Știrea zilei
MEDICI acuzați că au tratat NELEGAL aproape 1.800 de pacienți, proces de zeci de mii de euro tranșat la Tribunal

Un control efectuat în luna februarie a anului trecut s-a soldat cu imputarea unei sume de peste 200.000 de lei, sau 44.000, echivalentul în euro. Banii au fost imputați pentru o serie de servicii medicale efectuate în cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie Botoșani, ce se află sub tutela Primăriei municipiului reședință de județ.

Aproape 1.800 de pacienți „sacrificați” laolaltă


Controlul a fost efectuat de inspectorii Casei de Asigurări de Sănătate (CAS). În urma acestor verificări, reprezentanții instituției menționate au depistat o serie de neconcordanțe în ceea ce privește modul în care au fost completate fișele medicale a 35 de pacienți ce au fost tratați pe spitalizare de zi.

 

Urmare a acestor nereguli, inspectorii de la Casa de Asigurări au imputat sumele decontate prin contractul cadru pentru toți pacienții tratați în același fel, în total 1.790 de cazuri, pentru o perioadă de 1 an și 8 luni, fără să verifice dacă toate fișele au fost completate în același fel.

 

CAS, prin contract, deconta 100 de lei pentru fiecare pacient, tratat prin spitalizarea de zi în sistem de urgență.

 

În aceste condiții, conducerea Spitalului de Pneumoftiziologie s-a regăsit în situația în care să returneze suma de 176.900 de lei, ceea ce înseamnă bugetul unității medicale pe patru luni de zile.


Spitalul câștigă la judecată

 

Suma imputată a fost plătită în intervalul aprilie – decembrie 2017, în tranșe lunare. În paralel, juriștii Spitalului de Pneumoftiziologie au contestat raportul de control întocmit în 23 februarie 2017 și au avut câștig de cauză de la prima instanță, adică la Judecătoria Botoșani.

 

”Anulează în parte raportul de control nr.5200 din 23.02.2017, constată că este nelegală măsura dispusă de pârâtă de a recupera de la reclamantă suma de 176.900 lei reprezentând valoarea decontată pentru servicii medicale efectuate în regim de spitalizare de zi raportate pentru perioada 01 aprilie 2015-31 ianuarie 2017 şi a sumei de 15.074,88 lei, reprezentând dobânzile şi penalităţile de întârziere calculate până la data întocmirii raportului de control”,

Sentință pronunțată de Judecătoria Botoșani

 

Prima instanță a obligat Casa de Asigurări să returneze suma imputată de 176.900 lei, dar și cea 23.200 lei stabilită drept accesorii. De asemenea, CAS trebuie să achite și cheltuieli de judecată de aproape 6.000 de lei.

 

Prima sentință a fost menținută și devine astfel definitivă și irevocabilă, urmare a apelului formulat la Tribunalul Botoșani de Casa de Asigurări și a pronunțării din data de 23 octombrie 2018.

 

Ce spune conducerea Casei de Asigurări?


„Probabil instanța a considerat că indiferent cum au fost efectuate, au fost efectuate la pacient și asta e. Noi trebuie să urmărim corectitudinea efectuării serviciilor medicale din contract. Dacă instanța a decis altfel…Cred că este vorba de spitalizarea de zi. Medicii nu făceau spitalizarea de zi din urgențe ca spitalizare ci ca și consultație, de control”,

Carmen Nicolau, director Casa de Asigurări de Sănătate Botoșani


„Judecătorul poate hotărî în spiritul legii, noi doar în litera legii”, a conchis Carmen Nicolau, care susține că probabil pentru judecători a contat faptul că respectivii pacienți au beneficiat de acele servicii medicale indiferent de forma în care au fost acordate.

 

loading...
Minciuni la nivel înalt și povești de la băutură și prezervative până la... aripile vântului în două clădiri monument istoric - GALERIE FOTO
SCANDALOS: O asistentă de la un spital din Botoşani ar fi făcut credit pe datele unui pacient

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google play download from apple store
Municipalitatea începe RIDICAREA mașinilor, amenzile merg și până la 2.000 de lei
Municipalitatea botoșăneană, prin societatea Eltrans, va începe activitatea de ridicare a autoturismelor parcate neregulamentar sau abandonate pe domeniul public.
Lovitură de teatru de la prefect, organigrama de la Urban Serv care executa un director şi un vice trebuie REVOCATĂ
Noua organigramă a societăţii de salubrizare a oraşului a fost întoarsă de Prefectură. Instituţia a solicitat Consiliului Local revocarea hotărârii prin care au fost mandataţi doi consilieri să o voteze în Adunarea Generală a Acţionarilor.
Turism în bătaie de joc pentru botoșăneni și nu numai? Băile Felix și Antalya, aceleași prețuri pentru sărbători, serviciile diferă de la cer la pământ
România pierde anual zeci de milioane de euro pentru că nu știe să-și vândă frumusețile naturale. În stațiunile balneoclimaterice nu s-a mai investit din perioada comunistă, iar litoralul a rămas și el, în mare parte, ancorat în trecut, de la plaje la condițiile hoteliere.
Cel mai longeviv director a primit un mare șut de la partidul pe care „l-a slujit” aproape două decenii
Membru în PSD de 18 ani de zile, cel mai longeviv director de la Botoșani a fost scos pe ușa din dos din birou, cu patru luni înainte de pensionare. A condus o unitate a statului timp de 21 de ani, perioadă în care a rămas fidel partidului, fără crâcnire.
Petrecerea anului la un sfert de veac de vodcă la Vorona: robot, confetti, Buzdugan, lacrimi şi noua Voronskaya – VIDEO & GALERIE FOTO
Povestea vodcii plecată din Vorona pentru a cuceri România a împlinit un sfert de veac. Iar oamenii care au făcut din „Voronskaya” unul dintre puţinele branduri botoşănene de rezonanţă naţională au marcat momentul cum se cuvine.
Proiect de la un PSD-ist: Consiliul Local să cumpere 100 de bucăți din cartea scrisă de un consilier local PSD care deja a primit finanțare de la Consiliul Judeţean
Aleşii de la municipiu vor dezbate în şedinţa de astăzi mai multe proiecte de hotărâre privind achiziţionarea unor cărţi sau materiale cu ocazia Zilei Naţionale a României şi a Anului Centenar.
1 Decembrie sărbătorit mai ales în stradă și mai puțin în restaurantele de la Botoșani: Un local oferă totuși fasole cu cârnați și purceluș la rotisor
Ziua Națională din 2018 pare să nu fie un motiv întemeiat pentru ca restaurantele din Botoșani să pregătească meniuri tradiționale, spectacole live sau să aibă invitați speciali.
Botoșăneanul care a luptat pentru Marea Unire - FOTO DOCUMENT; Nepotul său la Centenar: Trebuie să fim mai atenți cu țara asta
Amintirile Primului Război Mondial au rămas încă vii pentru Paul Buzdugan, un botoșănean care trăiește în municipiu și care deține o mică părticică din istoria românilor, prin prisma unor fotografii alb-negru.
Ancheta DNA pentru Uvertura Mall pornită de la un ziarist! Jurnaliști audiați la Tribunal, în procesul de peste 2 milioane de lei
A fost o liniște apăsătoare în sala de judecată de la Tribunalul Botoșani, în timpul audierii a doi jurnaliști. Ieri, 27 noiembrie 2018, în procesul Uvertura Mall a avut loc un nou termen care s-a consumat cu depoziția a doi martori.
Monument sovietic pregătit pentru sediul PSD Botoşani într-un scandal fără precedent – GALERIE FOTO
Disputele pe seama bustului lui Ion I.C. Brătianu, prim-ministru al României de cinci ori la începutul secolului trecut, au ajuns la un monument al eroilor sovietici din Al Doilea Război Mondial.
Răzbunare în familie! Soț și soție evazioniști denunțați la Poliție de propriii angajați, pentru marfă la negru
Situație mai puțin obișnuită întâlnită în instanța botoșăneană, unde o familie a ajuns să se războiască cu o alta, prin intermediul instituțiilor statului. Primii, soț și soție erau patronii, care aveau mai multe standuri într-un centru comercial din cel de-al doilea municipiu al județului.
Fostul președinte al PSD Botoșani a rămas șomer după ce și-a pierdut salariul de 30.000 de lei pe lună
Unul dintre cei mai bine plătiți botoșăneni, la o unitate de stat, a rămas recent fără loc de muncă.
Botoşăneanul care conduce la Bucureşti o companie cu afaceri de 200 de milioane de euro anual: Discutăm de peste 2000 puncte de lucru
Compania Naţională Loteria Română (CNLR) a intrat în ultima ediţie Top 300 Companii editată de revista Capital. Unitatea statului ocupă locul 116 pe ţară în clasamentul întocmit de prestigioasa publicaţie economică.
Apariție cu zâmbete și fără lacrimi a elevului din crima de la Pacea - CUM arată după șase luni de detenție
Bogdan Ionel a văzut marți, 20 noiembrie 2018, pentru câteva ore, alte chipuri decât cele cu care s-a obișnuit probabil deja în unitatea de detenție unde este găzduit până când i se va decide soarta.
Crima din Centrul Vechi: Audiere cu amenințări la Tribunalul Botoșani, nevasta și-a ieșit din fire, polițiștii și jandarmii trimiși în Centrul Istoric
Procesul privitor la crima care a avut loc în vara anului trecut lângă fostul cinematograf Luceafărul continuă la Tribunalul Botoșani. Marți, 20 noiembrie 2018, s-a mai parcurs un pas.
Martori la cea mai mare bătaie de joc a drumarilor din ultimii 20 de ani, drumarul șef al Botoșanilor dă vina pe șoferi - VIDEO & GALERIE FOTO
Autoritățile județene și municipale și-au dat luni, la prima ninsoare din noul sezon rece, întreaga măsură a incompetenței, delăsării și nepăsării la adresa sutelor de mii de botoșăneni, plătitori de taxe și impozite.
Sfârșit cumplit pentru un șofer de 20 de ani: A murit blocat în mașina care a luat foc - GALERIE FOTO
Un grav accident rutier a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică.
O companie din Botoşani în primele 300 din România, patronul s-a apucat de construit blocuri
Înainte de a întocmi clasamentul celor mai bogaţi români, revista Capital a scos pe piaţă un număr special, intitulat „Top 300 companii”.
SCANDAL urât la un ansamblu de apartamente de fițe, construit recent la Botoșani – VIDEO & GALERIE FOTO
Un ansamblu de blocuri nou construit în municipiul reședință de județ se finalizează cu scandal și controale de la instituțiile statului.
kalapod.net%20
Bărbat OMORÂT în urmă cu 5 ani, călăii lui trăiesc liberi! A început „judecata de apoi”, un șefuleț de la Poliție a fost deja amendat
Pe 5 martie 2013 un botoșănean greu încercat de viață și de soarta căruia nu le mai păsa decât puțin unor persoane era omorât într-un mod de o violență rară.
corect judecatori, bolnavii trebuie tratati de medicii de specialitate cand sunt vii, nu de Florariu, etc. sau poate de medicii legisti , la aia se deconteaza tot, nu mai trebuie internari de zi sau noapte, nu ? oare asta Florariu, reclama de pe tramvaie ...si altii cred ca ar trebui sa ia decontari de la CAS, ce ziceti. In perioada embargoului vedeti cum a supravietuit poporul cubanez dpdv a sistemului medical si dupa aceea sa discutati, vedeti cat au prevazut in PIB pt. sanatate , etc.
30 octombrie 2018, 16:16
Nu ai asigurare mori cu zile asta se traduce ca daca nu contribui cu bani la hotii din CAS nu beneficiezi de contoale gratis !
30 octombrie 2018, 11:27
CAS o institutie publica de mâncat bani publici, aloo CAS mergi la bucuresti si la crestia firea pandele ca si ea arunca de aiurea cu bani publici!si decontarile de la CAS de prin ialomita si calarasi cum au fost?
30 octombrie 2018, 10:10
zenda.ro
astratex.ro
Sondaj
Vă place cum a fost împodobit municipiul Botoșani de sărbători?
Da
Parțial
Nu
Declaraţia zilei
„Cred că în primul rând background-ul, CV-ul meu este relevant, domeniul acesta al îmbunătățirilor funciare, în mod special irigațiile sunt eligibile pentru fondurile europene, ori conform CV-ului meu am experiență mare în ...
StarShinerS.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.6605 lei
USD
Dolarul SUA
4.1120 lei
CHF
Francul elveţian
4.1368 lei
GBP
Lira sterlină
5.1580 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.6250 lei
XAU
Gramul de aur
164.5916 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2375 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4403 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9652 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.0743 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1801 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6243 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-0.2 o C
Dorohoi
-0.2 o C
Bucecea
-0.2 o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
0 o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2018 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.