Știrea zilei
MEGA-EXCLUSIVITATE: Nova Apaserv călcată o zi întreagă de DNA, procurorii au plecat abia seara cu actele unei afaceri de jumătate de milion euro – VIDEO & GALERIE FOTO

Procurorii anticorupție au poposit joi dimineață la compania de apă și canalizare a Consiliului Județean Botoșani, unde au stat tocmai până în jurul orei 20:00. Trei cadre de la DNA Suceava au venit la noul sediu al SC Nova Apaserv SA de la fostul complex comercial Tratoria.

Mutarea sediului societății anchetată de procurorii anticorupție

Au solicitat mai multe documente pentru achiziții recente efectuate de societate, vizat fiind în principal contractul semnat cu SC Tratoria Trade SRL. Astfel, au stat o bună bucată de timp la compartimentul de achiziții, pentru ca, pe la ora 18:00, la cel economic zeci de dosare să fie împrăștiate pe jos. Acțiunea de la SC Nova Apaserv SA a fost confirmată de conducerea DNA Suceava.

”Pot să confirm oficial, documentele vor fi supuse verificării de către specialistul nostru și cu timpul vom anunța mersul anchetei. Este vizat contractul privitor la sediul în care s-au mutat. Este verificată și partea de conflict de interese”, a declarat procurorul Mihaela Mihai, șeful DNA Suceava.

Conflictul de interese confirmat de documentele ridicate

Ridicările de documente privitoare la mutarea sediului SC Nova Apaserv SA vine la opt zile după ce Botoșăneanul a făcut public faptul că un membru al consiliului de administrație a depus o plângere, dar la Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoșani și nu la DNA, pentru conflict de interese în închirierea noului sediu.

Suspiciunile ar fi fost confirmate de documentele ridicate, dar și de martorii audiați în cursul anchetei. Identitatea acestora nu poate fi dezvăluită în contextul în care persoanele care vor avea calitatea de învinuiți au garantat dreptul la apărare. De asemenea, ancheta va avea mai multe paliere, motiv pentru care mai multe informații ar urma să fie dezvăluite publicului în toamnă. Nu este exclusă însă inclusiv audierea lui Florin Țurcanu, președintele CJ Bootșani în mandatul căruia s-a perfectat afacerea.

 

O afacere de jumătate de milion de euro

SC Nova Apaserv SA a închiriat pe şapte ani şi două luni o suprafaţă de circa 1.500 mp din clădirea Tratoria pentru care plăteşte o chirie lunară de 5.900 de euro, fără TVA. Cumulat, întreaga afacere se ridică la circa 500.000 de euro, la care se adaugă TVA. Din comisia de evaluare a ofertelor a făcut parte și Neculai Gheorghincă, fost director adjunct la SC Nova Apaserv SA, care atunci și acum a fost și este jurist la SC Tratoria Trade SRL.

Procurorii DNA au părăsit sediul SC Nova Apaserv SA în jurul orei 20:00, cu un Logan și un BMW, lumina în biroul directorului Gabriel Cîrlan rămânând aprinsă, iar unul dintre paznici încercând să interzică jurnaliștilor de la Botoșanăneanul să facă poze.

Sergiu BĂLĂȘCĂU
Gabriela ERDIC

 

DNA la Nova Apaserv Botosani from Echipa Botosaneanul on Vimeo.

[[readotherarticle:botosaneanul.ro:30512:Tratoria, încă o afacere „cinci mii pe lună” la judeţ ]]

 

Summer Fest-ul verii 2019 s-a terminat cu o sumedenie de copii pierduți, o horă a Diasporei și o trupă care a electrizat parcul – GALERIE FOTO & VIDEO
Au fost patru zile, unele mai reușite, altele cu mai puține pretenții în care cel mai fierbinte loc al orașului a fremătat la propriu. Vara lui 2019 se încheie cu un Summer Fest care va rămâne în memoria tuturor care s-au distrat aici ca fiind a lui Smiley, Superchill, DJ Project, Vunk, Proconsul sau Hara.
Cornișa, o oază de lumină! Puzderie de oameni la marginea orașului în noaptea de sâmbătă, au venit și suceveni și ieșeni – GALERIE FOTO
A doua zi de distracție în cadrul Summer Fest a atras din nou mii de botoșăneni dar și persoane din alte județe. Dacă la scenă nu a fost la fel de multă animație asemenea primei seri, în schimb în parcul de agrement Cornișa era un furnicar de oameni.
Isterie în miez de noapte cu Smiley: concert cu o puzderie jandarmi și polițiști locali, s-au montat pe loc garduri – VIDEO & GALERIE FOTO
Prima seară de la SummerFest Botoșani 2019 s-a încheiat într-o atmosferă de isterie generală. Iar responsabil pentru crearea acesteia a fost Smiley, artist care i-a făcut pe copii să se manifeste ca adulții, iar pe părinții lor să dea în mintea celor mici.
Distracție nebună în noapte cu două artiste din Moldova: inimi din umbrele, tatuaje și multă muzică, totul la 1.500 de euro – VIDEO & GALERIE FOTO
Summerfest 2019 de la Cornișa AquaPark & Sports a fost precedat joi de o distracție pe cinste la câțiva kilometri de Botoșani. La Stăuceni mai exact, acolo unde Primăria a organizat o nouă ediție a zilei comunei.
Mașinile șoferilor inconștienți vor fi RIDICATE, tramvaie blocate de 11 ori în jumătate de an
Regulamentul privind circulația rutieră în municipiul Botoșani cuprinde și o prevedere prin care autoturismele care împiedică accesul ambulanțelor sau pompierilor să poată fi relocate.
Marea ȚEAPĂ a pensiilor speciale pentru primari și viceprimari
Impactul financiar al pensiilor speciale pentru botoșănenii care au ocupat funcții de demnitate publică în trecut va fi unul de nivel minimal. Probabil că la un buget local de comună sau în alte orașe din țară efortul va fi unul simțitor, însă la Primăria municipiului Botoșani clar nu va fi considerat drept o piatră de moară. Cel puțin într-o primă etapă.
Eusebiu, prietenul lui Dumnezeu: Putem deschide foarte mulţi ochi, chiar dacă îi avem închişi pe-ai noştri, şi să facem lumea să vadă - FOTO&VIDEO
Este ghiduș, hâtru și cu toate acestea de un bun simț care îi conferă un aer aristocrat. Mâna care se sprijiină de brațul mamei nu este un semn de neputință, ci unul de împreună-umblare prin lume. Eusebiu Cristian Toma este o carte deschisă. Din care alegi ceea ce ți se potrivește. Și așa, doar așa, încep frumoasele călătorii.
ALARMĂ la un amanet din zona centrală: Un bărbat prins cu euro falși, poliția la fața locului - FOTOGALERIE
Apel la 112 după ce un bărbat s-a prezentat la un schimb valutar cu niște euro. 
Directoarea politică de la Prefectură își așază viitorul, o PSD-istă consilier județean se pregătește și ea pentru alt post în instituţie
Seria angajărilor în instituțiile publice de la Botoșani a unor persoane care fac parte din principalul partid aflat la guvernare continuă fără sfială. În ciuda numeroaselor semnale că, poate, a fost depășită o anumită limită.
Un botoșănean, locul I în lume!! Sebastian ne dezvăluie REȚETA succesului: Un mix între ceea ce cunoşti și ceea ce mai ai de încă de descoperit
Cinci medalii internaționale, o pasiune care e pe cale să devină profesie și un viitor care se anunță a fi strălucitor. Botoșăneanul Sebastian Cojocariu este doar unul dintre tinerii acestei țări care ne dau speranțe că România este mai mult decât ce vedem zilnic în arena publică.
PSD-istul care era să fie „cel mai tânăr director” a rămas simplu inspector: Nu au condus nici măcar o căruță la viața lor dar se văd deja directori
Ghinionistul anului 2019 este de departe tânărul Andrei Beilic, membru PSD în organizația de tineret și care era să fie directorul unei instituții de la Botoșani. Nu una mare și cu un număr generos de salariați, însă titulatura ar fi fost oricum de șef.
O instituție publică de la Botoșani NU are șef
O instituție publică de la Botoșani a rămas fără director de la jumătatea lunii iulie.
DISPĂRUȚII Botoșaniului: TREI femei și PATRU bărbați au intrat „în pământ”, cea mai veche dispariție este din urmă cu 36 de ani
Adeseori polițiștii botoșăneni fac apel la populație pentru găsirea unei persoane care este dată dispărută de familie. În cele mai multe dintre cazuri, cei dragi lor sunt găsiți și de cele mai multe ori este vorba despre plecări voluntare ale celor care pur și simplu vor să se rupă cu totul și definitiv de mediul familial.
A murit Sorina, fetița cu un cățel alb, din Dorohoi: Îmi doresc că rândurile astea să miște ceva - FOTOGALERIE
Sorina, fetiţa cu un căţel alb, s-a stins după mulți ani de suferință. Copila din Dorohoi i-a impresionat pe toți cei care au cunoscut-o, iar asistenta de la spitalul din București a transmis un mesaj tulburător prin care, spune ea, vrea să ajungă la inima oamenilor care lucrează în sistemul sanitar.
Minunea cu nume de sfântă de la Botoșani: 'Ne-am dorit foarte mult un copil şi am înfiat o fetiţă' FOTO&VIDEO
Şase ani de căsnicie şi o dragoste pe care cei doi nu se sfiesc să o mărturisească, mai ales prin cântec.
MĂRIUCA, fetița care s-a rugat să cânte cu copiii de pe stradă: Nu fiţi trişti, eu urc treaptă cu treaptă - FOTO&VIDEO
Are abia 8 anișori și multe premii în concursuri naționale și internaționale. Cântă în română, italiană, spaniolă, engleză și franceză. Fetița cu nume de poveste știe că muzica înseamnă mai mult decât a învăța versuri și note. Muzica este uneori un vis, alteori împlinire.
Medic botoşănean, unul dintre cei mai cunoscuţi oncologi din România: În boala aceasta nu poți spune niciodată ”s-a terminat” - VIDEO
Este fiul unui cunoscut om de cultură din Botoșani, iar mama sa a educat generații întregi de copii.
Tramvai de la Eltrans tras pe dreapta de Poliție, vatmanului i s-a reținut certificatul de înmatriculare – FOTOGALERIE cu „neregulile” tramvaiului
Situație mai puțin obișnuită în municipiul reședință de județ. În cursul zilei de joi, 25 iulie 2019, un echipaj de la Biroul Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) a oprit în trafic un mijloc de transport ce aparține societății Eltrans.
SCANDAL pe Calea Națională: Bărbat în scaun cu rotile înconjurat de polițiști, totul ar fi pornit de la o femeie – FOTO&VIDEO
Zona centrală a municipiului a fost înțesată de polițiști miercuri, 24 iulie 2019, după ce un bărbat recalcitrant a adresat injurii unei femei.
Prefectul și-a angajat consilieră de 26 de ani: Am început ca vânzător și am lucrat la d-na senator Doina Federovici
Prezență „proaspătă” în echipa de conducere a actualului prefect Dan Șlincu, începând cu data de 23 iulie 2019. O tânără de 26 de ani a fost angajată pe post de consultant. 
Există o frăție între primărie, asociații de proprietari şi modern calor. Escrocheria e prea mare ca să scape basma curată cu toate hotărârile judecătoreşti cu care se laudă mc-ul. Asociaţiile de proprietari s-au făcut cu hot. jud. nu conform legii, la fel şi impunerele la plată a celor cu ct de apartament. De când hot. jud. înlocuiesc o lege?
26 iunie 2015, 21:59
Dar cand va veni si randul AGAPIEI DENISA= SCORPIA de la Modern Calor, cea care este susppecta si inculpata in "N" dosare!?!?Consiliul LOCAL + Consiliul de Administratie al Modern Calor are datoria fata de BANUL PUBLIC + Botosaneni de a lamuri si actiona conform legii, fata de acesta INFRACTOARE!!??Daca veti fi curiosi, veti observa ca inclusiv DECLARATIA DE AVERE SI INTERESE nu doreste sa fie publicata (deci ascunsa!!), data limita fiind 15.06.2015!! PENALA + ECHIPA EI DE MAFIOTI CONTINUA SA -SI FACA MENDRELE!!!!Politia + DNA = scapatine de inpostoare!!
26 iunie 2015, 13:46
Ore ajunge DNA - ul și la țurcanu?
26 iunie 2015, 09:14
Sondaj
V-a plăcut SummerFest-ul organizat la Parcul Cornișa?
Da
Nu
Nu am participat
Declaraţia zilei
"Nu cred că Aristidis poate fi folosit pe acel post. E o glumă, e incredibil. Treaba lor ce vor să facă, dar eu știam că doar în stânga poate evolua. N-a jucat niciodată fundaș central la noi, nici măcar în pregătiri! Nici în ...
astratex.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.7216 lei
USD
Dolarul SUA
4.2706 lei
CHF
Francul elveţian
4.3268 lei
GBP
Lira sterlină
5.2121 lei
JPY
100 de yeni japonezi
4.0058 lei
XAU
Gramul de aur
205.4478 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2385 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4384 lei
AUD
Dolarul Australian
2.8854 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2064 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1833 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6333 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.