Știrea zilei
Poate ne merităm soarta: Un singur botoșănean a participat până la capăt la marșul pentru autostrada Moldovei - Nu am eu treaba altora - VIDEO & GALERIE FOTO

Un autocar, trei microbuze, vreo 15 mașini și în jur de 25 de motociclete au mărșăluit la sfârșitul săptămânii trecute de la Iași și până la Târgu-Mureș într-un protest fără precedent.

27 de ani de la revoluție, 0 km de autostradă în Moldova

Oameni strânși din toate județele Moldovei au mers pe 8 septembrie de la Iași până la Ungheni și retur, iar pe 9 septembrie au pornit din orașul de pe Copou și s-au deplasat pe traseul Târgu-Neamț - Toplița - Cabana Secu - Târgu. Mureș. Totul pentru a sensibiliza autoritățile asupra necesității de a demara procedurile pentru construcția autostrăzii A 8 Ungheni - Iași - Târgu-Mureș, a cărei realizare se tergiversează de o mulțime de ani. La peste 27 de ani de la revoluție Moldova este singura regiune a României fără nici un kilometru de autostradă, lucru care își pune serios amprenta asupra subdezvoltării acestei zone a țării, marile investiții derulându-se în Ardeal și Muntenia.

Aleșii din Neamț și Suceava la marș, cei din Botoșani... acasă

Deși construcția unei autostrăzi care să lege Moldova de Transilvania este esențială pentru economia județului, acțiunea de amploare nu a reușit să atragă nici măcar un singur oficial botoșănean, în puterea căruia ar sta efectuarea unui asemenea demers. În schimb, duminică, atunci când caravana s-a oprit la Târgu-Neamț, au luat cuvântul pentru a declara că susțin construirea Autostrăzii A8: Daniel Harpa - primarul orașului Târgu Neamț, Gheorghe Flutur - președinte al Consiliului Județean (CJ) Suceava, Ion Asaftei - vicepreședinte al CJ Neamț, deputatul Iulian Bulai, Lucian Micu - primar de Roman, primari din comunele învecinate Târgului și alții.

Temerarul din Reghin


Și mai trist este însă că până la capăt, la acțiunea de protest a mers un singur botoșănean, fost lider județean al Partidului Ecologist Român și fondator al Partidului Botoșănenilor. Marian Jurgiu, fiindcă despre el estre vorba, susține că a fost unicul botoșănean care s-a deplasat până la Târgu-Mureș, dar că acest lucru nu l-a descurajat. Culmea, el nici nu este botoșănean la origini, fiind născut în Reghin.


”Nu am eu treaba altora. Eu cred într-un asemenea proiect național cu imense beneficii pentru ambele regiuni. Moldova o să fie cea mai câștigată. În Ardeal mai sunt autostrăzi”,


Marian Jurgiu, participant marș.


Duminică la amiază manifestanții au fost primiți de primarul municipiului Târgu-Mureș, Dorin Florea.
În weekend-ul 8 - 10 septembrie, în care a avut loc marșul de protest la care un singur botoșănean a făcut tot traseul, mii de alți botoșăneni s-au distrat în Centrul Vechi la ”September Fest”.

 

loading...
Sute de mașini din toată Moldova la marșul inedit pentru autostradă – FOTOGALERIE
Ieşenii au emis primul aviz pentru Autostrada Moldovei – LISTA localităţilor traversate

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

 

download from google playdownload from apple store
EXCLUSIV: Mărturisirea în lacrimi a tinerei care și-a aruncat bebelușul în canal: Aș vrea să dau timpul înapoi

Cu doar câteva ore înainte de a fi condamnată, tânăra de 21 de ani care și-a aruncat pruncul la poligonul ACR la doar patru zile de la naștere s-a aflat marți în fața instanței de la Tribunalul Botoșani.

Polițist lovit de o femeie din Centrul Vechi – VIDEO & FOTOGALERIE

Încă un incident, din seria celor numeroase care parcă nu se mai termină, s-a petrecut în Centrul Istoric al municipiului Botoșani, în preajma Crăciunului. Și din nou se demonstrează că în zona considerată de cei de la Poliție ca fiind una cu grad de infracționalitate scăzut, se sună la 112 și de câte trei ori pe săptămână.

Polițistul local de la Botoșani care trăiește în două lumi, unite însă de oameni, totul a început în urmă cu 44 de ani – GALERIE FOTO

Odată intrați în sediul Primăriei, oaspeții care vizitează Botoșaniul se opresc puțin pentru a-și bucura ochii și sufletele de culorile calde din tablourile expuse pe pereții instituției și care sunt poate un rând din cartea de vizită a municipiului reședință de județ.

Asalt la mall, imagini unicat: parcarea s-a blocat, film fără bilete, peste 13.000 de oameni înăuntru - FOTOGALERIE

Sărbătorile de iarnă au adus noi recorduri de asistență la cel mai mare complex comercial din Botoșani. Imagini unicat au putut fi văzute în zilele de după Crăciun și Anul Nou.

Drogurile și drogații pun stăpânire pe Botoșani, orașul terorizat de rețelele care vând moarte

Un drum în capitală în urmă cu mai mulți ani de zile însemna și o undă de șoc la vederea persoanelor care se aflau sub influența unor substanțe psihoactive și despre care la Botoșani nu se punea problema să existe. Astfel de cazuri erau văzute mai ales la televizor.

Furtul sfârșitului de an: O celebră pensiune a rămas fără armăsarul care încânta turiștii - Parcă avea aripi și a zburat

Pe lângă o mulțime de vitezomani, oameni care au comercializat fără drept petarde și pocnitori și bețivi la volan, sărbătorile de iarnă au adus la Botoșani și un furt pe care nu îl întâlnești chiar în fiecare zi.

A semnat! Peste 3 milioane de euro pentru furnizarea unei ape “mai pură decât apa plată” - DOCUMENT

Primarul unei comune din județul Botoșani a semnat la Bucureşti contractul de finanţare pentru realizarea obiectivului de investiţii “Extindere, reabilitare şi modernizare a sistemului de alimentare cu apă”.

Am trăit-o și pe asta: Vedeta revelionului a plecat în timpul concertului să vorbească la telefon și să tragă o țigară - VIDEO & GALERIE FOTO

Peripețiile la revelionul organizat de Primăria Botoșani au început înainte de pana de curent din timpul recitalului susținut de Ami. Show-ul nopții dintre ani l-a început Fly Project, care și-a terminat reprezentația într-un mod cel puțin ciudat.

5.000 de oameni la revelionul în stradă, de la dansuri senzuale la o... capră, de la beznă la un grandios foc de artificii - VIDEO & GALERIE FOTO

Început timid, cu doar vreo sută de oameni, și trecut printr-o pană stânjenitoare de curent, revelionul în stradă organizat de Primăria Botoșani a plusat pe parcurs și a terminat ”en-fanfare” cu un grandios foc de artificii și cu mii de oameni exaltați de reprezentația lui Matteo.  

loading...
Un chef din Botoșani invitat la o televiziune națională, a gătit și pentru un ministru – CE recomandă pentru masa de Revelion – FOTO&VIDEO

Botoșani nu este recunoscut numai datorită personalităților care reprezintă acest județ sau a fetelor frumoase. Și în domeniul culinar, numeroși botoșăneni cu statut de chef, scot capul în țară și peste hotare și o fac cu cinste.

Botoșănenii l-au trimis în Parlamentul European, euro-Țurcanu moare de grija celor de la… Neamț – FOTOGALERIE 

În urmă cu mai bine de trei ani de zile, de la vârful politic al PNL mesajul transmis botoșănenilor era unul promițător: Botoșaniul avea să fie reprezentat pentru prima dată în Parlamentul European. 

Prima mare lovitură din ultimii 5 ani - Aproape 7 milioane de euro obținuți la municipiu, orașul se schimbă la față cu investiții de amploare

Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene (MDRAPFE) a făcut publice joi rezultatele preliminare ale evaluării și selecției Strategiilor de Dezvoltare Locală (SDL) propuse spre finanțare în cadrul mecanismului Dezvoltare Locală Plasată sub Responsabilitatea Comunității (DLRC).

Lovitură de proporții, toate instituțiile au INTERZIS la plăți prin trezorerie până în 2018 printr-un ordin adoptat pe vremea ”sarmalelor pentru Crăciun”

Administrația publică locală, dar nu numai, suferă un șoc financiar de proporții pe final de an. Zeci de instituții botoșănene nu își mai pot folosi banii pe care îi au în conturi, iar fonduri importante se vor întoarce la bugetul de stat.

Doi grei din construcțiile de drumuri țin de un an o Primărie cu peste 5 milioane de lei în conturi pentru un drum și un pod - FOTOGALERIE

Unii nu au bani pentru investiții, alții nu au nici măcar proiecte, iar alții nu au reușit încă să întocmească studii de fezabilitate. Se poate însă și invers.

loading...
PRIMUL Crăciun fără mâncare de la UE pentru familiile sărace de la Botoșani – VESTEA din 2018

Nefiind an electoral, 2017 își ia rămas bun de la Botoșani și botoșăneni fără deja tradiționala împărțeală a produselor alimentare acordate cu generozitate de Uniunea Europeană.

Primarul Cătălin Flutur și-a cumpărat hibrid de 20.000 de euro – FOTOGALERIE

Achiziție făcută la Primăria municipiului Botoșani care se ridică la aproximativ 20.000 de euro cu tot cu TVA.

Vine, Vine... KFC și la Botoșani! Lucrările au intrat în linie dreaptă - FOTOGALERIE

Investiția în primul KFC de la Botoșani se apropie de finalizare. Restaurantul care va funcționa în galeriile comerciale din vecinătatea Kaufland are deja siglă și o replică a colonelului Sanders, fondatorul Kentucky Fried Chicken.

Șmecheria uluitoare prin care un botoșănean și-a tras loc de parcare lângă trecerea de pietoni: A folosit un truc pentru a găsi tot timpul acel loc liber - GALERIE FOTO

Când e vorba de înșelat statul și vecinii, inventivitatea unor botoșăneni nu cunoaște limite. Mai ales când respectivii sunt și conducători auto.

Iris și Felicia Filip au aprins Casa Sindicatelor, de la Beethoven la zurgălăi și ”Strada ta” - VIDEO & GALERIE FOTO

Poate cel mai așteptat concert al anului, la care biletele s-au vândut tocmai din luna octombrie, a avut loc joi seară la Casa de Cultură a Sindicatelor într-o atmosferă de excepție.

vivacredit.ro
Un botoșănean – ”pește” în Franța, prins cu fetițe la produs; a picat și ”băiatul” cu bancomatele

În valul de plecări la muncă peste hotare, există și botoșăneni care ajung să comită infracțiuni mai mult sau mai puțin grave pe teritoriul altor state. Anul acesta, trei bărbați originari din Botoșani au fost arestați și condamnați de instanțe străine.

subscriu la ce a spus gigel...transportastorii de ce nu trimit masini ? aaaa fac profit ..nu au timp de proteste..
13 septembrie 2017, 17:53
Timp de 27 anișori toți reprezentanții politici ai Botoșănenilor (cu mici excepții) , atunci când erau intr-adevăr de aici și nu impuși de la "bucale", au știut cum să-și rezolve micile lor interese personale și de grup. Proștii au contat doar înainte de alegeri (le turnăm un asfalt, le aruncăm o remorcă cu piatră pe uliță, le dăm câte un os de ros (găleți, căni, pixuri, pungi și alte alea) și a mers foarte bine. De ce ar trebui schimbat ceva? iobagii sunt ascultători , cuminți și când e nevoie votează exact cum trebuie și pe cine trebuie. Prost este și sistemul ăsta cu votarea unor liste în care au loc și tractoriști și păstori de mioare , șoferi și alți meseriași. N-avem un drum civilizat până la Târgu-Frumos și ne macină grija autostrăzilor, și asta când în anul în care toți primarii și funcționarii locali și-a majorat salariul intr-atât încât abia le mai ajunge bugetul local pentru lefuri. Toată mișcarea asta până-n Moldova și Târgu-Mures nu a fost decât un exercițiu de imagine pentru unii iar ceilalți au mers din inerție oricum pe nimeni nu interesează că ard gazul aiurea niște iobagi în nord-estul cel bogat al țării.
13 septembrie 2017, 11:16
De aia nu ne baga nimeni in seama dupa sac si petic ne meritam soarta.
13 septembrie 2017, 08:53
iarena.ro
loading...
loading...
Sondaj
Se califică FC Botoșani în play-off?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
Eu sunt tipa pe care aţi hărţuit-o, tipa pe care aţi numit-o curvă, prostituatăPersoană, persoană, persoanăEu sunt tipa pe care o urâți, aș fi trebuit să fiu băiat, astfel aș fi lângă voiȘi dacă un poet ...
astratex.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.6599 lei
USD
Dolarul SUA
3.8182 lei
CHF
Francul elveţian
3.9533 lei
GBP
Lira sterlină
5.2494 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4491 lei
XAU
Gramul de aur
163.5981 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2233 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.5080 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0333 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.0695 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1826 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6256 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-6.2 o C
Dorohoi
-6.3 o C
Bucecea
-6.2 o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
-8 o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2018 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.