Știrea zilei
Piadina cu bucluc: Fast-food unicat pe pietonal „mâncat” de pensionarii de la bloc - FOTOGALERIE

O nouă investiţie în zona centrală a oraşului, aceeaşi poveste: omul de afaceri care a pornit-o are mari probleme cu locatarii din zonă, care încearcă să îl blocheze.

„La Piadina” s-a mutat câţiva metri mai încolo


De această dată nu mai este vorba despre un bloc, ci de un restaurant. „La Piadina” s-a deschis în luna mai şi după cum arată şi denumirea, vinde un produs unicat la Botoşani, cu specific italian. În linii mari este aceeaşi afacere care se desfăşura în fostul complex UGIRA şi care a fost cumpărată de un alt antreprenor. Fost-food – ul s-a mutat în fostul magazin cu articole pentru copii „Gabriel”, la parterul blocului 13, scara A, de pe Pietonalul Unirii.

 

Iar vecinilor nu le convine


Problema este că nu le place şi locatarilor, în mare parte pensionari. Şapte dintre aceştia au trimis o adresă către Primăria Botoşani şi Asociaţia de Proprietari nr.2, la care sunt arondaţi, prin care susţin că, pentru obţinerea autorizaţiei de funcţionare, firma care administrează restaurantul trebuia să aibă şi acordul locatarilor, ori lor nu li s-a cerut aşa ceva.


„Înainte de deschidere proprietarii de apartamente nu au fost anunţaţi că urmează să se schimbe specificul spaţiului comercial şi nici că vor începe lucrări de reamenajare a spaţiului. Proprietarii au fost deranjaţi de zgomotele şi mirosurile produse în timpul amenajărilor, dar au răbdat totuşi gândind că problemele se vor termina”,


reclamaţie trimisă de locatari la Primăria Botoşani.


Potrivit acestora, după inaugurare nivelul de zgomot este deranjant. Pe oamenii din bloc îi nemulţumeşte inclusiv „zgomotul produs de scaunele care sunt trase”, dar şi faptul că, „spaţiul pentru fumat este poziţionat sub balconul proprietarilor”.


Au şi câteva întrebări: „cum se respectă spaţiile de locuit dacă mirosurile invadează apartamentele din jur şi de deasupra?” şi ”cum vom putea trăi cu geamurile închise în zilele toride?”

 

Încă nu este clar dacă era necesar acordul locatarilor


Pentru a putea răspunde la aceste întrebări, edilii au redirecţionat plângerea spre Poliţia Locală, care a constatat că SC Picalex SRL, adică firma care administrează „La Piadina”, a obţinut autorizaţie fiscală de funcţionare după ce i s-a cerut acest lucru, însă ar fi trebuit să aibă şi o autorizaţie de construcţie întrucât ar fi efectuat unele recompartimentări.


„Dacă se demonstrează că au făcut recompartimentări interioare fără autorizaţie, li se va da o amendă şi li se va dispune expertiză tehnică şi intrarea în legalitate dacă expertiza tehnică va permite acest lucru. În ceea ce priveşte acordul notarial al vecinilor, va fi sesizată autoritatea de mediu pentru a ni se confirma dacă aveau nevoie de acest acord sau nu, referitor la zgomot şi fum”,


Marian Murariu, viceprimar Botoşani.  

 

„Nu prăjim ulei, nu facem abur”


Cel puţin miercuri în jur de ora 12:00, „La Piadina” nu degaja fum, în timp ce muzica era în surdină. Iar antreprenorul de acolo susţine că fum nu a existat şi nici nu va fi.


„Nu prăjim ulei, nu facem abur, nu facem covrigi. Eu de o lună stau aici de dimineaţă până seară, dar nu m-a căutat nici un locatar. Mi s-a spus de muzică. Dacă aceasta este muzică tare… Pot să o închid, dar nu mi se pare normal să audă barmanul ce vorbesc oamenii la masă”,


Ciprian Rotariu, administrator SC Picalex SRL.


Acesta a adăugat că spaţiul a fost amenajat conform cerinţelor Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, care de altfel i-a emis şi aviz de funcţionare.


Şi a amintit de multitudinea de manifestări care se organizează pe Pietonalul Unirii şi care produc cu adevărat zgomot, fără ca locatarii să mai reacţioneze atât de vehement.


Dincolo de toate acestea, firma menţionată, care în spaţiul din Unirii 13 a deschis şi o cafenea, a creat cinci noi locuri de muncă şi plăteşte toate taxele şi impozitele la stat aferente acestor salariaţi.  

 

loading...
Se vinde poate cel mai frecventat bistro din oraş, preţul e din cinci cifre şi-i negociabil
”Bineînțeles”: Plângeri de la botoșănenii de pe Pietonalul Unirii față de noul cartier

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google playdownload from apple store
Revenire în forță: O fostă directoare a ajuns din nou manager și l-a schimbat tocmai pe cel care îi luase locul 
Spitalul de Recuperări Sfântul Gheorghe are începând de astăzi un nou director. Mandatul lui Sorin Radu a încetat, iar primarul Cătălin Flutur a desemnat un interimar. 
Tu ce-ți dorești la Botoșani? Sediu pentru Poliția Locală sau azil de bătrâni? TRIMITE mesaje primarului și Consiliului Local
Înainte de aprobarea bugetului local, Primăria organizează o dezbatere publică la care pot lua parte și cetățenii orașului. Nu s-a ținut cont tot timpul de doleanțele botoșănenilor la nivelul municipalității, însă cum ar zice o zicală din popor „încercarea moarte n-are”.
IUBIRE la... restaurant: BĂTAIE pe localurile din municipiu de Valentine's Day și Dragobete
Ziua Îndrăgostiților marcată astăzi, după modelul american, este un moment bun pentru distracție. Cel puțin acest lucru se observă în rândul botoșănenilor care și-au făcut deja rezervare la unul dintre restaurantele din municipiu cu meniu special valabil fie pe 14, fie pe 24 februarie 2019.
Se pregătește pentru Parcul Cornișa cel mai mare show din istoria orașului, de la Dr. Alban și Boney M la Nana și Smiley
Anul acesta Primăria municipiului Botoșani va renunța la organizarea tradiționalului spectacol din Centrul Istoric prilejuit de sărbătoarea Sfântului Mucenic Gheorghe, ocrotitorul spiritual al botoșănenilor.
Meci greu șef - angajat la direcția de la municipiu, s-a chemat Salvarea: Am căzut, am început să tremur, aveam o durere în dreptul inimii
Scandal mare în cadrul unei instituții de Botoșani. Un angajat ar fi fost bătut și amenințat cu moartea chiar de cel care îi este șef.
Botoșănenii sfidează legea și fumează după toate colțurile spitalelor, dar își cer scuze - GALERIE FOTO
Deşi există numeroase afişe care arată clar că fumatul este interzis, nici pacienţii şi nici vizitatorii de la Spitalul Județean „Mavromati” nu ţin cont de acest lucru.
Unde au ajuns liceenii olimpici ai județului și ce ar schimba la Botoșani, de la teatru la locurile de muncă - FOTOGALERIE
Știm cu toții că în județul nostru s-au născut patru mari titani ai culturii românești: Mihai Eminescu, George Enescu, Nicolae Iorga și Ștefan Luchian. Putem spune că nici în prezent nu ducem lipsă de oameni foarte deștepți, care au adus numele orașului în marele clasamente ale lumii.
TRAGEDIE în noapte: Soț și soție găsiți morți în baie, ea avea doar 35 de ani
Sfârșit tragic pentru doi soți din județul Botoșani.
8.000 de EURO PENSIE pentru un fost magistrat, 10 lei pentru un alt botoşănean
Este greu de crezut, dar cea mai mare pensie de serviciu plătită la Botoşani este de nici mai mult, nici mai puţin de 38.245 de lei. Asta înseamnă circa 8.000 de euro pe lună, adică pe an, 96.000 de euro.
Apă până la genunchi, șobolani și țânțari: Zeci de botoșăneni nevoiți să suporte un FOCAR DE INFECȚII de ani de zile, pentru că nimeni nu îi ajută - FOTOGALERIE
Suntem în Botoșani, un oraș frumos și cu un aer curat, însă sunt și dedesubturi pe care puțini botoșăneni le cunosc. Unii dintre ei le știu, căci trăiesc într-un mediu infect din care pur și simplu nu pot să iasă.
Un tânăr a lovit intenționat un bărbat, l-a băgat în comă, și-a ascuns mașina sub coceni în curtea tatălui și a dispărut - FOTOGALERIE
Un conflict cum rar se poate vedea a avut loc sâmbătă seară, la Cătămărăști Deal. A început într-un bar și s-a terminat cu un bărbat în comă și cu celălalt căutat de Poliție.
Nu au nevoie de așa multe vacanțe! Sistemul de învățământ prin ochii unei tinere educatoare – Cât RĂU fac pauzele lungi copiilor
Nu avem forță de muncă, tinerii pleacă din țară, nu evoluăm, sistemul e învechit - sunt unele dintre propozițiile pe care le auzim zilnic în ultimul timp. Botoșaniul are tineri frumoși, deștepți și talentați. Acest lucru se poate observa uitându-ne la clasamentele de la olimpiadele școlare județene sau concursurile naționale și internaționale.
DEZVĂLUIRE: Consilier plătit din bani publici, ocupat cu ridicarea casei socrului marelui şef de la Judeţ
Astăzi, la Tribunalul Botoșani a fost o nouă înfățișare în procesul ce îi are inculpați pe Florin Țurcanu, fost președinte al Consiliului Județean și Aristomel Anușca, socrul său. A fost audiat unul dintre foştii consilieri de la cabinetul ex-preşedintelui Consiliului Judeţean și s-a cerut revocarea controlului judiciar pe care fostul şeful PNL Botoşani îl are deja de doi ani.
Scandal uriaș în PSD Botoșani: Macaleți a plecat la București cu demisia de la CJ în buzunar și s-a întors... președinte
Organizația județeană a social-democraților stă pe un butoi de pulbere, după ce conflictul latent dintre cele două mari tabere a izbucnit din nou. Totul s-a întâmplat după scandalul fără precedent care a avut loc în cabinetul prefectului între Dan Șlincu și Cezar Nicuță.
Parcările cu plată stau sub nămeți, șoferii puși să plătească locurile: Nu deszăpezim chiar după prima ninsoare - GALERIE FOTO
În municipiul nostru, multe parcări sunt cu plată, administrate de firma Eltrans. Dacă nu ți-ai plătit parcarea, ai putea să nu-ți mai găsești mașina așa cum ai lăsat-o. Însă, unii șoferi au decis să nu mai parcheze în aceste locuri, căci o dată cu ninsorile abundente, nici nu prea ai cum.
Vieți pierdute peste hotare: Călugăr singur pe lume MORT printre străini
Plecatul în străinătate a devenit pentru mulți botoșăneni o necesitate, fiind împinși peste hotare de sărăcie. Din nefericire însă mulți dintre ei își găsesc sfârșitul acolo, iar nu de puține ori sunt înmormântați pe meleaguri străine tocmai pentru că familiile lor nu au bani pentru repatriere.
Sindromul telefonului mobil: Copiii din Botoșani, captivi în lumea lor, la un pas de suicid
Trăim într-o eră a tehnologiei care ne cucerește de la cel mai mic până la cel mai mare. Copiii petrec din ce in ce mai mult timp pe telefonul mobil și tot mai puțin se joacă pe afară, citind o carte sau stând de vorbă cu părinții. Cu toate că tehnologia poate fi un aliat de nădejde în multe domenii, ea poate afecta în același timp relațiile de familie și poate împiedica buna dezvoltare emoțională si socială a unui copil.
Monument de importanță NAȚIONALĂ stă să cadă la Botoșani: NU sunt bani – GALERIE FOTO
Avem un oraș încărcat de istorie și cultură. Din păcate, unele monumente istorice mai au foarte puțin și se prăbușesc. Motivul nu uimește: nu sunt bani.
Unul dintre cei mai cunoscuţi patroni botoşăneni strânge semnături de referendum pentru limitarea bugetarilor la 10%: Să nu mă voteze!
Dreapta Liberală, unul dintre cele mai noi partide din România, a anunţat demararea acţiunii de strângere de semnături pentru iniţierea unui referedum care să limiteze numărul de angajaţi de la stat la 10% din total, susţinând că situaţia actuală a generat “o discriminare accentuată”.
kalapod.net%20
Afacerile se PRĂBUȘESC iarna: Tarabe din piață, spălătorii și terase PUSTII - FOTOGALERIE
Cu siguranță, anotimpul rece nu este deloc pe placul afaceriștilor din județul nostru și nu numai. Vorbim mai ales de cei care dețin spălătorii, terase sau au un loc închiriat în Piața Centrală.
Concluzia este ca nimic in tara asta nu este logic. Articolul este facut special PRO afacerist. As desfiinta toate crasmele astea facute sub apartamente sau in apropierea locuintelor. Spre exemplu mergi zilnic la serviciu si esti rupt de oboseala si astepti weekend-ul sa te odihnesti,ca dehhh nu iti permiti sa mergi la munte sa fugaresti ursul in fiecare saptamana. Te pui frumos in canapeaua sau patul tau dragut si speri sa te relaxezi ca e sambata sau duminica...si nu poti...ca esti deranjat,ba de muzica,ba de rasete ba de voci cu volum cu suround tare...toate de dimineata pana seara sub geamul tau. E deja cald in casa si vrei sa improspatezi aerul...te duci frumos dai drumul la geam...pe langa acel disconfort fonic in loc sa intre in casa aer curat ba miroase a cafea ba miroase a fum de tigara...Oricine ai fi,orice ocupatie ai avea cu siguranta nu ti-ar face placere sa ai un local in apropierea locuintei tale! Nu este nimeni invidos,este vorba doar de respect si de legi...care nu prea sunt luate in calcul!
31 mai 2018, 22:58
tot felul de ofuscati isi dau cu parerea....nu are nevoie de acordul locatarilor!!!!!! daca stam fiecare dupa acordul tuturor ofticatilor si invidiosilor din scarile de bloc ,nu mai facem nimic in orasul asta si stam numai ca bugetari sau asistati social!!!!
31 mai 2018, 18:46
Normal ca aveau nevoie de acordul proprietarilor. Dar la unii se poate si asa.
31 mai 2018, 13:26
Nu au facut nimic inainte, nu fac nici acum...pardon..ba da... fac ceva..incurca..La fel este si cu ansamblul rezidential de mai sus....:)
31 mai 2018, 09:59
Nu au facut nimic inainte, nu fac nici acum...pardon..ba da... fac ceva..incurca..La fel este si cu ansamblul rezidential de mai sus....:)
31 mai 2018, 08:53
missgrey.ro
StarShinerS.ro
Sondaj
Ce fel de transport public vă doriți în municipiul Botoșani?
Cu tramvaie noi
Cu autobuze electrice
Cu microbuze
O combinație între primele trei variante
Declaraţia zilei
„Eu vreau să spun că este foarte trist ce facem astăzi aici. Nu ne mai încap morții. Și discutăm despre faptul că trebuie să distrugem niște morminte, în condițiile în care avem hectare întregi de vreo patru ani de zile. De ...
StarShinerS.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.7559 lei
USD
Dolarul SUA
4.1941 lei
CHF
Francul elveţian
4.1867 lei
GBP
Lira sterlină
5.4795 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7885 lei
XAU
Gramul de aur
180.0916 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2450 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4983 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9815 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1792 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1853 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6374 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.