Știrea zilei
Orgoliu de medic PLĂTIT scump! Executor judecătoresc în stand-by pentru un spital închis de-o doctoriță

După trei ani, două instanțe de judecată au dat câștig de cauză reprezentanților unui spital care s-au trezit timp de o lună și jumătate cu pacienții… în stradă.

TREI ani de judecată

 

În 2016, șefa departamentului de supraveghere din cadrul Direcției de Sănătate Publică (DSP), Felicia Beleca, refuza să mai elibereze autorizație sanitară de funcționare pentru Sanatoriul Podriga, unde erau cazate în jur de 150 de persoane.

 

Era susținută în decizie de directorul executiv al DSP de atunci, Silvana Tudorache.

 

 

După trei ani, instanța constată că decizia a fost una greșită se pare și obligă instituția care a împiedicat desfășurarea activității medicale, adică DSP, să plătească pierderile financiare suferite de sanatoriu, pentru perioada de suspendare.

 

330.000 de lei

+

2.000 de lei cheltuieli de judecată

 

Sentința a devenit definitivă la Curtea de Apel Suceava, unde s-a făcut recurs de către DSP Botoșani.

 

„Nu a înțeles prima instanță de la Botoșani care a dat câștig de cauză sanatoriului pe bază că, dacă o unitate era autorizată, ar fi trebuit să o autorizezi și pe asta. Atât timp cât buletinele de analize arătau că apa nu este potabilă… Deci, care era condiție de autorizare, noi nu puteam elibera autorizație sanitară de funcționare. Dar instanța așa a judecat”,

Teodor Feraru, director executiv interimar DSP Botoșani.

 

 

S-a făcut apel la Suceava, s-a depus și un recurs în anulare pe linie de vicii de procedură.

 

Decizia instanței a rămas aceeași.

 

„Noi ne-am agățat cam de ce am putut să ne agățăm, inclusiv un viciu de procedură că nu ni s-a comunicat onorariul avocatului la un termen și am spus că încercăm și așa. Dar nu am reușit. Și noi am cerut rejudecarea, nicidecum anularea, să se rejudece pe baza documentelor din dosar”,

Teodor Feraru, director executiv interimar DSP Botoșani.

 

Doctorița trece nevinovată în fața colegilor de la birou și de la București 

 

Directorul instituției susține că va solicita suma de la Ministerul Sănătății și nu se va îndrepta împotriva medicului care a refuzat eliberarea autorizației de funcționare, deși procedurile așa spun.

 

Iar motivul este faptul că două structuri, respectiv corpul de control al ministrului sănătății și comisia de disciplină din cadrul DSP au cercetat și nu au găsit-o vinovată pe Felicia Beleca.

 

„În mod normal, când se dă o sentință de acest gen trebuie să verific dacă o persoană se face vinovată de acea notificare de respingere a autorizației. Noi în 2016, atunci când s-a dat notificarea de respingere, am avut corpul de control al Ministerului Sănătății care nu a constatat vinovăția nimănui”,

Teodor Feraru, director executiv interimar DSP Botoșani.

 

Urmează ca părțile, respectiv DSP și Sanatoriul Podriga să se așeze la masă pentru a discuta condițiile de returnare a banilor.

 

Cel mai probabil se va ajunge la executare silită

 

Conducerea sanatoriului susține că se va merge în primă fază pe cale amiabilă. În cazul în care nu se va găsi înțelegere, se vor contracta serviciile unui executor judecătoresc.

 

„Comunicarea oficială am primit-o. Ei au făcut recurs la Curtea de Apel, au pierdut și acolo și au mai făcut o cale de excepție și tot așa, au pierdut. Acum mai amânăm și noi puțin, dar probabil tot la executor judecătoresc vom ajunge, nu văd pe cale amiabilă. O să vedem, încă nu am început vreun demers oficial, am lăsat-o puțin, este jumătatea anului, bugetul abia a fost aprobat, suntem și noi înțelegători”,

Oana Norses, director Sanatoriul Podriga.

 

În 2016, când s-a ajuns în situația ca un spital să fie închis de un medic de la DSP Botoșani, prefectul de atunci, Dan Nechifor a organizat inclusiv o colectă publică prin care botoșănenii au făcut donații pentru pacienții de la sanatoriu. Nici măcar acest lucru nu a contat pentru medicul din DSP care a susținut pe atunci că apa de Podriga nu era potabilă. Însă doar pentru unitatea medicală în cauză, alte unități publice din apropiere, inclusiv școli și grădinițe, primind autorizație sanitară.

 

loading...
Instituție obligată de judecători să plătească daune uriașe după ce două angajate au refuzat să acorde o autorizație

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google playdownload from apple store
Șefii de la Apă au vrut să-și majoreze indemnizațiile în plină pandemie
În ședința ordinară de Consiliu Județean aferentă lunii iunie 2020 a fost dezbătută și o solicitare din partea administratorilor de la compania de apă și canalizare pentru majorarea indemnizației.
Fiul fostului fotbalist Ionuț Matei diagnosticat cu o boală grea! Familia are nevoie de ajutorul NOSTRU pentru ca Nicholas să se facă bine – FOTOGALERIE
Georgiana și Ionuț Matei au devenit părinți în decembrie 2016, când familia lor s-a completat prin venirea pe lume a lui Nicholas, un băiețel frumos de aproape 4 kilograme care s-a născut în zi de mare sărbătoare creștină: Sfântul Nicolae. Părinții, stabiliți în Anglia de aproape 6 ani de zile, i-au dat numele Sfântului, însă în concordanță cu țara în care s-a născut.
Spitalizare de 25.000 de euro pentru un botoșănean cu COVID, internat la Spitalul Județean Mavromati din Botoșani
Aproape 600 de botoșăneni au fost tratați la Spitalul Județean Mavromati din Botoșani după ce au fost infectați cu virusul SARS-C0V-2. Acești pacienți au fost internați pe secțiile celei mai mari unități medicale a județului și au fost externați după vindecare.
Urban Serv obligată de instanță să îi plătească lui Nicuță despăgubiri de aproape un sfert de miliard de lei vechi
La doi ani după ce a fost destituit din funcția de administrator al societății de salubrizare a orașului, Cezar Nicuță a obținut la Tribunalul Botoșani plata unei sume destul de consistente.
Mihai Țurcanu pus pe lista de așteptare pentru postul Minodorei Vasiliu! Altcineva așteaptă ordinul
Una dintre cele mai disputate funcții de conducere din instituțiile publice de la Botoșani este deocamdată pusă la păstrare.
Școli cu blazon din județul Botoșani! Notele mici ale elevilor de sub numele mari ale personalităților: Pentru mine, asta înseamnă genocid. Pentru că eliminăm 40% din populația țării
Un adevărat genocid. Astfel caracteriza un academician situația în care se află școala în care învață copiii satelor. Iar la Botoșani notele obținute de elevi la Evaluarea Națională fac parte din acest tablou trist al societății românești. Un tablou în care, fără să exagerăm, se întrevede viitorul nostru ca popor.
TREI primari PSD scoși din ATOP pentru incompatibilitate și puși să dea înapoi banii pentru ședințe - DOCUMENT
Un raport al Curții de Conturi întocmit în 2020, pentru anul financiar trecut, a lăsat incompletă Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP), o structură finanțată de Consiliul Județean care are ca scop general luarea de măsuri pentru menținerea ordinii și liniștii publice în județ.
Alt botoșănean mort după sedare: Mi-l îngropi dezbrăcat, ca pe un nu știu cum, în pielea goală, într-un sac? Spitalul: Halucinații, depresie, delir la pacienți
„Asta este povestea noastră…(plânge în hohote n.r.), nu a vrut să meargă, mi-a spus: eu dacă merg în spital, iau COVID. Și așa a fost, așa a fost… Nu știu ce să zic. El a fost candidatul ideal. Avea glicemie mai mare, avea tensiune, era supraponderal. Dar nu a avut nici un simptom de COVID de acasă, din astea trâmbițate” – Mihaela Pietrariu, soția unui botoșănean mort la Spitalul Județean.
Alt gagiu, care de data asta a OMORÂT un om! Un șofer de 23 de ani și-a abandonat victima în șanț și a plecat acasă – GALERIE FOTO&VIDEO
Ziua de duminică a însemnat pentru polițiștii botoșăneni una de luptă continuă. Un accident mortal cu fugă a pus toate echipajele în alertă pentru găsirea făptuitorului. În mai puțin de 12 ore, cadrele Inspectoratului de Poliție Județean l-au identificat în județul vecin. Acasă.
inpuff.ro
Loading...
Profesoara condamnată la închisoare cu suspendare pentru banii unei fetițe cu handicap vrea gradație de merit: Nu e moral, și noi suntem conștienți
Situație revoltătoare înregistrată la Botoșani. Un fost inspector școlar, actualmente profesor la o unitate de învățământ din municipiu, condamnat la închisoare cu suspendare și muncă în folosul comunității, a depus dosar pentru gradație de merit, o distincție acordată cadrelor didactice cu performanțe deosebite în pregătirea elevilor.
Cu experiență de peste 20 de ani: CINE este noul subprefect al Botoșaniului: Este o funcție cu responsabilitate foarte mare
Începând cu data de vineri, 12 iunie 2020, printr-o Hotărâre de Guvern, Botoșaniul are doi subprefecți. Învestirea celui de-al doilea, în persoana Laurei Cronț, a avut loc într-un cadru restrâns, sâmbătă, 14 iunie. Un nume nou, de altfel, printre persoanele cu funcții de conducere de la Botoșani.
BĂTĂLIE incredibilă pe postul Minodorei Vasiliu de la DSVSA, listă lungă cu oameni care îi vor biroul
Postul eliberat de Minodora Vasiliu la Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) face cu ochiul multor aspiranți care au obosit să se tot afle pe lista de așteptare ce a rămas neatinsă mai bine de un deceniu.
Pacienți SEDAȚI și cu telefoanele închise de personalul medical! Au murit în saloane, familiile acuză, tăcere din partea spitalului
Finalul săptămânii trecute a fost marcat la Botoșani de cea mai lungă listă cu oameni morți din cauza virusului SARS-COV-2. Cinci decese într-o singură zi, trei femei și doi bărbați. Toți se aflau pe secția ATI a Spitalului Județean Mavromati.
Uvertura Mall s-a redeschis cu restricții și mari reduceri: restaurante fără food-court, terasă renovată și o mulțime de afișe – GALERIE FOTO
Noua etapă de relaxare intrată luni, 15 iunie 2020, în vigoare include și redeschiderea marilor centre comerciale. Astfel, începând de ieri dimineață, după aproape trei luni, și-a reluat programul și Uvertura Mall.
Loading...
Botoșănenii s-au săturat să stea în casă și pleacă în vacanțe: Litoralul, la mare căutare - CUM sunt prețurile
După luni bune în care botoșănenii și românii în general au fost nevoiți să stea în case, odată cu relaxarea măsurilor, unii dintre ei au început să plece în concedii. Sau măcar să și le planifice, semn că pandemia nu-i mai sperie.
Scandal politic la Botoșani pentru un viceprimar cu fundu-n două bărci! Țurcanu acuză prefectul de simpatii liberale
Încep să se încingă spiritele printre politicienii de la Botoșani, mai ales în prag de alegeri locale când au loc practic cele mai multe conflicte din toți anii de administrație locală. Viceprimarul de la Dângeni, care s-a pozat alături de familia ALDE, a fost exclus din PNL și nu poate ataca decizia în instanță. De aici a pornit un tăvălug de acuzații.
Președinte de partid la 35 de ani! Botoșaniul are un nou lider politic: Fondurile sunt puține, nu prea avem ce împărți
Cea mai... verde formațiune politică din România are un nou lider la Botoșani. Începând cu data de 20 martie, filiala județeană a Partidului Ecologist Român este condusă de Adrian Lupu.
Vă linșez!!! Amendă uriașă pentru un post TV central după amenințări fără precedent la adresa primăriței de la Ipotești
Postul B1 a fost amendat cu 20.000 de lei de către Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) după o ieșire verbală violentă a unui realizator la adresa primarului comunei Mihai Eminescu.
Botoșaniul, în fruntea unui top dureros: Oamenii care au salvat oameni până au… murit!
După luni bune în care COVID-ul a pus stăpânire pe întreaga țară, Botoșaniul este în fruntea unor clasamente dureroase. Dacă în celelalte articole din Botoșăneanul ne-am referit la numărul de cazuri și de decese, astăzi este despre ei, eroii, care au murit pe frontul de luptă cu noul coronavirus.
Premieră politică în sănătate: Edilul de la PSD numește manager de spital un consilier de la PNL cu care s-a bătut în campanie
După mai bine de o săptămână, interval în care unitatea medicală a avut conducere provizorie în urma demisiei medicului ce îndeplinea această prerogativă, s-a luat o decizie în privința următorului director.
Daca un functionar e slab pregatit si comite abuzuri, atunci el sa plateasca ,nu institutia unde lucreaza. Asa ar fi normal, ca doar pentru asta e angajat si platit, din banii contribuabilului, NU stie sau Nu vrea, atunci sa PLATEASCA din banii personali.
17 iulie 2019, 13:26
din pacate atunci sef al institutiilor deconcentrate era acelasi personaj - fumator de birou - care acum este sef si peste celebrul sanatoriu de la podriga unde cu ajutorul divinitatii se intampla lucruri spectaculoase, adica nimic. ma intreb daca seful suprem care ori de cate ori iese la rampa ne povesteste doar de cati oameni de valoare a dat judetul nostru si care sunt apele care tranziteaza judetul are cum un punct de vedere pertinent in ceea ce priveste masurile pe care nu le-a luat in calitatea sa de reprezentant al guvernului la momentul respectiv.
17 iulie 2019, 11:54
Numai la noi se poate astfel de tampenie. Daca primarul face un abuz plateste primaria, daca un functionar face un abuz institutia plateste. Pe cand raspundere pe persoana fizica. ?? Daca un functionar e cretin si comite abuzuri atunci el sa plateasca nu institutia unde lucreaza. Asa ar fi normal intr-o tara normala.
17 iulie 2019, 10:47
Măi Ferarule, când o instanță pe găsește ca fiind abuziv în decizii și nu mai ai nici o cale de atac legal, te duci acasă, nu mai faci anchete ca să vezi cine se face vinovat. Este lucru deja judecat. Conform legii, dumneata trebuie să te întrepți împotriva angajatului cu conduită abuzivă. Aici a fost vorba despre o încăpățânare exacerbată, ca să vadă lumea cine este ,,călărețul” ( adică cine este șef și emite ,, judecăți de valoare”. Motivul dumitale că ar fi fost și un corp de control al ministerului nu stă în picioare. Corb la corb nu-și scoate ochii!
17 iulie 2019, 09:10
melimeloparis.ro%20
inpuff.ro
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
 „Recunosc că am spus și eram foarte hotărât să nu mai revin niciodată în politică, dar având în vedere că am avut timp în 2015 – 2019, spre sfârșit, vă dați seama că sunt un număr de ani. Am stat și am urm ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8418 lei
USD
Dolarul SUA
4.2893 lei
CHF
Francul elveţian
4.5555 lei
GBP
Lira sterlină
5.4092 lei
JPY
100 de yeni japonezi
4.0161 lei
XAU
Gramul de aur
249.1146 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2488 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3699 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9826 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1531 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1813 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6500 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.