Știrea zilei
Martori la cea mai mare bătaie de joc a drumarilor din ultimii 20 de ani, drumarul șef al Botoșanilor dă vina pe șoferi - VIDEO & GALERIE FOTO

Autoritățile județene și municipale și-au dat luni, la prima ninsoare din noul sezon rece, întreaga măsură a incompetenței, delăsării și nepăsării la adresa sutelor de mii de botoșăneni, plătitori de taxe și impozite.

Șoferii lăsați de drumari pradă zăpezii

 

Dacă în capitala județului s-a ajuns în situația fără precedent ca SC Urban Serv SA să nu aibă material antiderapant pe care să îl împrăștie prin oraș, iar șoferii unității să refuze ieșirea pe traseu, pe drumurile naționale conducătorii auto au fost victimele unei uriașe bătăi de joc.


În intervalul orar 12:15 - 14:15 o echipă de la Botoșăneanul a încercat să se deplaseze pe traseul Botoșani - Copălău și retur, adică ieșirea spre Iași, cea mai importantă șosea de rang național a județului.


Ei bine, la fiecare 50 - 100 de metri existau accidente sau mașini ieșite în decor ori camioane oprite.


Din această cauză s-au creat dopuri rutiere gigantice, coloanele de mașini măsurând în unele cazuri și câțiva kilometri.


Carosabilul era plin cu zăpadă, nu exista nici o zonă ”la negru” și mai multe echipaje de polițiști încercau să dirijeze circulația.


Uluitor și strigător la cer pentru o țară ce se pretinde a fi europeană și pentru proprietarii de mașini plătitori ai atâtor biruri la stat, timp de aproape două ore nu a trecut nici măcar o singură mașină de la Secția Drumuri Naționale (SDN).

 

Prefectul a văzut cu ochii lui bătaia de joc


Botoșăneanul l-a sesizat în mai multe rânduri pe prefect, președintele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU), despre lipsa oricărui utilaj de deszăpezire.


Abia după aproape două ore și doar după ce prefectul Dan Șlincu s-a deplasat în zonă și-a făcut în sfârșit apariția ceva mai jos de Lebăda și o un utilaj de la SDN.


Dar uriașa bătaie de joc a drumarilor nu a fost valabilă doar pe acest traseu. Mai mulți șoferi și inclusiv prefectul Dan Șlincu au relatat că au circulat pe ruta Dorohoi - Botoșani și că, la fel, nu au întâlnit vreo autospecială de deszăpezire și că circulația se desfășura îngrozitor.


După ce a constatat pe propria piele ce se întâmplă pe căile rutiere de rang național, prefectul a convocat o ședință a CJSU.

 

Tupeist și sfidător


Ceea ce s-a întâmplat acolo s-a înscris în nota a ce s-a văzut pe traseu. Deși inclusiv prefectul și inspectorul șef al Inspectoratului de Poliție Județean îi reproșau că pur și simplu nu s-a acționat deloc, șeful SDN Botoșani nega cu vehemență.  


Cu toate că este greu de imaginat și mai greu de înțeles, comandatul IPJ a fost cel care l-a sunat pe Viorel Zacrețchi să-l informeze că sunt blocaje în trafic, în loc să fie invers.


„Către Dorohoi, vă spun sincer, nu s-a acționat deloc corespunzător. Stratul de zăpadă este mare. Acum, vă spun sincer, nu am vorbit tot anul cât am vorbit astăzi cu dvs. Nu s-a intervenit deloc bine. Bănuiesc că trebuia să interveniți dinainte, până să se ajungă la situația asta”,


cms. șef Viorel Șerbănoiu, inspector șef IPJ Botoșani


Șeful SDN Botoșani a dat dovadă de un tupeu inimaginabil și sfidător. În timp ce atâta lume îi spunea că nu a văzut mașini pe traseu, Viorel Zacrețchi a citit niște date de pe GPS-uri prin care dorea să demonstreze că, de fapt, nu au văzut conducătorii auto bine și că au existat utilaje pe traseu. Drumarul șef al județului a găsit și vinovații pentru blocaje: șoferii!!!

 


„Ultima motivație: erau foarte multe mașini cu cauciucuri de vară și care patinau în pantă. Dacă patinează unul, rămân toți în spate. Și se face o coloană de… drept dovadă TIR-ul de la moldoveni care era oprit, avea cauciucuri de vară”,


Viorel Zacrețchi, șef SDN Botoșani.

 

”Eu cel puțin nu pot să lucrez cu dvs. sub nici o formă”

 

Atitudinea s-a la enervat și pe primul reprezentant al Guvernului în județ, care a ridicat tonul și care i-a răspuns că, în realitate, doar un singur TIR de pe traseul Botoșani - Copălău, exact cel la care se referea șeful SDN Botoșani, nu avea anvelope de iarnă, în rest celelalte camioane fiind echipate corespunzător. Ba mai mult, tot ieri comisarul Eduard Iacob de la Serviciul Rutier al IPJ Botoșani a declarat public că s-a desfășurat o acțiune de control privind dotarea mașinilor cu cauciucuri de sezon rece și că majoritatea conducătorilor auto s-au conformat prevederilor legale.

”Eu consider că dacă a trecut utilajul, nu avea lama lăsată, oamenii dvs. nu-și fac treaba sau dv. nu a gestionați cum trebuie. Vă rog mult! Urmează iarna, avem în față o perioadă foarte lungă de timp. Dacă mergem așa, eu cel puțin nu pot să lucrez cu dvs. sub nici o formă. Deci, nu se poate”,


Dan Șlincu, prefectul județului Botoșani.


Echipa de la Botoșăneanul a făcut luni aproape două ore de la Botoșani până la Zosin și retur.


Rezultatul a tot ceea ce s-a întâmplat ieri a fost închiderea parțială a drumurilor spre Iași și Suceava. Fiindcă aceasta este soluția la români: dacă nu suntem în stare să administrăm un lucru, îl închidem ca să nu mai avem bătăi de cap cu dânsul.

 

loading...
Șeful de la Drumurile Naționale „dat cu capul de zăpadă” de prefect – VIDEO
Trafic RESTRICȚIONAT la Botoșani: Cine NU are voie să iasă din municipiu

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google playdownload from apple store
Isterie în miez de noapte cu Smiley: concert cu o puzderie jandarmi și polițiști locali, s-au montat pe loc garduri – VIDEO & GALERIE FOTO
Prima seară de la SummerFest Botoșani 2019 s-a încheiat într-o atmosferă de isterie generală. Iar responsabil pentru crearea acesteia a fost Smiley, artist care i-a făcut pe copii să se manifeste ca adulții, iar pe părinții lor să dea în mintea celor mici.
Distracție nebună în noapte cu două artiste din Moldova: inimi din umbrele, tatuaje și multă muzică, totul la 1.500 de euro – VIDEO & GALERIE FOTO
Summerfest 2019 de la Cornișa AquaPark & Sports a fost precedat joi de o distracție pe cinste la câțiva kilometri de Botoșani. La Stăuceni mai exact, acolo unde Primăria a organizat o nouă ediție a zilei comunei.
Mașinile șoferilor inconștienți vor fi RIDICATE, tramvaie blocate de 11 ori în jumătate de an
Regulamentul privind circulația rutieră în municipiul Botoșani cuprinde și o prevedere prin care autoturismele care împiedică accesul ambulanțelor sau pompierilor să poată fi relocate.
Marea ȚEAPĂ a pensiilor speciale pentru primari și viceprimari
Impactul financiar al pensiilor speciale pentru botoșănenii care au ocupat funcții de demnitate publică în trecut va fi unul de nivel minimal. Probabil că la un buget local de comună sau în alte orașe din țară efortul va fi unul simțitor, însă la Primăria municipiului Botoșani clar nu va fi considerat drept o piatră de moară. Cel puțin într-o primă etapă.
Eusebiu, prietenul lui Dumnezeu: Putem deschide foarte mulţi ochi, chiar dacă îi avem închişi pe-ai noştri, şi să facem lumea să vadă - FOTO&VIDEO
Este ghiduș, hâtru și cu toate acestea de un bun simț care îi conferă un aer aristocrat. Mâna care se sprijiină de brațul mamei nu este un semn de neputință, ci unul de împreună-umblare prin lume. Eusebiu Cristian Toma este o carte deschisă. Din care alegi ceea ce ți se potrivește. Și așa, doar așa, încep frumoasele călătorii.
ALARMĂ la un amanet din zona centrală: Un bărbat prins cu euro falși, poliția la fața locului - FOTOGALERIE
Apel la 112 după ce un bărbat s-a prezentat la un schimb valutar cu niște euro. 
Directoarea politică de la Prefectură își așază viitorul, o PSD-istă consilier județean se pregătește și ea pentru alt post în instituţie
Seria angajărilor în instituțiile publice de la Botoșani a unor persoane care fac parte din principalul partid aflat la guvernare continuă fără sfială. În ciuda numeroaselor semnale că, poate, a fost depășită o anumită limită.
Un botoșănean, locul I în lume!! Sebastian ne dezvăluie REȚETA succesului: Un mix între ceea ce cunoşti și ceea ce mai ai de încă de descoperit
Cinci medalii internaționale, o pasiune care e pe cale să devină profesie și un viitor care se anunță a fi strălucitor. Botoșăneanul Sebastian Cojocariu este doar unul dintre tinerii acestei țări care ne dau speranțe că România este mai mult decât ce vedem zilnic în arena publică.
PSD-istul care era să fie „cel mai tânăr director” a rămas simplu inspector: Nu au condus nici măcar o căruță la viața lor dar se văd deja directori
Ghinionistul anului 2019 este de departe tânărul Andrei Beilic, membru PSD în organizația de tineret și care era să fie directorul unei instituții de la Botoșani. Nu una mare și cu un număr generos de salariați, însă titulatura ar fi fost oricum de șef.
O instituție publică de la Botoșani NU are șef
O instituție publică de la Botoșani a rămas fără director de la jumătatea lunii iulie.
DISPĂRUȚII Botoșaniului: TREI femei și PATRU bărbați au intrat „în pământ”, cea mai veche dispariție este din urmă cu 36 de ani
Adeseori polițiștii botoșăneni fac apel la populație pentru găsirea unei persoane care este dată dispărută de familie. În cele mai multe dintre cazuri, cei dragi lor sunt găsiți și de cele mai multe ori este vorba despre plecări voluntare ale celor care pur și simplu vor să se rupă cu totul și definitiv de mediul familial.
A murit Sorina, fetița cu un cățel alb, din Dorohoi: Îmi doresc că rândurile astea să miște ceva - FOTOGALERIE
Sorina, fetiţa cu un căţel alb, s-a stins după mulți ani de suferință. Copila din Dorohoi i-a impresionat pe toți cei care au cunoscut-o, iar asistenta de la spitalul din București a transmis un mesaj tulburător prin care, spune ea, vrea să ajungă la inima oamenilor care lucrează în sistemul sanitar.
Minunea cu nume de sfântă de la Botoșani: 'Ne-am dorit foarte mult un copil şi am înfiat o fetiţă' FOTO&VIDEO
Şase ani de căsnicie şi o dragoste pe care cei doi nu se sfiesc să o mărturisească, mai ales prin cântec.
MĂRIUCA, fetița care s-a rugat să cânte cu copiii de pe stradă: Nu fiţi trişti, eu urc treaptă cu treaptă - FOTO&VIDEO
Are abia 8 anișori și multe premii în concursuri naționale și internaționale. Cântă în română, italiană, spaniolă, engleză și franceză. Fetița cu nume de poveste știe că muzica înseamnă mai mult decât a învăța versuri și note. Muzica este uneori un vis, alteori împlinire.
Medic botoşănean, unul dintre cei mai cunoscuţi oncologi din România: În boala aceasta nu poți spune niciodată ”s-a terminat” - VIDEO
Este fiul unui cunoscut om de cultură din Botoșani, iar mama sa a educat generații întregi de copii.
Tramvai de la Eltrans tras pe dreapta de Poliție, vatmanului i s-a reținut certificatul de înmatriculare – FOTOGALERIE cu „neregulile” tramvaiului
Situație mai puțin obișnuită în municipiul reședință de județ. În cursul zilei de joi, 25 iulie 2019, un echipaj de la Biroul Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) a oprit în trafic un mijloc de transport ce aparține societății Eltrans.
SCANDAL pe Calea Națională: Bărbat în scaun cu rotile înconjurat de polițiști, totul ar fi pornit de la o femeie – FOTO&VIDEO
Zona centrală a municipiului a fost înțesată de polițiști miercuri, 24 iulie 2019, după ce un bărbat recalcitrant a adresat injurii unei femei.
Prefectul și-a angajat consilieră de 26 de ani: Am început ca vânzător și am lucrat la d-na senator Doina Federovici
Prezență „proaspătă” în echipa de conducere a actualului prefect Dan Șlincu, începând cu data de 23 iulie 2019. O tânără de 26 de ani a fost angajată pe post de consultant. 
„Bugetarii” de lux de pe stradă care prostesc botoșănenii și câștigă până la 2.000 de euro pe lună: Pleacă acasă cu taxiul
Îi vedem zilnic pe străzile aglomerate din municipiu, în pieţe, staţii şi mijloace de transport public și nu se sfiesc să întindă mâna. Se îmbracă cu haine uzate și îți spun o poveste plină de dramatism. Sunt ei, cerșetorii, pe care mulți dintre noi îi ajutăm.
RAZIE cu polițiștii de la Botoșani pe străzile orașului pentru depistarea drogaților la volan – CINE a fost ghinionistul zilei: GALERIE FOTO & VIDEO
Vineri, 19 iulie 2019, în cursul după amiezii spre seară, echipajele de la Biroul Rutier Botoșani ai efectuat o serie de controale în trafic.
Traiasca PSD , partidul nostru. Cel care a dat primarilor, sefilor si tuturor politrucilor salarii de peste o suta de milioane pe luna! Traiasca ! Prostalanilor un mic si-o bere. Lor banii ! De unde bani de dezapezire daca toti sefii judetului si toti primarii papa sute de milioane pe luna ? Sunteti cretini !! Stati acasa. TRAIASCA PSD !
21 noiembrie 2018, 19:34
Oamenii nevinovati mor si din cauza neatentiei si nepasarii lor in ceea ce priveste pregatirea masinii pentru iarna si a modului cum conduc in conditii de iarna. Degeaba dati vina pe cei de la drumuri sau pe cei de la primarie. In oras au curatat cat de cat. Ar trebui sa curete intai parcarile ca sa nu se blocheze drumurile dar se pare ca din nou nu s-au gandit la asta. In special parcarile cu plata pentru care iau bani. Domnule Andrei nu ai prevazut in contractul cu eltrans si lucrul asta? In alta ordine de idei nici cetatenii nu fac nimic. Daca ar iesi cate 2 macar dintr-un bloc sa curete in jurul imobilului in care locuiesc ar fi bec. Dar e mai simplu sa spui ca e din cauza primarului, a lui Dragnea, a PSD-ului s.a.m.d. Conducatorii sunt o oglinda a poporului. Tot timpul. Nu va mai plangeti. Faceti ceva.
21 noiembrie 2018, 08:46
Din cauza incompetenței lor mor oameni nevinovați! Pentru lingăii ciumei roșii: sunteți mândri de cei pe care i-ați votat?
20 noiembrie 2018, 18:42
vorbaraia multa si inutila, daca prefectul nu va lua nici o masura cu cine se face vinovat pt dezastrul din municipiul Botosani, ne meritam soarta, nu este posibil sa se anunte ninsori de atata timp si sefii primariei sa nu se asigure daca s-a achizitionat din timp sare si nisip, o mare bataie de joc si prefectul nu face altceva decat sa-i protejeze pe cei care se fac vinovati
20 noiembrie 2018, 14:42
O vina o poarta si cei de la rutiera care au asteptat pina s-a intimplat nenorocirea de la Copalau si abia apoi au trecut la inchiderea arterelor rutiere inzapezite. Bataie de joc la institutiile statului, bataie de joc evident, pe banii contribuabililor "deselati" de atitea taxe si impozite !
20 noiembrie 2018, 11:47
lasati sfaturile, de acasa de la caldut toti dau sfaturi bune, ia iesiti si va faceti curat in fata scarii blocului, ca isi rup oasele bunicii vostri si nu numai! e usor cu manie proletara sa urli !, dar dobitoci inconstienti la volan, pe timp de iarna, ati vazut ? niciodata, nimenea nu e multumit, toti striga!, stiti ceva ? faceti-va voi deszapezitori, platiti voi oamenii(care nu mai sunt, muncitori , soferi ma refer), stati voi 24 din 24 ore la curul marlanetilor cu cauciucuri de vara care au luat-o spre Mall pe asa o vreme, s-apoi sa va vad.
20 noiembrie 2018, 11:01
Mergeti pe IL Caragiale si vedeti cum arata o strada in anul de gratie 2018.Rusine administratiei!
20 noiembrie 2018, 10:57
Prostanii judetului care i au votat, ca rezultat direct punandu i in functii publice, acum, sa se spele cu ei pe cap ! Votand cu ei ati adus in Administratia Locala si Publica toti tractoristii, oierii, toti barmanii si toti analfabetii.....si acuma vreti strazi curate, dezapezite, oras impecabil si competenta profesionala? Mai asteptati....pana la urmatoarele alegeri. Nu degeaba suntem considerati prostii tarii, pe buna drepate.
20 noiembrie 2018, 10:44
Fosilele / Putorile comuniste de la Urban Serv ca de obicei....incompetenta si prostie in cel mai avansat stadiu. Acolo se dau numai batalii pe salarii uriase, functii si familisme, in rest, munca zero in folosul oamenilor si al judetului. Se anunta zilnic la meteo zapada de peste 2 saptamani si voi tot nepregatiti. Platesc prostii taxe peste taxe si din mor cu zile pe drumuri inzapezite din cauza lacomiei, incompetentei si ignorantei voastre - accidentul de la Zaicesti. Arda v ar focu sa va arda !
20 noiembrie 2018, 10:37
In cursul zilei de ieri, ca sa ma rezum doar la oras, ninsoarea era in mintile ei . Strazile pline de gheata si zapada, trotuare la fel, trafic prost si stangaci.,., drumarii ? Lipsa . De i-as cunoaste pe fiecare in parte, prin metode neconventionale, le-as rupe coastele si mandibulele , deoarece sint niste viermi in putrefactie, oricare "zilier" pus in functii de conducere ! Desigur si restul populatiei, cetatenii, locatarii, ar fi putut contribui eficient si inteligent, pe trotuare, locuinte, blocuri, scari, magazine, piete, culoare de pedestri, si asa mai departe. Insa toti sint o apa si-un pamant, o tara de putori, o natie de oi, o natiune de behaitoare, la fel de vinovati ca oricie clasa politica, doar pentru ca accepta totul in mod tacit .
20 noiembrie 2018, 10:26
Ar trebui ca societatea civila sa angajeze un avocat si toti cei care au avut accidente sau au avut de suferit sa dea isdn in judecata sa se aplice despagubiri eventual pe persoana fizica...numai astfel vor disparea din peisaj astfel de personaje ..Solutii exista dar este nevoie si de implicarea civica ..adica un avocat in devenire poate ajjunge cunoscut si iubit de bobor daca ar face o astfel de fapta ...ia spuneti domnule balascau va implicati?
20 noiembrie 2018, 08:56
Acesti lipitori de afise ajunsi pe functii bine platite nubau capacitatea de a gestiona o astfel de situatie ..nu au abilitatile necesare formate ..nu poti ca si muncitor necalificat sa te organizezi mintal la o asemenea capacitate sa vezi in detaliu ceea ce trebuie facut si apoi in functie de oamemi utilaje conditii probleme ivite sa pui in practica ceea ce ai organizat mintal Pt asta trebuie exercitiu , pregatire si material cognitiv iar un timp indelungat pregatire la un nivel mai mic...apoi in functie de realizari urmeaza avansarea in functie de gestionare a astfel de situatii Despre ce vorbim?
20 noiembrie 2018, 08:45
Boborul a dorit ciuma rosie psdracnea...are ce a dorit.
20 noiembrie 2018, 08:07
melimeloparis.ro%20
Sondaj
V-a plăcut SummerFest-ul organizat la Parcul Cornișa?
Da
Nu
Nu am participat
Declaraţia zilei
”A fost o onoare pentru mine să fiu propusa și votată de către colegii mei pentru funcția de secretar general al organizației TNL Botoșani. Mă bucur că am avut oportunitatea să fac parte din organizație, care este un loc unde ...
astratex.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.7274 lei
USD
Dolarul SUA
4.2601 lei
CHF
Francul elveţian
4.3460 lei
GBP
Lira sterlină
5.1683 lei
JPY
100 de yeni japonezi
4.0003 lei
XAU
Gramul de aur
205.3780 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2407 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4444 lei
AUD
Dolarul Australian
2.8920 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2022 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1833 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6340 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.