Știrea zilei
Piadina cu bucluc: Fast-food unicat pe pietonal „mâncat” de pensionarii de la bloc - FOTOGALERIE

O nouă investiţie în zona centrală a oraşului, aceeaşi poveste: omul de afaceri care a pornit-o are mari probleme cu locatarii din zonă, care încearcă să îl blocheze.

„La Piadina” s-a mutat câţiva metri mai încolo


De această dată nu mai este vorba despre un bloc, ci de un restaurant. „La Piadina” s-a deschis în luna mai şi după cum arată şi denumirea, vinde un produs unicat la Botoşani, cu specific italian. În linii mari este aceeaşi afacere care se desfăşura în fostul complex UGIRA şi care a fost cumpărată de un alt antreprenor. Fost-food – ul s-a mutat în fostul magazin cu articole pentru copii „Gabriel”, la parterul blocului 13, scara A, de pe Pietonalul Unirii.

 

Iar vecinilor nu le convine


Problema este că nu le place şi locatarilor, în mare parte pensionari. Şapte dintre aceştia au trimis o adresă către Primăria Botoşani şi Asociaţia de Proprietari nr.2, la care sunt arondaţi, prin care susţin că, pentru obţinerea autorizaţiei de funcţionare, firma care administrează restaurantul trebuia să aibă şi acordul locatarilor, ori lor nu li s-a cerut aşa ceva.


„Înainte de deschidere proprietarii de apartamente nu au fost anunţaţi că urmează să se schimbe specificul spaţiului comercial şi nici că vor începe lucrări de reamenajare a spaţiului. Proprietarii au fost deranjaţi de zgomotele şi mirosurile produse în timpul amenajărilor, dar au răbdat totuşi gândind că problemele se vor termina”,


reclamaţie trimisă de locatari la Primăria Botoşani.


Potrivit acestora, după inaugurare nivelul de zgomot este deranjant. Pe oamenii din bloc îi nemulţumeşte inclusiv „zgomotul produs de scaunele care sunt trase”, dar şi faptul că, „spaţiul pentru fumat este poziţionat sub balconul proprietarilor”.


Au şi câteva întrebări: „cum se respectă spaţiile de locuit dacă mirosurile invadează apartamentele din jur şi de deasupra?” şi ”cum vom putea trăi cu geamurile închise în zilele toride?”

 

Încă nu este clar dacă era necesar acordul locatarilor


Pentru a putea răspunde la aceste întrebări, edilii au redirecţionat plângerea spre Poliţia Locală, care a constatat că SC Picalex SRL, adică firma care administrează „La Piadina”, a obţinut autorizaţie fiscală de funcţionare după ce i s-a cerut acest lucru, însă ar fi trebuit să aibă şi o autorizaţie de construcţie întrucât ar fi efectuat unele recompartimentări.


„Dacă se demonstrează că au făcut recompartimentări interioare fără autorizaţie, li se va da o amendă şi li se va dispune expertiză tehnică şi intrarea în legalitate dacă expertiza tehnică va permite acest lucru. În ceea ce priveşte acordul notarial al vecinilor, va fi sesizată autoritatea de mediu pentru a ni se confirma dacă aveau nevoie de acest acord sau nu, referitor la zgomot şi fum”,


Marian Murariu, viceprimar Botoşani.  

 

„Nu prăjim ulei, nu facem abur”


Cel puţin miercuri în jur de ora 12:00, „La Piadina” nu degaja fum, în timp ce muzica era în surdină. Iar antreprenorul de acolo susţine că fum nu a existat şi nici nu va fi.


„Nu prăjim ulei, nu facem abur, nu facem covrigi. Eu de o lună stau aici de dimineaţă până seară, dar nu m-a căutat nici un locatar. Mi s-a spus de muzică. Dacă aceasta este muzică tare… Pot să o închid, dar nu mi se pare normal să audă barmanul ce vorbesc oamenii la masă”,


Ciprian Rotariu, administrator SC Picalex SRL.


Acesta a adăugat că spaţiul a fost amenajat conform cerinţelor Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, care de altfel i-a emis şi aviz de funcţionare.


Şi a amintit de multitudinea de manifestări care se organizează pe Pietonalul Unirii şi care produc cu adevărat zgomot, fără ca locatarii să mai reacţioneze atât de vehement.


Dincolo de toate acestea, firma menţionată, care în spaţiul din Unirii 13 a deschis şi o cafenea, a creat cinci noi locuri de muncă şi plăteşte toate taxele şi impozitele la stat aferente acestor salariaţi.  

 

loading...
Se vinde poate cel mai frecventat bistro din oraş, preţul e din cinci cifre şi-i negociabil
”Bineînțeles”: Plângeri de la botoșănenii de pe Pietonalul Unirii față de noul cartier

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google playdownload from apple store
Priveghi teroare în mijlocul orașului, a 5 - a noapte de nesomn pentru sute de locatari, oamenii legii refuză să intervină - VIDEO & GALERIE FOTO
Locatarii de pe strada Dimitrie Negreanu din municipiul Botoșani au trăit o nouă noapte albă și vineri spre sâmbătă. A cincea consecutivă fără ca autoritățile statului, plătite cu bani grei de la bugetul de stat, să oprească priveghiul din respectivul cartier.
Botoșăneanul care și-a ars copiii, mărturisire ȘOCANTĂ în fața instanței: Băiețelul de 3 ani a luat o țigară și a pus-o în gură
Bărbatul din municipiul Botoșani care în luna aprilie și-a ars copiii cu țigara a ajuns săptămâna aceasta în fața instanței de la Judecătoria Botoșani.
Este oficial! Directorul de la Botoşani cu cea mai mare leafă de la societăţile de stat poate face piaţa cu maşina unităţii - FOTOGALERIE
Consiliul de administraţie al operatorului de apă şi canalizare i-a răspuns fostului director adjunct al societăţii la reclamaţia privind utilizarea de către Albert Tanasă a maşinii de serviciu în scop personal.
Construcție rasă de pe fața pământului cu viceprimar și Poliția Locală – Dacă nu se conformează, vor păți același lucru VIDEO & GALERIE FOTO
Mai mulți muncitori de la Direcția de Servicii Publice Sport și Agrement (DSPSA) a Primăriei, polițiști locali și funcționari în frunte cu viceprimarul Marian Murariu au participat miercuri la o acțiune care se întâmplă mai rar în municipiul reședință de județ.
Se pregătește desființarea jardinierelor și fântânilor de pe Pietonalul Unirii, cetățenii invitați să facă propuneri: Am avut și un accident mortal - FOTOGALERIE
Se pregătesc măsuri radicale pentru cea mai populată zonă a municipiului reședință. Reprezentanții Primăriei Botoșani propun dezafectarea jardinierelor de pe Pietonalul Unirii.
Ioana Ignat a refuzat să urce pe scenă alături de Edward Sanda, pentru o melodie, la September Fest: Îmi stric business-ul - VIDEO & GALERIE FOTO
Ultima seară de September Fest a produs o situație inedită, care le-a lăsat un gust amar organizatorilor.  A survenit la recitalul susținut de Edward Sanda, penultimul din festival.
Centrul Vechi s-a aprins feeric în noapte și a părut desprins din altă parte a lumii, dar a sfârșit tot în gunoaie - VIDEO & GALERIE FOTO
Pentru câteva minute, Centrul Vechi al Botoșanilor a devenit locul care ar trebui să fie zi de zi. S-a întâmplat sâmbătă seară, la ultimul concert al zilei de la September Fest.
Moment IROSIT de botoșăneni! Teatru în curtea bisericii simbol a orașului, într-o atmosferă relaxantă, spectatorii pe iarbă – GALERIE FOTO & VIDEO
Marele păcat al momentului a fost poate lipsa de mediatizare la adevărata-i valoare. Și marea pierdere este a botoșănenilor care nu au putut ajunge sau pur și simplu nu au aflat despre acest eveniment.
Sală de judecată sub asediu la Botoșani, zeci de susținători pentru patru criminali, fiul victimei: Avea capul tăiat în jumătate
Una dintre sălile de judecată ale Tribunalului Botoșani a fost luată cu asalt de zeci de persoane care au venit să asiste la unul dintre procese.
Șefuleț din PSD de la Botoșani acuzat că a „sechestrat” o femeie, dosar penal înregistrat la Poliție – FOTOGALERIE
Un scandal în care sunt implicați mai mulți vecini și care s-a soldat inclusiv cu acuze la adresa primarului a ajuns în atenția Poliției.
Povestea banilor de la nuntă! Audiat a treia oară, Florin Țurcanu își împinge în față foștii colaboratori și prieteni pentru casa socrului
Aflat la al treilea judecător deja, în procesul în care este judecat pentru trafic de influență și spălare de bani, fostul președinte al Consiliului Județean Botoșani a fost audiat din nou ieri, 4 septembrie 2018, alături de afaceristul care susține că i-a plătit o parte din casa din Aleea Pajiștii.
Prim-procuror de la Botoșani, rămas în aer la București; una dintre cele mai importante instituții din Justiția țării BLOCATĂ
Inspectorul-șef adjunct al Inspecției Judiciare (IJ), Gheorghe Stan, și-a încheiat mandatul la data de 1 septembrie, concomitent cu inspectorul șef, iar una dintre cele mai importante instituții din Justiția țării s-a blocat. Consiliul Superior al Magistraturii (CSM)  trebuie să delege pe cineva în aceste funcţii, dar şi să discute ordonanţa lui Toader de a prelungi mandatele actuale.
Povestea SINGURULUI arbitru de box INTERNAȚIONAL din Botoșani: A vrut să mă înfieze antrenorul - FOTOGALERIE
Botoșaniul se poate lăuda cu un singur arbitru internațional de box. Se numește Ioan Bârsan și s-a născut în satul Cerchejeni, comuna Blândești. Încă de mic a fost pasionat de box. A început timid, mai întâi ca boxer apoi prin muncă și perseverență a reușit să obțină ceea ce și-a propus: să devină arbitru internațional. S-a întâmplat în octombrie 2016.
După DOUĂ luni de zile, acoperișul dărâmat de furtună de pe clădirea fostei Direcții a Muncii STRÂNS de niște muncitori – GALERIE FOTO
La sfârșitul lunii iunie 2018 furtuna ce a avut loc la Botoșani a smuls acoperișul de pe clădirea în care funcționează Casa Județeană de Pensii (CJP) și Agenția Județeană de Prestații și Inspecție Socială (AJPIS).
ÎNCEPE! Se plătesc din nou parcările și se ridică mașinile - LISTA parcărilor cu plată și tarifele
Ceea ce municipalitatea botoșăneană a tot anunțat și amânat de câteva luni, adică revenirea la sistemul parcărilor cu plată, reintră cu certitudine în vigoare.
Un polițist și o polițistă din Botoșani filmați în timp ce au oprit mașini pe un pod, pe linie continuă – VIDEO
Un nou episod în care polițiștii sunt filmați de cetățeni își face apariția în spațiul public.
Bărbatul schilodit în gară NU a văzut trenul!?! Variante peste variante la Botoşani, anchetă la Iaşi
Tânărul lovit de tren la ieșirea din gara Botoșani nu va mai fi om în adevăratul sens al cuvântului.
Directorul Teatrului pentru Copii jigneşte incalificabil protestatarii: Beliţi, Mui…, Putori, Onanişti, Jeguri, MU… javrelor, Bot în c…
Directorul Teatrului pentru Copii şi Tineret „Vasilache” s-a dezlănţuit împotriva celor peste 100.000 de români care pe data de 10 august au protestat în Piaţa Victoriei.
Dramă din Diaspora: Sute de copii ai stranierilor întorşi la Botoşani NU mai ştiu româneşte, nu pot să citească şi să scrie
Sute de copii din Botoşani, care s-au întors din străinătate în ţară, după ce au locuit mai mulţi ani peste hotare, întâmpină probleme de adaptare în sistemul de învăţământ românesc. Inspectoratul Şcolar Botoşani a descoperit că unii dintre aceşti copii au probleme şi cu vorbirea limbii române, motiv pentru care se fac cursuri de logopedie.
Doi tineri rupți de băutură au zburat peste o mașină, au sfărâmat două garduri și s-au oprit în buruieni - FOTOGALERIE
Aproape că nu mai este noapte în care câte un bețiv inconștient să nu facă ravagii pe străzile orașului sau pe drumurile din județ.
Concluzia este ca nimic in tara asta nu este logic. Articolul este facut special PRO afacerist. As desfiinta toate crasmele astea facute sub apartamente sau in apropierea locuintelor. Spre exemplu mergi zilnic la serviciu si esti rupt de oboseala si astepti weekend-ul sa te odihnesti,ca dehhh nu iti permiti sa mergi la munte sa fugaresti ursul in fiecare saptamana. Te pui frumos in canapeaua sau patul tau dragut si speri sa te relaxezi ca e sambata sau duminica...si nu poti...ca esti deranjat,ba de muzica,ba de rasete ba de voci cu volum cu suround tare...toate de dimineata pana seara sub geamul tau. E deja cald in casa si vrei sa improspatezi aerul...te duci frumos dai drumul la geam...pe langa acel disconfort fonic in loc sa intre in casa aer curat ba miroase a cafea ba miroase a fum de tigara...Oricine ai fi,orice ocupatie ai avea cu siguranta nu ti-ar face placere sa ai un local in apropierea locuintei tale! Nu este nimeni invidos,este vorba doar de respect si de legi...care nu prea sunt luate in calcul!
31 mai 2018, 22:58
tot felul de ofuscati isi dau cu parerea....nu are nevoie de acordul locatarilor!!!!!! daca stam fiecare dupa acordul tuturor ofticatilor si invidiosilor din scarile de bloc ,nu mai facem nimic in orasul asta si stam numai ca bugetari sau asistati social!!!!
31 mai 2018, 18:46
Normal ca aveau nevoie de acordul proprietarilor. Dar la unii se poate si asa.
31 mai 2018, 13:26
Nu au facut nimic inainte, nu fac nici acum...pardon..ba da... fac ceva..incurca..La fel este si cu ansamblul rezidential de mai sus....:)
31 mai 2018, 09:59
Nu au facut nimic inainte, nu fac nici acum...pardon..ba da... fac ceva..incurca..La fel este si cu ansamblul rezidential de mai sus....:)
31 mai 2018, 08:53
astratex.ro
starshiners.ro%20
Sondaj
Trebuiau să intervină Jandarmeria și Poliția în forță la priveghiul de cinci zile?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
”Nimic nu-i interesează decât să trăiască în bula aia a lor, parcă au așa un clopot de sticlă deasupra și sunt în altă parte decât în municipiul Botoșani. E o nesimțire totală acolo, cum mai sunt și alte societăți ...
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.6559 lei
USD
Dolarul SUA
3.9517 lei
CHF
Francul elveţian
4.1351 lei
GBP
Lira sterlină
5.2123 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.5050 lei
XAU
Gramul de aur
153.4508 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2364 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4386 lei
AUD
Dolarul Australian
2.8801 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.0614 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1822 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6242 lei
Vremea
astăzi
Botosani
21.2 o C
Dorohoi
21.2 o C
Bucecea
21.2 o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2018 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.