Știrea zilei
NEGOCIERI la Primărie: Taximetriștii au cerut creșterea tarifului! Discuții de la manele, la licențe de 10.000 de euro: Chem DNA-ul în secunda doi VIDEO

Reprezentanții taximetriștilor de la Botoșani au intrat într-un maraton de negocieri cu reprezentanții Primăriei în vederea aprobării unor creșteri ale tarifelor pe care le practică. Noi negocieri au avut loc luni, de la ora 10:00, în sala Mihai Eminescu.

Taximetriștii vor curse mai scumpe

 

Viceprimarul Bogdan Buhăianu a fost șeful din Primărie desemnat să poarte aceste discuții. Încă de la începutul ședinței, edilul a arătat că este de acord cu o eventuală creștere de tarif, însă în limite rezonabile și în mod gradual, fără să fie afectați cetățenii.

 

 

„Eu merg foarte des cu taxiul, aproape zilnic. Condițiile de taxi sunt decente, chiar peste media țării, mai ales în partea de sud, dacă mergeți, găsim un comportament mult mai deviant și condiții mai slabe în mașini. Sunt și la noi chestiuni de îndeplinit, raportat la buna creștere a fiecăruia dintre noi, pentru a aduce cetățenilor un serviciu mai bun”,

Bogdan Buhăianu, viceprimar

 

 

A sugerat inclusiv un regulament intern care să fie întocmit de Camera Taximetriștilor și care să repare neconcordanțele care apar, pe alocuri, printre taximetriști: „să nu asculte manele sau să asculte doar radio. Mai întâlnim cazuri de acest gen care pe mine de exemplu mă deranjau, că eram cu gândul în altă parte și ei ascultau muzică populară sau manele. Trebuie să fie totuși un serviciu calitativ pentru ca lumea să se adreseze”.

 

Înainte de a intra la negocieri, viceprimarul Buhăianu a avut o corespondență cu mai multe municipalități din zona Moldovei, mai ales pentru a sonda piața tarifelor la nivel regional.

 

„Vă înțeleg foarte bine necesitățile și știu foarte bine ce înseamnă un RCA, o licență, un schimb de ulei, motorină, benzină și toate celelalte. Mai ales în momentul în care avem o creștere de 10 – 15% a prețurilor, într-o lună de zile. Dar scoțând puțin tarifurile din țară și mai ales din zona asta, nu avem niciunul care să treacă de 2,7 lei / km, 2,8 sau 3,3 care înseamnă un tarif un pic exagerat, raportându-ne la un procent de creștere, ajungem la 30 – 40%. Nu este normal creșterea unui serviciu în mod direct cu 30 – 40%” ,

Bogdan Buhăianu, viceprimar

 

„Omul care circulă cu taxiul, tot cu taxiul va circula”

 

A avertizat că ar putea exista și un revers al medaliei din partea clienților care din cauza curselor mai scumpe să renunțe la a mai circula cu taxiul, deși de cealaltă parte, încrederea se menține la nivel ridicat deoarece: „omul care circulă cu taxiul, tot cu taxiul va circula”.

 

 

 

„Casa de marcat oricum e degeaba”

 

Viceprimarul Bogdan Buhăianu a venit cu o serie de exemple: Vaslui: 2,5 lei (zi), 3 lei (noaptea), Călărași: 1,8 – 2,7, Galați: 2,5 – 2,7, Suceava: 2,5 – 2.7, Vatra Dornei: 2,5 – 2,7, Iași: 2,8 – 3 etc.

 

La Botoșani s-a solicitat o majorare de tarif de 3,3 - 3,5 lei/km pe timp de noapte, respectiv 3 lei/km pe timp de zi. Iar în motivație este o înșiruire de scumpiri de pe pața românească, de la energie sau carburanți la asigurări și alte necesități din activitatea de transport în regim de taxi.

 

RCA-ul de la 400 de lei s-a dus în 700 de lei. Deja este o creștere. Carburantul s-a dus de la 5,60 lei la pragul de 6,20. Deja sunt 70 de bani la litru, este o cheltuială enormă pentru o firmă. Pe urmă analizele medicale, testul psihologic, toate actele pe care trebuie să le facem, viză pentru atestat, viza la final de an pentru licență.Toate au costuri și la final de an toate se adună. Casa de marcat este altă cheltuială, trebuie să dăm 700 de lei pentru a pune card și pentru a raporta totul la ANAF”, a arătat unul dintre reprezentanții taximetriștilor, care a fost imediat contrat de viceprimar: „casa de marcat e degeaba, oricum nu se folosește. Eu nu am văzut un bon de nu știu când, nici nu se feresc băieții de mine”.

 

În sală s-a aflat evident și președintele Camerei Taximetriștilor, cel care se ocupă de acest demers și din punct de vedere al circuitului documentelor. Și care susține cauza colegilor, pe partea de costuri.

 

„Un interior – exterior la mașină (și toți avem mașini) este 37 de lei. Ori un taximetrist face cel puțin de două ori pe săptămână. Acum ne solicită prin dispecerat: vreau mașină încălzită și curată”,

Iulian Bauer, președintele Camerei Taximetriștilor

 

 

„Când crește costul vieții, scade calitatea vieții” a concluzionat Bogdan Buhăianu, care le-a propus taximetriștilor o soluție de compromis cu o creștere în două praguri, în primă fază fiind propus un tarif de 2,9 lei/km pe timp de zi, respectiv 2,95 lei noaptea.  

 

„Nu o să voteze niciun consilier local acest 3,3 lei, care este o creștere de 30 – 40%, anormală pentru creșterea unui produs pe piață. Este o creștere exagerată pe care ați pus-o probabil ca să aveți de unde negocia. Altfel, nu cred că un om care face business se poate duce cu o asemenea creștere la un produs, dintr-o dată”,

Bogdan Buhăianu, viceprimar

 

 

Mai departe, edilul a reamintit poziția geografică a orașului și situația socio-economică care afectează toate domeniile de activitate. Trăind într-unul dintre cele mai sărace orașe ale țării și veniturile realizate de botoșăneni se află la pragul de jos.

 

Chiar și așa, taximetria pare să rămână unul dintre domeniile bănoase pe piață.

 

„Știți de ce cred eu că funcționează taximetria? Pentru că astăzi se tranzacționează licențe cu 10.000 de euro. În momentul în care dă cineva 10.000 de euro e clar că-și socotește să-i scoată și 2 – 3 ani de zile că altfel mașina aia e distrusă în 5 ani, dacă nu și i-a scos. Avem două mâini și două picioare, dacă nu vrem să facem această activitate, ne apucăm de altceva”,

Bogdan Buhăianu, viceprimar

 

 

„Vă rog frumos să mă anunțați, chem DNA-ul”

 

În urmă cu 10 ani o licență era undeva la 1.000 de euro, însă în prezent a crescut la o sumă colosală. O practică aflată cumva la limita legalității este de cesionare de la persoana care a licitat pentru ea, către o alta. Sau prin cumpărarea firmei de transport cu licențele aferente.

 

„Dacă cumva la Primăria Botoșani sau la Camera Taximetriștilor se cere vreodată vreun beneficiu, vă rog frumos să mă anunțați, chem DNA-ul în secunda doi. Am auzit zvonurile astea în trecut, dacă un ban ajunge la Primăria Botoșani, care nu este fiscalizat, nu se dă cu chitanță în urma trecerii unei licențe de la o persoană la alta, chem pentru Camera Traximetriștilor sau altă organziție a taximetriștilor, dar și pentru angajații Primăriei Botoșani, chem DNA-ul și cu demisia pe masă. Dacă auziți, vă rog frumos să sesizați aceste lucruri, ca să putem corecta sistemul astăzi. Dacă este corect și legal atunci este extraordinar și mergem înainte”,

Bogdan Buhăianu, viceprimar

 

Noile tarife care vor avea la bază o notă de fundamentare din partea Camerei Taximetriștilor intră în dezbatere publică pentru o perioadă de 45 de zile, iar ulterior în dezbaterile Consiliului Local pentru a fi votate sau respinse.

 

loading...
Taximetriștii din Botoșani vor să crească tarifele – SUMELE propuse
Deputat de Botoșani cu abonament la RATB în București! Controlorii din autobuz, șocați: Dumneata ești parlamentar?

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Este oficial: De față cu Dan Nechifor liberalii au votat noul prefect
Ceea ce Botoșăneanul a anunțat în premieră în urmă cu o lună a primit și o confirmare oficială: PNL Botoșani susține un tânăr om de afaceri pentru ocuparea funcției de prefect.
Statul vrea să albească prin amenzi „munca la gri” și „salariile din plic”, patron amendat la Botoșani cu peste 10.000 de euro
În urmă cu doar câteva zile, Executivul a adus o serie de modificări Codului Muncii pentru a descuraja fenomenul „muncii la gri”.În același timp, angajatorii botoșăneni continuă să recurgă la „munca la negru”, amenzile fiind uriașe atunci când sunt depistați de inspectorii muncii.
Jecmăneală politică pe fondul de rezervă al Guvernului! Primarii comunali ai PNL „au ras” milioane de euro, primarii PSD de Botoșani și Dorohoi - zero lei și zero bani – TABEL
„Banii au fost acordați indiferent de culoarea politică”.Este afirmația ministrului Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, în contextul alocării sumei de peste 1 miliard de lei către unitățile administrativ teritoriale din România. Afirmația are doar rolul „de a da bine” la televizor sau în ziare pentru că, în realitate, împărțeala banilor a fost 100% politică.
Pensie de peste 43.000 de lei pentru un singur botoșănean, în timp ce mii de vârstnici nu reușesc nici măcar să-și cumpere medicamente
Discrepanța dintre majoritatea bătrânilor care trăiesc din pensii insuficiente și ceilalți, care primesc pe cupoane sume chiar și de 40 de ori mai mari, continuă să se amplifice în județul Botoșani. Și, în ciuda eforturilor populiste ale politicienilor de a majora valoarea punctului de pensie la anumite perioade cheie, aceste măriri nu fac decât să adâncească diferențele uriașe.
Sute de botoșăneni se vaccinează zilnic, s-a triplat numărul față de perioada verii și se stă și la coadă – GALERIE FOTO
Noile restricții și accesul la servicii de divertisment sau spații de relaxare doar pentru persoanele vaccinate au determinat ca tot mai mulți botoșăneni să se imunizeze în centrele de vaccinare deschise la nivelul județului. Potrivit datelor oficiale, zilnic peste 500 de persoane se vaccinează cu prima doză sau după caz cu a treia.
În sfârșit! Se scot dalele de beton din strada pe care tramvaiul nu a circulat nici măcar o singură dată - GALERIE FOTO
De ani de zile se tot vorbește (și promite) modernizarea acestui tronson de drum extrem de aglomerat și cu un real disconfort atât pentru șoferi, cât și pentru cetățenii care locuiesc la blocurile din apropiere.
”Ce nu am scris încă despre Luchian? Că m-aș bucura tare mult să-l întrec” – O expoziție-eveniment și un ghidaj emoționant oferit publicului de strănepoata pictorului Nicolae Tonitza – FOTO&VIDEO
Sfârșit însorit de septembrie 2021. La 135 de ani de la nașterea lui Nicolae Tonitza, ultima descendentă a pictorului a vorbit în fața iubitorilor artei despre familie, destine și dureri, dar și despre ”culoare, emoție și mister”.
Sunt neconstituționale! Botoșăneanca poporului dărâmă proiectele Guvernului de pedepsire a nevaccinaților: Discriminare și interzicerea dreptului la muncă
Avocatul Poporului a transmis în cursul săptămânii că actele normative discutate de Guvern care au în vedere condiţionarea dreptului la muncă al personalului din cadrul unităţilor sanitare şi al centrelor rezidenţiale de obţinerea certificatului digital privind COVID-19, cât şi testarea periodică din fonduri proprii încalcă mai multe drepturi ale salariaţilor.
”Nu se ține un Congres cu oameni sătui” – Liberalii cu burțile pline care l-au votat pe Cîțu pentru bani sau ca să-și păstreze fotoliile de șefi la stat - LISTA
”După cum mi-a explicat un liberal vechi din tabăra Orban încă de la primele ore ale dimineții, «nu se ține un Congres cu oameni sătui», adică nu faci alegeri în partid când ești la putere, pentru că nimeni nu vrea să schimbe nimic și toți trag de funcțiile pe care le au. Într-adevăr, cu mici excepții, cei 5.000 de delegați sunt și șefi pe undeva, puși acolo de șeful de partid”.
Loading...
POVESTEA „diamantelor negre” de la Botoșani culese cu câini dresați special! Licitație la o instituție: Noi suntem pionieri FOTO
Anul acesta ar fi primul din istoria județului în care s-a organizat o licitație pentru recoltarea unor alimente de lux care valorează mii de euro. Se găsesc în pământ și sunt aduse la suprafață de persoane specializate, cu ajutorul unor câini dresați pentru astfel de activități și care sunt extrem de scumpi, pentru cei care doresc să îi cumpere.
Botoșăneancă angajată fictiv la firma unor șarlatance intrate în pușcărie pentru un prejudiciu amețitor
Până să intre polițiștii pe firul acestei povești, cele două ”patroane” au angajat fictiv zeci de femei însărcinate care urmau să intre în concediul pentru creșterea copilului. Scopul era să obțină indemnizație de la stat, deși în realitate societățile lor nu funcționau, iar respectivele angajate nu au lucrat nici măcar o secundă.
A plecat la Domnul cel mai discret fost deținut politic din Botoșani: Omul care a luat în veșnicie suferința, dar ne-a predat cea mai frumoasă lecție - FOTO
A trăit în propria demnitate cu un firesc de care atât de puțini, astăzi, mai sunt capabili. Cei care nu am cunoscut greul războiului, foametea, pușcăria comunistă, domiciliul forțat, rația de pâine, întunericul și frigul, nu înțelegem încă ce au însemnat acești oameni care pleacă tăcuți spre lumea ”unde nu este durere, nici întristare, nici suspin”.
Botoșăneni rămași fără ajutor social după ce au refuzat un loc de muncă – CUM vrea statul să-i motiveze pe asistații leneși
La nivelul județului Botoșani sunt în jur de 2.740 de beneficiari ai venitului minim  garantat. Numărul lor este în scădere de la o lună la alta, iar asta și din cauză că unii dintre ei refuză să muncească.
REORGANIZARE la una dintre instituțiile cu cei mai mulți angajați, zeci de posturi DESFIINȚATE: CÂTE mai sunt vacante - DOCUMENT
Una dintre cele mai mari instituții publice de la Botoșani se reorganizează fiind reduse mai multe posturi.
Loading...
Valul patru la Botoșani: Coadă de ambulanțe la Urgențe, așteptări cu orele în containere și personal cerut de la București – GALERIE FOTO
Situația epidemiologică de la nivelul județului Botoșani se înrăutățește de la o zi la alta. Sunt peste 100 de cazuri raportate în 24 de ore, iar spitalele sunt pline de pacienți infectați. Și pentru prima dată în valul patru avem și două sate carantinate și anume Roma și Tudora.
Juriștii arestați pentru practicarea (ne)legală a avocaturii, achitați după 8 ani: Sechestre de sute de mii ridicate, li se dau înapoi inclusiv ștampilele și... capsatoarele 
După opt ani de la arestare și mai bine de cinci ani de la data înregistrării la instanță, Tribunalul Suceava s-a pronunțat în dosarul privitor la ”Baroul Bota”. Magistrații din județul vecin au achitat pe linie toți inculpații pentru exercitarea fără drept a meseriei de avocat. 
Zeci de botoșăneni cu banii furați de pe carduri după anunțuri pe OLX! Hackerii bănuiți că sunt din străinătate
S-au întâmplat o sumedenie de cazuri la Botoșani, cu înșelătorii în urma unor anunțuri publicate pe rețeaua OLX sau Autovit. Botoșănenii păgubiți au depus plângeri la Poliție, după ce au rămas fără sume cuprinse între 300 și 3.000 de lei, bani care au dispărut de pe cardurile bancare.
Șefa DSP sunată la 1 noaptea pentru un copil ținut până dimineață, într-un container, cu febră și convulsii
Medicul Monica Adăscăliței, care are și calitatea de director interimar al Direcției de Sănătate Publică (DSP), a relatat un incident de la Secția de Pediatrie a Spitalului Județean Botoșani, în care a fost implicată.
Polițiști, doar cu BAC-ul luat: Sute de posturi disponibile, revoltă printre sindicaliști: Este o nedreptate
Poliția Română face angajări masive în această perioadă fiind disponibile în toată țara 412 posturi. Dintre acestea, 10 sunt la Botoșani.
Barosanii care-și bat joc de oraș: Cartier lăsat trei zile fără apă, șefii au plecat la făcut poze! / Oameni certați că au îndrăznit să sune la presă – VIDEO
De câteva zile mii de botoșăneni care locuiesc în zona Împărat Traian trebuie să îndure un disconfort ridicat din cauza unor avarii la rețeaua de apă a orașului. Ceilalți care nu locuiesc în zonă, au resimțit și ei acest disconfort, prin ambuteiajele din trafic, având în vedere că un tronson de drum a fost blocat pentru remedierea avariei. Pe o altă stradă, sunt familii care nu au apă de o lună. Cu ce credeți că se ocupă șefii de la „Apă”? Unul se odihnește în al doilea concediu din acest an, celălalt era ocupat să facă poze la exercițiul pompierilor.
Jupiti din toate părțile, o sa ajungem sa nu.mai folosim nimic...toți vor mai mult, însă majoritatea nu au de unde mai mult.
12 octombrie 2021, 14:17
Niste jeguri ordinare taximetristii care nici macar nu pornesc aparatul in curse
12 octombrie 2021, 09:57
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
starshiners.ro%20
Sondaj
Pe 27 septembrie 2021 se împlinește un an de la alegerile locale. Dacă ar fi astăzi din nou alegeri, pe cine ați vota?
Cosmin Andrei
Cătălin Flutur
Marcel Gheorghiță
Cătălin Silegeanu
Liviu Toma
Altul
Declaraţia zilei
„Sancțiunile nu sunt prevăzute în acest ordin de ministru, dar în legislație este prevăzută această sancțiune pentru zădărnicirea combaterii pandemiei, atunci când refuzi să anunți în condițiile în care tu știi că eș ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.9484 lei
USD
Dolarul SUA
4.2646 lei
CHF
Francul elveţian
4.6171 lei
GBP
Lira sterlină
5.8523 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7293 lei
XAU
Gramul de aur
244.4451 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2467 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3760 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1622 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4531 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1948 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6651 lei
Vremea
astăzi
Botosani
11.3 o C
Dorohoi
10.6 o C
Bucecea
10.6 o C
Darabani
10.2 o C
Saveni
11.4 o C
Ştefăneşti
11.9 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.