Știrea zilei
Instituțiile de forță îngenuncheate de George Simion și ai lui: Turneul sfidător din Botoșani făcut cu încălcarea legii, tolerat rușinos de ”oamenii legii”
  • George Simion, co-președintele Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), a efectuat un turneu cu parfum electoral la Botoșani, pe data de 23 ianuarie, cu scopul de a strânge semnături pentru demiterea președintelui României, Klaus Iohannis.
  • Liderul AUR a făcut ce a vrut prin județ: a adunat zeci de oameni la un loc, a intrat în magazine și alte spații închise fără mască de protecție, a mers pe linia dublă continuă de pe mijlocul străzii Marchian, a făcut ordine în curtea unei biserici și altele asemenea.

Legea, mumă sau ciumă?!

 

Niciun polițist sau jandarm nu l-a tras de mânecă. Ba chiar i s-a pregătit culoar favorabil să se plimbe prin municipiu pe unde a dorit, iar jandarmii și polițiștii au strălucit prin absență. Mai ales că, unele surse neoficiale arată că înainte cu câteva zile de vizită ar fi existat discuții în cadrul structurilor Ministerului Afacerilor Interne (MAI) privitoare la vizita lui George Simion la Botoșani, de care s-a știut.

 

Pentru publicul larg, pe rețelele de socializare a circulat un program cu traseu extrem de scurt, cu loc de întâlnire la Biserica ”Sfântul Vasile cel Mare” din curtea Spitalului Județean Mavromati și cu deplasare pe Pietonalul Unirii.

 

 

„Nu ne trebuie autorizație”

 

În realitate, grupul lui George Simion s-a deplasat pe următorul traseu: Biserica ”Sfântul Vasile cel Mare” - Marchian - Piața Centrală - str. Victoriei - Parcarea Elvila - Calea Națională - Marchian - Biserica ”Sfântul Vasile cel Mare”, iar plimbarea a durat aproximativ două ore.

 

La plecarea spre piață cineva din grup ar fi întrebat cumva retoric dacă este nevoie de autorizație pentru plecarea în oraș, așa cum prevede legislația în vigoare și așa cum li se cer tuturor celor care organizează acțiuni de acest gen prin oraș. – „Nu ne trebuie autorizație” ar fi răspuns George Simion impasibil. Liderul AUR s-a plimbat prin mijlocul străzii perturbând traficul rutier. A intrat în magazine fără mască și s-a îmbrățișat cu unii care au fost de acord cu acest gest de apropiere.

 

La un moment dat, când AUR-iștii au ajuns în Piața Centrală, un echipaj de Poliție ar fi fost observat cum tocmai părăsea perimetrul, moment în care unii membri și simpatizanți ai partidului ar fi început să strige cu satisfacție: „fug ca dracul de tămâie”.

 

 

După ce a prestat cât, cum și unde a vrut în municipiul Botoșani, George Simion a plecat spre Flămânzi.

 

După vizita efectuată la Botoșani, singura instituție care a aplicat sancțiuni pentru nerespectarea legii a fost Inspectoratul de Poliție Județean. Amenzile au venit mai degrabă urmare a presiunii publice față de modul deficitar în care s-a acționat la acest eveniment, față de altele similare.

 

IPJ Botoșani 

 

„În urma imaginilor apărute în spațiul public la data de 23 ianuarie 2022, în care apar mai multe persoane care nu respectă măsurile impuse în contextul stării de alertă, la nivelul Poliției municipiului Botoșani au fost efectuate verificări pentru identificarea acestora și luarea măsurilor legale, prilej cu care până la acest moment au fost aplicate patru sancțiuni contravenționale în valoare de 500 de lei fiecare”,

Delia Nenișcu, purtător de cuvânt IPJ Botoșani

 

Neoficial ar fi fost sancționate persoanele recognoscibile și cu notorietate, însă IPJ Botoșani nu a prezentat o listă.

 

IJJ Botoșani

 

Din partea Inspectoratului Județean de Jandarmi (IJJ) nu a fost aplicată nicio sancțiune. Și nu a fost trimis niciun echipaj în teren pentru această vizită politică de care s-a știut.

 

Este vorba despre aceeași instituție care a bifat performanța de a monta garduri în Piața Revoluției pe data de 30 martie 2021 când la Botoșani au ieșit să protesteze câțiva tineri. Atunci, în centrul orașului au fost masate echipaje de jandarmi și s-a ajuns inclusiv la percheziția corporală a adolescenților.

 

Jandarmii au închis cu garduri Piața Revoluției, oamenii care vor să treacă sunt legitimați și controlați corporal – VIDEO & GALERIE FOTO

 

 

În acest caz însă, iată răspunsul IJJ Botoșani:

 

„Semnalările din spațiul public cu privire la nerespectarea măsurilor de protecție sanitară prevăzute de Legea 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19, de unele persoane participante la activitățile desfășurate de către organizația politică Alianța pentru Unirea Românilor în data de 23 ianuarie 2022 în județul Botoșani, sunt analizate la nivelul Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani, urmând a fi luate măsurile legale față de eventualele persoane care vor fi identificate că nu au respectat măsurile de protecție sanitară prevăzute de actul normativ menționat”,

Dan Izotov, purtător de cuvânt IJJ Botoșani

 

Poliția Locală Botoșani

 

Nu a fost aplicată nicio sancțiune.

 

Acesta este răspunsul oficial și al celor de la Poliția Locală Botoșani, unitate finanțată de Primăria Botoșani.

 

„La adresa dv. înaintată prin email instituției noastre cu privire la vizita co-președintelui Alianței pentru Unirea Românilor din 23 ianuarie 2022, vă facem cunoscut faptul că nu au fost aplicate sancțiuni pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020 dlui George Simion, nici persoanelor din anturajul acestuia”,

Aleodor Pomîrleanu, șeful serviciului ordine și liniște publică din cadrul Poliției Locale Botoșani

 

Motivul ar fi fost faptul că numărul echipajelor de Poliție Locală care se afla în patrulare a fost unul redus și nu a reușit să acopere și zona în care se afla grupul AUR.

 

Deși în zonă a fost totuși fotografiată o mașină a Poliției Locale.

 

 

 

La câteva zile de la vizita de la Botoșani, George Simion a anunțat pe Facebook că se deplasează în străinătate, pentru întâlniri cu românii din Diaspora. S-a pozat în fața unui avion cu care urma să călătorească, mijloc de transport în care au acces DOAR persoanele vaccinate. Aceasta în condițiile în care AUR a explodat electoral tocmai în pandemie contestând măsurile impuse de autorități, inclusiv vaccinarea.

 

*Sursa foto - Facebook George Simion

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
INTERVIU cu profesorul botoșănean cu care George Simion și-a făcut lucrarea de masterat: Mie mi-a atras atenţia când a mers acasă la Ion Iliescu
AUR a greșit harta județului: Săveni este la Flămânzi, Suceava e în Botoșani, iar Darabani... e dus la alții – FOTO

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Un proprietar de clădiri obligat să plătească 160.000 de euro impozit de neglijență: Va fi executat, ca orice contribuabil
Este probabil unul dintre cele mai mari impozite calculate în municipiu pentru un proprietar de clădire.În lei, suma totală se ridică la 800.000 de lei, echivalentul a 160.000 de euro.
Un fost director de la „Apă” schimbă tabăra și intră în rândul muncitorilor ca lider sindical: Am fost și în canal și în Consiliul de Administrație
Premieră la Botoșani într-o societate comercială cu capital de stat, unde un fost director general încearcă să devină reprezentant legal al muncitorilor și nu numai.
Unul dintre directorii de la Casa de Pensii a părăsit instituția
Este vorba despre unul dintre cei doi adjuncți ai unității de stat, care din această toamnă nu mai ocupă funcția de conducere din fruntea Casei Județene de Pensii (CJP).
Balul Oamenilor de Afaceri s-a transformat în gală cu dress code black & white: businessmeni surpriză, absențe neașteptate și premiere pe sărite – VIDEO & GALERIE FOTO
Cei mai performanți antreprenori s-au întâlnit vineri seară la salonul ”Luceafărul” de la Cucorăni la a XXX – a ediție a Balului Oamenilor de Afaceri. În anul aniversar manifestarea s-a transformat, cel puțin declarativ, în Gala Excelenței în Afaceri, la care organizatorul, Camera de Comerț Industrie și Agricultură (CCIA) Botoșani, a lansat Topul Județean al Firmelor.
Povestea gemenilor învingători care au cântărit 1.000 de grame și au stat TREI luni în incubator: Au avut foarte multe complicațiiVIDEO
S-au spus și s-au ascultat povești de învingători vineri, 17 noiembrie 2023, la Maternitatea Botoșani.
Anul acesta: Revelion „pe avarii” organizat în centrul municipiului Botoșani, Primăria caută artiști cu pretenții mai puține
Consiliul Județean a ajuns să organizeze parada obiceiurilor de iarnă cu sprijin financiar din mediul privat.Primăria ține pasul și încearcă să creioneze un spectacol cât de cât satisfăcător pentru noaptea de Revelion, deși fondurile sunt limitate.
Instituția la care a ajuns să muncească doar directoarea: Stătea singură la ghișeu și primea cereri – VIDEO & GALERIE FOTO
Valul de proteste lovește în tot mai multe instituții ale statului, iar mai nou întrerup activitatea salariații din structurile Ministerului Muncii și Solidarității Sociale (MMSS).Se ajunge astfel la situații în care la aceste instituții lucrează doar șefii.
Caravana AUR pe interzis! Alianța și-a prezentat candidații de la europarlamentare cu un autocar parcat în centrul orașului, în zonă interzisă – GALERIE FOTO
Pentru această încălcare a Codului Rutier șoferii din Botoșani riscă amenzi din partea polițiștilor.Cei de la AUR, în schimb, și-au văzut nestingheriți de activitatea politică fără ca cineva să observe „elefantul” galben din centrul orașului.
Irina Rimes și muzicienii Filarmonicii au purtat peste 700 de botoșăneni pe tărâmul viselor: Mulțumim că ne-ați primit la voi acasăVIDEO & GALERIE FOTO
De aproximativ o lună cel mai așteptat concert al acestui final de an a fost fără doar și poate cel în care artista Irina Rimes a cântat la Botoșani alături de orchestra simfonică a Filarmonicii de Stat George Enescu dirijată de maestrul Alexandru Ilie.
Pasiune de-o viață: Cățelul din Botoșani desemnat de 10 ori campion național și internațional într-un singur an – VIDEO & GALERIE FOTO
Un botoșănean îndrăgostit iremediabil de câinii cu pedigree dărâmă un record cu un exemplar pe care l-a crescut de mic.Într-un singur an patrupedul a obținut zece titluri de campion național și internațional.
Când două consiliere se bat, câștigă... vicele – Lider nou de grup pregătit de liberali pentru CJ
Plecarea lui Viorel Iliuță din PNL a provocat unele dispute în cadrul filialei județene pe seama funcției de lider al grupului de consilieri județeni pe care fostul viceprimar o ocupa.
Secția de psihiatrie dintr-o fostă creșă care amintea de Auschwitz: Nici nu vreau să-mi aduc aminte cum arăta VIDEO & GALERIE FOTO
Condițiile din saloanele în care sunt îngrijiți bolnavii cei mai dificili de la Botoșani erau unele de nivel redus.Clădirea per ansamblu, în care a funcționat prima creșă a orașului, se apropia de imaginea unui fost lagăr.
Florin Țurcanu, back in business: Campanie în județ împotriva pesediștilor alături de un lider PNL
Fostul președinte al Organizației Județene a PNL Botoșani a revenit în politică.Florin Țurcanu este implicat activ în activitatea de coagulare a liberalilor din teritoriu, înaintea anului electoral 2024.
S-au ”evaporat” împreună cu serviciul: Peste 120.000 de botoșăneni apți de muncă nu lucrează nicăieri și nu apar în vreo evidență - Unde sunt?
Pe de o parte persoanele care nu lucrează se plâng că nu au unde.De cealaltă parte, firmele private suferă acut de forță de muncă și ajung în situații disperate în care funcționează subdimensionat.
Un liberal condamnat și-a pierdut calitatea de consilier județean! Locul său preluat de un președinte de filială care a „sărit” șase oameni
Componența liberală din plenul județean va fi din nou modificată după ce unul dintre aleșii de pe lista PNL și-a pierdut mandatul.Înlocuitorul său pare să fi fost mai greu de găsit după ce partidul a fost refuzat de șase ori.
Cornel Șfaițer, LIVE: Mă doare, o spun cu toată inima / Asta cu mutatul la Suceava nici de glumă nu-i bună VIDEO
Președintele alături de care FC Botoșani a promovat în SuperLigă și a obținut prima calificare în cupele europene deplânge situația în care a ajuns echipa, dar crede că există șanse reale pentru salvarea de la retrogradare și transmite suporterilor să fie alături de roș-alb-albaștri în această perioadă extrem de dificilă.
Ofertă UNICAT: Un om de afaceri acordă 10.000 de euro botoșăneanului care îi aduce cumpărător pentru o clădire din zona ultracentrală – FOTOGALERIE
Prima dată a scos-o la vânzare în 2014, după ce timp de trei ani a operat acolo pub-ul ”La Negustori”. Ulterior a închiriat-o la alte firme cu afaceri în domeniul HORECA, însă nu a renunțat la ideea de a ceda întregul imobil.
Toată lumea la muncă în folosul comunității! Inclusiv mămicile vor presta activități comunitare
Noua lege prin care se stabilește venitul minim de incluziune prevede ca obligativitatea să fie aplicată pentru toți beneficiarii apți de muncă.
DISPARE de la Botoșani stația GPL a companiei care a produs tragedia de la Crevedia: CE anume se va construi în loc – FOTOGALERIE
Respectivul punct de lucru al companiei Flagas SRL din strada Ion Pillat urmează să dispară cu totul. Iar în loc să apară alt obiectiv.
Șeful de la Protecția Consumatorilor a luat supermarketul în brațe și REFUZĂ să justifice închiderea magazinului Lidl și să spună ce a găsit acolo
La o săptămână de la închiderea magazinului Lidl din apropierea ISU, șeful Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Botoșani refuză categoric să facă publice motivele pentru care s-a luat această decizie.
Care instituții de forță? Unde sunt alea?
3 februarie 2022, 17:53
A observat cineva prezența celor doi parlamentari de Botoșani în peripețiile acestui trepăduș ? Nu cred. Le-a fost și lor rușine să-l însoțească...în periplul acestui individ !
3 februarie 2022, 16:44
Simion era si tare greu de identificat de polițiști, banuiesc ca nu au CNP-ul lui ca sa-i trimita amenda...Nu am sa înțeleg niciodată cum e posibil sa votezi un partid condus de un golan din galeria de fotbal. Cât de jos poate cădea nivelul de educație și bun simt? Se pare ca nu exista limite.
3 februarie 2022, 15:56
Asta e bre tonnny, după Alianţa hoţilor a apărut şi Partidul sărăntocilor!! Noi sărăntocii nu am uitat 28 Iunie 1940.
3 februarie 2022, 15:07
Ia să treacă un bătrân sau un copil strada când culoarea la semafor este rosu. Atunci să vezi încordare, aplicarea legii etc.Dacă vine un smecher cu pile, fac pe ei încordații în uniformă.
3 februarie 2022, 14:26
Curiozitatea e alta de unde are acest individ atatia bani sa se plimbe prin toata tara bacsa si in afara tari , e un partid ca a lui Diaconsescu care va dispare cum a aparut .
3 februarie 2022, 14:12
Si cu cat respect ati scris despre avansarile de la jandarmi! Un articol patetic.
3 februarie 2022, 12:54
Orașul Botoșani are un prefect si doi subprefecți. Trei leneși .Prietenii lui Șoptică.
3 februarie 2022, 11:21
De când a ajuns bezmeticul acesta să ,,dirijeze,, circulația pe Marchian?
3 februarie 2022, 11:20
E activ, e locvace, dar comportamentul lui e foarte apropiat de cel al unui derbedeu și foarte, foarte departe de cel al unui senator.
3 februarie 2022, 10:43
sat fără câini, județ cu prefect x și 0
3 februarie 2022, 08:13
PZD incurajeaza acest partid al sarantocilor in speranta ca vor face alianta in cativa ani.
3 februarie 2022, 07:06
Sondaj
A fost politizată ediția din acest an a Balului Oamenilor de Afaceri?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Este un memoriu foarte amplu și bănuiesc că este un... provin informațiile de la un fost manager de la Nova Apaserv. Atât timp cât a fost acolo nu a rezolvat? Bănuiesc că este și frustrat acum și vă spun dvs. informațiile ce ...
answear.ro%20
inpuff.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.9725 lei
USD
Dolarul SUA
4.5419 lei
CHF
Francul elveţian
5.1534 lei
GBP
Lira sterlină
5.7376 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.0556 lei
XAU
Gramul de aur
294.1024 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2544 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3086 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0036 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3433 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2044 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6669 lei
Vremea
astăzi
Botosani
2.2 o C
Dorohoi
2.9 o C
Bucecea
2.9 o C
Darabani
2.3 o C
Saveni
2.6 o C
Ştefăneşti
4.7 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.