Știrea zilei
Mânerele ușii de la intrarea într-o instituție cu mare afluență de public, scoase ca să nu mai intre lumea – GALERIE FOTO

O mulțime de idei, care mai de care mai ingenioase și lipsite de bun simț, au fost implementate în pandemie de directori care se cred la serviciu pe moșia personală ca să scape de oamenii datorită cărora primesc lunar lefuri grase.

O idee numai bună de brevetat la OSIM: ușa bugetară fără clanță


Și dacă erați gata să credeți că le-ați văzut pe toate, ei bine aflați că în fosta clădire a Direcției Muncii s-a mai bifat o premieră.


La ușa de la intrarea dinspre Direcția Agricolă au fost scoase mânerele astfel încât botoșănenii care doresc să pătrundă pe acolo în clădire nu mai au nici măcar de ce trage întrucât clanță oricum nu exista.


Ușa din cealaltă parte a clădirii, pe direcția diametral opusă, era la rândul ei închisă cu cheia. Avea în schimb aproape un coș de gunoi destinat fumătorilor, eventual să se mai liniștească oamenii pe care îi apucă nervii când văd cum sunt tratați.


Singura cale de acces rămâne intrarea principală, dinspre Calea Națională. Alături de aceasta, miercuri dimineață se aflau zeci de botoșăneni care stăteau la coadă în ninsoare și la temperaturi de sub 0 grade.

 

Stăpâni pe moșia altora


Deși hotărârile adoptate de Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) și statuate apoi prin acte normative adoptate de Guvernul României sunt cât se poate de clare, în sensul că au acces în instituții toți posesorii de certificat verde, în amintitul imobil se precizează într-un anunț: ”accesul numai pe ușa principală, intrarea A, cu aplicarea Ordinului 407 al CNPP”.


Iar persoanele cu dizabilități, care nu se pot deplasa, sunt îndemnate să sune la un telefon fix sau la două mobile.


Dincolo de reglementările CNSU și ale Executivului, menținerea unui asemenea anunț poate fi interpretată drept o practică abuzivă.


Asta pentru simplul fapt că se invocă un ordin al Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP), ori clădirea din Calea Națională 85 nu mai este administrată de Casa Județeană de Pensii, unitate subordonată CNPP, ci de celălalt locatar.


În respectivul imobil își desfășoară activitatea Casa Județeană de Pensii și Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială (AJPIS).


”Am semnat protocolul de predare-primire în urmă cu o săptămână. Anunțul este rămas din perioada în care imobilul era administrat de Casa de Pensii. S-a dorit atunci să se creeze un flux, iar acea ușă să fie folosită doar pentru ieșire”,


Sebastian Tocariu, director AJPIS Botoșani.


Șeful agenției a arătat că intenționează schimbarea în totalitate a ușilor, întrucât s-au șubrezit în timp, nu doar montarea înapoi a mânerelor.


Aceasta este însă doar una dintre probleme, o altă fiind aceea a cazanelor de încălzire de la demisol care au început să se defecteze.

 

AJPIS a preluat administrarea imobilului în cauză în baza unei Hotărâre de Guvern adoptate în a doua parte a acestui an.

 

Ce le mai place pandemia!


Ceea ce se întâmplă la imobilul construit inițial ca sediu pentru Direcția Muncii și care în timp a adăpostit și Inspectoratul Teritorial de Muncă, dar și Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) este definitoriu pentru comportamentul unor conducători de la unitățile de stat.


Interpretând legislația specifică pandemiei în avantaj propriu, au transformat unitățile publice în fortărețe cu acces restricționat excesiv astfel încât să nu mai fie deranjați de prea multă lume.


Iar aceste practici abuzive au fost menținute în unele locuri și după ce Guvernul a stabilit cât se poate de clar că orice persoană vaccinată poate intra într-o instituție publică.


Bineînțeles că reciproca nu este valabilă, bugetarii nevaccinați pot veni fără probleme la serviciu. În schimb, oamenii din afară care au treabă la respectivele unități de stat, trebuie neapărat să fie imunizați.

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
Fortăreața Pensiilor! Botoșăneni ținuți pe scările Casei de Pensii, intrarea apărată cu violență de-un paznic care tocmai a agresat o jurnalistă – VIDEO & GALERIE FOTO
„Petrecere” într-o instituție publică unde sunt cazuri de Covid! Angajații adunați într-o sală, una dintre participante fără mască – FOTOGALERIE

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL
  

download from google playdownload from apple store
Unii botoșănenii aruncă toate mizeriile în toalete și apoi urlă că au avarii – FOTOGALERIE cu ce se găsește prin canalizare
Deșeuri textile, ambalaje, lavete, bureți, resturi alimentare, ulei uzat, medicamente, produse de igienă, șervețele umede, bețișoare de urechi, vată, absorbante.Uneori și haine sau cadavre de animale mici.
Un an fără Daniela Șfaițer, doamna celor năpăstuiți, prietena celor privilegiați
S-a scurs deja un an de la ziua în care comunitate botoșăneană era străbătută de o undă de șoc. Daniela Șfaițer părăsea discret această lume.
Angajată a unui spital din Botoșani, discurs cu lacrimi: La mulți ani, România, te iubim! Dar e suficient, oare? VIDEO
Primele ore ale dimineții de 1 Decembrie 2023. În oraș erau făcute ultimele pregătiri pentru marea sărbătoare.Unii locuitori ai orașului erau văzuți la ferestre atârnând Drapelul Național.
Condamnări la pachet cu patronul, pentru comisarii de la Protecția Consumatorilor cu șpaga de 400 de lei
Procesul pentru infracțiuni de corupție care-i viza pe cei doi comisari de la Protecția Consumatorilor Botoșani s-a terminat la Tribunalul Botoșani.
”3 Sud Est” și Filarmonica Botoșani, spectacol magic cu 4.000 de oameni la București: Un vis care se împlineșteVIDEO & GALERIE FOTO
Trupa care în anii 90 a pus practic bazele muzicii dance în România, și-a încheiat apoteotic turneul început în urmă cu aproape două luni. După concerte în 16 orașe din România și două reprezentații la Chișinău, ”3 Sud Est” a organizat pe 28 noiembrie un spectacol grandios la Sala Palatului.
Nova Apaserv începe să dea semne de viață: Plătim apa ca la Netflix, compania a trimis și peste 22.000 de SMS-uri abonaților
Compania de apă și canalizare a județului a devenit o țintă permanentă atât a cetățenilor cât și a unor instituții sau chiar partide politice.Iar reacția nu a întârziat să apară în acest proces complicat de resuscitare a imaginii publice pe care o are acum Nova Apaserv.
O zi națională cum alta n-a fost la Botoșani: Paradă aeriană, defilare militară, dar și canină, autospeciale de intervenție
Ziua Națională a României care se organizează anul acesta la Botoșani va avea un farmec aparte.Botoșănenii care vor ieși în stradă pentru a sărbători ziua tuturor românilor vor avea parte de un spectacol de neuitat.
Eveniment de poveste: Concert la o vioară ”Stradivarius” de 10 milioane de euro, botoșăneni fermecați la ”Baroque tour” – VIDEO & GALERIE FOTO
Pentru majoritatea violoniștilor din lume să cânte la o vioară ”Stradivarius” reprezintă o încununare a carierei. Românul Răzvan Stoica își trăiește de 14 ani visul și concertează la unul dintre celebrele instrumente create de Antonio Stradivari.
Bugetarii de la Botoșani care NU au mai protestat vreodată: Nu de plăcere stăm în fața instituțieiGALERIE FOTO
În aproape trei decenii de activitate acești lucrători dintr-o unitate de stat nu au întrerupt niciodată activitatea.
Două seri acasă la... Filarmonică! Concert magic pregătit pentru Crăciun cu Ozana Barabancea, patru tineri talentați de peste Prut și un prezentator celebru 
Filarmonica „George Enescu” Botoșani a început pregătirile pentru ce se anunță a fi „cel mai spectaculos concert al finalului de an”.
Lucrările la McDonald's aproape de finalizare, restaurantul începe să prindă contur la Botoșani – VIDEO & GALERIE FOTO
Clădirea în care va funcționa restaurantul la Botoșani este finalizată în proporție de 70%Obiectivul din municipiul reședință va fi restaurantul cu numărul 101 deschis în România de către lanțul american.
Un proprietar de clădiri obligat să plătească 160.000 de euro impozit de neglijență: Va fi executat, ca orice contribuabil
Este probabil unul dintre cele mai mari impozite calculate în municipiu pentru un proprietar de clădire.În lei, suma totală se ridică la 800.000 de lei, echivalentul a 160.000 de euro.
Un fost director de la „Apă” schimbă tabăra și intră în rândul muncitorilor ca lider sindical: Am fost și în canal și în Consiliul de Administrație
Premieră la Botoșani într-o societate comercială cu capital de stat, unde un fost director general încearcă să devină reprezentant legal al muncitorilor și nu numai.
Unul dintre directorii de la Casa de Pensii a părăsit instituția
Este vorba despre unul dintre cei doi adjuncți ai unității de stat, care din această toamnă nu mai ocupă funcția de conducere din fruntea Casei Județene de Pensii (CJP).
Balul Oamenilor de Afaceri s-a transformat în gală cu dress code black & white: businessmeni surpriză, absențe neașteptate și premiere pe sărite – VIDEO & GALERIE FOTO
Cei mai performanți antreprenori s-au întâlnit vineri seară la salonul ”Luceafărul” de la Cucorăni la a XXX – a ediție a Balului Oamenilor de Afaceri. În anul aniversar manifestarea s-a transformat, cel puțin declarativ, în Gala Excelenței în Afaceri, la care organizatorul, Camera de Comerț Industrie și Agricultură (CCIA) Botoșani, a lansat Topul Județean al Firmelor.
Povestea gemenilor învingători care au cântărit 1.000 de grame și au stat TREI luni în incubator: Au avut foarte multe complicațiiVIDEO
S-au spus și s-au ascultat povești de învingători vineri, 17 noiembrie 2023, la Maternitatea Botoșani.
Anul acesta: Revelion „pe avarii” organizat în centrul municipiului Botoșani, Primăria caută artiști cu pretenții mai puține
Consiliul Județean a ajuns să organizeze parada obiceiurilor de iarnă cu sprijin financiar din mediul privat.Primăria ține pasul și încearcă să creioneze un spectacol cât de cât satisfăcător pentru noaptea de Revelion, deși fondurile sunt limitate.
Instituția la care a ajuns să muncească doar directoarea: Stătea singură la ghișeu și primea cereri – VIDEO & GALERIE FOTO
Valul de proteste lovește în tot mai multe instituții ale statului, iar mai nou întrerup activitatea salariații din structurile Ministerului Muncii și Solidarității Sociale (MMSS).Se ajunge astfel la situații în care la aceste instituții lucrează doar șefii.
Caravana AUR pe interzis! Alianța și-a prezentat candidații de la europarlamentare cu un autocar parcat în centrul orașului, în zonă interzisă – GALERIE FOTO
Pentru această încălcare a Codului Rutier șoferii din Botoșani riscă amenzi din partea polițiștilor.Cei de la AUR, în schimb, și-au văzut nestingheriți de activitatea politică fără ca cineva să observe „elefantul” galben din centrul orașului.
Irina Rimes și muzicienii Filarmonicii au purtat peste 700 de botoșăneni pe tărâmul viselor: Mulțumim că ne-ați primit la voi acasăVIDEO & GALERIE FOTO
De aproximativ o lună cel mai așteptat concert al acestui final de an a fost fără doar și poate cel în care artista Irina Rimes a cântat la Botoșani alături de orchestra simfonică a Filarmonicii de Stat George Enescu dirijată de maestrul Alexandru Ilie.
Sunt plătiți din contributiile oamenilor, lucreaza pentru oameni, dar....nu le plac oamenii.
12 decembrie 2021, 13:44
Legislatia in vigoare prevede ca accesul in institutii se face pe baza de certificat verde. Problema este ca la aceste insitutii le sunt ingradite drepturile si celor vaccinati. Atunci la ce ne mai vaccinăm dacă fiecare director face legea in felul lui?
11 decembrie 2021, 12:32
jeguri ordinare
11 decembrie 2021, 09:26
si au pus si la parcare Bariera de acces , tot prin abuz, Alo Dl. Ministru , cum e cu liberul acces ?
11 decembrie 2021, 09:05
Sondaj
Sunt întemeiate grevele declanșate în noiembrie de salariații mai multor instituții din Botoșani?
Declaraţia zilei
„Noi interzicem cu desăvârșire folosirea petardelor de către copii. Sunt situații în țară unde copiii și-au pierdut degetele, și-au pierdut ochii. Deci părinții trebuie să fie atenți. Părinții sunt responsabili și părin ...
answear.ro%20
inpuff.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.9677 lei
USD
Dolarul SUA
4.6059 lei
CHF
Francul elveţian
5.2613 lei
GBP
Lira sterlină
5.7949 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.1911 lei
XAU
Gramul de aur
300.4044 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2601 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2995 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0452 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3929 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2040 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6663 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-3.9 o C
Dorohoi
-4.8 o C
Bucecea
-4.8 o C
Darabani
-5.4 o C
Saveni
-4.0 o C
Ştefăneşti
1.4 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.