Știrea zilei
Muribunda Termica a făcut peste 900.000 într-un an: grosul cheltuit pe lefuri, onorarii, remunerații; Statul Român cu Fiscul mai au de așteptat vreo 500 de ani ca să își recupereze banii

La începutul lunii octombrie, Florin Sandu, administratorul special al SC Termica SA, a depus la Primăria Botoșani un raport de activitate pentru perioada iulie – septembrie 2021. Actul are anexat un alt raport, cel pe care lichidatorul judiciar Constantin Dascălu l-a înaintat judecătorului sindic de la Tribunalul Botoșani. O analiză a tuturor acestor documente arată că fostul furnizor de agent termic încă mai încasează bani frumoși, doar că nici măcar jumătate nu ajung la creditori.

Termica a încasat peste 900.000 lei într-un an, însă doar ceva peste o treime ajung la creditori


Între altele, documentația trimisă instanței cuprinde și o secțiune dedicată fondurilor obținute din lichidarea și încasarea de creanțe pentru perioada 1 iulie 2020 – 30 iunie 2021.


Vorbim așadar de un an, răstimp în care SC Termica SA, companie aflată în faliment, a încasat nici mai mult, nici mai puțin de 929.089,93 de lei, adică peste 9 miliarde de lei vechi. Cea mai mare parte a fondurilor au provenit din recuperările de creanțe și undeva la ceva peste 10% din chirii.


Acum să nu vă imaginați că datoriile istorice pe care le avea fostul furnizor de căldură și apă caldă s-au diminuat cu peste 9 miliarde de lei vechi. Nici pe departe!


Doar ceva mai mult de o treime din banii încasați au fost direcționați spre plata creditorilor. Și aceasta pentru că marea parte a sumelor intrate în conturile societății au luat calea așa numitelor ”cheltuieli de procedură internă”.

 

Marea parte a fondurilor merg pe salarii, remunerații, onorarii


45% din toate veniturile înregistrate de unitate pe parcursul unui an s-au dus pe salarii și obligațiile aferente datorate bugetului de stat.


Sume importante au mai fost consumate cu cheltuieli judiciare (de la onorarii experți și executor judecătoresc la taxa de timbru), cu materiale consumabile, obiecte de inventar, întreținere, reparații și combustibili și cu chirii, energie, apă.


44.224,68 lei


a fost remunerația totală a lichidatorului judiciar în intervalul de timp menționat.


De asemenea, 2% din tot ceea ce s-a încasat a fost direcționat spre Uniunea Națională a Practicienilor în Insolvență din România (UNPIR), în baza OUG 173/2008 pentru modificarea și completarea legii 85/2006 privind procedura insolvenței.


În aceste condiții, pentru plata creditorilor, adică a persoanelor juridice și fizice  la care SC Termica SA înregistrează datorii, au mai rămas 321.371,675 de lei.


Administrația Județeană a Finanțelor Publice și Statul Român, subrogat în drepturile Băncii Comerciale Române, urmau la data întocmirii raportului să încaseze aproape toți acești bani, mai exact 318.316 lei. Pentru Primăria Mihai Eminescu, Direcția Regională pentru Accize și Operațiuni Vamale, Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului, Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice și Primăria Botoșani mai rămăsese cumulat de împărțit numai în jur de 3.000 de lei.


58 de lei și 56 de bani

 

au fost repartizați pentru a se mai stinge din debitul pe care SC Termica SA îl are la Primăria Mihai Eminescu.

 

După peste 10 ani de faliment, ar mai fi nevoie de 500 de ani ca să își plătească datoriile


Astfel se face că la mai bine de un deceniu  de la intrarea în faliment, fostul furnizor de agent termic înregistrează încă datorii enorme.


161.070.585 lei


este suma totală rămasă de plată către creditori, adică echivalentul a 32,5 milioane de euro.


Aproape 95% din datorii sunt către Statul Român prin Ministerul Finanțelor și Administrația Județeană a Finanțelor Publice.


Cu ritmul actual al încasărilor și în eventualitatea în care lichidatorul chiar ar avea ce să mai vândă, ar fi necesari vreo 500 de ani pentru plata stingerea tuturor datoriilor.

 

Falimentarele, între ele: Apa Grup așteaptă peste 4 milioane de lei de la Termica


Ironia sorții, societatea comercială care așteaptă cea mai mare sumă de bani de la SC Termica SA este o altă ”muribundă” a administrației publice locale botoșănene, SC Apa Grup SA. Ambele au ajuns în faliment pe aceeași rețetă: Consiliul Local, respectiv Consiliul Județean au înființat alte societăți care au preluat activitatea companiilor împinse spre faliment, SC Modern Calor SA, respectiv SC Nova Apaserv SA, cele nou constituite accesând prin CL și CJ fonduri europene de peste 40 milioane de euro, respectiv peste 100 de milioane de euro.


Fostul operatorul de apă și canalizare are de recuperat de la fostul furnizor de agent termic peste 4,05 milioane de lei.


SC OMV Petrom Gas SRL este a două firmă, ca mărime a sumei, cu 3,46 milioane de lei.

 

Termica e datoare la Primăria executată silit pentru... datorii la Termica


Interesant este că în timp ce executorii Carmen Șfaițer și Sorin Gavriliuc au trimis la finele lunii aprilie a acestui an o ”Somație Mobiliară” municipalității, prin care solicită ”ca în termen de o zi” să achite nici mai mult, nici mai puțin de 89.927.229,45 de lei în urma unui proces intentat de lichidatorul SC Termica SA, tocmai SC Termica SA înregistra debite de 469.109 lei către Primăria Botoșani la data de 20 august a acestui an.


În documentul depus, culmea, chiar la Primăria Botoșani, se menționează că suma menționată reprezintă o ”creanță curentă reprezentând taxe și impozite datorate după deschiderea procedurii de insolvență”.


Cât credeți că s-a repartizat pentru stingerea debitului către municipalitate din încasările efectuate în perioada 01 iulie 2020 – 30 iunie 2021?


Exact 974,11 lei.

 

loading...
Nu execută doar Primăria! Lichidatorul a vândut de la Termica păcură, țevi, coturi, puncte termice, o cale ferată și o... locomotivă. Și mai are de vândut!
Juriștii Primăriei au amânat puțin executarea silită a conturilor orașului

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

Mai rar așa concurs: Doi PSD-iști se bat pentru fotoliul de director general la compania municipalității - DOCUMENT
Sunt patru candidați pentru două posturi de director.Au fost scoase la concurs funcțiile de director general și director adjunct la SC Eltrans SA.
Matematicienii la Botoșani: Radu Gologan anunță un ”adevărat festival al școlii românești” / Medalii de aur pentru doi profesori / Primarul a primit în sfârșit o distincție - GALERIE FOTO
În acest weekend, la Botoșani se desfășoară două importante evenimente menite să readucă în atenție două dintre cele mai importante personalități născute pe aceste meleaguri, Dimitrie Pompeiu și Octav Onicescu.
Mihai Țurcanu ridicat de DNA în puterea întunericului, după 12 ore de percheziții învăluite în tăcere! Ar fi vizat de patru infracțiuni – VIDEO & GALERIE FOTO
Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) a fost percheziționată de procurorii DNA Suceava, în cursul zilei de vineri, 13 mai 2022.Mihai Țurcanu, directorul instituției, a fost ridicat la finalul acțiunii când afară era deja noapte.
Dezvăluire LIVE - Cum a câștigat alegerile un politician de calibru: Mergeam la cumătrii neinvitat / Aveam câte patru-cinci nunți pe noapte VIDEO
Viceprimar la Sulița, vicepreședinte al Consiliului Județean, deputat, președinte al CJ și președinte al PNL Botoșani, acestea sunt cele mai înalte funcții pe care Florin Țurcanu le-a deținut în cariera sa politică. Invitat joi la Botoșăneanul TV, actualul vicepreședinte al filialei ALDE, a dezvăluit câteva din strategiile prin care a reușit să convingă oamenii să voteze partidul pe lista căruia a candidat.
Parcare supraetajată inaugurată de belgianul care deține Botoșani Shopping Center, primar și afaceriști! PLANURI pentru extinderea complexului pe un nou nivel, cu magazine ale brandurilor cunoscute – VIDEO & GALERIE FOTO
Hendrik Danneels, deținătorul Botoșani Shopping Center, a ajuns în municipiu în dimineața zilei de joi, 12 mai 2022, pentru a inaugura parcarea supraetajată ce a fost construită recent lângă complexul comercial.
Orașul unde oamenii cară lemne în apartamente ca să se încălzească, blocurile aduc a tancuri ruginite - VIDEO & GALERIE FOTO
Anul 2022: vremuri în care tehnologia ne duce virtual la capătul lumii.În realitatea noastră mioritică, nici vorbă de asemenea invenții. Oamenii încă se încălzesc la bloc făcând focul în sobe.
Două fetițe s-au bătut pe Pietonalul Unirii! S-au trântit pe jos și s-au tras de păr, cei din jur... filmau și încurajau – VIDEO
S-a întâmplat sâmbătă, 7 mai 2022, pe Pietonalul Unirii din municipiul Botoșani, cea mai frecventată zonă a orașului pentru promenadă.O zi frumoasă, cu soare și perfectă pentru tradiționala plimbare de pe pietonal alături de prieteni sau familie.
Când destinul se face sărbătoare: Angela Paveliuc-Olariu, un fenomen irepetabil sau despre bucuria de a trăi dăruind – GALERIE FOTO&VIDEO
Sărbătorită în trei județe: Suceava, Iași și Botoșani. Iubită și admirată deopotrivă de tineri și de bătrâni, de țărani și de cercetători, de specialiști în diverse domenii, Angela Paveliuc-Olariu a devenit un reper în etnografie și nu numai.
Om de afaceri cu peste 2 milioane euro pe an, a plătit cotizația în avans la un partid după care a demisionat ca să nu fie dat afară - VIDEO
În 2020 a fost revelația alegerilor locale de la Botoșani. Aflat la prima candidatură din carieră, a reușit să obțină ca independent 1.531 de voturi în competiția pentru funcția de primar, clasându-se pe locul al patrulea, înaintea pretendenților de la unele partide, precum Pro România și ALDE.
Loading...
400.000 de lei – Drumul spre Ipotești străjuit de o cruce de peste 20 de metri: Dacă tot se numește Dealul Crucii, atunci am hotărât să facem și acea cruce giganticăGALERIE FOTO
Șoseaua care face legătură între satul Ipotești și drumul național Botoșani – Dorohoi este străjuită de câteva zile de, probabil, cea mai mare cruce din județ. Construcția acesteia se apropie de final.
Clubul de handbal a intrat în FALIMENT: clinici, hoteluri, Federația de Handbal și chiar Poliția Locală LOVITE financiar
Povestea echipei de handbal care pentru un sezon a evoluat în cel mai înalt eșalon românesc al acestui sport s-a terminat brusc. După evenimentele incredibile de la sfârșitul anului trecut, când echipa nu a mai fost primită la un meci în Sala Polivalentă din cauza datoriilor, în primăvara acestui an clubul și-a cerut singur falimentul.
Poliția chemată pentru a da afară un salariat al Primăriei, de la locul de muncă: Bineînțeles că m-am dus la serviciu...VIDEO
S-a întâmplat la Botoșani într-o unitate de stat, marți, 3 mai 2022. Polițiștii au fost chemați să scoată un angajat de la locul de muncă, de unde a fost dat afară de șefi.
Povestea unui copil captivat de doamna farmacistă... CUM au fost puse bazele lanțului de farmacii aflat de două decenii pe piața din Botoșani – VIDEO
Orice lucru bine făcut este bazat pe cunoaștere amestecată cu pasiune, muncă și perseverență. Anca Boldea, fondatoarea lanțului de farmacii care-i poartă numele, dezvăluie că, fără aceste aptitudini, succesul nu este unul garantat.
Direcție a Primăriei amendată de Garda de Mediu pentru un „cimitir” de rable ridicate de pe stradă și gunoaie aruncate aiurea - FOTOGALERIE
După ce anul trecut a amendat chiar Primăria Botoșani, în 2022 a venit rândul unei direcții a municipalității. Controlul a fost efectuat în cursul lunii aprilie, în urma unei sesizări care a fost depusă la Comisariatul Județean al Gărzii de Mediu Botoșani.
Loading...
Most Wanted de Botoșani: Doi de Marius și un Eugen, fugari după o tentativă de omor și țepe date oamenilor
Doar trei botoșăneni mai figurează pe lista Most Wanted a Poliției Române. Au încălcat legea în diferite moduri și sunt încă neprinși.
Rețele de socializare: Marea familie a prieteniei sau locul de întâlnire al semi-analfabeților și „experților”? – Oameni care nu știu să scrie românește erau mari virusologi VIDEO
Probabil că genul de persoană care comentează în necunoștință de cauză cu o dârzenie încăpățânată, care emană invariabil ură și care se pricepe aproape la orice domeniu, a existat dintotdeauna. Dar se manifesta în propriile cercuri de cunoscuți.Unul dintre dezavantajele rețelelor de socializare este probabil faptul că astfel de oameni și-au găsit locul perfect de întâlnire, cu alții asemenea lor.
Conducerea uneia dintre cele mai importante instituții de la Botoșani preluată de un funcționar cu carieră de peste 30 de ani - FOTOGALERIE
Unul dintre posturile de conducere de la o importantă instituție publică din Botoșani s-a eliberat înaintea sărbătorilor pascale.
Botoșăneancă decedată în noaptea de Înviere! Autoritățile i-au sigilat ușa și au lăsat moarta în casă, de Paști - FOTOGALERIE
S-a întâmplat că femeia de 65 de ani a murit tocmai în noaptea de sâmbătă spre duminică, 24 aprilie 2022, adică de Înviere.Fiindcă nu avea rude și cine să o ducă la biserică, ușa i-a fost sigilată și moarta a fost lăsată în casă de Paști, până la găsirea unei soluții.
HRISTOS A ÎNVIAT! Botoșănenii au primit Lumina, clopotele au răsunat în toate bisericile: Atenţia ne este îndreptată spre cei aflaţi în luptă fratricidă, spre cei care suferă, spre mai marii lumiiGALERIE FOTO&VIDEO
Sărbătoarea Sfintelor Paști fără restricții, fără măști, fără distanțare socială. Hristos a Înviat, în acest an, în mii de inimi de botoșăneni veniți în biserici pentru a primi Lumină.
Minune? Preotul care timp de doi ani a intrat zi de zi în toate secțiile spitalului și nu s-a îmbolnăvit: S-o fi gândit Dumnezeu că are cineva treabă cu mine - VIDEO
Au fost la Botoșani preoți care în pandemie au contactat virusul, iar unii au făcut forme grave ale bolii, fiind nevoiți să stea în spital și apoi în concediI medicale câteva săptămânii. Unii s-au aflat aproape de moarte și cei dragi lor au făcut apel către credincioși să se roage pentru sănătatea lor.
Lipsa totala de responsabilitate fata de proprietatea publica. Politicieni de la toate partidele in acest mod ati distrus toata tara. Mai sunt oameni cinstiti in Romania ?
4 ianuarie 2022, 16:08
Incompetența politicienilor din AGA Termica, din consiliile de administrație a Termica împreună cu hoțiile pe față a lichidatorului care "suge" orice ban poate din asa zisa lichidare asezonat cu dezinteresul procurorilor care numai nu vor să se sesizeze, sărăcesc oamenii acestui oraș. Iubesc Botoșaniul, iubesc pe botoșăneni. Era in slogan ieftin și plin de tupeu
4 ianuarie 2022, 08:49
Sondaj
Ar trebui introduse uniformele școlare obligatorii?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Pentru mine cancerul a fost o mare lecție. Nu un lucru bun, niciodată cancerul nu e un lucru bun, dar te schimbă. A fost un alt meteorit. Boala a fost un meteorit și unul destul de bolovănos. Pentru că am înțeles în foarte ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9472 lei
USD
Dolarul SUA
4.6322 lei
CHF
Francul elveţian
4.7915 lei
GBP
Lira sterlină
5.8254 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.6326 lei
XAU
Gramul de aur
277.6524 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2438 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2933 lei
AUD
Dolarul Australian
3.2944 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.6225 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2014 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6649 lei
Vremea
astăzi
Botosani
19.5 o C
Dorohoi
20.0 o C
Bucecea
18.8 o C
Darabani
19.6 o C
Saveni
20.4 o C
Ştefăneşti
18.5 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.