Știrea zilei
MODIFICĂRI în Botoșani: Poliția poate ridica mașinile din parcările concesionate, familiile cu mai multe locuri de parcare rămân doar cu UNUL singur

În sala Mihai Eminescu a avut loc luni o dezbatere publică pe marginea regulamentului de gestionare al parcărilor din municipiu.

Mașini multe, parcări insuficiente

 

Întrunirea s-a organizat la solicitarea Poliției Locale, a unui cetățean și a celor doi consilieri aleși pe lista Alianței USR – PLUS, Raluca Curelariu și Marcel Gheorghiță. Au participat la dezbatere primarul Cosmin Andrei, viceprimarul Bogdan Buhăianu, secretarul Ioan Apostu și Iulius Gherase, șeful serviciului patrimoniu.

 

Polițiștii locali au înaintat o adresă prin care au specificat că nu au cadrul legal pentru a ridica autoturismele parcate în mod abuziv pe locuri concesionate.

 

Gata cu lăfăiala pe locul altuia 

 

Au existat cazuri în care pe locurile concesionate erau parcate mașini care stăteau cu zilele și chiar cu lunile și nu puteau fi identificați proprietarii, numerele de înmatriculare fiind din străinătate.

 

 

„Poliția Locală ne transmite faptul că nu pot fi ridicate mașinile parcate pe locurile concesionate, după o anumită perioadă de timp pe care l-am trecut de 3 ore. Interval de timp care ar putea suporta modificări dacă vor considera consilierii sau noi în cadrul acestei dezbateri, că poate fi modificat. De ce 3 ore? Pentru că dacă am fi acționat concomitent cu momentul în care s-a constatat că mașina este parcată neregulamentar, nu cred că am fi fost eficienți, până ajungeau echipele de la Poliția Locală și Eltrans cu mașina de ridicat, respectivul cetățean era posibil să plece”,

Cosmin Andrei, primar

 

 

Secretarul Primăriei, care dă sau nu aviz de legalitate pe documentele instituției, a arătat că se pot ridica mașinile de pe locurile concesionate.

 

Astfel, în termen de 3 ore de la sesizarea persoanei care a concesionat locul, autoturismul va fi ridicat de echipajele Eltrans și ale Poliției Locale.

 

„Noi am studiat toate definițiile legale iar parcările, deși fac parte din domeniul public, nu fac parte din partea carosabilă a drumului public. Și în aceste condiții nu se susțin solicitările Poliției Locale că nu au cum să intervină și să ridice autovehiculele parcate neregulamentar în parcările concesionate. Propunerea este de păstrare a punctul de vedere din hotărâre”,

Ioan Apostu, secretarul Primăriei Botoșani

 

Familiile cu două sau mai multe locuri de parcare rămân cu unul singur, celelalte se scot din nou la licitație

 

Un cetățean a solicitat ca toate locurile de parcare, în jur de 9.000 în municipiu, să fie scoase la licitație o dată sau la doi ani de zile și să nu se mai prelungească automat contractele de concesiune, prin plata taxei.

 

Primarul: „Cred că începem în ianuarie și terminăm în decembrie, ținând cont și de condițiile impuse de pandemie. Ne descurcăm greu și cu licitația pentru cele câteva locuri scoase la licitație”.

 

„Formularea este următoarea: nu este posibil ca unii proprietari să dețină două sau mai multe locuri de parcare, iar alții să nu aibă posibilitatea să obțină măcar unul prin licitație, doar pentru că așa a fost regulamentul la momentul amenajării și repartizării locurilor de parcare. E frustrant pentru el, dacă e nou în zona aceea și poate unii au câte trei locuri de parcare”,

Iulius Gherase, șeful serviciului patrimoniu

 

În jur de 200 de familii ar fi în situația asta la Botoșani, adică persoane care dețin două sau trei locuri de parcare.

 

„Ce facem cu acele 200 de situații cu locuri de parcare care acum sunt blocate de același apartament? Ce facem cu cei care sunt acum în situația asta? Haideți să rezolvăm chestiile care nu mai sunt în acord cu acest regulament. Ce facem cu chestia asta? Trebuie regândită situația asta”,

Raluca Curelariu, consilier local USR.

 

 

S-a decis ca din anul 2021, familiile care au mai mult de un loc de parcare, respectiv două sau trei să opteze pentru unul singur. Celelalte vor fi scoase la licitație, la care poate participa și actualul concesionar, însă dacă vor exista și alte persoane interesate, va trebui să plătească prețul la care se ajunge pentru taxa anuală.

 

Pentru posesorii de autoutilitare nu s-a gasit vreo soluție

 

De asemenea, s-a pus în discuție și situația botoșănenilor care dețin autoutilitare pe persoană fizică și care ar fi în jur de 1.000. Aceștia aglomerează parcările dintre blocuri și ar trebui ca accesul lor în parcările rezidențiale să fie restricționat.

 

„Propunerea mea este să înlocuim termenul acesta de autovehicule cu masă, lungime cu termenul de autoturism. Prin definiție autoturismul este un automobil pentru transport persoane cu capacitatea de 2 – 7 locuri. Este vorba despre parcări de reședință. În formularea actuală pot veni să parcheze cei cu 3,5 tone. Ce caută bus-ul între blocuri, pentru numele lui Dumnezeu?”,

Marcel Gheorghiță, consilier local USR

 

La acest punct, cum nu s-a găsit o alternativă pentru parcarea autoutilitarelor, discuțiile au fost amânate.

 

Modificările amintite vor fi supuse dezbaterii și votului Consiliului Local care se va întruni în ședință ordinară pe data de 25 februarie.

 

loading...
Mașină ridicată din parcarea unui hipermarket, șoferul a parcat abuziv pe un loc rezervat celor cu handicap - FOTO
Parcarea de la Piața Centrală NU va mai fi gratuită – TARIFUL pe oră

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Fetițe gemene în vârstă de patru ani adoptate de o familie din Botoșani
Mai multe familii din Botoșani s-au întregit și au primit o undă de speranță chiar și pe timp de pandemie. Au reușit să adopte copii aflați în grija Direcției Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC).
S-au supărat eroii în halate albe, guvernanții le-au promis mai mulți bani decât primesc deja și i-au „păcălit”, pacienții le mor în spitale, dar asta contează mai puțin
Prima ședință reunită după nefastul an pandemic 2020 la Prefectura Botoșani le-a fost cumva dedicată salariaților din sistemul sanitar botoșănean. Cunoscuta Comisie de Dialog Social (CDS) care în vremurile de normalitate se întrunea trimestrial și în cadrul căreia erau dezbătute tot felul de probleme întâmpinate de bugetari. Pentru că privații nu beneficiază de atât de multe drepturi precum cei din sistemul public.
”Gentlemen's agreement” la Nova Apaserv! Directorul „providențial” al liberalilor a deblocat într-o săptămână conturile societății
Ținta propusă în primele zile de la preluarea conducerii societății Nova Apaserv a fost deblocarea conturilor și efectuarea plăților restante urgente. Compania risca să fie deconectată de la electricitate și astfel nu mai putea furniza servicii către populație. Aceasta în condițiile în care salariații sunt neplătiți de deja două luni.
De manual: Cum ajungi șefă de centru la un concurs închis doritorilor din afara instituției - DOCUMENT
Persoana care ocupă temporar funcția de șef al Centrului Social de Urgență (CSU) din cadrul Direcției de Asistență Socială (DAS) se află în situația favorabilă de a se definitiva pe funcție.
Trei oameni de afaceri, o fostă primăriță și un subsecretar de stat - pentru subprefect la PNL – LISTA
Dacă pentru funcția de prefect lucrurile s-au tranșat relativ repede în PNL Botoșani după ce organizația județeană a obținut postul în cadrul coaliției, oarecum paradoxal, pentru subprefect lucrurile par mai complicate. Sau cel puțin sunt mai mulți doritori.  
Concertul de Ziua Îndrăgostiților pe scena Filarmonicii din Botoșani: Bravo!!!, au strigat domnii / Cam mult, au șoptit doamnele - GALERIE FOTO&VIDEO
Spectacol mai puțin obișnuit, sâmbătă seara, pe scena Filarmonicii ”George Enescu” din Botoșani.
Un medic botoșănean efectuează operații revoluționare în Belgia cu o cască de realitate augmentată dezvoltată de Microsoft și NASA – GALERIE FOTO
”Nimeni nu-i profet în țara lui” este un proverb cu aplicabilitate tot mai dureroasă în România. Și se resimte și mai pregnant în Botoșani, județ părăsit de zeci de mii de oameni plecați să-și găsească un rost în străinătate. Din nefericire, pierdem astfel tot mai multe minți luminate, oameni care dacă ar fi rămas pe aceste meleaguri poate că ar fi reușit să urnească lucrurile și în acest colț uitat de lume.   
Plecări și demisii pe capete la Modern Calor, avem director interimar
Compania de termoficare a orașului se află în plin proces de reorganizare a echipei de management după ce nu mai puțin de trei dintre cei șapte șefi au părăsit unitatea.
AFACERILE macabre cu bunurile statului, înfloritoare la Botoșani, locurile care se vând abuziv cu mii de euro
Botoșăneanul semnala fenomenul în urmă cu patru ani de zile, iar de atunci aproape că nu s-a schimbat nimic. Site-urile de vânzări sunt pline de anunțuri prin care se scot la vânzare locuri de înhumare din cimitirele statului.
Loading...
Cum să pierzi șefia de la ”Apă” după ce ai avut 5 membri în CA din 7: Uluitoarea poveste în care Șoptică și Țurcanu au răsturnat PSD-ul cu... Pro
Propulsarea unui director liberal la conducerea SC Nova Apaserv SA în condițiile în care acționar majoritar al societății este Consiliul Județean, instituție cu președinte, vicepreședinte și administrator public de la PSD, a fost posibilă datorită unui plan pus la cale de PNL la care s-au raliat Pro România și ALDE.
Șeful de la Cantina de Ajutor Social și bucătăreasa șefă NU au demisionat! Pur și simplu au fost anunțați să NU mai vină la serviciu – DOCUMENT
După publicarea articolului referitor la plecarea a doi angajați din cadrul Direcției de Asistență Socială (DAS) Botoșani, unul dintre cei care s-au trezit cu contractul de muncă încetat a dorit să clarifice public modul în care s-a realizat încheierea relațiilor de muncă.
Viteji și vocali doar pe Facebook! Oficial, majoritatea pacienților care au fost internați la Mavromati NU au dat șpagă sau NU au cumpărat medicamente
Peste 2.000 de pacienți sunt internați lunar la Spitalul Județean Mavromati. Puțini sunt însă cei care își exprimă oficial opinia cu privire la serviciile oferite de către cea mai mare unitate medicală din județ.
Omul lui Țurcanu de la ALDE a preluat Partidul AUR la Botoșani: Ne-am strâns mâna
O mișcare surprinzătoare pe scena politică botoșăneană a avut loc la mijlocul acestei săptămâni. Conducerea națională a Partidului Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a desemnat un nou președinte al organizației județene. Și nu este vorba despre independentul care discutase pe această temă cu liderii de la București, ci de membrul altui partid.
Costel Șoptică și-a luat înapoi prefectul și un subprefect! Vot și jocuri de culise pentru posturile din Prefectură
PNL a obținut trei posturi de conducere în Prefectură, a pierdut unul și intră în marea bătălie pentru alegerea persoanelor care le vor ocupa, în cazul a cel puțin două dintre ele. Vineri, 5 februarie 2021 membrii Biroului Politic Județean (BPJ) din cadrul PNL Botoșani vor vota pentru susținerea politică a prefectului, fie el același sau altul.
Loading...
Șeful de la Cantina de Ajutor Social și bucătăreasa șefă au renunțat la posturi după scandalul care se lasă cu un proces colectiv
Acțiunea fără precedent a oamenilor străzii de la Botoșani care și-au arătat intenția de a deschide un proces colectiv împotriva Direcției de Asistență Socială (DAS) a municipalității botoșănene s-a soldat cu ieșirea din sistem a doi angajați care au fost implicați direct în furnizarea meselor pe timpul carantinei.
SURSE: Fost candidat la locale și parlamentare aproape să ocupe o funcție care a avut un singur deținător în istoria județului
Un social democrat specializat pe fonduri europene ar urma să preia funcția de administrator public al Consiliului Județean.
Când îți trage statul țeapă: Autoritatea Electorală a rambursat peste 100 de milioane partidelor pentru campanie, dar n-a înapoiat 1 leu independenților
”Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) informează că astăzi, 29 decembrie 2020, au fost rambursate partidelor politice parlamentare și neparlamentare care au îndeplinit condițiile legale, sumele aferente cheltuielilor efectuate în campania electorală pentru alegerile locale din anul 2020”.
Memorabilul an 2020! AMENZI de peste 1,2 milioane de euro aplicate de polițiști botoșănenilor prinși pe stradă
2020, anul în care un virus din China a lovit întreg mapamondul, a adus cu sine o serie de restricții pentru populație care nu ar fi fost concepute sau acceptate în trecut. Libera circulație a rămas doar un concept sau un drept constituțional trecut doar pe hârtie.
Asediul de la Impozite și Taxe tratat cu sedii noi: Primăria deschide încă două centre de încasare
Și în anii anteriori aglomerația era nelipsită de la Direcția de Taxe și Impozite Locale în luna ianuarie, când botoșănenii se prezentau la ghișee pentru a-și achita obligațiile financiare. Doar că în 2021 cozile au fost transferate în exterior din cauza pandemiei și astfel au creat disconfort pentru contribuabilii care au fost nevoiți să aștepte la coadă, în frig, până să le vină rândul la casierii.
FĂRĂ PRECEDENT! Oamenii străzii s-au unit într-un proces colectiv și dau în judecată Direcția de Asistență Socială a Primăriei după ce au fost ținuți flămânzi 129 de zile
Situație probabil unicat în România: oamenii străzii de la Botoșani au decis să se unească pentru a deschide un proces împotriva Direcției de Asistență Socială (DAS) din subordinea Primăriei municipiului, pentru neasigurarea condițiilor minimale din starea de urgență.
Domnisoara Raluca, despre garaje nu văd nici o discuție.
ieri, 07:02
D l primar de ce nu ridica si gardurile de pe terenurile primariei :Dr Tatarilor
23 februarie 2021, 13:38
Exista persoane care au loc de parcare dar nu au autoturism. Probabil le subanchiriaza.Nu se pot scoate la licitatie si aceste locuri ?
23 februarie 2021, 08:44
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Doriți să vă vaccinați contra Covid-19?
Da
Încă nu m-am hotărât
Nu
Declaraţia zilei
Cum mi-am întâlnit sufletul pereche într-un reality show la televizor? Eu chiar mă văd măritată, tânără să fiu! Anul ăsta nu… mai sunt chestii de rezolvat şi apoi. Nu, încă nu ne-am mutat împreună! Cu George mă înţ ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8725 lei
USD
Dolarul SUA
3.9845 lei
CHF
Francul elveţian
4.4025 lei
GBP
Lira sterlină
5.6427 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7566 lei
XAU
Gramul de aur
229.6421 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2291 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3531 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1869 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1929 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1867 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6553 lei
Vremea
astăzi
Botosani
12.9 o C
Dorohoi
12.4 o C
Bucecea
13.1 o C
Darabani
9.7 o C
Saveni
12.3 o C
Ştefăneşti
15.6 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.