit o undă de speranță chiar și pe timp de pandemie. Au reușit să adopte copii aflați în grija Direcției Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC).
S-au supărat eroii în halate albe, guvernanții le-au promis mai mulți bani decât primesc deja și i-au „păcălit”, pacienții le mor în spitale, dar asta contează mai puțin
Prima ședință reunită după nefastul an pandemic 2020 la Prefectura Botoșani le-a fost cumva dedicată salariaților din sistemul sanitar botoșănean. Cunoscuta Comisie de Dialog Social (CDS) care în vremurile de normalitate se întrunea trimestrial și în cadrul căreia erau dezbătute tot felul de probleme întâmpinate de bugetari. Pentru că privații nu beneficiază de atât de multe drepturi precum cei din sistemul public.
”Gentlemen's agreement” la Nova Apaserv! Directorul „providențial” al liberalilor a deblocat într-o săptămână conturile societății
Ținta propusă în primele zile de la preluarea conducerii societății Nova Apaserv a fost deblocarea conturilor și efectuarea plăților restante urgente. Compania risca să fie deconectată de la electricitate și astfel nu mai putea furniza servicii către populație. Aceasta în condițiile în care salariații sunt neplătiți de deja două luni.
De manual: Cum ajungi șefă de centru la un concurs închis doritorilor din afara instituției - DOCUMENT
Persoana care ocupă temporar funcția de șef al Centrului Social de Urgență (CSU) din cadrul Direcției de Asistență Socială (DAS) se află în situația favorabilă de a se definitiva pe funcție.
Trei oameni de afaceri, o fostă primăriță și un subsecretar de stat - pentru subprefect la PNL – LISTA
Dacă pentru funcția de prefect lucrurile s-au tranșat relativ repede în PNL Botoșani după ce organizația județeană a obținut postul în cadrul coaliției, oarecum paradoxal, pentru subprefect lucrurile par mai complicate. Sau cel puțin sunt mai mulți doritori.  
Loading...
Concertul de Ziua Îndrăgostiților pe scena Filarmonicii din Botoșani: Bravo!!!, au strigat domnii / Cam mult, au șoptit doamnele - GALERIE FOTO&VIDEO
Spectacol mai puțin obișnuit, sâmbătă seara, pe scena Filarmonicii ”George Enescu” din Botoșani.
Un medic botoșănean efectuează operații revoluționare în Belgia cu o cască de realitate augmentată dezvoltată de Microsoft și NASA – GALERIE FOTO
”Nimeni nu-i profet în țara lui” este un proverb cu aplicabilitate tot mai dureroasă în România. Și se resimte și mai pregnant în Botoșani, județ părăsit de zeci de mii de oameni plecați să-și găsească un rost în străinătate. Din nefericire, pierdem astfel tot mai multe minți luminate, oameni care dacă ar fi rămas pe aceste meleaguri poate că ar fi reușit să urnească lucrurile și în acest colț uitat de lume.   
Plecări și demisii pe capete la Modern Calor, avem director interimar
Compania de termoficare a orașului se află în plin proces de reorganizare a echipei de management după ce nu mai puțin de trei dintre cei șapte șefi au părăsit unitatea.
AFACERILE macabre cu bunurile statului, înfloritoare la Botoșani, locurile care se vând abuziv cu mii de euro
Botoșăneanul semnala fenomenul în urmă cu patru ani de zile, iar de atunci aproape că nu s-a schimbat nimic. Site-urile de vânzări sunt pline de anunțuri prin care se scot la vânzare locuri de înhumare din cimitirele statului.
Cum să pierzi șefia de la ”Apă” după ce ai avut 5 membri în CA din 7: Uluitoarea poveste în care Șoptică și Țurcanu au răsturnat PSD-ul cu... Pro
Propulsarea unui director liberal la conducerea SC Nova Apaserv SA în condițiile în care acționar majoritar al societății este Consiliul Județean, instituție cu președinte, vicepreședinte și administrator public de la PSD, a fost posibilă datorită unui plan pus la cale de PNL la care s-au raliat Pro România și ALDE.
Loading...
Șeful de la Cantina de Ajutor Social și bucătăreasa șefă NU au demisionat! Pur și simplu au fost anunțați să NU mai vină la serviciu – DOCUMENT
După publicarea articolului referitor la plecarea a doi angajați din cadrul Direcției de Asistență Socială (DAS) Botoșani, unul dintre cei care s-au trezit cu contractul de muncă încetat a dorit să clarifice public modul în care s-a realizat încheierea relațiilor de muncă.
Viteji și vocali doar pe Facebook! Oficial, majoritatea pacienților care au fost internați la Mavromati NU au dat șpagă sau NU au cumpărat medicamente
Peste 2.000 de pacienți sunt internați lunar la Spitalul Județean Mavromati. Puțini sunt însă cei care își exprimă oficial opinia cu privire la serviciile oferite de către cea mai mare unitate medicală din județ.
Omul lui Țurcanu de la ALDE a preluat Partidul AUR la Botoșani: Ne-am strâns mâna
O mișcare surprinzătoare pe scena politică botoșăneană a avut loc la mijlocul acestei săptămâni. Conducerea națională a Partidului Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a desemnat un nou președinte al organizației județene. Și nu este vorba despre independentul care discutase pe această temă cu liderii de la București, ci de membrul altui partid.
Costel Șoptică și-a luat înapoi prefectul și un subprefect! Vot și jocuri de culise pentru posturile din Prefectură
PNL a obținut trei posturi de conducere în Prefectură, a pierdut unul și intră în marea bătălie pentru alegerea persoanelor care le vor ocupa, în cazul a cel puțin două dintre ele. Vineri, 5 februarie 2021 membrii Biroului Politic Județean (BPJ) din cadrul PNL Botoșani vor vota pentru susținerea politică a prefectului, fie el același sau altul.
Șeful de la Cantina de Ajutor Social și bucătăreasa șefă au renunțat la posturi după scandalul care se lasă cu un proces colectiv
Acțiunea fără precedent a oamenilor străzii de la Botoșani care și-au arătat intenția de a deschide un proces colectiv împotriva Direcției de Asistență Socială (DAS) a municipalității botoșănene s-a soldat cu ieșirea din sistem a doi angajați care au fost implicați direct în furnizarea meselor pe timpul carantinei.
SURSE: Fost candidat la locale și parlamentare aproape să ocupe o funcție care a avut un singur deținător în istoria județului
Un social democrat specializat pe fonduri europene ar urma să preia funcția de administrator public al Consiliului Județean.
Democratie marca ciobaneala.Si se mai dau drept urmasi demni ai Bratienilor.
1 mai 2013, 10:46
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Doriți să vă vaccinați contra Covid-19?
Da
Încă nu m-am hotărât
Nu
Declaraţia zilei
„Le-am și spus (n.r reprezentanților Spitalului Județean Mavromati), numai la Penitenciar se interzice folosirea telefoanelor. Este un drept constituțional și le-am atras atenția vizavi de acest lucru”Dan Nechifor, prefect ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8747 lei
USD
Dolarul SUA
4.0535 lei
CHF
Francul elveţian
4.4161 lei
GBP
Lira sterlină
5.6329 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7924 lei
XAU
Gramul de aur
225.4539 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2316 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3414 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1571 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2041 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1864 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6555 lei
Vremea
astăzi
Botosani
1.3 o C
Dorohoi
1.3 o C
Bucecea
1.2 o C
Darabani
0.9 o C
Saveni
1.3 o C
Ştefăneşti
2.9 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.