Știrea zilei
Noaptea în care au picat prefecții, ALDE a scos din joben un director „militar”

Ultimele evenimente politico-administrative de la Botoșani se apropie tot mai mult de scenariul unei telenovele. Atât de disputata funcție de prefect, atribuită în cele din urmă celor din ALDE, pare că și-a căutat stăpânul până la perfecțiune.

Pentru că, potrivit prevederilor din noul Cod Administrativ, persoanele desemnate pentru ocuparea funcției de prefect trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele cerințe:

 

  • să aibă studii universitare de licenţă absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă;
  • să fie absolvent cu diplomă al studiilor universitare de master în domeniul administraţiei publice, management sau în specialitatea studiilor necesare ocupării funcţiei publice;
  • să fi absolvit programele de formare specializată pentru ocuparea unei funcţii publice corespunzătoare categoriei înalţilor funcţionari publici, organizate de Institutul Naţional de Administraţie ori să fi a exercitat un mandat complet de parlamentar;
  • să aibă cel puţin 7 ani vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice;

 

Reprezentanții ALDE Botoșani au avut pregătite o serie de variante pe care le-au „prezentat” Bucureștiului pentru numire.

 

Trei femei au fost în „pole position” pentru reprezentant al Guvernului în teritoriu: Minodora Vasiliu, Mihaela Aroșoaie și chiar Rodica Zelincă. Toate au picat. Pe lângă Dan Nechifor, propunerea PNL-ului, înainte de negocierile centrale. 

 

Directorul DSVSA a declarat că nu a purtat nicio discuție în acest și nici nu își dorește să acceadă la un asemenea nivel. Iar Mihaela Aroșoaie, șefa serviciului juridic din Prefectură ar fi fost respinsă la București.

 

În cazul doctorului Zelincă, deși îndeplinea toate cerințele din punctul de vedere al studiilor și o vechime de 20 de ani ca funcționar public, nu avea însă cursuri INA, criteriu obligatoriu pentru noii prefecți și subprefecți.

 

Seara trecută a fost pentru ALDE Botoșani momentul cheie în care un CV cu persoana potrivită trebuia să plece spre București. Pentru că, tot neoficial, astăzi s-ar întruni Guvernul iar pe ordinea de zi s-ar regăsi și un proiect care vizează Botoșaniul. Anumite zvonuri indică chiar faptul că s-ar fi încercat inclusiv păstrarea pe post a lui Dan Șlincu, însă actualul titular nu ar fi dorit acest lucru.

 

Și astfel s-a ajuns la al doilea director de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, Alexandru Colbu.

 

 

Fost militar de carieră și licențiat în studii juridice la Universitatea A. I. Cuza, și cu studii post universitare  în „probleme speciale de drept public și privat”, actualul director a absolvit în anul 2016, programul de formare specializată pentru ocuparea unei funcții publice corespunzătoare înalților funcționari publici, în cadrul Agenției Naționale a Funcționarilor Publici.

 

Și devine astfel candidatul perfect pentru acest post.

 

Urmează să fie trecut prin „filtrele” specifice aplicabile candidaților pentru acest post înalt al județului.

Postul de subprefect ar reveni liberalilor însă numele celui care ar urma să se plieze pe cerințe este deocamdată învăluit în mister. Dacă în privința prefecților bursa zvonurilor a fost chiar generoasă, în schimb, informațiile neoficiale privitoare la „vioara a doua” din Prefectură sunt în continuare sărace.

loading...
Directoarea dată ca prefect: E onorabil, mulțumesc, rămân aici
PNL e degeaba la Botoșani?! A pierdut prefectul pe scările autocarului, ALDE ia în plus și două instituții, PMP patru deconcentrate

 

Cartierul cu VIP-uri al Botoșaniului lăsat fără apă șase zile în două săptămâni pe vremuri de caniculă extremă
Și nu doar acest cartier. Mii de botoșăneni au fost afectați de cascada de avarii înregistrată în ultimele două săptămâni.
După ce au primit normă de hrană pentru zilele de lucru, polițiștii locali de la Botoșani vor bani de mâncare și când stau în concediu medical
În acest sens au deschis un proces pentru a obține norma de hrană pe perioada în care se află în repaus medical. Acțiunea este asumată de Sindicatul Șoimul, reprezentativ pentru polițiștii locali, împotriva instituției Poliția Locală Botoșani.
Unde sunt izoletele care au băgat spaima în botoșăneni? Achiziționate pentru Ebola, folosite pentru cinci oameni – UNDE sunt acum
De fapt a fost o singură izoletă folosită în primăvara anului 2020 pentru primii pacienți care au contactat virusul cu origini chinezești. Însă impresia generală era pe atunci că sunt mai multe astfel de dispozitive pregătite pentru paciențiii suspecți de infecție.
Asediu la Parcul Cornișa: mașinile au ajuns până la drumul spre Suceava, au apărut și primele distrugeri – GALERIE FOTO
Parcul Regional de Agrement Turistic și Sportiv (PRATS) Cornișa continuă să atragă vizitatori din întreaga Moldovă, dar și de la vecinii de peste Prut. Deși recordul de vizite îi aparține anului 2019, când încă nu se știa despre criza care avea să lovească mapamondul, interesul continuă să fie crescut, mai ales în perioadele caniculare.
Luptă pe toate fronturile la „Apă”: Pesediștii „au scăpat” de administratorii liberali printr-o ușoară joacă cu focul
Noua conducere de la SC Nova Apaserv SA are o dublă misiune: pe de o parte cea oficială, de redresare financiară a companiei, iar pe de altă parte cea neoficială, de schimbare a garniturii politice din funcțiile de conducere.
ALARMĂ: Antreprenorul de la biserica simbol a orașului amenință că oprește lucrările din cauza datoriilor Primăriei - Va rămâne ca teatrul
Unul dintre foarte puținele mari obiective de investiții care se derulează la Botoșani, și la care lucrările nu sunt întârziate, este amenințat cu retragerea muncitorilor de pe șantier din cauza datoriilor pe care Primăria Botoșani le înregistrează către constructor.
Fiul senatorului Cristian Achiței, angajat șef la Drumurile Naționale după un concurs la care a participat singur
Soartă predestinată pentru copiii sau rudele politicienilor autohtoni... Majoritatea dintre ei par să „performeze” cu precădere în unitățile de stat și mai puțin în mediul privat. Puține sunt situațiile în care fiii parlamentarilor sau aleșilor locali confirmă în multinaționale sau au propriile afaceri de succes.
Aproape 100 de gropi făcute și ABANDONATE în municipiu: Botoșani nu a arătat niciodată așa de rău / Toți vin la Primărie rugându-ne, solicitându-ne, amenințându-ne - GALERIE FOTO
Municipiul Botoșani a suferit dintotdeauna la partea de infrastructură rutieră, pe lângă multe alte lipsuri care nu vor fi amintite acum. Autoritățile și botoșănenii deopotrivă se mândresc cu faptul că respiră cel mai curat aer din România...și cam atât. Într-un top recent, municipiul Botoșani se afla pe primele locuri în lista orașelor în care NU se merită să trăiești.
Asistați sociali din Botoșani prinși cu câte două mașini după un control al Curții de Conturi, sute de beneficiari rămași fără bani
În urmă cu câțiva ani, Botoșaniul avea printre cei mai mulți asistați sociali. Astăzi, este însă județul fruntaș în ceea ce privește numărul beneficiarilor care au fost suspendați de la plată. S-a ajuns în această situație deoarece ei au refuzat un loc de muncă sau mai nou au fost prinși că dețin și câte două mașini.
Loading...
Război total cu demolarea garajelor! Oamenii din Primăverii, audiență la Primărie, cu amenințări și jigniri: Nu a votat nimeni călăul orașului Botoșani / O să adunăm semnături pentru demiterea dv.VIDEO
Decizia primarului Cosmin Andrei de a începe acțiunea de demolare a garajelor din municipiul Botoșani pentru a face loc parcărilor a stârnit, așa cum era și de așteptat de altfel, un val de revoltă.
Artă printre lighene și cârpe! Inundație peste tablouri, bătaie de joc la asociația de proprietari: Deja ne-au dat la ziar? VIDEO & FOTOGALERIE
Un lanț al slăbiciunilor sau un cerc vicios fără nici o verigă slabă pentru a fi întrerupt. De mai bine de doi ani de zile responsabilii Galeriilor de Artă Ștefan Luchian au frecvente episoade de deznădejde din cauza inundațiilor cărora trebuie să le facă față dar mai ales provocării de a proteja obiectele de artă.
RĂZBOI total pentru o funcție: Managerul botoșănean care nu vrea să fie evaluat de ”un profesor și un corist” / ”Nu e ilegal, e imoral” - FOTO
Astăzi, consilierii locali au pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local proiectul de hotărâre privind aprobarea rezultatului evaluării celui de-al treilea an de management din mandatul 2018-2022 al lui Mihai Sîrbu la Filarmonica ”George Enescu” Botoșani.
Evacuări la ANL-uri! Zeci de locuințe atribuite cu tertipuri legislative trebuie eliberate după ce DNA a sesizat Prefectura
Prima publicație de la Botoșani care a dezvăluit acest tertip legislativ de obținere a unei locuințe ANL a fost Botoșăneanul.
ANCHETĂ la ISU după intervenția de la Stânca! Un localnic cu undiță a intrat în apă până la gât, pompierii cu veste, priveau din barcă – FOTOGALERIE
Pe 8 august 2017 la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Botoșani era efectuată o anchetă privitoare la modul în care s-a intervenit după înecul unui tânăr de 17 ani. Au trecut patru ani de zile, apele au mai luat o viață tânără, un băiat de 22 de ani din municipiu care s-a înecat la Stânca Costești.
Loading...
Director nou la Modern Calor: fost funcționar & subofițer, își începe treaba cu o mare provocare - Sunt încă în etapa de preluare a atribuțiilor - FOTO
Compania de termoficare a orașului are de două zile conducere nouă. Un tânăr economist i-a luat locul fostului director Florin Sandu, deocamdată cu titlu de interimat.
Scandal la județ privind posibila cumpărare a clădirii fiului unui celebru om de afaceri: Fac glume cu bunul minorului - VIDEO
Consilierii județeni au respins miercuri un proiect de hotărâre privind exercitarea dreptului de preemțiune de către Consiliul Judeţean Botoșani asupra imobilului monument istoric ”Casa Mavrocordat” din strada Mihail Kogălniceanu. Și aceasta după o serie întreagă de ciudățenii petrecute pe firul (ne)aprobării proiectului.
Telenovelă pe un post de director: Numirea primită după program a trimis șeful liberal acasă pentru un social-democrat, pe o funcție a USR-ului
Ingerința politică în activitatea administrativă bifează un nou episod la Botoșani. Partidele de guvernământ par să nu cadă de acord pe funcțiile de conducere negociate și s-a ajuns la o situație ilară cu directori schimbați, repuși pe funcție și din nou schimbați. Însă, fără o sincronizare cu împărțeala politică.
Județul geniilor, la un pas de infarct cultural: Criză fără precedent în instituția care vorbește lumii despre Enescu, Iorga, Luchian
O instituție emblematică a Moldovei, un spațiu care tezaurizează la propriu moștenirea culturală a județului, se confruntă nu doar cu subfinanțarea cruntă, ci și cu un deficit de personal care se acutizează pe zi ce trece.
La două zile după ce s-a aflat că CJ-ul a tăiat finanțarea revistei de cultură, un om de afaceri a virat fundației banii pe tot anul 
Miercuri, 16 iunie, Botoșăneanul a făcut public la Știrea Zilei că ”Hyperion – Caiete Botoșănene”, poate cea mai prestigioasă revistă de cultură din Botoșani, a rămas fără finanțarea de la Consiliul Județean, care era acordată prin Memorialul Ipotești – Centrul de Studii Mihai Eminescu.
Majorare de … 1 leu la mesele pacienților din spital – TOPUL bolnavilor de la Mavromati care mănâncă cel mai bine
Noile tarife au fost aplicate la Spitalul Județean Mavromati începând din luna mai a anului 2021. Majorarea este însă aproape nesemnificativă, iar suma alocată normei de hrană este astfel insuficientă pentru a le asigura pacienților un meniu cât mai bogat, cu alimente de bună calitate.
"Ce știu e despre acest domn e că nu prea le are cu comunicarea.", "Dar le are cu ordinea si disciplina." Cooreect! Drepţi! Culcat! Târâş marş!
6 decembrie 2019, 17:57
Băi Marcel, fătălăule, am spus că toți sunt la fel! Nu tin partea actualului viitor fost prefect Șlincu care săracu stătea drepți când trecea cavaleria roșie, . Spuns doar atât: vomit când văd fătălăi aserviți politic, lingăi, s.a.m.d.! Lupul își schimbă părul dar năravul (precum și moravurile!!) BA! Clasa politică actuală = comunism, indiferent de gruparea infractională, denumită si partid!!!
6 decembrie 2019, 16:31
Dar le are cu ordinea si disciplina.
6 decembrie 2019, 15:49
mai mirinda, da cand slincu era omul de casa a lu federovici, nu ai mai fo asa revoltata. asta e, prefectul nu va fi niciodatat apolitic, pentru ca e reprezentantul guvernului in teritoriu. e chiar asa greu sa pricepi, mirindo, pirando? hai, mai usor cu pianul si cu iohannis, vezi ca o puneti si la locale...comunisti cretini ...
6 decembrie 2019, 13:59
vaaii, saracu danut nechifor, a ramas de caruta...blestemele celor de care ti-ai batut joc pe la iasi, stii tu..
6 decembrie 2019, 12:47
Ar fi bine sa nu le ”aibă nici cu subordonarea” fatza de oierul sef, ca altfel peste un an va ajunge la groapa de gunoi. Incercari vor fi , important este ca omul, militar fiind, sa isi vada de demnitatea lui. Ca ori pentru un an, ori pentru cateva luni pana va incerca oierul sa-i ceara tot soiul de ilegalitati, de plecat ,tot pleaca din prefectura. La locale vom afla ca ,de fapt, ”relatia” asta fluturista cu aldele e zero.
6 decembrie 2019, 11:41
Dacă prefectul este înalt functionar public, ce amestec au partidele în treaba asta? De ce trebuie propus de partidul X sau partidul Y? Sau trebuie să fie o marionetă care să facă jocurile? Unde e România normală, promisă cu atâta tam-tam de Johan? Nu ne mai luați de proști, toți sunteți la fel!
6 decembrie 2019, 10:27
minciuni...
6 decembrie 2019, 09:19
Intr-un judet care a dat atâția oameni inteligenți ne spargem mintea să găsim unul cu carnetul potrivit de partid. Rușine să ne fie că nu reușim să ne impunem în fața celor de la Buc. Cît despre subprefect, mai bine o păstrează pe Lozneanu că tot de la Copălău e. Ce știu e despre acest domn e că nu prea le are cu comunicarea.
6 decembrie 2019, 09:02
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Trebuie impuse anumite restricții persoanelor privind participarea la evenimente culturale, sportive, private în funcție de imunizarea sau neimunizarea cu vaccinul anti Covid?
Da
Nu
Nu știu
Declaraţia zilei
„Soțul meu își dorește un copil, eu nu! Nu mai vreau să îi fac niciun copil, nu îmi mai doresc! Acum vreau să mă ocup de copiii mei, de imaginea mea, de afacerile mele, am alte priorități. Mi-am cumpărat șase locuințe: am ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9219 lei
USD
Dolarul SUA
4.1823 lei
CHF
Francul elveţian
4.5428 lei
GBP
Lira sterlină
5.7455 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7865 lei
XAU
Gramul de aur
242.4279 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2311 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3727 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0855 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3284 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1916 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6617 lei
Vremea
astăzi
Botosani
20.0 o C
Dorohoi
18.1 o C
Bucecea
19.5 o C
Darabani
16.7 o C
Saveni
19.1 o C
Ştefăneşti
18.7 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.