Știrea zilei
Noaptea în care au picat prefecții, ALDE a scos din joben un director „militar”

Ultimele evenimente politico-administrative de la Botoșani se apropie tot mai mult de scenariul unei telenovele. Atât de disputata funcție de prefect, atribuită în cele din urmă celor din ALDE, pare că și-a căutat stăpânul până la perfecțiune.

Pentru că, potrivit prevederilor din noul Cod Administrativ, persoanele desemnate pentru ocuparea funcției de prefect trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele cerințe:

 

  • să aibă studii universitare de licenţă absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă;
  • să fie absolvent cu diplomă al studiilor universitare de master în domeniul administraţiei publice, management sau în specialitatea studiilor necesare ocupării funcţiei publice;
  • să fi absolvit programele de formare specializată pentru ocuparea unei funcţii publice corespunzătoare categoriei înalţilor funcţionari publici, organizate de Institutul Naţional de Administraţie ori să fi a exercitat un mandat complet de parlamentar;
  • să aibă cel puţin 7 ani vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice;

 

Reprezentanții ALDE Botoșani au avut pregătite o serie de variante pe care le-au „prezentat” Bucureștiului pentru numire.

 

Trei femei au fost în „pole position” pentru reprezentant al Guvernului în teritoriu: Minodora Vasiliu, Mihaela Aroșoaie și chiar Rodica Zelincă. Toate au picat. Pe lângă Dan Nechifor, propunerea PNL-ului, înainte de negocierile centrale. 

 

Directorul DSVSA a declarat că nu a purtat nicio discuție în acest și nici nu își dorește să acceadă la un asemenea nivel. Iar Mihaela Aroșoaie, șefa serviciului juridic din Prefectură ar fi fost respinsă la București.

 

În cazul doctorului Zelincă, deși îndeplinea toate cerințele din punctul de vedere al studiilor și o vechime de 20 de ani ca funcționar public, nu avea însă cursuri INA, criteriu obligatoriu pentru noii prefecți și subprefecți.

 

Seara trecută a fost pentru ALDE Botoșani momentul cheie în care un CV cu persoana potrivită trebuia să plece spre București. Pentru că, tot neoficial, astăzi s-ar întruni Guvernul iar pe ordinea de zi s-ar regăsi și un proiect care vizează Botoșaniul. Anumite zvonuri indică chiar faptul că s-ar fi încercat inclusiv păstrarea pe post a lui Dan Șlincu, însă actualul titular nu ar fi dorit acest lucru.

 

Și astfel s-a ajuns la al doilea director de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, Alexandru Colbu.

 

 

Fost militar de carieră și licențiat în studii juridice la Universitatea A. I. Cuza, și cu studii post universitare  în „probleme speciale de drept public și privat”, actualul director a absolvit în anul 2016, programul de formare specializată pentru ocuparea unei funcții publice corespunzătoare înalților funcționari publici, în cadrul Agenției Naționale a Funcționarilor Publici.

 

Și devine astfel candidatul perfect pentru acest post.

 

Urmează să fie trecut prin „filtrele” specifice aplicabile candidaților pentru acest post înalt al județului.

Postul de subprefect ar reveni liberalilor însă numele celui care ar urma să se plieze pe cerințe este deocamdată învăluit în mister. Dacă în privința prefecților bursa zvonurilor a fost chiar generoasă, în schimb, informațiile neoficiale privitoare la „vioara a doua” din Prefectură sunt în continuare sărace.

loading...
Directoarea dată ca prefect: E onorabil, mulțumesc, rămân aici
PNL e degeaba la Botoșani?! A pierdut prefectul pe scările autocarului, ALDE ia în plus și două instituții, PMP patru deconcentrate

 

Pandemie și caniculă! Botoșăneni din municipiu cu un fir de apă, sau DELOC, de o lună jumătate: Nu avem apă să spălăm copiii VIDEO
Municipiul reședință de județ, anul 2020, în prag de alegeri electorale. Mai mulți locuitori ai capitalei județului se plâng de faptul că imediat se fac două luni de zile de când lor le lipsește apa. Lichidul fără de care un trai civilizat nu poate fi dus.
Ruptă de beată și fără permis, o tânără a spart cu mașina o casă după care și-a lăsat baltă amorezul în automobil – FOTOGALERIE
Un accident cu o poveste cum raa se poate întâlni a avut loc în noaptea de vineri spre sâmbătă în mediul rural. Mai exact în comuna Răuseni, acolo unde un autovehicul a... spart o casă.
Drama miilor de copii din Botoșani: Părinții „blocați” peste hotare, cei mici singuri pe pandemie
Pandemia de COVID a afectat toate categoriile de persoane într-o mai mică sau mare măsură. Inclusiv copiii care nu înțeleg prea mult ceea ce se întâmplă în jurul lor au de suferit. O situația mai specială este cea a copiilor care au părinții plecați în străinătate.
S-a deschis noul Kaufland: Zeci de botoșăneni au stat la coadă pentru promoțiile speciale -  FOTO & VIDEO
În urmă cu puține minute cel de-al doilea hypermarket Kaufland s-a deschis oficial. Zeci de botoșăneni au venit de la ora 7:00 pentru a-și face cumpărăturile, a vedea magazinul, dar și pentru a profita de reduceri.
Trei de la municipiu, doi directori de spitale, o avocată prin alianță și oameni din toate zonele județului – LISTA PNL pentru CJ
Marți seară, pe lângă lista de candidați la Consiliul Local, Biroul Politic Județean al PNL Botoșani a aprobat-o și pe cea pentru Consiliul Județean.
Mai există așa ceva: Un director la stat a renunțat la o leafă de peste 3.000 de euro ca să meargă în privat
Într-o perioadă în care locurile de muncă scoase la concurs de instituții adună uneori și peste zece candidați pentru un singur post, există cel puțin un caz în care un bugetar, care pe deasupra mai ocupa și funcția de director, a demisionat pentru a se angaja în privat.
Peste 30.000 de euro încasați de spital din testele la cerere, zeci de botoșăneni depistați cu COVID înainte de a pleca în concediu
Începând cu data de 16 iunie 2020 la Spitalul Județean Mavromati au început să se facă teste contra cost pentru depistarea noului coronavirus. Botoșănenii care solicită acest lucru trebuie să aibă însă un motiv întemeiat.
Botoșănenii și purtatul măștii: Unii pe față, alții pe mână, polițiștii (încă) mai așteaptă cu amenzile – GALERIE FOTO
În mare parte, botoșănenii par să se supună hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU), prin care se instituie purtarea obligatorie a măștii în mai multe zone din municipiul Botoșani.
Apă fără presiune de o lună: În plină pandemie și pe caniculă mai mulți oameni din centru se spală la lighean
De aproape o lună mai mulți cetățeni care locuiesc în Centrul Vechi trăiesc un veritabil coșmar când vine vorba de apa curentă. Pe temperaturi caniculare oamenii nu își pot utiliza centralele pentru apă caldă și nici mașinile de spălat. Iar motivul este lipsa presiunii apei.
Loading...
Lupta cu pandemia de COVID: Cadre medicale nevoite să stea și 12 ore în combinezoane, unele au leșinat – FOTOGALERIE
Sistemul medical românesc cu greu face față unui număr foarte mare de cazuri de COVID-19, iar asta o spun și specialiștii. Cadrele medicale sunt din ce în ce mai epuizate, iar unele au fost luate chiar și cu ambulanța.
Zeci de avocați din Baroul Botoșani intrați în șomaj, 4.000 de lei lunar de la stat
Probabil că nu există domeniu de activitate în România care să nu fi fost afectat de pandemie. Răspândirea coronavirusului a modificat substanțial și activitatea instanțelor, iar unii avocați, nu tocmai puțini la număr, aproape că au rămas fără venituri curente.
Botoșani 2020: drum din ”capitala județului” reparat cu tractorul cu lamă ca la deszăpezire – VIDEO & GALERIE FOTO
Ceea ce poate părea de neimaginat pentru locuitorii altor municipii reședință, dar chiar și pentru botoșănenii care locuiesc în zona centrală a urbei, este însă o realitate pentru zeci de oameni care stau la capătul orașului. Iar realitatea este cât se poate de crudă.  
A picat varianta McDonald’s: Se pregătește mutarea unui magazin în fostul Lidl - FOTOGALERIE
Încă de anul trecut în municipiul reședință de județ circula o serie de informații neoficiale privitoare la construcția în Botoșani a unui restaurant McDonald’s, într-un spațiu în care funcționa atunci supermarketul Lidl. Se pare însă totul a rămas doar la stadiu de zvon, iar această  investiție nu se va concretiza. Cel puțin nu în spațiul amintit.
Tineri cu care ne mândrim! Băiat din Botoșani, al doilea promovat pe țară la Academia Forțelor Terestre, a învățat singur în pandemie - FOTOGALERIE
„Dacă mi-ar fi spus cineva acum un an că eu voi da admitere doar pe 3 locuri în toată țara, nu aș fi crezut niciodată, dar mi-am demonstrat, în fiecare seară de învățat, fiecare dimineață de alergat, că sunt tot mai aproape de propriul ideal. Prin muncă, suportul familiei și ajutorul lui Dumnezeu am reușit. Sper ca prin acest lucru am demonstrat faptul că indiferent de unde provii, de statutul tău social, poți să reușești tot ce ți-ai propus, important este să țintești cât mai sus și să muncești cât mai mult”.
Loading...
Al doilea hipermarket Kaufland este aproape gata, se știe data deschiderii – GALERIE FOTO
Dacă pentru orice autoritate a statului încadrarea în termenul contractual pentru realizarea unei investiții a devenit o raritate, în privat ritmul construcțiilor este incomparabil. Iar ultima dovadă este ceea ce se întâmplă cu al doilea hipermarket Kaufland din Botoșani.
Panică printre clienții unui magazin: tânăra din casă depistată cu Covid-19, membrii familiei își văd în continuare de vânzări
O îmbolnăvire cu Covid-19 a unei femei dintr-un sat botoșănean, venită după două morți ale poate celor mai cunoscuți oameni ai comunei, a provocat spaimă în satul Buzeni, din comuna Bălușeni.
Încă un candidat schimbat la Primăria Botoșani, se pregătește o prezentare surpriză
În mai puțin de două săptămâni numărăm deja al treilea partid parlamentar care își schimbă candidatul la Primăria Botoșani. După Alianța Liberalilor și Democraților și Pro România, a sosit și rândul Partidului Mișcarea Populară să recurgă la o asemenea manevră.
Cornișa, între pandemie și oportuniști! Încă o vară fără restaurante, un singur afacerist a dat drumul la lucrări, deschiderea în… 2021!
Parcul Regional de Agrement Turistic și Sportiv Cornișa continuă să aibă parte de ghinionul de la naștere. Un proiect extrem de complex care a fost finalizat cu mult peste termenul inițial. Un parc de agrement unic în Moldova ce nu poate lăsa în urmă seria semieșecurilor.
Legea carantinării intră ASTĂZI în vigoare! Internări cu Poliția pentru botoșănenii care refuză, DSP-ul se pregătește pentru valul 2
Amânată în Parlament în două rânduri, Legea nr. 136 din 18 iulie 2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic a fost publicată în Monitorul Oficial cu numărul 634 și își produce efectele începând de astăzi, 21 iulie 2020.
Când sistemul te vrea (mai) sănătos: Copilul diagnosticat cu ”boala micilor genii”, pe care statul îl pedepsește pentru că se străduiește prea mult – FOTO & VIDEO
Aproape necunoscut, diagnosticul stârnește în societatea românească reacții bizare uneori, agresive alteori. Iar prin atitudine, prin reacție, prin respingere sau neimplicare, societatea se păstrează deseori pe o treaptă superioară față de acești copii care duc pe umeri crucea grea a unei boli incurabile.
"Ce știu e despre acest domn e că nu prea le are cu comunicarea.", "Dar le are cu ordinea si disciplina." Cooreect! Drepţi! Culcat! Târâş marş!
6 decembrie 2019, 17:57
Băi Marcel, fătălăule, am spus că toți sunt la fel! Nu tin partea actualului viitor fost prefect Șlincu care săracu stătea drepți când trecea cavaleria roșie, . Spuns doar atât: vomit când văd fătălăi aserviți politic, lingăi, s.a.m.d.! Lupul își schimbă părul dar năravul (precum și moravurile!!) BA! Clasa politică actuală = comunism, indiferent de gruparea infractională, denumită si partid!!!
6 decembrie 2019, 16:31
Dar le are cu ordinea si disciplina.
6 decembrie 2019, 15:49
mai mirinda, da cand slincu era omul de casa a lu federovici, nu ai mai fo asa revoltata. asta e, prefectul nu va fi niciodatat apolitic, pentru ca e reprezentantul guvernului in teritoriu. e chiar asa greu sa pricepi, mirindo, pirando? hai, mai usor cu pianul si cu iohannis, vezi ca o puneti si la locale...comunisti cretini ...
6 decembrie 2019, 13:59
vaaii, saracu danut nechifor, a ramas de caruta...blestemele celor de care ti-ai batut joc pe la iasi, stii tu..
6 decembrie 2019, 12:47
Ar fi bine sa nu le ”aibă nici cu subordonarea” fatza de oierul sef, ca altfel peste un an va ajunge la groapa de gunoi. Incercari vor fi , important este ca omul, militar fiind, sa isi vada de demnitatea lui. Ca ori pentru un an, ori pentru cateva luni pana va incerca oierul sa-i ceara tot soiul de ilegalitati, de plecat ,tot pleaca din prefectura. La locale vom afla ca ,de fapt, ”relatia” asta fluturista cu aldele e zero.
6 decembrie 2019, 11:41
Dacă prefectul este înalt functionar public, ce amestec au partidele în treaba asta? De ce trebuie propus de partidul X sau partidul Y? Sau trebuie să fie o marionetă care să facă jocurile? Unde e România normală, promisă cu atâta tam-tam de Johan? Nu ne mai luați de proști, toți sunteți la fel!
6 decembrie 2019, 10:27
minciuni...
6 decembrie 2019, 09:19
Intr-un judet care a dat atâția oameni inteligenți ne spargem mintea să găsim unul cu carnetul potrivit de partid. Rușine să ne fie că nu reușim să ne impunem în fața celor de la Buc. Cît despre subprefect, mai bine o păstrează pe Lozneanu că tot de la Copălău e. Ce știu e despre acest domn e că nu prea le are cu comunicarea.
6 decembrie 2019, 09:02
melimeloparis.ro%20
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
După zece luni în care am derulat proiecte umanitare, perioadă în care am găsit foarte mulţi botoşăneni care trăiesc în condiţii greu de imaginat, sărăcia, foamea, frigul, problemele de sănătate fiind coordonatele vieţii ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8358 lei
USD
Dolarul SUA
4.1020 lei
CHF
Francul elveţian
4.4986 lei
GBP
Lira sterlină
5.3603 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8431 lei
XAU
Gramul de aur
256.1622 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2444 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3966 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9293 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.0954 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1852 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6494 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.