Știrea zilei
Piadina cu bucluc: Fast-food unicat pe pietonal „mâncat” de pensionarii de la bloc - FOTOGALERIE

O nouă investiţie în zona centrală a oraşului, aceeaşi poveste: omul de afaceri care a pornit-o are mari probleme cu locatarii din zonă, care încearcă să îl blocheze.

„La Piadina” s-a mutat câţiva metri mai încolo


De această dată nu mai este vorba despre un bloc, ci de un restaurant. „La Piadina” s-a deschis în luna mai şi după cum arată şi denumirea, vinde un produs unicat la Botoşani, cu specific italian. În linii mari este aceeaşi afacere care se desfăşura în fostul complex UGIRA şi care a fost cumpărată de un alt antreprenor. Fost-food – ul s-a mutat în fostul magazin cu articole pentru copii „Gabriel”, la parterul blocului 13, scara A, de pe Pietonalul Unirii.

 

Iar vecinilor nu le convine


Problema este că nu le place şi locatarilor, în mare parte pensionari. Şapte dintre aceştia au trimis o adresă către Primăria Botoşani şi Asociaţia de Proprietari nr.2, la care sunt arondaţi, prin care susţin că, pentru obţinerea autorizaţiei de funcţionare, firma care administrează restaurantul trebuia să aibă şi acordul locatarilor, ori lor nu li s-a cerut aşa ceva.


„Înainte de deschidere proprietarii de apartamente nu au fost anunţaţi că urmează să se schimbe specificul spaţiului comercial şi nici că vor începe lucrări de reamenajare a spaţiului. Proprietarii au fost deranjaţi de zgomotele şi mirosurile produse în timpul amenajărilor, dar au răbdat totuşi gândind că problemele se vor termina”,


reclamaţie trimisă de locatari la Primăria Botoşani.


Potrivit acestora, după inaugurare nivelul de zgomot este deranjant. Pe oamenii din bloc îi nemulţumeşte inclusiv „zgomotul produs de scaunele care sunt trase”, dar şi faptul că, „spaţiul pentru fumat este poziţionat sub balconul proprietarilor”.


Au şi câteva întrebări: „cum se respectă spaţiile de locuit dacă mirosurile invadează apartamentele din jur şi de deasupra?” şi ”cum vom putea trăi cu geamurile închise în zilele toride?”

 

Încă nu este clar dacă era necesar acordul locatarilor


Pentru a putea răspunde la aceste întrebări, edilii au redirecţionat plângerea spre Poliţia Locală, care a constatat că SC Picalex SRL, adică firma care administrează „La Piadina”, a obţinut autorizaţie fiscală de funcţionare după ce i s-a cerut acest lucru, însă ar fi trebuit să aibă şi o autorizaţie de construcţie întrucât ar fi efectuat unele recompartimentări.


„Dacă se demonstrează că au făcut recompartimentări interioare fără autorizaţie, li se va da o amendă şi li se va dispune expertiză tehnică şi intrarea în legalitate dacă expertiza tehnică va permite acest lucru. În ceea ce priveşte acordul notarial al vecinilor, va fi sesizată autoritatea de mediu pentru a ni se confirma dacă aveau nevoie de acest acord sau nu, referitor la zgomot şi fum”,


Marian Murariu, viceprimar Botoşani.  

 

„Nu prăjim ulei, nu facem abur”


Cel puţin miercuri în jur de ora 12:00, „La Piadina” nu degaja fum, în timp ce muzica era în surdină. Iar antreprenorul de acolo susţine că fum nu a existat şi nici nu va fi.


„Nu prăjim ulei, nu facem abur, nu facem covrigi. Eu de o lună stau aici de dimineaţă până seară, dar nu m-a căutat nici un locatar. Mi s-a spus de muzică. Dacă aceasta este muzică tare… Pot să o închid, dar nu mi se pare normal să audă barmanul ce vorbesc oamenii la masă”,


Ciprian Rotariu, administrator SC Picalex SRL.


Acesta a adăugat că spaţiul a fost amenajat conform cerinţelor Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, care de altfel i-a emis şi aviz de funcţionare.


Şi a amintit de multitudinea de manifestări care se organizează pe Pietonalul Unirii şi care produc cu adevărat zgomot, fără ca locatarii să mai reacţioneze atât de vehement.


Dincolo de toate acestea, firma menţionată, care în spaţiul din Unirii 13 a deschis şi o cafenea, a creat cinci noi locuri de muncă şi plăteşte toate taxele şi impozitele la stat aferente acestor salariaţi.  

 

loading...
Se vinde poate cel mai frecventat bistro din oraş, preţul e din cinci cifre şi-i negociabil
”Bineînțeles”: Plângeri de la botoșănenii de pe Pietonalul Unirii față de noul cartier

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google playdownload from apple store
LECȚIE din pușcărie: Deținuții mai harnici și mai eficienți la muncă decât salariații plătiți de patroni
De o eficiență și productivitate ieșite din comun par să dea dovadă cei care se află într-o categorie aparte: persoanele care au condamnate la închisoare.
Bijutierul, băieţii cu lifturile, afaceristul cu avion, cei doi giganţi din lactate – TOP 10 afacerişti din Botoşani
Topul Judeţean al Firmelor lansat săptămâna trecută de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură (CCIA) Botoşani a avut, ca de obicei, o secţiune aparte dedicată celor mai profitabile firme.
OPERAȚIUNE nocturnă în centrul orașului viceprimar – Eltrans – Poliția Locală: Microbuze de marfă cu roțile blocate, petiție cu mașini zgâriate – GALERIE FOTO
Situația din zona adiacentă Pieței Centrale a municipiului a scăpat de sub control, cel puțin în cursul acestui an, iar disconfortul uriaș era resimțit într-un mod accentuat de către oamenii care locuiesc la blocurile din apropiere. Și nu în ultimul rând de botoșănenii care obișnuiesc să meargă la cumpărături în cea mai mare piață a orașului.
Cel mai celebru restaurant din Botoșani a spart bariera a 5 milioane, dar patronul ar vrea totuși să-l vândă
Probabil că pentru o bună parte a botoșănenilor SC Ernesto Lounge SRL nu le spune prea multe lucruri. Însă dacă aud de Restaurant LaStrada lucrurile se schimbă categoric.
Suntem fraierii României: Guvernul pregăteşte o ţeapă uriaşă, drumul mult aşteptat TĂIAT pentru că este prea scump
Autostrada A8 de la Târgu Mureș spre Moldova, tronsonul peste munți care ar trebui să lege regiunea de Transilvania și de Vest, ar putea fi anulată sau amânată pe termen lung. În locul său ar urma să fie prioritizat un proiect pe valea Oituzului - autostrada A13 Brașov - Bacău, potrivit unei analize a autorităților.
Săracii din Botoșani lăsați FLĂMÂNZI chiar de partidul pe care-l votează cu încăpățânare, Guvernul le-ar da mai degrabă bani să se spele
După aproximativ un deceniu de când oamenii cu probleme materiale „au fost hrăniți” la propriu de marea familie europeană, în guvernare social-democrată programul prin care se ofereau produse alimentare sărmanilor, a capotat nu numai la Botoșani, ci în toată țara. De doi ani de zile.
O Toyota s-a izbit violent într-un stâlp lângă ”Laurian” și a ricoșat într-un Passat, șoferul dus de urgență la spital - GALERIE FOTO
Un nou week-end, un nou accident în apropierea Colegiului Național AT Laurian. De această dată nu a mai avut loc la intersecția cu bulevardul Mihai Eminescu, ci chiar în fața unității de învățământ.
Milionarii Botoșanilor s-au întâlnit la cel mai scump bal din an: s-au premiat între ei, au admirat fete frumoase și au ținut la ușă politicienii - GALERIE FOTO
A XXV - a ediție a Balului Oamenilor de Afaceri a avut loc vineri seară, iar odată cu schimbarea președintelui Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) manifestarea și-a modificat puțin locul desfășurării, dar și mai mult structura.
Concurs cu 28 de candidaţi câştigat de şoferul instituţiei: DNA a început ancheta, s-a deschis şi un proces
Un concurs organizat de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) pentru ocuparea unui post devenit vacant în urma unei pensionări a avut parte de o concurenţă mai ceva ca pe vremuri la „Medicină” şi s-a terminat cu un proces şi o plângere la Tribunalul Botoşani.
Unde s-a ajuns! Timişoara caută şoferi şi vatmani la Botoşani, salariile bat spre 1.000 de euro
Criza cronică a forţei de muncă obligă unele firme să îşi caute lucrători la celălalt capăt al ţării şi să vină cu oferte care în urmă cu un deceniu păreau a fi doar un vis.
CRIMA DE LA VORNICENI: Confruntare tată și fiică în proces, unul dintre inculpați și-a schimbat mărturia
La Tribunalul Botoșani a avut loc pe 30 decembrie un nou termen în crima de la Vorniceni, în care Dumitru Dăscăleanu a fost ucis cu bestialitate de către patru tineri: Costel Lupu, Dumitru-Dănuţ Glisă, Marian-Gabriel Lupu şi Romică-Ştefan Şurubaru.
MEDICI acuzați că au tratat NELEGAL aproape 1.800 de pacienți, proces de zeci de mii de euro tranșat la Tribunal
Un control efectuat în luna februarie a anului trecut s-a soldat cu imputarea unei sume de peste 200.000 de lei, sau 44.000, echivalentul în euro. Banii au fost imputați pentru o serie de servicii medicale efectuate în cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie Botoșani, ce se află sub tutela Primăriei municipiului reședință de județ.
Polițiștă bătută și amenințată în trafic de un șofer mort de beat
Nu de puține ori agenții de poliție au de suferit în urma controalelor pe care le efectuează în trafic.
Aşa ieşi primar prin Botoşani? O femeie a votat DE ŞASE ORI cu buletinul expirat – VIDEO & FOTO
O femeie din satul Brehuieşti a reuşit performanţa de a vota de şase ori cu toate că are cartea de identitate expirată.
astratex.ro
Șefii cei mari de la ”Apă” au fost plătiți și fără să vină la treabă, i-a prins ANAF-ul și trebuie să dea banii înapoi
Membrii consiliului de administrație de la SC Nova Apaserv SA au beneficiat de plata integrală a indemnizației lunare chiar și dacă nu au participat la toate ședințele.
PRIMUL termen în procesul crimei de la Pacea: Părinții Petronelei, înfruntare cu elevul, mama fetei a început să urle de durere
Bogdan Ionel, tânărul de 17 ani care ar fi ucis-o pe eleva Petronela Mihalachi în pădurea de la Pacea a fost trimis în judecată de procurorii Pacrhetului de pe lângă Tribunalul Botoșani, pentru omor calificat.
Val URIAȘ de demisii la partid: Roxana, colonelul, preşedintele fondator şi chiar… cumătrul, scrisoare EXPLOZIVĂ: Minte cum respiră
Filiala Județeană ALDE Botoșani stă pe un butoi cu pulbere. Partidul care guvernează alături de PSD pare să se fi rupt în două la nivel județean, fiecare dintre tabere ducând lupte grele la nivel central, respectiv către Călin Popescu Tăriceanu, pentru înlăturarea celeilalte.
Soldățel, cățelul dat afară de stăpân, a plecat departe tare – FOTO & VIDEO unde a ajuns patrupedul ținut la poartă
Vă mai amintiți de Soldățel?
Mamă și fiică alergate cu toporul de-un bărbat dezbrăcat, șeful de post ar vrea taxă de protecție
Un bărbat cu capul alb acuzat de tentativă de omor a venit în fața judecătorilor de la Tribunalul Botoșani și a scos la iveală o adevărată „conspirație” demnă de pelicule polițiste.
Un „Alfa Land” mai mic pentru oamenii bogați: Șir de vile construit lângă Parcul Cornișa – FOTOGALERIE
Un cuplu de la Botoșani a depus documentația necesară la Primărie pentru construirea unui mini-cartier de vile.
Concluzia este ca nimic in tara asta nu este logic. Articolul este facut special PRO afacerist. As desfiinta toate crasmele astea facute sub apartamente sau in apropierea locuintelor. Spre exemplu mergi zilnic la serviciu si esti rupt de oboseala si astepti weekend-ul sa te odihnesti,ca dehhh nu iti permiti sa mergi la munte sa fugaresti ursul in fiecare saptamana. Te pui frumos in canapeaua sau patul tau dragut si speri sa te relaxezi ca e sambata sau duminica...si nu poti...ca esti deranjat,ba de muzica,ba de rasete ba de voci cu volum cu suround tare...toate de dimineata pana seara sub geamul tau. E deja cald in casa si vrei sa improspatezi aerul...te duci frumos dai drumul la geam...pe langa acel disconfort fonic in loc sa intre in casa aer curat ba miroase a cafea ba miroase a fum de tigara...Oricine ai fi,orice ocupatie ai avea cu siguranta nu ti-ar face placere sa ai un local in apropierea locuintei tale! Nu este nimeni invidos,este vorba doar de respect si de legi...care nu prea sunt luate in calcul!
31 mai 2018, 22:58
tot felul de ofuscati isi dau cu parerea....nu are nevoie de acordul locatarilor!!!!!! daca stam fiecare dupa acordul tuturor ofticatilor si invidiosilor din scarile de bloc ,nu mai facem nimic in orasul asta si stam numai ca bugetari sau asistati social!!!!
31 mai 2018, 18:46
Normal ca aveau nevoie de acordul proprietarilor. Dar la unii se poate si asa.
31 mai 2018, 13:26
Nu au facut nimic inainte, nu fac nici acum...pardon..ba da... fac ceva..incurca..La fel este si cu ansamblul rezidential de mai sus....:)
31 mai 2018, 09:59
Nu au facut nimic inainte, nu fac nici acum...pardon..ba da... fac ceva..incurca..La fel este si cu ansamblul rezidential de mai sus....:)
31 mai 2018, 08:53
astratex.ro
starshiners.ro%20
Sondaj
Cine este vinovat de blocarea investițiilor în municipiul Botoșani?
Guvernul
Consiliul Local
Primarul
Altcineva
Declaraţia zilei
”Toți românii, în cazul de față botoșănenii, cei pe care Răzvan Rotaru îi consideră, în baza unei închipuite congruențe ideologice sau principiale aliații săi, trebuie să aibă propriile lor convingeri, construite în baza ...
starshiners.ro%20
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.6639 lei
USD
Dolarul SUA
4.1179 lei
CHF
Francul elveţian
4.0856 lei
GBP
Lira sterlină
5.2762 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.6344 lei
XAU
Gramul de aur
160.9705 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2415 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4490 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9872 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1283 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1794 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6250 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-0.3 o C
Dorohoi
-2 o C
Bucecea
-0.3 o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
0 o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2018 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.