Știrea zilei
Managerul în turism venit din București să candideze ca ”să trecem de epoca WC-ului în fundul curții și să-l aducem în casă”

Povestea se repetă la fiecare patru ani... Brusc, un lider politic de la București descoperă Botoșaniul și își propune să îl facă bine. Cu o singură condiție: oamenii din acest județ să îl trimită în Parlament fiindcă el altfel nu poate să îi ajute atât de mult pe cât și-ar dori.

Ministru de trei luni


În 2020 este rândul Partidului Mișcarea Populară să aibă un candidat de import. Cristian Petrescu a susținut marți, când a fost prezentat oficial drept cap de listă al PMP la Senat, că se află pentru a patra oară la Botoșani.


Nu a precizat când ne-a vizitat județul în precedentele trei rânduri, dar și-a exprimat convingerea că, ”județul Botoșani are nevoie de mine ca senator care să-l reprezinte în Parlamentul României și care să ajute Botoșaniul să se dezvolte”.


Aceasta pentru că a fost ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului. Trei luni în Cabinetul Ungureanu înlăturat în 2012 de defunctul USL prin moțiune de cenzură.

 

”Trebuie să avem reprezentanți în Parlament, unul la Senat și unul la Camera Deputaților, ca să putem ajuta județul Botoșani”

 

Și plecând de la importantul post pe care l-a ocupat în Executiv, a făcut referire la toalete, un barometru al civilizației și al nivelului de trai din orice țară a lumii.


cristian petrescu”E nevoie de această dezvoltare, e nevoie să trecem de epoca WC-ului în fundul curții și să-l aducem în casă. Să nu mai stea omul să dea în gropi... Veneam ieri pe drumul dintre Târgu-Frumos și Botoșani, nu poți nici măcar să mergi cu viteza legală”,


Cristian Petrescu, candidat PMP la Senat.


La a patra vizită în Botoșani a găsit soluția pentru a dezvolta județul:


”Trebuie să avem reprezentanți în Parlament, unul la Senat și unul la Camera Deputaților, ca să putem ajuta județul Botoșani să se dezvolte și pe botoșăneni să aibă un trai decent, dacă nu foarte bun”.


De la instructor sportiv la deputat


Cristian Petrescu este în prezent director general al Centrului Național de Învățământ Turistic, o structură care în ciuda denumirii este de fapt o societate pe acțiuni în care Statul Român este unic acționar.


Are 49 de ani, în 2004 a absolvit Facultatea de Educație Fizică și Sport de la Universitatea Ecologică, universitate la care în 2008 a finalizat și un master în Ecoturism și Protecția Mediului. Și-a început cariera ca instructor sportiv la Federația Română de Modelism, după care a ocupat posturi cu precădere în aparatul de stat: șef birou și șef serviciu la Ministerul Tineretului și Sportului, director executiv al Direcției Dezvoltare Turism a Primăriei București, consilier local la Sectorul 3, administrator al Companiei Municipale pentru Sport București.


În legislatura 2008 – 2012 a fost deputat PDL în comisia pentru industrii și servicii, după care a trecut la PMP.


Este asociat și administrator la două firme și asociat la altele două. Se prezintă drept ”manager în turism”.

 

”Ni s-a trimis sau am ales, nici nu știu cum să spun, candidat pentru Senat”


Liderul județean al Mișcării Populare susține că fostul oficial guvernamental nu este parașutat politic la Botoșani.


corneliu popescu ”Am solicitat Bucureștiului sprijin pentru a ne întări echipa de candidați și ni s-a trimis sau am ales, nici nu știu cum să spun, candidat pentru Senat. Deci iată, eu am cedat candidatura mea la Senat pentru un candidat trimis din București. Este prietenul meu, Cristian Petrescu, fost ministru al Dezvoltării”,


Corneliu Popescu, președinte PMP Botoșani.


Cum a ajuns un bucureștean să fie trimis/cerut în nordul Moldovei ca să dezvolte Botoșaniul? Ne explică tot Corneliu Popescu:


”Pentru că un fost ministru al Dezvoltării înțelege foarte bine exact ce îi trebuie acestui județ, un județ care nu a dat niciodată mai puțin de 65.000 de voturi Stângii, PSD-ului, și situația din județ o cunoașteți foarte bine. Niciodată nu mi-a plăcut să spun că este un județ sărac, sunt doar județe în care nu a avut loc dezvoltare, cum sunt Botoșani, Vaslui, dar le fel de bine sunt și în sud, cum sunt Giurgiu, Teleorman, Caraș-Severin sau Mehedinți, care sunt județe pe ultimul loc în ceea ce privește anumite standarde de dezvoltare”.

 

100.000


de gospodării cu WC în curte are Botoșaniul.


10.000


de gospodării din Botoșani nu au deloc WC.


Nu există la nivel județean un proiect de anvergură pentru construcția unor toalete și de racordare a acestora la rețeaua de apă și canalizare.

 

loading...
Iată partidul în care președintele NU e cap de listă! – CANDIDAȚII PMP la Parlament
După o săptămână de școală Guvernul alocă bani și pentru școlile botoșănene cu WC în curte – LISTA

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google play download from apple store
Afaceri închise, privații și cetățenii amendați pe unde sunt prinși, instituțiile publice scapă în pandemie doar cu un banal... avertisment
Probabil că nu a mai existat vreun an în care instituțiile statului să exercite atât de multă presiune pe operatorii economici privați, iar aici ne referim mai ales la cei din HoReCa. Au fost închiși în starea de urgență, s-au redeschis în starea de alertă, însă cu extrem de multe restricții. Și în toată această perioadă instituțiile statului, printr-o armată de oameni, au făcut rând pentru a-i controla și amenda.
În anul dedicat online-ului, instituția de la Botoșani cu peste 80 de milioane de euro buget anual face ședințe prin... telefon
Trăim vremuri pe care nimeni nu le-a anticipat în istoria recentă. Vremuri în care instituțiile își restricționează contactul cu cetățenii, iar guvernanții recomandă ferm telemunca. Vremuri potrivnice în care accesul botoșănenilor la informațiile de interes public TREBUIE să rămână liber.
Două săptămâni de când au închis HoReCa la Botoșani ca să scadă Covid-ul: Rezultatul? Rata de infectare aproape s-a dublat
Pe 29 octombrie Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) a decis închiderea restaurantelor, cafenelelor, cinematografelor, sălilor de spectacole și a celor de noroc din municipiul Botoșani. Măsura a fost adoptată atunci ca urmare a depășirii pragului de 3 îmbolnăviri la mia de locuitori.
Oamenii din linia întâi care au făcut un pas în spate! Val de pensionări și demisii la Spitalul Județean Mavromati în plină pandemie!
De la debutul pandemiei cadrele medicale sunt în linia întâi, motiv pentru care s-au mai făcut angajări ca să se facă față valului de pacienți. Însă în tot acest timp au fost și persoane care au ales să demisioneze, ar și altele care au ieșit la pensie în această perioadă stresantă pentru toată lumea.
Scandal în Piața Centrală, comercianții au intrat în hală: Bătaie de joc din lume! Lumea muncește pentru o bucățică de brânză VIDEO & GALERIE FOTO
Protestele care au avut loc în fiecare dimineață din această săptămână în fața Prefecturii și Primăriei au continuat miercuri la amiază chiar în Piața Centrală. Mai exact la Hala de Lactate și Hala de Carne, acolo unde zeci de comercianți s-au întâlnit cu reprezentanții SC Urban Serv SA, care încă mai administrează aceste spații.
Administrator public de top la o Primărie! Fost parlamentar, consul și director în București a venit la Botoșani, în sprijinul primarului
A fost parlamentar în două rânduri, demnitar în Republica Moldova și director la Complexul Lia Manoliu din Capitală.
„Petrecere” într-o instituție publică unde sunt cazuri de Covid! Angajații adunați într-o sală, una dintre participante fără mască – FOTOGALERIE
În vremuri potrivnice, în care Guvernul a interzis orice fel de adunare, petrecere, aniversare sau orice alt eveniment public sau privat, în spații închise sau deschise, într-o unitate publică de la Botoșani a avut loc totuși o astfel de întâlnire.
Școala offline: Mii de elevi botoșăneni nu fac orele online, ministrul cere controale
Municipiile Botoșani, Dorohoi dar și câteva comune precum Adășeni, Suharău și Văculești se află în scenariul roșu motiv pentru care elevii din aceste localități  au învățat săptămâna aceasta exclusiv online. Iar de luni, conform noilor reguli toți elevii din întreaga țară vor învăța online.
Asta ați ales! Circ de 8 ore la prima ședință a noului Consiliu Local, aleșii scoși afară (și) de concertul Filarmonicii după o întrunire halucinantă – GALERIE FOTO
Dacă își imagina cineva că după alegerile din 27 septembrie situația din Consiliul Local Botoșani se va schimba, s-a înșelat amarnic. Noul deliberativ municipal, format în bună parte din aceiași oameni ca în ultimii patru sau chiar opt ani, a dovedit prin noii săi membri că între jurământul abia depus și ceea ce fac cu adevărat în calitate de reprezentanți ai botoșănenilor este o distanță uriașă.
Loading...
Draftul care a „transpirat” de la Guvern pe surse și care închide țara, vânat de Prefectură pentru „a nu induce populația în eroare”
Istoria se repetă și încă foarte repede. Pentru că tot ceea ce s-a petrecut în primăvară, când documentele oficiale care vizau măsuri restrictive pentru populație erau secretizate și furnizate „pe surse”, se repetă în toamnă, la șase luni distanță.
”Surpriza” din fruntea CJ-ului, pregătită în realitate de o lună de zile, s-a mers la două capete
”A fost o surpriză plăcută și pentru mine, recunosc, dar mă obligă”. Declarația îi aparține lui Bogdan Dăscălescu, și a fost dată jurnaliștilor la puține minute după ce a reușit să devină pentru prima dată în carieră vicepreședintele al Consiliului Județean.
Fostul șef din Consiliul Județean a revenit la compania orașului și stă cu „bagajele la ușă”: Sunt pregătit pentru orice provocare
După ce și-a încheiat mandatul de vicepreședinte al Consiliului Județean și, mai mult decât atât, a depus jurământul de consilier local, Liviu Toma, „adoptat” de familia Pro România înainte de alegerile locale, a revenit pe postul său de la Urban Serv.
Instituție mutată dintr-un apartament de bloc într-un sediu din centrul orașului, închisă după 13 zile – GALERIE FOTO
După ani de zile în care a funcționat într-un apartament dintr-un imobil situat pe Calea Națională din municipiu, această unitate de stat are, în sfârșit, un sediu care se ridică la nivelul de standard corespunzător. Doar că botoșănenii au apucat să beneficieze de aceste servicii civilizate doar pentru mai puțin de două săptămâni de zile.
ABERANT și NEDREPT: 9 din 10 focare sunt în unitățile statului la Botoșani, Comitetul de Urgență a închis mai ales privații
Municipiul Botoșani a ajuns joi la o incidență de 3,13 la mie a cazurilor de coronavirus, iar Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) a hotărât intrarea începând de astăzi în așa numitul ”scenariu roșu”, în care activitățile economice și sociale sunt limitate aproape asemănător Stării de Urgență.
Loading...
”Rechizitoriul” de rămas bun al lui Flutur: fraudă electorală, bani pentru voturi, buletine dispărute, dar și o întrebare fără răspuns
Din noaptea alegerilor locale și până în ziua când a jurat din postura de consilier local, Cătălin Flutur a avut o singură apariție publică. A fost acea conferință de presă organizată la două zile după scrutin, în care acuza faptul că ar fi pierdut în urma unor manevre derulate în timpul votării și mai ales după închiderea secțiilor.
Cu 1,5 milioane de euro în conturi, Spitalul Județean face apel la privați pentru aparatură medicală în lupta cu Covid: De ce 82 de miliarde de lei vechi nu sunt cheltuite?
Semne de întrebare s-au ridicat după apelul public făcut de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Botoșani către mediul de afaceri și asociațiile neguvernamentale pentru a ajuta Spitalul Județean Mavromati cu aparate de oxigen pentru bolnavii de coronavirus care prezintă forme grave ale bolii.
Flutur i-a dat ”ignore” lui Andrei la învestire, sfidare până în ultima clipă – VIDEO & GALERIE FOTO
Relația tensionată pe care Cosmin Andrei și Cătălin Flutur au avut-o timp de patru ani în fruntea Primăriei Botoșani, care a continuat în campania electorală și s-a exacerbat chiar și după alegeri, a ieșit în evidență și la ședința de constituire a noului Consiliu Local.
Bătaie până în ultima zi pe funcția de primar: Andrei este învestit astăzi după ce a fost la un pas să devină spectator la ședința convocată de prefect
27 septembrie 2020 este data la care au avut loc alegerile locale. La exact o lună de atunci, după o perioadă aproape „moartă” pentru oraș, având în vedere procesul extrem de birocratic de schimbare a conducerii orașului, amplificat și de contestarea mandatului noului edil șef, are loc în sfârșit ceremonia de învestire a noului Consiliu Local.
O instituție organizează concurs pentru înlocuirea uneia dintre cele mai experimentate directoare de la Botoșani
Angajații unei instituții de la Botoșani sunt în formulă incompletă după pensionarea directorului adjunct. Ca atare postul a fost scos la concurs.
Consilierii, în frunte cu noua șefă a județului, învestiți într-o sală de spectacole cu familiile alături și o puzderie de ”oameni grei” în public, dar fără liberali – VIDEO & GALERIE FOTO
Cea mai atipică învestire de Consiliu Județean de la înființarea acestuia în 1992, a avut loc pe 23 octombrie 2020. La mai bine de patru luni de la data la care în Botoșani și în România ar fi trebuit să își preia mandatele noile aleși și la aproape o lună de la alegerile locale. Și nu în Palatul Administrativ, ci într-o sală de spectacole.
Mare noroc am avut noi, botosanenii, ca ni s-a dat ( candidat de la Bucuresti), ca altfel ar fi fost vai si-amar de noi; asa, avem viitorul( luminos)asigurat!Ce penibil(i)!
22 octombrie 2020, 13:34
Onor candindatul PMP pentru Botoșani dovedește că are capu-n traistă și habar n-are de legile statului. Păi, cum vrei matale, măi nenicule, să construiești WC-uri în mediu rural la casele cetățenilor cu bani publici?? Noi știm că legea prevede clar că banii publici pot fi utilizați doar pentru lucrări de utilitate publică, de interes general, nu pentru nevoile unor persoane private.De exemplu, o canalizare publică, o instalație publică de aducțiune a apei - dar până la limita proprietății private.
22 octombrie 2020, 11:45
Nu a găsit Popescu un constructor de WC-uri local, să-l pună candidat?Astă arată ce probleme au cu forța de muncă cei din construcții și în special constructorii de WC-uri.Deoare sunt mulți mâncători de rahat, problema s-ar rezolva rapid prin angajarea acestora la igenizat curțile sătenilor.
22 octombrie 2020, 09:56
astratex.ro
Sondaj
Mergeți la vot pe 6 decembrie?
Da
Nu
Încă nu m-am hotărât
Declaraţia zilei
„Cam 50% dintre ei (nr. au probleme), depinde de fiecare pacient. Sunt și pacienți care nu au avut patologii pulmonare înainte și acum nu mai pot să facă sport la sală, obosesc. Dar toți sunt în perioada aceea de convalescen ...
starshiners.ro%20
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.8732 lei
USD
Dolarul SUA
4.1013 lei
CHF
Francul elveţian
4.5070 lei
GBP
Lira sterlină
5.4820 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9539 lei
XAU
Gramul de aur
246.1113 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2388 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3521 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0073 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1427 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1851 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6543 lei
Vremea
astăzi
Botosani
5.8 o C
Dorohoi
5.7 o C
Bucecea
6.1 o C
Darabani
5.0 o C
Saveni
6.0 o C
Ştefăneşti
3.7 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.