Știrea zilei
Mici latifundiari, colecționari de bijuterii sau mașini vechi ori persoane doar cu apartament – AVERILE candidaților la președinția Consiliului Județean Botoșani

Nouă botoșăneni au intrat în cursa electorală pentru a câștiga președinția Consiliului Județean Botoșani. Politicieni cu notorietate mai mică sau mai mare în spațiul public botoșănean, oameni care au agonisit de-a lungul anilor sau care se compară la averi cu simpli cetățeni.

Candidații la funcția de președinte CJ sunt următorii:

 

  • Corneliu Popescu (Partidul Mişcarea Populară),
  • Bogdan Dăscălescu (Partidul Alianţa Liberalilor şi Democraţilor),
  • Corneliu Furtună (Alianţa Împreună pentru Botoşani Partidul Verde- PNŢCD),
  • Mihaela Huncă (Partidul Pro România),
  • Andrei Drancă (Alianţa USR PLUS),
  • Costel Şoptică (Partidul Naţional Liberal),
  • Doina Federovici (Partidul Social Democrat)
  • Constantin Rotaru (Partidul Puterii Umaniste- social liberal)
  • Daniel Doctorescu (Partidul România Mare)

 

 

Fiecare dintre cei nouă, și-a depus la dosarul de candidatură și declarația de avere, în unele cazuri bogată în altele, săracă de-a dreptul.

 

 

Constantin Rotaru – candidat la președinția CJ Botoșani din partea PPU-SL (foto sus)

 

Unul dintre aspiranții la fotoliul de președinte al Consiliului Județean este Constantin Rotaru care candidează din partea PPU-SL.

 

Declarația sa de avere este extrem de... săracă în sensul în care umanistul botoșănean are trecut doar un apartament cumpărat în 2014, celelalte rubrici fiind goale. Nu deține autoturism personal, nu are credite sau depozite bancare și nu a completat nimic nici la rubrica dedicată soției.

 

 

La polul opus, dacă vorbim strict despre primul candidat enumerat din lista celor 9, se află Corneliu Furtună, liderul de ani de zile al țărăniștilor atât câți mai sunt în județul Botoșani.

 

În prezent politicianul candidează la președinția CJ din partea Alianţei Împreună pentru Botoşani Partidul Verde- PNŢCD.

 

Deține mai multe terenuri obținute prin acte de moștenire: aproape 2 hectare la Ungureni, puțin peste un ha la George Enescu, 1 hectar la Dângeni, alte 5 la Durnești.

Mai are și suprafețe de teren cumpărate în Durnești, comuna Rediu județul Iași precum și 850 mp în municipiu.

 

Împreună cu soția este proprietarul unei case și a două apartamente, cumpărate sau moștenite.

Corneliu Furtună, se poate spune că este un colecționar de autovehicule. Deține un mic parc auto compus dintr-un Mercedes Benz G din 2008, un Mercedes Benz ML din 2009, Aro M461 din 1974, un Suzuky Jimny din 2001 și o motocicletă Suzuki din 1995.

 

Mai deține bunuri sub formă de metale prețioase, respectiv bijuterii: un ceas de damă platină cu diamante, ceas de damă din aur 21 k și un ceas bărbătesc, toate la o valoare de peste 10.000 de euro.

Corneliu Furtună a economisit de-a lungul anilor și are depozite bancare în lei și valută de 31.500 lei și 2.400 de euro dar și fonduri proprii plasate în investiții.

 

Atât el cât și soția lucrează în sistemul educațional, el având un salariu anual de 65.529 de lei, iar soția realizând venituri de 51.600 de lei, pe an. La bugetul familiei se mai adaugă venituri din chiriile apartamentelor deținute de familie, de peste 5.000 de euro anual dar și o sumă de 5.000 de lei din activități agricole.

 

 

Corneliu Popescu – candidat la președinția CJ din partea PMP

 

 

Fostul senator liberal își petrece majoritatea timpului în mediul rural, în aer curat, la Sulița, comuna sa natală, unde deține trei loturi de teren în suprafață totală de peste 10 hectare.

 

Tot la Sulița este proprietarul unei case de locuit de 252 mp dar și a unui spațiu de producție. Conduce un Ford Focus din 2005 și deține și o autoutilitară.

Și familia Popescu are bijuterii în valoare de 8.000 de euro.

 

Corneliu Popescu își rulează lichiditățile și are astfel plasamente sau investiții directe în sumă de 254.298 lei, dar și un credit bancar de aproape 50.000 de euro.

Salariul său anual este de 26.064 lei.

 

 

Doina Federovici, candidat la președinția CJ din partea PSD Botoșani

 

Și senatorul PSD are legătură cu comuna în care s-a născut fiind parte dintr-un act de moștenire pentru un teren și o casă situate la Coșula.

 

În municipiul Botoșani familia Federovici este proprietara unui apartament iar autoturismul de care se folosește este un BMW X3, achiziționat în anul 2018.

Doina Federovici a economisit și are două depozite bancare de 80.119 lei și 25.000 de lei dar și trei credite cu valori de 15.000, 25.000, 90.000 lei.

 

Indemnizația sa anuală în Senatul României se ridică la suma de 147.956 de lei. Soțul său lucrează în mediul privat și are un venit anual de 15.348 de lei.

 

 

Daniel Doctorescu – candidat la președinția CJ din partea PRM

 

 

Candidatul partidului lăsat moștenire de Corneliu Vadim Tudor deține un apartament în municipiu cumpărat în anul 2007 și conduce un VW din 2001.

 

Lucrează la Elsaco unde are un venit de 60.000 de lei, iar soția este angajată la Nova Apaserv cu un salariu anual de 40.000 de lei.

 

 

Andrei Drancă, candidat la președinția CJ

 

 

Nici candidatul din partea Alianței USR-PLUS nu este foarte avut.

 

În declarația de avere completată pentru alegerile locale din 27 septembrie 2020 are trecute un apartament cumpărat în anul 2015 și două mașini: un VW din 2006 și un Land Rover din anul 1999.

 

Andrei Drancă este dator la bancă cu suma de 38.000 de euro și are un salariu anual de 28.800 de lei. La acești bani se adaugă o sumă de 10.800 de lei obținută din închirierea unui bun.

 

 

Bogdan Dăscălescu – candidat la președinția CJ din partea ALDE Botoșani

 

 

Un mic latifundiar cu suprafețe generoase de teren la Bucecea dar și în comuna Mihai Eminescu sau localitatea Slătioara din Suceava. Este proprietarul unei generoase suprafețe de 77.300 mp teren agricol sau intravilan.

 

Mai deține un spațiu comercial de producție la Bucecea și o casă de locuit în Botoșani. Familia Dăscălescu conduce un BMW X3 din 2011 și o Toyota RAV4 din 1998.

Anul acesta a vândut un Mercedes pentru suma de 38.000 de euro.

 

Depozitele bancare ale familiei Dăscălescu sunt de 32.600, 9.700, 15.000, 28.000 de lei. Bogdan Dăscălescu a trecut în declarația de avere și creditele bancare contractate, de 24.400 lei și 30.900 lei.

 

Soția sa are un venit anual de 15.607 lei și mai obține 10.000 de lei din creșterea păsărilor.

 

Anul trecut, Bogdan Dăscălescu s-a aflat în concediu paternal fiind unul dintre „tații de lux” la capitolul indemnizație pentru creșterea copilului, grație veniturilor realizate la Bruxelles. A avut astfel o indemnizație lunară de aproximativ 8.500 de lei, totalizând într-un an o sumă de 102.000 lei. Soția sa care s-a ocupat de firma familiei a stat o singură lună în concediu maternal cu o indemnizație de 10.000 de lei.

 

 

Costel Șoptică – candidat la președinția CJ din partea PNL Botoșani

 

Președintele PNL Botoșani este deținătorul unui teren intravilan în municipiul Botoșani în suprafață de 2.000 mp dar și a unei case de locuit, bunuri ce revin copiilor săi.

 

Este unic acționar la General TopCom SRL unde are acțiuni de 370.860 de lei.

Indemnizația sa de senator este de 141.636 lei.

 

Acestea sunt singurele bunuri care apar în declarația de avere a senatorului liberal, cel mai probabil celelalte fiind trecute pe persoană juridică iar în acest caz nu există obligativitatea de a fi făcute publice.

 

 

Mihaela Huncă – candidat la președinția CJ din partea Pro România

 

Fost inspector școlar general, actualul deputat trecut de la PSD la Pro România deține un teren intravilan în municipiul Botoșani în suprafață de 184 mp.

Mai are în proprietate o casă de locuit și o Skoda Superb.

În decursul anului trecut i-a donat fiului un teren de 180 mp și o clădire.

 

Mihaela Huncă are datorii de 70.000, respectiv 40.000 de lei.

 

Indemnizație sa deputat se ridică la suma de 131.412 lei și mai obține venituri din activitatea de profesor la Liceul cu Program Sportiv în valoare de 1.114 lei.

loading...
Ce și pe cine votăm pe 27 septembrie 2020? Oferta politică pentru Primărie și Județ: CANDIDAȚII analizați prin ochi de foști jurnaliști, sindicaliști sau afaceriști

 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
1 din 5 botoșăneni testați, pozitiv la Covid! S-a lăsat garda jos, pacienți care NU CRED în coronavirus, ajunși la spital în stop cardiorespirator
La sfârșitul săptămânii trecute la Botoșani s-a înregistrat recordul de îmbolnăviri a pacienților infectați cu SARS-COV-2.
VIAȚĂ de student din Botoșani în vremea COVID: Ferindu-ne de virusul pandemiei, mulți dintre noi am sfârșit trăind în adevărate focare de infecție psihică
Au plecat la drum cu speranța că își vor îndeplini visul de a deveni profesor, avocat, medic, informatician, psiholog. În luna martie li s-a spus că, pentru siguranța lor, este mai bine să se întoarcă în satele, în orașele lor, pentru a reveni în toamnă în campusurile universitare.
E cam gata și LISTA PSD pentru PARLAMENT: S-a tăiat în carne vie, câteva surprize de proporții
După ce PNL și USR-PLUS și-au stabilit candidații pentru Parlament, social-democrații botoșăneni se află la rândul lor în faza finală a definitivării listelor pentru scrutinul din 6 decembrie 2020. Ca și în cazul liberalilor, discuțiile s-au purtat într-un grup extrem de restrâns și tot ca la peneliști, nici liderii județeni ai PSD nu au făcut publice persoanele care s-au înscris în cursa internă.
Luptă la baionetă pentru Parlament în PNL: A intrat și Flutur în joc, s-a pus la bătaie și postul de prefect
Până la sfârșitul săptămânii, conducerea națională a Partidului Național Liberal trebuie să voteze listele de candidați la Parlament pentru toate județele, însă la Botoșani liderii organizației încă nu au căzut de acord asupra componenței acestora.
Criză de vaccinuri antigripale la Botoșani! Nu se găsesc în farmacii, medicii de familie au liste de așteptare cu sute de persoane
Criza pandemică declanșată în primăvara anului 2020 și în țara noastră a determinat populația să caute vaccinurile antigripale, mai ales pentru a nu se regăsi în situația de a ajunge la spital, iar o simplă răceală să fie confundată cu nedoritul coronavirus.
Covid la Botoșani: Ultimii pozitivi s-au infectat la petreceri private, și-au contaminat și copiii! Botoșani, aproape de pragul critic
Autoritățile sanitare de la Botoșani au raportat marți, 13 octombrie 2020 un număr de 31 de noi cazuri de pacienți care au contactat boala cauzată de virusul SARS-COV-2. Cu o zi înainte fuseseră 30 de cazuri. La acestea se adaugă și două decese.
Business-ul anului: Mihaela Borcea a venit la Botoșani și a vândut Hotel Premier unui afacerist din Dorohoi
Într-o perioadă marcată de pandemie și de mari probleme economice, la Botoșani a avut loc poate cea mai mare tranzacție imobiliară a anului.
Revoluționar botoșănean lăsat fără titlu de președintele Iohannis pentru că a turnat la Securitate
La mai bine de 30 de ani de la evenimentele care au dus la prăbușirea regimului comunist, un botoșănean a rămas fără titlul de revoluționar primit, cel puțin teoretic, pentru meritele avute în victoria revoluției.
Medic stomatolog din Botoșani obligat de judecători să plătească DAUNE materiale și morale unui pacient
Mai rar, însă există și cazuri de malpraxis pedepsite în instanțele de judecată, iar un exemplu de acest fel vine de la Botoșani.
Loading...
3 pe un loc la PNL pentru Parlament, s-a dat deja un vot pentru primele poziții cu rezultate umilitoare pentru câțiva grei din partid
La zece zile după alegerile locale, liberalii botoșăneni au demarat pregătirea celor parlamentare și au votat deja un draft al listei de candidați.
Dosar penal la Parchet: candidat la Primărie acuzat că a încercat să se voteze singur de 8 ori
Plângerea penală a fost făcută la două zile după desfășurarea alegerilor locale din 27 septembrie 2020 și îl vizează pe unul dintre candidații la o primărie din Botoșani.
Flutur, scrisoare explozivă în PNL: Pur și simplu ne-au măcelărit / Nu m-am bucurat de susținerea partidului în aceste zile grele
Primarul încă în funcție al municipiului Botoșani își acuză colegii liberali că, direct sau indirect, au contribuit la pierderea alegerilor locale și la situarea sa pe locul al doilea în cursa de la municipiu, cel puțin până la renumărarea voturilor, dacă operațiunea aceasta va mai avea loc vreodată.
Iată SECȚIILE unde Biroul Electoral a decis renumărarea TUTUROR buletinelor pentru primar: cine-i liderul și câte voturi au Flutur & Andrei
Biroul Electoral de Circumscripție Municipală (BECM) nr. 1 Botoșani a decis miercuri, 30 septembrie, renumărarea voturilor în 18 secții de votare din municipiu, de pe buletinele pentru primar.
ZIUA A PATRA după alegerile locale! Nu avem primar ales, război cu contestații și plângeri penale, se vorbește deja de anularea scrutinului – VIDEO
Este o situație fără precedent la Botoșan, după desfășurarea alegerilor locale din 27 septembrie. La acest moment, deși Cosmin Andrei este teoretic viitorul primar al municipiului reședință de județ, la o diferență extrem de mică de voturi de contracandidatul său, edilul șef în funcție Cătălin Flutur, rezultatul votului poate lua o întorsătură radicală.
Loading...
Gata noua configurație politică a CJ, PSD e la mâna lui Țurcanu sau Huncă pentru vicepreședinți – LISTA noilor consilieri
Dacă la Primăria Botoșani lucrurile sunt departe de un deznodământ, la Consiliul Județean sunt practic clarificate. Și nu doar ca președinte al Consiliului Județean, care este cunoscut încă din noaptea alegerilor, ci și în privința componenței plenului CJ.
Noaptea de coșmar din PNL care a pus capăt teatrului Șoptică - Flutur: S-au căutat degeaba unul pe celălalt – GALERIE FOTO
În urmă cu opt zile, Botoșaniul a avut parte de o noapte electorală cum n-a mai fost după revoluție. Dacă de obicei pe la 22:00 se știa deja cine este primarul, de această dată nu s-a știut nici la 23:00, nici la miezul nopții, nici la 1 și nici măcar la 1:30, tensiunea fiind insuportabilă.  
Noaptea cea mai grea! Sediul PSD a trăit în amorțire ore în șir, mult-așteptata bucurie amânată de „trauma Geoană” – GALERIE FOTO
Înainte de ora 21:00, când se conturează imaginea rezultatelor alegerilor la televiziunile naționale, la sediul PSD Botoșani din strada Cuza Vodă era neașteptat de liniște. Mai ales că, pe parcursul zilei, semnalele unei victorii au fost multe și dătătoare de speranță.
Diferență infimă în favoarea lui Andrei, funcția de primar se joacă la contestații
Numărătorile paralele efectuate noaptea trecută de PSD și PNL îl dau câștigător al Primăriei Botoșani pe Cosmin Andrei.
ALEGERI LOCALE 2020: Primarul Flutur s-a trezit cu noaptea în cap să meargă la vot, a primit două buletine greșite: Ziua bună se cunoaște de dimineață FOTO&VIDEO
Cătălin Flutur, primarul municipiului reședință de județ, împreună cu soția sa, Gabriela, au votat la deschiderea secțiilor de vot, la ora 7:00, la Liceul de Artă ”Ștefan Luchian”.
Cazul UNIC al omului de afaceri diagnosticat cu COVID-19 și operat pe creier: Este eroul nostru! – GALERIE FOTO
Despre cazul său, medicii care l-au tratat spun că este unul unic. Diagnosticat cu COVID-19, a fost supus unei intervenții chirurgicale pe creier. A părăsit spitalul după 54 de zile, complet vindecat. Omul de afaceri și-a reluat activitatea, iar experiența prin care a trecut a fost pentru el și pentru cei care i-au fost alături o lecție de viață.
Voi vota pe actualul primar, Catalin Flutur, om cu prestanta, intreprinzator, la nevoie m-a ajutat, pentru asta ii multumesc, ceilalti niste mincinosi !
12 septembrie 2020, 20:41
Un respect deosebit îl am pt profesorii Popescu, Hunca și Soptica, restul .......,..,,,.
28 august 2020, 13:20
A învățat "rotaru" să scrie?Se pare că a ajuns în clasa a XI - a...La anul se poate înscrie în sfârșit să susțină Bacalaureatul.Dar mașina cu care circulă a cui este?Aaaaa....scuze a lui Dante!Pamflet!
28 august 2020, 12:40
De casa și terenul din Cătămărăști nu scrie nimic doamna Huncă.
28 august 2020, 09:47
Pt. ciuma roșie: # fără proști în funcții publice! Ați nenorocit acest județ 30 de ani și l-ați dus pe ultimul loc din țară. RUȘINE!!!
28 august 2020, 09:40
astratex.ro
Sondaj
Credeți că o vom duce mai bine după alegerile din 27 septembrie?
Da
Nu
Va fi la fel
Declaraţia zilei
 „Am trecut din nefericire la faza în care trebuie să consideram fiecare contact suspect. Asta e adevărul. Cel mai îngrijorat sunt că baricada pe care am construit-o în Urgență poate ceda, și atunci toți bolnavii, ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8731 lei
USD
Dolarul SUA
4.1224 lei
CHF
Francul elveţian
4.5473 lei
GBP
Lira sterlină
5.3888 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9325 lei
XAU
Gramul de aur
252.3262 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2412 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3352 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9430 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1294 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1786 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6549 lei
Vremea
astăzi
Botosani
12.2 o C
Dorohoi
12.2 o C
Bucecea
12.2 o C
Darabani
12.7 o C
Saveni
12.2 o C
Ştefăneşti
10.9 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.