Știrea zilei
LOVITURĂ după lovitură pentru simbolul orașului, 2 ani irosiți, patru licitații ratate: Nu știu, era să cad acolo pe scările Primăriei FOTOGALERIE

Contractul de finanțare pentru reabilitarea Ansamblului Monahal Biserica Sfântul Gheorghe a fost semnat în februarie 2018. Cu lacrimi în ochi, cel care s-a ocupat de proiect și de atragerea finanțării, preotul Dumitru Mateciuc, deborda de optimism că, în sfârșit, își vede visul aproape îndeplinit.

Credea pe atunci că greul fusese trecut, adică partea de finanțare. După doi ani de zile se află în același stadiu, cu nu mai puțin de patru licitații anulate.

 

Prima licitaţie organizată de Primăria Botoșani în iunie 2018 a fost anulată după ce singura ofertă depusă a fost declarată neconformă. La a doua licitaţie s-a prezentat o firmă din municipiul Botoşani, în asociere cu două companii din Suceava şi Satu Mare. Din nou a fost anulată deoarece ofertantul nu s-a încadrat în condiţiile stabilite de municipalitate.

 

Nici a treia licitație, în martie 2019, nu a fost una finalizată cu desemnarea unui câștigător ca să poată fi începute lucrările.

 

A patra licitație are se pare același parcurs. Sunt depuse două oferte, de la LDC Trust Construcţii MV Botoşani şi Restaco Suceava.

 

 

Întrebat despre procedura de licitație, a patra, care a fost anulată, directorul de dezvoltare din Primărie a evitat să ofere un răspuns:

 

„Nu știm deocamdată, nu știm, o să vedem, posibil să se anuleze”,

Cătălin Fetcu, directorul Direcției de Dezvoltare

 

Asta deși în cursul zilei de 10 februarie 2020 cei doi participanți au fost informați despre rezultatul licitației și totodată informați că pot depune contestații în termen de 5 zile de la data comunicării.

 

Neoficial, se pare că operatorii înscriși la licitație nu îndeplinesc cerințele din caietul de sarcini. Răspunsul final va fi dat de Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC).

 

Părintelui Dumitru Mateciuc i s-a făcut rău când a aflat că s-a anulat și a patra licitație și au trecut deja doi ani de zile de la semnarea contractului de finanțare, iar biserica simbol a orașului se află în aceeași stare.

 

 

„Probabil urmează altă licitație, a cincea. Noi așteptăm să depună contestații, cred că ambele firme vor depune. Nu știu, era să cad acolo pe scările Primăriei. Mi se pare ceva ciudat, eu am crezut că e la București, așa mi se transmisese, că la partea economică verifică cei de la București. Dar cei care au respins au fost exact ai noștri, comisia de licitație. Eu știu ce motive au avut, au ei o justificare, eu nu cred că nu au vreo justificare. A fost iarna o vreme atât de blândă, se putea lucra, se termina până acum. Iar amânare, nici eu nu știu ce să mai zic”,

Dumitru Mateciuc, preot paroh Biserica ”Sfântul Gheorghe”

 

Valoarea contractului vizând reabilitarea şi modernizarea Bisericii „Sfântul Gheorghe” a fost diferită la fiecare licitaţie. Astfel, la prima licitaţie, din iunie 2018, valoarea a fost de 5,192 milioane de lei, la a doua, din noiembrie 2018, a scăzut la 5,056 milioane de lei, pentru ca la a treia încercare, în martie 2019, să ajungă la 6,039 milioane de lei. La ultima procedură s-a ajuns la o valoare de 7,518 milioane de lei.

 

Contractul de finanţare a lucrărilor de reabilitare a Bisericii „Sfântul Gheorghe” a fost semnat în februarie 2018, semnatari fiind primarul Cătălin Flutur şi Vasile Asandei, director general al Agenţiei de Dezvoltare Nord-Est Piatra Neamţ. Contractul avea o valoare de 7,258 de milioane de lei.

loading...
Ghinionul, ghinioanelor! Licitația pentru reabilitarea Bisericii Sfântul Gheorghe a fost ANULATĂ
Biserica orașului se modernizează: Preotul nu și-a luat salariul de luni bune, acte pe banii văduvelor și din cutia milei – VIDEO & FOTO
O asociere de firme italiano-română vrea să reabiliteze Biserica Sfântul Gheorghe: Anul acesta încep lucrările

 

DESCARCÃ APLICATIA BOTOSÃNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Cum s-au strâns la Botoșani peste 500.000 de lei în 13 zile pentru lupta cu Covid-19 - totul a pornit de la un grup pe WhatsApp
Ideea i-a venit antreprenorului Sorin Cornilă cu două zile înainte ca România să intre în Stare de Urgență. A creat un grup pe WhatsApp prin care să reunească oamenii de afaceri din Botoșani.
COVID -19: Botoșănenii jecmăniți de unii comercianți, CÂT au ajuns să plătească pentru unele produse - FOTOGALERIE
Criza generată de coronavirus se adâncește tot mai tare, iar pandemia a adus inevitabil și scumpiri de prețuri.
Actrița din Italia, mesaje din mijlocul coșmarului: Începem să ne întrebăm cu toții dacă n-o fi ceva în aer. Ne pare foarte ciudată această explozie
Este actriță de film. Am văzut-o pe marele ecran la Cinema Unirea, jucând alături de actori de marcă de la Hollywood. Scenariile ei au devenit povești pe peliculă. Însă nimic din ce a scris sau jucat nu putea anticipa criza pe care întreaga lume o străbate astăzi.
Honda făcută bucăți la miezul nopții, șoferul rupt de beat a fost aruncat din mașină - FOTOGALERIE
Ordonanțele militare adoptate de Guvern au fost complet ignorate noaptea trecută de un conducător auto din comuna Corni.  
Cea mai frumoasă șoferiță de TIR, la datorie! Aprovizionează supermarketurile din Germania: Lumea este speriată de acest virus și de foame - FOTOGALERIE
Există și botoșăneni care nu s-au întors acasă, ci își continuă munca în țări precum Germania, Italia sau Spania. Mălina Ghileschi este una dintre aceste persoane.
INTERZIS noaptea pe străzi!!! Poliția și Jandarmeria au amendat toți șoferii găsiți după ora 22:00 în trafic – GALERIE FOTO & VIDEO
În prima noapte de când a intrat în vigoare restricția pe perioada nopții a circulației rutiere, echipaje de Poliție și Jandarmerie au efectuat controale drastice în trafic. Orașul era în marea lui parte pustiu, autoturismele care circulau fiind puține în comparație cu zile din vremuri normale.
Taximetriștii din Botoșani sunt la datorie! Au primit măști și materiale dezinfectante – GALERIE FOTO
O categorie profesională care își continuă în aceste vremuri activitatea este compusă din persoanele care efectuează curse de transport persoane în regim de taxi.
Autorul crimei din Centrul Vechi lăsat SĂ PLECE ACASĂ cu mai multe interdicții
În luna august a acestui an se vor împlini trei ani de la crima din Centrul Istoric, care a avut loc pe 23 august 2017. În toată această perioadă suspectul principal a rămas în arest preventiv la Penitenciarul Botoșani.
SCANDAL uriaș la Teatrul Mihai Eminescu, actorii somați să aleagă între concediu și somaj tehnic: Nu poți să stai acasă și să iei salarii integral DOCUMENT
În actualul context epidemiologic când mai multe instituții publice, dar și operatori economici privați au intrat „pe linie moartă” pe perioadă nedefinită, Teatrul Mihai Eminescu dă în clocot. Și probabil că nu este singura unitate care se confruntă cu o asemenea situație.
Loading...
Botoșănenii din carantină, catering cu fugă! CINE și CUM livrează mâncarea oamenilor aflați în centre – GALERIE FOTO
Aproape 70 de botoșăneni se află la momentul prezent în stare de izolare totală în mai multe centre din municipiul Botoșani.
IREAL!!! Doctorița cu 2 și ceva la examen trimisă șefă la București să lupte cu coronavirusul
Fosta directoare adjunctă a Direcției de Sănătate Publică (DSP) Botoșani, demisă de ministrul Sănătății în 2017 fiindcă ar fi pus bancuri pe Facebook în timpul programului de lucru, a fost detașată la București. Iar Florian Bodog, cel care a destituit-o în urmă cu aproape trei, a dezvăluit că ar fi fost promovată tocmai pe postul de director al DSP București.
Coronavirusul transformă Botoșanii: bancă fără bani în bancomate, alimente de bază raționalizate la un supermarket, afișe unicat – GALERIE FOTO
Pandemia de coronavirus a provocat la Botoșani apariția unor fenomene care nu s-au mai întâlnit, cel puțin după revoluție. Băncile și supermarketurile, dar nu doar acestea, s-au confruntat cu situații extreme.
Ce prevede EXACT legea în SITUAȚIILE DE URGENȚĂ, de la razii la raționalizări; NU ESTE OBLIGATORIE aplicarea tuturor măsurilor
Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat sâmbătă seară instituirea stării de urgență urgenţă începând de săptămâna viitoare. Șeful statului a arătat că măsura va face posibilă alocarea de noi resurse importante pentru gestionarea crizei generate de coronavirus.
Bărbatul internat cu forța la Psihiatrie de fosta soție a fost găsit mort în pat! Acuzații la adresa femeii: Tu l-ai omorât GALERIE FOTO
În iunie 2018 șapte botoșăneni și-au scos fratele din Secția de Psihiatrie fără permisiunea medicilor. Ciobanu Daniel era pe atunci bătut, cu urme vizibile pe corp. L-au adus la Poliție în pijamale și desculț. După doi ani de zile fratele lor a fost găsit mort în casă.
Loading...
Un funcționar din Primărie și-a scutit întreaga familie de plata taxelor și impozitelor ani la rând
Situație de necrezut petrecută la o administrație publică în vremuri în care organele de cercetare penală cercetează oameni corupți pe bandă rulantă.
Mărturia unei botoșănence blocată în Italia: E jale, lumea e nebună, nu ai voie sa ieși pe stradă că vine PolițiaFOTOGALERIE
Aproape o iarnă întreagă italienii, ca și românii de altfel, au privit știrile de la TV despre China și coronavirus ca pe un film de la Hollywood. Părea ceva mult prea îndepărtat și parcă ireal. Un fel de, ”se întâmplă în Asia, în Europa nu este posibil așa ceva”.
ZECE botoșăneni escortați la Agafton și băgați în carantină, dramă la marginea orașului – GALERIE FOTO & VIDEO
Epuizare psihică și oboseală. Asta s-a văzut la oamenii care au ajuns miercuri după-amiază, în autocarul firmei Ramiro la Tabăra Agafton, după o cursă Italia – România. Au plecat la drum când încă țara unde lucrau nu era în carantină totală. După zeci de ore de mers au ajuns în țara natală. Nu și acasă.
Lovitura de la miezul nopții: Prefectul Colbu DEMIS de Guvern
Cu o zi înainte de a împlini trei luni de la numire, Alexandru Colbu și-a pierdut deja funcția de prefect. Întrunit marți seară în ședință, Guvernul a hotărât să îl înlocuiască tocmai cu adjunctul.
Telenovelă cu doi îndrăgostiți, s-au dat cu mașina peste cap de trei ori, au fugit la Iași și apoi au dat vina unul pe celălalt – FOTOGALERIE
Doi tineri și-au pus propriile vieți în pericol iar mai apoi au încercat să ascundă urmele evenimentului rutier. Unul extrem de grav de altfel, tinerii fiind norocoși că au scăpat fără răni grave în urma accidentului.
Prima CRIZĂ de proporții la Botoșani! Panică în rândul populației, oameni urmăriți de autoritățile sanitare, măsuri anti-aglomerație
România și județul nostru deopotrivă traversează o perioadă de criză pentru care instituțiile cu atribuții în situații de urgență s-au pregătit cu tot felul de exerciții, an de an. Numai că acum nu mai vorbim de simulări. Și, în ciuda eforturilor depuse de autorități de a reduce spre minimum nivelul de panică, acest sentiment s-a impregnat deja în oraș.
da, inca o data se vede incompetenta crasa de la nivelul primariei, bine ca toaca bani cu beciurile, neputinta si incompetenta, si uite asa ADR va lua banii inapoi, ce sa mai spunem? de fapt ce a reusit primaria sa faca in ultimii 5 ani?, s-au plans mereu si au continuat sa-si ia salariile. Rusine, biserica simbol al orasului este degradata , cad schelele si astia se lauda ca fac proiecte europene. In plus, avand in vedere lipsa fortei de munca in constructii este posibil nici firmele sa nu mai vina la licitatie, cand ai o astfel de autoritate contractanta care habar n-are de nimic, se retrag constructorii. Salariile mari si umflate v-au mers, luna de luna, nimic de zis, o sa va ascundeti dupa hartii si legi cretine si veti continua sa va luati salariul, ba chiar al mare mai vrea inca un mandat. Rusine de trei ori!, uitati-va la orasul asta cum arata!, vedeti piata in ce hal este, ce mizerii de tarabe inghesuite, misunand toti hotii si ciudatii acolo, toti samsarii tin piata in mana, vedeti drumurile de pamant din oras, vedeti in ce hal se desfasoara viata aici, in mileniul 3!, nu va pricepeti, mergeti acasa si nu mai incurcati treburile si oamenii care au sperat....
11 februarie 2020, 10:17
Licitatia un joc murdar dar se va incepe in perioada campanei electorale pentru locale interesul poarta fesu.
11 februarie 2020, 09:31
Loading...
Loading...
ecco-shoes.ro%20
Sondaj
Credeți că sunt reale statisticele privind infectările cu coronavirus făcute publice de autorități?
Declaraţia zilei
„Astăzi s-au făcut publice, după o lungă perioadă, primele raportări de cazuri diagnosticate pe județe și sper ca acestea să fie actualizate zilnic. În astfel de vremuri, reprezentanții autorităților trebuie să înțeleag ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.8286 lei
USD
Dolarul SUA
4.4674 lei
CHF
Francul elveţian
4.5775 lei
GBP
Lira sterlină
5.4858 lei
JPY
100 de yeni japonezi
4.1201 lei
XAU
Gramul de aur
231.4961 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2400 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3246 lei
AUD
Dolarul Australian
2.6811 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1524 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1753 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6464 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.