Știrea zilei
MEDICI acuzați că au tratat NELEGAL aproape 1.800 de pacienți, proces de zeci de mii de euro tranșat la Tribunal

Un control efectuat în luna februarie a anului trecut s-a soldat cu imputarea unei sume de peste 200.000 de lei, sau 44.000, echivalentul în euro. Banii au fost imputați pentru o serie de servicii medicale efectuate în cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie Botoșani, ce se află sub tutela Primăriei municipiului reședință de județ.

Aproape 1.800 de pacienți „sacrificați” laolaltă


Controlul a fost efectuat de inspectorii Casei de Asigurări de Sănătate (CAS). În urma acestor verificări, reprezentanții instituției menționate au depistat o serie de neconcordanțe în ceea ce privește modul în care au fost completate fișele medicale a 35 de pacienți ce au fost tratați pe spitalizare de zi.

 

Urmare a acestor nereguli, inspectorii de la Casa de Asigurări au imputat sumele decontate prin contractul cadru pentru toți pacienții tratați în același fel, în total 1.790 de cazuri, pentru o perioadă de 1 an și 8 luni, fără să verifice dacă toate fișele au fost completate în același fel.

 

CAS, prin contract, deconta 100 de lei pentru fiecare pacient, tratat prin spitalizarea de zi în sistem de urgență.

 

În aceste condiții, conducerea Spitalului de Pneumoftiziologie s-a regăsit în situația în care să returneze suma de 176.900 de lei, ceea ce înseamnă bugetul unității medicale pe patru luni de zile.


Spitalul câștigă la judecată

 

Suma imputată a fost plătită în intervalul aprilie – decembrie 2017, în tranșe lunare. În paralel, juriștii Spitalului de Pneumoftiziologie au contestat raportul de control întocmit în 23 februarie 2017 și au avut câștig de cauză de la prima instanță, adică la Judecătoria Botoșani.

 

”Anulează în parte raportul de control nr.5200 din 23.02.2017, constată că este nelegală măsura dispusă de pârâtă de a recupera de la reclamantă suma de 176.900 lei reprezentând valoarea decontată pentru servicii medicale efectuate în regim de spitalizare de zi raportate pentru perioada 01 aprilie 2015-31 ianuarie 2017 şi a sumei de 15.074,88 lei, reprezentând dobânzile şi penalităţile de întârziere calculate până la data întocmirii raportului de control”,

Sentință pronunțată de Judecătoria Botoșani

 

Prima instanță a obligat Casa de Asigurări să returneze suma imputată de 176.900 lei, dar și cea 23.200 lei stabilită drept accesorii. De asemenea, CAS trebuie să achite și cheltuieli de judecată de aproape 6.000 de lei.

 

Prima sentință a fost menținută și devine astfel definitivă și irevocabilă, urmare a apelului formulat la Tribunalul Botoșani de Casa de Asigurări și a pronunțării din data de 23 octombrie 2018.

 

Ce spune conducerea Casei de Asigurări?


„Probabil instanța a considerat că indiferent cum au fost efectuate, au fost efectuate la pacient și asta e. Noi trebuie să urmărim corectitudinea efectuării serviciilor medicale din contract. Dacă instanța a decis altfel…Cred că este vorba de spitalizarea de zi. Medicii nu făceau spitalizarea de zi din urgențe ca spitalizare ci ca și consultație, de control”,

Carmen Nicolau, director Casa de Asigurări de Sănătate Botoșani


„Judecătorul poate hotărî în spiritul legii, noi doar în litera legii”, a conchis Carmen Nicolau, care susține că probabil pentru judecători a contat faptul că respectivii pacienți au beneficiat de acele servicii medicale indiferent de forma în care au fost acordate.

 

loading...
Minciuni la nivel înalt și povești de la băutură și prezervative până la... aripile vântului în două clădiri monument istoric - GALERIE FOTO
SCANDALOS: O asistentă de la un spital din Botoşani ar fi făcut credit pe datele unui pacient

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google play download from apple store
IUBIRE la... restaurant: BĂTAIE pe localurile din municipiu de Valentine's Day și Dragobete
Ziua Îndrăgostiților marcată astăzi, după modelul american, este un moment bun pentru distracție. Cel puțin acest lucru se observă în rândul botoșănenilor care și-au făcut deja rezervare la unul dintre restaurantele din municipiu cu meniu special valabil fie pe 14, fie pe 24 februarie 2019.
Se pregătește pentru Parcul Cornișa cel mai mare show din istoria orașului, de la Dr. Alban și Boney M la Nana și Smiley
Anul acesta Primăria municipiului Botoșani va renunța la organizarea tradiționalului spectacol din Centrul Istoric prilejuit de sărbătoarea Sfântului Mucenic Gheorghe, ocrotitorul spiritual al botoșănenilor.
Meci greu șef - angajat la direcția de la municipiu, s-a chemat Salvarea: Am căzut, am început să tremur, aveam o durere în dreptul inimii
Scandal mare în cadrul unei instituții de Botoșani. Un angajat ar fi fost bătut și amenințat cu moartea chiar de cel care îi este șef.
Botoșănenii sfidează legea și fumează după toate colțurile spitalelor, dar își cer scuze - GALERIE FOTO
Deşi există numeroase afişe care arată clar că fumatul este interzis, nici pacienţii şi nici vizitatorii de la Spitalul Județean „Mavromati” nu ţin cont de acest lucru.
Unde au ajuns liceenii olimpici ai județului și ce ar schimba la Botoșani, de la teatru la locurile de muncă - FOTOGALERIE
Știm cu toții că în județul nostru s-au născut patru mari titani ai culturii românești: Mihai Eminescu, George Enescu, Nicolae Iorga și Ștefan Luchian. Putem spune că nici în prezent nu ducem lipsă de oameni foarte deștepți, care au adus numele orașului în marele clasamente ale lumii.
TRAGEDIE în noapte: Soț și soție găsiți morți în baie, ea avea doar 35 de ani
Sfârșit tragic pentru doi soți din județul Botoșani.
8.000 de EURO PENSIE pentru un fost magistrat, 10 lei pentru un alt botoşănean
Este greu de crezut, dar cea mai mare pensie de serviciu plătită la Botoşani este de nici mai mult, nici mai puţin de 38.245 de lei. Asta înseamnă circa 8.000 de euro pe lună, adică pe an, 96.000 de euro.
Apă până la genunchi, șobolani și țânțari: Zeci de botoșăneni nevoiți să suporte un FOCAR DE INFECȚII de ani de zile, pentru că nimeni nu îi ajută - FOTOGALERIE
Suntem în Botoșani, un oraș frumos și cu un aer curat, însă sunt și dedesubturi pe care puțini botoșăneni le cunosc. Unii dintre ei le știu, căci trăiesc într-un mediu infect din care pur și simplu nu pot să iasă.
Un tânăr a lovit intenționat un bărbat, l-a băgat în comă, și-a ascuns mașina sub coceni în curtea tatălui și a dispărut - FOTOGALERIE
Un conflict cum rar se poate vedea a avut loc sâmbătă seară, la Cătămărăști Deal. A început într-un bar și s-a terminat cu un bărbat în comă și cu celălalt căutat de Poliție.
Nu au nevoie de așa multe vacanțe! Sistemul de învățământ prin ochii unei tinere educatoare – Cât RĂU fac pauzele lungi copiilor
Nu avem forță de muncă, tinerii pleacă din țară, nu evoluăm, sistemul e învechit - sunt unele dintre propozițiile pe care le auzim zilnic în ultimul timp. Botoșaniul are tineri frumoși, deștepți și talentați. Acest lucru se poate observa uitându-ne la clasamentele de la olimpiadele școlare județene sau concursurile naționale și internaționale.
DEZVĂLUIRE: Consilier plătit din bani publici, ocupat cu ridicarea casei socrului marelui şef de la Judeţ
Astăzi, la Tribunalul Botoșani a fost o nouă înfățișare în procesul ce îi are inculpați pe Florin Țurcanu, fost președinte al Consiliului Județean și Aristomel Anușca, socrul său. A fost audiat unul dintre foştii consilieri de la cabinetul ex-preşedintelui Consiliului Judeţean și s-a cerut revocarea controlului judiciar pe care fostul şeful PNL Botoşani îl are deja de doi ani.
Scandal uriaș în PSD Botoșani: Macaleți a plecat la București cu demisia de la CJ în buzunar și s-a întors... președinte
Organizația județeană a social-democraților stă pe un butoi de pulbere, după ce conflictul latent dintre cele două mari tabere a izbucnit din nou. Totul s-a întâmplat după scandalul fără precedent care a avut loc în cabinetul prefectului între Dan Șlincu și Cezar Nicuță.
Parcările cu plată stau sub nămeți, șoferii puși să plătească locurile: Nu deszăpezim chiar după prima ninsoare - GALERIE FOTO
În municipiul nostru, multe parcări sunt cu plată, administrate de firma Eltrans. Dacă nu ți-ai plătit parcarea, ai putea să nu-ți mai găsești mașina așa cum ai lăsat-o. Însă, unii șoferi au decis să nu mai parcheze în aceste locuri, căci o dată cu ninsorile abundente, nici nu prea ai cum.
Vieți pierdute peste hotare: Călugăr singur pe lume MORT printre străini
Plecatul în străinătate a devenit pentru mulți botoșăneni o necesitate, fiind împinși peste hotare de sărăcie. Din nefericire însă mulți dintre ei își găsesc sfârșitul acolo, iar nu de puține ori sunt înmormântați pe meleaguri străine tocmai pentru că familiile lor nu au bani pentru repatriere.
Sindromul telefonului mobil: Copiii din Botoșani, captivi în lumea lor, la un pas de suicid
Trăim într-o eră a tehnologiei care ne cucerește de la cel mai mic până la cel mai mare. Copiii petrec din ce in ce mai mult timp pe telefonul mobil și tot mai puțin se joacă pe afară, citind o carte sau stând de vorbă cu părinții. Cu toate că tehnologia poate fi un aliat de nădejde în multe domenii, ea poate afecta în același timp relațiile de familie și poate împiedica buna dezvoltare emoțională si socială a unui copil.
Monument de importanță NAȚIONALĂ stă să cadă la Botoșani: NU sunt bani – GALERIE FOTO
Avem un oraș încărcat de istorie și cultură. Din păcate, unele monumente istorice mai au foarte puțin și se prăbușesc. Motivul nu uimește: nu sunt bani.
Unul dintre cei mai cunoscuţi patroni botoşăneni strânge semnături de referendum pentru limitarea bugetarilor la 10%: Să nu mă voteze!
Dreapta Liberală, unul dintre cele mai noi partide din România, a anunţat demararea acţiunii de strângere de semnături pentru iniţierea unui referedum care să limiteze numărul de angajaţi de la stat la 10% din total, susţinând că situaţia actuală a generat “o discriminare accentuată”.
Afacerile se PRĂBUȘESC iarna: Tarabe din piață, spălătorii și terase PUSTII - FOTOGALERIE
Cu siguranță, anotimpul rece nu este deloc pe placul afaceriștilor din județul nostru și nu numai. Vorbim mai ales de cei care dețin spălătorii, terase sau au un loc închiriat în Piața Centrală.
Instituția FANTOMĂ: Fără contabil, fără economist, fără director... înmulțește animalele - GALERIE FOTO
Oare câți botoșăneni au auzit de instituția publică denumită Oficiul Județean pentru Ameliorare și Reproducție în Zootehnie? Ce-i drept, nici nu le-ar fi tocmai ușor să afle.
kalapod.net%20
Şpăgi în spitale şi la salarii de 3.000 - 4.000 de euro, vinovaţi sunt scoşi tot bolnavii: Se simt datori să dea
Deși salariile în sectorul sanitar au crescut considerabil în ultimul an, botoșănenii și românii în general nu renunță la a mai oferi personalului medical „mici atenții”.
corect judecatori, bolnavii trebuie tratati de medicii de specialitate cand sunt vii, nu de Florariu, etc. sau poate de medicii legisti , la aia se deconteaza tot, nu mai trebuie internari de zi sau noapte, nu ? oare asta Florariu, reclama de pe tramvaie ...si altii cred ca ar trebui sa ia decontari de la CAS, ce ziceti. In perioada embargoului vedeti cum a supravietuit poporul cubanez dpdv a sistemului medical si dupa aceea sa discutati, vedeti cat au prevazut in PIB pt. sanatate , etc.
30 octombrie 2018, 16:16
Nu ai asigurare mori cu zile asta se traduce ca daca nu contribui cu bani la hotii din CAS nu beneficiezi de contoale gratis !
30 octombrie 2018, 11:27
CAS o institutie publica de mâncat bani publici, aloo CAS mergi la bucuresti si la crestia firea pandele ca si ea arunca de aiurea cu bani publici!si decontarile de la CAS de prin ialomita si calarasi cum au fost?
30 octombrie 2018, 10:10
missgrey.ro
StarShinerS.ro
Sondaj
Ce fel de transport public vă doriți în municipiul Botoșani?
Cu tramvaie noi
Cu autobuze electrice
Cu microbuze
O combinație între primele trei variante
Declaraţia zilei
”Am creat acest grup (pe Facebook - n.r.) tocmai pentru a fi mai eficienţi. Nu mai sun pe fiecare în parte, nu se pierde timpul. Folosim şi telefonul, evident, dar atunci când este nevoie. Pe de altă parte poate nu uită nimeni ce ...
StarShinerS.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.7480 lei
USD
Dolarul SUA
4.1981 lei
CHF
Francul elveţian
4.1805 lei
GBP
Lira sterlină
5.4269 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7887 lei
XAU
Gramul de aur
179.3925 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2447 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4915 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9866 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1684 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1845 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6363 lei
Vremea
astăzi
Botosani
4.4 o C
Dorohoi
3 o C
Bucecea
4.4 o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
3 o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.