Știrea zilei
MODIFICĂRI în Botoșani: Poliția poate ridica mașinile din parcările concesionate, familiile cu mai multe locuri de parcare rămân doar cu UNUL singur

În sala Mihai Eminescu a avut loc luni o dezbatere publică pe marginea regulamentului de gestionare al parcărilor din municipiu.

Mașini multe, parcări insuficiente

 

Întrunirea s-a organizat la solicitarea Poliției Locale, a unui cetățean și a celor doi consilieri aleși pe lista Alianței USR – PLUS, Raluca Curelariu și Marcel Gheorghiță. Au participat la dezbatere primarul Cosmin Andrei, viceprimarul Bogdan Buhăianu, secretarul Ioan Apostu și Iulius Gherase, șeful serviciului patrimoniu.

 

Polițiștii locali au înaintat o adresă prin care au specificat că nu au cadrul legal pentru a ridica autoturismele parcate în mod abuziv pe locuri concesionate.

 

Gata cu lăfăiala pe locul altuia 

 

Au existat cazuri în care pe locurile concesionate erau parcate mașini care stăteau cu zilele și chiar cu lunile și nu puteau fi identificați proprietarii, numerele de înmatriculare fiind din străinătate.

 

 

„Poliția Locală ne transmite faptul că nu pot fi ridicate mașinile parcate pe locurile concesionate, după o anumită perioadă de timp pe care l-am trecut de 3 ore. Interval de timp care ar putea suporta modificări dacă vor considera consilierii sau noi în cadrul acestei dezbateri, că poate fi modificat. De ce 3 ore? Pentru că dacă am fi acționat concomitent cu momentul în care s-a constatat că mașina este parcată neregulamentar, nu cred că am fi fost eficienți, până ajungeau echipele de la Poliția Locală și Eltrans cu mașina de ridicat, respectivul cetățean era posibil să plece”,

Cosmin Andrei, primar

 

 

Secretarul Primăriei, care dă sau nu aviz de legalitate pe documentele instituției, a arătat că se pot ridica mașinile de pe locurile concesionate.

 

Astfel, în termen de 3 ore de la sesizarea persoanei care a concesionat locul, autoturismul va fi ridicat de echipajele Eltrans și ale Poliției Locale.

 

„Noi am studiat toate definițiile legale iar parcările, deși fac parte din domeniul public, nu fac parte din partea carosabilă a drumului public. Și în aceste condiții nu se susțin solicitările Poliției Locale că nu au cum să intervină și să ridice autovehiculele parcate neregulamentar în parcările concesionate. Propunerea este de păstrare a punctul de vedere din hotărâre”,

Ioan Apostu, secretarul Primăriei Botoșani

 

Familiile cu două sau mai multe locuri de parcare rămân cu unul singur, celelalte se scot din nou la licitație

 

Un cetățean a solicitat ca toate locurile de parcare, în jur de 9.000 în municipiu, să fie scoase la licitație o dată sau la doi ani de zile și să nu se mai prelungească automat contractele de concesiune, prin plata taxei.

 

Primarul: „Cred că începem în ianuarie și terminăm în decembrie, ținând cont și de condițiile impuse de pandemie. Ne descurcăm greu și cu licitația pentru cele câteva locuri scoase la licitație”.

 

„Formularea este următoarea: nu este posibil ca unii proprietari să dețină două sau mai multe locuri de parcare, iar alții să nu aibă posibilitatea să obțină măcar unul prin licitație, doar pentru că așa a fost regulamentul la momentul amenajării și repartizării locurilor de parcare. E frustrant pentru el, dacă e nou în zona aceea și poate unii au câte trei locuri de parcare”,

Iulius Gherase, șeful serviciului patrimoniu

 

În jur de 200 de familii ar fi în situația asta la Botoșani, adică persoane care dețin două sau trei locuri de parcare.

 

„Ce facem cu acele 200 de situații cu locuri de parcare care acum sunt blocate de același apartament? Ce facem cu cei care sunt acum în situația asta? Haideți să rezolvăm chestiile care nu mai sunt în acord cu acest regulament. Ce facem cu chestia asta? Trebuie regândită situația asta”,

Raluca Curelariu, consilier local USR.

 

 

S-a decis ca din anul 2021, familiile care au mai mult de un loc de parcare, respectiv două sau trei să opteze pentru unul singur. Celelalte vor fi scoase la licitație, la care poate participa și actualul concesionar, însă dacă vor exista și alte persoane interesate, va trebui să plătească prețul la care se ajunge pentru taxa anuală.

 

Pentru posesorii de autoutilitare nu s-a gasit vreo soluție

 

De asemenea, s-a pus în discuție și situația botoșănenilor care dețin autoutilitare pe persoană fizică și care ar fi în jur de 1.000. Aceștia aglomerează parcările dintre blocuri și ar trebui ca accesul lor în parcările rezidențiale să fie restricționat.

 

„Propunerea mea este să înlocuim termenul acesta de autovehicule cu masă, lungime cu termenul de autoturism. Prin definiție autoturismul este un automobil pentru transport persoane cu capacitatea de 2 – 7 locuri. Este vorba despre parcări de reședință. În formularea actuală pot veni să parcheze cei cu 3,5 tone. Ce caută bus-ul între blocuri, pentru numele lui Dumnezeu?”,

Marcel Gheorghiță, consilier local USR

 

La acest punct, cum nu s-a găsit o alternativă pentru parcarea autoutilitarelor, discuțiile au fost amânate.

 

Modificările amintite vor fi supuse dezbaterii și votului Consiliului Local care se va întruni în ședință ordinară pe data de 25 februarie.

 

loading...
Mașină ridicată din parcarea unui hipermarket, șoferul a parcat abuziv pe un loc rezervat celor cu handicap - FOTO
Parcarea de la Piața Centrală NU va mai fi gratuită – TARIFUL pe oră

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Cartierul cu VIP-uri al Botoșaniului lăsat fără apă șase zile în două săptămâni pe vremuri de caniculă extremă
Și nu doar acest cartier. Mii de botoșăneni au fost afectați de cascada de avarii înregistrată în ultimele două săptămâni.
După ce au primit normă de hrană pentru zilele de lucru, polițiștii locali de la Botoșani vor bani de mâncare și când stau în concediu medical
În acest sens au deschis un proces pentru a obține norma de hrană pe perioada în care se află în repaus medical. Acțiunea este asumată de Sindicatul Șoimul, reprezentativ pentru polițiștii locali, împotriva instituției Poliția Locală Botoșani.
Unde sunt izoletele care au băgat spaima în botoșăneni? Achiziționate pentru Ebola, folosite pentru cinci oameni – UNDE sunt acum
De fapt a fost o singură izoletă folosită în primăvara anului 2020 pentru primii pacienți care au contactat virusul cu origini chinezești. Însă impresia generală era pe atunci că sunt mai multe astfel de dispozitive pregătite pentru paciențiii suspecți de infecție.
Asediu la Parcul Cornișa: mașinile au ajuns până la drumul spre Suceava, au apărut și primele distrugeri – GALERIE FOTO
Parcul Regional de Agrement Turistic și Sportiv (PRATS) Cornișa continuă să atragă vizitatori din întreaga Moldovă, dar și de la vecinii de peste Prut. Deși recordul de vizite îi aparține anului 2019, când încă nu se știa despre criza care avea să lovească mapamondul, interesul continuă să fie crescut, mai ales în perioadele caniculare.
Luptă pe toate fronturile la „Apă”: Pesediștii „au scăpat” de administratorii liberali printr-o ușoară joacă cu focul
Noua conducere de la SC Nova Apaserv SA are o dublă misiune: pe de o parte cea oficială, de redresare financiară a companiei, iar pe de altă parte cea neoficială, de schimbare a garniturii politice din funcțiile de conducere.
ALARMĂ: Antreprenorul de la biserica simbol a orașului amenință că oprește lucrările din cauza datoriilor Primăriei - Va rămâne ca teatrul
Unul dintre foarte puținele mari obiective de investiții care se derulează la Botoșani, și la care lucrările nu sunt întârziate, este amenințat cu retragerea muncitorilor de pe șantier din cauza datoriilor pe care Primăria Botoșani le înregistrează către constructor.
Fiul senatorului Cristian Achiței, angajat șef la Drumurile Naționale după un concurs la care a participat singur
Soartă predestinată pentru copiii sau rudele politicienilor autohtoni... Majoritatea dintre ei par să „performeze” cu precădere în unitățile de stat și mai puțin în mediul privat. Puține sunt situațiile în care fiii parlamentarilor sau aleșilor locali confirmă în multinaționale sau au propriile afaceri de succes.
Aproape 100 de gropi făcute și ABANDONATE în municipiu: Botoșani nu a arătat niciodată așa de rău / Toți vin la Primărie rugându-ne, solicitându-ne, amenințându-ne - GALERIE FOTO
Municipiul Botoșani a suferit dintotdeauna la partea de infrastructură rutieră, pe lângă multe alte lipsuri care nu vor fi amintite acum. Autoritățile și botoșănenii deopotrivă se mândresc cu faptul că respiră cel mai curat aer din România...și cam atât. Într-un top recent, municipiul Botoșani se afla pe primele locuri în lista orașelor în care NU se merită să trăiești.
Asistați sociali din Botoșani prinși cu câte două mașini după un control al Curții de Conturi, sute de beneficiari rămași fără bani
În urmă cu câțiva ani, Botoșaniul avea printre cei mai mulți asistați sociali. Astăzi, este însă județul fruntaș în ceea ce privește numărul beneficiarilor care au fost suspendați de la plată. S-a ajuns în această situație deoarece ei au refuzat un loc de muncă sau mai nou au fost prinși că dețin și câte două mașini.
Loading...
Război total cu demolarea garajelor! Oamenii din Primăverii, audiență la Primărie, cu amenințări și jigniri: Nu a votat nimeni călăul orașului Botoșani / O să adunăm semnături pentru demiterea dv.VIDEO
Decizia primarului Cosmin Andrei de a începe acțiunea de demolare a garajelor din municipiul Botoșani pentru a face loc parcărilor a stârnit, așa cum era și de așteptat de altfel, un val de revoltă.
Artă printre lighene și cârpe! Inundație peste tablouri, bătaie de joc la asociația de proprietari: Deja ne-au dat la ziar? VIDEO & FOTOGALERIE
Un lanț al slăbiciunilor sau un cerc vicios fără nici o verigă slabă pentru a fi întrerupt. De mai bine de doi ani de zile responsabilii Galeriilor de Artă Ștefan Luchian au frecvente episoade de deznădejde din cauza inundațiilor cărora trebuie să le facă față dar mai ales provocării de a proteja obiectele de artă.
RĂZBOI total pentru o funcție: Managerul botoșănean care nu vrea să fie evaluat de ”un profesor și un corist” / ”Nu e ilegal, e imoral” - FOTO
Astăzi, consilierii locali au pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local proiectul de hotărâre privind aprobarea rezultatului evaluării celui de-al treilea an de management din mandatul 2018-2022 al lui Mihai Sîrbu la Filarmonica ”George Enescu” Botoșani.
Evacuări la ANL-uri! Zeci de locuințe atribuite cu tertipuri legislative trebuie eliberate după ce DNA a sesizat Prefectura
Prima publicație de la Botoșani care a dezvăluit acest tertip legislativ de obținere a unei locuințe ANL a fost Botoșăneanul.
ANCHETĂ la ISU după intervenția de la Stânca! Un localnic cu undiță a intrat în apă până la gât, pompierii cu veste, priveau din barcă – FOTOGALERIE
Pe 8 august 2017 la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Botoșani era efectuată o anchetă privitoare la modul în care s-a intervenit după înecul unui tânăr de 17 ani. Au trecut patru ani de zile, apele au mai luat o viață tânără, un băiat de 22 de ani din municipiu care s-a înecat la Stânca Costești.
Loading...
Director nou la Modern Calor: fost funcționar & subofițer, își începe treaba cu o mare provocare - Sunt încă în etapa de preluare a atribuțiilor - FOTO
Compania de termoficare a orașului are de două zile conducere nouă. Un tânăr economist i-a luat locul fostului director Florin Sandu, deocamdată cu titlu de interimat.
Scandal la județ privind posibila cumpărare a clădirii fiului unui celebru om de afaceri: Fac glume cu bunul minorului - VIDEO
Consilierii județeni au respins miercuri un proiect de hotărâre privind exercitarea dreptului de preemțiune de către Consiliul Judeţean Botoșani asupra imobilului monument istoric ”Casa Mavrocordat” din strada Mihail Kogălniceanu. Și aceasta după o serie întreagă de ciudățenii petrecute pe firul (ne)aprobării proiectului.
Telenovelă pe un post de director: Numirea primită după program a trimis șeful liberal acasă pentru un social-democrat, pe o funcție a USR-ului
Ingerința politică în activitatea administrativă bifează un nou episod la Botoșani. Partidele de guvernământ par să nu cadă de acord pe funcțiile de conducere negociate și s-a ajuns la o situație ilară cu directori schimbați, repuși pe funcție și din nou schimbați. Însă, fără o sincronizare cu împărțeala politică.
Județul geniilor, la un pas de infarct cultural: Criză fără precedent în instituția care vorbește lumii despre Enescu, Iorga, Luchian
O instituție emblematică a Moldovei, un spațiu care tezaurizează la propriu moștenirea culturală a județului, se confruntă nu doar cu subfinanțarea cruntă, ci și cu un deficit de personal care se acutizează pe zi ce trece.
La două zile după ce s-a aflat că CJ-ul a tăiat finanțarea revistei de cultură, un om de afaceri a virat fundației banii pe tot anul 
Miercuri, 16 iunie, Botoșăneanul a făcut public la Știrea Zilei că ”Hyperion – Caiete Botoșănene”, poate cea mai prestigioasă revistă de cultură din Botoșani, a rămas fără finanțarea de la Consiliul Județean, care era acordată prin Memorialul Ipotești – Centrul de Studii Mihai Eminescu.
Majorare de … 1 leu la mesele pacienților din spital – TOPUL bolnavilor de la Mavromati care mănâncă cel mai bine
Noile tarife au fost aplicate la Spitalul Județean Mavromati începând din luna mai a anului 2021. Majorarea este însă aproape nesemnificativă, iar suma alocată normei de hrană este astfel insuficientă pentru a le asigura pacienților un meniu cât mai bogat, cu alimente de bună calitate.
Domnisoara Raluca, despre garaje nu văd nici o discuție.
25 februarie 2021, 07:02
D l primar de ce nu ridica si gardurile de pe terenurile primariei :Dr Tatarilor
23 februarie 2021, 13:38
Exista persoane care au loc de parcare dar nu au autoturism. Probabil le subanchiriaza.Nu se pot scoate la licitatie si aceste locuri ?
23 februarie 2021, 08:44
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Trebuie impuse anumite restricții persoanelor privind participarea la evenimente culturale, sportive, private în funcție de imunizarea sau neimunizarea cu vaccinul anti Covid?
Da
Nu
Nu știu
Declaraţia zilei
„Soțul meu își dorește un copil, eu nu! Nu mai vreau să îi fac niciun copil, nu îmi mai doresc! Acum vreau să mă ocup de copiii mei, de imaginea mea, de afacerile mele, am alte priorități. Mi-am cumpărat șase locuințe: am ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9219 lei
USD
Dolarul SUA
4.1823 lei
CHF
Francul elveţian
4.5428 lei
GBP
Lira sterlină
5.7455 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7865 lei
XAU
Gramul de aur
242.4279 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2311 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3727 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0855 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3284 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1916 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6617 lei
Vremea
astăzi
Botosani
18.7 o C
Dorohoi
16.6 o C
Bucecea
18.1 o C
Darabani
15.3 o C
Saveni
17.6 o C
Ştefăneşti
17.4 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.