Știrea zilei
O trăim și pe asta: Doi aleși de la municipiu au negociat cumpărarea a trei terenuri, au obținut prețul dorit, dar în ședința Consiliului Local nu au mai votat achiziția - VIDEO

Situație de neînțeles petrecută în ședința Consiliului Local care a avut loc joi, când aleșii de la municipiu au luat loc la masa dezbaterilor pentru a vota decizii pentru oraș. Votul acordat la două proiecte de hotărâre are mai degrabă un substrat politic decât un interes pentru cetățenii din comunitate, așa cum a și recunoscut un ales local.

Primul proiect

 

Concret, au fost două proiecte prin care Primăria Botoșani a propus achiziția unor terenuri de la persoane private, pentru amenajarea unor obiective de interes comunitar. Adică locuri de parcare, rampă de colectare gunoi și un loc de joacă. Terenurile se află în zonele Octav Onicescu, Armoniei și Ștefan Luchian.

 

În primul proiect de hotărâre a fost vorba despre două suprafețe de teren: de 682 mp în strada Armoniei și de 205 mp în strada Ștefan Luchian, adică în total 887 mp.

 

Prețul stabilit de un expert ANEVAR (Asociația Națională a Evaluatorilor Autorizați din România) a fost de 143.500 de euro – 162 de euro/mp.

 

Conform procedurilor, a fost constituită la nivelul Primăriei o comisie de negociere care s-a întrunit cu proprietarii și care a obținut un preț total de 95.000 de euro cu achitarea în două tranșe anuale, 50.000 de euro anul acesta și 45.000 de euro anul viitor.

 

Pe aceste suprafețe de teren se intenționa amenajarea unei rampe de colectare gunoi, loc de joacă și locuri de parcare.

 

Al doilea proiect

 

În cel de-al doilea proiect s-a propus cumpărarea de către Primărie a unei suprafețe de 737 mp pe strada Octav Onicescu. Expertul imobiliar a stabilit un preț de 123.000 de euro, însă în urma negocierilor s-a convenit să se achite către proprietar o sumă de 115.000 euro cu plată în patru tranșe anuale: 50.000 de euro anul acesta, 20.000 de euro în 2024, 20.000 de euro în anul 2025 și 25.000 de euro în anul 2026.

 

În această zonă se intenționa amenajarea a aproximativ 40 de locuri de parcare, având în vedere că terenul este deja asfaltat, iar intervențiile Primăriei ar fi fost minimale.

 

Noaptea minții

 

Ineditul situației intervine la votul în plen.

 

Din comisia de negociere au făcut parte:

 

  • Bogdan Buhăianu (PSD)
  • Gabriel Tănasă (PSD)
  • Marian Murariu (PSD)
  • Marius Buliga (PSD)
  • Andrei Amos (PNL)
  • Ada Macovei (PNL)
  • Cătălin Flutur (PNL) - absent
  • Raluca Curelariu (USR) - absent

 

Liberalii prezenți la runda de negocieri au fost de acord cu prețul stabilit în comisie, iar aici facem referire la Ada Macovei și Andrei Amos. În ciuda acestei poziții de acceptare a soluției, în Consiliul Local, prin telefon, Ada Macovei s-a abținut la ambele proiecte.

 

Iar Andrei Amos a votat împotrivă la unul dintre ele, iar la celălalt s-a abținut.

 

 

„Nu sunt de acord cu oportunitatea”

 

Întrebată cum explică cele două poziții contradictorii (din comisie și din plen), Ada Macovei a răspuns că a fost de acord la negocieri cu prețul stabilit, însă în Consiliul Local nu a mai văzut oportunitatea investițiilor.

 

„Nu sunt de acord cu oportunitatea, avem foarte multe lucruri de făcut și nu știu dacă... Nu ar trebui să le facem pe cele care sunt deja? Să le amenajăm, să le modernizăm, că sunt foarte multe lucruri de făcut. Tot cumpărăm și facem proiecte. Aș vrea să văd concret. Deocamdată cumpărăm un teren, vedem după aceea ce facem cu el și tot așa”,

Ada Macovei, consilier local PNL

 

A infirmat că votul său ar fi avut un substrat politic: „Din punctul meu de vedere, nu”, însă a recunoscut că la negocierile cu proprietarii Primăria a obținut cel mai bun rezultat: „La negociere s-a negociat cât s-a putut, era un raport expertiză, raport tehnic, s-a obținut un preț mai mic decât cel dat de expertiză. A fost în regulă”.

 

Și ce s-a schimbat în ședință?

 

„Nu consider că este oportun să mai cumpărăm terenuri și să facem în continuare investiții atât de mari, în nimic. Haideți să refacem tot ce este în momentul de față în proprietatea Primăriei, să modernizăm, să dăm în folosință și după aceea, cumpărăm în continuare și facem în continuare, dezvoltăm. Dar deocamdată nu păstrăm și nu modernizăm ceea ce avem. Cum arată tot orașul, la ce să mă refer, la toate parcurile care sunt încremenite așa... Și atunci le lăsăm așa, în curând nu o să mai fie...”,

Ada Macovei, consilier local PNL

 

„A fost un vot politic”

 

În schimb, Andrei Amos a recunoscut că la votul din Consiliul Local a intervenit partea politică.

 

„În CL noi am stabilit să votăm împotriva acestor achiziții. Noi am avut o discuție, grupul nostru al PNL și s-a hotărât că nu este oportună achiziția acestor terenuri pentru municipalitate. Consilierii PNL, toți cei care eram prezenți. Eu am fost întrebat ce s-a negociat și cum s-a negociat, am explicat ce s-a negociat și cât s-a obținut și s-a hotărât să votăm împotriva acestor achiziții pentru că nu sunt oportune pentru municipalitate”,

Andrei Amos, consilier local PNL

 

Mai departe, liberalul a explicat că în dimineața dinaintea ședinței a avut loc o discuție în grupul de consilieri PNL și s-a decis că votul va fi împotrivă, în ciuda deciziei din comisie. Și a încercat să enumere o serie de motive pentru votul împotrivă.

 

„Nu se poate face nimic acolo. Loc de joacă este vizavi, partea cealaltă este loc de joacă. E vorba de rampa aia de parcare și posibil să obținem și un preț și mai mic în urma acestui refuz. Deci nu este proiectul terminat cu totul, se poate repune pe ordinea de zi, se poate obține un preț mai mic, se poate renegocia”,

Andrei Amos, consilier local PNL

 

Fiind vorba despre întregirea patrimoniului Primăriei, pentru ca aceste achiziții să fie aprobate era nevoie de 16 voturi din partea consilierilor.

 

Proiectele au fost respinse având doar 13 voturi pentru, 6 împotrivă și patru abțineri (liberalii și Raluca Curelariu de la USR).

 

Iar acest lucru se întâmplă într-un context în care orașul este suprasaturat de mașini iar locurile de parcare sunt deja insuficiente. Dincolo de această necesitate, la licitațiile care au loc pentru concesionarea locurilor de parcare s-a ajuns ca botoșănenii să scoată din buzunare sume uriașe pentru plata anuală a unui loc pe care să-și poată parca autoturismele.

 

Click AICI pentru video, votul a fost acordat la minutul 2:35

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
Criză de locuri de parcare la Botoșani – CÂND vor avea loc noi licitații
Familiile cu două locuri de parcare vor pierde unul dintre ele, chiar dacă au plătit concesiunea: Al doilea o să fie scos la licitație VIDEO
Aglomerație la licitația pentru parcări! Amenințări cu procese, s-a licitat până la câteva sute de euro pe un loc de parcare – VIDEO & GALERIE FOTO

 

Șef nou pregătit la „instituția șoferilor” de la Botoșani, decizie finală așteptată din capitală
Schimbare de conducere la una dintre cele mai aglomerate instituții de la Botoșani.
Bate vântul în cel mai modern internat școlar din județ, doar OPT copii cazați: Preferă să stea în sânul familiei
Respectivul liceu este considerat un etalon al învățământului din mediul rural având în vedere condițiile pe care le oferă elevilor și deopotrivă profesorilor. Unitatea dispune de clase moderne, laboratoare, cantină, internat, teren de sport și multe altele.
S-a făcut dreptate sub privirile unei mame de 96 de ani: Înalt ierarh și sobor impresionant de preoți la Monumentul dedicat foștilor deținuți politici din Botoșani – GALERIE FOTO
Cei care mai sunt în viață sunt astăzi bătrâni și bolnavi. Nu cer nimic. Au îndurat iadul pușcăriilor sau domiciliile forțate. Acolo li s-au născut copiii, acolo au învățat din nou să iubească, să rabde, să se roage. Poveștile lor sunt dureroase, sunt tulburătoare.
Întrebarea zilei: pe ce loc a terminat FC Botoșani sezonul? MIZA este de vreo 100.000 de euro
Ultima etapă a play-out – ului SuperLigii a produs o situație fără precedent de când se practică sistemul cu campionatul regulat urmat de turneele pentru desemnarea campioanei, respectiv a formațiilor retrogradate.
Un om de afaceri de calibru, o consilieră a prefectului, un director, un inspector și un fost viceprimar, pe LISTA PNL pentru a intra în Consiliul Județean
Plecarea din PNL a foștilor directori ai Spitalului Județean, Viorel Iliuță și Radu Malancea, va aduce doi noi aleși locali la rampă. Cei doi demisionari au renunțat și la mandatele de consilieri județeni, pe care oricum le-ar fi pierdut după părăsirea partidului.
Următoarele garaje care vor fi DEMOLATE în municipiul Botoșani, deținătorii au primit notificări de la Primărie – GALERIE FOTO
După cele peste 80 de garaje care au fost înlăturate din zona aflată în imediata apropiere a Colegiului Național Mihai Eminescu, urmează o nouă serie. De această este vorba despre 17 baterii.
ALARMĂ în zorii zilei la sediul Poliției: Razii în mai multe zone, minoritarii panicați „că li se fură copiii” – FOTOGALERIE
Apelul de prezență la Inspectoratul de Poliție Județean a fost dat la ora 6:00, în dimineața zilei de miercuri, 17 mai 2023.
Se cer salarii mai mari, orele de școală cu semnul întrebării! Sindicaliștii anunță că jumătate din profesorii botoșăneni nu mai intră la cursuri
Greva generală anunțată în sistemul educațional românesc va avea efecte și la Botoșani. Trei sferturi dintre profesorii botoșăneni au anunțat deja că de luni, 22 mai 2023, întrerup activitatea.
SINGURUL cuvânt care i-a salvat funcțiile unei șefe de la Botoșani, demisia aruncată la coșul de gunoi
Celebra ordonanță prin care au fost reduse o serie de cheltuieli bugetare și chiar posturi, deși în măsură mai mică, a tot suferit modificări până la forma finală. În primă fază s-a vorbit de interzicerea cumulului pensie – salariu.
Direcția de Drumuri a județului angajează cantonieri, candidații trebuie să aibă cunoștințe culinare și pasiune pentru... gătit: Mă pufnește și pe mine râsul
Anunțul a fost postat pe pagina instituției aflată în subordinea Consiliului Județean (CJ) Botoșani, pe data de 8 mai 2023.
Spargere la o asociație de proprietari plină de VIP-uri, la câteva ore după o ședință cu scântei - FOTOGALERIE
Sediul Asociației de Proprietari nr. 2 din municipiul Botoșani, situat în zona ultracentrală a orașului, a fost spart la câteva ore după o discuție privind convocarea Adunării Generale și situația financiară.
Șefimea de la Botoșani „menținută” din pix pe posturi călduțe de Guvernul Ciucă – LISTA directorilor
„Ordonanța austerității” așa cum a ajuns să fie cunoscută a fost publicată în seara zilei de luni, 8 mai 2023. Limitarea cheltuielilor de către Guvernul Nicolae Ciucă s-a rezumat la o serie de interdicții de ordin financiar însă are și un rol de protecție asupra unor persoane cu funcții de conducere, obținute în cele mai multe dintre cazuri, pe criterii politice.
Președinte nou la FC Botoșani, reorganizare din temelii a clubului: Nu este un viitor așa de roz, dar nici nu-i catastrofalVIDEO
Schimbările profunde pe care Botoșăneanul le anunța la primul club de fotbal al județului s-au produs deja în mare parte. Cei patru acționari de la grupul ”Elsaco” au constituit o nouă companie, pe care se va transfera întreaga activitate din sezonul 2023-2024.
”Tenorii liberi”, stand-up comedy muzical la Filarmonică ”tamponat” de Cozmiță Lascarache care venise la o nuntă: Această fuziune între note și bancnote naște muzicaVIDEO & GALERIE FOTO
Premierele stagiunii aniversare a Filarmonicii ”George Enescu” au continuat vineri seară cu un spectacol cum nu s-a mai văzut la Botoșani și s-a văzut rareori prin România. De la început și până la sfârșit, muzica clasică a fost însoțită de umor și uneori, într-un ton ironic, de acorduri populare și chiar manele.
Centrul „invizibil” al orașului preluat de o tânără din sistem cu viziuni îndrăznețe! Soție de politician, noua șefă are propria carieră – VIDEO&FOTO
Este un centru care, deși deschis de un deceniu în municipiul Botoșani, a „strălucit” mai puțin în spațiul public prin activități dedicate beneficiarilor, de-a lungul anilor fiind mai degrabă motiv de ceartă între șefi.
Bonele sau femeile chemate la curățenie vor fi plătite cu vouchere, șefa de la ”Șomaj”: Pur și simplu are loc un raport de muncă care nu este oficializat – VIDEO
Familiile care apelează la bone fără a avea un raport de muncă sau se folosesc de anumite persoane pentru curățenia în locuințe vor fi obligate, mai mult indirect, să le remunereze sub forma unor vouchere sociale. Acestea ar urma să fie eliberate de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Botoșani.
Primarul Gireadă se gândește să facă oraș din comuna Mihai Eminescu: Are mai mult asfalt decât municipiul Botoșani dacă pun cap la cap străzile asfaltate - VIDEO & GALERIE FOTO
Recensământul desfășurat anul trecut și ale cărui rezultate în detaliu au fost făcute publice în acest an plasează Mihai Eminescu pe primul loc în clasamentul comunelor din județul Botoșani în ceea ce privește populația.
Zero șanse ca drumul Botoșani – Târgu-Frumos să fie gata în termen: I-am văzut că progresau, după care au dispărut efectiv cu utilajele de pe drumVIDEO
Șansele ca investiția la drumul Botoșani – Târgu-Frumos să se finalizeze în termenul prevăzut în contractul încheiat de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) cu asocierea care a câștigat licitația sunt practic egale cu zero.
Meciurile liberale de la Municipiu s-au mutat la Județ: Liderul grupului PNL lăsat baltă de colegi la votul pentru MĂRIREA salariilor – VIDEO
Consilierii județeni s-au întâlnit joi, 27 aprilie 2023, în ședința ordinară aferentă lunii aprilie. Dezbateri au fost doar la proiectul de hotărâre care a vizat creșterea salariilor pentru unii angajați.
Tot la Cornișa, dar în altă parte: Se coace mutarea scenei pentru marile spectacole ale orașului
Construcția unei străzi cu dublu sens pentru accesul cu automobile și a unei pasarele pentru pietonii și bicicliștii care doresc să meargă la Parcul Regional de Agrement Turistic și Sportiv Cornișa sunt doar două dintre ideile lansate de primarul municipiului Botoșani după îngrămădeală creată weekendul precedent la complexul de la intrarea în oraș.
Ai idee cate absente are Cosmin ANDREI la sedinte? Si de cate ori a mers in strainatate pe banii primariei?
2 aprilie 2023, 15:35
Reânoirea contractelor în fiecare an: - pot modifica prețul concesiunii an de an foarte ușor; - pot demola garajele aflate pe proprietatea primăriei când vor ei.De ce să cumpere teren pentru a amenaja rampe de gunoi, nu este mai simplu să țină în mizerie cetățenii.Exemplul cel mai bun este rampa de gunoi aflată în spatele fostei școli generale nr. 4 localul 2. În acea zonă se află o rampă de gunoi care deservește un cartier foarte mare. În urma retrocedării terenului s-a retrocedat și jumătate din terenul pe care se află rampa de gunoi. Acestă rampă era neâncăpătoare nici înaintea retrocedării dar acum a devenit cu desăvârșire foarte încăpătoare.La această rampă aduc gunoi și societățile comerciale din zonă respectiv Pietonalul Unirii, cartoane ambalaje, și multe resuri alimentare transformând această rampă de gunoi în Raiul pe Pământ pentru șobolani.Ca să fie tacâmul complet mai marii primăriei au amenajat un parc de joacă pentru copii peste drum de această rampă infectă de gunoi iar un mare patron a făcut un magazin cu produse alimentare. Normal după ce ieși din magazin trebuie să treci pe lângă rampa infectă să ți dezinfectezi papucii în zoaie în drum spre casă și trebuie neapărat să dai savoare mâncării. Dacă ai ghinionul și ești într-o pasă proastă când treci prin drepul rampei savoarea îți întoarece stomacul pe dos de vomiți și laptele supt când aveai un an.Puțin mai jos în spatele unui bloc se află o grădiniță proprietatea primăriei spațiu pentru care municipalitatea a avut bani să dea pentru achiziționarea clădirii dar a avut grijă ca copii și părinții care trec prin dreptul rampei să ajungă la grădiniță ozonați, cu stomacul întors pe dos și cu papucii foarte dezinfectați de zoaiele care se scurg din containere.Na normal copii dar și părinții care stau în parcul de joacă trebuie să-și ozoneze creierii cu duhoare de la gunoi și să-și clătească papucii în zoaiele care se scurg din containere.La această rampă de gunoi se aduc și crengi, frunze și multe alte deșeuri care sunt depozitate în stradă, blocând strada dar sunt depozitate și în fața ușii de acces în transformatorul electric care deservește cartierul blocând accesul. Până acum ne-a ferit Dumnezeu de evenimente neplăcute dar ulciorul nu merge de multe ori la apă. Această rampă de gunoi infectă se află în centrul orașului, no coment.În fața rampei de gunoi primăria a cumpărat clădirea - fostele ateliere, un lucru bun pt. angajații care vor lucra acolo vor lucra cu drag și spor dezinfectați la întrare, cu stomacul întors pe dos și cu neuronii ozonați. Dom PRIMAR nu ai vrea să-ți faci birou aici ca să lucrezi în condiții optime demne de centrul municipiului.Halal aleși.Dacă trebuiau să cumpere teren pentru a construi un spațiu de ,,joacă,, pentru adulți să vezi cum votau în bloc mai că votau cu ambele mâini câ doar asta lipsește în oraș că de spații infecte cu savoare nu ducem lipsă.
2 aprilie 2023, 10:28
Stii de ce observi acum ceva proiecte care se realizeaza ? Tocmai fiindca majoritatea Consiliului Local este rosie la fel ca Primaria. Intre 2008-2012 si 2012-2016 absolut orice proiect, propus de primarul PNL si echipa lui, care ar fi adus un beneficiu orasului, a fost blocat de catre un consiliu local majoritar PSD. Acum evident ca avand majoritate acestea nu se mai pot bloca. Totul este politica. De asta ti se pare ca acum sunt proiecte in desfasurare. In niciun caz ca proiectele ar fi mai bune sau ar fi vreo implicare mai mare decat in legislatura anterioara. Doar nu i se pot pune bete in roate primarului fiindca are majoritate, atata tot. Daca intre 2008 si 2020 PNL ar fi avut majoritate in consiliu local, abia atunci ai fi vazut ce inseamna proiecte adevarate pentru municipalitate. Si chiar cu toate blocajele facute de PSD in decursul acelor ani tot s-a realizat mult mai mult decat acum :- Iesirile pe 4 benzi inspre Iasi si Suceava- Iluminat arhitectural la diferite cladiri ( Tribunal , Liceul Mihai Eminescu , Liceul Laurian etc )- Cornisa AquaPark- Locuinte noi ANL la Lebada si Cismea- Asfaltarea principalelor artere- Iluminat stradal nou- Chiar si construirea unui mall ( bun, rau asa cum e el )- Cel mai mare proiect de termoficare facut vreodata in oras ( altfel cred ca aveam apa calda ca Bucurestiul :)) )- Obtinerea finantarii pentru renovarea teatrului Mihai Eminescu ( prima data ). Vine administratia PSD 2012-2016 care pierde finantarea si absolut incredibil, cand revine PNL-ul, se reuseste din nou sa se ia fonduri pentru teatru si chiar se termina lucrarile de consolidarea a acestuia ( 2019 )- Ce sa mai vorbim de cele 40 mil euro luate pentru renovarea transportului in comun. ( Achizitia de 9 tramvaie noi si schimbarea caii de rulare ). Deja stim ce s-au intamplat cu ele....- Sala Polivalenta a stat 20 de ani in constructie... A trebuit sa vina PNL-ul sa o deschida.- Largirea Parcului Mihai Eminescu- Reabiliarea Centrului Vechi- Reabilitarea ambelor pietonale ( Unirii si Transilvaniei )Si multe alte... M-am cam plictisit sa scriu.
1 aprilie 2023, 21:04
Moral exista! Normal Ada,Amos, Raluca, nu ar trebui să ne manjeasca cu lipsa lor de nesimțire.
1 aprilie 2023, 20:31
Ada? Piti....a de servici ! Cetățeni sunt ea , ceilalți nu există!
1 aprilie 2023, 20:23
Despre ce vorbim!? Calitatea de om și botoșăneanadevărat care este pentru urbe și care au caractervotează cu inima de cetățean. Dinozaurii disparodată cu sarcinile de partid. Rușine este preapuțin spus! Usr=Raluca =amos= ada=po..i de servici.
1 aprilie 2023, 19:54
Dar de demolarea tramvaiului din botosani de echipa tanara de la primarie ati auzit? Nu ma mai mira nimic.... dar nici nu ma incanta!
1 aprilie 2023, 19:53
Să vadă toată lumea cine sunt și cum votează cei de la PNL si de la USR pentru cetățenii Botoșaneni. Să vă fie rușine! Ați votat împotrivă la asfaltarea străzii Primăverii, ați pus bețe în roate la fiecare proiect bun pentru Botoșani. Vedeți că se lucrează și vin proiecte pe bandă rulantă în Botoșani, un lucru foarte bun pentru toată lumea, dar pentru voi NU! Să vă fie rușine politrucilor! Bravo primarului și echipei lui de tineri, noroc de ei! Vor sta mult si bine la cârma orașului,au și de ce! Faptele vorbesc!
1 aprilie 2023, 17:46
Proprietarii nu au dat sau nu au promis comisioane si intelegerile au cazut. Pentru ca in primarie in CL nimic nu se da pe gratis.
1 aprilie 2023, 17:23
Iar Flutur și Curelariu dacă absentează la ședințele de CL sau comisiile de negociere sa nu mai candideze, sa lase pe alții care au timp și le pasa de aceasta comunitate. Urmăresc ședințele în on-line și observ ca cei doi consilieri sunt campioni la absente.
1 aprilie 2023, 10:04
Alooo, Ada Macovei ? Chiar așa de rău ai ajuns ! Noi știan că persoanele inteligente și cu judecată dreaptă votează pentru dacă sunt convinse că acțiunile sunt necesare pentru comunitate. Și, în acest caz, nevoia de parcări și locuri de joacă este foarte mare. Sau poate vrei ca Primăria să cumpere mici terenuri ( dacă vor mai fi de vțnzare) peste 2-3 ani, când prețul va fi mult mai mare. Cum stăm cu politica corectă ?
1 aprilie 2023, 09:51
Consilierii ăștia cărora le plesnește capul de atâta politică, au hotărât, ca deținătorii de garaje să se plimbe în fiecare an să reînoiască contractele de concesiune a terenului.Ca urmare a acestei bătăi de joc la adresa cetățenilor și cei 3ooo dintre deținători+soțiile(soții)+copiii=9000 de voturi, PAUZĂ.Să vină la renegocieri!
1 aprilie 2023, 08:17
astratex.ro
Sondaj
Este îndreptățită greva cadrelor didactice?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Am avut o durere că nu a fost lângă mine pentru că eu am suferit niște pierderi fizice și emoționale. Și el nu a înțeles pierderea mea fizică. Dar l-am iertat și i-am iertat pe toți din viața mea. Pentru că dacă nu ier ...
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9640 lei
USD
Dolarul SUA
4.6302 lei
CHF
Francul elveţian
5.1284 lei
GBP
Lira sterlină
5.7480 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.3014 lei
XAU
Gramul de aur
290.1652 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2599 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3397 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0306 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4104 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2096 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6665 lei
Vremea
astăzi
Botosani
16.4 o C
Dorohoi
16.2 o C
Bucecea
17.0 o C
Darabani
15.7 o C
Saveni
16.6 o C
Ştefăneşti
18.0 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.