Știrea zilei
Panaramă electorală cu Poliţia, Portariuc, USL-işti şi „verzi” la o secţie de votare – VIDEO & FOTOGALERIE
La doar trei ore de la deschiderea secţiilor a şi izbucnit primul conflict direct între reprezentanţii celor două mari alianţe de la Botoşani. Uniunea Social Liberală a alertat Poliţia pe motiv că un candidat al Mişcării pentru Botoşani ar fi făcut campanie electorală în apropierea unei secţii de votare. Total s-a întâmplat la Şcoala 1.
Acolo Marius Buliga (foto stânga), pretendent al „verzilor” pentru Consiliul Local, şi-a parcat maşina în faţa unităţii de învăţământ  în care sunt amenajate mai multe secţii de votare. Aceasta avea lipit pe lunetă un autocolant cu însemnele formaţiunilor pe listele căreia candidează. Ajuns la faţa locului Ovidiu Portariuc, aspirantul USL la Primărie, însoţit de alţi candidaţi ai Uniunii la CL, au sesizat Poliţia, susţinând că respectivul reprezentant al Mişcării pentru Botoşani ar desfăşura astfel acţiuni de campanie electorală. Poliţia s-a deplasat la Şcoala 1, numai că, între timp Buliga şi-a mutat maşina. Venirea oamenilor legii a accentuat disputa între cele două tabere. „Am fost şi eu consilier câteva mandate, dar n-am făcut atâta panaramă”, i-a spus Ştefan Mihai lui Ovidiu Portariuc, adăugând că „nu-ţi place nimic” şi cerându-i să facă ceva constructiv pentru Botoşani. „Dacă dvs. vi se pare că a respecta legea înseamnă panaramă, îmi pare foarte rău”, i-a răspuns Ovidiu Portariuc. Acesta a reclamat şi că în apropierea unor secţii de votare, precum cele de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”, barurile sunt deschise şi în ziua votării.

Cearta a continuat cu membri ai echipei pentru Consiliul Local de la USL. „Dar v-am filmat, am văzut ce faceţi, care-i problema?” a întrebat Tereza Nica (foto sus), aspirantă la CL. Ea a adăugat că într-o casă din apropiere ar fi duşi periodic mai mulţi oameni şi că Marius Buliga ar transporta persoane le urne. „Nu mai aduceţi acuze nefondate”, i-a cerut Buliga. În conflict a intrat şi Iulian Nica (foto dreapta), soţul Terezei, care a anunţat că „trimit o filmare” cu ceea ce s-a întâmplat la Şcoala 1. În acelaşi timp, membri ai staff-ului Mişcării pentru Botoşani, susţineau că USL-iştii fac presiuni enorme asupra membrilor secţiilor de votare.
VEZI ŞI:
 Portariuc, vot cu Marcu şi acuze la AT Laurian - VIDEO
Ei acuzau că, paradoxal, memrii Uniunii se plâng de diverse lucruri referitoare la alegeri, deşi Guvernul USL şi Prefectura condusă de o persoană pe care ei o sprijină, se ocupă de organizarea scrutinului. „Faceţi atâta panaramă... n-am văzut aşa ceva. Haideţi să ne dăm mâna să iasă bine... tremurăm, zbierăm ca fraierii... Atâta încrâncenare eu n-am văzut, pe cuvântul meu”, a mai spus Ştefan Mihai. La scurt timp acolo a sosit şi primarul Cătălin Flutur, ca să îl însoţească la urne pe preşedintele Consiliului Judeţean Mihai Ţâbuleac. La plecare edilul şef a urcat tot într-o maşină cu autocolant al Mişcării pentru Botoşani, începând să râdă când a auzit acuzele contracandidatului. „Ăla nu e ilegal?” a întrebat Cătălin Flutur arătând spre un banner amplasat de la începutul campaniei electorale în apropierea secţiei de votare. 

VEZI ŞI:
 Flutur a votat din inimă cu soţia, copilul şi Ţâbuleac – VIDEO & FOTOGALERIECITEŞTE ŞI:
 Prefectul a vrut să dea jos toate bannerele electorale, sute de buletine noi

STAȚI PE BOTOŞĂNEANUL ŞI DUPĂ ÎNCHIDEREA URNELOR AFLAŢI PRIMELE REZULTATE

Spitalizare de 25.000 de euro pentru un botoșănean cu COVID, internat la Spitalul Județean Mavromati din Botoșani
Aproape 600 de botoșăneni au fost tratați la Spitalul Județean Mavromati din Botoșani după ce au fost infectați cu virusul SARS-C0V-2. Acești pacienți au fost internați pe secțiile celei mai mari unități medicale a județului și au fost externați după vindecare.
Urban Serv obligată de instanță să îi plătească lui Nicuță despăgubiri de aproape un sfert de miliard de lei vechi
La doi ani după ce a fost destituit din funcția de administrator al societății de salubrizare a orașului, Cezar Nicuță a obținut la Tribunalul Botoșani plata unei sume destul de consistente.
Mihai Țurcanu pus pe lista de așteptare pentru postul Minodorei Vasiliu! Altcineva așteaptă ordinul
Una dintre cele mai disputate funcții de conducere din instituțiile publice de la Botoșani este deocamdată pusă la păstrare.
Școli cu blazon din județul Botoșani! Notele mici ale elevilor de sub numele mari ale personalităților: Pentru mine, asta înseamnă genocid. Pentru că eliminăm 40% din populația țării
Un adevărat genocid. Astfel caracteriza un academician situația în care se află școala în care învață copiii satelor. Iar la Botoșani notele obținute de elevi la Evaluarea Națională fac parte din acest tablou trist al societății românești. Un tablou în care, fără să exagerăm, se întrevede viitorul nostru ca popor.
TREI primari PSD scoși din ATOP pentru incompatibilitate și puși să dea înapoi banii pentru ședințe - DOCUMENT
Un raport al Curții de Conturi întocmit în 2020, pentru anul financiar trecut, a lăsat incompletă Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP), o structură finanțată de Consiliul Județean care are ca scop general luarea de măsuri pentru menținerea ordinii și liniștii publice în județ.
Alt botoșănean mort după sedare: Mi-l îngropi dezbrăcat, ca pe un nu știu cum, în pielea goală, într-un sac? Spitalul: Halucinații, depresie, delir la pacienți
„Asta este povestea noastră…(plânge în hohote n.r.), nu a vrut să meargă, mi-a spus: eu dacă merg în spital, iau COVID. Și așa a fost, așa a fost… Nu știu ce să zic. El a fost candidatul ideal. Avea glicemie mai mare, avea tensiune, era supraponderal. Dar nu a avut nici un simptom de COVID de acasă, din astea trâmbițate” – Mihaela Pietrariu, soția unui botoșănean mort la Spitalul Județean.
Alt gagiu, care de data asta a OMORÂT un om! Un șofer de 23 de ani și-a abandonat victima în șanț și a plecat acasă – GALERIE FOTO&VIDEO
Ziua de duminică a însemnat pentru polițiștii botoșăneni una de luptă continuă. Un accident mortal cu fugă a pus toate echipajele în alertă pentru găsirea făptuitorului. În mai puțin de 12 ore, cadrele Inspectoratului de Poliție Județean l-au identificat în județul vecin. Acasă.
Profesoara condamnată la închisoare cu suspendare pentru banii unei fetițe cu handicap vrea gradație de merit: Nu e moral, și noi suntem conștienți
Situație revoltătoare înregistrată la Botoșani. Un fost inspector școlar, actualmente profesor la o unitate de învățământ din municipiu, condamnat la închisoare cu suspendare și muncă în folosul comunității, a depus dosar pentru gradație de merit, o distincție acordată cadrelor didactice cu performanțe deosebite în pregătirea elevilor.
Cu experiență de peste 20 de ani: CINE este noul subprefect al Botoșaniului: Este o funcție cu responsabilitate foarte mare
Începând cu data de vineri, 12 iunie 2020, printr-o Hotărâre de Guvern, Botoșaniul are doi subprefecți. Învestirea celui de-al doilea, în persoana Laurei Cronț, a avut loc într-un cadru restrâns, sâmbătă, 14 iunie. Un nume nou, de altfel, printre persoanele cu funcții de conducere de la Botoșani.
inpuff.ro
Loading...
BĂTĂLIE incredibilă pe postul Minodorei Vasiliu de la DSVSA, listă lungă cu oameni care îi vor biroul
Postul eliberat de Minodora Vasiliu la Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) face cu ochiul multor aspiranți care au obosit să se tot afle pe lista de așteptare ce a rămas neatinsă mai bine de un deceniu.
Pacienți SEDAȚI și cu telefoanele închise de personalul medical! Au murit în saloane, familiile acuză, tăcere din partea spitalului
Finalul săptămânii trecute a fost marcat la Botoșani de cea mai lungă listă cu oameni morți din cauza virusului SARS-COV-2. Cinci decese într-o singură zi, trei femei și doi bărbați. Toți se aflau pe secția ATI a Spitalului Județean Mavromati.
Uvertura Mall s-a redeschis cu restricții și mari reduceri: restaurante fără food-court, terasă renovată și o mulțime de afișe – GALERIE FOTO
Noua etapă de relaxare intrată luni, 15 iunie 2020, în vigoare include și redeschiderea marilor centre comerciale. Astfel, începând de ieri dimineață, după aproape trei luni, și-a reluat programul și Uvertura Mall.
Botoșănenii s-au săturat să stea în casă și pleacă în vacanțe: Litoralul, la mare căutare - CUM sunt prețurile
După luni bune în care botoșănenii și românii în general au fost nevoiți să stea în case, odată cu relaxarea măsurilor, unii dintre ei au început să plece în concedii. Sau măcar să și le planifice, semn că pandemia nu-i mai sperie.
Scandal politic la Botoșani pentru un viceprimar cu fundu-n două bărci! Țurcanu acuză prefectul de simpatii liberale
Încep să se încingă spiritele printre politicienii de la Botoșani, mai ales în prag de alegeri locale când au loc practic cele mai multe conflicte din toți anii de administrație locală. Viceprimarul de la Dângeni, care s-a pozat alături de familia ALDE, a fost exclus din PNL și nu poate ataca decizia în instanță. De aici a pornit un tăvălug de acuzații.
Loading...
Președinte de partid la 35 de ani! Botoșaniul are un nou lider politic: Fondurile sunt puține, nu prea avem ce împărți
Cea mai... verde formațiune politică din România are un nou lider la Botoșani. Începând cu data de 20 martie, filiala județeană a Partidului Ecologist Român este condusă de Adrian Lupu.
Vă linșez!!! Amendă uriașă pentru un post TV central după amenințări fără precedent la adresa primăriței de la Ipotești
Postul B1 a fost amendat cu 20.000 de lei de către Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) după o ieșire verbală violentă a unui realizator la adresa primarului comunei Mihai Eminescu.
Botoșaniul, în fruntea unui top dureros: Oamenii care au salvat oameni până au… murit!
După luni bune în care COVID-ul a pus stăpânire pe întreaga țară, Botoșaniul este în fruntea unor clasamente dureroase. Dacă în celelalte articole din Botoșăneanul ne-am referit la numărul de cazuri și de decese, astăzi este despre ei, eroii, care au murit pe frontul de luptă cu noul coronavirus.
Premieră politică în sănătate: Edilul de la PSD numește manager de spital un consilier de la PNL cu care s-a bătut în campanie
După mai bine de o săptămână, interval în care unitatea medicală a avut conducere provizorie în urma demisiei medicului ce îndeplinea această prerogativă, s-a luat o decizie în privința următorului director.
Veștile bune despre autobuzele noi, puse puțin la păstrare! Eltrans nu are șoferi după scandalul din Consiliul Local și nici licență de traseu - FOTO&VIDEO
Începutul săptămânii era marcat la Botoșani de sosirea autobuzelor turcești care vor înlocui istoricele tramvaie care aproape că-și dau duhul zi de zi, pe străzile orașului. Patru din cele nouă autobuze au fost aduse din portul Constanța, într-un mult așteptat aer al schimbării.
Ada, come back! Fosta șefă a educației revine la Inspectoratul Școlar Județean
Schimbările pe care liberalii doresc să le facă în fruntea instituțiilor de învățământ nu se opresc doar la Casa Corpului Didactic (CCD), acolo unde în urmă cu o săptămână au înlocuit directorul.
Cata minte poti sa ai? Doamne deci n-am mai pomenit asa ceva... Marius Buliga e un sarlatan si jumatate care vorba domnului Portariuc nu stie sa respecte legea...debia astept rezultatul votului sa vada cei din PDL ca sunt niste idioti care conduc fara nimic in cap... Dupa mine ii luam la inchisoare pe neinvatatii astia...sincer va spun ca la cta minte au in cap nu ar trebui lasati pe strada..nici nu stiu ce pot sa faca...
10 iunie 2012, 19:04
imi place poza de stirea principala se vede un baner mare nu nenea Flutur . iata ca in fata sectiei de votare lumea stie cu cine sa voteze tot cu ciocoi lui diaconescu
10 iunie 2012, 18:25
melimeloparis.ro%20
inpuff.ro
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„S-a acumulat multă tensiune, mai ales după înfrângerea de la Iași. Nu a fost vorba despre violență. Au fost discuții mai aprinse la analiza jocului, nu e ușor nici pentru Leo, nici pentru băieți. S-au acumulat frustrări, ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.8406 lei
USD
Dolarul SUA
4.2942 lei
CHF
Francul elveţian
4.5591 lei
GBP
Lira sterlină
5.3770 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9919 lei
XAU
Gramul de aur
248.8638 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2478 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3607 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9776 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1562 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1807 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6497 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.