Știrea zilei
O scrisoare de 84 milioane de euro de la şeful judeţului - DOCUMENT
Nici mai mult, nici mai puţin de 362.148.920 de lei, adică peste 3.600 de miliarde de lei vechi sau, dacă vreţi, ceva mai mult de 84 de milioane de euro este valoarea unei adrese trimisă de preşedintele Consiliului Judeţean. El a remis-o săptămâna trecută parlamentarilor botoşăneni în perspectiva dezbaterii legii bugetului de stat pe anul viitor.


Mihai Ţâbuleac le-a scris senatorilor şi deputaţilor de Botoşani cerându-le sprijinul pentru susţinerea a trei proiecte majore de investiţii majore pentru judeţ. Primul dintre acestea este modernizarea DN 28 B Târgu Frumos – Botoşani pe o distanţă de 71 de kilometri şi are ca scop lărgirea pe trei benzi a căii de rulare. Necesarul de fonduri se ridică la 207,2 milioane de lei. Al doilea îl reprezintă modernizarea DN 24 C Manoleasa – Rădăuţi Prut, poate unicul drum naţional din ţară de pământ. Lucrările de modernizare sunt estimate la 133,6 milioane de lei şi sunt necesare deoarece acest sector de 35,6 km asigură legătura cu Republica Moldova pe la Punctul Vamal Rădăuţi Prut – Lipcani. De altfel, acesta al doilea obiectiv este strâns legat de cel de-al treilea – Amenajarea platformei şi a infrastructurii necesare amplasării noii vămi, pentru care este nevoie de 21,7 milioane de lei. Consiliul Judeţean a încercat realizarea investiţiei prin Programul Operaţional Comun România – Ucraina – Moldova 2007 – 2013, numai că în urma evaluării de către Biroul Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Suceava obiectivul nu a întocmit punctajul necesar pentru a intra la finanţare.
Bugetul adoptat de comisiile de buget finanţe nu prevăd fonduri pentru aceste investiţii
„Considerăm că autorităţile centrale ar trebui să acorde o prioritate absolută soluţionării problemelor de infrastructură în judeţele de graniţă, în special pe tronsoanele care duc spre punctele de trecere a frontierei”, se arată în adresa trimisă de Mihai Ţâbuleac parlamentarilor de Botoşani. Într-o anexă la scrisoare acesta le-a indicat senatorilor şi deputaţilor şi poziţia exactă din proiectul de buget unde trebuie să facă amendamentul privitor la Vama Rădăuţi Prut – Lipcani. „Bugetul a fost discutat în comisiile reunite de buget-finanţe ale Parlamentului şi 90% a trecut în forma adoptată de Guvern. Dacă nu vom reuşi introducerea acestor lucrări prin legea bugetului de stat vom încerca să se rezolve prin alocări în timpul anului”, ne-a declarat deputatul Cătălin Buhăianu. Modernizarea drumului Botoşani – Târgu Frumos a fost prezentată ca o certitudine tocmai de pe vremea ministrului liberal al transporturilor Ludovic Orban şi reluată anul trecut de Anca Boagiu. Anul trecut, la deschiderea vămii provizorii de la Rădăuţi Prut – Lipcani, ministrul de atunci al Administraţiei şi Internelor Vasile Blaga a promis că în primăvara lui 2010 încep lucrările a vamă, lucru care nu s-a mai întâmplat nici până astăzi.
Sergiu BĂLĂŞCĂU


CITEŞTE ŞI:
 Judeţul Botoşani tăiat cu 50 de miliarde de Guvern la capitolul infrastructură
 Anca de la Transporturi a tras ţeapa deceniului şefilor judeţului
Soțul asistentei moarte este pompier și e internat într-un spital din Iași: Ne este greu să găsim cuvintele potrivite
Elena Buta, asistenta decedată sâmbătă într-un spital din Iași, fusese diagnosticată cu Covid-19 încă din luna aprilie. Tot de atunci și soțul acesteia a fost depistat pozitiv.
Puhoi de lume în centrul Botoșanilor: starea de alertă moare în nepăsare, îmbulzeală și cozi uriașe – VIDEO & GALERIE FOTO
Distanțarea socială, dacă a existat vreodată la Botoșani în pandemie, a pierit cu siguranță după terminarea Stării de Urgență. Deși regulile de prevenire a răspândirii coronavirusului au rămas în mare parte aceleași și în Starea de Alertă, unii botoșăneni le ignoră în totalitate.
Radu Malancea aproape dat afară a doua oară de la Spitalul Județean, de data aceasta fără avocat: Luăm în calcul
Grija pentru combaterea pandemiei cu COVID-19 pălește în fața aranjamentelor politice. Iar un exemplu grăitor este ceea ce se întâmplă în această perioadă în România, unde cea mai mare preocupare a politicienilor PSD este să le facă loc pe funcții managerilor de spitale dați afară de PNL-iști. Sau să le cimenteze posturile directorilor care au scăpat deocamdată de valul de demiteri. 
ȘASE asistente medicale cazate la un hotel INFECTATE cu coronavirus! ANCHETĂ derulată de DSP: Să vedem unde a fost sursa, dacă ele au interacționat în hotel
Un nou val de cadre medicale a fost depistat pozitiv la noul coronavirus. Este vorba despre un lot de asistente medicale care provin de la Secția de Pediatrie a Spitalului Județean Mavromati și care au fost detașate pentru o perioadă de două săptămâni de zile la Secția de Boli Infecțioase.
Zeci de angajați de la Spitalul de Recuperare ținuți acasă pentru că directoarea „n-are ce să facă cu ei”
Situație disperată pentru câteva zeci de angajați din cadrul Spitalului de Recuperare Sfântul Gheorghe, din municipiu. Au fost trimiși acasă pe perioada stării de urgență, iar de luni ar fi trebuit să revină la muncă, lucru care nu s-a întâmplat.
”Decât” un salariu: 500 de euro amenda medie în pandemie la Botoșani! Sancțiunile aplicate de Poliție au atins un nivel istoric
Disputele pe seama amenzilor aplicate de structurile Ministerului Afacerilor Interne (MAI) în Starea de Urgență au determinat ExpertForum.ro să întocmească un studiu mai aprofundat al politicii Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR) cu privire la pedepsirea cetățenilor în perioada pandemiei.
Viceprimarul Murariu lăsat fără cele mai importante atribuții: Este clar răzbunare! Flutur: Erau disperați oamenii
Contrele politice din fruntea Primăriei municipiului reședință de județ se amplifică pe final de mandat. Ultima ședință de Consiliu Local a fost poate și cea mai încrâncenată, mai ales prin limbajul folosit de unii aleși locali, și a avut repercusiuni la scară mai largă.
Covidul a doborât și barilul: Benzina din Botoșani, cea mai ieftină din ultimii 10 ani - FOTOGALERIE
În urma cu exact un an și jumătate Botoșăneanul remarca într-un articol creșterea accelerată a prețurilor carburanților la principalele stații PECO din oraș și, mai ales, faptul că la toate acestea motorina ajunsese mai scumpă decât benzina de cea mai bună calitate.
Director de instituție publică internat în spital cu simptome de COVID, la serviciu un coleg este POZITIV
Lucrurile par să se fi schimbat într-atât în ultimele două luni de zile încât normalitatea de dinaintea pandemiei pare că nu va mai reveni curând, așa cum era percepută în accepțiunea generală a oamenilor. Iar între timp, SARS – COV- 2 mai cucerește o instituție publică de la Botoșani.
inpuff.ro
Loading...
Misterul celor 61 de botoșăneni care au... dar nu au Covid: Nu mai iau nici un fel de tratament
Ciudățenia bolii care a blocat mapamondul produce situații neobișnuite inclusiv în statistici și chiar la Botoșani. Județul nostru ocupa joi, 7 mai, locul 6 la nivel național ca număr total de persoane infectate.
DONAȚIILE botoșănenilor încep să producă efecte! Peste 250 de teste efectuate ZILNIC la Botoșani
Începutul a fost unul anevoios, într-un context epidemiologic care nu a putut fi anticipat și care a forțat la maximum resursele de orice fel ale statului, fie că vorbim de mediul economic sau de sistemul sanitar local și național.
Centrul Județean al luptei cu Covid-ul, pulverizat chiar de coronavirus: polițiști, jandarmi, oameni de la servicii trimiși înapoi de unde au venit
Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervențiilor (CJCCI), acesta este sau ar trebui să fie la Botoșani ”creierul” luptei cu coronavirusul. În plină pandemie însă, tocmai acest CJCCI a fost afectat de Covid-19.
OPT copii infectați cu COVID internați la Secția de Boli Infecțioase, cel mai mic are 10 ani
Coronavirusul îi afectează pe adulți, dar și pe copii deopotrivă. La Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Mavromati sunt internați mai mulți copii infectați cu virusul COVID.
SPERANȚĂ: Sute de copii născuți la Maternitatea Botoșani în plină pandemie, unele mămici suspecte de COVID
Există și vești bune în toată această perioadă dificilă pe care întreaga omenire o traversează.
Loading...
Câți medici bolnavi am fi avut oare? Primul pacient infectat, testat abia la insistența aproape disperată a doctoriței omorâte de Covid
Nici mai mult, nici mai puțin de 199 lucrători în sistemul sanitar botoșănean, într-o proporție covârșitoare angajați ai Spitalului Județean, au fost diagnosticați cu Covid 19, potrivit datelor furnizate miercuri seară de către Centrul Județean de Comunicare.
S-a cerut oficial înlocuirea! Medic de la Urgențe pregătit pentru preluarea Sănătății Publice
Deși este conștient că merge la un salariu de trei ori mai mic față de cel din Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) și la cârma unei instituții în care decizia face uneori diferența dintre viață și moarte, medicul botoșănean este pregătit pentru această provocare. Iar singura motivație este faptul că își dorește să schimbe ceva în evoluția pandemiei de COVID-19 pe plan județean. Să repare din răul făcut deja.
26 aprilie, ziua dezastrului: Ceaușescu în alertă la cinci zile de la EXPLOZIE, iar la Botoșani ”bate-un vânt ciudat, dar e cald”
Cernobîl, 26 aprilie 1986. Mai exact, la 01:23 noaptea, cel de-al patrulea reactor al centralei nucleare a explodat. Un dezastru considerat ca fiind cel mai grav accident din istoria energiei nucleare.
CRIZA coronavirusului doar în buzunarele botoșănenilor! Statul a dat amenzi de peste 7,5 milioane, dar a plătit șomaj în bătaie de joc
La Botoșani vorbim despre o sumă de peste 1,5 milioane euro aplicată ca amenzi de la începutul intrării în Starea de Urgență și a emiterii primelor ordonanțe militare care au restricționat libera circulație a populației.
Cum ne schimbă pandemia: Nimeni NU vrea director la o instituție ”din prima linie”
După apelurile repetate ale Prefecturii și senatorului Costel Șoptică, ministrul Sănătății a schimbat-o vineri din funcția de manager al Spitalului Județean pe Livia Mihalache. Medicul pediatru avea concurs, dar Guvernul adoptase o ordonanță de urgență în urmă cu trei săptămâni care îi permitea inclusiv înlocuirea unor astfel de directori.
Șoferul cu BMW de la Carrefour scos de avocat din arest preventiv! POVESTEA celor 24 de ore din ziua accidentului
Primul mandat de arestare preventivă emis de Judecătoria Botoșani în 2020 a fost pe numele unui tânăr de 27 de ani din comuna Corni, care cauzase un accident rutier la mijlocul lunii ianuarie, soldat cu rănirea unei femei. După aproape trei luni de zile, în Săptămâna Mare, judecătorii au decis să-l lase acasă. În arest la domiciliu.
Si-a gasit Tibuleac cui sa-i ceara ajutor- unui analfabet si depravat sexual-buhaianu ajuns prin inselaciune defutat scuzati-deputat. Halal tara, de aia ne ride toata europa
13 decembrie 2011, 19:38
Ai fost uitat de mult! Acum vrei reabilitarea DN 28?, de 20 ani in pragul alegerilor aduceti in atentie acest tronson. Mai termino!!!!!!!!!!!!!
13 decembrie 2011, 16:44
Prea departe Botosaniul de Bucuresti pentru o asemenea suma :-)
13 decembrie 2011, 15:28
Si daca sunteti consilier judetean nu sunteti tot om? Nu toti trebuiesc tratati la fel? Ceea ce incercati sa sugerati este ca domnul director Mimor ar trebui sa va fi raspuns la telefon si sa faca ce? Bolnavul este internat la Iasi. Nu va puneti problema ca poate un medic intra si intr-o sala de operatie, la o urgenta ? Cum poate raspunde la telefon?
13 decembrie 2011, 15:04
Si daca sunteti consilier judetean nu sunteti tot om? Nu toti trebuiesc tratati la fel? Ceea ce incercati sa sugerati este ca domnul director Mimor ar trebui sa va fi raspuns la telefon si sa faca ce? Bolnavul este internat la Iasi. Nu va puneti problema ca poate un medic intra si intr-o sala de operatie, la o urgenta ? Cum poate raspunde la telefon?
13 decembrie 2011, 15:03
Astazi 13.12.2011 dupa ce am discutat cu dumneavoastra si dupa ce am sunat timp de doua ore ca sa discut cu DL.DOCTOR MIMOR, pentru un caz de SARCOM la un tanar de 30 ani si pe care nu am reusit sa-l gasesc nici pe telefonul mobil nici prin centrala SPITALULUI MAVROMATI, va solicit public in calitate de CONSILIER JUDETEAN, DEMITEREA DIN POSTUL DE MENEGER AL DOMNULUI DOCTROR MIMOR DE LA CONDUCEREA SPITALULUI MAVROMAT PENTRU DEZINTERES SI INCAPACITATE DE A CONDUCE UN SPITAL JUDETEAN.
13 decembrie 2011, 10:59
Loading...
zenda.ro
Loading...
inpuff.ro
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
”Încă avem 100.000 de oameni fără job. 40% din români au venituri mai mici din cauza pandemiei și amâna anumite achiziții scumpe și vacanțe - consumul scade. Presiunea de lichiditate este la companii care așteaptă ÎNCĂ mă ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8421 lei
USD
Dolarul SUA
4.3983 lei
CHF
Francul elveţian
4.5368 lei
GBP
Lira sterlină
5.3915 lei
JPY
100 de yeni japonezi
4.0827 lei
XAU
Gramul de aur
243.7483 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2484 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3853 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9100 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1935 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1794 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6495 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.