Știrea zilei
MEDICI acuzați că au tratat NELEGAL aproape 1.800 de pacienți, proces de zeci de mii de euro tranșat la Tribunal

Un control efectuat în luna februarie a anului trecut s-a soldat cu imputarea unei sume de peste 200.000 de lei, sau 44.000, echivalentul în euro. Banii au fost imputați pentru o serie de servicii medicale efectuate în cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie Botoșani, ce se află sub tutela Primăriei municipiului reședință de județ.

Aproape 1.800 de pacienți „sacrificați” laolaltă


Controlul a fost efectuat de inspectorii Casei de Asigurări de Sănătate (CAS). În urma acestor verificări, reprezentanții instituției menționate au depistat o serie de neconcordanțe în ceea ce privește modul în care au fost completate fișele medicale a 35 de pacienți ce au fost tratați pe spitalizare de zi.

 

Urmare a acestor nereguli, inspectorii de la Casa de Asigurări au imputat sumele decontate prin contractul cadru pentru toți pacienții tratați în același fel, în total 1.790 de cazuri, pentru o perioadă de 1 an și 8 luni, fără să verifice dacă toate fișele au fost completate în același fel.

 

CAS, prin contract, deconta 100 de lei pentru fiecare pacient, tratat prin spitalizarea de zi în sistem de urgență.

 

În aceste condiții, conducerea Spitalului de Pneumoftiziologie s-a regăsit în situația în care să returneze suma de 176.900 de lei, ceea ce înseamnă bugetul unității medicale pe patru luni de zile.


Spitalul câștigă la judecată

 

Suma imputată a fost plătită în intervalul aprilie – decembrie 2017, în tranșe lunare. În paralel, juriștii Spitalului de Pneumoftiziologie au contestat raportul de control întocmit în 23 februarie 2017 și au avut câștig de cauză de la prima instanță, adică la Judecătoria Botoșani.

 

”Anulează în parte raportul de control nr.5200 din 23.02.2017, constată că este nelegală măsura dispusă de pârâtă de a recupera de la reclamantă suma de 176.900 lei reprezentând valoarea decontată pentru servicii medicale efectuate în regim de spitalizare de zi raportate pentru perioada 01 aprilie 2015-31 ianuarie 2017 şi a sumei de 15.074,88 lei, reprezentând dobânzile şi penalităţile de întârziere calculate până la data întocmirii raportului de control”,

Sentință pronunțată de Judecătoria Botoșani

 

Prima instanță a obligat Casa de Asigurări să returneze suma imputată de 176.900 lei, dar și cea 23.200 lei stabilită drept accesorii. De asemenea, CAS trebuie să achite și cheltuieli de judecată de aproape 6.000 de lei.

 

Prima sentință a fost menținută și devine astfel definitivă și irevocabilă, urmare a apelului formulat la Tribunalul Botoșani de Casa de Asigurări și a pronunțării din data de 23 octombrie 2018.

 

Ce spune conducerea Casei de Asigurări?


„Probabil instanța a considerat că indiferent cum au fost efectuate, au fost efectuate la pacient și asta e. Noi trebuie să urmărim corectitudinea efectuării serviciilor medicale din contract. Dacă instanța a decis altfel…Cred că este vorba de spitalizarea de zi. Medicii nu făceau spitalizarea de zi din urgențe ca spitalizare ci ca și consultație, de control”,

Carmen Nicolau, director Casa de Asigurări de Sănătate Botoșani


„Judecătorul poate hotărî în spiritul legii, noi doar în litera legii”, a conchis Carmen Nicolau, care susține că probabil pentru judecători a contat faptul că respectivii pacienți au beneficiat de acele servicii medicale indiferent de forma în care au fost acordate.

 

loading...
Minciuni la nivel înalt și povești de la băutură și prezervative până la... aripile vântului în două clădiri monument istoric - GALERIE FOTO
SCANDALOS: O asistentă de la un spital din Botoşani ar fi făcut credit pe datele unui pacient

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google play download from apple store
Explozie impresionantă de sunet și lumină la avanpremiera de la Cornișa, a fost club în aer liber noaptea trecută – VIDEO & GALERIE FOTO
Organizatorii Zilelor Orașului, care în acest an coincid cu inaugurarea Parcului Regional de Agrement Turistic și Sportiv Cornișa, au efectuat joi seară probele finale la instalațiile de sunet și lumini. Iar ceea ce a ieșit a fost de-a dreptul impresionant.
A tras camionul în față și a plecat! Încă o bancă a părăsit Botoșaniul – FOTOGALERIE
O nouă bancă se alătură mulțimii celor care au plecat din Botoșani, preferând să își continue afacerile din nordul Moldovei de la Suceava. Patria Bank este ultima instituție financiară care a făcut acest lucru.  
Vilă cu spații comerciale la parter construită pe terenul vândut de un fost președinte de partid
Investiție nouă pe una dintre cele mai circulate artere din municipiul reședință de județ: pe Calea Națională, zona de ieșire spre Șoseaua Iașului, un investitor privat ridică o clădire care va avea spații comerciale la parter și locuință la etaj.
Asediu pentru Andra la Ipotești: S-a umplut stadionul, s-a blocat circulația, a venit Poliția – VIDEO & GALERIE FOTO
Ajuns la a XII – a ediție, festivalul Floare Albastră organizat de Primăria și Consiliul Local Mihai Eminescu a avut parte în prima zi de cea mai mare asistență din istorie.
Zeci de mii de botoșăneni UMILIȚI de stat și puși pe drumuri aiurea - FOTOGALERIE
În județul nostru sunt zeci de mii de persoane care beneficiază de bilete de călătorie gratuite, pe care le pot folosi atunci când merg cu trenul sau cu autocarul în diferite locuri din țară. Cert este că acestea se eliberează pentru întreg județul, doar într-un sigur loc.
Șefii Botoșanilor și-au luat concediu ca să plece la miting la Iași, primăriile pesediste golite de oameni – GALERIE FOTO
9 mai 2019 va rămâne în memoria colectivă a iubitorilor PSD dar și a celor mai vehemenți opozanți ai lor, ziua în care s-a dorit o demonstrație de forță de necontestat din partea lui Liviu Dragnea, probabil cel mai huiduit lider din istoria acestui partid.
TRAGEDIE: Șeful de la Evidența Populației a încetat din viață
Șeful Serviciului Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor al Judeţului (SPCEPJ) Botoşani a decedat seara trecută pe un pat de spital din București.
Campionul nesimțirii este din Botoșani: Bărbatul care nu și-a achitat NICIODATĂ facturile la apă și a ajuns la o datorie uriașă
Trăim într-o eră modernă, a confortului, iar cei mai mulți oameni muncesc zilnic pentru a beneficia de acest lucru. Alții, se pare că vor să se bucure de anumite servicii gratis, fără a-i interesa că orice lucru costă. Cel puțin, în anul 2019, există o persoană care niciodată în viața sa nu a achitat vreo factură la apă. Este de necrezut, însă se întâmplă chiar în municipiul Botoșani.
Cel mai tânăr șef de instituție din Botoșani are 28 de ani!
La nici trei decenii de viață, un botoșănean din municipiu se numără printre fericiții ai căror parcurs către o funcție publică de conducere nu a fost unul de durată.
Pe o STRADĂ din municipiu asfaltată recent mașinile NU au voie să parcheze, vecinii somați să-și bage autoturismele în curți – FOTOGALERIE
Este una dintre străzile care a stârnit multe discuții în contradictoriu în plenul municipal între cele două grupări politice reprezentantive. Dincolo de factorii decidenți sunt cetățenii de pe respectiva stradă care au așteptat ani de zile asfalt și în fața caselor lor.
LOCUL de la Mavromati unde se pun diagnostice GRELE: Asistent cu 25 de ani vechime - Aici NU sunt presupuneri
Există fel și fel de meserii, unele mai cunoscute, iar altele mai puțin cunoscute. De această dată, am pătruns într-un laborator, unul în care se pun fel și fel de diagnostice, un laborator care pentru mulți dintre noi este o necunoscută.
Mirajul străinătății destrămat în 8 luni: O familie din Botoșani s-a mutat „definitiv” în Canada unde a realizat că tot România este acasă – GALERIE FOTO
Eusebiu și Ramona s-au căsătorit în urmă cu 13 ani de zile și sunt fericiții părinți a doi băieți și o fetiță. Imediat ce au devenit răspunzători de micile suflete care au rezultat din iubirea lor, au început și frământările amestecate cu îngrijorarea specific părintească, la gândul privind viitorul copiilor. Au încercat „străinătatea” care s-a dovedit mai amară decât în versurile poeților și au revenit acasă, în România, trăind o poveste care poate fi un exemplu real de viață pentru mulți dintre tinerii botoșăneni și nu numai.
INTERVIU cu femeia din Botoșani care încondeiază ouă tot anul: De un deceniu, transmite tradiția la sute de copii – GALERIE FOTO
Sărbătorile Pascale pot reprezenta pentru unii un moment de liniște și pace sufletească, pentru alții o reîntoarcere la credință și rugăciune. Cert este că indiferent de însemnătate, Paștele vine la pachet cu o multitudine de sentimente și o atmosferă unică.
HRISTOS A ÎNVIAT! ... Și la biserica dintre două lumi așteptată de mai bine de un deceniu – VIDEO & GALERIE FOTO
De mai bine de 10 ani sute și sute de botoșăneni care locuiesc la ieșirea din Botoșani spre Curtești, acolo unde se întâlnesc două lumi, cea urbană cu cea rurală, așteptau să trăiască Învierea Domnului Iisus Hristos în propriul locaș de cult.
Familia Manoliu din Botoșani, cele mai triste sărbători: Au rămas fără casă și lucrurile agonisite de-o viațăGALERIE FOTO
Sărbătorile Pascale sunt despre familie și bucurie, însă pentru o familie din Botoșani, Paștele de anul acesta va fi cel mai trist din toate de până acum. De fapt, nici nu se poate compara, căci nu se mai pot bucura de nimic. Și când spunem nimic, chiar nu exagerăm deloc. Un incendiu le-a distrus tot ce aveau mai de preț.
Preot din Botoșani, MĂRTURISIRI emoționante la ceas de sărbătoare: De la bucuria de a dărui la urare pentru botoșăneni
Sărbătorile Pascale reprezintă un moment deosebit de important cu multe și multe semnificații. Fiecare dintre noi ar trebui sa fim buni, mai iubitori, sa fim atenți la nevoile semenilor noștri. Și nu numai în această perioadă.
„Doctorul” de suflete de la spital: Salvează copiii de la suicid și alină părinții sau chiar cadrele medicale  - GALERIE FOTO
De multe ori pe patul de spital avem nevoie și de un altfel de sprijin, unul duhovnicesc. De aceea fiecare spital are și preoți de caritate în structura de personal. Am stat de vorbă cu Marius Ciobanu, preot la Secția de Pediatrie a Spitalului Județean Mavromati, pentru a vedea care este rolul unui astfel de părinte într-o unitate spitalicească.
Adolescentă amenințată cu un cuțit în scara blocului, vinovatul NU știe nici când s-a născut
Unii botoșăneni vor cu orice preț să facă rost de bani indiferent de unde, cum și neținând cont nicio clipă de lege.
După DOI ANI de zile, doi dintre șefii Primăriei ar putea reveni pe posturi, cu tot cu salarii
În luna mai a anului în curs se împlinesc doi ani de zile de la suspendarea din funcții a secretarului municipiului Botoșani, Ioan Apostu și a lui Cezar Puiu, șeful Serviciului Patrimoniu din cadrul instituției.
Mitingul PSD, inside story: Dribling din BMW, pancarta umbrelă, copiii cu... love și bodyguarzii cu... bastonul – GALERIE FOTO
După șirul de evenimente din țară, în care Liviu Dragnea a fost huiduit la mai multe acțiuni electorale, social-democrații botoșăneni au ținut secret programul vizitei acestuia și, mai ales, traseul pe care îl urma prin oraș.
corect judecatori, bolnavii trebuie tratati de medicii de specialitate cand sunt vii, nu de Florariu, etc. sau poate de medicii legisti , la aia se deconteaza tot, nu mai trebuie internari de zi sau noapte, nu ? oare asta Florariu, reclama de pe tramvaie ...si altii cred ca ar trebui sa ia decontari de la CAS, ce ziceti. In perioada embargoului vedeti cum a supravietuit poporul cubanez dpdv a sistemului medical si dupa aceea sa discutati, vedeti cat au prevazut in PIB pt. sanatate , etc.
30 octombrie 2018, 16:16
Nu ai asigurare mori cu zile asta se traduce ca daca nu contribui cu bani la hotii din CAS nu beneficiezi de contoale gratis !
30 octombrie 2018, 11:27
CAS o institutie publica de mâncat bani publici, aloo CAS mergi la bucuresti si la crestia firea pandele ca si ea arunca de aiurea cu bani publici!si decontarile de la CAS de prin ialomita si calarasi cum au fost?
30 octombrie 2018, 10:10
Sondaj
Cu cine votați la alegerile europarlamentare?
ALDE
PMP
PNL
Pro România
PSD
USR
Nu merg la vot
Declaraţia zilei
”Pe harta politică, Botoșaniul nu dă prea bine. E privit ca o zonă săracă, de oameni neputincioși și fără șansă, fără speranțe. Noi nu vedem deloc lucrurile așa”, Aurelian Pavelescu, președinte PNCȚD.  ...
astratex.ro
otter.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.7627 lei
USD
Dolarul SUA
4.2726 lei
CHF
Francul elveţian
4.2298 lei
GBP
Lira sterlină
5.4233 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8773 lei
XAU
Gramul de aur
175.2584 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2380 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4561 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9388 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1818 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1847 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6377 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.