Știrea zilei
LOVITURĂ în procesul fostului inspector școlar care a primit bani pe urma unei fete în scaun cu rotile, MAMA a cerut daune morale uriașe

Dacă în fața colegilor de la Inspectoratul Școlar Județean, a Consiliului de Administrație al Școlii Speciale Sfântul Stelian și a jurnaliștilor, fostul inspector școlar Cătălina Hodan a negat categoric acuzațiile care i-au fost aduse, în schimb, în instanță a recunoscut totul.

A recunoscut!

 

Profesorul Cătălina Hodan a fost acuzată și trimisă în judecată din cauză că, timp de 3 ani, ar fi fost plătită pentru o serie de ore la domiciliu cu o fetiță în scaun cu rotile, la care nu a participat niciodată.

 

Mai mult, pentru a le deconta, a falsificat semnătura mamei.

 

A fost trimisă în judecată pentru comiterea unei infracțiuni de înşelăciuni și fals în înscrisuri sub semnătură privată și și-a pierdut calitatea de inspector școlar. Dosarul se află pe rolul Judecătoriei Botoșani.

 

Luni, 28 octombrie 2019, într-o sală de judecată de la parterul instituției de justiție s-a judecat un nou termen. Fetița aflată în scaun cu rotile, Alexandra, a venit alături de mama ei pentru a fi de față când Cătălina Hodan a oferit explicații instanței.

 

Fosta inspectoare a recunoscut și falsul

 

Profesoara este acuzată că a primit bani pentru a ţine ore la domiciliu cu Alexandra fără ca în realitate să le fi făcut. Iar luni în fața instanței au fost chemați să depună mărturie în proces atât mama Alexandrei cât și Cătălina Hodan.

 

 

Mai întâi la bară a fost chemată pentru a da declarație Cătălina Hodan.

 

I s-a adus la cunoștință fapta pentru care  a fost trimisă în judecată, iar primele cuvinte spuse de ea au fost:

 

Recunosc și îmi pare rău că s-a ajuns în această situație”.

 

A falsificat semnături timp de trei ani

 

A solicitat așadar să fie judecată în baza procedurii simplificate recunoscând faptul că timp de trei ani, adică în perioadă 2015 - 2018 nu a făcut nicio oră de „Terapia Tulburărilor de Limbaj” cu Alexandra, asta deși a fost plătită pentru acest lucru.

 

„Nu am efectuat nicio oră la domiciliul persoanei respective”,

a arătat fostul inspector școlar

 

A recunoscut și faptul că a falsificat semnătura mamei Alexandrei pentru a putea beneficia de bani, necuveniți de altfel. Și-ar fi dorit să-i spună Lilianei Chisăliță despre acest lucru însă ar fi fost prea ocupată la Inspectoratul Școlar.

 

„M-am gândit să sun însă timpul petrecut la Inspectorat nu mi-a permis”,

Cătălina Hodan, în fața instanței

 

A încercat să-și motiveze gestul prin faptul că nu ar fi avut delegare de la Inspectoratul Școlar General (IȘJ) să țină ore la domiciliu. Dar și că avea un program încărcat și nu putea să ajungă. A declarat în fața instanței că i-ar fi propus la telefon mamei Alexandrei să facă orele în weekend.

 

Ba chiar ar fi spus că Alexandra nici nu avea nevoie de fapt de logopedie. Asta deși din certificatul de handicap pe care fetița îl deține reiese acest lucru.

 

A fost de acord ca în cazul în care va fi găsită vinovată să plătească muncă neremunerată în folosul comunității. De asemenea, a depus dovada că a achitat deja prejudiciul cauzat  Școlii Speciale “Sfântul Stelian” Botoșani în cuantum de 8.244 de lei. Adică atât cât a încasat necuvenit din acele ore pe care fostul inspector școlar nu le-a ținut.

 

Mamă, luptă în instanță pentru fetiță

 

Liliana Chisăliță, mama fetiței, a depus și ea mărturie. Și a susținut faptul că nu i s-a dat nici un telefon.

 

„Am rămas șocată, nu mi-a dat nici un telefon măcar. Nu am stabilit nicio zi, nu s-a interesat de fetiță, nu a dat măcar un telefon. Ea nici nu știe ce probleme medicale are fetița. ”,

Liliana Chisăliță, mama Alexandrei.

 

Familia Alexandrei a cerut daune morale în cuantum de 200.000 de lei. Și asta pentru că toate aceste ore de logopedie pe care Alexandra le-a pierdut ar fi ajutat-o enorm. Ea face ore de logopedie și la Centrul de Sănătate Mintală de la Spitalul Județean Mavromati.

 

Avocatul Alexandrei, Lorela Ungurianu a solicitat ca la termenul următor să fie audiați doi martori pe latură civilă.

 

În timp ce Alexandra stătea în sală, Cătălina Hodan nu a privit-o nici măcar pentru o clipă.

loading...
Anchetă unicat în educaţie: Inspector şcolar acuzat că a luat 3 ANI bani pentru cursuri cu un copil bolnav fără să fi ţinut o singură oră

 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Fiul fostului fotbalist Ionuț Matei diagnosticat cu o boală grea! Familia are nevoie de ajutorul NOSTRU pentru ca Nicholas să se facă bine – FOTOGALERIE
Georgiana și Ionuț Matei au devenit părinți în decembrie 2016, când familia lor s-a completat prin venirea pe lume a lui Nicholas, un băiețel frumos de aproape 4 kilograme care s-a născut în zi de mare sărbătoare creștină: Sfântul Nicolae. Părinții, stabiliți în Anglia de aproape 6 ani de zile, i-au dat numele Sfântului, însă în concordanță cu țara în care s-a născut.
Spitalizare de 25.000 de euro pentru un botoșănean cu COVID, internat la Spitalul Județean Mavromati din Botoșani
Aproape 600 de botoșăneni au fost tratați la Spitalul Județean Mavromati din Botoșani după ce au fost infectați cu virusul SARS-C0V-2. Acești pacienți au fost internați pe secțiile celei mai mari unități medicale a județului și au fost externați după vindecare.
Urban Serv obligată de instanță să îi plătească lui Nicuță despăgubiri de aproape un sfert de miliard de lei vechi
La doi ani după ce a fost destituit din funcția de administrator al societății de salubrizare a orașului, Cezar Nicuță a obținut la Tribunalul Botoșani plata unei sume destul de consistente.
Mihai Țurcanu pus pe lista de așteptare pentru postul Minodorei Vasiliu! Altcineva așteaptă ordinul
Una dintre cele mai disputate funcții de conducere din instituțiile publice de la Botoșani este deocamdată pusă la păstrare.
Școli cu blazon din județul Botoșani! Notele mici ale elevilor de sub numele mari ale personalităților: Pentru mine, asta înseamnă genocid. Pentru că eliminăm 40% din populația țării
Un adevărat genocid. Astfel caracteriza un academician situația în care se află școala în care învață copiii satelor. Iar la Botoșani notele obținute de elevi la Evaluarea Națională fac parte din acest tablou trist al societății românești. Un tablou în care, fără să exagerăm, se întrevede viitorul nostru ca popor.
TREI primari PSD scoși din ATOP pentru incompatibilitate și puși să dea înapoi banii pentru ședințe - DOCUMENT
Un raport al Curții de Conturi întocmit în 2020, pentru anul financiar trecut, a lăsat incompletă Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP), o structură finanțată de Consiliul Județean care are ca scop general luarea de măsuri pentru menținerea ordinii și liniștii publice în județ.
Alt botoșănean mort după sedare: Mi-l îngropi dezbrăcat, ca pe un nu știu cum, în pielea goală, într-un sac? Spitalul: Halucinații, depresie, delir la pacienți
„Asta este povestea noastră…(plânge în hohote n.r.), nu a vrut să meargă, mi-a spus: eu dacă merg în spital, iau COVID. Și așa a fost, așa a fost… Nu știu ce să zic. El a fost candidatul ideal. Avea glicemie mai mare, avea tensiune, era supraponderal. Dar nu a avut nici un simptom de COVID de acasă, din astea trâmbițate” – Mihaela Pietrariu, soția unui botoșănean mort la Spitalul Județean.
Alt gagiu, care de data asta a OMORÂT un om! Un șofer de 23 de ani și-a abandonat victima în șanț și a plecat acasă – GALERIE FOTO&VIDEO
Ziua de duminică a însemnat pentru polițiștii botoșăneni una de luptă continuă. Un accident mortal cu fugă a pus toate echipajele în alertă pentru găsirea făptuitorului. În mai puțin de 12 ore, cadrele Inspectoratului de Poliție Județean l-au identificat în județul vecin. Acasă.
Profesoara condamnată la închisoare cu suspendare pentru banii unei fetițe cu handicap vrea gradație de merit: Nu e moral, și noi suntem conștienți
Situație revoltătoare înregistrată la Botoșani. Un fost inspector școlar, actualmente profesor la o unitate de învățământ din municipiu, condamnat la închisoare cu suspendare și muncă în folosul comunității, a depus dosar pentru gradație de merit, o distincție acordată cadrelor didactice cu performanțe deosebite în pregătirea elevilor.
inpuff.ro
Loading...
Cu experiență de peste 20 de ani: CINE este noul subprefect al Botoșaniului: Este o funcție cu responsabilitate foarte mare
Începând cu data de vineri, 12 iunie 2020, printr-o Hotărâre de Guvern, Botoșaniul are doi subprefecți. Învestirea celui de-al doilea, în persoana Laurei Cronț, a avut loc într-un cadru restrâns, sâmbătă, 14 iunie. Un nume nou, de altfel, printre persoanele cu funcții de conducere de la Botoșani.
BĂTĂLIE incredibilă pe postul Minodorei Vasiliu de la DSVSA, listă lungă cu oameni care îi vor biroul
Postul eliberat de Minodora Vasiliu la Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) face cu ochiul multor aspiranți care au obosit să se tot afle pe lista de așteptare ce a rămas neatinsă mai bine de un deceniu.
Pacienți SEDAȚI și cu telefoanele închise de personalul medical! Au murit în saloane, familiile acuză, tăcere din partea spitalului
Finalul săptămânii trecute a fost marcat la Botoșani de cea mai lungă listă cu oameni morți din cauza virusului SARS-COV-2. Cinci decese într-o singură zi, trei femei și doi bărbați. Toți se aflau pe secția ATI a Spitalului Județean Mavromati.
Uvertura Mall s-a redeschis cu restricții și mari reduceri: restaurante fără food-court, terasă renovată și o mulțime de afișe – GALERIE FOTO
Noua etapă de relaxare intrată luni, 15 iunie 2020, în vigoare include și redeschiderea marilor centre comerciale. Astfel, începând de ieri dimineață, după aproape trei luni, și-a reluat programul și Uvertura Mall.
Botoșănenii s-au săturat să stea în casă și pleacă în vacanțe: Litoralul, la mare căutare - CUM sunt prețurile
După luni bune în care botoșănenii și românii în general au fost nevoiți să stea în case, odată cu relaxarea măsurilor, unii dintre ei au început să plece în concedii. Sau măcar să și le planifice, semn că pandemia nu-i mai sperie.
Loading...
Scandal politic la Botoșani pentru un viceprimar cu fundu-n două bărci! Țurcanu acuză prefectul de simpatii liberale
Încep să se încingă spiritele printre politicienii de la Botoșani, mai ales în prag de alegeri locale când au loc practic cele mai multe conflicte din toți anii de administrație locală. Viceprimarul de la Dângeni, care s-a pozat alături de familia ALDE, a fost exclus din PNL și nu poate ataca decizia în instanță. De aici a pornit un tăvălug de acuzații.
Președinte de partid la 35 de ani! Botoșaniul are un nou lider politic: Fondurile sunt puține, nu prea avem ce împărți
Cea mai... verde formațiune politică din România are un nou lider la Botoșani. Începând cu data de 20 martie, filiala județeană a Partidului Ecologist Român este condusă de Adrian Lupu.
Vă linșez!!! Amendă uriașă pentru un post TV central după amenințări fără precedent la adresa primăriței de la Ipotești
Postul B1 a fost amendat cu 20.000 de lei de către Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) după o ieșire verbală violentă a unui realizator la adresa primarului comunei Mihai Eminescu.
Botoșaniul, în fruntea unui top dureros: Oamenii care au salvat oameni până au… murit!
După luni bune în care COVID-ul a pus stăpânire pe întreaga țară, Botoșaniul este în fruntea unor clasamente dureroase. Dacă în celelalte articole din Botoșăneanul ne-am referit la numărul de cazuri și de decese, astăzi este despre ei, eroii, care au murit pe frontul de luptă cu noul coronavirus.
Premieră politică în sănătate: Edilul de la PSD numește manager de spital un consilier de la PNL cu care s-a bătut în campanie
După mai bine de o săptămână, interval în care unitatea medicală a avut conducere provizorie în urma demisiei medicului ce îndeplinea această prerogativă, s-a luat o decizie în privința următorului director.
Veștile bune despre autobuzele noi, puse puțin la păstrare! Eltrans nu are șoferi după scandalul din Consiliul Local și nici licență de traseu - FOTO&VIDEO
Începutul săptămânii era marcat la Botoșani de sosirea autobuzelor turcești care vor înlocui istoricele tramvaie care aproape că-și dau duhul zi de zi, pe străzile orașului. Patru din cele nouă autobuze au fost aduse din portul Constanța, într-un mult așteptat aer al schimbării.
După „bani nemunciti” a umblat cine i-a luat deja...Familia Chisalita ar trebui sa aiba ACUM alaturi TOATA SUFLAREA ROMÂNEASCA, dintr-un singur motiv: ARE DREPTATE!!!Alexandra și-a depășit condiția, nu pentru ca „altii i-au oferit totul”, nici pentru ca „toata lumea i-a stat la dispozitie”. 100% GRESIT!Rezultatele Alexandrei au fost obținute prin JERTFĂ IMENSĂ - ore, zile, luni și ani în care toți cei din afara familiei au privit-o, au tratat-o și au etichetat-o ca fiind „asistat social” și ATÂT!!!Acest demers este tot un REZULTAT - o piatră de temelie pentru ceea ce nu suntem obișnuiți să conștientizăm: OAMENII SE NASC LIBERI ȘI EGALI, iar DIZABILITATEA NU ȘTIRBEȘTE DEMNITATEA NIMĂNUI.Cu pace, respect și înțelegere - din această poveste - fiecare poate învăța câte ceva... DACĂ VREA...
29 octombrie 2019, 15:48
Doamna Chisalita umbla dupa bani nemunciti.In ziua de azi daca un parinte are un copil cu handicap considera ca i se cuvine totul,toata lumea trebuie sa-i stea la dispozitie.Am o sora cu un handicap la ambele maini,a copilarit pe timpul lui Ceausescu,nici atunci,nici acum nu are certificat de handicap.Mama noastra a lucrat toata viata la Textila,nu a primit nici un leu pentru ca ingrijea un copil cu handicap.Cat despre asta sora mea a urmat un liceu,o facultate iar de treizeci ani lucreaza pe post de economist.Am dat acest exemplu ca parintii a caror copii s-au nascut cu handicap sa inteleaga ca asa a vrut Dumnezeu sa li se intample,iar ei au obligatia sa-i ingrijeasca si sub nici o forma sa nu-i obisnuiasca cu ideia ca sunt handicapati si ca statul trebuie sa le ofere totul,fiecare trebuie sa invete sa faca o meserie in functie de posibilitatile lor fizice sau psihice.Cat despre doamna profesoara sa raspunda in fata legii pentru ce a facut!
29 octombrie 2019, 10:34
Ce muncă în folosul comunității? Asta este o glumă. Pentru ce a făcut Hodan, pedeapsa este închisoarea cu executare. Cine-i mai dă acelui copil anii înapoi?
29 octombrie 2019, 09:25
Hunca a facut-o pe Hodan inspector școlar. Si tot hunca a tinut-o la post după ce hodanca a luat nota 3 la concursul pentru postul de inspector. Trist este și faptul că o parte dintre profesorii de socio umane s-au gudurat intens pe lângă ea.
29 octombrie 2019, 09:09
melimeloparis.ro%20
inpuff.ro
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
 „Recunosc că am spus și eram foarte hotărât să nu mai revin niciodată în politică, dar având în vedere că am avut timp în 2015 – 2019, spre sfârșit, vă dați seama că sunt un număr de ani. Am stat și am urm ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.8418 lei
USD
Dolarul SUA
4.2893 lei
CHF
Francul elveţian
4.5555 lei
GBP
Lira sterlină
5.4092 lei
JPY
100 de yeni japonezi
4.0161 lei
XAU
Gramul de aur
249.1146 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2488 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3699 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9826 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1531 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1813 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6500 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.