Știrea zilei
Martori la cea mai mare bătaie de joc a drumarilor din ultimii 20 de ani, drumarul șef al Botoșanilor dă vina pe șoferi - VIDEO & GALERIE FOTO

Autoritățile județene și municipale și-au dat luni, la prima ninsoare din noul sezon rece, întreaga măsură a incompetenței, delăsării și nepăsării la adresa sutelor de mii de botoșăneni, plătitori de taxe și impozite.

Șoferii lăsați de drumari pradă zăpezii

 

Dacă în capitala județului s-a ajuns în situația fără precedent ca SC Urban Serv SA să nu aibă material antiderapant pe care să îl împrăștie prin oraș, iar șoferii unității să refuze ieșirea pe traseu, pe drumurile naționale conducătorii auto au fost victimele unei uriașe bătăi de joc.


În intervalul orar 12:15 - 14:15 o echipă de la Botoșăneanul a încercat să se deplaseze pe traseul Botoșani - Copălău și retur, adică ieșirea spre Iași, cea mai importantă șosea de rang național a județului.


Ei bine, la fiecare 50 - 100 de metri existau accidente sau mașini ieșite în decor ori camioane oprite.


Din această cauză s-au creat dopuri rutiere gigantice, coloanele de mașini măsurând în unele cazuri și câțiva kilometri.


Carosabilul era plin cu zăpadă, nu exista nici o zonă ”la negru” și mai multe echipaje de polițiști încercau să dirijeze circulația.


Uluitor și strigător la cer pentru o țară ce se pretinde a fi europeană și pentru proprietarii de mașini plătitori ai atâtor biruri la stat, timp de aproape două ore nu a trecut nici măcar o singură mașină de la Secția Drumuri Naționale (SDN).

 

Prefectul a văzut cu ochii lui bătaia de joc


Botoșăneanul l-a sesizat în mai multe rânduri pe prefect, președintele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU), despre lipsa oricărui utilaj de deszăpezire.


Abia după aproape două ore și doar după ce prefectul Dan Șlincu s-a deplasat în zonă și-a făcut în sfârșit apariția ceva mai jos de Lebăda și o un utilaj de la SDN.


Dar uriașa bătaie de joc a drumarilor nu a fost valabilă doar pe acest traseu. Mai mulți șoferi și inclusiv prefectul Dan Șlincu au relatat că au circulat pe ruta Dorohoi - Botoșani și că, la fel, nu au întâlnit vreo autospecială de deszăpezire și că circulația se desfășura îngrozitor.


După ce a constatat pe propria piele ce se întâmplă pe căile rutiere de rang național, prefectul a convocat o ședință a CJSU.

 

Tupeist și sfidător


Ceea ce s-a întâmplat acolo s-a înscris în nota a ce s-a văzut pe traseu. Deși inclusiv prefectul și inspectorul șef al Inspectoratului de Poliție Județean îi reproșau că pur și simplu nu s-a acționat deloc, șeful SDN Botoșani nega cu vehemență.  


Cu toate că este greu de imaginat și mai greu de înțeles, comandatul IPJ a fost cel care l-a sunat pe Viorel Zacrețchi să-l informeze că sunt blocaje în trafic, în loc să fie invers.


„Către Dorohoi, vă spun sincer, nu s-a acționat deloc corespunzător. Stratul de zăpadă este mare. Acum, vă spun sincer, nu am vorbit tot anul cât am vorbit astăzi cu dvs. Nu s-a intervenit deloc bine. Bănuiesc că trebuia să interveniți dinainte, până să se ajungă la situația asta”,


cms. șef Viorel Șerbănoiu, inspector șef IPJ Botoșani


Șeful SDN Botoșani a dat dovadă de un tupeu inimaginabil și sfidător. În timp ce atâta lume îi spunea că nu a văzut mașini pe traseu, Viorel Zacrețchi a citit niște date de pe GPS-uri prin care dorea să demonstreze că, de fapt, nu au văzut conducătorii auto bine și că au existat utilaje pe traseu. Drumarul șef al județului a găsit și vinovații pentru blocaje: șoferii!!!

 


„Ultima motivație: erau foarte multe mașini cu cauciucuri de vară și care patinau în pantă. Dacă patinează unul, rămân toți în spate. Și se face o coloană de… drept dovadă TIR-ul de la moldoveni care era oprit, avea cauciucuri de vară”,


Viorel Zacrețchi, șef SDN Botoșani.

 

”Eu cel puțin nu pot să lucrez cu dvs. sub nici o formă”

 

Atitudinea s-a la enervat și pe primul reprezentant al Guvernului în județ, care a ridicat tonul și care i-a răspuns că, în realitate, doar un singur TIR de pe traseul Botoșani - Copălău, exact cel la care se referea șeful SDN Botoșani, nu avea anvelope de iarnă, în rest celelalte camioane fiind echipate corespunzător. Ba mai mult, tot ieri comisarul Eduard Iacob de la Serviciul Rutier al IPJ Botoșani a declarat public că s-a desfășurat o acțiune de control privind dotarea mașinilor cu cauciucuri de sezon rece și că majoritatea conducătorilor auto s-au conformat prevederilor legale.

”Eu consider că dacă a trecut utilajul, nu avea lama lăsată, oamenii dvs. nu-și fac treaba sau dv. nu a gestionați cum trebuie. Vă rog mult! Urmează iarna, avem în față o perioadă foarte lungă de timp. Dacă mergem așa, eu cel puțin nu pot să lucrez cu dvs. sub nici o formă. Deci, nu se poate”,


Dan Șlincu, prefectul județului Botoșani.


Echipa de la Botoșăneanul a făcut luni aproape două ore de la Botoșani până la Zosin și retur.


Rezultatul a tot ceea ce s-a întâmplat ieri a fost închiderea parțială a drumurilor spre Iași și Suceava. Fiindcă aceasta este soluția la români: dacă nu suntem în stare să administrăm un lucru, îl închidem ca să nu mai avem bătăi de cap cu dânsul.

 

loading...
Șeful de la Drumurile Naționale „dat cu capul de zăpadă” de prefect – VIDEO
Trafic RESTRICȚIONAT la Botoșani: Cine NU are voie să iasă din municipiu

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google playdownload from apple store
Femierii au început anul cu o petrecere, directorul a fost în stare să vândă berbeci pentru șapte bărbați vânjoși – GALERIE FOTO & VIDEO
„Oierii în veci nu pier,Fiindcă lor,Pământul sfânt li-e tată și frate,Soarele din cer” – Octavian Goga
Portofel găsit pe stradă și dus la Poliția Botoșani, nimeni nu l-a revendicat – CE s-a întâmplat cu banii
Cazurile în care pe stradă sunt găsite portofele cu acte și diverse sume de bani iar mai apoi sunt predate la Poliție sunt extrem de rare, dar există. Majoritatea persoanelor care găsesc bunuri de orice fel pe stradă au tendința de a și le însuși. Cei care nu o fac, ajung subiect de știre.
Moartea cumplită a soților de la Orășeni Deal: Șoferul nu știa de intersecție, orfanii cu ajutoarele
Începutul lunii iunie din anul 2015 a rămas adânc întipărit în memoria botoșănenilor. Atunci doi tineri părinți și-au pierdut viața într-un accident extrem de grav ce a avut loc în intersecția de la Orășeni Deal. Doi copii orfani au rămas singuri pe lume. După mai bine de trei ani, șoferul din mașina care i-a izbit din plin pe cei doi soți a depus săptămâna aceasta mărturie în fața instanței de la Judecătoria Botoșani.
CRIMA din Centrul Vechi a avut loc sub privirile unui echipaj MAI – Polițistul și jandarmul chemați la Tribunal
Doi martori cheie au fost audiați marți, 8 ianuarie 2019, în procesul în care se judecă omorul cu mașina care a avut loc în vara anului 2017 în Centrul Istoric al municipiului Botoșani.
MISTER absolut: NIMENI nu știe câți botoșăneni lucrează pe salariul minim pe economie
Noul an a început cu majorări salariale care-i afectează mai ales pe angajatorii din mediul privat. Astfel, de la 1 ianuarie 2019, salariul minim pe economie a crescut de la 1.900 de lei la 2.080 de lei brut. De asemenea, persoanele cu studii superioare şi care au cel puţin 1 an vechime în muncă în domeniul studiilor superioare vor avea salariu minim brut 2.350 lei pe lună.
Botoșăneni MORȚI în accidente rutiere, polițiștii încep verificarea instructorilor auto care trimit șoferii pe drumurile publice
Un tânăr de 20 de ani din Corni a sfârșit carbonizat în propria mașină, anul trecut. O altă botoșăneancă și-a pierdut viața la Zăicești după ce mașina în care se afla a derapat pe carosabilul plin cu zăpadă și s-a izbit într-un microbuz. Alți doi botoșăneni, tată și fiu, au fost uciși de un șofer originar din Șerbăuți-Suceava, care se întorcea de la muncă din Spania. Iar exemplele pot continua…
E deja coadă la Cornișa! Oamenii s-au îngrămădit la patinoar, peste o sută de mașini în parcul de agrement - VIDEO & GALERIE FOTO
Deschiderea parțială a Parcului Regional de Agrement Turistic și Sportiv Cornișa în perioada sărbătorilor de iarnă a dat rezultate imediate. Oamenii s-au grăbit să pășească pragul complexului rebrănduit drept ”Cornișa aquapark & sports”.  
Modă în 2019 - Ce purtăm anul acesta? Un celebru institut de modă a stabilit CULOAREA anului - GALERIE FOTO
A început un nou an, care pare că a venit cu noi tendințe în materie de modă și stil. În comparație cu anul precedent, 2019 se anunță unul caracterizat de culorile vii și în niciun caz de cele închise.
Revelion de poveste cu mii și mii de botoșăneni adunați în centrul orașului, a curs șampanie la lumina artificiilor – GALERIE FOTO & VIDEO
Inima municipiului Botoșani a bătut puternic la întâlnirea cu tânărul an 2019. A fost o mare de botoșăneni într-unul din, probabil, cele mai reușite Revelioane din ultimii ani de la Botoșani. Programul s-a ridicat la înălțimea miilor de așteptări din partea publicului, fiind unul „cu de toate”, de la urături și folclor, la rock-n-roll, raggae, rap sau pop.
Masa de Revelion – BUCATELE recomandate pentru noaptea dintre ani
Cele mai multe dintre gospodine preferă să gătească mâncăruri total diferite față de cele pe care le-au preparat deja de Crăciun.
Fetele frumoase de la Botoșani strălucesc de sărbători – CE se poartă de Revelion în materie de make-up
Mai sunt doar câteva zile până la Anul Nou, iar fetele frumoase din Botoșani și nu numai, se pregătesc din plin. Nu vorbim aici de partea culinară, ci de cea de frumusețe. Femeile au vrut să arate superb de Crăciunși vor să arate la fel și de Revelion.
O nouă metodă de fraierit clienții! „Maimuța”, găsită printre taximetriști de organele statului: Oamenii au stații…
Acum, dacă și la Botoșani există taximetriști cu „maimuțe”, rămâne încă un mister.
BOALA SECOLULUI: Copiii din Botoșani îmbolnăviți de dorul părinților, sărbători în singurătate - Iubirea nu se cumpără
La 100 de ani de la Marea Unire, un adevăr dur răzbate din datele oficiale: tot mai mulți români pleacă în străinătate. România ocupă durerosul lor 2 în lume în ceea ce privește migrația, după Siria. Iar la noi, nu este zonă de conflict. 
Masa de Crăciun și tendințele anului 2018 – „Regele” detronat rămâne porcul, sfaturi de la chefi despre vin sau desert - GALERIE FOTO
Mult așteptatele sărbători de Crăciun au învăluit Botoșaniul, iar forfota prin magazine s-a  domolit. Cei mai mulți dintre botoșăneni s-au tot gândit și cântărit intens, opțiunile avute la îndemână,  mai ales la partea culinară. „Ce gătim de sărbători?”, a fost întrebarea de pe buzele tuturor gospodinelor.
Moș Crăciun, darnic la Botoșani: Au explodat VÂNZĂRILE în luna decembrie, jucăriile se cumpără…și-n rate
Sărbătorile de iarnă sunt un bun prilej pentru a oferi cadouri oamenilor pe care îi iubim. Atunci când vorbim despre copii, lucrurile sunt puțin mai delicate. Părinții trebuie să aibă mare grijă ce jucării aleg pentru cei mici.
SURPRINZĂTOR: UNDE petrec parlamentarii de Botoșani sărbătorile de iarnă, unul vrea discreție, ca să nu-i spargă hoții casa
Sărbătorile de iarnă sunt un bun prilej pentru distracție, dar nu chiar pentru toată lumea. Parlamentarii din Botoșani se numără printre persoanele care preferă să facă altceva.
Sărbători de poveste pentru vedetele botoșănene: soția ex-premierului retrăiește copilăria, 2019 vine cu nunți printre „Fetele de la Botoșani” și „Kim Kardashian”
Naşterea Domnului este un prilej de bucurie, o sărbătoare care strânge toată familia în jurul mesei, cu multă voie bună, daruri, colinde și preparate culinare tradiționale. Artiştii din Botoşani nu fac excepție.
Aglomerație, cozi infernale, liste și nervi în supermarketurile din Botoșani: CÂT costă masa de Crăciun?- GALERIE FOTO
Atmosfera specifică sărbătorilor de iarnă se simte și la Botoșani. Parcările hipermarketurilor şi supermarketurilor sunt pline, iar coșurile de cumpărături din ce în ce mai neîncăpătoare.
Un Moș Crăciun cinic vine cu taxe și impozite mai mari pentru botoșăneni, de la apartamente la locuri de parcare și mașini
Asemenea anului trecut, conducerea Primăriei Botoșani intenționează să majoreze din nou valoarea taxelor și impozitelor locale pe care le vor achita botoșănenii în 2019. Propunerea va intra spre dezbatere în cadrul ședinței de Consiliu Local de astăzi, 20 decembrie 2018.
kalapod.net%20
Numire bombă în fruntea unei importante instituţii, sora fostului preşedinte al PSD Botoşani este mare director
Moş Crăciun a venit cu un cadou pe cât de frumos pentru una dintre şefele unei instituţii, pe atât de trist pentru alt conducător. Se întâmplă la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), acolo unde finalul de an a adus o schimbarea neaşteptată.
Traiasca PSD , partidul nostru. Cel care a dat primarilor, sefilor si tuturor politrucilor salarii de peste o suta de milioane pe luna! Traiasca ! Prostalanilor un mic si-o bere. Lor banii ! De unde bani de dezapezire daca toti sefii judetului si toti primarii papa sute de milioane pe luna ? Sunteti cretini !! Stati acasa. TRAIASCA PSD !
21 noiembrie 2018, 19:34
Oamenii nevinovati mor si din cauza neatentiei si nepasarii lor in ceea ce priveste pregatirea masinii pentru iarna si a modului cum conduc in conditii de iarna. Degeaba dati vina pe cei de la drumuri sau pe cei de la primarie. In oras au curatat cat de cat. Ar trebui sa curete intai parcarile ca sa nu se blocheze drumurile dar se pare ca din nou nu s-au gandit la asta. In special parcarile cu plata pentru care iau bani. Domnule Andrei nu ai prevazut in contractul cu eltrans si lucrul asta? In alta ordine de idei nici cetatenii nu fac nimic. Daca ar iesi cate 2 macar dintr-un bloc sa curete in jurul imobilului in care locuiesc ar fi bec. Dar e mai simplu sa spui ca e din cauza primarului, a lui Dragnea, a PSD-ului s.a.m.d. Conducatorii sunt o oglinda a poporului. Tot timpul. Nu va mai plangeti. Faceti ceva.
21 noiembrie 2018, 08:46
Din cauza incompetenței lor mor oameni nevinovați! Pentru lingăii ciumei roșii: sunteți mândri de cei pe care i-ați votat?
20 noiembrie 2018, 18:42
vorbaraia multa si inutila, daca prefectul nu va lua nici o masura cu cine se face vinovat pt dezastrul din municipiul Botosani, ne meritam soarta, nu este posibil sa se anunte ninsori de atata timp si sefii primariei sa nu se asigure daca s-a achizitionat din timp sare si nisip, o mare bataie de joc si prefectul nu face altceva decat sa-i protejeze pe cei care se fac vinovati
20 noiembrie 2018, 14:42
O vina o poarta si cei de la rutiera care au asteptat pina s-a intimplat nenorocirea de la Copalau si abia apoi au trecut la inchiderea arterelor rutiere inzapezite. Bataie de joc la institutiile statului, bataie de joc evident, pe banii contribuabililor "deselati" de atitea taxe si impozite !
20 noiembrie 2018, 11:47
lasati sfaturile, de acasa de la caldut toti dau sfaturi bune, ia iesiti si va faceti curat in fata scarii blocului, ca isi rup oasele bunicii vostri si nu numai! e usor cu manie proletara sa urli !, dar dobitoci inconstienti la volan, pe timp de iarna, ati vazut ? niciodata, nimenea nu e multumit, toti striga!, stiti ceva ? faceti-va voi deszapezitori, platiti voi oamenii(care nu mai sunt, muncitori , soferi ma refer), stati voi 24 din 24 ore la curul marlanetilor cu cauciucuri de vara care au luat-o spre Mall pe asa o vreme, s-apoi sa va vad.
20 noiembrie 2018, 11:01
Mergeti pe IL Caragiale si vedeti cum arata o strada in anul de gratie 2018.Rusine administratiei!
20 noiembrie 2018, 10:57
Prostanii judetului care i au votat, ca rezultat direct punandu i in functii publice, acum, sa se spele cu ei pe cap ! Votand cu ei ati adus in Administratia Locala si Publica toti tractoristii, oierii, toti barmanii si toti analfabetii.....si acuma vreti strazi curate, dezapezite, oras impecabil si competenta profesionala? Mai asteptati....pana la urmatoarele alegeri. Nu degeaba suntem considerati prostii tarii, pe buna drepate.
20 noiembrie 2018, 10:44
Fosilele / Putorile comuniste de la Urban Serv ca de obicei....incompetenta si prostie in cel mai avansat stadiu. Acolo se dau numai batalii pe salarii uriase, functii si familisme, in rest, munca zero in folosul oamenilor si al judetului. Se anunta zilnic la meteo zapada de peste 2 saptamani si voi tot nepregatiti. Platesc prostii taxe peste taxe si din mor cu zile pe drumuri inzapezite din cauza lacomiei, incompetentei si ignorantei voastre - accidentul de la Zaicesti. Arda v ar focu sa va arda !
20 noiembrie 2018, 10:37
In cursul zilei de ieri, ca sa ma rezum doar la oras, ninsoarea era in mintile ei . Strazile pline de gheata si zapada, trotuare la fel, trafic prost si stangaci.,., drumarii ? Lipsa . De i-as cunoaste pe fiecare in parte, prin metode neconventionale, le-as rupe coastele si mandibulele , deoarece sint niste viermi in putrefactie, oricare "zilier" pus in functii de conducere ! Desigur si restul populatiei, cetatenii, locatarii, ar fi putut contribui eficient si inteligent, pe trotuare, locuinte, blocuri, scari, magazine, piete, culoare de pedestri, si asa mai departe. Insa toti sint o apa si-un pamant, o tara de putori, o natie de oi, o natiune de behaitoare, la fel de vinovati ca oricie clasa politica, doar pentru ca accepta totul in mod tacit .
20 noiembrie 2018, 10:26
Ar trebui ca societatea civila sa angajeze un avocat si toti cei care au avut accidente sau au avut de suferit sa dea isdn in judecata sa se aplice despagubiri eventual pe persoana fizica...numai astfel vor disparea din peisaj astfel de personaje ..Solutii exista dar este nevoie si de implicarea civica ..adica un avocat in devenire poate ajjunge cunoscut si iubit de bobor daca ar face o astfel de fapta ...ia spuneti domnule balascau va implicati?
20 noiembrie 2018, 08:56
Acesti lipitori de afise ajunsi pe functii bine platite nubau capacitatea de a gestiona o astfel de situatie ..nu au abilitatile necesare formate ..nu poti ca si muncitor necalificat sa te organizezi mintal la o asemenea capacitate sa vezi in detaliu ceea ce trebuie facut si apoi in functie de oamemi utilaje conditii probleme ivite sa pui in practica ceea ce ai organizat mintal Pt asta trebuie exercitiu , pregatire si material cognitiv iar un timp indelungat pregatire la un nivel mai mic...apoi in functie de realizari urmeaza avansarea in functie de gestionare a astfel de situatii Despre ce vorbim?
20 noiembrie 2018, 08:45
Boborul a dorit ciuma rosie psdracnea...are ce a dorit.
20 noiembrie 2018, 08:07
StarShinerS.ro
Sondaj
Credeți că, în comparație cu anul precedent, 2019 va fi:
Un an mai bun ca 2018
La fel ca 2018
Un an mai rău ca 2018
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
“L-am întrebat, în mod elegant, care este povestea locului de parcare? A început să urle, m-a bruscat şi m-a scos pe uşă afară, proferând tot felul de expresii care nu îi fac cinste. Cred că a văzut prea multe filme cu James ...
StarShinerS.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.6975 lei
USD
Dolarul SUA
4.1192 lei
CHF
Francul elveţian
4.1441 lei
GBP
Lira sterlină
5.3305 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7645 lei
XAU
Gramul de aur
170.2283 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2402 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4745 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9602 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1066 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1837 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6293 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-1 o C
Dorohoi
-1 o C
Bucecea
-1 o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
-2 o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.