Știrea zilei
Piadina cu bucluc: Fast-food unicat pe pietonal „mâncat” de pensionarii de la bloc - FOTOGALERIE

O nouă investiţie în zona centrală a oraşului, aceeaşi poveste: omul de afaceri care a pornit-o are mari probleme cu locatarii din zonă, care încearcă să îl blocheze.

„La Piadina” s-a mutat câţiva metri mai încolo


De această dată nu mai este vorba despre un bloc, ci de un restaurant. „La Piadina” s-a deschis în luna mai şi după cum arată şi denumirea, vinde un produs unicat la Botoşani, cu specific italian. În linii mari este aceeaşi afacere care se desfăşura în fostul complex UGIRA şi care a fost cumpărată de un alt antreprenor. Fost-food – ul s-a mutat în fostul magazin cu articole pentru copii „Gabriel”, la parterul blocului 13, scara A, de pe Pietonalul Unirii.

 

Iar vecinilor nu le convine


Problema este că nu le place şi locatarilor, în mare parte pensionari. Şapte dintre aceştia au trimis o adresă către Primăria Botoşani şi Asociaţia de Proprietari nr.2, la care sunt arondaţi, prin care susţin că, pentru obţinerea autorizaţiei de funcţionare, firma care administrează restaurantul trebuia să aibă şi acordul locatarilor, ori lor nu li s-a cerut aşa ceva.


„Înainte de deschidere proprietarii de apartamente nu au fost anunţaţi că urmează să se schimbe specificul spaţiului comercial şi nici că vor începe lucrări de reamenajare a spaţiului. Proprietarii au fost deranjaţi de zgomotele şi mirosurile produse în timpul amenajărilor, dar au răbdat totuşi gândind că problemele se vor termina”,


reclamaţie trimisă de locatari la Primăria Botoşani.


Potrivit acestora, după inaugurare nivelul de zgomot este deranjant. Pe oamenii din bloc îi nemulţumeşte inclusiv „zgomotul produs de scaunele care sunt trase”, dar şi faptul că, „spaţiul pentru fumat este poziţionat sub balconul proprietarilor”.


Au şi câteva întrebări: „cum se respectă spaţiile de locuit dacă mirosurile invadează apartamentele din jur şi de deasupra?” şi ”cum vom putea trăi cu geamurile închise în zilele toride?”

 

Încă nu este clar dacă era necesar acordul locatarilor


Pentru a putea răspunde la aceste întrebări, edilii au redirecţionat plângerea spre Poliţia Locală, care a constatat că SC Picalex SRL, adică firma care administrează „La Piadina”, a obţinut autorizaţie fiscală de funcţionare după ce i s-a cerut acest lucru, însă ar fi trebuit să aibă şi o autorizaţie de construcţie întrucât ar fi efectuat unele recompartimentări.


„Dacă se demonstrează că au făcut recompartimentări interioare fără autorizaţie, li se va da o amendă şi li se va dispune expertiză tehnică şi intrarea în legalitate dacă expertiza tehnică va permite acest lucru. În ceea ce priveşte acordul notarial al vecinilor, va fi sesizată autoritatea de mediu pentru a ni se confirma dacă aveau nevoie de acest acord sau nu, referitor la zgomot şi fum”,


Marian Murariu, viceprimar Botoşani.  

 

„Nu prăjim ulei, nu facem abur”


Cel puţin miercuri în jur de ora 12:00, „La Piadina” nu degaja fum, în timp ce muzica era în surdină. Iar antreprenorul de acolo susţine că fum nu a existat şi nici nu va fi.


„Nu prăjim ulei, nu facem abur, nu facem covrigi. Eu de o lună stau aici de dimineaţă până seară, dar nu m-a căutat nici un locatar. Mi s-a spus de muzică. Dacă aceasta este muzică tare… Pot să o închid, dar nu mi se pare normal să audă barmanul ce vorbesc oamenii la masă”,


Ciprian Rotariu, administrator SC Picalex SRL.


Acesta a adăugat că spaţiul a fost amenajat conform cerinţelor Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, care de altfel i-a emis şi aviz de funcţionare.


Şi a amintit de multitudinea de manifestări care se organizează pe Pietonalul Unirii şi care produc cu adevărat zgomot, fără ca locatarii să mai reacţioneze atât de vehement.


Dincolo de toate acestea, firma menţionată, care în spaţiul din Unirii 13 a deschis şi o cafenea, a creat cinci noi locuri de muncă şi plăteşte toate taxele şi impozitele la stat aferente acestor salariaţi.  

 

loading...
Se vinde poate cel mai frecventat bistro din oraş, preţul e din cinci cifre şi-i negociabil
”Bineînțeles”: Plângeri de la botoșănenii de pe Pietonalul Unirii față de noul cartier

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google playdownload from apple store
EXCLUSIVITATE Iftime iese la rampă după cea mai agitată vară - 3,3 milioane euro la bătaie şi 7.000 – 8.000 de euro postul: Măcar anul acesta îl ţin sigur, la anul mai vedem

FC Botoşani trăieşte probabil cea mai agitată vară din 2013, când a promovat în Liga 1. Au plecat preşedintele de onoare Cornel Şfaiţer, directorul sportiv Toni Heleşteanu şi 11 jucători.

Ia uite ce fac doi tinerei la intrarea într-un bloc: Am şi eu copil acasă şi n-aş vrea să îl văd că face aşa ceva - VIDEO & GALERIE FOTO

Oficial nu mai există vreun „magazin de vise” la Botoşani. Şi tot oficial comerţul cu etnobotanice reprezintă o raritate. Dar după ceea ce se vede uneori în oraş lucrările par să stea cu totul altfel.

Pensionarul de la municipiu care a pus anul acesta deoparte aproape 700.000 de lei şi 170.000 de euro – DOCUMENT

Consiliul Local Botoşani dă oraşului unul dintre cei mai bogaţi pensionari. Sau cel puţin asta reiese din declaraţia de avere.

Cruzime de neînchipuit: Animale bătute cu parul până la moarte din răzbunare pe un afacerist – VIDEO & FOTOGALERIE

Evenimente de o cruzime inimaginabilă au avut loc la o exploataţie agricolă din comuna Dângeni, acolo unde mai multe animale au murit în chinuri groaznice după ce au fost bătute de un îngrijitor.

Coşmar directorial la o instituţie: Generalul n-are adjunct şi nu şi-a mai luat concediu de doi ani, culmea - a primit vouchere de vacanţă

Deşi pare greu de crezut la câţi politruci se bat pentru o funcţie de şef, o unitate de stat stă de mai bine de jumătate de an fără un director adjunct. De atunci nu s-a reuşit nici măcar desemnarea unui interimar.

Bătaie cruntă într-o casă din Botoșani, un barman a intrat peste clientul lui: Mi-a scos dinții din față; soția a început să țipe

Un botoșănean s-a dus la un bar să cinstească un pahar, însă aici a dat peste alte probleme.

S-a întâmplat la Botoșani! Copii implicați într-o acțiune de curățenie la un loc de joacă, a fost chemată Poliția, gunoiul a fost pus la loc – FOTOGALERIE

„Trăim într-o lume nebună, nebună de tot” ar spune titlul unui film. Însă uneori filmele își au corespondent și în realitate. Chiar cea de la Botoșani.

S-a întâmplat minunea: Un PSD-ist cu facultate la stat a ajuns director în domeniul în care chiar este specialist

După ce o mulţime de social-democraţi au căpătat tot felul de demnităţi publice fără să aibă vreo treabă cu domeniul respectiv, eventual pe baza unor studii făcute la a doua tinereţe pe la facultăţi obscure, PSD-iştii botoşăneni au promovat în sfârşit şi unul de-al lor chiar specialist.

Cât ghinion!!! Un botoșănean ce se întorcea acasă din străinătate s-a izbit violent într-un stâlp la câțiva metri de casă - FOTOGALERIE

Dorința de a ajunge cât mai repede acasă era să îi fie fatală unui botoșănean care lucrează în străinătate. Respectivul a condus ore și ore la rând din Marea Britanie și până în România.

loading...
Deja-vu cu daune de 70.000 de lei: Adjunctul de la Urban mai retează cinci capete de șefi și aruncă societatea din nou în aer

Ceea ce s-a presupus a fi o poveste cu final fericit se transformă încă o dată în coșmar pentru directorul general al societății Urban Serv, dar mai ales pentru acționarul de la această unitate, Consiliul Local şi nu în ultimul rând pentru locuitorii municipiului Botoşani, cărora li se ridică tot mai rar gunoiul.

Un fost primar PSD de comună, învins la ultimele alegeri, uns şef peste toate vămile

După ce n-au fost în stare să îşi impună un reprezentant în toate cele trei guverne PSD formate după alegerile din 2016, social-democraţii botoşăneni au fost ignoraţi şi la desemnarea şefului Direcţiei Regionale Vamale (DRV) Iaşi, unitate căreia i se subordonează birourile vamale din cele şase judeţe ale regiunii nord-est.

Noapte albă la Botoșani: Străzi blocate de apă și copaci, mașini distruse - Se intervine cu toate forțele și mijloacele - VIDEO & GALERIE FOTO

Ploile violente de joi seară, care au continuat și pe parcursul nopții spre vineri, au provocat o mulțime de probleme atât în municipiul Botoșani, cât și la Dorohoi, precum și în mediul rural.

Primarul Flutur şi-a vândut apartamentul patronului unei case de amanet - DOCUMENT

Toţi aleşii de la municipiu, în frunte cu primarul, şi-au făcut publice noile declaraţii de avere. În ceea ce îl priveşte pe edilul şef, principala noutate o reprezintă înstrăinarea unui apartament.

După TREI ani a început procesul pentru teribilul accident de la Orășeni Deal: Doi copii lăsați orfani, vinovatul în fața instanței

Începutul lunii iunie din anul 2015... Un extrem de grav accident avea loc în intersecția de la Orășeni Deal, acolo unde doi soți au murit lăsând orfani doi copii. Șoferul supraviețuitor din mașina care i-a izbit este în continuare liber și asta pentru că abia pe 27 iunie 2018 a avut loc primul termen de judecată din proces.

loading...
Show financiar de două milioane la municipiu: botoșănenii au plătit și mai mulți bani, încasările au crescut, banii în plus merg în bună parte pe lefuri

Botoșănenii și-au achitat în general obligațiile financiare către municipalitate și, ca atare, în ședința ordinară de astăzi a Consiliului Local se dezbate o rectificare de buget pozitivă, având în vedere că încasările din taxe și impozite în primele cinci luni ale anului s-au realizat în procent de 108,22% față de aceeași perioadă a anului trecut.

PERICOLUL din clădirea cu cei mai importanți oameni ai județului, Poliția Locală mai așteaptă cu amenda - GALERIE FOTO

În urmă cu mai bine de 10 ani, o funcționară venită la o ședință în Palatul Administrativ de la Botoșani a alunecat pe trepte și și-a rupt piciorul pe loc.

Concurs de beție într-o familie din Botoșani terminat urât – Soțul: Am vrut să văd cât poate duce

Este cunoscut faptul în special în mediul rural, femeile beau cot la cot cu bărbații sau chiar mai mult. Instanța urmează să stabilească dacă este vorba despre aceeași situație și în cazul prezentat în cele ce urmează. 

Viitoare șoferiță abandonată cu dosarul în mână la proba de oraș, șeful de la Permise chemat la prefect

Trăim vremuri în care străzile gem de autoturisme și mai toată lumea vrea să obțină carnetul de conducere. Astfel că, aglomerația de la Serviciul Public Comunitar Regim Permise și Înmatricularea Vehiculelor (SPCRPIV) nu mai miră pe nimeni.

De la ANL direct la Lebăda: un deputat s-a mutat în zona de lux a Botoşanilor cu credit „prima casă” – DOCUMENT

După ani buni în care a locuit într-un apartament al statului, unul dintre parlamentarii botoşăneni s-a mutat direct la casă. Şi nu oriunde, ci chiar la Lebăda.

starshiners.ro%20
Centru comercial de proporţii pregătit la intrarea în oraş: 4 benzi de circulaţie, alee de mall şi 250 locuri de parcare

La Botoşani se pregăteşte construirea unui centru comercial de mari dimensiuni într-o zonă în care nu există nici măcar un chioşc. Primăria Botoşani a început marţi consultarea asupra propunerilor preliminarii privind Planul Urbanistic Zonal (PUZ).

Concluzia este ca nimic in tara asta nu este logic. Articolul este facut special PRO afacerist. As desfiinta toate crasmele astea facute sub apartamente sau in apropierea locuintelor. Spre exemplu mergi zilnic la serviciu si esti rupt de oboseala si astepti weekend-ul sa te odihnesti,ca dehhh nu iti permiti sa mergi la munte sa fugaresti ursul in fiecare saptamana. Te pui frumos in canapeaua sau patul tau dragut si speri sa te relaxezi ca e sambata sau duminica...si nu poti...ca esti deranjat,ba de muzica,ba de rasete ba de voci cu volum cu suround tare...toate de dimineata pana seara sub geamul tau. E deja cald in casa si vrei sa improspatezi aerul...te duci frumos dai drumul la geam...pe langa acel disconfort fonic in loc sa intre in casa aer curat ba miroase a cafea ba miroase a fum de tigara...Oricine ai fi,orice ocupatie ai avea cu siguranta nu ti-ar face placere sa ai un local in apropierea locuintei tale! Nu este nimeni invidos,este vorba doar de respect si de legi...care nu prea sunt luate in calcul!
31 mai 2018, 22:58
tot felul de ofuscati isi dau cu parerea....nu are nevoie de acordul locatarilor!!!!!! daca stam fiecare dupa acordul tuturor ofticatilor si invidiosilor din scarile de bloc ,nu mai facem nimic in orasul asta si stam numai ca bugetari sau asistati social!!!!
31 mai 2018, 18:46
Normal ca aveau nevoie de acordul proprietarilor. Dar la unii se poate si asa.
31 mai 2018, 13:26
Nu au facut nimic inainte, nu fac nici acum...pardon..ba da... fac ceva..incurca..La fel este si cu ansamblul rezidential de mai sus....:)
31 mai 2018, 09:59
Nu au facut nimic inainte, nu fac nici acum...pardon..ba da... fac ceva..incurca..La fel este si cu ansamblul rezidential de mai sus....:)
31 mai 2018, 08:53
astratex.ro
loading...
starshiners.ro%20
loading...
Sondaj
Sunteți de acord cu finanțarea FC Botoșani de către Consiliul Local și Consiliul Județean?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
”Deși ați văzut foarte mulți jucători, să știți că pentru meciul acesta nu-i avem pe toți la dispoziție. Și aici mă refer la Martin Fraisl care e cu semnul întrebării, Brekalo sub nici o formă, Papa sub nici o formă, ...
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.6562 lei
USD
Dolarul SUA
3.9954 lei
CHF
Francul elveţian
4.0019 lei
GBP
Lira sterlină
5.2019 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.5534 lei
XAU
Gramul de aur
157.3290 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2409 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4298 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9463 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.0169 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1800 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6248 lei
Vremea
astăzi
Botosani
19 o C
Dorohoi
19 o C
Bucecea
19 o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
19 o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2018 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.