Știrea zilei
Luceafărul cu saxofon a plecat să cânte pentru îngeri, pe pământ au rămas prea puține cuvinte pentru a descrie durerea – VIDEO & GALERIE FOTO

”Astăzi s-a stins un luceafăr de pe cerul vieții noastre”. Acestea au fost cuvintele rostite de preotul Ionuț Apetrei la finalul slujbei de înmormântare care a avut loc marți la Biserica Sfântul Ilie din Dealu Mare, acel cartier-sat de la intrarea în Dorohoi dinspre Botoșani.

Atunci când preotul mărturisește că nu a mai oficiat o asemenea înmormântare


”Luceafărul” a fost, este și va fi pentru copil, soție, soră și părinți, dar nu doar pentru ei, Gheorghiță Iulian Cojocaru, fiul patronilor de la Popas Cucorăni, care în noaptea de sâmbătă spre duminică a trecut la cele veșnice în urma unui accident rutier petrecut la Cervicești.


După cum însuși preotul paroh a recunoscut-o, înhumarea tânărului saxofonist a reprezentat un eveniment cum n-a mai avut parte în activitatea sa de slujitor al acestui locaș de cult.


Sute și sute de oameni, de la vicepreședintele Consiliului Județean, Bogdan Dăscălescu, la primarul de Concești, Costel Nazare, câțiva dintre cei mai potenți oameni de afaceri din Botoșani, foști colegi din lumea artistică, dar și o mulțime de botoșăneni care nu au apucat să îl cunoască, au ținut să îi fie alături în ziua cea din urmă.


A fost nevoie ca circulația în zonă să fie dirijată de mai multe echipaje de poliție dată fiind afluența de automobile, care s-au înlănțuit pe sute de metri.

 

Prea multă durere, prea puține cuvinte


Sicriul a fost scos din biserică pe la 12:00, pe cărări de lumânări, flori și coroane, moment în care curtea de la ”Sfântul Ilie” Dealu Mare a devenit neîncăpătoare astfel că unii credincioși au urcat în așezământul parohial și au participat din balcon la oficiere.


Chiar starețul Mănăstirii Zosin, Teodosie Pleșca, care a oficiat slujba alături de zece preoți, a îndemnat participanții să încerce să respecte, pe cât posibil, normele sanitare de distanțare încă în vigoare.


Pentru ceea ce s-a întâmplat mai departe cuvintele par prea puține să exprime câtă durere a fost acolo. Ilona, soția lui Iulian, a fost ținută mereu în brațe de tatăl său, care a plâns în hohote în mai multe rânduri. Mama tinerei văduve se afla acasă cu Tudor, băiețelul Ilonei și al lui Iulian.


Părinții tânărului plecat atât de repede – ar fi trebuit să împlinească 28 de ani pe 10 iunie - au fost împietriți de durere, incapabili parcă de vreo reacție.

 

DE CE? Pentru că ”mintea omenească nu poate înțelege deciziile luate de Dumnezeu”


Preoții care au slujit au încercat să explice în mai multe rânduri că, ”mintea omenească nu poate înțelege deciziile luate de Dumnezeu” și că ne este peste putință să pricepem ceea ce s-a întâmplat. Și aceasta pentru că întrebarea ”DE CE?” se citea parcă pe buzele tuturor și îi va urmări întreaga viață pe membrii familiei, pe rude, prieteni, apropiați și cunoscuți.


Au rostit predici starețul Mănăstirii Zosin, Teodosie Pleșca și preotul paroh Ionuț Apetrei. Și astfel credincioșii au putut afla că slujba de înmormântare a fost oficiată la Biserica Sfântul Ilie din Dealu Mare pentru că aici s-au căsătorit Iulian cu Ilona și tot aici și-au botezat băiețelul, Tudor Ioan.

 

Dragostea pentru muzică l-a însoțit de la 5 ani până în ultima zi a vieții sale


Profesorul Marcel Dupu, cel care l-a inițiat în tainele muzicii pe Gheorghiță Iulian, a transmis la rândul său un mesaj. Nu a avut puterea să-l citească și i l-a înmânat, pe o hârtie preotului paroh.

 

Dragostea pentru muzică a tânărului s-a manifestat încă de la frageda vârstă de 5 ani, când a pășit pentru prima oară treptele Clubului Copiilor Dorohoi. Cu timpul a excelat la pian și saxofon, câștigând numeroase premii la competiții naționale.

 

A absolvit Colegiul Național ”Grigore Ghica” Dorohoi și apoi Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza Iași. Dar dragostea pentru muzică i-a rămas intactă până în tragica noapte de 22 spre 23 mai 2021, când întors de la un eveniment la care a cântat și-a pierdut viața într-un accident.

 

”Ultima sărutare”


Cel mai greu moment, ”ultima sărutare”, după cum l-a intitulat părintele Ionuț Apetrei, i-a făcut și pe cei mai tari de înger să lăcrimeze. Soția, sora și părinții au rămas momente bune îmbrățișați și fără glas lângă sicriu, sprijinindu-și unii pe alții durerea fără margini pe care au fost, sunt și vor fi nevoiți să o trăiască.


Cortegiul a plecat apoi spre Dorohoi, parcarea din fața Primăriei fiind special rezervată pentru ca toți participanții să își poată lăsa mașinile și pentru a putea merge mai departe fără automobile spre cimitir.


S-a făcut un apel către toată lumea să ia parte la praznicul de la Popas Cucorăni, acolo unde nu de puține ori Iulian încânta auditoriul.


Și, ținând cont de ceea ce spunea unul dintre preoții care au oficiat slujba de înhumare, spiritul lui Gheorghiță Iulian a fost probabil acolo pentru că, într-adevăr, ”astăzi s-a stins un luceafăr de pe cerul vieții noastre” și tot preoții au spus că, ”dar tot astăzi el se naște pe cerul dragostei noastre”.

 

Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească alături de cei drepți

 

loading...
ACUM: Sute de oameni alături de familia Cojocaru, la înmormântarea lui Iulian - GALERIE FOTO&VIDEO
Lacrimi de durere pentru Iulian Cojocaru, mesaje transmise și de artiști - Un munte de talent, un tânăr cu un bun simț extraordinar

 

download from google play download from apple store
Scandal la Botoșani după un control cu mai multe instituții la o ... Casă de Odihnă, se pregătește plângere penală – FOTOGALERIE
O comisie mixtă stabilită prin ordin de prefect a efectuat un control la Casa de Odihnă „Sfântul Nicolae” din municipiul Botoșani, în dimineața zilei de joi, 2 decembrie 2021. Au fost discuții aprinse, iar reprezentanții acesteia susțin că vor depune inclusiv o plângere penală.
Cu primarul în inspecție, orașul s-a aprins în mii de beculețe, de la palate și cupole de lumină la... periferie ca-n centru – VIDEO & GALERIE FOTO
Ziua Națională a României a fost aniversată dimineață în Centrul Istoric, cu intonarea Imnului de Stat, discursuri și depuneri de coroane, iar seara în mai tot orașul cu aprinderea iluminatului festiv.
Sute de oameni l-au omagiat de Ioan Cobâlă, o propunere de la Iași ”adoptată” pe loc de oficialii județeni, ”Rapsozii Botoșanilor” își schimbă numele – GALERIE FOTO&VIDEO
O seară încărcată de emoție, de muzică, dar și o seară în care tristețea s-a strecurat printre aplauze. O sală plină, ca în vremurile bune. Chipul blând al lui Ioan Cobâlă le-a amintit tuturor că arta și valoarea dăinuiesc și dincolo de moarte.
Surpriză la concursul de la Direcția Sanitară – Veterinară, o fostă șefă din Prefectură îl contracandidează pe Mihai
Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) organizează în luna decembrie concursuri pentru ocuparea funcției de director executiv la trei sferturi dintre direcțiile din țară. Printre acestea se regăsește și Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Botoșani.
Cea mai mare clădire de birouri din Botoșani, pe cale să fie lăsată fără parcare – DOCUMENT
Consilierii locali dezbat în ședința ordinară de vineri un proiect de hotărâre privind rezilierea contractului de asociere dintre Primăria Botoșani și SC Vegastel SRL. Adoptarea acestuia ar lăsa clădirea de birouri din strada Teatrului fără parcare.
Mare tragedie mare: consilierii au dat copy-paste la un proiect și au tăiat fără să vrea indemnizațiile administratorilor de la ”Apă”
Întrunit la mijlocul săptămânii în ședință ordinară, plenul Consiliului Județean a dezbătut din nou un proiect privind stabilirea indemnizațiilor membrilor Consiliului de Administrație de la SC Nova Apaserv SA. Și asta după ce în octombrie au votat un proiect pe aceeași temă.
Scrutin cu scandal la Corpul Polițiștilor, se pregătește un nou proces cu acuzații grave: ”Alegerile au fost din nou fraudate”
La doi ani după ce alegerile de la Consiliul Teritorial Botoșani al Corpului Național al Polițiștilor (CNP) au fost definitiv anulate de instanță în urma unei contestații depusă de unul dintre candidații la funcția de președinte, povestea s-ar putea repeta.
Răzbunare din amor! Un botoșănean pe nume Ion și-a evacuat soția cu executorul, după 5 ani l-a executat și ea pe el – GALERIE FOTO & VIDEO
O căsnicie care a durat 15 ani și din care a rezultat un copil. Doi adulți a căror dragoste a ars extrem de repede și a lăsat în loc o ură pură și o dorință uriașă de a-și produce rău reciproc. Doi oameni care n-au reușit să treacă peste despărțire au sfârșit prin a se executa unul pe altul, fiecare cu propriul executor judecătoresc. După o serie de procese care s-au apropiat de limita ilarului.
Deputații botoșăneni amenințați și hărțuiți prin telefon înaintea votului pentru certificatul verde: Îți dăm foc ție și familiei tale / Veți plăti personal pentru astaFOTO mesaje
„Libertatea nu este dreptul de a face ceea ce vrem, ci ceea ce se cuvine”.Abraham Lincoln
Loading...
Capcană macabră pe un drum din Botoșani: O șoferiță, la un pas de nenorocire - FOTO & VIDEO
O glumă proastă putea să producă o tragedie pe un drum din județul Botoșani. Din fericire, totul s-a soldat doar cu pagube materiale.
Profesor de la AT Laurian la mitingul antivaccin: Pot să ducă chiar la război civil / Vor ajunge să realizeze lagăre / Erau acele practici ale vânzării și cumpărării de negri VIDEO & GALERIE FOTO
Deși organizat de Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), mitingul împotriva impunerii certificatului verde, care a avut loc duminica trecută la Botoșani, a avut în prim plan un cadru didactic prezentat ca provenind din societatea civilă.
Nova Apaserv cu datorii de 1 milion de euro la energie electrică! E.ON a renunțat la contract, județul la un pas să rămână fără apă
Încetarea relațiilor contractuale între cei doi operatori s-a produs în urmă cu o săptămână, când SC Nova Apaserv SA s-a regăsit în situația în care a trebuit să caute în regim de urgență alt furnizor.Neoficial, ordinul de întrerupere a furnizării energiei electrice pentru compania de apă ar fi venit tocmai din Germania.
Tomograful de 1 milion de euro a ajuns la Botoșani, s-a spart un perete ca să fie băgat în spital - VIDEO & GALERIE FOTO
Un computer tomograf similar, din punctul de vedere al performanței, mai există la Spitalul ”Sfântul Spiridon” din Iași.La Botoșani, acest CT, care a costat 1 milion de euro, a fost achiziționat la Spitalul de Pneumoftiziologie care se află în subordinea Primăriei Botoșani.
Elevul viitor arhitect care a redesenat profesionist bijuteria arhitectonică a orașului în speranța că va fi în sfârșit reabilitată – FOTOGALERIE
Din pasiune pentru arhitectură și frumos, un elev de la Liceul de Artă ”Ștefan Luchian” a redesenat profesionist fațada și partea din spate a Casei Silion.
Loading...
Disperare la Botoșani Shopping Center, certificatul verde lasă comercianții fără clienți – Nu avem bani de salarii GALERIE FOTO
Impunerea certificatului verde la intrarea în centrele comerciale are un efect devastator asupra galeriei comerciale din Botoșani Shopping Center. Unii directori și angajați din complexul de pe strada Sucevei se plâng că au rămas fără cea mai mare parte a clienților și că nu mai pot suporta nici măcar cheltuielile esențiale.
„Părintele actelor” din Primăria Botoșani la un pas de retragere din activitate, o doamnă i-ar putea lua locul
Este unul dintre cei mai longevivi și experimentați șefi din administrația publică botoșăneană.În spatele său se află o carieră de aproximativ 25 de ani în Primăria Botoșani.
Instituția publică din centrul orașului (ne)cunoscută publicului! Este UNICĂ în România și a fost construită după modelul Peugeot
În centrul orașului, prinsă parcă la mijlocul unor instituții publice cu adresabilitate extrem de mare, se află o unitate de stat care este unică în România.Nu este una dintre acele unități în care ușa să fie deschisă zilnic de sute de persoane și se adresează unui segment profesional mai restrâns, însă extrem de important pentru bunul mers al economiei locale și naționale.
În pat cu dușmanul: Șoptică vs Federovici, Nechifor vs Andrei - PSD + PNL e... aproape dragoste la Botoșani
Din vară s-a tot zvonit că liberalii ar putea apela la voturile pesediștilor, însă doar prin culise s-a vorbit despre asta. Oficial, președintele țării a avut ani la rând o campanie agresivă împotriva PSD-ului. Iar președintele PNL, Florin Cîțu, declara pe 25 septembrie 2021: ”Eu nu voi purta niciodată o geacă pe care scrie «Votaţi PSD!». Cum aş putea, când PSD rămâne cel mai mare duşman al PNL? Cât sunt eu preşedinte al PNL nu vom face alianţă cu PSD”.
Sînziana Secrieru se întoarce pe cai mari în PNL
În 2016 din cauza modului în care au fost făcute listele pentru alegerile locale, Sînziana Secrieru se retrăgea din primele rânduri ale PNL Botoșani pentru a rămâne pentru o perioadă de 5 ani, în linia a doua.Până pe 5 noiembrie 2021.
COȘMAR în județ, drumurile sunt în șantier, circulația e un chin - STADIUL anunțat de constructori pe drumul strategic – GALERIE FOTO & VIDEO
O deplasare către o comună a județului Botoșani care în trecut, chiar în condițiile proaste ale carosabilului, era făcută într-un interval de 60 de minute, acum aproape că s-a triplat ca timp.Iar un astfel de exemplu poate fi distanța dintre municipiul reședință și comuna Hlipiceni, cei aproape 50 de kilometri fiind parcurși în aproape trei ore.
In loc sa fiti asa rautaciosi, mai bine ati face altceva cu timpul vostru. Drum lin catre stele, Iuliane! Nu te vom uita nicidoata!
26 mai 2021, 18:59
Unde este distantarea sociala .Sau legile sunt doar ptr prosti.
26 mai 2021, 11:25
Ce să-ți spun, mare personalitate, Costel Nazare
26 mai 2021, 08:59
Sondaj
Sunteți de acord cu accesarea de către Primăria Botoșani a unui credit de 13 milioane de euro pentru cofinanțarea proiectului european privind refacerea căii de rulare și cumpărarea unor tramvaie noi?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Respectivul proces a fost în 2020. Primul termen la Înalta Curte și Justiție este după mai bine de un an. În mai bine de un an practic Nova Apaserv nu a făcut nimic în afară că în urmă cu o lună sau două a fost constituit ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.9491 lei
USD
Dolarul SUA
4.3743 lei
CHF
Francul elveţian
4.7448 lei
GBP
Lira sterlină
5.7689 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8532 lei
XAU
Gramul de aur
250.8061 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2486 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3519 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1301 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4509 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1947 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6656 lei
Vremea
astăzi
Botosani
1.5 o C
Dorohoi
1.6 o C
Bucecea
0.9 o C
Darabani
1.5 o C
Saveni
2.0 o C
Ştefăneşti
5.9 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.