Știrea zilei
Minune? Preotul care timp de doi ani a intrat zi de zi în toate secțiile spitalului și nu s-a îmbolnăvit: S-o fi gândit Dumnezeu că are cineva treabă cu mine - VIDEO

Au fost la Botoșani preoți care în pandemie au contactat virusul, iar unii au făcut forme grave ale bolii, fiind nevoiți să stea în spital și apoi în concediI medicale câteva săptămânii. Unii s-au aflat aproape de moarte și cei dragi lor au făcut apel către credincioși să se roage pentru sănătatea lor.

”Noi nu am avut Covid, din familia mea nimeni nu a avut Covid”


Alții au avut soțiile grav bolnave, iar părintele Grigore Diaconu chiar și-a pierdut-o.


Oarecum paradoxal însă, preotul care a fost cel mai mult expus riscului de a se îmbolnăvi nu a luat temutul virus.


Vorbim despre preotul misionar Cristian Buhaciuc, care în cei doi ani de pandemie a intrat aproape zi de zi în Spitalul Județean, inclusiv în secția de contagioși de lângă Mănăstirea Popăuți, unde erau internați cei cu Covid.


Invitat Joia Mare la o nouă ediție ”Botoșăneanul TV”, părintele a povestit că nu i-a fost frică. Și chiar dacă l-ar fi încercat un astfel de sentiment, tot ar fi continuat să meargă în marea unitate medicală pentru că nu ar fi putut priva pacienții de serviciile religioase pe care le solicitau.


”Noi nu am avut Covid, din familia mea nimeni nu a avut Covid. Sunt două spitale la care lucrez: Spitalul de Urgență Mavromati și Spitalul de Infecțioase. Spitalul de Infecțioase a fost plin. Și Mavromati a fost la un moment dat plin. În fiecare zi am intrat, îmbrăcat cum ați văzut, la persoane cu Covid. Cu atmosfera de acolo, cu toate de acolo, însă în mintea mea n-am gândit niciodată că, dacă ating clanța aceasta s-ar putea să mă îmbolnăvesc și dacă pun papucul în picioare... și într-o frică din aceasta. În primul rând, când apar stresul și frica scade imunitatea noastră și ne îmbolnăvim tocmai de aceea, că suntem fricoși”,


Cristian Buhaciuc, preot misionar Protopopiatul Botoșani.

 

”Un om, când cere asistență religioasă și când este în pragul morții, eu ce să-i spun? Că nu mă pot îmbrăca fiindcă am copii acasă?”


A relatat că, atât cât s-au făcut cursuri în format clasic, soția sa, care este cadru didactic la Școala Gimnazială 7, a ținut orele și nu a contactat virusul. La rândul lor, cei trei copii pe care îi au, au mers la școală fără a se îmbolnăvi.


”Am văzut fel de fel de situații în spital, chiar și din personal, și dintre bolnavi, oameni foarte tari care au spus: și dacă mi se întâmplă nu este nici o problemă. Și au trecut prin boală o dată și încă o dată și au rămas la fel. Totul ține de bărbăția noastră, până la urmă, și de dorința noastră de a-l sluji pe celălalt. Ce puteam să fac? Un om, când cere asistență religioasă și când este în pragul morții, eu ce să-i spun? Că nu mă pot îmbrăca fiindcă am copii acasă? Că m-aș duce, dar am copii acasă?”,


Cristian Buhaciuc, preot misionar Protopopiatul Botoșani.

 

Sibiu, Vânători, Botoșani...


A povestit că în spital s-a lăsat pe mâna cadrelor medicale, care l-au îmbrăcat și dezinfectat pentru a preveni pe cât posibil să ia boala.


”S-o fi gândit Dumnezeu că are cineva treabă cu mine, nu știu...”,


Cristian Buhaciuc, preot misionar Protopopiatul Botoșani.


Absolvent al Facultății de Teologie „Andrei Şaguna” din cadrul Universității „Lucian Blaga” Sibiu, a fost preot la Parohia ”Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Vânători în perioada 2008 - 2018. Din 2018 a devenit preot misionar de caritate la Spitalul Județean de Urgență Mavromati Botoșani, iar din 2021 este și   misionar protopopesc la Protopopiatul Botoșani.

 

loading...
Preotul care merge în spital la orice oră din zi și din noapte și aduce speranță bolnavilor: Nu ai cum să nu empatizezi
Ajutorul dat ucrainenilor prin ochii unui preot misionar: Noi ce ar fi trebuit să le spunem: «aaa, dacă ești cu un Jeep, nu poți să primești decât un ceai»? - VIDEO

 

”Tragedia de la Huțani” – mărturii cutremurătoare - Prima carte despre cel mai mare accident din istoria României: Scriam și plângeamVIDEO & FOTOGALERIE
”Până a venit Armata am văzut o femeie, îmi aduc aminte și acum, se zbătea ca peștele, o femeie voinică, chiar în partea aia înspre Huțani. Eu nu am știut că un om poate să se zbată ca peștele pe uscat, mi-a rămas înscris în memorie”.
RECENSĂMÂNT în municipiu: Recenzori înjurați, refuzuri și la persoane „cu funcții”: Poliția chemată în ajutor & se trece la amenzi
Etapa a doua din recensământul populației merge mai greu în mediul urban. Unii recenzori se confruntă pe teren cu amenințări și injurii, oamenii refuzând uneori chiar să iasă din locuințe pentru a răspunde la întrebări. 
UNICAT: Primăria din Botoșani care a rămas fără primar și viceprimar! NIMENI nu mai semnează acte, nu se mai pot oficia căsătorii
Situația este unicat cel puțin la nivel regional. O comunitate botoșăneană care numără în jur de 2.000 de suflete a rămas efectiv fără conducere.
Dezvăluiri făcute în premieră de artista de la Botoșani, cel mai bun fotograf al României: Lumea îmi spunea că din artă nu se fac bani VIDEO & GALERIE FOTO
Ea este Cristina Venedict, fata care are un portofoliu impresionant de fotografii ce au făcut înconjurul lumii, au suscitat interes într-o sumedenie de state și mulți cunoscători de artă au plătit pentru a avea în colecție una dintre creațiile sale.
Mii de botoșăneni stau fără apă de săptămâni întregi, șefii de la „Apă” cer ajutorul Poliției pentru a păzi rețeaua: Domnule, dar chiar vă bateți joc de mine?
Operatorul de servicii de apă și canalizare se adâncește tot mai mult în probleme, în ciuda reorganizărilor și reformelor implementate prin schimbarea directorilor sau a șefilor de servicii.Vara a adus, pe lângă temperaturi ridicate, și perioade îndelungate de timp în care robinetele a mii de botoșăneni se încăpățânează să ofere măcar un strop de apă.
Liberalii de la municipiu forțează schimbarea viceprimarului Liviu Toma ca să-și salveze directorii, ședință cu scântei provocată de foștii PDL-iști
A doua zi după ce, în ciuda boicotului aleșilor liberali, Consiliul Local Botoșani a aprobat o hotărâre privind divizarea Direcției Servicii Publice, Sport și Agrement (DSPSA), Biroul Politic Local (BPL) al organizației municipale s-a întrunit în ședință.
Primarul și Poliția Locală au început demolarea boxelor și magaziilor cu tot felul de acareturi din Centrul Vechi: Nu au autorizații de construcțieVIDEO & GALERIE FOTO
În intenția sa de schimbare a imaginii Centrului Istoric al municipiului Botoșani, primarul Cosmin Andrei a încercat să mai „repare” o serie de nelegalități din zonă.
Procurorii DNA Suceava, a doua descindere la sediul DSVSA pentru cumpărături făcute în mandatul lui Mihai Țurcanu
La o lună și o zi de la primele descinderi care au fost efectuate la sediul Direcției Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA), procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) Suceava au revenit la Botoșani.
Coșmarul durează toată vara! Control prin praf, pietre și pământ la drumul Botoșani – Târgu-Frumos, prefectul s-a enervat, drumarii găsesc greu până și apă & motorină – VIDEO & GALERIE FOTO
Exasperat de plângerile venite din partea botoșănenilor pe seama lucrărilor la drumul Botoșani – Târgu-Frumos, prefectul Sorin Cornilă, care și-a spart parbrizul la o deplasare pe DN 28 B, a mers personal vineri dimineață pe această șosea. De fapt, acest cuvânt este unul mincinos întrucât, cel puțin până la Copălău, șoseaua a devenit o amintire.
Loading...
Dați afară de pe computer: Restanțierii la partid, excluși automat la Botoșani printr-o platformă electronică – VIDEO
Membrii Uniunii Salvați România vor fi scoși automat în afara partidului dacă nu își plătesc cotizația. Și asta nu o va face vreun contabil, trezorier sau mandatar financiar, ci un soft.
Dependente de bărbații violenți: Locuință gratuită a statului ocolită de botoșănencele bătute, după o scăpare stupidă: Nu erau primite cu copiii - MESAJUL Direcției Copilului
În continuare botoșănencele par să se complacă în situații în care sunt supuse la bătăi și umilințe din partea partenerilor de viață. Deși sunt emise frecvent ordine de protecție împotriva agresorilor, femeile sunt cele care își iartă soții sau iubiții și aleg să rămână în acel mediu toxic. Dar asta poate și pentru că depind material de acei oameni.
Un domn și o doamnă: Luptă în taină pentru șefia unei instituții de la Botoșani rămasă cu doar cinci angajați
Concursul va avea loc la începutul săptămânii viitoare, la București, în cursă fiind înscriși doi candidați.
Candidat liberal la președinția CJ pregătit din afara partidului: Nu ar mai dori d-na președinte să candideze la un viitor mandat și atunci se deschid altfel jocurile - VIDEO
Actualul vicepreședinte ALDE al Consiliului Județean ar avea prima șansă să obțină în 2024 nominalizarea pentru candidatura la președinția CJ din partea PNL. Cel puțin asta susține liderul ”de facto” al liberalilor – democrați.
Poate cel mai sărac director din istoria municipalității: N-are vreun bun, doar datorii și a făcut zero lei într-un an întreg
Case, terenuri, mașini plus eventual o vilă pe la munte, bunuri deseori întâlnite în declarațiile de avere ale aleșilor sau directorilor de la Botoșani, ar putea fi catalogate drept visuri de unul dintre noii șefi ai unităților subordonate municipalității.
Loading...
Botoșănean mort la „Mavromati”, găsit la morgă cu o lovitură la cap: Acuzații din partea familiei - Sunt izbiți de calorifer, de noptieră?
Rudele pacientului acuză că lovitura la cap ar fi avut loc pe secția unde a stat internat și, ca atare, își caută dreptatea la Colegiul Medicilor pentru a afla ce anume s-a întâmplat.
Directoarea Sănătății Publice își pierde postul de director după un concurs incredibil de împrejurări
La ceva peste doi ani de la numirea în funcția de director interimar al Direcției de Sănătate Publică (DSP), Monica Adăscăliței va fi înlocuită. S-a ajuns în această situație din cauza unui concurs nefericit de împrejurări pentru medicul de la Unitatea de Primiri Urgențe.
A lăsat Botoșaniul pentru cel mai izolat cătun din România: Sunt primul preot care a venit și a stat mai mult printre ei / Părintele ista a nostru nu pleacă - GALERIE FOTO&VIDEO
Și-a închinat viața Domnului, dar nu a ales calea ușoară. A lăsat în urmă familia din Botoșani și a ajuns, la propriu, mai aproape de cer.
Viorica Dăncilă și-a făcut partid și la Botoșani, un colonel abia trecut în rezervă este președinte interimar: N-am făcut politică până acum, dar sper ca acum să-mi iasă - VIDEO
De săptămâna trecută, la Botoșani a apărut o nouă filială de partid. Națiune – Oameni – Împreună, pe scurt NOI, este formațiunea politică prezidată la nivel național de Viorica Dăncilă, fost prim-ministru al României în perioada 29 ianuarie 2018 - 4 noiembrie 2019.
Furt de pomină la mall: A sustras un pachet gol de țigări, s-a tăiat la o mână și a lăsat urme de sânge pe vitrine
S-a întâmplat la sfârșitul săptămânii precedente, alarma fiind dată de paznicul complexului comercial. Polițiștii ajunși la fața locului au deschis dosar penal pentru furt calificat.
Magie la Festivalul „Floare Albastră”, Irina Rimes a ajuns pentru prima dată la Botoșani și a făcut adolescentele să plângă – VIDEO & GALERIE FOTO
Câteva sute de oameni s-au transformat în cele din urmă în câteva mii la cea de-a XIII-a ediții a Festivalului „Floare Albastră” de la Ipotești, reluat în 2022 după doi ani de pandemie.Lidia Buble și Irina Rimes au urcat pe scenă. Două artiste, una mai desăvârșită decât cealaltă, au oferit publicului botoșănean calitate.
Ce minune! Wuuoooaaaaa! Șî nu s-o gândit niminea sâ citească niște cărți precum „Contagion Myth”, sau „Bechamp or Pasteur”, ori „What Really Makes You Ill”, sau „Virus Mania”, sau „Vaccinarea-eroarea medicală a secolului”, sau, de ce nu?: Biblia, cap. 7 de la Marcu, unde Hristos spune clar că „nu este nimic din afară de om, care, intrând în el, să poată să-l spurce”! Ce fel de preot e ăsta?, care poartă mănuși, mască? E un preot căuia îi e frică? Îi e frică de microorganisme patogene? Sigur e preot creștin? :) ;) Sau e preot închinat infecționiștilor cu multe forme, dar fără fond? :) Io nu zic nimika, io doar întreb... ;)
27 aprilie 2022, 08:46
”Noi nu am avut Covid, din familia mea nimeni nu a avut Covid” Aşa-i părinte, dacă suntem năcăjiţi nici de covid nu am avut.
25 aprilie 2022, 09:55
Sondaj
Credeți că se vor termina la timp lucrările la drumul Botoșani - Târgu-Frumos, adică la data de 12 mai 2023?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„În bazele noastre de date pe care le gestionăm apare un UAT care nu generează deșeuri, nu generează. Deci, operatorul care acționează pe zonă spune că zero. Este vorba despre comuna Concești. E singura comună care nu ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.9461 lei
USD
Dolarul SUA
4.7286 lei
CHF
Francul elveţian
4.9311 lei
GBP
Lira sterlină
5.7088 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4869 lei
XAU
Gramul de aur
273.0029 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2489 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2398 lei
AUD
Dolarul Australian
3.2198 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.6612 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1999 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6650 lei
Vremea
astăzi
Botosani
22.2 o C
Dorohoi
20.6 o C
Bucecea
21.8 o C
Darabani
20.1 o C
Saveni
21.0 o C
Ştefăneşti
18.6 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.