Știrea zilei
Mitingul PSD, inside story: Dribling din BMW, pancarta umbrelă, copiii cu... love și bodyguarzii cu... bastonul – GALERIE FOTO

După șirul de evenimente din țară, în care Liviu Dragnea a fost huiduit la mai multe acțiuni electorale, social-democrații botoșăneni au ținut secret programul vizitei acestuia și, mai ales, traseul pe care îl urma prin oraș.

Manevre și secrete pentru evitarea huiduielilor

 

Astfel, președintele PSD a sosit mai întâi la Hotel Maria, de unde ar fi putut veni pe jos, preț de 10 – 15 minute, pe Pietonalul Unirii.


A preferat însă luxul BMW-ului, care a evitat să treacă prin fața fostului magazin Tati din Marchian, unde era în toi o contramanifestație, și a luat-o pe bulevardul Mihai Eminescu, de unde a făcut stânga spre Casa de Cultură a Sindicatelor.


A intrat în clădire prin partea laterală și a ieșit apoi din nou afară, unde a făcut o baie de mulțime, fără să se apropie însă prea mult de strada Marchian, unde protestatarii strigau lozinci precum, ”PSD, ciuma roșie” sau ”Dragnea – Jilava”.


Locul sosirii a fost schimbat de o mulțime de ori, exasperându-i chiar și pe unii social-democrați, care mărturiseau că, ”nu mai înțelegem nimic, nu știm ce să le mai spunem la oameni, la fiecare 10 minute ni se spune altceva”.

 

PSD-ist sărac, PSD-ist bogat


În aceste condiții, în funcție de ultimele comunicări, dispozitivul PSD-ist de la amintitul obiectiv se tot muta. Oricum, imaginea de ansamblu era aceeași: o masă de oameni simpli, ca să nu spunem chiar necăjiți, în mare parte aduși de pe la țară, unii dezorientați și derutați, alții bucuroși că-l văd ”pe domn președinte”, alții total absenți.

 

Această mare de social-democrație de la talpa țării era spartă din când în când de un social-democrat din... capul țării, al județului sau orașului, în costum la patru ace, care părea a fi din cu totul alt film decât mulțimea pe care o reprezintă prin Parlament, Guvern, Consiliul Județean, Consiliul Local.

 

Copii la miting, pancarte la gunoi


Printre aceștia se regăseau și câțiva adolescenți îmbrăcați în costume populare care purtau în mâini pancarte cu ”Liviu Dragnea președinte”, ”I love Botoșani” și ”I love România”. Unii dintre ei ajunseseră să fie așezați cu mâinile de către organizatori, chiar și câțiva centimetri stânga-dreapta ori spate-față părând atunci că sunt foarte importanți numai să dea bine la ”domnu președinte”.

 

În doar câteva zeci de minute, pancartele lor, dar și ale altor participanți la miting au fost aruncate la pubelele de gunoi stradale. Aceasta după ce unele fuseseră folosite ca umbrele date fiind reprizele de ploaie care au tot fugărit din manifestanți.

 

Polițiști, jandarmi, SPP-iști, polițiști locali, bodyguarzi


Măsurile de securitate au fost cât se poate de serioase. Parcarea pe strada Cuza Vodă, de la sensul giratoriu până spre Biserica Vovidenia, a fost interzisă, unii șoferi care își lăsaseră din timp mașinile acolo fiind obligați să le mute.

 

O mulțime de echipaje de polițiști, jandarmi și polițilti locali au avut treabă pe acolo, tot așa cum mai mulți SPP-iști cu căști în urechi au tot supervizat zona. Dar nici aceștia nu au fost suficienți.

 

Pentru evenimentul politic s-a contractat și o firmă privată, cinci bodyguarzi fiind postați la intrarea principală a Casei de Cultură a Sindicatelor, pe unde Liviu Dragnea a ieșit să dea mâna cu oamenii care l-au așteptat mai bine de o oră, ba în soare, ba în ploaie, numai să le apară în față, dar el i-a surprins prin... spate.

 

loading...
Simulacru de alegeri la PSD Botoșani: În 5 minute Doina a devenit președinte cu Costică în coaste – LISTA & VIDEO
Preşedintele PSD aşteptat cu fluierături şi huiduieli: Dragnea nu uita, Botoșaniul nu te vrea- VIDEO & GALERIE FOTO

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

Cornișa a dat pe din afară din prima seară, de la mașini și terase până la scena cu artiști internaționali, lasere și artificii înălțate spre cer în miez de noapte – VIDEO & GALERIE FOTO
Prima seară a manifestărilor din cadrul Zilelor Orașului Botoșani, care coincid în acest an cu inaugurarea Cornișa Aquapark & Sports, au adus probabil cel mai mare număr de participanți de la sărbătorirea acestora din urmă cu mai bine de două decenii.
Explozie impresionantă de sunet și lumină la avanpremiera de la Cornișa, a fost club în aer liber noaptea trecută – VIDEO & GALERIE FOTO
Organizatorii Zilelor Orașului, care în acest an coincid cu inaugurarea Parcului Regional de Agrement Turistic și Sportiv Cornișa, au efectuat joi seară probele finale la instalațiile de sunet și lumini. Iar ceea ce a ieșit a fost de-a dreptul impresionant.
A tras camionul în față și a plecat! Încă o bancă a părăsit Botoșaniul – FOTOGALERIE
O nouă bancă se alătură mulțimii celor care au plecat din Botoșani, preferând să își continue afacerile din nordul Moldovei de la Suceava. Patria Bank este ultima instituție financiară care a făcut acest lucru.  
Vilă cu spații comerciale la parter construită pe terenul vândut de un fost președinte de partid
Investiție nouă pe una dintre cele mai circulate artere din municipiul reședință de județ: pe Calea Națională, zona de ieșire spre Șoseaua Iașului, un investitor privat ridică o clădire care va avea spații comerciale la parter și locuință la etaj.
Asediu pentru Andra la Ipotești: S-a umplut stadionul, s-a blocat circulația, a venit Poliția – VIDEO & GALERIE FOTO
Ajuns la a XII – a ediție, festivalul Floare Albastră organizat de Primăria și Consiliul Local Mihai Eminescu a avut parte în prima zi de cea mai mare asistență din istorie.
Zeci de mii de botoșăneni UMILIȚI de stat și puși pe drumuri aiurea - FOTOGALERIE
În județul nostru sunt zeci de mii de persoane care beneficiază de bilete de călătorie gratuite, pe care le pot folosi atunci când merg cu trenul sau cu autocarul în diferite locuri din țară. Cert este că acestea se eliberează pentru întreg județul, doar într-un sigur loc.
Șefii Botoșanilor și-au luat concediu ca să plece la miting la Iași, primăriile pesediste golite de oameni – GALERIE FOTO
9 mai 2019 va rămâne în memoria colectivă a iubitorilor PSD dar și a celor mai vehemenți opozanți ai lor, ziua în care s-a dorit o demonstrație de forță de necontestat din partea lui Liviu Dragnea, probabil cel mai huiduit lider din istoria acestui partid.
TRAGEDIE: Șeful de la Evidența Populației a încetat din viață
Șeful Serviciului Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor al Judeţului (SPCEPJ) Botoşani a decedat seara trecută pe un pat de spital din București.
Campionul nesimțirii este din Botoșani: Bărbatul care nu și-a achitat NICIODATĂ facturile la apă și a ajuns la o datorie uriașă
Trăim într-o eră modernă, a confortului, iar cei mai mulți oameni muncesc zilnic pentru a beneficia de acest lucru. Alții, se pare că vor să se bucure de anumite servicii gratis, fără a-i interesa că orice lucru costă. Cel puțin, în anul 2019, există o persoană care niciodată în viața sa nu a achitat vreo factură la apă. Este de necrezut, însă se întâmplă chiar în municipiul Botoșani.
Cel mai tânăr șef de instituție din Botoșani are 28 de ani!
La nici trei decenii de viață, un botoșănean din municipiu se numără printre fericiții ai căror parcurs către o funcție publică de conducere nu a fost unul de durată.
Pe o STRADĂ din municipiu asfaltată recent mașinile NU au voie să parcheze, vecinii somați să-și bage autoturismele în curți – FOTOGALERIE
Este una dintre străzile care a stârnit multe discuții în contradictoriu în plenul municipal între cele două grupări politice reprezentantive. Dincolo de factorii decidenți sunt cetățenii de pe respectiva stradă care au așteptat ani de zile asfalt și în fața caselor lor.
LOCUL de la Mavromati unde se pun diagnostice GRELE: Asistent cu 25 de ani vechime - Aici NU sunt presupuneri
Există fel și fel de meserii, unele mai cunoscute, iar altele mai puțin cunoscute. De această dată, am pătruns într-un laborator, unul în care se pun fel și fel de diagnostice, un laborator care pentru mulți dintre noi este o necunoscută.
Mirajul străinătății destrămat în 8 luni: O familie din Botoșani s-a mutat „definitiv” în Canada unde a realizat că tot România este acasă – GALERIE FOTO
Eusebiu și Ramona s-au căsătorit în urmă cu 13 ani de zile și sunt fericiții părinți a doi băieți și o fetiță. Imediat ce au devenit răspunzători de micile suflete care au rezultat din iubirea lor, au început și frământările amestecate cu îngrijorarea specific părintească, la gândul privind viitorul copiilor. Au încercat „străinătatea” care s-a dovedit mai amară decât în versurile poeților și au revenit acasă, în România, trăind o poveste care poate fi un exemplu real de viață pentru mulți dintre tinerii botoșăneni și nu numai.
INTERVIU cu femeia din Botoșani care încondeiază ouă tot anul: De un deceniu, transmite tradiția la sute de copii – GALERIE FOTO
Sărbătorile Pascale pot reprezenta pentru unii un moment de liniște și pace sufletească, pentru alții o reîntoarcere la credință și rugăciune. Cert este că indiferent de însemnătate, Paștele vine la pachet cu o multitudine de sentimente și o atmosferă unică.
HRISTOS A ÎNVIAT! ... Și la biserica dintre două lumi așteptată de mai bine de un deceniu – VIDEO & GALERIE FOTO
De mai bine de 10 ani sute și sute de botoșăneni care locuiesc la ieșirea din Botoșani spre Curtești, acolo unde se întâlnesc două lumi, cea urbană cu cea rurală, așteptau să trăiască Învierea Domnului Iisus Hristos în propriul locaș de cult.
Familia Manoliu din Botoșani, cele mai triste sărbători: Au rămas fără casă și lucrurile agonisite de-o viațăGALERIE FOTO
Sărbătorile Pascale sunt despre familie și bucurie, însă pentru o familie din Botoșani, Paștele de anul acesta va fi cel mai trist din toate de până acum. De fapt, nici nu se poate compara, căci nu se mai pot bucura de nimic. Și când spunem nimic, chiar nu exagerăm deloc. Un incendiu le-a distrus tot ce aveau mai de preț.
Preot din Botoșani, MĂRTURISIRI emoționante la ceas de sărbătoare: De la bucuria de a dărui la urare pentru botoșăneni
Sărbătorile Pascale reprezintă un moment deosebit de important cu multe și multe semnificații. Fiecare dintre noi ar trebui sa fim buni, mai iubitori, sa fim atenți la nevoile semenilor noștri. Și nu numai în această perioadă.
„Doctorul” de suflete de la spital: Salvează copiii de la suicid și alină părinții sau chiar cadrele medicale  - GALERIE FOTO
De multe ori pe patul de spital avem nevoie și de un altfel de sprijin, unul duhovnicesc. De aceea fiecare spital are și preoți de caritate în structura de personal. Am stat de vorbă cu Marius Ciobanu, preot la Secția de Pediatrie a Spitalului Județean Mavromati, pentru a vedea care este rolul unui astfel de părinte într-o unitate spitalicească.
Adolescentă amenințată cu un cuțit în scara blocului, vinovatul NU știe nici când s-a născut
Unii botoșăneni vor cu orice preț să facă rost de bani indiferent de unde, cum și neținând cont nicio clipă de lege.
După DOI ANI de zile, doi dintre șefii Primăriei ar putea reveni pe posturi, cu tot cu salarii
În luna mai a anului în curs se împlinesc doi ani de zile de la suspendarea din funcții a secretarului municipiului Botoșani, Ioan Apostu și a lui Cezar Puiu, șeful Serviciului Patrimoniu din cadrul instituției.
Dupa aspectul lor ne dam seama ca e imaginea timpurilor de mult apuse.Pacat ca se lasa manipulati pentru 50 lei sau un plin de benzina.
21 aprilie 2019, 07:52
Draknea presedinte la Jilava cu slugile sale toante si infractoare ca vice.
20 aprilie 2019, 18:26
Păi Budai din sărac a ajuns și el ceva. Dar nu din munca lui. Partidul i-a dat tot . ANL în care a stat cu salar de director pe spinarea statului apoi s-a dat post de sparlamentar trebuie casa mare si altele. Nu a făcut nimic în viata lui. A facut scoala la a doua tinerețe la fel si nevasta sa. Si daca ii ei pe toti Feodorovici, Trofin aceeasi poveste la indigo. Ce se asemăna se aduna. Cand vor cadea analfabetii ne va fi si noua mai bine.
20 aprilie 2019, 16:47
Aceleasi figuri de oameni necajiti se pot gasi si la intalnirile PNl, sau PDL pe vremuri. Nimic nou.
20 aprilie 2019, 14:22
PSD este un partid forte in Botosani, comunismul are radacini putrenice!
20 aprilie 2019, 09:14
Majoritatea celor care sustin psd acolo si pretutindeni sunt aceleasi persoane care in 65 au adus comunistii la putere..cu acelasi aplomb
20 aprilie 2019, 08:31
Sondaj
Vă place Parcul Cornișa?
Da
Nu
Încă nu am fost acolo
Declaraţia zilei
„Nu am fost solicitați. Nu putem să acționăm pentru că după cum știți, Curtea de Conturi vine în controale încrucișate. Nu putem să acționăm decât în baza unei comenzi clare și ferme și am fi făcut-o cu cea mai mare pl ...
astratex.ro
otter.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.7625 lei
USD
Dolarul SUA
4.2638 lei
CHF
Francul elveţian
4.2211 lei
GBP
Lira sterlină
5.4024 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8610 lei
XAU
Gramul de aur
174.6516 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2379 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4585 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9394 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1839 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1847 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6377 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.