Știrea zilei
Noul director de la ”Apă” a revenit în companie alături de consilierul personal: Măsuri chiar chirurgicale pentru redresarea financiară

Biroul de director general al societății Nova Apaserv a fost ocupat de câteva zile de Liviu Ștefan. Este persoana care a primit votul majorității din Consiliul de Administrație, cu largă susținere social-democrată.

(Re)start cu alt director 

 

Și este omul de la care se așteaptă o redresare financiară a companiei, ceea ce nu înseamnă neapărat ocuparea firească a unui post de conducere, cu beneficiile aferente și care să decurgă fără o tragere la răspundere a deținătorului funcției, așa cum s-a întâmplat în cazul predecesorilor.

 

Dimineața zilei de luni, 14 iunie 2021... Liviu Ștefan se afla în biroul care încă poartă umbra liberalului Gabriel Cîrlan. Era însoțit de Dan Ionescu, din postura de consilier personal, fost președinte al Partidului Mișcarea Populară (PMP) și ex-consilier al lui Mihai Țâbuleac, pe vremea când se afla la conducerea Consiliului Județean.

 

Liviu Ștefan se afla în plin proces de acomodare cu activitatea specifică funcției de director. Pentru că per ansamblu nu este străin de specificul companiei în care a lucrat timp de aproape două decenii, în perioada 1995 – 2013, pe o funcție de șef serviciu investiții.

 

 

„În principiu știam la ce mă angajez pentru că datele așa cum le-am avut, cum circulau anterior, arătau o situație complicată. Ca să nu zic foarte grea, la Nova Apaserv. Dar eu am un trecut în companie, e adevărat că opt- nouă ani în urmă și cred că cumva putem s-o reabilităm să zic așa, astfel încât serviciile asigurate să nu fie afectate sub nicio formă”,

Liviu Ștefan, director general interimar SC Nova Apaserv SA

 

 

„Nu mai crede nimeni în minuni”

 

Noul director al companiei de apă și canalizare a județului susține că se bazează pe o experiență acumulată în cariera profesională care îi permite „să analizeze slăbiciuni și să încerce măsuri, chiar complicate sau chirurgicale pentru redresarea financiară”.

 

În propria opinie, la o primă vedere, primele soluții pentru a recupera din pierderi s-ar regăsi chiar în companie, unde anumite servicii nu ar funcționa la parametrii optimi.

 

„Soluții minune nu există. Nu mai crede nimeni în minuni. Dar consider, dacă luăm acele măsuri corecte, vom încerca, ne vom strădui să creștem producția, să reducem pierderile, să optimizăm cheltuielile. Practic aici este tot secretul, aici trebuie acționat până la urmă. Evident că ne dorim ajutoare, dar noi ne vom concentra deosebit să ne ajutăm singuri, să încercăm să găsim în interior soluțiile viabile”,

Liviu Ștefan, director general interimar SC Nova Apaserv SA

 

Noul șef al societățiii de apă și canalizare a lucrat 18 ani în Nova Apaserv și Apa Grup, iar mai apoi s-a angajat la Elsaco, unde a activat aproximativ cinci ani

.

Ulterior, cu sprijinul PSD a dobândit funcția de director al Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare (ANIF) – Botoșani, în anul 2018.

 

De acolo, a revenit la Nova Apaserv, de această dată, din postura de director general pentru o perioadă de două luni, cu posibilitate de prelungire. În paralel a fost demarată și procedura de concurs pentru funcția de conducere.

 

Are 49 de ani și este de profesie inginer.

 

loading...
ALDE Botoșani: Liviu Ștefan este omul de care avea nevoie S.C. Nova Apaserv S.A.
PSD și-a pus în sfârșit director la ”Apă”, a fost votat la propunerea unui patron de restaurant

 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Două complexuri comerciale și 8 blocuri cu penthouse la ultimul etaj construite pe locul unei foste fabrici de la Botoșani
Terenul care a intrat în circuitul privat de ani buni a rămas neutilizat o lungă perioadă de timp. În prezent, prin investiția complexă demarată de anul trecut pe etapă birocratică, putem vorbi despre o regenerare urbană la marginea orașului.
ANUL ACESTA va avea loc recensământul populației și locuințelor! Recenzare de acasă, din fața calculatorului și zile libere de la serviciu – VIDEO INTERVIU cu noutățile rundei 2022
Unul dintre cele mai importante evenimente din țara noastră este Recensământul General al Populației și Locuințelor, organizat din 10 în 10 ani. Practic, această culegere de date oferă informații exacte (nu estimate) privitoare la numărul real al populației rămasă în țară. Și al spațiilor de orice fel (industriale, locative, anexe etc).
Furturile din spălătoriile auto și alte unități combătute cu contori inteligenți: Se pot citi de la distanță și nu se poate umbla la eiVIDEO
Metodele prin care putea fi manipulat consumul la apă din rețeaua publică gestionată de societatea Nova Apaserv erau extrem de diversificate la Botoșani. Neoficial, în tot felul de cercuri s-a tot vorbit de cârdășii între administratorii unor firme private și angajați de la compania de apă și canalizare care le ofereau portițele prin care își reduceau consumul de apă în mod considerabil.
S-au ambalat degeaba: Bătălia pentru funcția de director la DSVSA Botoșani a ajuns la capitolul ”rămâne cum am stabilit”
Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Botoșani rămâne pentru o perioadă nedeterminată cu același conducător. Aceasta cu toate că în luna decembrie a anului trecut Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a programat de două ori un concurs pentru ocuparea funcției de director.
POVESTEA numirii managerului de la „Ambulanță”, de la propuneri la planuri de viitor: Cum m-am hotărât? Într-o noapte! VIDEO
Este medic și vine din Republica Moldova. A cunoscut Botoșaniul începând să trateze pacienți de la sate și s-a regăsit mai apoi în colectivul de la Serviciul Județean de Ambulanță (SJA), unde lucrează de un deceniu.
Bărbați celebri care și-au găsit dragostea la Botoșani: Trăim o iubire așa de mare, încât asta mă face să fiu și mai puternic și mai încrezător decât aș fi crezut vreodată
Ne-am obișnuit cu vedete construite pe calapodul televiziunilor, pe criterii strict conectate la ratingul-rege dătător de audiențe, pe de o parte, sau de vremelnică popularitate, de cealaltă parte. Există însă și persoane publice al căror statut de vedetă se datorează muncii susținute, talentului atent și îndelung lucrat. Paradoxal, deși se bucură de notorietate, viața lor este învăluită într-o discreție uneori dusă la extrem.
LA MULȚI ANI, Botoșani! Trecerea dintre ani între focul de artificii și liniștea rugăciunii, sute de oameni în stradă şi în biserici – GALERIE FOTO&VIDEO
Mii de botoșăneni au ieșit în stradă, pentru a petrece împreună momentul trecerii în anul 2022. După îndelunga perioadă de restricții, oamenii au simțit din nou descătușarea bucuriei. Nu puțini au fost cei pe care noul an i-a găsit în rugăciune.
Botoșănenii care ne-au părăsit în 2021: Candelă pentru cei plecați, spre neuitare
2021 lasă în urmă durere și multe lacrimi. Ne-au părăsit oameni dragi, am pierdut preoți, medici, istorici, artiști. Dar mai ales profesori. Șiruri de lumânări aprinse în acest an pe altarul școlii botoșănene. 2021 a fost, parcă, un doliu nesfârșit.
Marea coaliție PNL – PSD plesnește deja la municipiu, primarul la mâna a trei debutanți pentru un munte de bani după ce liberalii iar s-au enervat
Aleșii de la municipiu se întâlnesc miercuri în ședință extraordinară, iar primul punct de pe ordinea de zi îl reprezintă stabilirea impozitelor și taxelor pe anul viitor.
Loading...
Botoșănenii și Crăciunul în comunism: Povești la gura sobei despre copilăriile petrecute între Moș Crăciun și Moș Gerilă
În a treia zi de Crăciun, Botoșăneanul vă oferă o poveste. Deopotrivă pentru cei mici și pentru cei mari. O poveste cu oameni care au trăit anii gri, cenușii, anii mirosind a portocală adusă de Moș Gerilă. Avem astăzi - la gura sobei - un preot, actori, profesori, o scriitoare, o neostenită bibliotecară, un om de teatru și de cuvânt.
Preotul care merge în spital la orice oră din zi și din noapte și aduce speranță bolnavilor: Nu ai cum să nu empatizezi
Luna aceasta se împlinesc patru ani de când preotul Cristian Buhaciuc vindecă sufletele botoșănenilor internați la Spitalul Județean „Mavromati”. Preotul spovedește și împărtășește bolnavii, săvârșește rugăciuni la orice oră. 
Magia Crăciunului în sânul familiei Irimia – Cenușă, model de comuniune și uniune pentru mulți dintre semeni: GALERIE FOTO
El este preot, ea artistă cu o voce care îți ajunge direct la suflet. Împreună sunt părinții Paraschevei, o minune mică și fragilă care le-a împlinit căminul. Teodor și Iustina Irimia Cenușă reprezintă în continuare un model de familie pentru mulți dintre botoșăneni.
Mese îmbelșugate de sărbători, un medic nutriționist de la Botoșani vine cu sfaturi pentru lăcomia din aceste zile: Deviza ar trebui să fie cumpătarea
Gospodinele au gătit în această perioadă sarmale, fripturi și o mulțime de alte mâncăruri tradiționale. Și nu de puține ori botoșănenii ajung la spital cauza excesului de mâncare sau alcool.
Un concert ALTFEL pe scena Filarmonicii ”George Enescu” Botoșani: Un frac nonconformist, colinde, muzica Mariei Tănase și multă culoare – GALERIE FOTO&VIDEO
Concertul de Crăciun 2021 al Filarmonicii ”George Enescu” din Botoșani a fost unul atipic. Pentru prima dată la un astfel de eveniment, bagheta dirijorală s-a aflat în mâna unei femei.
Loading...
EXCLUSIV: O avocată și un inginer pregătiți pentru funcțiile de subprefect de la Botoșani
Prima rundă de negocieri din cadrul coaliției de guvernare PNL - PSD – UDMR a fost încheiată prin repartizarea politică a funcțiilor de prefecți și subprefecți.
Depozitul de 10 milioane de euro al județului, pe cale să rămână fără autorizație după pierderea unui proces cu o miză extraordinară
Depozitul ecologic de deșeuri pentru care Uniunea Europeană a oferit o sumă nerambursabilă de 10 milioane de euro a fost inaugurat în 2013.În prezent, la mai puțin de un deceniu de la deschidere, rampa de gunoi este la un mic pas să fie închisă forțat.
„Dușmanul invizibil din spital”: Sute de botoșăneni infectați cu bacterii în timp ce erau internați la Mavromati
Infecțiile nosocomiale rămân o problemă de mare actualitate, iar specialiștii susțin că în orice spital există astfel de cazuri. Important este ca aceste infecții intraspitalicești să fie tratate și raportate.
Primul bal după doi ani: profitul a explodat în pandemie la Botoșani, oamenii de afaceri s-au sărbătorit cu premii, muzică aleasă, mâncăruri și băuturi fine – GALERIE FOTO
După un an de pauză, cauzat de pandemie, Balul Oamenilor de Afaceri organizat de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) Botoșani a bifat o nouă ediție. A 28 – a întâlnire a antreprenorilor botoșăneni la Topul Județean al Firmelor nu a mai fost însă chiar un bal. Și aceasta tocmai din cauza situației sanitare, intrarea făcându-se de altfel doar în baza certificatului verde.
Președintele clubului de handbal al orașului transportat inconștient la spital, echipa interzisă la Polivalentă pentru o datorie infimă
Refuzul fotbaliștilor de la Gaz Metan Mediaș de a alerga în startul meciului disputat cu FC Botoșani pe motiv că nu și-au primit salariile nu a fost singurul lucru ieșit din comun întâmplat miercuri în sportul botoșănean.
Focuri de armă în codrii lui Eminescu, bărbați cu puști observați pe aleea care duce spre Lacul cu Nuferi – GALERIE FOTO
Împușcăturile au răsunat în mini-vacanța prilejuită de Ziua Națională a României într-o zi de sâmbătă. În zona lacului eminescian de la Ipotești au putut fi observați mai mulți bărbați cu puști de vânătoare în mâini. Turiștii din apropiere au ascultat nedumeriți, în acest timp, focurile de armă care s-au auzit în pădurea din comuna Mihai Eminescu.
Foarte multi stiu sa cheltuiasca fonduri europene nu de astfel de oameni este nevoie. Caminele de racord canalizare trebuie curatate la 2 ani. In caz contrar la ploi mari refuleaza in subsolurile blocurilor. Echipa de intervenție de la Nova Apa vine dupa 2-3 zile si atunci cu mari rugaminti. Nu fac fata la cate avarii si interventii sunt trimisi. Toti vor sa fie la cheltuirea fondurilor europene directori, manageri de proiecte, diferiti sefi. Nimeni nu vrea sa fie cu muncitorii pe teren cu mainile in glod si apa de canalizare, Nimeni nu vrea sa fie la statiile de epurare unde miroase urat, nimeni nu vrea la statiile de tratare a apei unde este un venit fix.Toti vor la fonduri europene. Dar activitatea foarte importanta pentru locuitorii judetului a SC Nova Apa este de furnizare a apei potabile si epurare a apelor uzate de canalizare. Nova Apa nu a fost creata pentru tocarea fondurilor europene. La SC nova Apa au lucrat inginerul P. si inginerul C. care zeci de ani au fost pe teren alaturi de muncitori ziua si noaptea la avarii, la intretinere, la reparații. Nimeni nu i-a pus vreodata directori. Chemati-i macar acum sa fie consilieri daca vreti cu adevarat sa nu se ajunga la faliment, la oprirea curentului electric de catre Eon si in final la oprirea apei in orasele din judet.
15 iunie 2021, 18:36
E vremea nonvalorilor. Să acceptăm acest lucru. Și să sperăm că dezastrul nu va fi maxim. Deși, cu împăratul în spate...
15 iunie 2021, 17:27
O numire facuta de mantuiala pentru a fi multumit florinel. Psd trage de timp convins fiind ca doar atunci cand va veni la putere va reusi sa faca ceva. De baietii astia doi ii stiu doar Iftimie si fostul presedinte Tibuleac daca sunt buni la ceva, insa nu cred ca au fost intrebati. Ei se pot lauda daca au tupeu si nesimtire. Asteptam sa fie eliminate pierderile si sa platim la apa o factura mai mica , asa cum ne-a promis Doamna Doinita in campanie. Cred ca Turcanu nu va aduce nici un beneficiu cj, ci din contra.
15 iunie 2021, 17:01
”F. buni amandoi, unul cu experienta in proiecte europene...”. daca consultanta pe care o fac unele firme care nu au nimic in comun cu proiectele europene poate fi numita Experienta... Contractele de consultanta se fac doar pentruca asa e moda europeana, inca o firmulita care face copy paste de hartii facute de altii si incaseaza niste bani nemeritati. In Romanica moda asta a fost mereu. S-au luat bani europeni, s-au facute niste contracte care au fost platite unor firme de casa din bugetele primariilor, iar proiectele au ramas doar pe hartie. Sa nu exageram si sa confundam profesionistii cu plevusca.
15 iunie 2021, 16:55
Mare implicare, mai cara o valiza pe la un sefuț, mai pupa o mțnușiță. Proiectul de la apa a fost facut in exclusivitate de Cătălin Fetcu. Baietii astia doi, am impresia ca unul a fost presedinte cj pe vremea lui Tabuleac si unul pe vremea doamnei Federovici. hai sa o lasam baltă! De la nivelul famigliei Țurcanu, .lucrurile sunt bune cand au buzunarele pline din nemunca si jaf. Asta stie tot botosaneanul, dacă Florin e multumit si nu mai cheama martori in proces, atunci mulge !. Judetul, nu oile!
15 iunie 2021, 16:53
”F. buni amandoi, unul cu experienta in proiecte europene...”. daca consultanta pe care o fac unele firme care nu au nimic in comun cu proiectele europene poate fi numita Experienta... Contractele de consultanta se fac doar pentruca asa e moda europeana, inca o firmulita care face copy paste de hartii facute de altii si incaseaza niste bani nemeritati. In Romanica moda asta a fost mereu. S-au luat bani europeni, s-au facute niste contracte care au fost platite unor firme de casa din bugetele primariilor, iar proiectele au ramas doar pe hartie. Sa nu exageram si sa confundam profesionistii cu plevusca.
15 iunie 2021, 16:46
Doamne, Liviu Stefan!Fereasca Dumnezeu, rau am mai ajuns daca toti incapabilii ajung in posturi de conducere.Mi-l amintesc de la Elsaco, habar n-avea cate urechi are. Se freca in barba si nu producea nimic.
15 iunie 2021, 16:45
Desi Carlan era perceput ca fiind de-al turcanilor, uite ca a fost mazilit. Astia doi au fost si ei pe acolo candva. Nici vorba de experienta in domeniu. Experienta si implicare a avut Catalin Fetcu, el a muncit pentru proiectele europene de la apa. Insa nu ma mira ca apar niste neica nimeni si se erijeaza in eroi. Vom vedea in scurt timp daca au solutia eliminarii pierderilor. Acolo e buba. Pe vremea lui turcanu s- a furat la apa. Acum o sa fie altfel?
15 iunie 2021, 16:04
Daca-l consiliaza si pe asta cum l-a consiliat pe Tibuleac..Lipitori de afise promovati de partide ce se cred buni la toate. In realitate habar nu au pe ce lume sunt, insa cu linguseli si pretentii mai copie de pe aici ,de pe dincolo cate ceva. Ce-i recomanda pe tinerii astia sa preia conducerea apei grup inafara faptului ca au trecut pe acolo si au executat cum au putut ceea ce li s-a ordonat?
15 iunie 2021, 13:59
f buni amandoi, unul cu experienta in proiecte cu finantare europeana si celalalt ganditi-va ca a fost personajul cheie de infiintare a lui nova apaserv si de obtinere finantare pos mediu, nu sunt motive de a nu se implica in mod real in reorganizarea societatii si imbunatatirea activitatii, dar nu cu alintaturi, eu cred ca vor reusi.
15 iunie 2021, 12:55
interesul major al ALDe nu este redresarea activitatii ci antenele pe care le are individul infiltrat de Turcanu la firmele de consultata si interesele personale ale acestora in domeniu. Vor face contracte de consultanta cu dedicatie si, probabil, vor fi multumiti cu atat. Blablagisti din fire, pot aburi orice firava domnita cu scopul sigur de a ajunge acolo unde este malaiul. Pierderile..., haideti sa fim seriosi, nu-l intereseaza pe Turcanu decat poate cele din propria lui visterie. Si e un pas spre a le mai atenua. Ca famigllia este mare iar remuneratia este mica!
15 iunie 2021, 11:11
Vor face o mare branza! Doi habarnisti cu aere de ”baieti de fitze”. Va conduce Tzurcanu si se va fura in draci. Pupincuristi si tradatori. E vremea nonvalorilor. In mod normal, prezidenta este direct raspunzatoare.
15 iunie 2021, 10:14
Dacă nici acesta nu crede in minuni, atunci ma întreb ce caută pe funcția de director ? Și o intrebare: este nepotul sau cumatrul cuiva din PSZd ? Dacă răspunsul este da, atunci este clar.
15 iunie 2021, 08:11
Sondaj
Ați beneficiat de primă cu ocazia sărbătorilor de iarnă
Da
Nu
Nu lucrez
Declaraţia zilei
”Trebuie să fii prezent, implicat și fără emoții. Dar cei care vin fără pic de emoții devin cam aroganți, oamenii mult prea încrezători devin mai antipatici și e greu de lucrat cu ei. Fiecare leu are propriile indicative dup ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9440 lei
USD
Dolarul SUA
4.3296 lei
CHF
Francul elveţian
4.7390 lei
GBP
Lira sterlină
5.9242 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7824 lei
XAU
Gramul de aur
253.3930 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2395 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3911 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1273 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4628 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2023 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6644 lei
Vremea
astăzi
Botosani
1.1 o C
Dorohoi
0.5 o C
Bucecea
0.5 o C
Darabani
-0.2 o C
Saveni
1.1 o C
Ştefăneşti
2.5 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.