Știrea zilei
Lucrător la stat cu leafă de aproape 90 de milioane- VEZI cine e

Unul dintre şefii de instituţii cu cel mai mare salariu provine din sistemul sanitar. Din luna decembrie a anului precedent acesta are o remuneraţie brută de 8.763 de lei. A fost mai întâi şef interimar, apoi a dat concurs şi a devenit director cu acte în regulă. Acum are astfel un venit brut de circa cinci-şase ori mai mare decât salariul mediu plătit la Botoşani şi făcut public de Direcţia Judeţeană de Statistică.

Este vorba de Ovidiu Mimor, managerul Spitalului Judeţean.  În toamna anului precedent acesta a susţinut un concurs pentru ocuparea postului de conducere de la „Mavromati” şi în urma acestuia preşedintele Consiliului Judeţean a emis o dispoziţie prin care înceta efectele celei anterioare, prin care medicul fusese numit interimar, reîncadrându-l practic pe post. În noul act se stipulează că „d-lui Mimor Ovidiu Florentin i se menţine salariul lunar maxim brut în sumă de 8.763 lei (...) care se diminuează cu 25% pe durata aplicării prevederilor art.1 din legea nr.118/2010”. Cu alte cuvinte, şeful celei mai mari unităţi medicale din Botoşani a avut anul trecut retribuţia menţionată, diminuată însă cu procentul de 25% aplicat la toţi bugetarii, iar anul acesta îi mai este redusă doar cu 10%, după ce lucrătorilor de la stat li s-a înapoiat o parte din ceea ce li se tăiase.
Jumătate din buget se duce pe lefuri
Lefurile managerilor a fost unul din motivele invocate de mai mulţi consilieri judeţeni atuci când în plenul CJ a picat proiectul de hotărâre privind comasarea spitalelor. Numeroşi demnitari, fie ei parlamentari sau consilieri judeţeni, au susţinut atunci că interesul bolnavului sau alte lucruri de acest gen constituie doar pretexte pentru respingerea proiectului, adevăratul motiv fiind că directorii îşi pierd salariile generoase şi influenţa aferentă. Pe 31 august plenul CJ a aprobat în schimb bugetele de venituri şi cheltuieli la cele şase unităţi medicale din subordine. După cum Botoşăneanul.ro a relatat încă de atunci, cele mai mari cheltuieli ale acestora sunt cele salariale. Astfel, în 2011 „Mavromati” are un buget de 70,5 milioane de lei, din care 35,5 milioane de lei sunt direcţionate pe salariile angajaţilor şi doar 22,5 milioane pentru medicamente şi alte materiale sanitare.
Sergiu BĂLĂŞCĂU
CITEŞTE ŞI
http://www.botosaneanul.ro/stiri/700-miliarde-topite-singura-institu-ie-jumatate-pe-lefuri-v/ 

Liberalii pregătesc schimbarea primei directoare de la PSD, Dorohoiul vine cu primul director în guvernarea PNL
Schimbările de directori inițiate de liberali după preluarea guvernării ajung și la d-nele din PSD. Mai exact, la Casa Corpului Didactic (CCD), instituție condusă de opt ani de lidera Organizației Municipale de Femei din cadrul PSD Botoșani.
REVOLTĂTOR! Autoritățile i-au lăsat copilul asistentei de la Infecțioase fără pensie! Fiica unei alte colege moarte de COVID a depus deja actele
Familia Elenei Buta, traumatizată deja din cauza decesului survenit pe 23 mai, primește o nouă lovitură, de această dată din partea instituțiilor statului.
FABRICĂ din Botoșani închisă după ce 10 angajați au fost depistați pozitiv la COVID! Sute de salariați trimiși la izolare
Virusul SARS-COV-2 mai lovește într-o unitate de producție de la Botoșani care avea pe statul de plată în jur de 300 de salariați care lucrau cu normă întreagă.
Soțul asistentei moarte este pompier și e internat într-un spital din Iași: Ne este greu să găsim cuvintele potrivite
Elena Buta, asistenta decedată sâmbătă într-un spital din Iași, fusese diagnosticată cu Covid-19 încă din luna aprilie. Tot de atunci și soțul acesteia a fost depistat pozitiv.
Puhoi de lume în centrul Botoșanilor: starea de alertă moare în nepăsare, îmbulzeală și cozi uriașe – VIDEO & GALERIE FOTO
Distanțarea socială, dacă a existat vreodată la Botoșani în pandemie, a pierit cu siguranță după terminarea Stării de Urgență. Deși regulile de prevenire a răspândirii coronavirusului au rămas în mare parte aceleași și în Starea de Alertă, unii botoșăneni le ignoră în totalitate.
Radu Malancea aproape dat afară a doua oară de la Spitalul Județean, de data aceasta fără avocat: Luăm în calcul
Grija pentru combaterea pandemiei cu COVID-19 pălește în fața aranjamentelor politice. Iar un exemplu grăitor este ceea ce se întâmplă în această perioadă în România, unde cea mai mare preocupare a politicienilor PSD este să le facă loc pe funcții managerilor de spitale dați afară de PNL-iști. Sau să le cimenteze posturile directorilor care au scăpat deocamdată de valul de demiteri. 
ȘASE asistente medicale cazate la un hotel INFECTATE cu coronavirus! ANCHETĂ derulată de DSP: Să vedem unde a fost sursa, dacă ele au interacționat în hotel
Un nou val de cadre medicale a fost depistat pozitiv la noul coronavirus. Este vorba despre un lot de asistente medicale care provin de la Secția de Pediatrie a Spitalului Județean Mavromati și care au fost detașate pentru o perioadă de două săptămâni de zile la Secția de Boli Infecțioase.
Zeci de angajați de la Spitalul de Recuperare ținuți acasă pentru că directoarea „n-are ce să facă cu ei”
Situație disperată pentru câteva zeci de angajați din cadrul Spitalului de Recuperare Sfântul Gheorghe, din municipiu. Au fost trimiși acasă pe perioada stării de urgență, iar de luni ar fi trebuit să revină la muncă, lucru care nu s-a întâmplat.
”Decât” un salariu: 500 de euro amenda medie în pandemie la Botoșani! Sancțiunile aplicate de Poliție au atins un nivel istoric
Disputele pe seama amenzilor aplicate de structurile Ministerului Afacerilor Interne (MAI) în Starea de Urgență au determinat ExpertForum.ro să întocmească un studiu mai aprofundat al politicii Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR) cu privire la pedepsirea cetățenilor în perioada pandemiei.
inpuff.ro
Loading...
Viceprimarul Murariu lăsat fără cele mai importante atribuții: Este clar răzbunare! Flutur: Erau disperați oamenii
Contrele politice din fruntea Primăriei municipiului reședință de județ se amplifică pe final de mandat. Ultima ședință de Consiliu Local a fost poate și cea mai încrâncenată, mai ales prin limbajul folosit de unii aleși locali, și a avut repercusiuni la scară mai largă.
Covidul a doborât și barilul: Benzina din Botoșani, cea mai ieftină din ultimii 10 ani - FOTOGALERIE
În urma cu exact un an și jumătate Botoșăneanul remarca într-un articol creșterea accelerată a prețurilor carburanților la principalele stații PECO din oraș și, mai ales, faptul că la toate acestea motorina ajunsese mai scumpă decât benzina de cea mai bună calitate.
Director de instituție publică internat în spital cu simptome de COVID, la serviciu un coleg este POZITIV
Lucrurile par să se fi schimbat într-atât în ultimele două luni de zile încât normalitatea de dinaintea pandemiei pare că nu va mai reveni curând, așa cum era percepută în accepțiunea generală a oamenilor. Iar între timp, SARS – COV- 2 mai cucerește o instituție publică de la Botoșani.
Misterul celor 61 de botoșăneni care au... dar nu au Covid: Nu mai iau nici un fel de tratament
Ciudățenia bolii care a blocat mapamondul produce situații neobișnuite inclusiv în statistici și chiar la Botoșani. Județul nostru ocupa joi, 7 mai, locul 6 la nivel național ca număr total de persoane infectate.
DONAȚIILE botoșănenilor încep să producă efecte! Peste 250 de teste efectuate ZILNIC la Botoșani
Începutul a fost unul anevoios, într-un context epidemiologic care nu a putut fi anticipat și care a forțat la maximum resursele de orice fel ale statului, fie că vorbim de mediul economic sau de sistemul sanitar local și național.
Loading...
Centrul Județean al luptei cu Covid-ul, pulverizat chiar de coronavirus: polițiști, jandarmi, oameni de la servicii trimiși înapoi de unde au venit
Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervențiilor (CJCCI), acesta este sau ar trebui să fie la Botoșani ”creierul” luptei cu coronavirusul. În plină pandemie însă, tocmai acest CJCCI a fost afectat de Covid-19.
OPT copii infectați cu COVID internați la Secția de Boli Infecțioase, cel mai mic are 10 ani
Coronavirusul îi afectează pe adulți, dar și pe copii deopotrivă. La Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Mavromati sunt internați mai mulți copii infectați cu virusul COVID.
SPERANȚĂ: Sute de copii născuți la Maternitatea Botoșani în plină pandemie, unele mămici suspecte de COVID
Există și vești bune în toată această perioadă dificilă pe care întreaga omenire o traversează.
Câți medici bolnavi am fi avut oare? Primul pacient infectat, testat abia la insistența aproape disperată a doctoriței omorâte de Covid
Nici mai mult, nici mai puțin de 199 lucrători în sistemul sanitar botoșănean, într-o proporție covârșitoare angajați ai Spitalului Județean, au fost diagnosticați cu Covid 19, potrivit datelor furnizate miercuri seară de către Centrul Județean de Comunicare.
S-a cerut oficial înlocuirea! Medic de la Urgențe pregătit pentru preluarea Sănătății Publice
Deși este conștient că merge la un salariu de trei ori mai mic față de cel din Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) și la cârma unei instituții în care decizia face uneori diferența dintre viață și moarte, medicul botoșănean este pregătit pentru această provocare. Iar singura motivație este faptul că își dorește să schimbe ceva în evoluția pandemiei de COVID-19 pe plan județean. Să repare din răul făcut deja.
26 aprilie, ziua dezastrului: Ceaușescu în alertă la cinci zile de la EXPLOZIE, iar la Botoșani ”bate-un vânt ciudat, dar e cald”
Cernobîl, 26 aprilie 1986. Mai exact, la 01:23 noaptea, cel de-al patrulea reactor al centralei nucleare a explodat. Un dezastru considerat ca fiind cel mai grav accident din istoria energiei nucleare.
Vorbim de un salar brut, al directului celui mai important spital din jud Botosani, o persoana pregatita si capabila!!!! Pacat ca e un salariu mic in comparatie cu o gramada de politicieni care nu fac nimic bun...pt botosaneni!!!La multi ani domnului doctor Mimor Ovidiu!!! Si rusine celor care publica asemenea articole cu scop electoral...
19 septembrie 2011, 01:06
Pai, nu-i asa, dle Balascau, ca este strigator la ceruri: dumneata te chinui sa scoti o gazeta din aceasta electronica, manevrezi in paginile ei miliarde si miliarde, (ba despre investitii ba despre fonduri de salarizare, ba despre bugetele CJ, CL, Prefecturii, etc., dar nu ajungi sa iei in mana decat... 1.500-2.000 lei lunar!! Si va indignati "si-l lucrati la gazeta" pe un doctor care are responsabilitatea tratarii a mii de pacienti, incadrandu-se, bineinteles, intr-un buget destul de mic, caruia i se aloca, in brut, "exorbitanta" suma de 1.450 de euro lunar! Unde este dreptatea?, striga ziaristul sarac si cu reflexe de stanga pavloviana ("sa ni se dea la toti!!") Ziaristul nostru a uitat insa un mic amanunt: cat el se indeletnicea cu studiile lui, in aceleasi vremuri la medicina...era liber. Nu erau studenti! Ca nu prea vor tinerii acestia atat de lesne iritabili sa faca atata amar de carte cum se face la medicina, ca sa ajunga, la final de cariera, sa ia si ei retributii "scandaloase, din banii publici"...Ati auzit, dle reporter, cu ce salarii momesc astazi guvernantii managementul privat? De ce oare? Retributia bruta a managerului Mimor nici nu se compara cu sumele alea infricosatoare...
14 septembrie 2011, 12:20
Nu văd nimica anormal ca un intelectual,în speţă medic,care a făcut studiile pe bune, nu cum se fac acum,care s-a pregătit ani de zile şi atrcut printr-O mulţime de examene să aibă acest salariu!Anormale mi se par lefurile nesimţite ale politrucilor şi mai ales faptul că nişte incompetenţi au ajuns să judece oameni de valoare!
14 septembrie 2011, 10:25
Loading...
zenda.ro
Loading...
inpuff.ro
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Atenție. Câteva modele de măști aflate pe sistemul de alertă rapidă RAPEX privind produsele periculoase. Capacitatea totală de filtrare a măștilor este insuficientă, iar măștile nu se adaptează corespunzător la față. Î ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.8419 lei
USD
Dolarul SUA
4.3293 lei
CHF
Francul elveţian
4.5077 lei
GBP
Lira sterlină
5.4413 lei
JPY
100 de yeni japonezi
4.0180 lei
XAU
Gramul de aur
242.0617 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2487 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4029 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9727 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2062 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1820 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6496 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.