Știrea zilei
Orgoliu de medic PLĂTIT scump! Executor judecătoresc în stand-by pentru un spital închis de-o doctoriță

După trei ani, două instanțe de judecată au dat câștig de cauză reprezentanților unui spital care s-au trezit timp de o lună și jumătate cu pacienții… în stradă.

TREI ani de judecată

 

În 2016, șefa departamentului de supraveghere din cadrul Direcției de Sănătate Publică (DSP), Felicia Beleca, refuza să mai elibereze autorizație sanitară de funcționare pentru Sanatoriul Podriga, unde erau cazate în jur de 150 de persoane.

 

Era susținută în decizie de directorul executiv al DSP de atunci, Silvana Tudorache.

 

 

După trei ani, instanța constată că decizia a fost una greșită se pare și obligă instituția care a împiedicat desfășurarea activității medicale, adică DSP, să plătească pierderile financiare suferite de sanatoriu, pentru perioada de suspendare.

 

330.000 de lei

+

2.000 de lei cheltuieli de judecată

 

Sentința a devenit definitivă la Curtea de Apel Suceava, unde s-a făcut recurs de către DSP Botoșani.

 

„Nu a înțeles prima instanță de la Botoșani care a dat câștig de cauză sanatoriului pe bază că, dacă o unitate era autorizată, ar fi trebuit să o autorizezi și pe asta. Atât timp cât buletinele de analize arătau că apa nu este potabilă… Deci, care era condiție de autorizare, noi nu puteam elibera autorizație sanitară de funcționare. Dar instanța așa a judecat”,

Teodor Feraru, director executiv interimar DSP Botoșani.

 

 

S-a făcut apel la Suceava, s-a depus și un recurs în anulare pe linie de vicii de procedură.

 

Decizia instanței a rămas aceeași.

 

„Noi ne-am agățat cam de ce am putut să ne agățăm, inclusiv un viciu de procedură că nu ni s-a comunicat onorariul avocatului la un termen și am spus că încercăm și așa. Dar nu am reușit. Și noi am cerut rejudecarea, nicidecum anularea, să se rejudece pe baza documentelor din dosar”,

Teodor Feraru, director executiv interimar DSP Botoșani.

 

Doctorița trece nevinovată în fața colegilor de la birou și de la București 

 

Directorul instituției susține că va solicita suma de la Ministerul Sănătății și nu se va îndrepta împotriva medicului care a refuzat eliberarea autorizației de funcționare, deși procedurile așa spun.

 

Iar motivul este faptul că două structuri, respectiv corpul de control al ministrului sănătății și comisia de disciplină din cadrul DSP au cercetat și nu au găsit-o vinovată pe Felicia Beleca.

 

„În mod normal, când se dă o sentință de acest gen trebuie să verific dacă o persoană se face vinovată de acea notificare de respingere a autorizației. Noi în 2016, atunci când s-a dat notificarea de respingere, am avut corpul de control al Ministerului Sănătății care nu a constatat vinovăția nimănui”,

Teodor Feraru, director executiv interimar DSP Botoșani.

 

Urmează ca părțile, respectiv DSP și Sanatoriul Podriga să se așeze la masă pentru a discuta condițiile de returnare a banilor.

 

Cel mai probabil se va ajunge la executare silită

 

Conducerea sanatoriului susține că se va merge în primă fază pe cale amiabilă. În cazul în care nu se va găsi înțelegere, se vor contracta serviciile unui executor judecătoresc.

 

„Comunicarea oficială am primit-o. Ei au făcut recurs la Curtea de Apel, au pierdut și acolo și au mai făcut o cale de excepție și tot așa, au pierdut. Acum mai amânăm și noi puțin, dar probabil tot la executor judecătoresc vom ajunge, nu văd pe cale amiabilă. O să vedem, încă nu am început vreun demers oficial, am lăsat-o puțin, este jumătatea anului, bugetul abia a fost aprobat, suntem și noi înțelegători”,

Oana Norses, director Sanatoriul Podriga.

 

În 2016, când s-a ajuns în situația ca un spital să fie închis de un medic de la DSP Botoșani, prefectul de atunci, Dan Nechifor a organizat inclusiv o colectă publică prin care botoșănenii au făcut donații pentru pacienții de la sanatoriu. Nici măcar acest lucru nu a contat pentru medicul din DSP care a susținut pe atunci că apa de Podriga nu era potabilă. Însă doar pentru unitatea medicală în cauză, alte unități publice din apropiere, inclusiv școli și grădinițe, primind autorizație sanitară.

 

loading...
Instituție obligată de judecători să plătească daune uriașe după ce două angajate au refuzat să acorde o autorizație

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google playdownload from apple store
Distracție nebună în noapte cu două artiste din Moldova: inimi din umbrele, tatuaje și multă muzică, totul la 1.500 de euro – VIDEO & GALERIE FOTO
Summerfest 2019 de la Cornișa AquaPark & Sports a fost precedat joi de o distracție pe cinste la câțiva kilometri de Botoșani. La Stăuceni mai exact, acolo unde Primăria a organizat o nouă ediție a zilei comunei.
Mașinile șoferilor inconștienți vor fi RIDICATE, tramvaie blocate de 11 ori în jumătate de an
Regulamentul privind circulația rutieră în municipiul Botoșani cuprinde și o prevedere prin care autoturismele care împiedică accesul ambulanțelor sau pompierilor să poată fi relocate.
Marea ȚEAPĂ a pensiilor speciale pentru primari și viceprimari
Impactul financiar al pensiilor speciale pentru botoșănenii care au ocupat funcții de demnitate publică în trecut va fi unul de nivel minimal. Probabil că la un buget local de comună sau în alte orașe din țară efortul va fi unul simțitor, însă la Primăria municipiului Botoșani clar nu va fi considerat drept o piatră de moară. Cel puțin într-o primă etapă.
Eusebiu, prietenul lui Dumnezeu: Putem deschide foarte mulţi ochi, chiar dacă îi avem închişi pe-ai noştri, şi să facem lumea să vadă - FOTO&VIDEO
Este ghiduș, hâtru și cu toate acestea de un bun simț care îi conferă un aer aristocrat. Mâna care se sprijiină de brațul mamei nu este un semn de neputință, ci unul de împreună-umblare prin lume. Eusebiu Cristian Toma este o carte deschisă. Din care alegi ceea ce ți se potrivește. Și așa, doar așa, încep frumoasele călătorii.
ALARMĂ la un amanet din zona centrală: Un bărbat prins cu euro falși, poliția la fața locului - FOTOGALERIE
Apel la 112 după ce un bărbat s-a prezentat la un schimb valutar cu niște euro. 
Directoarea politică de la Prefectură își așază viitorul, o PSD-istă consilier județean se pregătește și ea pentru alt post în instituţie
Seria angajărilor în instituțiile publice de la Botoșani a unor persoane care fac parte din principalul partid aflat la guvernare continuă fără sfială. În ciuda numeroaselor semnale că, poate, a fost depășită o anumită limită.
Un botoșănean, locul I în lume!! Sebastian ne dezvăluie REȚETA succesului: Un mix între ceea ce cunoşti și ceea ce mai ai de încă de descoperit
Cinci medalii internaționale, o pasiune care e pe cale să devină profesie și un viitor care se anunță a fi strălucitor. Botoșăneanul Sebastian Cojocariu este doar unul dintre tinerii acestei țări care ne dau speranțe că România este mai mult decât ce vedem zilnic în arena publică.
PSD-istul care era să fie „cel mai tânăr director” a rămas simplu inspector: Nu au condus nici măcar o căruță la viața lor dar se văd deja directori
Ghinionistul anului 2019 este de departe tânărul Andrei Beilic, membru PSD în organizația de tineret și care era să fie directorul unei instituții de la Botoșani. Nu una mare și cu un număr generos de salariați, însă titulatura ar fi fost oricum de șef.
O instituție publică de la Botoșani NU are șef
O instituție publică de la Botoșani a rămas fără director de la jumătatea lunii iulie.
DISPĂRUȚII Botoșaniului: TREI femei și PATRU bărbați au intrat „în pământ”, cea mai veche dispariție este din urmă cu 36 de ani
Adeseori polițiștii botoșăneni fac apel la populație pentru găsirea unei persoane care este dată dispărută de familie. În cele mai multe dintre cazuri, cei dragi lor sunt găsiți și de cele mai multe ori este vorba despre plecări voluntare ale celor care pur și simplu vor să se rupă cu totul și definitiv de mediul familial.
A murit Sorina, fetița cu un cățel alb, din Dorohoi: Îmi doresc că rândurile astea să miște ceva - FOTOGALERIE
Sorina, fetiţa cu un căţel alb, s-a stins după mulți ani de suferință. Copila din Dorohoi i-a impresionat pe toți cei care au cunoscut-o, iar asistenta de la spitalul din București a transmis un mesaj tulburător prin care, spune ea, vrea să ajungă la inima oamenilor care lucrează în sistemul sanitar.
Minunea cu nume de sfântă de la Botoșani: 'Ne-am dorit foarte mult un copil şi am înfiat o fetiţă' FOTO&VIDEO
Şase ani de căsnicie şi o dragoste pe care cei doi nu se sfiesc să o mărturisească, mai ales prin cântec.
MĂRIUCA, fetița care s-a rugat să cânte cu copiii de pe stradă: Nu fiţi trişti, eu urc treaptă cu treaptă - FOTO&VIDEO
Are abia 8 anișori și multe premii în concursuri naționale și internaționale. Cântă în română, italiană, spaniolă, engleză și franceză. Fetița cu nume de poveste știe că muzica înseamnă mai mult decât a învăța versuri și note. Muzica este uneori un vis, alteori împlinire.
Medic botoşănean, unul dintre cei mai cunoscuţi oncologi din România: În boala aceasta nu poți spune niciodată ”s-a terminat” - VIDEO
Este fiul unui cunoscut om de cultură din Botoșani, iar mama sa a educat generații întregi de copii.
Tramvai de la Eltrans tras pe dreapta de Poliție, vatmanului i s-a reținut certificatul de înmatriculare – FOTOGALERIE cu „neregulile” tramvaiului
Situație mai puțin obișnuită în municipiul reședință de județ. În cursul zilei de joi, 25 iulie 2019, un echipaj de la Biroul Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) a oprit în trafic un mijloc de transport ce aparține societății Eltrans.
SCANDAL pe Calea Națională: Bărbat în scaun cu rotile înconjurat de polițiști, totul ar fi pornit de la o femeie – FOTO&VIDEO
Zona centrală a municipiului a fost înțesată de polițiști miercuri, 24 iulie 2019, după ce un bărbat recalcitrant a adresat injurii unei femei.
Prefectul și-a angajat consilieră de 26 de ani: Am început ca vânzător și am lucrat la d-na senator Doina Federovici
Prezență „proaspătă” în echipa de conducere a actualului prefect Dan Șlincu, începând cu data de 23 iulie 2019. O tânără de 26 de ani a fost angajată pe post de consultant. 
„Bugetarii” de lux de pe stradă care prostesc botoșănenii și câștigă până la 2.000 de euro pe lună: Pleacă acasă cu taxiul
Îi vedem zilnic pe străzile aglomerate din municipiu, în pieţe, staţii şi mijloace de transport public și nu se sfiesc să întindă mâna. Se îmbracă cu haine uzate și îți spun o poveste plină de dramatism. Sunt ei, cerșetorii, pe care mulți dintre noi îi ajutăm.
RAZIE cu polițiștii de la Botoșani pe străzile orașului pentru depistarea drogaților la volan – CINE a fost ghinionistul zilei: GALERIE FOTO & VIDEO
Vineri, 19 iulie 2019, în cursul după amiezii spre seară, echipajele de la Biroul Rutier Botoșani ai efectuat o serie de controale în trafic.
Un stăpân din cartier! Un botoșănean a blocat INTRAREA într-un bloc cu lacăte, gard și masă de fier dezafectate cu Poliția și viceprimarul Murariu– GALERIE FOTO & VIDEO
Un an a durat până când eforturile unor locatari dintr-un bloc din strada Săvenilor nr. 20 din municipiul Botoșani au rezolvat o problemă care persista de aproape un deceniu. O armată de oameni din Primărie și Poliția Locală s-au deplasat în acest cartier pentru eliminarea forțată a unor bunuri de pe domeniul public.
Daca un functionar e slab pregatit si comite abuzuri, atunci el sa plateasca ,nu institutia unde lucreaza. Asa ar fi normal, ca doar pentru asta e angajat si platit, din banii contribuabilului, NU stie sau Nu vrea, atunci sa PLATEASCA din banii personali.
17 iulie 2019, 13:26
din pacate atunci sef al institutiilor deconcentrate era acelasi personaj - fumator de birou - care acum este sef si peste celebrul sanatoriu de la podriga unde cu ajutorul divinitatii se intampla lucruri spectaculoase, adica nimic. ma intreb daca seful suprem care ori de cate ori iese la rampa ne povesteste doar de cati oameni de valoare a dat judetul nostru si care sunt apele care tranziteaza judetul are cum un punct de vedere pertinent in ceea ce priveste masurile pe care nu le-a luat in calitatea sa de reprezentant al guvernului la momentul respectiv.
17 iulie 2019, 11:54
Numai la noi se poate astfel de tampenie. Daca primarul face un abuz plateste primaria, daca un functionar face un abuz institutia plateste. Pe cand raspundere pe persoana fizica. ?? Daca un functionar e cretin si comite abuzuri atunci el sa plateasca nu institutia unde lucreaza. Asa ar fi normal intr-o tara normala.
17 iulie 2019, 10:47
Măi Ferarule, când o instanță pe găsește ca fiind abuziv în decizii și nu mai ai nici o cale de atac legal, te duci acasă, nu mai faci anchete ca să vezi cine se face vinovat. Este lucru deja judecat. Conform legii, dumneata trebuie să te întrepți împotriva angajatului cu conduită abuzivă. Aici a fost vorba despre o încăpățânare exacerbată, ca să vadă lumea cine este ,,călărețul” ( adică cine este șef și emite ,, judecăți de valoare”. Motivul dumitale că ar fi fost și un corp de control al ministerului nu stă în picioare. Corb la corb nu-și scoate ochii!
17 iulie 2019, 09:10
melimeloparis.ro%20
Sondaj
V-a plăcut SummerFest-ul organizat la Parcul Cornișa?
Da
Nu
Nu am participat
Declaraţia zilei
„Situația este valabilă în toată țara, nu numai într-un anumit județ. Vă dăm exemplu cu activitățile din luna în august în școli, mai avem activitatea de inspecție care se face prin corpul de control al ministrului. Avem ...
astratex.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.7305 lei
USD
Dolarul SUA
4.2682 lei
CHF
Francul elveţian
4.3593 lei
GBP
Lira sterlină
5.1654 lei
JPY
100 de yeni japonezi
4.0142 lei
XAU
Gramul de aur
206.3020 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2418 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4457 lei
AUD
Dolarul Australian
2.8919 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2029 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1834 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6345 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.