Știrea zilei
Marea cumpărare a primarilor PDL cu banii de la CJ–cât dă Ţurcanu în prag de alegeri
Consiliul Judeţean a iniţiat una dintre cele mai ample proceduri de atragere de partea puterii a primarilor din opoziţie. În şedinţa ordinară care va avea loc marţi 30 octombrie se vor împărţi noi fonduri provenite din impozitul pe venit şi din taxa pe valoarea adăugată administraţiilor publice locale. Dacă la scurt timp după instalarea în funcţie, atunci când s-au repartizat banii proveniţi de la bugetul de stat, localităţile conduse de primarii PDL au primit sume în bătaie de joc, de 5, 10 sau chiar de 20 de ori mai reduse faţă de cele atribuite comunelor cu primari USL, de această dată se pregăteşte o alocare masivă de fonduri tocmai spre administraţiile democrat-liberale.
primari PDL Botosani

Primarii care nu trădează, nu pupă fonduri de la CJ

Nici mai mult, nici mai puţin de 24 de primării conduse de oameni aleşi pe lista Mişcării pentru Botoşani vor primi exact câte 41.000 de lei. Beneficiare vor fi Călăraşi, Hlipiceni, Răuseni, Lunca, Copălău, Corni, Truşeşti, Dobârceni, Dângeni, Suliţa, Hăneşti, Ripiceni, Avrămeni, Adăşeni, Drăguşeni, Vorniceni, Viişoara, Hilişeu Horia, George Enescu, Ibăneşti, Dersca, Corlăteni, Mihălăşeni şi Stăuceni. Edificator este că, cele două primăriile PDL care nu se află pe lista beneficiarilor, Albeşti şi Pomârla, sunt conduse de Mihai Amarandei şi Dumitru Chelariu, doi dintre primarii despre care chiar preşedintele Consiliului Judeţean, Florin Ţurcanu, a recunoscut că nu au acceptat să treacă de partea USL. Teribilă coincidenţă, o sumedenie dintre primarii democrat-liberali care vor avea parte de fonduri au participat la acea şedinţă derulată în urmă cu aproximativ două săptămâni la Memorialul Ipoteşti şi organizată de Florin Ţurcanu cu liberalii. „Este mită în formă clasică”, nu s-a ferit de cuvinte senatorul Daniel Humelnicu, preşedintele organizaţiei municipale a PDL, în opinia căruia nu se face altceva decât să se cumpere bunăvoinţa şi disponibilitatea primarilor democrat-liberali în perspectiva alegerilor parlamentare, pentru a-i determina astfel să sprijine candidaţii USL.

Aproape 10 miliarde de lei vechi preţul trădării

Suma totală distribuită astfel administraţiilor PDL se ridică la 984.000 de lei, adică aproape 10 miliarde de lei vechi, în condiţiile în care primăriilor se vor împărţi la şedinţa de săptămâna viitoare 1,6 milioane lei. Cu alte cuvinte, mai mult de jumătate din bani vor merge la administraţiile opoziţiei. „Prima chestiune urmărită de Guvern este reducerea arieratelor. Sigur, se constată că la ele se înregistrează arierate şi atunci cu precădere se vor plăti arierate”, a explicat Gheorghe Sorescu, vicepreşedintele CJ. Potrivit acestuia, se face oarecum şi o reparaţie faţă de localităţile conduse de primari PDL, ţinând cont că imediat după instalarea noului CJ acestea au primit sume mai reduse la împărţirea fondurilor de la bugetul de stat care fuseseră blocate prin procesul dintre CJ şi Prefectură.

Capitala colegiului Roxanei ia cea mai mare sumă

Restul banilor vor fi direcţionaţi tot spre acţiuni de campanie electorală mascată, aşa cum a fost şi Târgul Agro-Zoo de la Popăuţi. Astfel, vor primi bani pentru festivaluri Văculeşti, Ştiubeni, Darabani, Curteşti şi Flămânzi, deşi ultimele două şi-au consumat deja „Festivalul Mărului” şi „Ziua Oraşului”, cea de a doua tocmai la jumătatea lunii august. Alte două localităţi, Cândeşti şi Nicşeni, vor primi bani pentru refacerea şcolilor avariate de grindină, în timp ce suma cea mai mare, 320.000 de lei, va merge la Săveni, capitala colegiului unde, iarăşi curioasă coincidenţă, candidează tocmai Roxana Anuşca, consiliera preşedintelui CJ, Florin Ţurcanu.

presedinte vicepresedinti CJ Botosani
VEZI ŞI:
 VIDEO EXPLOZIV : Trădarea din casa lui Eminescu - primarii şi directorii PDL la şedinţa de seară a PNL
CITEŞTE ŞI:
 CJ-ul dă din nou bani pentru festivaluri în judeţ şi şcoli calamitate
Spitalizare de 25.000 de euro pentru un botoșănean cu COVID, internat la Spitalul Județean Mavromati din Botoșani
Aproape 600 de botoșăneni au fost tratați la Spitalul Județean Mavromati din Botoșani după ce au fost infectați cu virusul SARS-C0V-2. Acești pacienți au fost internați pe secțiile celei mai mari unități medicale a județului și au fost externați după vindecare.
Urban Serv obligată de instanță să îi plătească lui Nicuță despăgubiri de aproape un sfert de miliard de lei vechi
La doi ani după ce a fost destituit din funcția de administrator al societății de salubrizare a orașului, Cezar Nicuță a obținut la Tribunalul Botoșani plata unei sume destul de consistente.
Mihai Țurcanu pus pe lista de așteptare pentru postul Minodorei Vasiliu! Altcineva așteaptă ordinul
Una dintre cele mai disputate funcții de conducere din instituțiile publice de la Botoșani este deocamdată pusă la păstrare.
Școli cu blazon din județul Botoșani! Notele mici ale elevilor de sub numele mari ale personalităților: Pentru mine, asta înseamnă genocid. Pentru că eliminăm 40% din populația țării
Un adevărat genocid. Astfel caracteriza un academician situația în care se află școala în care învață copiii satelor. Iar la Botoșani notele obținute de elevi la Evaluarea Națională fac parte din acest tablou trist al societății românești. Un tablou în care, fără să exagerăm, se întrevede viitorul nostru ca popor.
TREI primari PSD scoși din ATOP pentru incompatibilitate și puși să dea înapoi banii pentru ședințe - DOCUMENT
Un raport al Curții de Conturi întocmit în 2020, pentru anul financiar trecut, a lăsat incompletă Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP), o structură finanțată de Consiliul Județean care are ca scop general luarea de măsuri pentru menținerea ordinii și liniștii publice în județ.
Alt botoșănean mort după sedare: Mi-l îngropi dezbrăcat, ca pe un nu știu cum, în pielea goală, într-un sac? Spitalul: Halucinații, depresie, delir la pacienți
„Asta este povestea noastră…(plânge în hohote n.r.), nu a vrut să meargă, mi-a spus: eu dacă merg în spital, iau COVID. Și așa a fost, așa a fost… Nu știu ce să zic. El a fost candidatul ideal. Avea glicemie mai mare, avea tensiune, era supraponderal. Dar nu a avut nici un simptom de COVID de acasă, din astea trâmbițate” – Mihaela Pietrariu, soția unui botoșănean mort la Spitalul Județean.
Alt gagiu, care de data asta a OMORÂT un om! Un șofer de 23 de ani și-a abandonat victima în șanț și a plecat acasă – GALERIE FOTO&VIDEO
Ziua de duminică a însemnat pentru polițiștii botoșăneni una de luptă continuă. Un accident mortal cu fugă a pus toate echipajele în alertă pentru găsirea făptuitorului. În mai puțin de 12 ore, cadrele Inspectoratului de Poliție Județean l-au identificat în județul vecin. Acasă.
Profesoara condamnată la închisoare cu suspendare pentru banii unei fetițe cu handicap vrea gradație de merit: Nu e moral, și noi suntem conștienți
Situație revoltătoare înregistrată la Botoșani. Un fost inspector școlar, actualmente profesor la o unitate de învățământ din municipiu, condamnat la închisoare cu suspendare și muncă în folosul comunității, a depus dosar pentru gradație de merit, o distincție acordată cadrelor didactice cu performanțe deosebite în pregătirea elevilor.
Cu experiență de peste 20 de ani: CINE este noul subprefect al Botoșaniului: Este o funcție cu responsabilitate foarte mare
Începând cu data de vineri, 12 iunie 2020, printr-o Hotărâre de Guvern, Botoșaniul are doi subprefecți. Învestirea celui de-al doilea, în persoana Laurei Cronț, a avut loc într-un cadru restrâns, sâmbătă, 14 iunie. Un nume nou, de altfel, printre persoanele cu funcții de conducere de la Botoșani.
inpuff.ro
Loading...
BĂTĂLIE incredibilă pe postul Minodorei Vasiliu de la DSVSA, listă lungă cu oameni care îi vor biroul
Postul eliberat de Minodora Vasiliu la Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) face cu ochiul multor aspiranți care au obosit să se tot afle pe lista de așteptare ce a rămas neatinsă mai bine de un deceniu.
Pacienți SEDAȚI și cu telefoanele închise de personalul medical! Au murit în saloane, familiile acuză, tăcere din partea spitalului
Finalul săptămânii trecute a fost marcat la Botoșani de cea mai lungă listă cu oameni morți din cauza virusului SARS-COV-2. Cinci decese într-o singură zi, trei femei și doi bărbați. Toți se aflau pe secția ATI a Spitalului Județean Mavromati.
Uvertura Mall s-a redeschis cu restricții și mari reduceri: restaurante fără food-court, terasă renovată și o mulțime de afișe – GALERIE FOTO
Noua etapă de relaxare intrată luni, 15 iunie 2020, în vigoare include și redeschiderea marilor centre comerciale. Astfel, începând de ieri dimineață, după aproape trei luni, și-a reluat programul și Uvertura Mall.
Botoșănenii s-au săturat să stea în casă și pleacă în vacanțe: Litoralul, la mare căutare - CUM sunt prețurile
După luni bune în care botoșănenii și românii în general au fost nevoiți să stea în case, odată cu relaxarea măsurilor, unii dintre ei au început să plece în concedii. Sau măcar să și le planifice, semn că pandemia nu-i mai sperie.
Scandal politic la Botoșani pentru un viceprimar cu fundu-n două bărci! Țurcanu acuză prefectul de simpatii liberale
Încep să se încingă spiritele printre politicienii de la Botoșani, mai ales în prag de alegeri locale când au loc practic cele mai multe conflicte din toți anii de administrație locală. Viceprimarul de la Dângeni, care s-a pozat alături de familia ALDE, a fost exclus din PNL și nu poate ataca decizia în instanță. De aici a pornit un tăvălug de acuzații.
Loading...
Președinte de partid la 35 de ani! Botoșaniul are un nou lider politic: Fondurile sunt puține, nu prea avem ce împărți
Cea mai... verde formațiune politică din România are un nou lider la Botoșani. Începând cu data de 20 martie, filiala județeană a Partidului Ecologist Român este condusă de Adrian Lupu.
Vă linșez!!! Amendă uriașă pentru un post TV central după amenințări fără precedent la adresa primăriței de la Ipotești
Postul B1 a fost amendat cu 20.000 de lei de către Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) după o ieșire verbală violentă a unui realizator la adresa primarului comunei Mihai Eminescu.
Botoșaniul, în fruntea unui top dureros: Oamenii care au salvat oameni până au… murit!
După luni bune în care COVID-ul a pus stăpânire pe întreaga țară, Botoșaniul este în fruntea unor clasamente dureroase. Dacă în celelalte articole din Botoșăneanul ne-am referit la numărul de cazuri și de decese, astăzi este despre ei, eroii, care au murit pe frontul de luptă cu noul coronavirus.
Premieră politică în sănătate: Edilul de la PSD numește manager de spital un consilier de la PNL cu care s-a bătut în campanie
După mai bine de o săptămână, interval în care unitatea medicală a avut conducere provizorie în urma demisiei medicului ce îndeplinea această prerogativă, s-a luat o decizie în privința următorului director.
Veștile bune despre autobuzele noi, puse puțin la păstrare! Eltrans nu are șoferi după scandalul din Consiliul Local și nici licență de traseu - FOTO&VIDEO
Începutul săptămânii era marcat la Botoșani de sosirea autobuzelor turcești care vor înlocui istoricele tramvaie care aproape că-și dau duhul zi de zi, pe străzile orașului. Patru din cele nouă autobuze au fost aduse din portul Constanța, într-un mult așteptat aer al schimbării.
Ada, come back! Fosta șefă a educației revine la Inspectoratul Școlar Județean
Schimbările pe care liberalii doresc să le facă în fruntea instituțiilor de învățământ nu se opresc doar la Casa Corpului Didactic (CCD), acolo unde în urmă cu o săptămână au înlocuit directorul.
Ce rusine , ce civilizatie , ce neam de roman , gata ! De acuma care pe care , furturi legale , fripturi , bani ,viata ce mai ! Da-l dracu' pe alegator ca ala-i prost oricum voteaza ! Asta-i gandirea actualei clase politice in totalitatea ei fara nici o exceptie . Sa fiti sanatosi !
25 octombrie 2012, 15:58
ESTE ADEVARAT CA NU MAI AVETI NICI-UN GRAUNTE DE CREDINTA IN DUMNEZEU ,UNDE RESPECTUL DE APROAPE SI EROII CAZUTI PENTRU ELIBERAREA ACESTUI NEAM .SA VA FIE RUSINE ...DE 22 DE ANI POLITICIENII AU FOST VANZATORI DE TARA SI BUNI RISIPITORI ,CHIAR NE TREBUIE LEGI NOI ,IMPREUNA CU OAMENI NOI SI CURATI. DUMNEZEU SA-I ODIHNEASCA IN PACE PE EROII ACESTUI NEAM .
25 octombrie 2012, 14:35
Cam asta e calitatea celor din PDL,de la baza si pana la varf(mai pronuntat).Asta e partidul mincinosilor,hotilor si tradatorilor.Ei au avut tara in mana si au mintit-o,jecmanit-o si tradat-o,ani de-a randul.Acum asteapta votul sa se mai poata catara in locurile de unde sa poata repeta actiunile.Ciuciu.
25 octombrie 2012, 12:04
NU ESTE POSIBIL ASA CEVA!DNA TREBUIE SA SE AUTOSESIZEZE IN ACEST SENS-JAF LA DRUMUL MARE DIN BANII PUBLICI-CE FEL DE NATIUNE SUNTEM ?OCCIDENTUL O SA NE DECLARE -PARIA - SI PE DREPT CUVANT.NEIMPLICAREA ORGANELOR STATULUI IN ASEMENEA JAF, DENOTA CA ACCEPTA ACEASTA STARE CARE POATE FI CALIFICATA CA INALTA TRADARE!RUSINE NATIUNE.
25 octombrie 2012, 09:25
nu consiliera, AMANTA se spune!
25 octombrie 2012, 08:27
melimeloparis.ro%20
inpuff.ro
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Am construit cât de mult am putut, am întemeiat o familie frumoasă, am sprijinit multe alte familii, am dezvoltat o localitate. Acum, după ce cred că am lăsat ceva în urma mea pe unde am trecut, consider că este momentul să î ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.8408 lei
USD
Dolarul SUA
4.2716 lei
CHF
Francul elveţian
4.5537 lei
GBP
Lira sterlină
5.4099 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9808 lei
XAU
Gramul de aur
249.0787 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2485 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3664 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9857 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1657 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1818 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6497 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.