Știrea zilei
Martori la cea mai mare bătaie de joc a drumarilor din ultimii 20 de ani, drumarul șef al Botoșanilor dă vina pe șoferi - VIDEO & GALERIE FOTO

Autoritățile județene și municipale și-au dat luni, la prima ninsoare din noul sezon rece, întreaga măsură a incompetenței, delăsării și nepăsării la adresa sutelor de mii de botoșăneni, plătitori de taxe și impozite.

Șoferii lăsați de drumari pradă zăpezii

 

Dacă în capitala județului s-a ajuns în situația fără precedent ca SC Urban Serv SA să nu aibă material antiderapant pe care să îl împrăștie prin oraș, iar șoferii unității să refuze ieșirea pe traseu, pe drumurile naționale conducătorii auto au fost victimele unei uriașe bătăi de joc.


În intervalul orar 12:15 - 14:15 o echipă de la Botoșăneanul a încercat să se deplaseze pe traseul Botoșani - Copălău și retur, adică ieșirea spre Iași, cea mai importantă șosea de rang național a județului.


Ei bine, la fiecare 50 - 100 de metri existau accidente sau mașini ieșite în decor ori camioane oprite.


Din această cauză s-au creat dopuri rutiere gigantice, coloanele de mașini măsurând în unele cazuri și câțiva kilometri.


Carosabilul era plin cu zăpadă, nu exista nici o zonă ”la negru” și mai multe echipaje de polițiști încercau să dirijeze circulația.


Uluitor și strigător la cer pentru o țară ce se pretinde a fi europeană și pentru proprietarii de mașini plătitori ai atâtor biruri la stat, timp de aproape două ore nu a trecut nici măcar o singură mașină de la Secția Drumuri Naționale (SDN).

 

Prefectul a văzut cu ochii lui bătaia de joc


Botoșăneanul l-a sesizat în mai multe rânduri pe prefect, președintele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU), despre lipsa oricărui utilaj de deszăpezire.


Abia după aproape două ore și doar după ce prefectul Dan Șlincu s-a deplasat în zonă și-a făcut în sfârșit apariția ceva mai jos de Lebăda și o un utilaj de la SDN.


Dar uriașa bătaie de joc a drumarilor nu a fost valabilă doar pe acest traseu. Mai mulți șoferi și inclusiv prefectul Dan Șlincu au relatat că au circulat pe ruta Dorohoi - Botoșani și că, la fel, nu au întâlnit vreo autospecială de deszăpezire și că circulația se desfășura îngrozitor.


După ce a constatat pe propria piele ce se întâmplă pe căile rutiere de rang național, prefectul a convocat o ședință a CJSU.

 

Tupeist și sfidător


Ceea ce s-a întâmplat acolo s-a înscris în nota a ce s-a văzut pe traseu. Deși inclusiv prefectul și inspectorul șef al Inspectoratului de Poliție Județean îi reproșau că pur și simplu nu s-a acționat deloc, șeful SDN Botoșani nega cu vehemență.  


Cu toate că este greu de imaginat și mai greu de înțeles, comandatul IPJ a fost cel care l-a sunat pe Viorel Zacrețchi să-l informeze că sunt blocaje în trafic, în loc să fie invers.


„Către Dorohoi, vă spun sincer, nu s-a acționat deloc corespunzător. Stratul de zăpadă este mare. Acum, vă spun sincer, nu am vorbit tot anul cât am vorbit astăzi cu dvs. Nu s-a intervenit deloc bine. Bănuiesc că trebuia să interveniți dinainte, până să se ajungă la situația asta”,


cms. șef Viorel Șerbănoiu, inspector șef IPJ Botoșani


Șeful SDN Botoșani a dat dovadă de un tupeu inimaginabil și sfidător. În timp ce atâta lume îi spunea că nu a văzut mașini pe traseu, Viorel Zacrețchi a citit niște date de pe GPS-uri prin care dorea să demonstreze că, de fapt, nu au văzut conducătorii auto bine și că au existat utilaje pe traseu. Drumarul șef al județului a găsit și vinovații pentru blocaje: șoferii!!!

 


„Ultima motivație: erau foarte multe mașini cu cauciucuri de vară și care patinau în pantă. Dacă patinează unul, rămân toți în spate. Și se face o coloană de… drept dovadă TIR-ul de la moldoveni care era oprit, avea cauciucuri de vară”,


Viorel Zacrețchi, șef SDN Botoșani.

 

”Eu cel puțin nu pot să lucrez cu dvs. sub nici o formă”

 

Atitudinea s-a la enervat și pe primul reprezentant al Guvernului în județ, care a ridicat tonul și care i-a răspuns că, în realitate, doar un singur TIR de pe traseul Botoșani - Copălău, exact cel la care se referea șeful SDN Botoșani, nu avea anvelope de iarnă, în rest celelalte camioane fiind echipate corespunzător. Ba mai mult, tot ieri comisarul Eduard Iacob de la Serviciul Rutier al IPJ Botoșani a declarat public că s-a desfășurat o acțiune de control privind dotarea mașinilor cu cauciucuri de sezon rece și că majoritatea conducătorilor auto s-au conformat prevederilor legale.

”Eu consider că dacă a trecut utilajul, nu avea lama lăsată, oamenii dvs. nu-și fac treaba sau dv. nu a gestionați cum trebuie. Vă rog mult! Urmează iarna, avem în față o perioadă foarte lungă de timp. Dacă mergem așa, eu cel puțin nu pot să lucrez cu dvs. sub nici o formă. Deci, nu se poate”,


Dan Șlincu, prefectul județului Botoșani.


Echipa de la Botoșăneanul a făcut luni aproape două ore de la Botoșani până la Zosin și retur.


Rezultatul a tot ceea ce s-a întâmplat ieri a fost închiderea parțială a drumurilor spre Iași și Suceava. Fiindcă aceasta este soluția la români: dacă nu suntem în stare să administrăm un lucru, îl închidem ca să nu mai avem bătăi de cap cu dânsul.

 

loading...
Șeful de la Drumurile Naționale „dat cu capul de zăpadă” de prefect – VIDEO
Trafic RESTRICȚIONAT la Botoșani: Cine NU are voie să iasă din municipiu

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google playdownload from apple store
Avalanșă de bețivi la Urgențe, tot mai mulți elevi alcoolici - Se cere consiliere în școli
Un fenomen îngrijorător se întâmplă în județul nostru. Medicii sunt îngrijorați, unii vârstnici speriați, iar unii părinți disperați. La Botoșani se bea, indiferent de vârstă sau sex, indiferent de ocupație sau de circumstanțe. Alcoolul a ajuns să fie plăcerea zilnică a sute de botoșăneni.
POVESTEA amenințării cu bombă de la Finanțe, o femeie ar fi avertizat autoritățile, vizați niște… arabi – GALERIE FOTO
Săptămâna a început la Botoșani într-un mod cu totul neașteptat după ce partea centrală a orașului a semănat cu un teatru de război. Jandarmi de la Brigada de Intervenții Speciale cu arme în mâini, bandă galbenă împrejurul perimetrului, polițiști și pirotehniști de la SRI au completat tabloul care dădea fiori.
Fiu de primar din Botoșani, lider în Diaspora - studiază la o universitate de top din Anglia pentru a SCHIMBA ceva în România
Robert are 21 de ani și este fiul primarului Marinel Stredie de la Cristinești. Spune că nu vrea să fie cunoscut datorită tatălui, ci prin lucrurile pe care le face el, singur, prin propriile forțe. Își admiră tatăl, însă își dorește să zboare în lume fără să fie neapărat asociat cu el.
Sharenting-ul: Noua modă printre părinții de la Botoșani, care pune în  pericol copiii, medic de la Mavromati:  A luat amploare acest fenomen
Zilnic  pe rețelele de socializare sunt postate de către botoșăneni, diverse, poze, texte și altele asemenea. Copilul la joacă, copilul cum mănâncă, copilul în cadă, copilul cum râde, etc.
SCANDAL în școli de la cadourile de 1 și 8 Martie, serbări anulate, părinți interogați și amenințați
Articolul publicat în Botoșăneanul la începutul lunii cu referire la cadourile uneori exagerate oferite cadrelor didactice în luna Mărțișor a stârnit o patimă neașteptată. Mai ales în rândul unor educatori sau învățători care ar fi anulat cu totul serbările de 8 Martie dedicate mamelor.
Deputatul de 200.000 de euro pe an a revenit printre botoșăneni cu tot cu consilieră: Este mulțumitor pentru mine - GALERIE FOTO
Exact în luna când a împlinit patru ani de la începutul mandatului, Mihai Țurcanu a revenit printre botoșăneni. Europarlamentarul a participat duminică la Comitetul de Coordonare Locală al PNL Botoșani, unde a avut și o luare de cuvânt. 
Se fură pe rupte din magazine: O angajată din Palatul de Justiție „se servea” zilnic dintr-un supermarket
Nu este deja o noutate că unii botoșăneni bagă mâna unde nu trebuie, însă este îngrijorător că numărul lor crește de la an la an. Printre aceștia regăsim și cazuri care pur și simplu te lasă fără replică. 
A dat mall-ul pe din afară! Uvertura a făcut peste 12,5 milioane euro într-un an cu noi recorduri de vizitatori
La aproape șase ani de la inaugurare, Uvertura Mall a stabilit un nou record de vizitatori. Spre deosebire de majoritatea celorlalte companii intrate în insolvență, pentru firma care administrează cel mai mare complex comercial această procedură nu a afectat business-ul propriu zis.
Martie la Botoșani: Luna coșmar pentru părinți și a cadourilor pentru cadre didactice – Flori de sute de lei, bani direct în plic sau chiar lanțuri din aur
Luna cadourilor a venit adusă de primăvară. Sau invers. Bineînțeles, femeile sunt cele care se bucură cel mai mult de această perioadă, însă nu numai. Cadrele didactice se numără printre persoanele cele mai avantajate de începutul primăverii iar motivul, în cazul celor care nu-l ghicesc încă, va fi arătat în acest articol.
Femeia din Botoșani care de 20 de ani strunește un „monstru” de 12 tone: În viața asta până nu încerci să faci ceva, nu poți să zici că nu poți
Se pare că femeile botoșănence nu sunt doar frumoase, ci și foarte curajoase. Noi am cunoscut o botoșăneancă încrezătoare că poate face același lucru ca un bărbat sau chiar mai bine.
Mâncarea italienilor a ajuns și la țăranii din Botoșani, o încearcă și nu se mai satură de ea: Mulți vin și mă întreabă: ce e asta?GALERIE FOTO
Când s-ar mai fi pomenit în urmă cu două decenii ca oamenii de la sate să renunțe la mămăliga aburindă și ulcica cu chișleac pentru o mâncare de care oricum nu auziseră. Ca un tablou imaginar, căruțele trase de cai sau vaci, în funcție de sat, ar fi oprit să cumpere „delicatesa” în drum spre muncile câmpului.  
I-au lăsat nervii: Bătaie cruntă între vecini, s-a cerut testarea cu poligraful -  Mi-a spus că aș întreține relații sexuale cu mama
Nu de puține ori vecinii se iau la bătaie, din motive întemeiate sau nu. Iar asta se întâmplă mai ales pe la sate.
Locuință SPARTĂ în noaptea de Revelion: Hoții au plecat cu 5.000 de lire, un Iphone și… mâncarea din frigider și sunt încă LIBERI
O familie de botoșăneni care locuiește în Anglia a venit acasă, la Botoșani, cu ocazia sărbătorilor de iarnă, însă șederea lor a fost umbrită de un incident tipic românesc. S-au trezit prădați exact în noaptea dintre ani, hoții luându-le toții banii, lucruri de valoare și chiar și mâncarea din frigider.
Nu mai încap morții în cimitirele din Botoșani! Doi străini băgați în aceeași groapă: Este trist ce facem astăzi, aici
Cele două cimitire din municipiul Botoșani sunt deja suprapopulate iar locurile rămase pentru persoanele care au nevoie de un loc de veci sunt extrem de puține. Administratorii Urban Serv caută tot felul de soluții, unele chiar radicale, pentru a se putea face loc și altor persoane care mor.
astratex.ro
Procesul Uvertura Mall aproape de un FINAL (ne)așteptat – Moment cheie la Tribunal, șefii Primăriei Botoșani AUDIAȚI de instanță
Procesul început la Tribunalul Botoșani, în baza unei anchete a DNA Suceava cu privire la redevența calculată pentru Uvertura Mall, este pe final. Marți, 19 februarie 2019, au dat declarații în instanță persoanele care au calitate de inculpați în acest dosar. Marele tăcut al zilei a fost primarul Cătălin Flutur, singurul căruia nu i s-a auzit vocea.
Încă există SPERANȚĂ: Instituție de la Botoșani condusă exclusiv de tehnocrați, oameni care n-ar intra NICIODATĂ într-un partid
Consilierii de pe la cabinete parlamentare care au lipit afișe în campanii electorale, copiii de politicieni, cumetrii sau prietenii acestora sunt primii „candidați” la funcțiile de conducere din sistemul public. Cutuma este respectată cu încăpățânare de ORICE partid politic, indiferent de cât de agresiv își arată cu degetul adversarii politici.
Femeie comisar de la Inspectoratul de Poliție Botoșani, deces fulgerător în Germania după ce i s-a făcut rău în mașină
Ceea ce ar fi trebuit să fie o vacanță de neuitat s-a transformat în ultima excursie pentru o femeie comisar de la Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Botoșani.
Revenire în forță: O fostă directoare a ajuns din nou manager și l-a schimbat tocmai pe cel care îi luase locul 
Spitalul de Recuperări Sfântul Gheorghe are începând de astăzi un nou director. Mandatul lui Sorin Radu a încetat, iar primarul Cătălin Flutur a desemnat un interimar. 
Tu ce-ți dorești la Botoșani? Sediu pentru Poliția Locală sau azil de bătrâni? TRIMITE mesaje primarului și Consiliului Local
Înainte de aprobarea bugetului local, Primăria organizează o dezbatere publică la care pot lua parte și cetățenii orașului. Nu s-a ținut cont tot timpul de doleanțele botoșănenilor la nivelul municipalității, însă cum ar zice o zicală din popor „încercarea moarte n-are”.
kalapod.net%20
IUBIRE la... restaurant: BĂTAIE pe localurile din municipiu de Valentine's Day și Dragobete
Ziua Îndrăgostiților marcată astăzi, după modelul american, este un moment bun pentru distracție. Cel puțin acest lucru se observă în rândul botoșănenilor care și-au făcut deja rezervare la unul dintre restaurantele din municipiu cu meniu special valabil fie pe 14, fie pe 24 februarie 2019.
Traiasca PSD , partidul nostru. Cel care a dat primarilor, sefilor si tuturor politrucilor salarii de peste o suta de milioane pe luna! Traiasca ! Prostalanilor un mic si-o bere. Lor banii ! De unde bani de dezapezire daca toti sefii judetului si toti primarii papa sute de milioane pe luna ? Sunteti cretini !! Stati acasa. TRAIASCA PSD !
21 noiembrie 2018, 19:34
Oamenii nevinovati mor si din cauza neatentiei si nepasarii lor in ceea ce priveste pregatirea masinii pentru iarna si a modului cum conduc in conditii de iarna. Degeaba dati vina pe cei de la drumuri sau pe cei de la primarie. In oras au curatat cat de cat. Ar trebui sa curete intai parcarile ca sa nu se blocheze drumurile dar se pare ca din nou nu s-au gandit la asta. In special parcarile cu plata pentru care iau bani. Domnule Andrei nu ai prevazut in contractul cu eltrans si lucrul asta? In alta ordine de idei nici cetatenii nu fac nimic. Daca ar iesi cate 2 macar dintr-un bloc sa curete in jurul imobilului in care locuiesc ar fi bec. Dar e mai simplu sa spui ca e din cauza primarului, a lui Dragnea, a PSD-ului s.a.m.d. Conducatorii sunt o oglinda a poporului. Tot timpul. Nu va mai plangeti. Faceti ceva.
21 noiembrie 2018, 08:46
Din cauza incompetenței lor mor oameni nevinovați! Pentru lingăii ciumei roșii: sunteți mândri de cei pe care i-ați votat?
20 noiembrie 2018, 18:42
vorbaraia multa si inutila, daca prefectul nu va lua nici o masura cu cine se face vinovat pt dezastrul din municipiul Botosani, ne meritam soarta, nu este posibil sa se anunte ninsori de atata timp si sefii primariei sa nu se asigure daca s-a achizitionat din timp sare si nisip, o mare bataie de joc si prefectul nu face altceva decat sa-i protejeze pe cei care se fac vinovati
20 noiembrie 2018, 14:42
O vina o poarta si cei de la rutiera care au asteptat pina s-a intimplat nenorocirea de la Copalau si abia apoi au trecut la inchiderea arterelor rutiere inzapezite. Bataie de joc la institutiile statului, bataie de joc evident, pe banii contribuabililor "deselati" de atitea taxe si impozite !
20 noiembrie 2018, 11:47
lasati sfaturile, de acasa de la caldut toti dau sfaturi bune, ia iesiti si va faceti curat in fata scarii blocului, ca isi rup oasele bunicii vostri si nu numai! e usor cu manie proletara sa urli !, dar dobitoci inconstienti la volan, pe timp de iarna, ati vazut ? niciodata, nimenea nu e multumit, toti striga!, stiti ceva ? faceti-va voi deszapezitori, platiti voi oamenii(care nu mai sunt, muncitori , soferi ma refer), stati voi 24 din 24 ore la curul marlanetilor cu cauciucuri de vara care au luat-o spre Mall pe asa o vreme, s-apoi sa va vad.
20 noiembrie 2018, 11:01
Mergeti pe IL Caragiale si vedeti cum arata o strada in anul de gratie 2018.Rusine administratiei!
20 noiembrie 2018, 10:57
Prostanii judetului care i au votat, ca rezultat direct punandu i in functii publice, acum, sa se spele cu ei pe cap ! Votand cu ei ati adus in Administratia Locala si Publica toti tractoristii, oierii, toti barmanii si toti analfabetii.....si acuma vreti strazi curate, dezapezite, oras impecabil si competenta profesionala? Mai asteptati....pana la urmatoarele alegeri. Nu degeaba suntem considerati prostii tarii, pe buna drepate.
20 noiembrie 2018, 10:44
Fosilele / Putorile comuniste de la Urban Serv ca de obicei....incompetenta si prostie in cel mai avansat stadiu. Acolo se dau numai batalii pe salarii uriase, functii si familisme, in rest, munca zero in folosul oamenilor si al judetului. Se anunta zilnic la meteo zapada de peste 2 saptamani si voi tot nepregatiti. Platesc prostii taxe peste taxe si din mor cu zile pe drumuri inzapezite din cauza lacomiei, incompetentei si ignorantei voastre - accidentul de la Zaicesti. Arda v ar focu sa va arda !
20 noiembrie 2018, 10:37
In cursul zilei de ieri, ca sa ma rezum doar la oras, ninsoarea era in mintile ei . Strazile pline de gheata si zapada, trotuare la fel, trafic prost si stangaci.,., drumarii ? Lipsa . De i-as cunoaste pe fiecare in parte, prin metode neconventionale, le-as rupe coastele si mandibulele , deoarece sint niste viermi in putrefactie, oricare "zilier" pus in functii de conducere ! Desigur si restul populatiei, cetatenii, locatarii, ar fi putut contribui eficient si inteligent, pe trotuare, locuinte, blocuri, scari, magazine, piete, culoare de pedestri, si asa mai departe. Insa toti sint o apa si-un pamant, o tara de putori, o natie de oi, o natiune de behaitoare, la fel de vinovati ca oricie clasa politica, doar pentru ca accepta totul in mod tacit .
20 noiembrie 2018, 10:26
Ar trebui ca societatea civila sa angajeze un avocat si toti cei care au avut accidente sau au avut de suferit sa dea isdn in judecata sa se aplice despagubiri eventual pe persoana fizica...numai astfel vor disparea din peisaj astfel de personaje ..Solutii exista dar este nevoie si de implicarea civica ..adica un avocat in devenire poate ajjunge cunoscut si iubit de bobor daca ar face o astfel de fapta ...ia spuneti domnule balascau va implicati?
20 noiembrie 2018, 08:56
Acesti lipitori de afise ajunsi pe functii bine platite nubau capacitatea de a gestiona o astfel de situatie ..nu au abilitatile necesare formate ..nu poti ca si muncitor necalificat sa te organizezi mintal la o asemenea capacitate sa vezi in detaliu ceea ce trebuie facut si apoi in functie de oamemi utilaje conditii probleme ivite sa pui in practica ceea ce ai organizat mintal Pt asta trebuie exercitiu , pregatire si material cognitiv iar un timp indelungat pregatire la un nivel mai mic...apoi in functie de realizari urmeaza avansarea in functie de gestionare a astfel de situatii Despre ce vorbim?
20 noiembrie 2018, 08:45
Boborul a dorit ciuma rosie psdracnea...are ce a dorit.
20 noiembrie 2018, 08:07
zenda.ro
Sondaj
Credeți că se va întâmpla ceva concret după protestul #ȘîEu pentru autostrăzi?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Campania de a nu mai face întreruperi de sarcini este de mult, nu numai în Botoșani, ci în întreaga țara. Sigur, există cazuri în care există indicație medicală, terapeutică pentru întreruperea unei sarcinii. Nu cred că ...
astratex.ro
ecco-shoes.ro%20
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.7558 lei
USD
Dolarul SUA
4.1758 lei
CHF
Francul elveţian
4.2011 lei
GBP
Lira sterlină
5.4847 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7780 lei
XAU
Gramul de aur
176.6628 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2428 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.5131 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9803 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1357 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1854 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6372 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.