Știrea zilei
Nervi grei de la funcția de prefect, vărul Flutur a băgat liberalii botoșăneni în ședință: De ce mai primesc telefoane?

După ce s-a întâlnit miercuri cu președintele Consiliului Județean, Doina Federovici, Gheorghe Flutur a avut o întrevedere și cu liderii PNL Botoșani. Ședința s-a desfășurat în cabinetul prefectului și a avut ca temă principală tocmai bătălia care se poartă în organizație pe această funcție.

”Să respectăm democrația de partid!”


Președintele CJ Suceava, care este și prim-vicepreședinte național al PNL, s-a arătat contrariat de faptul că este contactat în continuare de unii capi ai filialei de la Botoșani pentru a bloca înlocuirea lui Dan Nechifor sau pentru a impune o altă persoană în această funcție.


”Să respectăm democrația de partid”, a fost îndemnul lui Gheorghe Flutur, care a amintit faptul că Biroul Politic Județean (BPJ) al PNL Botoșani a votat deja susținerea lui Sorin Cornilă pentru ocuparea acestui post.


Hotărârea a fost adoptată încă de la începutul lunii octombrie a anului trecut, iar Gheorghe Flutur i-a întrebat pe liberalii prezenți la ședință ”de ce mai primesc telefoane?”


Și-a exprimat nedumerirea și față de faptul că, în ciuda deciziei din BPJ, unii liberali au făcut intervenții pe cont propriu și la București pentru nerespectarea acesteia și rămânerea în funcție a lui Dan Nechifor sau nominalizarea altei persoane decât Sorin Cornilă.

 

Unde-s foștii pedeliști?


Culmea este că în acea ședință restrânsă Gheorghe Flutur și-a exprimat nemulțumirea și față de atitudinea vărului său, Cătălin Flutur, care ar fi încercat blocarea schimbării prefectului.


De altfel, prim-vicepreședintele PNL a întrebat unde se află actualul consilier local și a fost informat că este plecat în concediu, în Dubai.


Gheorghe Flutur a întrebat și de ce lipsește Cristian Achiței, unul dintre cei prezenți răspunzându-i că a fost invitat și nu cunoaște motivele pentru care nu a venit la întrunire.


”Atunci ne supărăm”, a fost reacția lui Gheorghe Flutur.

 

Mulțumiri lui Dan Nechifor


Acesta le-a transmis liberalilor să se liniștească și să se alinieze în spatele ”lui Costel” (Costel Șoptică – președintele PNL Botoșani – n.r.) și să înceteze orice acțiune privitoare la schimbarea prefectului care nu respectă hotărârea aprobată de BPJ.


La final, Gheorghe Flutur chiar i-a strâns mâna lui Dan Nechifor, căruia i-a mulțumit pentru activitatea depusă ca prim reprezentant al Guvernului în județ, exprimându-și totodată dorința ca acesta să rămână în continuare în echipa liberalilor.


Doar că actualul prefect a replicat că se va întoarce la Fisc pe un post de funcționar public și nu va putea activa decât ca simplu membru PNL.


De altfel, la ședință a luat parte și succesorul desemnat al lui Dan Nechifor, consilierul județean Sorin Cornilă, prim-vicepreședinte al PNL Botoșani. Alături de deputatul Costel Șoptică, la întâlnire au participat primarii orașelor Flămânzi – Dan Oloieriu, Darabani – Alin Gârbaci, Ștefănești – Florin Buțura, Mihai Eminescu – Verginel Gireadă și Păltiniș – Costel Romanescu.


Când Gheorghe Flutur și-a exprimat consternarea pentru meciurile din PNL Botoșani s-a făcut liniște, mai ale că unul dintre cei prezenți la ședință s-a dat peste cap pentru a impune alt prefect decât cel votat în BPJ.

 

De ce atâta înverșunare pentru această funcție


Unii lideri proveniți din fostul PDL și alții din actualul ALDE, care va fuziona însă cu PNL, încearcă din octombrie, de la nominalizarea lui Sorin Cornilă, blocarea accederii acestuia pe post.  


Miza înlocuirii prefectului este una uriașă pentru ex-primar întrucât relația pe care o are cu Dan Nechifor a constituit o centură de siguranță pentru fostul edil șef. Astfel, unele hotărâri ale Consiliului Local pe care social-democrații reușeau să și le impună chiar dacă nu au majoritatea, erau atacate de prefect în instanță, blocând astfel aplicarea lor. Valul de atacuri asupra hotărârilor privitoare la SC Eltrans SA, acolo unde liberalii dețineau postul de director, este un exemplu în această privință.


Ei bine, numirea unui alt prefect ar putea însemna startul inițierii hotărârilor referitoare la destructurarea SC Locativa SA, condusă de Cătălin Flutur și Direcția Servicii Publice Sport și Agrement, în fruntea căreia se află Eugen Țurcanu, doi ex-PDL-iști care sunt directorii acestor unități încă de la înființarea lor.

 

PSD-iștii: oricine, numai Nechifor nu


Sunt proiecte pe care social-democrații nici nu le-au inițiat de când au preluat conducerea Primăriei Botoșani și pentru că erau convinși că și chiar dacă reușesc să obțină girul Consiliului Local, Prefectura le-ar fi atacat în instanță și nu ar fi putut să le aplice.


Ori tema schimbării prefectului a fost abordată se pare și la întâlnirea pe care lidera județeană a PSD a avut-o cu omologul sucevean de la PNL. Și asta în condițiile în care, nemulțumiți de atacarea de către prefect a bugetului pentru drumuri al CJ pe 2021 și a mai multor hotărâri ale Consiliului Local inițiate de primarul Cosmin Andrei, social-democrații ar fi transmis la negocierile privind împărțirea funcțiilor de conducere la Prefectură, că sunt de acord să primească PNL postul de prefect doar cu condiția ca Dan Nechifor să fie înlocuit.


Iar Gheorghe Flutur le-ar fi dat de înțeles că schimbarea se va produce, posibil chiar săptămâna viitoare.

 

loading...
Val de demiteri în rândul prefecților și subprefecților, s-au făcut și mai multe numiri

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google playdownload from apple store
Mai rar așa concurs: Doi PSD-iști se bat pentru fotoliul de director general la compania municipalității - DOCUMENT
Sunt patru candidați pentru două posturi de director.Au fost scoase la concurs funcțiile de director general și director adjunct la SC Eltrans SA.
Matematicienii la Botoșani: Radu Gologan anunță un ”adevărat festival al școlii românești” / Medalii de aur pentru doi profesori / Primarul a primit în sfârșit o distincție - GALERIE FOTO
În acest weekend, la Botoșani se desfășoară două importante evenimente menite să readucă în atenție două dintre cele mai importante personalități născute pe aceste meleaguri, Dimitrie Pompeiu și Octav Onicescu.
Mihai Țurcanu ridicat de DNA în puterea întunericului, după 12 ore de percheziții învăluite în tăcere! Ar fi vizat de patru infracțiuni – VIDEO & GALERIE FOTO
Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) a fost percheziționată de procurorii DNA Suceava, în cursul zilei de vineri, 13 mai 2022.Mihai Țurcanu, directorul instituției, a fost ridicat la finalul acțiunii când afară era deja noapte.
Dezvăluire LIVE - Cum a câștigat alegerile un politician de calibru: Mergeam la cumătrii neinvitat / Aveam câte patru-cinci nunți pe noapte VIDEO
Viceprimar la Sulița, vicepreședinte al Consiliului Județean, deputat, președinte al CJ și președinte al PNL Botoșani, acestea sunt cele mai înalte funcții pe care Florin Țurcanu le-a deținut în cariera sa politică. Invitat joi la Botoșăneanul TV, actualul vicepreședinte al filialei ALDE, a dezvăluit câteva din strategiile prin care a reușit să convingă oamenii să voteze partidul pe lista căruia a candidat.
Parcare supraetajată inaugurată de belgianul care deține Botoșani Shopping Center, primar și afaceriști! PLANURI pentru extinderea complexului pe un nou nivel, cu magazine ale brandurilor cunoscute – VIDEO & GALERIE FOTO
Hendrik Danneels, deținătorul Botoșani Shopping Center, a ajuns în municipiu în dimineața zilei de joi, 12 mai 2022, pentru a inaugura parcarea supraetajată ce a fost construită recent lângă complexul comercial.
Orașul unde oamenii cară lemne în apartamente ca să se încălzească, blocurile aduc a tancuri ruginite - VIDEO & GALERIE FOTO
Anul 2022: vremuri în care tehnologia ne duce virtual la capătul lumii.În realitatea noastră mioritică, nici vorbă de asemenea invenții. Oamenii încă se încălzesc la bloc făcând focul în sobe.
Două fetițe s-au bătut pe Pietonalul Unirii! S-au trântit pe jos și s-au tras de păr, cei din jur... filmau și încurajau – VIDEO
S-a întâmplat sâmbătă, 7 mai 2022, pe Pietonalul Unirii din municipiul Botoșani, cea mai frecventată zonă a orașului pentru promenadă.O zi frumoasă, cu soare și perfectă pentru tradiționala plimbare de pe pietonal alături de prieteni sau familie.
Când destinul se face sărbătoare: Angela Paveliuc-Olariu, un fenomen irepetabil sau despre bucuria de a trăi dăruind – GALERIE FOTO&VIDEO
Sărbătorită în trei județe: Suceava, Iași și Botoșani. Iubită și admirată deopotrivă de tineri și de bătrâni, de țărani și de cercetători, de specialiști în diverse domenii, Angela Paveliuc-Olariu a devenit un reper în etnografie și nu numai.
Om de afaceri cu peste 2 milioane euro pe an, a plătit cotizația în avans la un partid după care a demisionat ca să nu fie dat afară - VIDEO
În 2020 a fost revelația alegerilor locale de la Botoșani. Aflat la prima candidatură din carieră, a reușit să obțină ca independent 1.531 de voturi în competiția pentru funcția de primar, clasându-se pe locul al patrulea, înaintea pretendenților de la unele partide, precum Pro România și ALDE.
Loading...
400.000 de lei – Drumul spre Ipotești străjuit de o cruce de peste 20 de metri: Dacă tot se numește Dealul Crucii, atunci am hotărât să facem și acea cruce giganticăGALERIE FOTO
Șoseaua care face legătură între satul Ipotești și drumul național Botoșani – Dorohoi este străjuită de câteva zile de, probabil, cea mai mare cruce din județ. Construcția acesteia se apropie de final.
Clubul de handbal a intrat în FALIMENT: clinici, hoteluri, Federația de Handbal și chiar Poliția Locală LOVITE financiar
Povestea echipei de handbal care pentru un sezon a evoluat în cel mai înalt eșalon românesc al acestui sport s-a terminat brusc. După evenimentele incredibile de la sfârșitul anului trecut, când echipa nu a mai fost primită la un meci în Sala Polivalentă din cauza datoriilor, în primăvara acestui an clubul și-a cerut singur falimentul.
Poliția chemată pentru a da afară un salariat al Primăriei, de la locul de muncă: Bineînțeles că m-am dus la serviciu...VIDEO
S-a întâmplat la Botoșani într-o unitate de stat, marți, 3 mai 2022. Polițiștii au fost chemați să scoată un angajat de la locul de muncă, de unde a fost dat afară de șefi.
Povestea unui copil captivat de doamna farmacistă... CUM au fost puse bazele lanțului de farmacii aflat de două decenii pe piața din Botoșani – VIDEO
Orice lucru bine făcut este bazat pe cunoaștere amestecată cu pasiune, muncă și perseverență. Anca Boldea, fondatoarea lanțului de farmacii care-i poartă numele, dezvăluie că, fără aceste aptitudini, succesul nu este unul garantat.
Direcție a Primăriei amendată de Garda de Mediu pentru un „cimitir” de rable ridicate de pe stradă și gunoaie aruncate aiurea - FOTOGALERIE
După ce anul trecut a amendat chiar Primăria Botoșani, în 2022 a venit rândul unei direcții a municipalității. Controlul a fost efectuat în cursul lunii aprilie, în urma unei sesizări care a fost depusă la Comisariatul Județean al Gărzii de Mediu Botoșani.
Loading...
Most Wanted de Botoșani: Doi de Marius și un Eugen, fugari după o tentativă de omor și țepe date oamenilor
Doar trei botoșăneni mai figurează pe lista Most Wanted a Poliției Române. Au încălcat legea în diferite moduri și sunt încă neprinși.
Rețele de socializare: Marea familie a prieteniei sau locul de întâlnire al semi-analfabeților și „experților”? – Oameni care nu știu să scrie românește erau mari virusologi VIDEO
Probabil că genul de persoană care comentează în necunoștință de cauză cu o dârzenie încăpățânată, care emană invariabil ură și care se pricepe aproape la orice domeniu, a existat dintotdeauna. Dar se manifesta în propriile cercuri de cunoscuți.Unul dintre dezavantajele rețelelor de socializare este probabil faptul că astfel de oameni și-au găsit locul perfect de întâlnire, cu alții asemenea lor.
Conducerea uneia dintre cele mai importante instituții de la Botoșani preluată de un funcționar cu carieră de peste 30 de ani - FOTOGALERIE
Unul dintre posturile de conducere de la o importantă instituție publică din Botoșani s-a eliberat înaintea sărbătorilor pascale.
Botoșăneancă decedată în noaptea de Înviere! Autoritățile i-au sigilat ușa și au lăsat moarta în casă, de Paști - FOTOGALERIE
S-a întâmplat că femeia de 65 de ani a murit tocmai în noaptea de sâmbătă spre duminică, 24 aprilie 2022, adică de Înviere.Fiindcă nu avea rude și cine să o ducă la biserică, ușa i-a fost sigilată și moarta a fost lăsată în casă de Paști, până la găsirea unei soluții.
HRISTOS A ÎNVIAT! Botoșănenii au primit Lumina, clopotele au răsunat în toate bisericile: Atenţia ne este îndreptată spre cei aflaţi în luptă fratricidă, spre cei care suferă, spre mai marii lumiiGALERIE FOTO&VIDEO
Sărbătoarea Sfintelor Paști fără restricții, fără măști, fără distanțare socială. Hristos a Înviat, în acest an, în mii de inimi de botoșăneni veniți în biserici pentru a primi Lumină.
Minune? Preotul care timp de doi ani a intrat zi de zi în toate secțiile spitalului și nu s-a îmbolnăvit: S-o fi gândit Dumnezeu că are cineva treabă cu mine - VIDEO
Au fost la Botoșani preoți care în pandemie au contactat virusul, iar unii au făcut forme grave ale bolii, fiind nevoiți să stea în spital și apoi în concediI medicale câteva săptămânii. Unii s-au aflat aproape de moarte și cei dragi lor au făcut apel către credincioși să se roage pentru sănătatea lor.
I-as trimite pe toti in Dubai si as aduce aduce altii care au lucrat ceva util, au experienta minimum 10 ani si nu au furat.
22 ianuarie 2022, 17:55
am impresia ca unii crapa de ciuda ca prin schimbarea lui nechifor, le cad scaunele, wauuu, devin chiar someri si cum nu stiu nika sa faca decat datul cu gura, e jale ba
22 ianuarie 2022, 17:15
Poate te sună "băse"Sau poate "nuți"p.s pentru oi
22 ianuarie 2022, 13:37
Nu vă este rușine?Băsiști,i aia care ați pupat și pupați dosul.Acum sunteți "liberali"?Serios....niște zdrențe curviștine....zdrențe....Toți informatori și membri comuniști!!!!Oamenii mureau în spitale fără tratament, iar tu aveai rezerva și mâncare de la restaurant ptr că erai "medic"Marș!Vii tu acum și faci ordine?Mută oile de pe munte!Acum nu mai scrii nimic pentru Elena Udrea?Eu la 14 ani am ieșit în Piața Revoluției, tu ai fost ascuns prin "grajuduri" cu unul cozmâncă (ăla de la Talpa)
22 ianuarie 2022, 13:35
soptica și cățelul cornila sunt mana în mana cu PSD. Asta e realitatea, de asta se și vrea impunerea gusatului la prefectura...
22 ianuarie 2022, 13:00
Eujeeen!!! Unde ești capi tuti capi??? Hai treci in particular javra ordinara.
22 ianuarie 2022, 12:01
Curvarsareala PSD-PNL pe banii nostri.Asta votează prostimea. Niste nulități care după ce se vad vedete încep să nu mai încapă unul de altul.Culmea, acuma stau bot la bot, mâine se spurca pe la televiziuni și în presa. Iar noi suportăm acești nesimțiți care li se pare ca ei pot decide soarta oamenilor, cand ei nici pe a lor nu o au clară și nu o decid corect.Duduia Federovici cu scoala vieții, având doar golani analfabeti pe lângă ea, nu-i convine de cei cu scoala.Incet, încet, aceasta elimină toti adevărații intelectuali, iar Botosani va fi sub dominația de gașca făcuți unul și unul pe același calapot. Șoferi, metrese, menajere, fufe care sa-i cante osanele.Federovici = Elena Ceaușescu
22 ianuarie 2022, 11:24
Sondaj
Ar trebui introduse uniformele școlare obligatorii?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Pentru mine cancerul a fost o mare lecție. Nu un lucru bun, niciodată cancerul nu e un lucru bun, dar te schimbă. A fost un alt meteorit. Boala a fost un meteorit și unul destul de bolovănos. Pentru că am înțeles în foarte ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9472 lei
USD
Dolarul SUA
4.6322 lei
CHF
Francul elveţian
4.7915 lei
GBP
Lira sterlină
5.8254 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.6326 lei
XAU
Gramul de aur
277.6524 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2438 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2933 lei
AUD
Dolarul Australian
3.2944 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.6225 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2014 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6649 lei
Vremea
astăzi
Botosani
19.5 o C
Dorohoi
20.0 o C
Bucecea
18.8 o C
Darabani
19.6 o C
Saveni
20.4 o C
Ştefăneşti
18.5 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.