Știrea zilei
O scrisoare de 84 milioane de euro de la şeful judeţului - DOCUMENT
Nici mai mult, nici mai puţin de 362.148.920 de lei, adică peste 3.600 de miliarde de lei vechi sau, dacă vreţi, ceva mai mult de 84 de milioane de euro este valoarea unei adrese trimisă de preşedintele Consiliului Judeţean. El a remis-o săptămâna trecută parlamentarilor botoşăneni în perspectiva dezbaterii legii bugetului de stat pe anul viitor.


Mihai Ţâbuleac le-a scris senatorilor şi deputaţilor de Botoşani cerându-le sprijinul pentru susţinerea a trei proiecte majore de investiţii majore pentru judeţ. Primul dintre acestea este modernizarea DN 28 B Târgu Frumos – Botoşani pe o distanţă de 71 de kilometri şi are ca scop lărgirea pe trei benzi a căii de rulare. Necesarul de fonduri se ridică la 207,2 milioane de lei. Al doilea îl reprezintă modernizarea DN 24 C Manoleasa – Rădăuţi Prut, poate unicul drum naţional din ţară de pământ. Lucrările de modernizare sunt estimate la 133,6 milioane de lei şi sunt necesare deoarece acest sector de 35,6 km asigură legătura cu Republica Moldova pe la Punctul Vamal Rădăuţi Prut – Lipcani. De altfel, acesta al doilea obiectiv este strâns legat de cel de-al treilea – Amenajarea platformei şi a infrastructurii necesare amplasării noii vămi, pentru care este nevoie de 21,7 milioane de lei. Consiliul Judeţean a încercat realizarea investiţiei prin Programul Operaţional Comun România – Ucraina – Moldova 2007 – 2013, numai că în urma evaluării de către Biroul Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Suceava obiectivul nu a întocmit punctajul necesar pentru a intra la finanţare.
Bugetul adoptat de comisiile de buget finanţe nu prevăd fonduri pentru aceste investiţii
„Considerăm că autorităţile centrale ar trebui să acorde o prioritate absolută soluţionării problemelor de infrastructură în judeţele de graniţă, în special pe tronsoanele care duc spre punctele de trecere a frontierei”, se arată în adresa trimisă de Mihai Ţâbuleac parlamentarilor de Botoşani. Într-o anexă la scrisoare acesta le-a indicat senatorilor şi deputaţilor şi poziţia exactă din proiectul de buget unde trebuie să facă amendamentul privitor la Vama Rădăuţi Prut – Lipcani. „Bugetul a fost discutat în comisiile reunite de buget-finanţe ale Parlamentului şi 90% a trecut în forma adoptată de Guvern. Dacă nu vom reuşi introducerea acestor lucrări prin legea bugetului de stat vom încerca să se rezolve prin alocări în timpul anului”, ne-a declarat deputatul Cătălin Buhăianu. Modernizarea drumului Botoşani – Târgu Frumos a fost prezentată ca o certitudine tocmai de pe vremea ministrului liberal al transporturilor Ludovic Orban şi reluată anul trecut de Anca Boagiu. Anul trecut, la deschiderea vămii provizorii de la Rădăuţi Prut – Lipcani, ministrul de atunci al Administraţiei şi Internelor Vasile Blaga a promis că în primăvara lui 2010 încep lucrările a vamă, lucru care nu s-a mai întâmplat nici până astăzi.
Sergiu BĂLĂŞCĂU


CITEŞTE ŞI:
 Judeţul Botoşani tăiat cu 50 de miliarde de Guvern la capitolul infrastructură
 Anca de la Transporturi a tras ţeapa deceniului şefilor judeţului
Summer Fest-ul verii 2019 s-a terminat cu o sumedenie de copii pierduți, o horă a Diasporei și o trupă care a electrizat parcul – GALERIE FOTO & VIDEO
Au fost patru zile, unele mai reușite, altele cu mai puține pretenții în care cel mai fierbinte loc al orașului a fremătat la propriu. Vara lui 2019 se încheie cu un Summer Fest care va rămâne în memoria tuturor care s-au distrat aici ca fiind a lui Smiley, Superchill, DJ Project, Vunk, Proconsul sau Hara.
Cornișa, o oază de lumină! Puzderie de oameni la marginea orașului în noaptea de sâmbătă, au venit și suceveni și ieșeni – GALERIE FOTO
A doua zi de distracție în cadrul Summer Fest a atras din nou mii de botoșăneni dar și persoane din alte județe. Dacă la scenă nu a fost la fel de multă animație asemenea primei seri, în schimb în parcul de agrement Cornișa era un furnicar de oameni.
Isterie în miez de noapte cu Smiley: concert cu o puzderie jandarmi și polițiști locali, s-au montat pe loc garduri – VIDEO & GALERIE FOTO
Prima seară de la SummerFest Botoșani 2019 s-a încheiat într-o atmosferă de isterie generală. Iar responsabil pentru crearea acesteia a fost Smiley, artist care i-a făcut pe copii să se manifeste ca adulții, iar pe părinții lor să dea în mintea celor mici.
Distracție nebună în noapte cu două artiste din Moldova: inimi din umbrele, tatuaje și multă muzică, totul la 1.500 de euro – VIDEO & GALERIE FOTO
Summerfest 2019 de la Cornișa AquaPark & Sports a fost precedat joi de o distracție pe cinste la câțiva kilometri de Botoșani. La Stăuceni mai exact, acolo unde Primăria a organizat o nouă ediție a zilei comunei.
Mașinile șoferilor inconștienți vor fi RIDICATE, tramvaie blocate de 11 ori în jumătate de an
Regulamentul privind circulația rutieră în municipiul Botoșani cuprinde și o prevedere prin care autoturismele care împiedică accesul ambulanțelor sau pompierilor să poată fi relocate.
Marea ȚEAPĂ a pensiilor speciale pentru primari și viceprimari
Impactul financiar al pensiilor speciale pentru botoșănenii care au ocupat funcții de demnitate publică în trecut va fi unul de nivel minimal. Probabil că la un buget local de comună sau în alte orașe din țară efortul va fi unul simțitor, însă la Primăria municipiului Botoșani clar nu va fi considerat drept o piatră de moară. Cel puțin într-o primă etapă.
Eusebiu, prietenul lui Dumnezeu: Putem deschide foarte mulţi ochi, chiar dacă îi avem închişi pe-ai noştri, şi să facem lumea să vadă - FOTO&VIDEO
Este ghiduș, hâtru și cu toate acestea de un bun simț care îi conferă un aer aristocrat. Mâna care se sprijiină de brațul mamei nu este un semn de neputință, ci unul de împreună-umblare prin lume. Eusebiu Cristian Toma este o carte deschisă. Din care alegi ceea ce ți se potrivește. Și așa, doar așa, încep frumoasele călătorii.
ALARMĂ la un amanet din zona centrală: Un bărbat prins cu euro falși, poliția la fața locului - FOTOGALERIE
Apel la 112 după ce un bărbat s-a prezentat la un schimb valutar cu niște euro. 
Directoarea politică de la Prefectură își așază viitorul, o PSD-istă consilier județean se pregătește și ea pentru alt post în instituţie
Seria angajărilor în instituțiile publice de la Botoșani a unor persoane care fac parte din principalul partid aflat la guvernare continuă fără sfială. În ciuda numeroaselor semnale că, poate, a fost depășită o anumită limită.
Un botoșănean, locul I în lume!! Sebastian ne dezvăluie REȚETA succesului: Un mix între ceea ce cunoşti și ceea ce mai ai de încă de descoperit
Cinci medalii internaționale, o pasiune care e pe cale să devină profesie și un viitor care se anunță a fi strălucitor. Botoșăneanul Sebastian Cojocariu este doar unul dintre tinerii acestei țări care ne dau speranțe că România este mai mult decât ce vedem zilnic în arena publică.
PSD-istul care era să fie „cel mai tânăr director” a rămas simplu inspector: Nu au condus nici măcar o căruță la viața lor dar se văd deja directori
Ghinionistul anului 2019 este de departe tânărul Andrei Beilic, membru PSD în organizația de tineret și care era să fie directorul unei instituții de la Botoșani. Nu una mare și cu un număr generos de salariați, însă titulatura ar fi fost oricum de șef.
O instituție publică de la Botoșani NU are șef
O instituție publică de la Botoșani a rămas fără director de la jumătatea lunii iulie.
DISPĂRUȚII Botoșaniului: TREI femei și PATRU bărbați au intrat „în pământ”, cea mai veche dispariție este din urmă cu 36 de ani
Adeseori polițiștii botoșăneni fac apel la populație pentru găsirea unei persoane care este dată dispărută de familie. În cele mai multe dintre cazuri, cei dragi lor sunt găsiți și de cele mai multe ori este vorba despre plecări voluntare ale celor care pur și simplu vor să se rupă cu totul și definitiv de mediul familial.
A murit Sorina, fetița cu un cățel alb, din Dorohoi: Îmi doresc că rândurile astea să miște ceva - FOTOGALERIE
Sorina, fetiţa cu un căţel alb, s-a stins după mulți ani de suferință. Copila din Dorohoi i-a impresionat pe toți cei care au cunoscut-o, iar asistenta de la spitalul din București a transmis un mesaj tulburător prin care, spune ea, vrea să ajungă la inima oamenilor care lucrează în sistemul sanitar.
Minunea cu nume de sfântă de la Botoșani: 'Ne-am dorit foarte mult un copil şi am înfiat o fetiţă' FOTO&VIDEO
Şase ani de căsnicie şi o dragoste pe care cei doi nu se sfiesc să o mărturisească, mai ales prin cântec.
MĂRIUCA, fetița care s-a rugat să cânte cu copiii de pe stradă: Nu fiţi trişti, eu urc treaptă cu treaptă - FOTO&VIDEO
Are abia 8 anișori și multe premii în concursuri naționale și internaționale. Cântă în română, italiană, spaniolă, engleză și franceză. Fetița cu nume de poveste știe că muzica înseamnă mai mult decât a învăța versuri și note. Muzica este uneori un vis, alteori împlinire.
Medic botoşănean, unul dintre cei mai cunoscuţi oncologi din România: În boala aceasta nu poți spune niciodată ”s-a terminat” - VIDEO
Este fiul unui cunoscut om de cultură din Botoșani, iar mama sa a educat generații întregi de copii.
Tramvai de la Eltrans tras pe dreapta de Poliție, vatmanului i s-a reținut certificatul de înmatriculare – FOTOGALERIE cu „neregulile” tramvaiului
Situație mai puțin obișnuită în municipiul reședință de județ. În cursul zilei de joi, 25 iulie 2019, un echipaj de la Biroul Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) a oprit în trafic un mijloc de transport ce aparține societății Eltrans.
SCANDAL pe Calea Națională: Bărbat în scaun cu rotile înconjurat de polițiști, totul ar fi pornit de la o femeie – FOTO&VIDEO
Zona centrală a municipiului a fost înțesată de polițiști miercuri, 24 iulie 2019, după ce un bărbat recalcitrant a adresat injurii unei femei.
Prefectul și-a angajat consilieră de 26 de ani: Am început ca vânzător și am lucrat la d-na senator Doina Federovici
Prezență „proaspătă” în echipa de conducere a actualului prefect Dan Șlincu, începând cu data de 23 iulie 2019. O tânără de 26 de ani a fost angajată pe post de consultant. 
Si-a gasit Tibuleac cui sa-i ceara ajutor- unui analfabet si depravat sexual-buhaianu ajuns prin inselaciune defutat scuzati-deputat. Halal tara, de aia ne ride toata europa
13 decembrie 2011, 19:38
Ai fost uitat de mult! Acum vrei reabilitarea DN 28?, de 20 ani in pragul alegerilor aduceti in atentie acest tronson. Mai termino!!!!!!!!!!!!!
13 decembrie 2011, 16:44
Prea departe Botosaniul de Bucuresti pentru o asemenea suma :-)
13 decembrie 2011, 15:28
Si daca sunteti consilier judetean nu sunteti tot om? Nu toti trebuiesc tratati la fel? Ceea ce incercati sa sugerati este ca domnul director Mimor ar trebui sa va fi raspuns la telefon si sa faca ce? Bolnavul este internat la Iasi. Nu va puneti problema ca poate un medic intra si intr-o sala de operatie, la o urgenta ? Cum poate raspunde la telefon?
13 decembrie 2011, 15:04
Si daca sunteti consilier judetean nu sunteti tot om? Nu toti trebuiesc tratati la fel? Ceea ce incercati sa sugerati este ca domnul director Mimor ar trebui sa va fi raspuns la telefon si sa faca ce? Bolnavul este internat la Iasi. Nu va puneti problema ca poate un medic intra si intr-o sala de operatie, la o urgenta ? Cum poate raspunde la telefon?
13 decembrie 2011, 15:03
Astazi 13.12.2011 dupa ce am discutat cu dumneavoastra si dupa ce am sunat timp de doua ore ca sa discut cu DL.DOCTOR MIMOR, pentru un caz de SARCOM la un tanar de 30 ani si pe care nu am reusit sa-l gasesc nici pe telefonul mobil nici prin centrala SPITALULUI MAVROMATI, va solicit public in calitate de CONSILIER JUDETEAN, DEMITEREA DIN POSTUL DE MENEGER AL DOMNULUI DOCTROR MIMOR DE LA CONDUCEREA SPITALULUI MAVROMAT PENTRU DEZINTERES SI INCAPACITATE DE A CONDUCE UN SPITAL JUDETEAN.
13 decembrie 2011, 10:59
Sondaj
V-a plăcut SummerFest-ul organizat la Parcul Cornișa?
Da
Nu
Nu am participat
Declaraţia zilei
"Nu cred că Aristidis poate fi folosit pe acel post. E o glumă, e incredibil. Treaba lor ce vor să facă, dar eu știam că doar în stânga poate evolua. N-a jucat niciodată fundaș central la noi, nici măcar în pregătiri! Nici în ...
astratex.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.7216 lei
USD
Dolarul SUA
4.2706 lei
CHF
Francul elveţian
4.3268 lei
GBP
Lira sterlină
5.2121 lei
JPY
100 de yeni japonezi
4.0058 lei
XAU
Gramul de aur
205.4478 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2385 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4384 lei
AUD
Dolarul Australian
2.8854 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2064 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1833 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6333 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.