Știrea zilei
Martori la cea mai mare bătaie de joc a drumarilor din ultimii 20 de ani, drumarul șef al Botoșanilor dă vina pe șoferi - VIDEO & GALERIE FOTO

Autoritățile județene și municipale și-au dat luni, la prima ninsoare din noul sezon rece, întreaga măsură a incompetenței, delăsării și nepăsării la adresa sutelor de mii de botoșăneni, plătitori de taxe și impozite.

Șoferii lăsați de drumari pradă zăpezii

 

Dacă în capitala județului s-a ajuns în situația fără precedent ca SC Urban Serv SA să nu aibă material antiderapant pe care să îl împrăștie prin oraș, iar șoferii unității să refuze ieșirea pe traseu, pe drumurile naționale conducătorii auto au fost victimele unei uriașe bătăi de joc.


În intervalul orar 12:15 - 14:15 o echipă de la Botoșăneanul a încercat să se deplaseze pe traseul Botoșani - Copălău și retur, adică ieșirea spre Iași, cea mai importantă șosea de rang național a județului.


Ei bine, la fiecare 50 - 100 de metri existau accidente sau mașini ieșite în decor ori camioane oprite.


Din această cauză s-au creat dopuri rutiere gigantice, coloanele de mașini măsurând în unele cazuri și câțiva kilometri.


Carosabilul era plin cu zăpadă, nu exista nici o zonă ”la negru” și mai multe echipaje de polițiști încercau să dirijeze circulația.


Uluitor și strigător la cer pentru o țară ce se pretinde a fi europeană și pentru proprietarii de mașini plătitori ai atâtor biruri la stat, timp de aproape două ore nu a trecut nici măcar o singură mașină de la Secția Drumuri Naționale (SDN).

 

Prefectul a văzut cu ochii lui bătaia de joc


Botoșăneanul l-a sesizat în mai multe rânduri pe prefect, președintele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU), despre lipsa oricărui utilaj de deszăpezire.


Abia după aproape două ore și doar după ce prefectul Dan Șlincu s-a deplasat în zonă și-a făcut în sfârșit apariția ceva mai jos de Lebăda și o un utilaj de la SDN.


Dar uriașa bătaie de joc a drumarilor nu a fost valabilă doar pe acest traseu. Mai mulți șoferi și inclusiv prefectul Dan Șlincu au relatat că au circulat pe ruta Dorohoi - Botoșani și că, la fel, nu au întâlnit vreo autospecială de deszăpezire și că circulația se desfășura îngrozitor.


După ce a constatat pe propria piele ce se întâmplă pe căile rutiere de rang național, prefectul a convocat o ședință a CJSU.

 

Tupeist și sfidător


Ceea ce s-a întâmplat acolo s-a înscris în nota a ce s-a văzut pe traseu. Deși inclusiv prefectul și inspectorul șef al Inspectoratului de Poliție Județean îi reproșau că pur și simplu nu s-a acționat deloc, șeful SDN Botoșani nega cu vehemență.  


Cu toate că este greu de imaginat și mai greu de înțeles, comandatul IPJ a fost cel care l-a sunat pe Viorel Zacrețchi să-l informeze că sunt blocaje în trafic, în loc să fie invers.


„Către Dorohoi, vă spun sincer, nu s-a acționat deloc corespunzător. Stratul de zăpadă este mare. Acum, vă spun sincer, nu am vorbit tot anul cât am vorbit astăzi cu dvs. Nu s-a intervenit deloc bine. Bănuiesc că trebuia să interveniți dinainte, până să se ajungă la situația asta”,


cms. șef Viorel Șerbănoiu, inspector șef IPJ Botoșani


Șeful SDN Botoșani a dat dovadă de un tupeu inimaginabil și sfidător. În timp ce atâta lume îi spunea că nu a văzut mașini pe traseu, Viorel Zacrețchi a citit niște date de pe GPS-uri prin care dorea să demonstreze că, de fapt, nu au văzut conducătorii auto bine și că au existat utilaje pe traseu. Drumarul șef al județului a găsit și vinovații pentru blocaje: șoferii!!!

 


„Ultima motivație: erau foarte multe mașini cu cauciucuri de vară și care patinau în pantă. Dacă patinează unul, rămân toți în spate. Și se face o coloană de… drept dovadă TIR-ul de la moldoveni care era oprit, avea cauciucuri de vară”,


Viorel Zacrețchi, șef SDN Botoșani.

 

”Eu cel puțin nu pot să lucrez cu dvs. sub nici o formă”

 

Atitudinea s-a la enervat și pe primul reprezentant al Guvernului în județ, care a ridicat tonul și care i-a răspuns că, în realitate, doar un singur TIR de pe traseul Botoșani - Copălău, exact cel la care se referea șeful SDN Botoșani, nu avea anvelope de iarnă, în rest celelalte camioane fiind echipate corespunzător. Ba mai mult, tot ieri comisarul Eduard Iacob de la Serviciul Rutier al IPJ Botoșani a declarat public că s-a desfășurat o acțiune de control privind dotarea mașinilor cu cauciucuri de sezon rece și că majoritatea conducătorilor auto s-au conformat prevederilor legale.

”Eu consider că dacă a trecut utilajul, nu avea lama lăsată, oamenii dvs. nu-și fac treaba sau dv. nu a gestionați cum trebuie. Vă rog mult! Urmează iarna, avem în față o perioadă foarte lungă de timp. Dacă mergem așa, eu cel puțin nu pot să lucrez cu dvs. sub nici o formă. Deci, nu se poate”,


Dan Șlincu, prefectul județului Botoșani.


Echipa de la Botoșăneanul a făcut luni aproape două ore de la Botoșani până la Zosin și retur.


Rezultatul a tot ceea ce s-a întâmplat ieri a fost închiderea parțială a drumurilor spre Iași și Suceava. Fiindcă aceasta este soluția la români: dacă nu suntem în stare să administrăm un lucru, îl închidem ca să nu mai avem bătăi de cap cu dânsul.

 

loading...
Șeful de la Drumurile Naționale „dat cu capul de zăpadă” de prefect – VIDEO
Trafic RESTRICȚIONAT la Botoșani: Cine NU are voie să iasă din municipiu

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google playdownload from apple store
REVOLTĂTOR! Autoritățile i-au lăsat copilul asistentei de la Infecțioase fără pensie! Fiica unei alte colege moarte de COVID a depus deja actele
Familia Elenei Buta, traumatizată deja din cauza decesului survenit pe 23 mai, primește o nouă lovitură, de această dată din partea instituțiilor statului.
FABRICĂ din Botoșani închisă după ce 10 angajați au fost depistați pozitiv la COVID! Sute de salariați trimiși la izolare
Virusul SARS-COV-2 mai lovește într-o unitate de producție de la Botoșani care avea pe statul de plată în jur de 300 de salariați care lucrau cu normă întreagă.
Soțul asistentei moarte este pompier și e internat într-un spital din Iași: Ne este greu să găsim cuvintele potrivite
Elena Buta, asistenta decedată sâmbătă într-un spital din Iași, fusese diagnosticată cu Covid-19 încă din luna aprilie. Tot de atunci și soțul acesteia a fost depistat pozitiv.
Puhoi de lume în centrul Botoșanilor: starea de alertă moare în nepăsare, îmbulzeală și cozi uriașe – VIDEO & GALERIE FOTO
Distanțarea socială, dacă a existat vreodată la Botoșani în pandemie, a pierit cu siguranță după terminarea Stării de Urgență. Deși regulile de prevenire a răspândirii coronavirusului au rămas în mare parte aceleași și în Starea de Alertă, unii botoșăneni le ignoră în totalitate.
Radu Malancea aproape dat afară a doua oară de la Spitalul Județean, de data aceasta fără avocat: Luăm în calcul
Grija pentru combaterea pandemiei cu COVID-19 pălește în fața aranjamentelor politice. Iar un exemplu grăitor este ceea ce se întâmplă în această perioadă în România, unde cea mai mare preocupare a politicienilor PSD este să le facă loc pe funcții managerilor de spitale dați afară de PNL-iști. Sau să le cimenteze posturile directorilor care au scăpat deocamdată de valul de demiteri. 
ȘASE asistente medicale cazate la un hotel INFECTATE cu coronavirus! ANCHETĂ derulată de DSP: Să vedem unde a fost sursa, dacă ele au interacționat în hotel
Un nou val de cadre medicale a fost depistat pozitiv la noul coronavirus. Este vorba despre un lot de asistente medicale care provin de la Secția de Pediatrie a Spitalului Județean Mavromati și care au fost detașate pentru o perioadă de două săptămâni de zile la Secția de Boli Infecțioase.
Zeci de angajați de la Spitalul de Recuperare ținuți acasă pentru că directoarea „n-are ce să facă cu ei”
Situație disperată pentru câteva zeci de angajați din cadrul Spitalului de Recuperare Sfântul Gheorghe, din municipiu. Au fost trimiși acasă pe perioada stării de urgență, iar de luni ar fi trebuit să revină la muncă, lucru care nu s-a întâmplat.
”Decât” un salariu: 500 de euro amenda medie în pandemie la Botoșani! Sancțiunile aplicate de Poliție au atins un nivel istoric
Disputele pe seama amenzilor aplicate de structurile Ministerului Afacerilor Interne (MAI) în Starea de Urgență au determinat ExpertForum.ro să întocmească un studiu mai aprofundat al politicii Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR) cu privire la pedepsirea cetățenilor în perioada pandemiei.
Viceprimarul Murariu lăsat fără cele mai importante atribuții: Este clar răzbunare! Flutur: Erau disperați oamenii
Contrele politice din fruntea Primăriei municipiului reședință de județ se amplifică pe final de mandat. Ultima ședință de Consiliu Local a fost poate și cea mai încrâncenată, mai ales prin limbajul folosit de unii aleși locali, și a avut repercusiuni la scară mai largă.
inpuff.ro
Loading...
Covidul a doborât și barilul: Benzina din Botoșani, cea mai ieftină din ultimii 10 ani - FOTOGALERIE
În urma cu exact un an și jumătate Botoșăneanul remarca într-un articol creșterea accelerată a prețurilor carburanților la principalele stații PECO din oraș și, mai ales, faptul că la toate acestea motorina ajunsese mai scumpă decât benzina de cea mai bună calitate.
Director de instituție publică internat în spital cu simptome de COVID, la serviciu un coleg este POZITIV
Lucrurile par să se fi schimbat într-atât în ultimele două luni de zile încât normalitatea de dinaintea pandemiei pare că nu va mai reveni curând, așa cum era percepută în accepțiunea generală a oamenilor. Iar între timp, SARS – COV- 2 mai cucerește o instituție publică de la Botoșani.
Misterul celor 61 de botoșăneni care au... dar nu au Covid: Nu mai iau nici un fel de tratament
Ciudățenia bolii care a blocat mapamondul produce situații neobișnuite inclusiv în statistici și chiar la Botoșani. Județul nostru ocupa joi, 7 mai, locul 6 la nivel național ca număr total de persoane infectate.
DONAȚIILE botoșănenilor încep să producă efecte! Peste 250 de teste efectuate ZILNIC la Botoșani
Începutul a fost unul anevoios, într-un context epidemiologic care nu a putut fi anticipat și care a forțat la maximum resursele de orice fel ale statului, fie că vorbim de mediul economic sau de sistemul sanitar local și național.
Centrul Județean al luptei cu Covid-ul, pulverizat chiar de coronavirus: polițiști, jandarmi, oameni de la servicii trimiși înapoi de unde au venit
Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervențiilor (CJCCI), acesta este sau ar trebui să fie la Botoșani ”creierul” luptei cu coronavirusul. În plină pandemie însă, tocmai acest CJCCI a fost afectat de Covid-19.
Loading...
OPT copii infectați cu COVID internați la Secția de Boli Infecțioase, cel mai mic are 10 ani
Coronavirusul îi afectează pe adulți, dar și pe copii deopotrivă. La Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Mavromati sunt internați mai mulți copii infectați cu virusul COVID.
SPERANȚĂ: Sute de copii născuți la Maternitatea Botoșani în plină pandemie, unele mămici suspecte de COVID
Există și vești bune în toată această perioadă dificilă pe care întreaga omenire o traversează.
Câți medici bolnavi am fi avut oare? Primul pacient infectat, testat abia la insistența aproape disperată a doctoriței omorâte de Covid
Nici mai mult, nici mai puțin de 199 lucrători în sistemul sanitar botoșănean, într-o proporție covârșitoare angajați ai Spitalului Județean, au fost diagnosticați cu Covid 19, potrivit datelor furnizate miercuri seară de către Centrul Județean de Comunicare.
S-a cerut oficial înlocuirea! Medic de la Urgențe pregătit pentru preluarea Sănătății Publice
Deși este conștient că merge la un salariu de trei ori mai mic față de cel din Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) și la cârma unei instituții în care decizia face uneori diferența dintre viață și moarte, medicul botoșănean este pregătit pentru această provocare. Iar singura motivație este faptul că își dorește să schimbe ceva în evoluția pandemiei de COVID-19 pe plan județean. Să repare din răul făcut deja.
26 aprilie, ziua dezastrului: Ceaușescu în alertă la cinci zile de la EXPLOZIE, iar la Botoșani ”bate-un vânt ciudat, dar e cald”
Cernobîl, 26 aprilie 1986. Mai exact, la 01:23 noaptea, cel de-al patrulea reactor al centralei nucleare a explodat. Un dezastru considerat ca fiind cel mai grav accident din istoria energiei nucleare.
CRIZA coronavirusului doar în buzunarele botoșănenilor! Statul a dat amenzi de peste 7,5 milioane, dar a plătit șomaj în bătaie de joc
La Botoșani vorbim despre o sumă de peste 1,5 milioane euro aplicată ca amenzi de la începutul intrării în Starea de Urgență și a emiterii primelor ordonanțe militare care au restricționat libera circulație a populației.
Traiasca PSD , partidul nostru. Cel care a dat primarilor, sefilor si tuturor politrucilor salarii de peste o suta de milioane pe luna! Traiasca ! Prostalanilor un mic si-o bere. Lor banii ! De unde bani de dezapezire daca toti sefii judetului si toti primarii papa sute de milioane pe luna ? Sunteti cretini !! Stati acasa. TRAIASCA PSD !
21 noiembrie 2018, 19:34
Oamenii nevinovati mor si din cauza neatentiei si nepasarii lor in ceea ce priveste pregatirea masinii pentru iarna si a modului cum conduc in conditii de iarna. Degeaba dati vina pe cei de la drumuri sau pe cei de la primarie. In oras au curatat cat de cat. Ar trebui sa curete intai parcarile ca sa nu se blocheze drumurile dar se pare ca din nou nu s-au gandit la asta. In special parcarile cu plata pentru care iau bani. Domnule Andrei nu ai prevazut in contractul cu eltrans si lucrul asta? In alta ordine de idei nici cetatenii nu fac nimic. Daca ar iesi cate 2 macar dintr-un bloc sa curete in jurul imobilului in care locuiesc ar fi bec. Dar e mai simplu sa spui ca e din cauza primarului, a lui Dragnea, a PSD-ului s.a.m.d. Conducatorii sunt o oglinda a poporului. Tot timpul. Nu va mai plangeti. Faceti ceva.
21 noiembrie 2018, 08:46
Din cauza incompetenței lor mor oameni nevinovați! Pentru lingăii ciumei roșii: sunteți mândri de cei pe care i-ați votat?
20 noiembrie 2018, 18:42
vorbaraia multa si inutila, daca prefectul nu va lua nici o masura cu cine se face vinovat pt dezastrul din municipiul Botosani, ne meritam soarta, nu este posibil sa se anunte ninsori de atata timp si sefii primariei sa nu se asigure daca s-a achizitionat din timp sare si nisip, o mare bataie de joc si prefectul nu face altceva decat sa-i protejeze pe cei care se fac vinovati
20 noiembrie 2018, 14:42
O vina o poarta si cei de la rutiera care au asteptat pina s-a intimplat nenorocirea de la Copalau si abia apoi au trecut la inchiderea arterelor rutiere inzapezite. Bataie de joc la institutiile statului, bataie de joc evident, pe banii contribuabililor "deselati" de atitea taxe si impozite !
20 noiembrie 2018, 11:47
lasati sfaturile, de acasa de la caldut toti dau sfaturi bune, ia iesiti si va faceti curat in fata scarii blocului, ca isi rup oasele bunicii vostri si nu numai! e usor cu manie proletara sa urli !, dar dobitoci inconstienti la volan, pe timp de iarna, ati vazut ? niciodata, nimenea nu e multumit, toti striga!, stiti ceva ? faceti-va voi deszapezitori, platiti voi oamenii(care nu mai sunt, muncitori , soferi ma refer), stati voi 24 din 24 ore la curul marlanetilor cu cauciucuri de vara care au luat-o spre Mall pe asa o vreme, s-apoi sa va vad.
20 noiembrie 2018, 11:01
Mergeti pe IL Caragiale si vedeti cum arata o strada in anul de gratie 2018.Rusine administratiei!
20 noiembrie 2018, 10:57
Prostanii judetului care i au votat, ca rezultat direct punandu i in functii publice, acum, sa se spele cu ei pe cap ! Votand cu ei ati adus in Administratia Locala si Publica toti tractoristii, oierii, toti barmanii si toti analfabetii.....si acuma vreti strazi curate, dezapezite, oras impecabil si competenta profesionala? Mai asteptati....pana la urmatoarele alegeri. Nu degeaba suntem considerati prostii tarii, pe buna drepate.
20 noiembrie 2018, 10:44
Fosilele / Putorile comuniste de la Urban Serv ca de obicei....incompetenta si prostie in cel mai avansat stadiu. Acolo se dau numai batalii pe salarii uriase, functii si familisme, in rest, munca zero in folosul oamenilor si al judetului. Se anunta zilnic la meteo zapada de peste 2 saptamani si voi tot nepregatiti. Platesc prostii taxe peste taxe si din mor cu zile pe drumuri inzapezite din cauza lacomiei, incompetentei si ignorantei voastre - accidentul de la Zaicesti. Arda v ar focu sa va arda !
20 noiembrie 2018, 10:37
In cursul zilei de ieri, ca sa ma rezum doar la oras, ninsoarea era in mintile ei . Strazile pline de gheata si zapada, trotuare la fel, trafic prost si stangaci.,., drumarii ? Lipsa . De i-as cunoaste pe fiecare in parte, prin metode neconventionale, le-as rupe coastele si mandibulele , deoarece sint niste viermi in putrefactie, oricare "zilier" pus in functii de conducere ! Desigur si restul populatiei, cetatenii, locatarii, ar fi putut contribui eficient si inteligent, pe trotuare, locuinte, blocuri, scari, magazine, piete, culoare de pedestri, si asa mai departe. Insa toti sint o apa si-un pamant, o tara de putori, o natie de oi, o natiune de behaitoare, la fel de vinovati ca oricie clasa politica, doar pentru ca accepta totul in mod tacit .
20 noiembrie 2018, 10:26
Ar trebui ca societatea civila sa angajeze un avocat si toti cei care au avut accidente sau au avut de suferit sa dea isdn in judecata sa se aplice despagubiri eventual pe persoana fizica...numai astfel vor disparea din peisaj astfel de personaje ..Solutii exista dar este nevoie si de implicarea civica ..adica un avocat in devenire poate ajjunge cunoscut si iubit de bobor daca ar face o astfel de fapta ...ia spuneti domnule balascau va implicati?
20 noiembrie 2018, 08:56
Acesti lipitori de afise ajunsi pe functii bine platite nubau capacitatea de a gestiona o astfel de situatie ..nu au abilitatile necesare formate ..nu poti ca si muncitor necalificat sa te organizezi mintal la o asemenea capacitate sa vezi in detaliu ceea ce trebuie facut si apoi in functie de oamemi utilaje conditii probleme ivite sa pui in practica ceea ce ai organizat mintal Pt asta trebuie exercitiu , pregatire si material cognitiv iar un timp indelungat pregatire la un nivel mai mic...apoi in functie de realizari urmeaza avansarea in functie de gestionare a astfel de situatii Despre ce vorbim?
20 noiembrie 2018, 08:45
Boborul a dorit ciuma rosie psdracnea...are ce a dorit.
20 noiembrie 2018, 08:07
Loading...
zenda.ro
Loading...
inpuff.ro
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
Propune o definiție pentru 1 iunie! - 1 iunie, ziua în care toți copiii, până și tinerii - adulți se simt fericiți.-1 iunie = cadou, petrecere, grătar. -Fericire, distracție, liniște. -1 iunie ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8426 lei
USD
Dolarul SUA
4.3517 lei
CHF
Francul elveţian
4.5273 lei
GBP
Lira sterlină
5.3509 lei
JPY
100 de yeni japonezi
4.0583 lei
XAU
Gramul de aur
241.3579 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2496 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3886 lei
AUD
Dolarul Australian
2.8967 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1635 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1795 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6496 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.