Știrea zilei
„Petrecere” într-o instituție publică unde sunt cazuri de Covid! Angajații adunați într-o sală, una dintre participante fără mască – FOTOGALERIE

În vremuri potrivnice, în care Guvernul a interzis orice fel de adunare, petrecere, aniversare sau orice alt eveniment public sau privat, în spații închise sau deschise, într-o unitate publică de la Botoșani a avut loc totuși o astfel de întâlnire.

Dublă pensionare la SGA

 

Și anume la Sistemul de Gospodărire a Apelor (SGA) Botoșani, unde s-au pensionat două dintre cele mai experimentate angajate, cu peste patru decenii de activitate în cadrul instituției.

 

Plecarea lor la pensie ar fi fost marcată printr-un eveniment intern prin care doamnele au primit flori, diplome, tort și s-au servit băuturi răcoritoare. Momentul a fost surprins în fotografii și se observă o participare de aproximativ 15 persoane în aceeași încăpere. Una dintre angajate apare în fotografii fără mască de protecție.

 

Trei cazuri pozitive în instituție 

 

Surse din interior arată că s-a renunțat la măștile de protecție când s-a servit tortul.

 

Mai mult, una dintre salariatele care s-au pensionat a fost infectată cu Covid, iar cealaltă colegă care și-a încheiat activitatea a intrat la rândul ei în izolare la un moment dat, în calitate de contact direct. De altfel, și angajata fără mască ar fi fost contact direct cu prima persoană infectată.

 

Alți doi angajați ai SGA au contactat virusul, însă nu au fost prezenți la evenimentul care a avut loc vineri dimineață, la sediul unității.

 

„Avem un număr de doi colegi care sunt depistați pozitivi, focarul nu este din interiorul SGA-ului, ei au luat acest microb din familie, nu din cadrul instituției noastre. Am avut trei cazuri, în primă fază în luna octombrie am avut o colegă de-a noastră care s-a și pensionat și la ora actuală mai avem încă două cazuri”,

Remus Iovu, director SGA Botoșani

 

Directorul SGA: Nu a fost petrecere 

 

Directorul SGA Botoșani a explicat că i s-a părut absolut firesc faptul ca, la încheierea unei activități de 40 de ani, salariatele respective să-și ia rămas bun, așa cum ar fi normal.

 

Și că despărțirea colegială nu a fost de fapt o petrecere, ci doar un moment în care s-au respectat toate măsurile impuse de autoritățile sanitare.

 

„Nu a fost nicio petrecere, pur și simplu, doamnele au fost în carantină 14 zile și vineri au revenit la unitate, le-am dat câte un buchet de flori, ne-am luat «la revedere» cum este frumos de la două doamne care au lucrat 40 de ani în cadrul instituției, cu respectarea măsurilor, de distanțare. Dar nu a fost nicio petrecere, cum se aude”.

 

„Într-adevăr, s-a luat un tort, am stat împreună 10 minute și doamnele au plecat, noi ne-am revăzut de activitate. O doamnă dintre cele două a fost pozitivă și după ce a ieșit din carantină a vrut să-și ia «la revedere» într-un cadru restrâns cu păstrarea distanței sociale, cu purtarea măștilor”,

Remus Iovu, director SGA Botoșani.

 

 

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) au în evidențe cele trei cazuri pozitive de la SGA Botoșani. Și susțin că în urma evenimentului de vineri, dacă există vreun risc epidemiologic, acesta ar putea să apară în decurs de o săptămână.

 

 

„Este prea repede ca să știm. Ca să apară pozitivii din acea petrecere, ar trebui să fie în urmă cu 5 zile. E prea repede, nu mergi azi la petrecere și mâine ai Covid. Dezvoltarea este undeva în cinci, șase zile. Oricum, din anchetă descoperim”,

Monica Adăscăliței, director DSP Botoșani

 

Orice fel de eveniment INTERZIS de Guvern 

 

În ultima Hotărâre de Guvern aprobată pentru limitarea răspândirii infecției de SARS-CoV-2 se specifică la art. 6 faptul că astfel de evenimente sunt interzise.

 

„Conform prevederilor legale aflate în vigoare este interzisă desfășurarea de reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări sau petreceri, atât în spațiile închise cât și deschise, publice sau private. În aceste categorii, intră, în mod evident și instituțiile publice”,

ag. Delia Nenișcu, purtător de cuvânt IPJ Botoșani

 

Astfel de situații, cum este și cazul de față în care două angajate ies la pensie după 40 de ani de activitate, sunt absolut normale și ar fi fost anormal dacă nu ar fi fost marcate. În alte vremuri. Însă anul 2020 este unul cu totul și cu totul atipic pentru întreaga planetă. Școlile sunt închise și copiii fac ore online, afacerile mor una după alta, mii de oameni și-au pierdut locurile de muncă, spitalele nu fac față avalanșei de bolnavi etc. Iar lista cu categoriile sociale sau profesionale care au de suferit poate continua cu numeroase exemple.

 

Au fost situații în care Poliția a intrat în locuințe unde erau petreceri de majorat și a dat amenzi. 

 

Iar cuvântul „sacrificiu” este deja numitorul comun al traiului de zi cu zi, acasă sau la locul de muncă.

 

loading...
ATENȚIE: Nunțile, botezurile și alte petreceri sunt interzise chiar și acasă, nu doar la restaurante
Covid la Botoșani: Ultimii pozitivi s-au infectat la petreceri private, și-au contaminat și copiii! Botoșani, aproape de pragul critic

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
ÎNCEPE VACCINAREA POPULAȚIEI la Botoșani! Care sunt botoșănenii care se pot vaccina de la finele săptămânii și UNDE sunt centrele din municipiu
Campania de vaccinare a prins un ritm accelerat și după administrarea vaccinului anti-covid către personalul medical doritor de la Botoșani, se poate trece la etapa a doua în care sunt incluse mai multe categorii sociale. Un rol important în acest moment le-a fost atribuit și primăriilor.
După sărbători, a început lupta cu kilogramele-n plus! Medic nutriționist, sfaturi pentru slăbit - Mai puțin la sală
A trecut perioada sărbătorilor, iar mâncarea tradițională din abundență a lăsat urme vizibile pentru mulți dintre noi.  Specialiștii vin cu sfaturi pentru botoșănenii care vor să dea jos kilogramele în plus.
PROTEST DE AMPLOARE la Botoșani: În jur de 100 de polițiști ies ASTĂZI în stradă, se anunță zile la rând de manifestații
100 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean, dar și ai Inspectoratului Județean al Poliției de Frontieră, ies astăzi în stradă.
Se coace marea lovitură: Poate cel mai râvnit post de director la stat, pe cale să fie adjudecat de un liberal care a ratat Parlamentul
Lumea politică botoșăneană trăiește o efervescență deosebită la acest început de an. Nu, nu pentru cine știe ce proiect în favoarea celor care au votat, ci a celor pe care oamenii i-au votat, mai mult sau mai puțin.
Consilierul fostului președinte CJ, care nu a fost manager pe vreun proiect european, trimis la Bruxelles expert pe fonduri UE
De la cabinetul fostului președinte al Consiliului Județean, la un birou al Agenției de Dezvoltare Nord-Est Piatra Neamț deschis anul trecut la Bruxelles.
Pentru prima dată în 30 de ani, Premiul Național de Poezie ”Mihai Eminescu” NU se va decerna pe 15 ianuarie, SURPRIZELE vin din Primărie
Decernarea Premiului Național de Poezie ”Mihai Eminescu” – Opera Omnia, acordat fără întrerupere la Botoșani începând cu anul 1991, nu va mai avea loc pe 15 ianuarie, zi care reprezintă și data de naștere a lui Mihai Eminescu, precum și Ziua Culturii Naționale.
Domnișoarele subprefect, cu bagajele la ușă: PNL și USR pregătesc oameni noi pentru funcțiile de top din Prefectură
Reconfigurarea majorității politice la nivel național produce și schimbări la instituțiile cheie din teritoriu. La Botoșani deja se discută, deși la acest moment într-un mod mai mult neoficial, despre schimbarea celor doi subprefecți.
Destinul tulburător al maicii Mariami Leonte: Am mare nevoie de iubirea semenilor mei, dar nu are cine să mi-o dea, căci nici ei, sărmanii, nu o mai au - FOTO
Mărturisiri impresionante cu Maica Mariami, născută în Botoșani și plecată la Domnul pe când abia împlinise 50 de ani. Mai bine de trei decenii din viață a fost monahie în Mănăstirea Văratec.
Consiliera care a trădat EXCLUSĂ definitiv din PSD Botoșani după decizii contradictorii ale judecătorilor
Ultima consilieră locală intrată în plenul municipal în fosta legislatură nu mai este oficial membră a Partidului Social Democrat (PSD) – Filiala Județeană Botoșani. Iar asta s-a întâmplat după o decizie a Curții de Apel Suceava, dar care la acest moment nici nu ajută, dar nici nu încurcă noua majoritate politică din Consiliul Local.
Loading...
Pandemia a lovit și în sistemul de protecție al copilului de la Botoșani: Copiii NU au mai fost învoiți pentru a merge în familie de sărbători
Criza sanitară a afectat și sute de copii care se află în grija Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Botoșani.
Carte cu urături și tradiții scrisă de un viitor preot: La noi în Hlipiceni este un obicei frumos în care prima zi a anului se ură fântâna gospodarului
George Gontineac s-a născut în comuna botoșăneană Hlipiceni și încă de când era copil a simțit că misiunea sa au fost oamenii. În adolescență a fost nelipsit din rândul grupurilor de colindători, însă sufletul și l-a dedicat mai ales urăturilor. Iubește și acum tradițiile din comuna natală și a compus o sumedenie de urături, cuvintele venindu-i firesc, fără prea multe strădanii.
Întrebări de demult pentru oamenii de azi: CHESTIONAR din viața noastră - GALERIE FOTO
Pentru că este sărbătoare și pentru că sufletul se așază confortabil în nevoia de frumos, vă propunem o călătorie, o invitație către inima aproapelui nostru.
Subprefectul fără birou din Prefectura Botoșani! A stat prin sala de ședințe sau a fost „găzduită” de unul dintre consilieri
Pandemia are și partea ei bună, însă nu neapărat pentru cetățeni, ci mai ales pentru bugetarii care își desfășoară activitatea în instituțiile publice. Accesul poate fi restricționat, motivul fiind măsurile care trebuiesc luate pentru a preîntâmpina apariția de noi cazuri de coronavirus.
Povestea botoșăneanului de la Flacăra: Păunescu era o forță, un tăvălug / Mărgineanu m-a căutat, am semnat o hârtie că sunt de acord să îmi cânte piesa – FOTO&VIDEO
Dacă nu ar fi fost nu s-ar fi povestit. Dar a fost să fie muzica folk și a fost să fie un timp al trubadurilor. Și poezie. Multă poezie!
Loading...
Primarul Cosmin Andrei a numit un nou arhitect șef al orașului: Am așteptări de la serviciul urbanism să...
După ani de zile de activitate în funcția de arhitect șef, Dan Sandu părăsește Primăria municipiului Botoșani.
Un student de 21 de ani, coordonatorul AUR pe Botoșani, vrea să predea ștafeta – CINE poate prelua partidul la nivel județean – FOTOGALERIE
Marea surpriză a alegerilor generale, partidul care a rupt două mandate de parlamentar de la formațiunile de tradiție din politica românească, a fost condus la Botoșani, așa cum s-a scris pe rețelele de socializare, chiar de niște copii.
Restaurantele închise de sărbători la Botoșani, mâncarea vine la comandă pentru gospodinele moderne
Pentru prima dată, cel puțin de la Revoluție încoace, anul acesta nu vor mai fi organizate mese festive de sărbători la restaurante sau petreceri în noaptea dintre ani. Nu vor mai avea loc nici concertele care scot mii de oameni în stradă.
Botoșănenii care au plecat să-și petreacă sărbătorile în țările exotice obligați să se testeze pentru Covid - 19
Anul acesta sărbătorile de iarnă sunt petrecute sub semnul pandemiei cauzată de virusul Covid-19 care a adus și o serie de restricții și care a schimbat total modul de viață al oamenilor. În unele state mai puțin, în altele cu totul. Iar aceste reguli din criza sanitară se resimt cu atât mai mult în perioada sărbătorilor, când extrem de multe familii preferau călătoriile în țări cu climat călduros pentru petrecerea Crăciunului sau pentru Revelion. Anul acesta mai mult ca oricând mai ales că „acasă” nu avem deloc zăpadă de sărbători.
Guvernul a făcut o grozăvie de cadou județului de Crăciun: peste 1 milion de euro pentru primăriile PNL, zero barat pentru Botoșani și Dorohoi – LISTA localităților beneficiare
Ca la fiecare sfârșit de an și în 2020 Executivul a aprobat în preajma Crăciunului o hotărâre prin care a repartizat fonduri importante administrațiilor publice locale. Și nici actualul cabinet, fie el și interimar, nu a făcut rabat de la această lege nescrisă a guvernelor post decembriste.
Bărbatul împușcat de polițiști era un interlop condamnat pentru trafic de minori și șantaj! A fost bătut la pușcărie de membrii unui clan
Se numea Marius Constantin Vântu, avea 34 de ani și era din Iași. Bărbatul a avut un trecut extrem de tumultuos, fiind condamnat la închisoare cu executare. În pușcărie a fost bătut măr de membrii unui clan ieșean și el însuși era perceput drept un interlop periculos, având în palmaresul infracțional trafic de minori și șantaj sexual.
Au urmat exemplul marelui Orban....tot cu tort,suc!
10 noiembrie 2020, 17:54
Dacă era vorba de un particular care-și serba ziua de naștere, veneau mascații și se lăsa cu amenzi. Aici doar faptul că spune marele director despre ce este vorba, și toți scapă basma curată. Oare directorul de acolo nu trebuia să aprobe manifestarea? Dacă a aprobat, este bun de plată. Nu se autosesizează nimeni?
10 noiembrie 2020, 14:55
politruc incompetent care sfideaza legea
10 noiembrie 2020, 14:21
Ce suflet acru sa ai, sa fii ciochist in halul asta?
10 noiembrie 2020, 14:07
Asta se intampla cand politrucii incompetenti ajung pe functii si se cred pe mosia proprie.
10 noiembrie 2020, 12:59
Să le dea câteva amenzi, sau bugetarii nu pot fi amendați (corbii)?
10 noiembrie 2020, 10:42
Ce e rau daca salariatii se petrec, numai munca, numai munca!!!!
10 noiembrie 2020, 09:01
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Doriți să vă vaccinați contra Covid-19?
Da
Încă nu m-am hotărât
Nu
Declaraţia zilei
Avem colegi care spre exemplu în plină campanie electorală se rușinau în a merge cu noi pe stradă. Ca să o spun pe aia dreaptă. Chiar o să-i întreb de ce? Nu era momentul atunci, am lăsat să treacă, a venit Crăciunul, am lă ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.8740 lei
USD
Dolarul SUA
4.0405 lei
CHF
Francul elveţian
4.5329 lei
GBP
Lira sterlină
5.4696 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8928 lei
XAU
Gramul de aur
238.2202 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2326 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3512 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0975 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1620 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1861 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6552 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-9.9 o C
Dorohoi
-10.0 o C
Bucecea
-10.7 o C
Darabani
-8.3 o C
Saveni
-10.1 o C
Ştefăneşti
-5.4 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.