Știrea zilei
Meciurile liberale de la Municipiu s-au mutat la Județ: Liderul grupului PNL lăsat baltă de colegi la votul pentru MĂRIREA salariilor – VIDEO

Consilierii județeni s-au întâlnit joi, 27 aprilie 2023, în ședința ordinară aferentă lunii aprilie. Dezbateri au fost doar la proiectul de hotărâre care a vizat creșterea salariilor pentru unii angajați.

Vot pentru lefuri mai mari

 

Doina Federovici a inițiat un proiect de hotărâre prin care au fost stabilite salariile de bază pentru angajații din aparatul de specialitate al Consiliului Județean Botoșani precum și din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și pentru Protecția Copilului (DGASPC), pentru cei de la Serviciul Public Comunitar de Evidență a Persoanelor (SPCEP), Direcția Județeană de Drumuri și Poduri (DJDP). Nu a fost calculat cam care ar fi impactul bugetar la toate instituțiile menționate. În principiu, pentru unii angajați ar fi vorba despre un venit net de 500 – 700 de lei.

 

Șefa de la Județ a dat asigurări că aceste cheltuieli salariale nu depășesc prevederile bugetare. Și că nu au mai fost acordate măriri din anul 2019.

 

„La propunerea salariilor de bază s-a avut în vedere încadrarea în plafonul valoric stabilit prin bugetul de venituri și cheltuieli pe anul 2023 și asumat de fiecare ordonator de credite. Mai mult chiar, cheltuielile salariale nu depășesc nici prevederile bugetare de anul trecut”.

 

Am așteptat finalizarea primului trimestru să vedem cum ne întindem cu aceste cheltuieli, suntem extrem, extrem de atenți la fiecare leu din bugetul județului. Avem aceste economii pe partea de funcționare, nu punem în pericol partea de dezvoltare, nu există dezechilibre și ne încadrăm în buget așa cum am spus anterior”,

Doina Federovici, președinte Consiliul Județean Botoșani.

 

Totodată, a susținut că la Consiliul Județean există performanță, iar maniera de lucru a fost schimbată. Se lucrează peste program fără ca angajații să ceară bani în plus pentru ore suplimentare.

 

Nemulțumiri din partea liderului PNL

 

Înainte de votul propriu-zis, liderul grupului liberal din plenul județean, Viorel Iliuță, a luat cuvântul arătând că nu se impune în acest moment o mărire salarială având în vedere că la nivel central se vorbește tot mai mult de o echilibrare bugetară.

 

Printre măsurile discutate în coaliție se află înghețarea salariilor bugetarilor, blocarea angajărilor la stat, supraimpozitarea unor lefuri mari.

 

„Chiar dacă cei mai mulți se vor uita urât la mine, îmi asum responsabilitatea administrativă și politică de data aceasta să spun niște lucruri. În primul rând, la nivel politic, în coaliția de guvernare precum și în Guvern se poartă discuții pentru echilibrare bugetară, după apariția unui deficit în buget. Nicio măsură nu a fost luată deocamdată, dar se anunță o decizie în acest sens pe la jumătatea lunii mai. Nu știu cum va proceda Guvernul în această situație.

 

Măsura creșterii salariilor propuse în acest proiect de hotărâre o fi una legală, dar, după părerea mea, nu e neapărat și morală în contextul dat. Aveți majoritatea și bineînțeles că puteți face ceea ce v-ați propus”,

Viorel Iliuță, consilier județean PNL.

 

Lăsat singur la vot

 

Înainte de a-și încheia alocuțiunea, a anunțat că se va abține de la vot.

 

„Am discutat și cu colegii mei sau cu câțiva cu care m-am putut vedea, proiectul a fost anunțat târziu, colegii mei vor vota așa cum le dictează conștiința, eu în orice caz mă abțin în a vota acest proiect”,

Viorel Iliuță, consilier județean PNL.

 

Și pentru prima dată la Județ, toți consilierii județeni de la PNL prezenți la ședință, au votat diferit de liderul grupului. Astfel de „meciuri” aveau loc mai ales la ședințele de Consiliu Local.

 

Ceilalți aleși liberali au avut o părere diferită față de liderul lor

 

Consilierii PNL ar fi fost de acord cu mărirea lefurilor și ca atare au votat în consecință. Inclusiv pe grupul aleșilor din plen ar fi existat discuții în acest sens.

 

Întrebat despre votul dat la acest proiect fostul lider al tineretului din PDL, Gabriel Alecsandru a declarat:

„Eu sunt de acord să se mărească salariile în mod legal, cum este procedura cu rata de inflație și cu salariul minim de economie. Din 2019 nu le-au mai crescut salariile și era normal să intervină un proiect de genul pe ordinea de zi”

Gabriel Alecsandru, consilier județean PNL.

 

Am încercat să luăm un punct de vedere și de la Daniela Aramă din cealaltă tabără, a „vechilor PNL-iști”,  însă nu a putut fi contactată. Deși inițial a răspuns la telefon, se pare că s-ar fi aflat într-o zonă fără semnal.

 

Proiectul de hotărâre a fost votat cu 26 voturi „pentru” și „o abținere”. Consilierul județean PSD Sergiu Marian a anunțat că nu votează la acest proiect având în vedere că soția sa lucrează la Consiliul Județean.

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
Un medic care a salvat mii de copii a murit, răbufnire în plen: Și-a pierdut viața din cauza unor structuri rigide, a unor oameni nepăsători
Vot la Județ: O importantă instituție de la Botoșani va fi reabilitată

 

O femeie internată într-un centru al statului i-a rupt mâna unei infirmiere: Ne-o mai luăm așa, câteodată
Un conflict violent a avur loc săptămâna trecută într-un centrul al statului.
„Blestem” la noul spital al orașului: Probleme cu ușile, pereții și căldura, lucrări greșite descoperite de la o licitație la alta – FOTOGALERIE
Clădirea a fost ridicată în spatele Spitalului de Recuperare „Sfântul Gheorghe” și ar urma să funcționeze ca secție a acestuia. Teoretic, imobilul este gata de luni bune, însă este departe de a fi deschis întrucât au fost descoperite unele lucrări greșite.
Muzica compozitorului nepereche al României a răsunat din nou în casa în care s-a născut și a copilărit, sute de oameni la concertul Filarmonicii de la Liveni – VIDEO & GALERIE FOTO
În plin festival ”George Enescu”, Filarmonica de la Botoșani care îi poartă numele a organizat un concert pe plaiurile natale ale muzicianului. Casa memorială se află în plin proces de reabilitare printr-un proiect european transfrontalier al Muzeului Județean și deja o mare parte din lucrări au fost efectuate.
Le iese greva pe ochi! Val de procese la Tribunal după protestele din vară ale profesorilor botoșăneni
Sunt acțiuni colective deschise la Tribunalul Botoșani de către unul dintre sindicatele din sistemul educațional botoșănean.
Un fost protopop și director & scriitorul care a inițiat poate cel mai important premiu literar din România, propuși oficial pentru ”cetățean de onoare”
Municipalitatea botoșăneană a demarat procedurile pentru declararea a doi noi cetățeni de onoare ai orașului, ambii cu zeci de ani de activitate în domeniile în care s-au consacrat.
Tânărul absolvent de Teologie care vrea să pună Botoșaniul pe harta rugby-ului și antrenează GRATUIT copiii: Nu este un sport periculosFOTOGALERIE
Este un tânăr originar din comuna Hlipiceni care își propune să unească prin sport copiii. George Gontineac are 27 de ani și a gândit un proiect pentru educarea elevilor, prin rugby.
Compania de apă a județului cheltuiește lunar aproape 20.000 de lei cu paza unei stații care nu a funcționat niciodată – FOTO&VIDEO
Compania cu drept exclusiv de furnizare a serviciilor de apă și canalizare în întreg județul continuă să înregistreze cheltuieli cel puțin ciudate. Iar contractul cu paza bunurilor și obiectivelor ar putea fi un exemplu, mai ales când sunt cheltuite sume consistente pentru obiective care nu aduc niciun beneficiu.
Primăria le ia banii proprietarilor cu clădiri sau terenuri în paragină, supraimpozitare de 400% pentru foste fabrici, cantine sau case: Îi executăm silitGALERIE FOTO
Aproape opt luni au durat verificările efectuate în municipiul Botoșani de către o comisie mixtă constituită prin dispoziția primarului Cosmin Andrei. Botoșănenii care nu-și îngrijesc proprietățile sunt buni de plată.
Șoptică și atacurile șefei CJ la adresa medicilor: Vine d-na președinte și le mai dă lecții / A făcut și ea liceul pe unde a putut, facultate, numai ea știe ce a făcut și ce licență are
Pornind de la ceea ce s-a întâmplat la Secția de Obstetrică – Ginecologie a Spitalului Județean Mavromati, unde o tânără de 25 de ani a murit fără ca timp de șapte ore să primească îngrijiri medicale, deputatul Costel Șoptică a arătat pentru Botoșăneanul că asemenea tragedii se produc și ca urmare a propulsării de către PSD-iști în funcții de conducere a unor oameni care nu au vreo legătură profesională cu domeniile respective.
”Un film așa, oarecum bășcălios, la adresa unui sfânt al Ardealului” - O premieră la Unirea cum n-a mai fost alta: Unii spectatori au părăsit sala, alții s-au enervat, regizorul luat la rost VIDEO & GALERIE FOTO
Câteva aplauze răzlețe, alte câteva zeci de secunde de tăcere, foarte puține felicitări și apoi un val de întrebări acuzatoare la adresa regizorului, venit în fața spectatorilor botoșăneni pentru a discuta pe seama filmului ”Arsenie. Viața de apoi”, a cărei proiecție specială a avut loc marți seară la Cinema Unirea.
Este OFICIAL! Daune de peste 7 milioane de euro solicitate de familie în cazul Alexandra
Solicitările de daune morale urmează a fi depuse de reprezentanții legali ai familiei Alexandrei Ivanov.
Alexandra ar fi împlinit 26 de ani! Comemorare la mormânt cu peste 100 de botoșăneni, slujbă oficiată de nouă preoți – VIDEO&FOTO
Alexandra Ivanov, născută pe data de 11 septembrie 1997.Decedată pe data de 18 august 2023, în Maternitatea Botoșani.
Povestea ”made in PNL” a numirii de către Doina Federovici a unui manager liberal: Să nu se facă de rușine, îi ajutăm și cu Monica Adăscăliței la Botoșani
Decizia președintelui social-democrat al Consiliului Județean Botoșani de a numi un manager liberal la conducerea celui mai mare spital a fost una surprinzătoare, cel puțin din punct de vedere politic.
An nou, probleme vechi: Zeci de școli din Botoșani tot FĂRĂ autorizație sanitară
Și în anul de învățământ care va începe luni vor exista școli din județul Botoșani care nu dețin autorizație sanitară de funcționare.
Momente emoționante: Prima generație de la ”Electro” s-a întâlnit după 45 de ani, alături de directorul care a înființat liceul – VIDEO&FOTO
Majoritatea foștilor elevi au împlinit de ceva vreme vârsta pensionării. Au făcut parte din prima generație a actualului Colegiu Tehnic ”Gheorghe Asachi”, fostul ”Liceu Electrocontact”.
Daune de peste 1 milion de euro pentru Alexandra: Să le luăm bunurile și casele / Viața nu poate costa trei paraleVIDEO
Specializată în dreptul asigurărilor, avocata din Iași care a preluat cazul Alexandrei Ivanov are deja două sentințe cu daune care depășesc pragul de 1 milion de euro. Se gândește ca și în acest proces nivelul daunelor ce vor fi solicitate să fie ridicat.
Președintele tinerilor liberali a plecat din partid la câteva luni după ce a fost ales. Cu tot cu soție... – GALERIE FOTO
La sfârșitul lunii iunie a anului trecut Andi Buchi (foto cu ochelari) a fost ales cu o largă majoritate președinte județean al Tineretului Național Liberal. La începutul lunii septembrie a acestui an, a fost anunțat oficial drept membru al Forței Dreptei, formațiune înființată de fostul președinte PNL, Ludovic Orban și condusă la Botoșani de un alt ex-liberal, Viorel Iliuță.
Se cere OFICIAL arestarea preventivă a unor angajați ai Maternității în dosarul decesului Alexandrei Ivanov: Pot în numele dreptății să fac aceste solicităriVIDEO
Ancheta în cazul morții Alexandrei Ivanov este încă în plină desfășurare și departe de a se finaliza. Se anunță un nou maraton de audieri programate cel mai probabil săptămâna viitoare, cu țintă către personalul medical.
Patronul din Suceava care era să ne lase fără depozit de deșeuri mai prosperă patru ani la Botoșani
În 2021 și 2022, depozitul a fost la un mic pas să rămână fără autorizație de mediu, din cauza unui management defectuos care a atras amenzi de la Garda de Mediu. Anul acesta, administratorul depozitului a primit „undă verde” pentru a se ocupa de depozit încă patru ani. Liberalii de la Județ nu au scos un sunet.
Percheziții la doctorițele Oprișanu și Pitrop, medicul de gardă în noaptea morții, audiere maraton la Parchetul din Suceava
Medicul Mariana Pitrop, care se afla de gardă în noaptea în care Alexandra Ivanov a încetat din viață la Maternitatea Botoșani fără ca timp de șapte ore să i se acorde vreun ajutor medical, a fost audiată timp de șase ore în cursul zilei de vineri.
Johanis a cheltuit 2 milioane pe avion. Acolo vad ca liberalii nu cârâie. Vine votul, va trimitem acasă, in frunte cu păcălici ul Virgil Popescu, cu facturile umflate la gaz, benzina, curent
28 aprilie 2023, 07:55
Sondaj
La clasa copiilor dvs. s-au cerut bani pentru fondul clasei?
Declaraţia zilei
„Putem constitui o comisie prin ordin de prefect în care invităm Protecția Consumatorilor, Direcția Sanitar Veterinară, Serviciul de Metrologie și ne putem stabili un targhet, o zonă de activitate și putem face un control ...
answear.ro%20
flanco.ro/
inpuff.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.9744 lei
USD
Dolarul SUA
4.7191 lei
CHF
Francul elveţian
5.1701 lei
GBP
Lira sterlină
5.7415 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.1518 lei
XAU
Gramul de aur
278.1602 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2569 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2848 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0182 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4671 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2036 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6669 lei
Vremea
astăzi
Botosani
19.4 o C
Dorohoi
19.5 o C
Bucecea
18.7 o C
Darabani
19.7 o C
Saveni
19.9 o C
Ştefăneşti
21.9 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.