Știrea zilei
Polițist lovit de o femeie din Centrul Vechi – VIDEO & FOTOGALERIE

Încă un incident, din seria celor numeroase care parcă nu se mai termină, s-a petrecut în Centrul Istoric al municipiului Botoșani, în preajma Crăciunului. Și din nou se demonstrează că în zona considerată de cei de la Poliție ca fiind una cu grad de infracționalitate scăzut, se sună la 112 și de câte trei ori pe săptămână.

Familia Păduraru care locuiește în Centrul Istoric a avut parte câteva luni de liniște relativă, când a început să circule o petiție publică care viza direct această zonă și pe cetățenii care stau aici.

 

Și apoi, scandalurile au început iar.

 

”Fusese o perioadă în care s-au mai liniștit, ceilalți le spuneau: vreți să ne ridice pe toți de aici? Și au sărit pe ei. Și o perioadă s-au liniștit. După aia au văzut că nu se întâmplă nimic și au spus: oricum nu ne face nimeni nimic, au început iar”,

Mihai P., locatar în Centrul Istoric

 

La câteva zile lucrurile degenerează iar oamenii sună la 112, dispecerul aproape de fiecară dată direcționând apelul către polițiștii locali care par însă depășiți de situație în această zonă.

 

„Cei de la Poliție au ajuns acum. Nu știu... se tem, sunt timorați, nu știu ce se întâmplă cu ei. Îi spunea polițistului în față: da, eu fur portofele. Și îi spun polițistului, dar acesta este un denunț. Și el zice… și eu ce să-i fac”, spun oamenii din Centrul Vechi.

 

Pe data de 21 decembrie un nou scandal a avut loc în curtea în care locuiesc cele două familii între care are loc un război deschis. Vecina Lăcrămioarei P. a ajuns acasă și nervoasă i-a aruncat cu o sacoșă în cap. A încercat cu încălțămintea de la ușă același lucru, apoi a intrat în casă peste ea. Totul a fost surprins de camerele de supraveghere.

 

„Exact cuvintele care ies din gura ei, dacă nu părăsești casa te omor cu mâinile mele, astea sunt cuvintele pe care le folosește ea mereu”,

Lăcrămioara P. locatară în Centrul Istoric

 

S-a sunat din nou la 112 și în zonă a ajuns o patrulă a Poliției Locale. Cei doi oameni ai legii au intrat în interior, unde unul dintre ei ar fi fost împins de femeia agresivă.

 

Camerele video au surprins cum femeia îi trage în două rânduri peste mână polițistului local care la rându-i o împinge pentru a o liniști.

 

Are loc un dialog aprins între polițiști și femeile care au generat scandalul.

 

„Ei ar vrea să rămână singuri aici, să nu mai fim noi aici, ar fi raiul pe pământ pentru ei. Iar spațiul din apartament la noi este generos. Păi, dacă ei iau nu știu câte milioane că subînchiriază o cameră și stau acolo toți, o femeie cu doi, mama ei cu doi copii, concubinul ei și încă una pe care o țin”,

Mihai P., locatar în Centrul Istoric

 

În mod ciudat, după acest incident, echipajul de la Poliția Locală a părăsit zona pe motiv că acest scandal ar fi fost preluat de cei de la Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ).

 

 

„Pe data de 21 decembrie s-a primit un apel 112 cu privire la tulburarea ordinii și liniștii publice, în Centrul Vechi, la familia Pădurariu. Poliția Locală, care avea o patrulă în zonă, a intervenit de îndată la apelul solicitat, urmată fiind de cei de la Poliția Municipiului care au intervenit în urma solicitării făcută prin 112”,

Ioan Onuțu, directorul Poliției Locale

 

De la IPJ s-a transmis că ancheta a fost preluată nu urmare a scandalului din 21 decembrie, ci după ce soțul femeii agresate a depus o plângere în care a sesizat ceea ce s-a întâmplat în ziua respectivă.

 

„Cercetările se desfășoară sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de loviri și alte violențe, violare de domiciliu și amenințare pentru a se stabili cu exactitate împrejurările în care a avut loc incidentul”,

Nicoleta Federciuc, purtător de cuvânt IPJ Botoșani

 

Și nimeni nu vorbește despre ultrajul asupra polițistului local. De menționat este faptul că polițistul local respectiv a mai fost agresat și în trecut, în urmă cu aproape trei ani de zile, tot în Centrul Istoric. Agresorul lui a fost condamnat definitiv de magistraţii Curţii de Apel Suceava, la opt luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere.

 

Dincolo de sincopele asigurării unui climat de liniște în Centrul Istoric, rămân semnele de întrebare privitoare la lentoarea proprietarului locuințelor de aici și a celui care le gestionează, SC Locativa SA care nu a aflat că în centru se fac subînchirieri la bunurile statului sau că la trei sancțiuni pentru scandal, se pot rezilia contractele de chirie.

 

 

 

DESCARCA APLICATIA BOTOSANEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
download from google playdownload from apple store
Parcări plătite cu telefonul la Botoșani, cu scanarea numerelor de înmatriculare în timp real – NUMĂRUL la care se trimite SMS
Cu pași mici și timizi, municipiul Botoșani încearcă să intre în rândurile orașelor care deja și-au însușit conceptul de „smart cities”.
Exercițiu public de senzualitate în fața a 4.000 de oameni, Anna a dat bărbații peste cap în noapte - VIDEO & GALERIE FOTO
Ziua de 15 august a fost și în acest an una a sărbătorii totale la Vlăsinești. Dacă în prima parte a zilei s-au concentrat manifestările culturale și religioase, după-amiaza, seara și noaptea au fost ale spectacolelor.
Șeful unui post de Poliție de la Botoșani și ajutorul lui surprinși la bere, în uniforma de serviciu, cu niște amici
Acuze extrem de grave la adresa unor angajați MAI din Botoșani.
Se întâmplă la Botoşani: director dat afară după ce a plătit datorii de 32 milioane de lei şi a adus unitatea pe plus
Performanţa managerială înseamnă nimic la Botoşani când vorbim de instituţiile statului care sunt conduse de oameni ce nu au culoarea politică adecvată. Iar ultima dovadă este ce s-a întâmplat la Spitalul Judeţean Botoşani.
Turul ciclist al României NU mai trece prin Botoșani 
După o pauză de cinci ani de zile în care acest eveniment sportiv nu a fost organizat, Federația Română de Ciclism (FRC) revine cu un nou tur ciclist. 
APLICAȚIE pregătită la Botoșani pentru identificarea prin telefon a locurilor de parcare libere
Botoșănenii care întâmpină greutăți să parcheze când merg în vizită în alte cartiere sau vor să folosească unele locuri de parcare din zona în care locuiesc, mereu ocupate gratuit de altcineva, ar putea să o facă în mod facil.
Se sparge Serviciul de Permise! Angajații își vor pierde gradele și vor avea cu totul alți șefi
Modificări radicale în ceea ce privește una dintre cele mai aglomerate structuri de la Botoșani unde zilnic afluxul de persoane este unul ridicat.
LOVITURĂ în statul român: Tot mai mulți botoșăneni REFUZĂ să mai contribuie pentru pensii și sănătate
Cum este posibil ca după 35 de ani de muncă să ajungi să încerci să trăiești cu o pensie de 860 de lei? Sau cât de normal este să contribui ani de zile la rând la sistemul de asigurări de sănătate și când te îmbolnăvești să fii nevoit să ajungi tot în sistemul privat?
TOȚI directorii de deconcentrate de la Botoșani își vor pierde funcțiile!
Funcțiile tuturor directorilor instituțiilor publice deconcentrate de la Botoșani (și nu numai) vor fi în aer.
SEDIU modern pentru una dintre cele mai aglomerate instituții de la Botoșani – FOTOGALERIE
În urma mai multor demersuri întreprinse la nivel instituțional, botoșănenii vor avea acces la unele servicii publice, în condiții civilizate.
S-a vândut ”Televiziunea Botoșănenilor”! Un cunoscut om de afaceri a preluat postul TV
La 11 ani și jumătate de la prima zi de emisie, ”televiziunea botoșănenilor” și-a schimbat din nou proprietarul.
Cumpărături la Carrefour și concedii cu mașina unității, ploaie de sesizări pentru „omul de talia lui Ronaldo în fotbal” – FOTOGALERIE
Puzderie de sesizări la adresa unui director botoșănean care este acuzat că folosește în interes personal mașina unității.
PREMIERĂ la Botoșani: Primul taxi electric scos pe străzi, arată bine de tot și este silențios – FOTOGALERIE & VIDEO
Municipiul reședință de județ mai face un pas spre civilizația care se regăsește preponderent în marile orașe ale țării. Pe străzile din orașul Botoșani apare primul taximetru electric.
Mireasă părăsită cu o zi înaintea nunții, mirele s-a speriat și a fugit
O nuntă de vis s-a terminat într-un mod dureros pentru o tânără fată din Botoșani.
Cu nevasta sau cu…? Funcţionarii de la „Drumuri” prinşi vara la perfecţionare cu „însoţitoare”
Curtea de Conturi a României a descoperit că Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri (DJDP) a decontat cheltuieli cu o deplasare pentru salariaţi din afara instituţiei.
Domn’ Costică a sacrificat un manager care a plătit datorii de peste 6 milioane pentru o doctoriţă care a luat 3 şi ceva la ultimul examen pentru director
În raportul de activitate pe care l-a depus la jumătatea mandatului, preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani nu face referire strict doar la instituţia pe care o conduce, ci şi la cele subordonate.
Lecție de răzbunare sexuală la Girl Up! Scandal cu o tabără exclusiv pentru fete, Inspectoratul pune şcolile în gardă: Mare atenţie
Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Botoşani a trimis marţi o adresă unităţilor de învăţământ preuniversitar cu privire la organizarea unei tabere mai… aparte în judeţul Covasna.
Şut în… FC Botoşani - datorii, ameninţări şi… stadioane: L-a executat pe Cornel Șfaițer, dar nu vreau să fiu următorul pe lista lui / Tot ameninţări că o să fiu executat
Disputele pe seama utilizării bazelor sportive de către FC Botoşani s-au amplificat după ce luni dimineaţă jucătorilor nu li s-a permis accesul la stadionul „Mecanex”, iar conducerea clubului a făcut public incidentul.
TRAGEDIE în fotbal: Un mare fost jucător de la Botoşani a plecat la ceruri, doi băieți i-au dus visul mai departe
Fotbalul botoşănean s-a despărţit de unul dintre cei mai mari jucători ai săi. Luni dimineaţă a încetat din viaţă în propria casă.
starshiners.ro%20
Unul dintre cei mai bogați politicieni botoșăneni continuă să fie… bogat
De aproximativ cinci ani de zile, un fost politician de la Botoșani pare să trăiască visul majorității românilor.
Trebuie ca la unitatile de interventie sa nu se mai angajeze : strungari, pictori, purtatori de mape ci oameni pregatiti psihic si fizic pt a interveni prompt. Iar cetatenii care suna speriati la 112 sa alerteze autoritatile, sa nu fie amendati ulterior doar pt ca au pus pe drum autoritatile si acestea sunt nevoite apoi sa raporteze cum au solutionat interventia. Autoritatile sunt platite din banii cetatenilor sa le asigure acestora siguranta, nu pt a le aplica amenzi pt icompetenta lor.
9 ianuarie 2018, 12:53
Țiganii sunt o natie care nu poate fi educată cât de cât, decât cu ciomagul.Altfel nu se va face ordine, nu numai in Centru, ci și în oraș.Dacă blegii ăștia de la Poliția Locală nu vor sau nu pot să pună legea în funcțiune, să plece și să lase locul altora.Mai rămâne acum, să sune chiar cei de la Poliția Locală la 112, să vină mascații să-i salveze de agresivitatea țiganilor.
9 ianuarie 2018, 11:56
Daca erau Romani veneau ca hunii 20 de amsini pline cu lenesi de jandarmi si cu cei mai smecheri asa zisi politisti locali si cei nationali lua tot neamul la sectie dar aici tiganii au porioritate se tem de ei si jandarmii si politistii la ce va mai platim din banii nostrii :???!!
9 ianuarie 2018, 08:34
Nelegiuitii astia sunt protejati politic fiindca sunt votantii traditionali ai Ciumei Rosii, la fel ca toti infractorii si putorile din tara asta.
9 ianuarie 2018, 08:29
astratex.ro
starshiners.ro%20
Sondaj
Cum vedeți FC Botoșani?
Ca pe o echipă a orașului, a județului
Ca pe o afacere personală a unui om care dorește să facă profit
Nici una, nici alta
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Mă bucur că sunt prezent la acest eveniment și mai ales că am întâlnit-o pe vecina mea, fosta mea vecina care se ocupă de această zonă (n.r. - Sanda Grigoriciuc, medic șef Radiologie) și îi urez succes în continuare. Mă ...
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.6434 lei
USD
Dolarul SUA
4.0320 lei
CHF
Francul elveţian
4.0809 lei
GBP
Lira sterlină
5.1688 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.6561 lei
XAU
Gramul de aur
154.7773 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2431 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4366 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9655 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.0947 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1804 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6226 lei
Vremea
astăzi
Botosani
20 o C
Dorohoi
20 o C
Bucecea
20 o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
20 o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2018 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.