Știrea zilei
Orgoliu de medic PLĂTIT scump! Executor judecătoresc în stand-by pentru un spital închis de-o doctoriță

După trei ani, două instanțe de judecată au dat câștig de cauză reprezentanților unui spital care s-au trezit timp de o lună și jumătate cu pacienții… în stradă.

TREI ani de judecată

 

În 2016, șefa departamentului de supraveghere din cadrul Direcției de Sănătate Publică (DSP), Felicia Beleca, refuza să mai elibereze autorizație sanitară de funcționare pentru Sanatoriul Podriga, unde erau cazate în jur de 150 de persoane.

 

Era susținută în decizie de directorul executiv al DSP de atunci, Silvana Tudorache.

 

 

După trei ani, instanța constată că decizia a fost una greșită se pare și obligă instituția care a împiedicat desfășurarea activității medicale, adică DSP, să plătească pierderile financiare suferite de sanatoriu, pentru perioada de suspendare.

 

330.000 de lei

+

2.000 de lei cheltuieli de judecată

 

Sentința a devenit definitivă la Curtea de Apel Suceava, unde s-a făcut recurs de către DSP Botoșani.

 

„Nu a înțeles prima instanță de la Botoșani care a dat câștig de cauză sanatoriului pe bază că, dacă o unitate era autorizată, ar fi trebuit să o autorizezi și pe asta. Atât timp cât buletinele de analize arătau că apa nu este potabilă… Deci, care era condiție de autorizare, noi nu puteam elibera autorizație sanitară de funcționare. Dar instanța așa a judecat”,

Teodor Feraru, director executiv interimar DSP Botoșani.

 

 

S-a făcut apel la Suceava, s-a depus și un recurs în anulare pe linie de vicii de procedură.

 

Decizia instanței a rămas aceeași.

 

„Noi ne-am agățat cam de ce am putut să ne agățăm, inclusiv un viciu de procedură că nu ni s-a comunicat onorariul avocatului la un termen și am spus că încercăm și așa. Dar nu am reușit. Și noi am cerut rejudecarea, nicidecum anularea, să se rejudece pe baza documentelor din dosar”,

Teodor Feraru, director executiv interimar DSP Botoșani.

 

Doctorița trece nevinovată în fața colegilor de la birou și de la București 

 

Directorul instituției susține că va solicita suma de la Ministerul Sănătății și nu se va îndrepta împotriva medicului care a refuzat eliberarea autorizației de funcționare, deși procedurile așa spun.

 

Iar motivul este faptul că două structuri, respectiv corpul de control al ministrului sănătății și comisia de disciplină din cadrul DSP au cercetat și nu au găsit-o vinovată pe Felicia Beleca.

 

„În mod normal, când se dă o sentință de acest gen trebuie să verific dacă o persoană se face vinovată de acea notificare de respingere a autorizației. Noi în 2016, atunci când s-a dat notificarea de respingere, am avut corpul de control al Ministerului Sănătății care nu a constatat vinovăția nimănui”,

Teodor Feraru, director executiv interimar DSP Botoșani.

 

Urmează ca părțile, respectiv DSP și Sanatoriul Podriga să se așeze la masă pentru a discuta condițiile de returnare a banilor.

 

Cel mai probabil se va ajunge la executare silită

 

Conducerea sanatoriului susține că se va merge în primă fază pe cale amiabilă. În cazul în care nu se va găsi înțelegere, se vor contracta serviciile unui executor judecătoresc.

 

„Comunicarea oficială am primit-o. Ei au făcut recurs la Curtea de Apel, au pierdut și acolo și au mai făcut o cale de excepție și tot așa, au pierdut. Acum mai amânăm și noi puțin, dar probabil tot la executor judecătoresc vom ajunge, nu văd pe cale amiabilă. O să vedem, încă nu am început vreun demers oficial, am lăsat-o puțin, este jumătatea anului, bugetul abia a fost aprobat, suntem și noi înțelegători”,

Oana Norses, director Sanatoriul Podriga.

 

În 2016, când s-a ajuns în situația ca un spital să fie închis de un medic de la DSP Botoșani, prefectul de atunci, Dan Nechifor a organizat inclusiv o colectă publică prin care botoșănenii au făcut donații pentru pacienții de la sanatoriu. Nici măcar acest lucru nu a contat pentru medicul din DSP care a susținut pe atunci că apa de Podriga nu era potabilă. Însă doar pentru unitatea medicală în cauză, alte unități publice din apropiere, inclusiv școli și grădinițe, primind autorizație sanitară.

 

loading...
Instituție obligată de judecători să plătească daune uriașe după ce două angajate au refuzat să acorde o autorizație

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google playdownload from apple store
Interes matinal la deschiderea noului magazin Lidl, peste 100 de botoșăneni s-au îmbulzit să intre – GALERIE FOTO & VIDEO
În mai puțin de un an de zile, consorțiul care deține lanțul german de magazine a reușit în cazul Botoșaniului să elibereze un teren, să demoleze o clădire părăsită și să ridice în loc un magazin modern cu o parcare extrem de generoasă.
Trei directori de la Modern Calor judecați pentru fapte de corupție, dosarul reluat de la zero la Tribunal, s-a ivit și o dublă calitate
Așa cum s-a întâmplat și în alte cauze judecate de Secția Penală a Tribunalului Botoșani, și procesul care vizează actuali și foști directori sau angajați ai regiei de termoficare a fost reluat de la zero, după aproximativ un an de zile în care s-a administrat o parte din probatoriu.
Spargere ca-n filme la Carrefour: Un hoț misterios a plecat cu brațele pline de iPhone-uri
Un furt desprins parcă din filmele produse la Hollywood a avut loc săptămâna trecută la unul dintre cele mai mari centre comerciale din Botoșani. S-a întâmplat joi dimineață, exact după deschiderea Botoșani Shopping Center.
La mulți ani, români! La mulți ani, botoșăneni! 101 ani de România sărbătoriți în stradă la Botoșani
Astăzi, 1 Decembrie 2019 este Ziua Națională a României.
DOCUMENT: Capii fostului PDL și-au ”uitat” pixurile acasă, ei NU demisionează pentru noul prefect - FOTOGALERIE
”Primarii PNL anunță că susțin reprezentantul PNL pentru funcția de prefect al județului Botoșani. În caz contrar primarii își vor da demisia în bloc”.
FEMEI PUTERNICE - Ieva Lykos, actrița din Top 100 Români de Pretutindeni: Faptul că provin din Botoșani, oraș minunat, dar luat în derâdere de mulți, mi-a dat și mai multă putere GALERIE FOTO
Este mândră de oraşul ei, de originile româneşti, de tot ce ţara ei a învăţat-o. Însă drumul întoarcerii acasă este dificil. Din cauza birocraţiei, a lentorii în tot şi toate, a promiscuităţii în care se complace de 30 de ani politica românească.
Antreprenoare botoșăneană, petrecere exclusivistă la Palatul Culturii din Iași – GALERIE FOTO
Peste o sută de afaceriști din județele Moldovei au participat în penultima vineri din noiembrie la ”Romanian Business Party”, o întâlnire care a avut loc la Palatul Culturii din Iași și în care utilul a fost combinatul cu plăcutul.
Dedesubturile izbânzii lui Iohannis, între foamea urbană de voturi și transferurile decisive dintre cele două tururi – REZULTATE PE LOCALITĂȚI
Liberalii botoșăneni au reușit să câștige turul al doilea al alegerilor prezidențiale deși, paradoxal, social-democrații au învins în mai multe localități. O analiză a rezultatelor obținute în fiecare municipiu, oraș și comună scoate la iveală cum a fost posibil așa ceva.
PSD-ul mumifiat de-o femeie în CINCI ani de zile, PNL-ul împins de partidele mici spre victorie – PREZIDENȚIALE 2019 în oglindă cu PREZIDENȚIALE 2014
În urmă cu cinci ani de zile, votanții de la Botoșani, dar și din țară, s-au mobilizat să iasă la vot din fața televizoarelor. Pe fondul unei revolte generale față de cum erau tratați frații români din Diaspora, care au stat la cozi kilometrice degeaba, cei din țară au ieșit masiv și au votat candidatul opoziției.
Klaus Iohannis, victorie incredibilă la Botoșani în fața Vioricăi Dăncilă, PNL bate pentru prima dată PSD-ul în județ – REZULTATE
Cu sprijinul USR, ALDE, PMP și Dreapta Liberală, PNL-iștii botoșăneni au reușit să întoarcă rezultatul din primul tur al alegerilor prezidențiale și să obțină victoria în județ.
S-au deschis urnele pentru turul doi: Botoșănenii își aleg președintele
427 de secții de votare sunt deschise în județul Botoșani pentru cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale.
Botoșani a ajuns județul cu cea mai mică pensie din România, viața de la peste 30.000 de lei la numai 1.000 de lei
Botoșaniul a ajuns să ocupe primul loc pe țară într-un nedorit clasament. Este vorba de cel al veniturilor persoanelor ieșite din câmpul muncii.
PETIȚIE publică semnată de zeci de oameni pentru scoaterea din închisoare a unui bărbat judecat că a lovit un băiat
Sunt depuse eforturi considerabile pentru eliberarea unui bărbat care stă după gratii de câteva luni de zile. Din partea familiei, a avocatului angajat pentru a-l reprezenta în fața instanței de judecată, dar și a comunității din care provine acest bărbat.
Centrele (in)existente de la Botoșani: Bani decontați pentru medici care NU vin la program, pacienții botoșăneni buluc cu scandal la Urgențe
Zilnic la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) care aparține de Spitalul Județean de Urgență Mavromati ajung sute de pacienți. Mulți dintre ei cu probleme minore, nefiind neapărat cazuri de urgență. Vorbim de acei botoșăneni care vin cu dureri de cap, de dinți sau care tușesc de câteva săptămâni. Așa se face că Urgențele sunt din ce în ce mai aglomerate, asta în timp ce, centrele de permanență, sunt ocolite de botoșăneni.
Șeful Poliției Suceava, șeful Poliției Siret, un polițist cântăreț, personal medical și polițiști audiați la Tribunalul Botoșani într-un dosar celebru
A fost un maraton de audieri într-o sală de judecată de la parterul Tribunalului Botoșani, în dimineața zilei de 19 noiembrie 2019. Nu mai puțin de zece martori au primit citație pentru a fi ascultați de instanță într-un dosar de luare de mită.
BOMBĂ în procesul lui Țurcanu: Procurorii DNA au cerut o măsură mai blândă pentru fostul șef al județului, Verginel adus cu jandarmii
După cinci ani de zile, procesul în care este judecat fostul președinte al Consiliului Județean Botoșani, Florin Țurcanu, împreună cu tatăl soției sale, Artistomel Anușca, se apropie de final. Un final surprinzător, cel puțin prin prisma mutărilor pe care le face acuzarea.
„Dinozauri” la volan: Peste 5.500 de șoferi din Botoșani au peste 70 de ani
Parcul auto este într-o vizibilă creștere la nivelul județului Botoșani astfel că numărul șoferilor la nivelul județului a trecut de 121.000. Dintre aceștia 5.690 de conducători auto au peste 71 de ani.
Minune electorală: PSD-ul a câștigat la Botoșani și după ce a ”îngropat” 45.000 de voturi
Victoria PSD-ului la Botoșani în turul I al scrutinului prezidențial ascunde de fapt o prăbușire fără precedent a partidului în istoria alegerilor pentru funcția supremă de conducere în Statul Român.
Polițist de frontieră cercetat pentru că ar fi agresat sexual două fetițe orfane, de câțiva anișori! O familie din alt județ a sesizat procurorii
Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani au în cercetare o anchetă extrem de delicată care privește o presupusă faptă de agresiune sexuală asupra a două fetițe aflate în rețeaua de asistență maternală.
Femeia care și-a înjunghiat fiul adolescent, monitorizată de 13 ani, poate scăpa de închisoare
Viața familiei din Săveni s-a transformat într-o dramă tragică din cauza unei afecțiuni netratate, care în timp s-a acutizat și a avut drept rezultat moartea unui adolescent de 17 ani, dar și o familie cu sufletele sfâșiate.
Daca un functionar e slab pregatit si comite abuzuri, atunci el sa plateasca ,nu institutia unde lucreaza. Asa ar fi normal, ca doar pentru asta e angajat si platit, din banii contribuabilului, NU stie sau Nu vrea, atunci sa PLATEASCA din banii personali.
17 iulie 2019, 13:26
din pacate atunci sef al institutiilor deconcentrate era acelasi personaj - fumator de birou - care acum este sef si peste celebrul sanatoriu de la podriga unde cu ajutorul divinitatii se intampla lucruri spectaculoase, adica nimic. ma intreb daca seful suprem care ori de cate ori iese la rampa ne povesteste doar de cati oameni de valoare a dat judetul nostru si care sunt apele care tranziteaza judetul are cum un punct de vedere pertinent in ceea ce priveste masurile pe care nu le-a luat in calitatea sa de reprezentant al guvernului la momentul respectiv.
17 iulie 2019, 11:54
Numai la noi se poate astfel de tampenie. Daca primarul face un abuz plateste primaria, daca un functionar face un abuz institutia plateste. Pe cand raspundere pe persoana fizica. ?? Daca un functionar e cretin si comite abuzuri atunci el sa plateasca nu institutia unde lucreaza. Asa ar fi normal intr-o tara normala.
17 iulie 2019, 10:47
Măi Ferarule, când o instanță pe găsește ca fiind abuziv în decizii și nu mai ai nici o cale de atac legal, te duci acasă, nu mai faci anchete ca să vezi cine se face vinovat. Este lucru deja judecat. Conform legii, dumneata trebuie să te întrepți împotriva angajatului cu conduită abuzivă. Aici a fost vorba despre o încăpățânare exacerbată, ca să vadă lumea cine este ,,călărețul” ( adică cine este șef și emite ,, judecăți de valoare”. Motivul dumitale că ar fi fost și un corp de control al ministerului nu stă în picioare. Corb la corb nu-și scoate ochii!
17 iulie 2019, 09:10
kurtmann.ro%20
Sondaj
Se va schimba România în bine după votul de la prezidențiale?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
”Acolo unde nu am știut, am cerut fără orgoliu sprijinul colegilor din aparatul de specialitate al prefectului și astfel am făcut și eu parte din familia lor. Le mulțumesc așadar pentru disponibilitatea de care au dat dovadă și ...
fashiondays.ro
inpuff.ro%20
astratex.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.7794 lei
USD
Dolarul SUA
4.3124 lei
CHF
Francul elveţian
4.3785 lei
GBP
Lira sterlină
5.6715 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9683 lei
XAU
Gramul de aur
203.4229 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2485 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4459 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9476 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2578 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1873 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6396 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.