Știrea zilei
După ce au primit normă de hrană pentru zilele de lucru, polițiștii locali de la Botoșani vor bani de mâncare și când stau în concediu medical

În acest sens au deschis un proces pentru a obține norma de hrană pe perioada în care se află în repaus medical. Acțiunea este asumată de Sindicatul Șoimul, reprezentativ pentru polițiștii locali, împotriva instituției Poliția Locală Botoșani.

Bani pentru mâncare de la Primărie și pentru acasă 

 

Personalul din Poliția Locală cu statut de funcționar public sau personalul contractual beneficiază de acest drept de normă de hrană care este acordat de autoritățile locale, în cazul de față Primăria Botoșani, în limita bugetului aprobat.

 

Ceea ce înseamnă că acordarea banilor pentru hrană se află la latitudinea municipalității care poate renunța la alocarea financiară dacă nu dispune de resursele financiare necesare. Ori la Botoșani întreg personalul Poliției Locale beneficiază de norma de hrană care este în valoare de 35 de lei pe zi.

 

Două procese pierdute deja

 

Bani insuficienți, se pare, întrucât Sindicatul Șoimul care-i reprezintă pe cei aproximativ 80 de polițiști locali a deschis un proces prin care solicită normă de hrană și pe perioada concediilor medicale. Adică în timp ce sunt spitalizați sau se află la domiciliu, din bugetul local să le fie dați bani de mâncare.

 

Acțiunea a fost înregistrată pe data de 16 aprilie 2021, iar pe data de 19 mai 2021 Judecătoria Botoșani a respins acțiunea ca nefondată, însă a oferit drept la apel în termen de 10 zile către Tribunalul Botoșani.

 

 

Unde s-a întâmplat același lucru, magistrații de la Tribunal au respins cererea de chemare în judecată a Poliției Locale pe data de 25 mai 2021.

 

Sindicaliștii de la Poliția Locală nu au renunțat după aceste două eșecuri și au mers mai departe cu recurs la Curtea de Apel Suceava.

 

Conducerea instituției să ferește să comenteze la acest moment demersul sindical.

 

„Nu putem vorbi acum pentru că ei mai au dreptul la apel, la Curtea de Apel Suceava”,

Ioan Onuțu, directorul Poliției Locale

 

Sindicalistul șef indisponibil pentru presă 

 

Liderul Sindicatului Șoimul este Marian Purice, cu care Botoșăneanul a încercat să ia legătura pentru mai multe detalii care să justifice acest demers în instanță pentru plata normei de hrană în concediul medical.

 

Dimineață, în jurul orei 9:00, polițistul Marian Purice nu se afla la sediul Poliției Locale, având tura de la ora 14:00. Prin intermediul telefonului dispecerului de serviciu a refuzat o întâlnire pe această temă, solicitând să fie căutat în apropierea orelor de program. De asemenea, a refuzat să furnizeze propriul număr de telefon pentru a fi contactat de redacție. 

 

Primește o indemnizație lunară din contribuțiile membrilor de sindicat? Sigur este că activitatea sindicală NU poate fi desfășurată în timpul orelor de program fiindcă el este plătit din taxele și impozitele adunate de la botoșăneni ca să fie polițist local, nu ca să dea în judecată instituția care deja îi plătește normă de hrană. Și de asemenea, în calitatea sa de președinte al sindicatului, ar fi putut vorbi în numele colegilor pe care-i reprezintă, despre motivul pentru care este nevoie de sume pentru hrană și pe perioada concediului medical.

 

 

35 de lei pe zi,

este norma de hrană de care beneficiază polițiștii locali botoșăneni.

 

Ceea ce înseamnă aproximativ 1.000 de lei în plus la salariile care pornesc în medie de la 4.500 de lei net.

 

Anul trecut spre exemplu, polițiștii locali au stat în concendiu medical aproape 1.000 de zile. Însă, anul 2020 a fost unul atipic.

 

„În anul 2020 au fost acordate un număr de 916 zile de concediu medical. Numărul mare este datorat unui an atipic, în care, prin legislația existentă, orice persoană intra în izolare la domiciliu, dacă un coleg din cadrul compartimentului era diagnosticat ca purtător de virus”,

Ioan Onuțu, director Poliția Locală

 

32.060 de lei

 ar fi fost suma necesară pentru plata normei de hrană în concediile medicale

 

Directorul Poliției Locale susține că această perioadă se înjumătățește într-un an normal, fără restricții sau obligații sanitare.

 

CUM se acordă norma de hrană

 

Polițiștii locali beneficiază de norma de hrană aprobată fie în natură (prin unități proprii sau servicii externalizate), fie în bani (o alocație valorică zilnică).

 

Norma de hrană se acordă polițiștilor locali cu funcții de execuție sau de conducere, în limita plafoanelor calorice.  

 

De norma de hrană beneficiază și personalul încadrat pe o perioadă determinată de timp pe posturile devenite temporar vacante.

 

Alocația valorică și actualizarea normei de hrană pentru polițiștii locali se aprobă prin ordin al ministrului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. 

 

 

9.389.000 lei

este bugetul Poliției Locale pe un an, din care 9.200.000 pentru cheltuieli de funcționare și doar 150.000 de lei pentru dezvoltare.

 

loading...
Este OFICIAL! Poliția Locală va avea un nou director, vot cu ironii politice feminine și apel la... bărbăție – VIDEO
ACUM: Protest spontan la Primărie, zeci de polițiști au pătruns în sala de ședințe – FOTOGALERIE 

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Barosanii care-și bat joc de oraș: Cartier lăsat trei zile fără apă, șefii au plecat la făcut poze! / Oameni certați că au îndrăznit să sune la presă – VIDEO
De câteva zile mii de botoșăneni care locuiesc în zona Împărat Traian trebuie să îndure un disconfort ridicat din cauza unor avarii la rețeaua de apă a orașului. Ceilalți care nu locuiesc în zonă, au resimțit și ei acest disconfort, prin ambuteiajele din trafic, având în vedere că un tronson de drum a fost blocat pentru remedierea avariei. Pe o altă stradă, sunt familii care nu au apă de o lună. Cu ce credeți că se ocupă șefii de la „Apă”? Unul se odihnește în al doilea concediu din acest an, celălalt era ocupat să facă poze la exercițiul pompierilor.
Mihai Sârbu dat afară din funcția de manager al Filarmonicii Botoșani!
După mai bine de trei luni de la evaluarea anuală care s-a finalizat cu o notă insuficientă pentru a-i oferi continuitate pe postul de manager, Mihai Sârbu părăsește biroul de conducere.
Dosare penale trimise în plic pentru botoșănenii care au mințit în lock-down
La mai bine de un an de zile de când România a fost închisă la propriu timp de trei luni de zile, unii botoșănenii sunt prinși de lungul braț al...sistemului. Mai multe persoane au aflat recent că au întocmite dosare penale pe numele lor, deoarece ar fi mințit anul trecut, în lock-down.
TREI SĂPTĂMÂNI fără apă în municipiu! Botoșăneni lăsați în voia sorții, directorul a aflat de problema lor de la jurnaliști – VIDEO & FOTOGALERIE
De pe data de 20 august în jur de 10 familii care locuiesc pe strada Codrului din municipiul Botoșani ar fi rămas fără apă la robinete. Și nici în prezent furnizarea acestui serviciu nu a fost reluată.
Proiect de 9 milioane de euro pentru municipiul Botoșani, la compania care revine în „joc” pe piața de servicii publice
Este de fapt o finanțare europeană, o sumă consistentă care va avea un impact direct asupra locuitorilor municipiului reședință, prin asigurarea unui grad ridicat de confort pentru unități esențiale. În același timp, și vistieria municipală va fi degrevată de o serie de cheltuieli substanțiale.
Școala cu ochii minții: Eleva cu probleme de vedere pe care mama nu voia s-o dea la școală și care a ajuns profesor pentru copiii cu deficiențe vizuale
Copii cu deficiențe vizuale, părinți ai acestora, profesori de școală specială și reprezentanți ai autorităților care încearcă să îi ajute și pe unii și pe ceilalți s-au întâlnit joi la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) pentru a discuta ”Despre creșterea și educarea copiilor cu deficiențe vizuale”.
Dan Nechifor împins de pe fotoliul de prefect, un tânăr om de afaceri pregătit să-i ia locul
Valul de schimbări de prefecți și subprefecți USR-PLUS demarat de premierul Florin Cîțu în decursul zilei de joi, 9 septembrie 2021, ar putea continua la Botoșani și cu schimbarea prefectului PNL.
SCANDAL monstru în Primărie! Flutur a acuzat PSD-iștii de tranzacții mafiote, viceprimarul Buhăianu a cerut test pentru alcoolemie – VIDEO
Atmosfera din Consiliul Local Botoșani a început să se degradeze undeva prin anul 2012, imediat după ruperea Uniunii Social Liberale (USL), cu un fost primar Ovidiu Portariuc care a avut în majoritatea mandatului un plen potrivnic politic, preocupat mai degrabă să presare frâne. În ani și mandate, această dezlănțuire de maidan s-a perpetuat și s-a ajuns la stadiul în care statutul de consilier local aproape că nu mai impune niciun fel de respect. Limbajul folosit și modul în care au loc ședințele de Consiliu Local seamănă izbitor cu discuțiile din cartierele mărginașe.
Compania orașului care rămâne fără niciun fel de șef, NIMENI nu vrea să fie acolo director
În mai puțin de o săptămână, una dintre societățile orașului va rămâne fără nicio persoană care să exercite atribuții de conducere.
Loading...
Zmeul cu BMW a scăpat nepedepsit după cascadoriile teribiliste din municipiu: mașina nu era a lui, doar s-a dat în spectacol – VIDEO
La începutul lunii august autoturismul BMW cu numere de Galați a deranjat în mai multe rânduri participanții la trafic sau pietonii după o serie de manevre vecine cu inconștiența făcute pe străzile orașului.
Ioan Cobâlă, uriașul blând, Cetățean de Onoare o săptămână: Artiștii mor acolo unde viața i-a așezat să facă minuni / Nu-i luați din rostul lor!
Artist remarcabil, dirijor profesionist, compozitor inspirat, un muzician complex dublat de o generozitate rară. Nu a căutat niciodată să epateze în fața publicului, nu a cerșit aplauze, dar a câștigat dintotdeauna inima fiecărui spectator. Nuanța fermecător muzica, își conducea magistral orchestra.
Scandal într-un centru de testare după o așteptare de două ore și jumătate: Faceți pe-a deșteaptaVIDEO
Un botoșănean nemulțumit de calitatea serviciilor oferite de o clinică de testare din municipiul Botoșani a încărcat un video pe YouTube pentru a arăta „bătaia de joc la care a fost supus”.
Federovici și Șoptică, pace politică de aproape 3 milioane de euro pe la spatele prefectului Dan Nechifor – VIDEO / DOCUMENT
Președintele PNL Botoșani, Costel Șoptică, s-a întâlnit cu președintele PSD Botoșani, Doina Federovici, pentru a găsi soluții la o problemă care afectează întreg județul. Dincolo de putere sau opoziție, cei doi lideri botoșăneni au lăsat deoparte patimile și s-au așezat la masa negocierilor, așa cum de altfel așteaptă de la ei cetățenii care i-au votat.
PLÂNGERE la Poliție pentru o escroacă ce oferă premii prin telefon și dă întâlniri în locuri publice – CUM s-a terminat la Botoșani
O femeie din municipiu a fost apelată la telefon de o „zână” care, extrem de amabilă, a anunțat-o că este fericita câștigătoare a unui premiu care consta în produse de curățenie sau igienă corporală. Doar că doamna din Botoșani NU participase niciodată la niciun concurs și nici nu era o clientă frecventă a magazinelor online.
Loading...
O firmă fantomă condusă de o femeie a cerut un teren de la Primărie: Voi depune personal o plângere penală împotriva administratorilor
O situație gravă a ieșit la iveală în ședința ordinară de Consiliu Local care a avut loc luni, una extrem de aglomerată din punctul de vedere al proiectelor aflate în dezbatere.
Se poate și așa: Adolescentă din oraș cu mii de urmăritori pe rețelele sociale adunați din cititul cărților - Părinții mei mi-au povestit că, pe timpul comunismului, nu se găseau cărți ca acum - VIDEO & FOTOGALERIE
În a doua lună a anului 2022 urmează să atingă vârsta care-i permite să-și scoată buletinul. Adolescenta din municipiul Botoșani a doborât un frumos record și a atins un grad de notorietate de apreciat pentru vârsta ei. Iar asta fără a-și dezvălui anumite părți din corp, în vremuri în care, de cele mai multe ori, fetele cât mai dezbrăcate par să aibă succes.
Premierul Cîțu, amenințare într-un cerc restrâns la finalul vizitei la Botoșani: Ăla pleacă acasă!VIDEO & GALERIE FOTO
Prim-ministrul României și-a încheiat acțiunea politică în județul nostru din data de 28 august cu o vizită pe șantierul drumului Botoșani – Târgu-Frumos.
Enescu ”dezarticulat” de o mare Casă de licitații, se solicită intervenția Ministerului de Interne
Mihai Șora, Andrei Pleșu, Mircea Cărtărescu sau Radu Vancu sunt câțiva dintre intelectualii care trag un mare semnal de alarmă.
UNICAT la Botoșani: Un șofer refuză să își recupereze mașina ridicată pentru o parcare neregulamentară – FOTOGALERIE
Compania Eltrans se confruntă cu o situație fără precedent de la preluarea activității de blocare și ridicare a automobilelor parcate neregulamentar în municipiul Botoșani.
Slugăreala la străini preferată în locul unei afaceri proprii! Diaspora îmbiată acasă cu „cadouri” de până la 50.000 de euro, doar 5 botoșăneni au vrut banii
Ministrul italian de Interne Matteo Salvini a făcut un apel către România să limiteze exportul de „sclavi” folosiți la muncile agricole din Italia. În ciuda condițiilor umilitoare în care muncesc în străinătate, românii continuă să refuze aproape orice mână de ajutor întinsă de statul român pentru a se întoarce în țară.
Desființarea Politiei Locale ar fi cel mai bun.
16 iulie 2021, 18:13
acești indivizi nu merită nici măcar salariile pe care le au acum, nu sunt în stare să facă față unei situații critice în teren, solicită imediat sprijin de de la poliția națională și apoi fug de răspundere. de altfel de la indivizi cu burți de maneliști și analfabeți funcționali aserviți total puterii politice locale ți-e oarecum să ceri ajutor dacă ai nevoie. ăștia sunt polițiștii care nu fug după infractori să-i prindă ci să împartă prada cu ei. rușine!!!
16 iulie 2021, 11:50
Militieni, ce vrei. Trebuie sa fi prost...informat sa ataci cu recurs, care se admite doar pentru incalcarea procedurii de judecata din fond sau apel, ceea ce este exclus. Revenid, la aitia le poti da si 20.000 salar ca tot vor cere sporuri, avantaje, tot vor fi ciubucari ordinari si in mare parte cu burtile mari. Desigur, vor si pensii speciale. Meserie oricum nu stiu, nici n-au cum daca-s toti faa scoala si fosti neica nimeni.
16 iulie 2021, 08:43
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
starshiners.ro%20
Sondaj
Cine are dreptate în conflictul PNL - USR-PLUS?
PNL
USR-PLUS
Nici PNL, nici USR-PLUS
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Niciodată când sunt supărat nu m-am gândit să mă las când eram supărat. Când o duc foarte, foarte bine zic că acum o dau. Pentru că s-ar putea să o ia cineva. FC Botoşani nu are nicio datorie. Din afară am avut cu cineva ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9490 lei
USD
Dolarul SUA
4.2218 lei
CHF
Francul elveţian
4.5640 lei
GBP
Lira sterlină
5.7704 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8391 lei
XAU
Gramul de aur
240.3568 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2383 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3938 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0732 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3310 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1953 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6655 lei
Vremea
astăzi
Botosani
13.6 o C
Dorohoi
10.6 o C
Bucecea
12.9 o C
Darabani
10.1 o C
Saveni
11.0 o C
Ştefăneşti
8.0 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.