Știrea zilei
Polițist lovit de o femeie din Centrul Vechi – VIDEO & FOTOGALERIE

Încă un incident, din seria celor numeroase care parcă nu se mai termină, s-a petrecut în Centrul Istoric al municipiului Botoșani, în preajma Crăciunului. Și din nou se demonstrează că în zona considerată de cei de la Poliție ca fiind una cu grad de infracționalitate scăzut, se sună la 112 și de câte trei ori pe săptămână.

Familia Păduraru care locuiește în Centrul Istoric a avut parte câteva luni de liniște relativă, când a început să circule o petiție publică care viza direct această zonă și pe cetățenii care stau aici.

 

Și apoi, scandalurile au început iar.

 

”Fusese o perioadă în care s-au mai liniștit, ceilalți le spuneau: vreți să ne ridice pe toți de aici? Și au sărit pe ei. Și o perioadă s-au liniștit. După aia au văzut că nu se întâmplă nimic și au spus: oricum nu ne face nimeni nimic, au început iar”,

Mihai P., locatar în Centrul Istoric

 

La câteva zile lucrurile degenerează iar oamenii sună la 112, dispecerul aproape de fiecară dată direcționând apelul către polițiștii locali care par însă depășiți de situație în această zonă.

 

„Cei de la Poliție au ajuns acum. Nu știu... se tem, sunt timorați, nu știu ce se întâmplă cu ei. Îi spunea polițistului în față: da, eu fur portofele. Și îi spun polițistului, dar acesta este un denunț. Și el zice… și eu ce să-i fac”, spun oamenii din Centrul Vechi.

 

Pe data de 21 decembrie un nou scandal a avut loc în curtea în care locuiesc cele două familii între care are loc un război deschis. Vecina Lăcrămioarei P. a ajuns acasă și nervoasă i-a aruncat cu o sacoșă în cap. A încercat cu încălțămintea de la ușă același lucru, apoi a intrat în casă peste ea. Totul a fost surprins de camerele de supraveghere.

 

„Exact cuvintele care ies din gura ei, dacă nu părăsești casa te omor cu mâinile mele, astea sunt cuvintele pe care le folosește ea mereu”,

Lăcrămioara P. locatară în Centrul Istoric

 

S-a sunat din nou la 112 și în zonă a ajuns o patrulă a Poliției Locale. Cei doi oameni ai legii au intrat în interior, unde unul dintre ei ar fi fost împins de femeia agresivă.

 

Camerele video au surprins cum femeia îi trage în două rânduri peste mână polițistului local care la rându-i o împinge pentru a o liniști.

 

Are loc un dialog aprins între polițiști și femeile care au generat scandalul.

 

„Ei ar vrea să rămână singuri aici, să nu mai fim noi aici, ar fi raiul pe pământ pentru ei. Iar spațiul din apartament la noi este generos. Păi, dacă ei iau nu știu câte milioane că subînchiriază o cameră și stau acolo toți, o femeie cu doi, mama ei cu doi copii, concubinul ei și încă una pe care o țin”,

Mihai P., locatar în Centrul Istoric

 

În mod ciudat, după acest incident, echipajul de la Poliția Locală a părăsit zona pe motiv că acest scandal ar fi fost preluat de cei de la Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ).

 

 

„Pe data de 21 decembrie s-a primit un apel 112 cu privire la tulburarea ordinii și liniștii publice, în Centrul Vechi, la familia Pădurariu. Poliția Locală, care avea o patrulă în zonă, a intervenit de îndată la apelul solicitat, urmată fiind de cei de la Poliția Municipiului care au intervenit în urma solicitării făcută prin 112”,

Ioan Onuțu, directorul Poliției Locale

 

De la IPJ s-a transmis că ancheta a fost preluată nu urmare a scandalului din 21 decembrie, ci după ce soțul femeii agresate a depus o plângere în care a sesizat ceea ce s-a întâmplat în ziua respectivă.

 

„Cercetările se desfășoară sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de loviri și alte violențe, violare de domiciliu și amenințare pentru a se stabili cu exactitate împrejurările în care a avut loc incidentul”,

Nicoleta Federciuc, purtător de cuvânt IPJ Botoșani

 

Și nimeni nu vorbește despre ultrajul asupra polițistului local. De menționat este faptul că polițistul local respectiv a mai fost agresat și în trecut, în urmă cu aproape trei ani de zile, tot în Centrul Istoric. Agresorul lui a fost condamnat definitiv de magistraţii Curţii de Apel Suceava, la opt luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere.

 

Dincolo de sincopele asigurării unui climat de liniște în Centrul Istoric, rămân semnele de întrebare privitoare la lentoarea proprietarului locuințelor de aici și a celui care le gestionează, SC Locativa SA care nu a aflat că în centru se fac subînchirieri la bunurile statului sau că la trei sancțiuni pentru scandal, se pot rezilia contractele de chirie.

 

 

 

DESCARCA APLICATIA BOTOSANEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
download from google playdownload from apple store
Un fost pușcăriaș acuzat că a bătut doi polițiști: L-a lovit pe colegul meu cu capul în zona gurii

Doi polițiști s-au dus să-și facă datoria, dar au dat peste alte probleme.

Blestemul pământului: Soțul cu furca, soția cu ranga și-au bătut vecinul și l-au lăsat lat

Într-o comună din Botoșani armonia între unii vecini nu există.

Iftime, în pragul unei pierderi de 1,4 milioane în câteva minute, în business-ul său de suflet: Sunt disperat, n-am nici un motiv să mai merg mai departe

1,4 milioane de lei sau, dacă vreți, 14 miliarde de lei vechi, se pot pierde sau câștiga în doar câteva zeci de minute, care sunt cele mai importante din ultimii cinci ani pentru FC Botoșani.

Un fost PSD-ist de frunte, venit pentru afacerile fetei, a declanșat bomba: GREVĂ FISCALĂ a patronilor din Botoșani

Una dintre cele mai năstrușnice idei lansate la întâlnirea cu oamenii de afaceri care a avut loc miercuri la Hotel Rapsodia vine din partea unui fost consilier local PSD.

Consultații medicale în hotel, botoșăneni cu metale grele în corp „vindecați” cu… oale

Seria înșelătoriilor ajunge la un nivel iar ingeniozitatea în a găsi tot felul de metode pare să nu aibă limite. Ce e mai frapant este perseverența cu care acești oameni care caută să obțină câștiguri din naivitatea mai ales a pensionarilor și revin iar și iar cu alte „povești”.

Hai cu Cornișa! S-a cerut insolvența singurului aqua park din Moldova după jumătate de vară și jumătate de iarnă

Inaugurat în vara anului trecut, singurul aqua park din Moldova se află deja în pragul insolvenței. Ironia sorții, aceasta ar putea veni de pe... litoral.

Liderii unui partid s-au întâlnit cu șefii de la București la restaurant fiindcă au sediul sechestrat din cauza datoriilor

Dificultățile financiare pe care le traversează una dintre organizațiile județene de partid care a fost părăsită de o bună parte a foștilor lideri au provocat o situație mai ciudată.

MEMORABIL: Plombări pe lapoviță în strada Primăverii: Dacă undeva sare, mă duc și îl mănânc - VIDEO & GALERIE FOTO

Scene memorabile de treabă... capitalistă au putut fi văzute joi pe a doua mare stradă a municipiului Botoșani. În jurul orei 11:00 o echipă de muncitori de la SC Conrec SA plomba gropile din strada Primăverii.

A înnebunit lumea??? Noi creșteri salariale la CJ: peste 12.000 de lei un director, mai mult de 10.000 un șef serviciu, 4.000 un șofer - DOCUMENT

Consilierii județeni se întrunesc astăzi în ședință extraordinară pentru a dezbate bugetul pe 2018 și totodată noile salarii. Iar dacă anul trecut vi s-a părut exagerat ca un director din aparatul propriu să fie remunerat cu circa 9.000 de lei, iar un șofer cu 3.000 de lei, aflați că aceste sume cam sunt de domeniul trecutului.

loading...
Jale la o unitate de elită: Tot ”colectivul” compus dintr-o directoare şi trei angajaţi cu jumătate de normă

Anii în care o mulţime de botoşăneni îşi doreau să lucreze în acest loc au trecut de mult. Mai ales de când Oficiul Registrului Comerţului a trecut sub oblăduirea Tribunalului Botoşani.

DOCUMENT EXPLOZIV: Ce fac consilierii municipali într-o zi liberă!? Pun la cale în mare grabă destituirea unui director

Unii aleșii de la municipiu sunt atât de preocupați de soarta societăților la care Consiliul Local este unic acționar încât muncesc și în zi liberă. Mai exact, pe 24 ianuarie, când se sărbătorește Unirea Principatelor Române.

Risc de explozii în Botoșani!! Aproape jumătate de oraș în ȘANTIER din primăvară

Ceea ce s-a întâmplat la blocul din strada Primăverii unde zeci de botoșăneni au rămas sinistrați mai bine de jumătate de an din cauza unei explozii, poate fi o lecție pentru noi toți, fie că vorbim de autoritatea publică, mediu privat sau cetățeni.

Un angajat de la Nova Apaserv a dat de bucluc: lovituri, amenințări, pulover rupt - A trebuit efectiv să învăț să merg din nou

O vizită la locul de muncă al concubinei sale i-a adus numai nenorociri unui angajat al societății Nova Apaserv.

Se năruieşte visul metropolitan al Botoşanilor, prima localitate care a părăsit zona: Nu am beneficiat până la această dată de nici un proiect de dezvoltare

Ameninţările făcute în mai multe rânduri de unii primari din Zona Metropolitană Botoşani (ZMBT) că vor părăsi această structură au început să fie puse în practică.

loading...
Un șofer băut a făcut dezastru în centrul orașului cu un Ford: s-a răsturnat, trei mașini distruse în câteva clipe - FOTOGALERIE

Consumul de băuturi alcoolice combinat cu șofatul și-a dovedit din nou consecințele nefericite. A cunoscut-o pe propria piele un conducător auto chiar în zona zero a municipiului Botoșani.

Una dintre clădirile mari ale orașului va fi DEMOLATĂ – Se construiește un Lidl uriaș cu spații verzi și locuri de parcare – FOTOGALERIE

Municipiul Botoșani începe să facă din ce în ce mai mulți pași în ceea ce privește investițiile private imobiliare. Primăria înregistrează tot mai multe solicitări pentru construirea de locuințe în diferite zone ale orașului. Și centre comerciale.

EXPLOZIV: Polițiștii suspectați că și-au aranjat propriile alegeri, o femeie subcomisar cere anularea în instanță a scrutinului

Poliţiştii botoşăneni şi-au ales săptămâna trecută noul lider, însă ocupantul final al funcţiei de preşedinte judeţean al Corpului Naţional al Poliţiştilor (CNP) va fi stabilit în instanţă. Şi aceasta pentru că, mai mult sau mai puţin plastic spus, unii oameni ai legii par să aibă unele probleme cu… legea.

ATENȚIE! Anunțul anului pentru liniștea străzilor din Botoșani în 2018: În sex, în război şi în alte nenorociri nu sunt reguli

Disputele pe seama informării prezentate la începutul săptămânii de Inspectoratul de Poliţie Judeţean în cadrul Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) au generat şi momente amuzante.

Scandalul de la Urban Serv: Sporuri plătite contabilului pentru deszăpezire peste program, Iveco second-hand cumpărat ca nou, maşini de 1,8 milioane luate printr-un SRL din Bucureşti

Dacă înaintea şedinţei consiliului de administraţie a refuzat să facă declaraţii pe seama propunerii de destituire a directorului general, la finalul întrunirii de joi a CA, adjunctul de la SC Urban Serv SA şi-a explicat solicitarea.

kurtmann.ro%20
Cutremur la Urban Serv: CA-ul convocat pentru demiterea lui Drelciuc

Şedinţă explozivă de consiliu de administraţie, astăzi, la societatea de salubrizare a oraşului. Primul punct pe ordinea de zi îl reprezintă demiterea actualului director general.

Trebuie ca la unitatile de interventie sa nu se mai angajeze : strungari, pictori, purtatori de mape ci oameni pregatiti psihic si fizic pt a interveni prompt. Iar cetatenii care suna speriati la 112 sa alerteze autoritatile, sa nu fie amendati ulterior doar pt ca au pus pe drum autoritatile si acestea sunt nevoite apoi sa raporteze cum au solutionat interventia. Autoritatile sunt platite din banii cetatenilor sa le asigure acestora siguranta, nu pt a le aplica amenzi pt icompetenta lor.
9 ianuarie 2018, 12:53
Țiganii sunt o natie care nu poate fi educată cât de cât, decât cu ciomagul.Altfel nu se va face ordine, nu numai in Centru, ci și în oraș.Dacă blegii ăștia de la Poliția Locală nu vor sau nu pot să pună legea în funcțiune, să plece și să lase locul altora.Mai rămâne acum, să sune chiar cei de la Poliția Locală la 112, să vină mascații să-i salveze de agresivitatea țiganilor.
9 ianuarie 2018, 11:56
Daca erau Romani veneau ca hunii 20 de amsini pline cu lenesi de jandarmi si cu cei mai smecheri asa zisi politisti locali si cei nationali lua tot neamul la sectie dar aici tiganii au porioritate se tem de ei si jandarmii si politistii la ce va mai platim din banii nostrii :???!!
9 ianuarie 2018, 08:34
Nelegiuitii astia sunt protejati politic fiindca sunt votantii traditionali ai Ciumei Rosii, la fel ca toti infractorii si putorile din tara asta.
9 ianuarie 2018, 08:29
iarena.ro
loading...
loading...
Sondaj
Trebuie făcut sens unic pe strada Pacea?
Da
Nu
Nu sunt șofer
Declaraţia zilei
“Nu mi se pare normal ca unul să plătească și unul să nu plătească. Datoriile sunt foarte mari și trebuie să iau măsuri de recuperare a lor. Pentru ultimele trei luni din ani nu am bani de salarii”, Florin Buțura, primar Ș ...
astratex.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.6539 lei
USD
Dolarul SUA
3.7867 lei
CHF
Francul elveţian
4.0377 lei
GBP
Lira sterlină
5.2607 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.5285 lei
XAU
Gramul de aur
161.1363 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2269 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4903 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9612 lei
CAD
Dolarul Canadian
2.9864 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1838 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6249 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-4 o C
Dorohoi
-4 o C
Bucecea
-4 o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
-4 o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2018 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.