Știrea zilei
Martori la cea mai mare bătaie de joc a drumarilor din ultimii 20 de ani, drumarul șef al Botoșanilor dă vina pe șoferi - VIDEO & GALERIE FOTO

Autoritățile județene și municipale și-au dat luni, la prima ninsoare din noul sezon rece, întreaga măsură a incompetenței, delăsării și nepăsării la adresa sutelor de mii de botoșăneni, plătitori de taxe și impozite.

Șoferii lăsați de drumari pradă zăpezii

 

Dacă în capitala județului s-a ajuns în situația fără precedent ca SC Urban Serv SA să nu aibă material antiderapant pe care să îl împrăștie prin oraș, iar șoferii unității să refuze ieșirea pe traseu, pe drumurile naționale conducătorii auto au fost victimele unei uriașe bătăi de joc.


În intervalul orar 12:15 - 14:15 o echipă de la Botoșăneanul a încercat să se deplaseze pe traseul Botoșani - Copălău și retur, adică ieșirea spre Iași, cea mai importantă șosea de rang național a județului.


Ei bine, la fiecare 50 - 100 de metri existau accidente sau mașini ieșite în decor ori camioane oprite.


Din această cauză s-au creat dopuri rutiere gigantice, coloanele de mașini măsurând în unele cazuri și câțiva kilometri.


Carosabilul era plin cu zăpadă, nu exista nici o zonă ”la negru” și mai multe echipaje de polițiști încercau să dirijeze circulația.


Uluitor și strigător la cer pentru o țară ce se pretinde a fi europeană și pentru proprietarii de mașini plătitori ai atâtor biruri la stat, timp de aproape două ore nu a trecut nici măcar o singură mașină de la Secția Drumuri Naționale (SDN).

 

Prefectul a văzut cu ochii lui bătaia de joc


Botoșăneanul l-a sesizat în mai multe rânduri pe prefect, președintele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU), despre lipsa oricărui utilaj de deszăpezire.


Abia după aproape două ore și doar după ce prefectul Dan Șlincu s-a deplasat în zonă și-a făcut în sfârșit apariția ceva mai jos de Lebăda și o un utilaj de la SDN.


Dar uriașa bătaie de joc a drumarilor nu a fost valabilă doar pe acest traseu. Mai mulți șoferi și inclusiv prefectul Dan Șlincu au relatat că au circulat pe ruta Dorohoi - Botoșani și că, la fel, nu au întâlnit vreo autospecială de deszăpezire și că circulația se desfășura îngrozitor.


După ce a constatat pe propria piele ce se întâmplă pe căile rutiere de rang național, prefectul a convocat o ședință a CJSU.

 

Tupeist și sfidător


Ceea ce s-a întâmplat acolo s-a înscris în nota a ce s-a văzut pe traseu. Deși inclusiv prefectul și inspectorul șef al Inspectoratului de Poliție Județean îi reproșau că pur și simplu nu s-a acționat deloc, șeful SDN Botoșani nega cu vehemență.  


Cu toate că este greu de imaginat și mai greu de înțeles, comandatul IPJ a fost cel care l-a sunat pe Viorel Zacrețchi să-l informeze că sunt blocaje în trafic, în loc să fie invers.


„Către Dorohoi, vă spun sincer, nu s-a acționat deloc corespunzător. Stratul de zăpadă este mare. Acum, vă spun sincer, nu am vorbit tot anul cât am vorbit astăzi cu dvs. Nu s-a intervenit deloc bine. Bănuiesc că trebuia să interveniți dinainte, până să se ajungă la situația asta”,


cms. șef Viorel Șerbănoiu, inspector șef IPJ Botoșani


Șeful SDN Botoșani a dat dovadă de un tupeu inimaginabil și sfidător. În timp ce atâta lume îi spunea că nu a văzut mașini pe traseu, Viorel Zacrețchi a citit niște date de pe GPS-uri prin care dorea să demonstreze că, de fapt, nu au văzut conducătorii auto bine și că au existat utilaje pe traseu. Drumarul șef al județului a găsit și vinovații pentru blocaje: șoferii!!!

 


„Ultima motivație: erau foarte multe mașini cu cauciucuri de vară și care patinau în pantă. Dacă patinează unul, rămân toți în spate. Și se face o coloană de… drept dovadă TIR-ul de la moldoveni care era oprit, avea cauciucuri de vară”,


Viorel Zacrețchi, șef SDN Botoșani.

 

”Eu cel puțin nu pot să lucrez cu dvs. sub nici o formă”

 

Atitudinea s-a la enervat și pe primul reprezentant al Guvernului în județ, care a ridicat tonul și care i-a răspuns că, în realitate, doar un singur TIR de pe traseul Botoșani - Copălău, exact cel la care se referea șeful SDN Botoșani, nu avea anvelope de iarnă, în rest celelalte camioane fiind echipate corespunzător. Ba mai mult, tot ieri comisarul Eduard Iacob de la Serviciul Rutier al IPJ Botoșani a declarat public că s-a desfășurat o acțiune de control privind dotarea mașinilor cu cauciucuri de sezon rece și că majoritatea conducătorilor auto s-au conformat prevederilor legale.

”Eu consider că dacă a trecut utilajul, nu avea lama lăsată, oamenii dvs. nu-și fac treaba sau dv. nu a gestionați cum trebuie. Vă rog mult! Urmează iarna, avem în față o perioadă foarte lungă de timp. Dacă mergem așa, eu cel puțin nu pot să lucrez cu dvs. sub nici o formă. Deci, nu se poate”,


Dan Șlincu, prefectul județului Botoșani.


Echipa de la Botoșăneanul a făcut luni aproape două ore de la Botoșani până la Zosin și retur.


Rezultatul a tot ceea ce s-a întâmplat ieri a fost închiderea parțială a drumurilor spre Iași și Suceava. Fiindcă aceasta este soluția la români: dacă nu suntem în stare să administrăm un lucru, îl închidem ca să nu mai avem bătăi de cap cu dânsul.

 

loading...
Șeful de la Drumurile Naționale „dat cu capul de zăpadă” de prefect – VIDEO
Trafic RESTRICȚIONAT la Botoșani: Cine NU are voie să iasă din municipiu

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google playdownload from apple store
Se solicită SCOATEREA urgentă a tramvaielor din circulație, la Botoșani – CINE se opune acestei măsuri
Tot mai des sunt auzite cuvintele: „până nu moare un om, nu ia cineva vreo măsură”. Printre botoșăneni, pe rețele de socializare unde se discută tot mai aprins și chiar la nivel administrativ, în rândul celor care administrează acest oraș.
Copiii neadoptabili de la Botoșani – Nu-i vrea nici măcar o familie, iar statul nu poate lupta cu asta
Peste 1.000 de copii se află în acest moment în grija statului, prin instituțiile de profil. Dintre aceștia, aproape 400 sunt în unitățile de tip rezidențial, precum apartamente integrate social, module de tip familial sau centre de plasament. 
Zeci de tentative de sinucidere la Botoșani – Unii ajung să se omoare din disperare, alții din pură…greșeală
În județul nostru o mare problemă pare să fie intenția de sinucidere. Zeci de persoane ajung la spital după o astfel de acțiune, iar altele, din nefericire, sunt aduse mult prea târziu.
Săraci, dar cu concedii scumpe: Botoșănenii, vacanțe de vis pe mii de euro - DESTINAȚIILE preferate
Deși suntem printre cele mai sărace județe din țară, botoșănenii nu uită să se și relaxeze. Iar unii dintre ei și-au planificat din timp concediile.
Acuzații GRAVE: Un copil ar fi fost bătut de învățătoare până l-a învinețit, s-a declanșat o anchetă – FOTOGALERIE
Un nou incident neplăcut s-ar fi petrecut în învățământul botoșănean. O mamă acuză că al ei copil a fost bătut de învățătoare chiar la școală.
Tentativă de OMOR: Doi șoferi s-au luat la bătaie din cauza locului de parcare, unul a fost înjunghiat în ficat
Criza locurilor de parcare își spune cuvântul în municipiul reședință de județ. Și nu de puține ori șoferii se iau la ceartă din acest motiv. În cazul a doi conducători auto lucrurile au degenerat și totul s-a terminat cu dosar penal.
Lucrări pe drumul groazei DOAR înainte de alegeri, după s-a lăsat totul de izbeliște: Șeful județului dă vina pe vreme – FOTOGALERIE
Drumul care a scos sute de șoferi botoșăneni în stradă în luna aprilie 2019 arată în continuare într-o stare deplorabilă. Vorbim de acel drum strategic care cuprinde mai multe tronsoane. Așa cum s-a promis, s-a încercat să se intervină pe partea de întreținere, însă și aici lucrurile s-au împotmolit.
Tânără din Botoșani moartă împreună cu fiica sa într-un accident produs în Franța
Trei români au murit, iar alţi patru au fost grav răniţi, după ce maşina în care se aflau a intrat în coliziune cu un camion pe o autostradă din apropierea oraşului Novy-Chevrieres din Franţa, relatează presa franceză. Accidentul a avut loc pe 1 iunie și printre victime se regăsește și două botoșănence.
Monument istoric din Botoșani transformat în șezătoare de bețivi cu mucuri de țigară și pahare – GALERIE FOTO
Astăzi și la Botoșani se sărbătorește Ziua Eroilor, dar puțini sunt botoșănenii care trec pe lângă acest monument și își dau seama ce reprezintă pentru istoria noastră, a locuitorilor acestui județ. Dacă la alte astfel de monumente de câteva ori pe an sunt depuse coroane de flori de către oficialități, iar altele sunt expuse în zone circulate ale orașului, în cazul de față, construcția din piatră este sprijin pentru bețivii Centrului Istoric.
Hotel cu parcări și spații comerciale în bulevardul Mihai Eminescu, în dezbatere publică la Primărie - GALERIE FOTO
Un nou proiect imobiliar se află în etapa de pregătire, documentația necesară fiind în dezbatere publică la Primăria Botoșani.
POVESTEA fetei născută la 900 grame și FĂRĂ șanse de supraviețuire, ajunsă olimpică cu media 10 pe linie – FOTOGALERIE
Oana Silivăstru este o adolescentă plină de vise și o elevă eminentă. În spatele unui zâmbet frumos se află însă o poveste extrem de dureroasă.
Au început lucrările la unul dintre cele mai mari supermarket-uri din Botoșani, clădire uriașă demolată, furnicar de oameni pe șantier - FOTO
După aproape un an de zile de la discuțiile privitoare la construirea unui nou magazin Lidl la Botoșani a fost deschis și șantierul efectiv. O firmă din Iași lucrează în aceste momente pe terenul amplasat lângă ISU Botoșani unde se află clădirea Simcos.
UNICAT: Un tânăr de la PSD o face pe-a directorul la o instituție FĂRĂ să fi fost numit în funcție - DOCUMENT
În data de 7 mai 2019 tânărul Andrei Beilic, declara pentru Botoșăneanul, oficial, că a preluat prin detașare atribuțiile de conducere al Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR) Botoșani.
Profesori și elevi, practică de peste un milion în Europa. La Botoșani nu este teren și nici firme nu prea sunt - FOTOGALERIE
”Optimizarea instruirii practice în context european”, acesta este titlul unui proiect european care poate schimba mentalitatea și atitudinea profesorilor și elevilor de la Liceul Tehnologic „Nicolae Bălcescu” Flămânzi.
Suntem din altă lume! Botoșani, pe primul loc în țară cu NU la referendum, avem cei mai mulți votanți care vor grațierea corupților
Asemeni votului de la alegerile europarlamentare și la referendum Botoșanii par să nu facă parte din România. Dacă la noi câștigă PSD, în timp ce în țară învinge PNL, la plebiscit suntem campionii votului împotrivă.
Facturi plătite de Direcția Județeană de Drumuri a CJ-ului pentru lucrări neexecutate în realitate, la o investiție marca PSDragnea
Două firme, una din Iași și alta din Buzău, care au participat la licitația pentru „reabilitarea podului metalic cu grinzi principale cu zăbrele pe DJ 292 peste râul Jijia, în localitatea Broscăuți”, au încasat facturi pentru lucrări care nu au fost executate și în realitate.
Noaptea cea mai grea la PSD Botoșani: Politicienii Puterii în poate cea mai neagră agonie, șefa lăsată cam singură, s-a pronunțat cuvântul „demisie”
O înfrângere la alegerile europarlamentare era de neconceput, cel puțin în interiorul PSD Botoșani. Numeroasele semnale că social-democrații vor pierde au fost puse pe seama ”haștagiștilor”, ”rezistenților” și nu s-a ținut cont de ele. Anti-pesediștii au fost clar, subestimați de PSD-iștii botoșăneni. Iar scrutinul a reprezentat o palma dată de popor unui partid condus de un lider care-și pierduse controlul.
REZULTATE EUROPARLAMENTARE: PNL câștigă în România, PSD victorie ”scurtă” la Botoșani
PNL câștigă alegerile europarlamentare la nivel național și termină pe locul al doilea în județul nostru, aceasta este concluzia principală după numărarea voturilor a aproape 95% din secțiile existente în România și, cu două excEpții, a tuturor din Botoșani.
Botoșaniul VOTEAZĂ! Zeci de mii de oameni așteptați la scrutin dublu, REZULTATELE transmise în timp real, sute de polițiști și jandarmi la datorie
367.298 de botoșăneni așteptați la urne. Secțiile de votare din județul Botoșani, 425 la număr sunt deschise în intervalul orar 7:00 – 21:00. Aceștia vot vota reprezentanții României în Parlamentul European și, după caz, referendumul pe justiție. Acestea sunt principalele coordonate ale zilei de astăzi.
POVESTE de film: Un botoșănean se luptă să facă acte la doi copii, mama luată de Interpol, un micuț are certificat de naștere valabil… 2 ani – FOTO
Transpirat din cauza efortului, cu o pungă plină cu tot felul de acte amestecate și traduse în limbile română și italiană, un botoșănean de 42 de ani a ajuns pe holurile Primăriei Botoșani pentru a intra în audiență la viceprimarul Cosmin Andrei.
Traiasca PSD , partidul nostru. Cel care a dat primarilor, sefilor si tuturor politrucilor salarii de peste o suta de milioane pe luna! Traiasca ! Prostalanilor un mic si-o bere. Lor banii ! De unde bani de dezapezire daca toti sefii judetului si toti primarii papa sute de milioane pe luna ? Sunteti cretini !! Stati acasa. TRAIASCA PSD !
21 noiembrie 2018, 19:34
Oamenii nevinovati mor si din cauza neatentiei si nepasarii lor in ceea ce priveste pregatirea masinii pentru iarna si a modului cum conduc in conditii de iarna. Degeaba dati vina pe cei de la drumuri sau pe cei de la primarie. In oras au curatat cat de cat. Ar trebui sa curete intai parcarile ca sa nu se blocheze drumurile dar se pare ca din nou nu s-au gandit la asta. In special parcarile cu plata pentru care iau bani. Domnule Andrei nu ai prevazut in contractul cu eltrans si lucrul asta? In alta ordine de idei nici cetatenii nu fac nimic. Daca ar iesi cate 2 macar dintr-un bloc sa curete in jurul imobilului in care locuiesc ar fi bec. Dar e mai simplu sa spui ca e din cauza primarului, a lui Dragnea, a PSD-ului s.a.m.d. Conducatorii sunt o oglinda a poporului. Tot timpul. Nu va mai plangeti. Faceti ceva.
21 noiembrie 2018, 08:46
Din cauza incompetenței lor mor oameni nevinovați! Pentru lingăii ciumei roșii: sunteți mândri de cei pe care i-ați votat?
20 noiembrie 2018, 18:42
vorbaraia multa si inutila, daca prefectul nu va lua nici o masura cu cine se face vinovat pt dezastrul din municipiul Botosani, ne meritam soarta, nu este posibil sa se anunte ninsori de atata timp si sefii primariei sa nu se asigure daca s-a achizitionat din timp sare si nisip, o mare bataie de joc si prefectul nu face altceva decat sa-i protejeze pe cei care se fac vinovati
20 noiembrie 2018, 14:42
O vina o poarta si cei de la rutiera care au asteptat pina s-a intimplat nenorocirea de la Copalau si abia apoi au trecut la inchiderea arterelor rutiere inzapezite. Bataie de joc la institutiile statului, bataie de joc evident, pe banii contribuabililor "deselati" de atitea taxe si impozite !
20 noiembrie 2018, 11:47
lasati sfaturile, de acasa de la caldut toti dau sfaturi bune, ia iesiti si va faceti curat in fata scarii blocului, ca isi rup oasele bunicii vostri si nu numai! e usor cu manie proletara sa urli !, dar dobitoci inconstienti la volan, pe timp de iarna, ati vazut ? niciodata, nimenea nu e multumit, toti striga!, stiti ceva ? faceti-va voi deszapezitori, platiti voi oamenii(care nu mai sunt, muncitori , soferi ma refer), stati voi 24 din 24 ore la curul marlanetilor cu cauciucuri de vara care au luat-o spre Mall pe asa o vreme, s-apoi sa va vad.
20 noiembrie 2018, 11:01
Mergeti pe IL Caragiale si vedeti cum arata o strada in anul de gratie 2018.Rusine administratiei!
20 noiembrie 2018, 10:57
Prostanii judetului care i au votat, ca rezultat direct punandu i in functii publice, acum, sa se spele cu ei pe cap ! Votand cu ei ati adus in Administratia Locala si Publica toti tractoristii, oierii, toti barmanii si toti analfabetii.....si acuma vreti strazi curate, dezapezite, oras impecabil si competenta profesionala? Mai asteptati....pana la urmatoarele alegeri. Nu degeaba suntem considerati prostii tarii, pe buna drepate.
20 noiembrie 2018, 10:44
Fosilele / Putorile comuniste de la Urban Serv ca de obicei....incompetenta si prostie in cel mai avansat stadiu. Acolo se dau numai batalii pe salarii uriase, functii si familisme, in rest, munca zero in folosul oamenilor si al judetului. Se anunta zilnic la meteo zapada de peste 2 saptamani si voi tot nepregatiti. Platesc prostii taxe peste taxe si din mor cu zile pe drumuri inzapezite din cauza lacomiei, incompetentei si ignorantei voastre - accidentul de la Zaicesti. Arda v ar focu sa va arda !
20 noiembrie 2018, 10:37
In cursul zilei de ieri, ca sa ma rezum doar la oras, ninsoarea era in mintile ei . Strazile pline de gheata si zapada, trotuare la fel, trafic prost si stangaci.,., drumarii ? Lipsa . De i-as cunoaste pe fiecare in parte, prin metode neconventionale, le-as rupe coastele si mandibulele , deoarece sint niste viermi in putrefactie, oricare "zilier" pus in functii de conducere ! Desigur si restul populatiei, cetatenii, locatarii, ar fi putut contribui eficient si inteligent, pe trotuare, locuinte, blocuri, scari, magazine, piete, culoare de pedestri, si asa mai departe. Insa toti sint o apa si-un pamant, o tara de putori, o natie de oi, o natiune de behaitoare, la fel de vinovati ca oricie clasa politica, doar pentru ca accepta totul in mod tacit .
20 noiembrie 2018, 10:26
Ar trebui ca societatea civila sa angajeze un avocat si toti cei care au avut accidente sau au avut de suferit sa dea isdn in judecata sa se aplice despagubiri eventual pe persoana fizica...numai astfel vor disparea din peisaj astfel de personaje ..Solutii exista dar este nevoie si de implicarea civica ..adica un avocat in devenire poate ajjunge cunoscut si iubit de bobor daca ar face o astfel de fapta ...ia spuneti domnule balascau va implicati?
20 noiembrie 2018, 08:56
Acesti lipitori de afise ajunsi pe functii bine platite nubau capacitatea de a gestiona o astfel de situatie ..nu au abilitatile necesare formate ..nu poti ca si muncitor necalificat sa te organizezi mintal la o asemenea capacitate sa vezi in detaliu ceea ce trebuie facut si apoi in functie de oamemi utilaje conditii probleme ivite sa pui in practica ceea ce ai organizat mintal Pt asta trebuie exercitiu , pregatire si material cognitiv iar un timp indelungat pregatire la un nivel mai mic...apoi in functie de realizari urmeaza avansarea in functie de gestionare a astfel de situatii Despre ce vorbim?
20 noiembrie 2018, 08:45
Boborul a dorit ciuma rosie psdracnea...are ce a dorit.
20 noiembrie 2018, 08:07
starshiners.ro%20
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Sondaj
Unde doriți să organizeze Primăria spectacole?
La Parcul Cornișa
În Centrul Vechi
În Piața Revoluției
La monumentul Răscoalei de la 1907 din parc
În altă parte
Declaraţia zilei
„Ne așteaptă examene electorale importante. În ceea ce privește rezultatele de pe 26 mai 2019 eu aș vrea să spun doar: atât mergem înainte, suntem conștienți că avem un rol important în ceea ce privește viața social politic ...
astratex.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.7223 lei
USD
Dolarul SUA
4.1455 lei
CHF
Francul elveţian
4.2507 lei
GBP
Lira sterlină
5.2846 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8611 lei
XAU
Gramul de aur
187.3571 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2294 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4576 lei
AUD
Dolarul Australian
2.8808 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1441 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1845 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6325 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.