Știrea zilei
Poliția chemată pentru a da afară un salariat al Primăriei, de la locul de muncă: Bineînțeles că m-am dus la serviciu...VIDEO

S-a întâmplat la Botoșani într-o unitate de stat, marți, 3 mai 2022. Polițiștii au fost chemați să scoată un angajat de la locul de muncă, de unde a fost dat afară de șefi.

Iar DSPSA...

 

Din nou, este vorba despre Direcția de Servicii Publice, Sport și Agrement (DSPSA) din subordinea Consiliului Local Botoșani.

 

Medicul veterinar Mihai Maxim a fost scos de la padocul municipal de o mulțime de oameni: o comisie constituită la nivelul DSPSA și un echipaj de Poliție Locală.

 

Verificat dacă este la muncă de Revelion

 

Doctorului i s-a desfăcut contractul de muncă pe motive disciplinare. I s-au făcut mai multe referate de șefii direcți prin care s-a notat faptul că nu a fost la serviciu în perioada 23 decembrie – 31 decembrie 2021.

 

Adică, ultimele două săptămâni din an, când au fost sărbătorile de iarnă. În referate este consemnat faptul că nu a fost la padoc în zilele de 29 decembrie, 30 decembrie, 31 decembrie, 3 ianuarie 2022 și alte câteva. Pentru absențele nemotivate doctorul Maxim a fost trimis în comisia de disciplină, fiind cercetat de către o comisie formată din două persoane (Ovidiu Dumitraș și Remus Șaramet).

 

Șase referate l-au vizat pe medicul câinilor comunitari.

 

La final a fost încheiat un raport: „rezultatul cercetării disciplinare prealabile este consemnat în raportul de cercetare nr. 2028/21.02.2022 și susține că fapta salariatului Maxim Mihai de a absenta de la serviciu în perioada 23.12.2021 – 31.12.2021 constituie abatere disciplinară”.

 

Dat afară după șase referate 

 

Prin decizie semnată de conducere, doctorului i s-a desfăcut contractul de muncă undeva spre finele lunii trecute. Doar că luarea la cunoștință s-a dovedit a fi mai dificilă.

 

Medicul a continuat să se prezinte la locul de muncă.

 

Pentru a-l trimite acasă, conducerea DSPSA a constituit o comisie care să-i înmâneze decizia. Și a fost solicitată și Poliția Locală.

 

„Au fost chemați cei de la Poliția Locală să-mi aducă la cunoștință că eu nu mai am ce căuta la padoc pentru că ei au luat la cunoștință de o decizie prin care eu am fost dat afară, începând cu data de 21 aprilie 2022, pe care eu nu am primit-o decât astăzi (4 mai 2022, n.r.). Eu astăzi am primit această decizie. Eu nu știu de unde Poliția Locală știe cu o zi înainte că eu nu voi mai lucra pentru DSPSA. Și ei au venit acolo, au abuzat de funcție, că dacă mai vin îmi dau amendă. Bineînțeles că m-am dus la serviciu, numai că m-au întâmpinat cei de la DSPSA și mi-au dat decizia astăzi dimineață (ieri - n.r.) și am făcut ce trebuia acolo, cu inventarul și am predat”,

Mihai Maxim, fost medic la padocul municipalității

 

Conflictul deschis dintre medicul Mihai Maxim și conducerea DSPSA este deja de notorietate, între cele două părți existând o sumedenie de reclamații la diverse instituții ale statului, inclusiv plângeri penale.

 

„Eu practic am fost și sunt incomod și am cerut clarificări cu privire la autorizarea medicului care prestează activități veterinare la padoc, pe care nu le-am primit”,

Mihai Maxim, fost medic la padocul municipalității

 

Angajatul care a sărit gardul să meargă la serviciu

 

Șeful Poliției Locale Botoșani a explicat de ce a fost necesară prezența unui echipaj pentru înlălurarea unui salariat de la locul de muncă, fost sau actual.

 

„În dimineața zilei de 3 mai, orele 8:15, șeful de serviciu din cadrul DSPSA, dl Corduneanu Eduard, a dat telefon la Poliția Locală și a solicitat sprijin pentru menținerea ordinii și liniștii publice în cadrul padocului unde un fost angajat a sărit gardul în perimetrul padocului și desfășoară activități neautorizate și tulbură ordinea și liniștea publică în zonă. Drept pentru care, conform prevederilor art. 6, lit. f și h, în care se spune că Poliția Locală asigură protecția personalului din unitatea administrativ teritorială și asigură paza obiectivelor, s-a deplasat un echipaj pentru a verifica cele sesizate. Într-adevăr, acolo era un fost angajat care a spus că refuză să ia la cunoștință de faptul că nu mai are dreptul să desfășoare activități profesionale în cadrul DSPSA”,

Ioan Onuțu, director Poliția Locală

 

Cel care a cerut ajutorul polițiștilor, șeful Direcției Intervenții Edilitare, Eduard Corduneanu, a refuzat categoric orice dialog privitor la ceea ce s-a întâmplat pe data de 3 mai 2022, când a fost contactat telefonic de Botoșăneanul.

 

„Nu sunt purtătorul de cuvânt al instituției. Deci, nu sunt în măsură să vă dau nicio relație”, a spus Eduard Corduneanu, care a întrerupt mai apoi convorbirea și nu a mai răspuns la telefon la un apel ulterior.

 

Am solicitat un punct de vedere și din partea DSPSA, în baza unei solicitări transmisă în baza Legii 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public. Până la publicarea acestui articol, nu am primit vreun răspuns.

 

Verbal, am încercat în trecut în mai multe rânduri să îl contactăm pe Eugen Țurcanu, directorul DSPSA, însă fără a putea avea un dialog civilizat.

 

loading...
Medicul veterinar dat afară de la DSPSA a revenit la serviciu: Pregătește plângeri penale pentru colegi
Umilință pentru comisia trimisă de Consiliul Local pentru a scoate documente dintr-o direcție a Primăriei, directorul a strălucit prin absență - VIDEO

 

”Tragedia de la Huțani” – mărturii cutremurătoare - Prima carte despre cel mai mare accident din istoria României: Scriam și plângeamVIDEO & FOTOGALERIE
”Până a venit Armata am văzut o femeie, îmi aduc aminte și acum, se zbătea ca peștele, o femeie voinică, chiar în partea aia înspre Huțani. Eu nu am știut că un om poate să se zbată ca peștele pe uscat, mi-a rămas înscris în memorie”.
RECENSĂMÂNT în municipiu: Recenzori înjurați, refuzuri și la persoane „cu funcții”: Poliția chemată în ajutor & se trece la amenzi
Etapa a doua din recensământul populației merge mai greu în mediul urban. Unii recenzori se confruntă pe teren cu amenințări și injurii, oamenii refuzând uneori chiar să iasă din locuințe pentru a răspunde la întrebări. 
UNICAT: Primăria din Botoșani care a rămas fără primar și viceprimar! NIMENI nu mai semnează acte, nu se mai pot oficia căsătorii
Situația este unicat cel puțin la nivel regional. O comunitate botoșăneană care numără în jur de 2.000 de suflete a rămas efectiv fără conducere.
Dezvăluiri făcute în premieră de artista de la Botoșani, cel mai bun fotograf al României: Lumea îmi spunea că din artă nu se fac bani VIDEO & GALERIE FOTO
Ea este Cristina Venedict, fata care are un portofoliu impresionant de fotografii ce au făcut înconjurul lumii, au suscitat interes într-o sumedenie de state și mulți cunoscători de artă au plătit pentru a avea în colecție una dintre creațiile sale.
Mii de botoșăneni stau fără apă de săptămâni întregi, șefii de la „Apă” cer ajutorul Poliției pentru a păzi rețeaua: Domnule, dar chiar vă bateți joc de mine?
Operatorul de servicii de apă și canalizare se adâncește tot mai mult în probleme, în ciuda reorganizărilor și reformelor implementate prin schimbarea directorilor sau a șefilor de servicii.Vara a adus, pe lângă temperaturi ridicate, și perioade îndelungate de timp în care robinetele a mii de botoșăneni se încăpățânează să ofere măcar un strop de apă.
Liberalii de la municipiu forțează schimbarea viceprimarului Liviu Toma ca să-și salveze directorii, ședință cu scântei provocată de foștii PDL-iști
A doua zi după ce, în ciuda boicotului aleșilor liberali, Consiliul Local Botoșani a aprobat o hotărâre privind divizarea Direcției Servicii Publice, Sport și Agrement (DSPSA), Biroul Politic Local (BPL) al organizației municipale s-a întrunit în ședință.
Primarul și Poliția Locală au început demolarea boxelor și magaziilor cu tot felul de acareturi din Centrul Vechi: Nu au autorizații de construcțieVIDEO & GALERIE FOTO
În intenția sa de schimbare a imaginii Centrului Istoric al municipiului Botoșani, primarul Cosmin Andrei a încercat să mai „repare” o serie de nelegalități din zonă.
Procurorii DNA Suceava, a doua descindere la sediul DSVSA pentru cumpărături făcute în mandatul lui Mihai Țurcanu
La o lună și o zi de la primele descinderi care au fost efectuate la sediul Direcției Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA), procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) Suceava au revenit la Botoșani.
Coșmarul durează toată vara! Control prin praf, pietre și pământ la drumul Botoșani – Târgu-Frumos, prefectul s-a enervat, drumarii găsesc greu până și apă & motorină – VIDEO & GALERIE FOTO
Exasperat de plângerile venite din partea botoșănenilor pe seama lucrărilor la drumul Botoșani – Târgu-Frumos, prefectul Sorin Cornilă, care și-a spart parbrizul la o deplasare pe DN 28 B, a mers personal vineri dimineață pe această șosea. De fapt, acest cuvânt este unul mincinos întrucât, cel puțin până la Copălău, șoseaua a devenit o amintire.
Loading...
Dați afară de pe computer: Restanțierii la partid, excluși automat la Botoșani printr-o platformă electronică – VIDEO
Membrii Uniunii Salvați România vor fi scoși automat în afara partidului dacă nu își plătesc cotizația. Și asta nu o va face vreun contabil, trezorier sau mandatar financiar, ci un soft.
Dependente de bărbații violenți: Locuință gratuită a statului ocolită de botoșănencele bătute, după o scăpare stupidă: Nu erau primite cu copiii - MESAJUL Direcției Copilului
În continuare botoșănencele par să se complacă în situații în care sunt supuse la bătăi și umilințe din partea partenerilor de viață. Deși sunt emise frecvent ordine de protecție împotriva agresorilor, femeile sunt cele care își iartă soții sau iubiții și aleg să rămână în acel mediu toxic. Dar asta poate și pentru că depind material de acei oameni.
Un domn și o doamnă: Luptă în taină pentru șefia unei instituții de la Botoșani rămasă cu doar cinci angajați
Concursul va avea loc la începutul săptămânii viitoare, la București, în cursă fiind înscriși doi candidați.
Candidat liberal la președinția CJ pregătit din afara partidului: Nu ar mai dori d-na președinte să candideze la un viitor mandat și atunci se deschid altfel jocurile - VIDEO
Actualul vicepreședinte ALDE al Consiliului Județean ar avea prima șansă să obțină în 2024 nominalizarea pentru candidatura la președinția CJ din partea PNL. Cel puțin asta susține liderul ”de facto” al liberalilor – democrați.
Poate cel mai sărac director din istoria municipalității: N-are vreun bun, doar datorii și a făcut zero lei într-un an întreg
Case, terenuri, mașini plus eventual o vilă pe la munte, bunuri deseori întâlnite în declarațiile de avere ale aleșilor sau directorilor de la Botoșani, ar putea fi catalogate drept visuri de unul dintre noii șefi ai unităților subordonate municipalității.
Loading...
Botoșănean mort la „Mavromati”, găsit la morgă cu o lovitură la cap: Acuzații din partea familiei - Sunt izbiți de calorifer, de noptieră?
Rudele pacientului acuză că lovitura la cap ar fi avut loc pe secția unde a stat internat și, ca atare, își caută dreptatea la Colegiul Medicilor pentru a afla ce anume s-a întâmplat.
Directoarea Sănătății Publice își pierde postul de director după un concurs incredibil de împrejurări
La ceva peste doi ani de la numirea în funcția de director interimar al Direcției de Sănătate Publică (DSP), Monica Adăscăliței va fi înlocuită. S-a ajuns în această situație din cauza unui concurs nefericit de împrejurări pentru medicul de la Unitatea de Primiri Urgențe.
A lăsat Botoșaniul pentru cel mai izolat cătun din România: Sunt primul preot care a venit și a stat mai mult printre ei / Părintele ista a nostru nu pleacă - GALERIE FOTO&VIDEO
Și-a închinat viața Domnului, dar nu a ales calea ușoară. A lăsat în urmă familia din Botoșani și a ajuns, la propriu, mai aproape de cer.
Viorica Dăncilă și-a făcut partid și la Botoșani, un colonel abia trecut în rezervă este președinte interimar: N-am făcut politică până acum, dar sper ca acum să-mi iasă - VIDEO
De săptămâna trecută, la Botoșani a apărut o nouă filială de partid. Națiune – Oameni – Împreună, pe scurt NOI, este formațiunea politică prezidată la nivel național de Viorica Dăncilă, fost prim-ministru al României în perioada 29 ianuarie 2018 - 4 noiembrie 2019.
Furt de pomină la mall: A sustras un pachet gol de țigări, s-a tăiat la o mână și a lăsat urme de sânge pe vitrine
S-a întâmplat la sfârșitul săptămânii precedente, alarma fiind dată de paznicul complexului comercial. Polițiștii ajunși la fața locului au deschis dosar penal pentru furt calificat.
Magie la Festivalul „Floare Albastră”, Irina Rimes a ajuns pentru prima dată la Botoșani și a făcut adolescentele să plângă – VIDEO & GALERIE FOTO
Câteva sute de oameni s-au transformat în cele din urmă în câteva mii la cea de-a XIII-a ediții a Festivalului „Floare Albastră” de la Ipotești, reluat în 2022 după doi ani de pandemie.Lidia Buble și Irina Rimes au urcat pe scenă. Două artiste, una mai desăvârșită decât cealaltă, au oferit publicului botoșănean calitate.
locul de medic veterinar, la stat...la stat degeaba pe la padoc, e f.bine platit, de asta sare domnul gardul sa mearga cu japca la servici...:):)
5 mai 2022, 16:53
Este inadmisibil ceea ce se întâmplă în această instituție. Domnule primar, vă rog să luați atitudine față de acest Țurcanu!Este moșia lui această unitate subordonată CL?
5 mai 2022, 11:54
,,Turcanu taie si spanzura in ograda lui, nimeni nu are ce sa-i faca, nici primarul, nici militia, nici procuratura, toti e prieten cu el, chiar si cei penali' Bravo Turcanu , felicitari, esti cel mai tare din parcare...de la cornisa, esti pe drumul cel bun spre decadere!
5 mai 2022, 10:30
A făcut parte din comisie și jurista instituției,dar punctul ei de vedere a fost ignorat de comisie și de penalul în funcție de conducere .
5 mai 2022, 09:17
Sondaj
Credeți că se vor termina la timp lucrările la drumul Botoșani - Târgu-Frumos, adică la data de 12 mai 2023?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„În bazele noastre de date pe care le gestionăm apare un UAT care nu generează deșeuri, nu generează. Deci, operatorul care acționează pe zonă spune că zero. Este vorba despre comuna Concești. E singura comună care nu ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.9461 lei
USD
Dolarul SUA
4.7286 lei
CHF
Francul elveţian
4.9311 lei
GBP
Lira sterlină
5.7088 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4869 lei
XAU
Gramul de aur
273.0029 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2489 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2398 lei
AUD
Dolarul Australian
3.2198 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.6612 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1999 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6650 lei
Vremea
astăzi
Botosani
22.2 o C
Dorohoi
20.6 o C
Bucecea
21.8 o C
Darabani
20.1 o C
Saveni
21.0 o C
Ştefăneşti
21.4 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.