Știrea zilei
Poate cel mai hulit afacerist botoşănean a ajuns la „sapă de lemn”: Executorii i-au scos casa la vânzare, firma e în faliment

Au trecut vremurile în care mai toţi şoferii din Botoşani îi ştiau de frică. Fiindcă sute sau poate chiar mii au fost nevoiţi să scoată bani din buzunar. Acum lucrurile s-au inversat şi el este cel care trebuie să plătească. Şi nu puţin.  

Datorii de peste 100.000 de euro

Executorul judecătoresc Radu Stărică a scos la vânzare apartamentul pe care Bogdan Juncanaru îl deţine în Aleea Griviţa din municipiu. Aceasta pentru că omul de afaceri a contractat în 2009 trei împrumuturi bancare cu ipotecă pe care nu a mai reuşit să le ramburseze, ajungând să datoreze nici mai mult, nici mai puţin de 101.361 de euro şi 12.809 lei.


Ca atare, executorul a încercat să valorifice un imobil cu trei camere. La prima licitaţie preţul de pornire a fost de aproape 160.000, iar la a doua de ceva peste 118.000 lei.


Aşadar, chiar şi dacă s-ar fi găsit un cumpărător, nu s-ar fi acoperit decât aproximativ un sfert din debitul total.


Împrumuturile au fost efectuate la BCR, care însă anul trecut şi-a cesionat creanţa către SC Tonescu Finance SRL, o companie cu sediul în Luxemburg, care la rândul ei a mandatat SC Asset Portofolio Servicing România SRL din Bucureşti.

Un patron tare precoce

Bogdan Juncanaru a fost patronul din acte al SC Hi Speed Recovery SRL. În 2009, pe când avea doar 28 de ani, a ajuns să perfecteze cu Primăria Botoşani un contract în care principala activitate era aceea de ridicare/blocare a maşinilor parcate nelegal.


Afacerea a început să meargă tot mai prost după alegerile locale din 2012, astfel încât în 2013 HSR deja intrase în insolvenţă.


În 2015 Consiliul Local Botoşani a adoptat o hotărâre care avea ca obiect achiziţionarea de la HSR a 11 parcometre la prețul de 2.450 de euro bucata și o mașină de ridicat la 15.400 de euro.


Valoarea totală a bunurilor, fără TVA, se ridica la 48.150 de euro.


În acelaşi an, Lex Grup Reorganizare IPURL din Suceava a scos la vânzare un teren al SC Hi Speed Recovery SRL din Curteşti.


În iunie 2017, Tribunalul Botoşani a dispus intrarea în faliment a HSR.


Alături de alţii, primăriile Botoşani şi Câmpulung Moldovenesc, BCR şi Banca Italo Romena, Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice şi… Mihai Catană figurează printre creditori.

 

loading...
DOCUMENT EXPLOZIV: După cinci ani facem lumină, HSR… Vorona –Ridicatul maşinilor, afacerea controlată din umbră de grupul dinVorona
Gafă monumentală la insolvenţa HSR : Primăria a uitat să ceară 40.000 euro

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google play download from apple store
Un om de afaceri la un pas să execute o primărie, vrea să-i vândă birourile și calculatoarele salariaților, inclusiv terenurile
Conflictul care se duce prin instanțele de judecată datează de mai bine de un deceniu și a plecat de la o serie de prevederi dintr-un contract de prestări servicii și neplata unor facturi care în ani au ajuns la o valoare uriașă.
Somație de la avocat! PNL bun de plată după răfuiala din instanță între fostul primar și edilul PSD în funcție
Seria de procese deschise de fostul primar, personal sau în numele partidului de pe lista căruia a candidat, toate pierdute deocamdată, au și efecte de ordin financiar.
Mihaela Huncă pleacă din fruntea Pro România, stabilirea președintelui interimar s-a lăsat cu scandal la restaurant
Pro România Botoșani a avut sâmbătă prima ședință de anvergură din acest an, care însă s-a terminat indecis în ceea ce privește conducerea organizației județene.
PSD-istul care a demisionat din Parlament după două săptămâni cheltuise 130.000 de lei în campanie
Retragerea lui Costel Pătrăuceanu din Camera Deputaților la numai două săptămâni de la validare reprezintă un mister și din punct de vedere financiar. Aceasta prin prisma banilor pe care i-a cheltuit ca să dobândească mandatul.
Slujba de poveste în memoria lui Eminescu: preoții i-au modificat... pandemic versurile și l-au luat în râs pe Iohannis: Are guvernul său (...), eu am primarul meuVIDEO & GALERIE FOTO
Ceea ce ar fi trebuit să fie o slujbă în memoria poetului nepereche al neamului românesc s-a transformat spre final într-una cu multiple mulțumiri aduse noilor edili și ironii la adresa președintelui României.
Jihad în PNL: Șefii botoșăneni de la București trimiși acasă, unul singur scapă după negocieri cu Orban, dar cu funcție mai mică
Pierderea categorică a alegerilor parlamentare de către PNL Botoșani, venită după înfrângerea de la locale, lasă județul fără reprezentanți la nivel înalt în Guvernul Cîțu. Absolut toți liberalii care au deținut funcții în Cabinetul Orban le vor pierde în scurt timp.
Instituție de la Botoșani, cu șase județe în subordine lăsată fără ȘEF de aproape două luni de zile
Situație atipică la una dintre instituțiile statului de la Botoșani. După demisia fostului șef, structura județeană a rămas practic fără conducere și doar cu o fărâmă de angajați.
ÎNCEPE VACCINAREA POPULAȚIEI la Botoșani! Care sunt botoșănenii care se pot vaccina de la finele săptămânii și UNDE sunt centrele din municipiu
Campania de vaccinare a prins un ritm accelerat și după administrarea vaccinului anti-covid către personalul medical doritor de la Botoșani, se poate trece la etapa a doua în care sunt incluse mai multe categorii sociale. Un rol important în acest moment le-a fost atribuit și primăriilor.
După sărbători, a început lupta cu kilogramele-n plus! Medic nutriționist, sfaturi pentru slăbit - Mai puțin la sală
A trecut perioada sărbătorilor, iar mâncarea tradițională din abundență a lăsat urme vizibile pentru mulți dintre noi.  Specialiștii vin cu sfaturi pentru botoșănenii care vor să dea jos kilogramele în plus.
Loading...
PROTEST DE AMPLOARE la Botoșani: În jur de 100 de polițiști ies ASTĂZI în stradă, se anunță zile la rând de manifestații
100 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean, dar și ai Inspectoratului Județean al Poliției de Frontieră, ies astăzi în stradă.
Se coace marea lovitură: Poate cel mai râvnit post de director la stat, pe cale să fie adjudecat de un liberal care a ratat Parlamentul
Lumea politică botoșăneană trăiește o efervescență deosebită la acest început de an. Nu, nu pentru cine știe ce proiect în favoarea celor care au votat, ci a celor pe care oamenii i-au votat, mai mult sau mai puțin.
Consilierul fostului președinte CJ, care nu a fost manager pe vreun proiect european, trimis la Bruxelles expert pe fonduri UE
De la cabinetul fostului președinte al Consiliului Județean, la un birou al Agenției de Dezvoltare Nord-Est Piatra Neamț deschis anul trecut la Bruxelles.
Pentru prima dată în 30 de ani, Premiul Național de Poezie ”Mihai Eminescu” NU se va decerna pe 15 ianuarie, SURPRIZELE vin din Primărie
Decernarea Premiului Național de Poezie ”Mihai Eminescu” – Opera Omnia, acordat fără întrerupere la Botoșani începând cu anul 1991, nu va mai avea loc pe 15 ianuarie, zi care reprezintă și data de naștere a lui Mihai Eminescu, precum și Ziua Culturii Naționale.
Domnișoarele subprefect, cu bagajele la ușă: PNL și USR pregătesc oameni noi pentru funcțiile de top din Prefectură
Reconfigurarea majorității politice la nivel național produce și schimbări la instituțiile cheie din teritoriu. La Botoșani deja se discută, deși la acest moment într-un mod mai mult neoficial, despre schimbarea celor doi subprefecți.
Loading...
Destinul tulburător al maicii Mariami Leonte: Am mare nevoie de iubirea semenilor mei, dar nu are cine să mi-o dea, căci nici ei, sărmanii, nu o mai au - FOTO
Mărturisiri impresionante cu Maica Mariami, născută în Botoșani și plecată la Domnul pe când abia împlinise 50 de ani. Mai bine de trei decenii din viață a fost monahie în Mănăstirea Văratec.
Consiliera care a trădat EXCLUSĂ definitiv din PSD Botoșani după decizii contradictorii ale judecătorilor
Ultima consilieră locală intrată în plenul municipal în fosta legislatură nu mai este oficial membră a Partidului Social Democrat (PSD) – Filiala Județeană Botoșani. Iar asta s-a întâmplat după o decizie a Curții de Apel Suceava, dar care la acest moment nici nu ajută, dar nici nu încurcă noua majoritate politică din Consiliul Local.
Pandemia a lovit și în sistemul de protecție al copilului de la Botoșani: Copiii NU au mai fost învoiți pentru a merge în familie de sărbători
Criza sanitară a afectat și sute de copii care se află în grija Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Botoșani.
Carte cu urături și tradiții scrisă de un viitor preot: La noi în Hlipiceni este un obicei frumos în care prima zi a anului se ură fântâna gospodarului
George Gontineac s-a născut în comuna botoșăneană Hlipiceni și încă de când era copil a simțit că misiunea sa au fost oamenii. În adolescență a fost nelipsit din rândul grupurilor de colindători, însă sufletul și l-a dedicat mai ales urăturilor. Iubește și acum tradițiile din comuna natală și a compus o sumedenie de urături, cuvintele venindu-i firesc, fără prea multe strădanii.
Întrebări de demult pentru oamenii de azi: CHESTIONAR din viața noastră - GALERIE FOTO
Pentru că este sărbătoare și pentru că sufletul se așază confortabil în nevoia de frumos, vă propunem o călătorie, o invitație către inima aproapelui nostru.
Subprefectul fără birou din Prefectura Botoșani! A stat prin sala de ședințe sau a fost „găzduită” de unul dintre consilieri
Pandemia are și partea ei bună, însă nu neapărat pentru cetățeni, ci mai ales pentru bugetarii care își desfășoară activitatea în instituțiile publice. Accesul poate fi restricționat, motivul fiind măsurile care trebuiesc luate pentru a preîntâmpina apariția de noi cazuri de coronavirus.
Un jegos si jumatate. Speram ca tragediile sa nu se opreasca in viata lui.
5 noiembrie 2017, 12:57
D-le sofer furat de HSR, Dumnezeu e mare. Nu te bucura de necazul altuia, ca s-ar putea sa fii tu judecat de cel de sus. Vezi-ti de familia ta si de copii tai si nu dori raul altuia. Aprinde lumanari pentru sanatate si bine in lume.
4 noiembrie 2017, 01:52
Regret ca nu am avut nici o prestatie la falimentul sau. Desi nu am nici un merit ma bucur nespus. Totusi, s-ar parea ca , acolo, sus exista un Dumnezeu. S-ar parea ca lumanarile aprinse nu au fost in zadar. Dumnezeu sa aiba grija de el si sa-l pedepseasca pe masura faptelor sale. Si de familia lui. Toti banii talhariti necinstit de la cetateni sa-i fie pe pieptul lui si copiilor. Amin. Doamne Hristoase Asa Sa Fie .
3 noiembrie 2017, 20:12
El era bagat oricum in fata .In spatele afacerii era Mihalcea si Gheorghita care ii mulgea pe acestia doi de mii de euro.Nu intamplator si conventia prin care primaria se obliga sa i ia parcomatele si masinile de Speed.AICI AR TREBUI SA INTRE DNA .Si intradevar cred ca au foacut foarte multe abuzuri ,nu intamplator au ajuns in aceasta situatie.Dar ar trebui vazut si ce fac aceste persoane in momentul actual deoarece aceste persoane continua sa desfasoare activitati identice pe alte firme .
3 noiembrie 2017, 08:33
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Doriți să vă vaccinați contra Covid-19?
Da
Încă nu m-am hotărât
Nu
Declaraţia zilei
„Am spus și în campania electorală și înainte că îmi doresc o administrație care să fie mai puțin birocratică și să oferim condiții mai bune, să migrăm spre digitalizare și spre o administrație inteligentă”,...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.8742 lei
USD
Dolarul SUA
4.0233 lei
CHF
Francul elveţian
4.5217 lei
GBP
Lira sterlină
5.4989 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8600 lei
XAU
Gramul de aur
238.2841 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2318 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3533 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0642 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1303 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1868 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6554 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-0.5 o C
Dorohoi
-0.3 o C
Bucecea
-0.7 o C
Darabani
0.2 o C
Saveni
-0.5 o C
Ştefăneşti
2.5 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.