Știrea zilei
Popovici, Şuhan & co, senzaţie la jaf cu telefoaneascultate, bileţel exploziv, CD-uri  
Joi la Judecătoria Botoşani s-a consumat un nou termen în procesul tâlhăriei din 28 decembrie 2012. Spre deosebire de precedentele, de această dată avocaţii au avut pledoarii de aproape o oră şi jumătate. Ei au cerut restituirea întregului dosar la Parchet şi eliberarea tuturor celor aflaţi în arest.

Convorbirea cu Romaşcanu, biletul lui Huţanu, telefonul lui Fediuc
Nu mai puţin de şase avocaţi i-au reprezentat pe cei nouă inculpaţi din acest proces. Atacurile la adresa procurorului şi a poliţiştilor care au instrumentat dosarul au fost mai dure ca niciodată. Astfel, mai mulţi dintre apărători au afirmat că la finalul anchetei li s-au prezentat cinci dosare cu probe, pentru ca în instanţă să constate că, de fapt, sunt şase. Avocatul Cristian Popovici a acuzat înregistrarea ilegală a unei convorbiri pe care procurorul Dragoş Bujorean ar fi purtat-o cu Ioan Romaşcanu în casa acestuia din urmă. Magistratul ar fi făcut acest lucru pe telefonul său personal. “Nu exista ordonanţă privind efectuarea înregistrării”, a afirmat Cristian Popovici. Apoi, câteva minute au fost dedicate scrisorii pe care Daniel Huţanu a trimis-o din arest Simonei Huţanu, pe atunci soţia sa. Prin intermediul unui poliţist biletul a ajuns la procurorul de caz.
CITEŞTE ŞI:
Primul termen jaful din decembrie: Cătuşe, pleiadă de avocaţi, tensiune – VIDEO
Potrivit avocatului Popovici, la acea dată nu exista ordonanţa de interceptare a corespondenţei, aceasta fiind emisă ulterior, retroactiv. Respectivul bilet ar fi constituit unul dintre punctele forte în construirea acuzării întrucât Daniel Huţanu ar fi povestit amănunte despre jaf şi bani. Poate cea mai gravă acuzaţie a făcut referire la ce s-a întâmplat cu telefonul lui Aurel Fediuc, fostul ginere a lui Daniel Huţanu. Conform aceluiaşi avocat, omul de afaceri ar fi fost deposedat de mobil fără mandat de percheziţie pe 11 februarie, autorizaţia de percheziţie s-ar fi obţinut abia pe 20 februarie şi între timp în agenda telefonică a acestuia ar fi fost introduse nume de telefon pe care Fediuc nu le avea. Ca atare, s-a cerut eliminarea tuturor acestor probe. Instanţa a anunţat că rămâne să analizeze toate aceste lucruri, judecătorul spunând că este necesar timp pentru a se pronunţa.
Şuhan vede ceva putred în dosar
Dincolo de toate acestea, avocaţii au invocat nulitatea absolută a dosarului pe motiv că unii inculpaţi au fost lipsiţi de dreptul la apărare, iar instanţa nu a fost legal sesizată. Ca atare, au solicitat restituirea cauzei la Parchet. Avocatul Gheorghe Şuhan, care îl reprezintă pe Aurel Fediuc, a arătat că este ceva în neregulă în acest dosar atât timp cât întreaga secţie de penalişti a Judecătoriei Botoşani a găsit tot felul de motive ca să se recuze.
CITEŞTE ŞI:
Încă o lovitură în jaful din decembrie – AFLĂ ce a făcut judecătorul
Avocaţii au mai reclamat şi că nu li s-a dat dreptul să asculte toate CD-urile cu înregistrările care s-au făcut pe parcursul anchetei, că, deşi Simona Huţanu şi Aurel Fediuc sunt acuzaţi de favorizarea infractorului nu s-ar descrie exact faptele care se circumscriu acestei acuzaţii. Mai mult, potrivit unuia dintre avocaţi, Florian Roman, aflat de jumătate de an în stare de arest, ar fi fost băgat după gratii când procurorul ar fi dat peste el pe la Parchet şi ar fi afirmat: “ce e cu ăsta, e liber? Legaţi-l!”.
"Nu se judecă procurorul"
Simona Bosovici, avocatul tâlhăritului, a arătat că instanţa a fost legal sesizată, că nu s-au prezentat viciile şi neregularitatea sesizării şi a subliniat că avocatul Cristian Popovici avea inculpaţi cu interese contrarii şi era incompatibil atunci când vroia să o apere şi pe Simona Huţanu, după ce avea deja această calitate pentru Daniel Huţanu.
Judecătorul, care a subliniat în mai multe rânduri că se iese din cadrul procesual, le-a transmis celor prezenţi că se judecă faptele din decembrie şi cele ulterioare şi nu procurorul. S-a respins solicitarea de restituire a dosarului la Parchet, precum şi solicitările de eliberare a fraţilor Daniel şi Constantin Huţanu, a lui Florian Roman şi a Andreei Mihalache. Rude ale acestora au fost prezente ieri în sala de judecată.
CITEŞTE ŞI:
Scandal cu tentă sexuală în jaful din decembrie – inside în sala de judecată


Spitalizare de 25.000 de euro pentru un botoșănean cu COVID, internat la Spitalul Județean Mavromati din Botoșani
Aproape 600 de botoșăneni au fost tratați la Spitalul Județean Mavromati din Botoșani după ce au fost infectați cu virusul SARS-C0V-2. Acești pacienți au fost internați pe secțiile celei mai mari unități medicale a județului și au fost externați după vindecare.
Urban Serv obligată de instanță să îi plătească lui Nicuță despăgubiri de aproape un sfert de miliard de lei vechi
La doi ani după ce a fost destituit din funcția de administrator al societății de salubrizare a orașului, Cezar Nicuță a obținut la Tribunalul Botoșani plata unei sume destul de consistente.
Mihai Țurcanu pus pe lista de așteptare pentru postul Minodorei Vasiliu! Altcineva așteaptă ordinul
Una dintre cele mai disputate funcții de conducere din instituțiile publice de la Botoșani este deocamdată pusă la păstrare.
Școli cu blazon din județul Botoșani! Notele mici ale elevilor de sub numele mari ale personalităților: Pentru mine, asta înseamnă genocid. Pentru că eliminăm 40% din populația țării
Un adevărat genocid. Astfel caracteriza un academician situația în care se află școala în care învață copiii satelor. Iar la Botoșani notele obținute de elevi la Evaluarea Națională fac parte din acest tablou trist al societății românești. Un tablou în care, fără să exagerăm, se întrevede viitorul nostru ca popor.
TREI primari PSD scoși din ATOP pentru incompatibilitate și puși să dea înapoi banii pentru ședințe - DOCUMENT
Un raport al Curții de Conturi întocmit în 2020, pentru anul financiar trecut, a lăsat incompletă Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP), o structură finanțată de Consiliul Județean care are ca scop general luarea de măsuri pentru menținerea ordinii și liniștii publice în județ.
Alt botoșănean mort după sedare: Mi-l îngropi dezbrăcat, ca pe un nu știu cum, în pielea goală, într-un sac? Spitalul: Halucinații, depresie, delir la pacienți
„Asta este povestea noastră…(plânge în hohote n.r.), nu a vrut să meargă, mi-a spus: eu dacă merg în spital, iau COVID. Și așa a fost, așa a fost… Nu știu ce să zic. El a fost candidatul ideal. Avea glicemie mai mare, avea tensiune, era supraponderal. Dar nu a avut nici un simptom de COVID de acasă, din astea trâmbițate” – Mihaela Pietrariu, soția unui botoșănean mort la Spitalul Județean.
Alt gagiu, care de data asta a OMORÂT un om! Un șofer de 23 de ani și-a abandonat victima în șanț și a plecat acasă – GALERIE FOTO&VIDEO
Ziua de duminică a însemnat pentru polițiștii botoșăneni una de luptă continuă. Un accident mortal cu fugă a pus toate echipajele în alertă pentru găsirea făptuitorului. În mai puțin de 12 ore, cadrele Inspectoratului de Poliție Județean l-au identificat în județul vecin. Acasă.
Profesoara condamnată la închisoare cu suspendare pentru banii unei fetițe cu handicap vrea gradație de merit: Nu e moral, și noi suntem conștienți
Situație revoltătoare înregistrată la Botoșani. Un fost inspector școlar, actualmente profesor la o unitate de învățământ din municipiu, condamnat la închisoare cu suspendare și muncă în folosul comunității, a depus dosar pentru gradație de merit, o distincție acordată cadrelor didactice cu performanțe deosebite în pregătirea elevilor.
Cu experiență de peste 20 de ani: CINE este noul subprefect al Botoșaniului: Este o funcție cu responsabilitate foarte mare
Începând cu data de vineri, 12 iunie 2020, printr-o Hotărâre de Guvern, Botoșaniul are doi subprefecți. Învestirea celui de-al doilea, în persoana Laurei Cronț, a avut loc într-un cadru restrâns, sâmbătă, 14 iunie. Un nume nou, de altfel, printre persoanele cu funcții de conducere de la Botoșani.
inpuff.ro
Loading...
BĂTĂLIE incredibilă pe postul Minodorei Vasiliu de la DSVSA, listă lungă cu oameni care îi vor biroul
Postul eliberat de Minodora Vasiliu la Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) face cu ochiul multor aspiranți care au obosit să se tot afle pe lista de așteptare ce a rămas neatinsă mai bine de un deceniu.
Pacienți SEDAȚI și cu telefoanele închise de personalul medical! Au murit în saloane, familiile acuză, tăcere din partea spitalului
Finalul săptămânii trecute a fost marcat la Botoșani de cea mai lungă listă cu oameni morți din cauza virusului SARS-COV-2. Cinci decese într-o singură zi, trei femei și doi bărbați. Toți se aflau pe secția ATI a Spitalului Județean Mavromati.
Uvertura Mall s-a redeschis cu restricții și mari reduceri: restaurante fără food-court, terasă renovată și o mulțime de afișe – GALERIE FOTO
Noua etapă de relaxare intrată luni, 15 iunie 2020, în vigoare include și redeschiderea marilor centre comerciale. Astfel, începând de ieri dimineață, după aproape trei luni, și-a reluat programul și Uvertura Mall.
Botoșănenii s-au săturat să stea în casă și pleacă în vacanțe: Litoralul, la mare căutare - CUM sunt prețurile
După luni bune în care botoșănenii și românii în general au fost nevoiți să stea în case, odată cu relaxarea măsurilor, unii dintre ei au început să plece în concedii. Sau măcar să și le planifice, semn că pandemia nu-i mai sperie.
Scandal politic la Botoșani pentru un viceprimar cu fundu-n două bărci! Țurcanu acuză prefectul de simpatii liberale
Încep să se încingă spiritele printre politicienii de la Botoșani, mai ales în prag de alegeri locale când au loc practic cele mai multe conflicte din toți anii de administrație locală. Viceprimarul de la Dângeni, care s-a pozat alături de familia ALDE, a fost exclus din PNL și nu poate ataca decizia în instanță. De aici a pornit un tăvălug de acuzații.
Loading...
Președinte de partid la 35 de ani! Botoșaniul are un nou lider politic: Fondurile sunt puține, nu prea avem ce împărți
Cea mai... verde formațiune politică din România are un nou lider la Botoșani. Începând cu data de 20 martie, filiala județeană a Partidului Ecologist Român este condusă de Adrian Lupu.
Vă linșez!!! Amendă uriașă pentru un post TV central după amenințări fără precedent la adresa primăriței de la Ipotești
Postul B1 a fost amendat cu 20.000 de lei de către Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) după o ieșire verbală violentă a unui realizator la adresa primarului comunei Mihai Eminescu.
Botoșaniul, în fruntea unui top dureros: Oamenii care au salvat oameni până au… murit!
După luni bune în care COVID-ul a pus stăpânire pe întreaga țară, Botoșaniul este în fruntea unor clasamente dureroase. Dacă în celelalte articole din Botoșăneanul ne-am referit la numărul de cazuri și de decese, astăzi este despre ei, eroii, care au murit pe frontul de luptă cu noul coronavirus.
Premieră politică în sănătate: Edilul de la PSD numește manager de spital un consilier de la PNL cu care s-a bătut în campanie
După mai bine de o săptămână, interval în care unitatea medicală a avut conducere provizorie în urma demisiei medicului ce îndeplinea această prerogativă, s-a luat o decizie în privința următorului director.
Veștile bune despre autobuzele noi, puse puțin la păstrare! Eltrans nu are șoferi după scandalul din Consiliul Local și nici licență de traseu - FOTO&VIDEO
Începutul săptămânii era marcat la Botoșani de sosirea autobuzelor turcești care vor înlocui istoricele tramvaie care aproape că-și dau duhul zi de zi, pe străzile orașului. Patru din cele nouă autobuze au fost aduse din portul Constanța, într-un mult așteptat aer al schimbării.
Ada, come back! Fosta șefă a educației revine la Inspectoratul Școlar Județean
Schimbările pe care liberalii doresc să le facă în fruntea instituțiilor de învățământ nu se opresc doar la Casa Corpului Didactic (CCD), acolo unde în urmă cu o săptămână au înlocuit directorul.
PRIVITI LISTA RUSINII SI NESIMTIRIIministru Gabriel OpreaThursday, 21 June 2012 | 0 Comentarii »Postul de televiziune Antena 3 a publicat o listă cu mai multe persone din viaţa publică românească care au fost avansate în grad militar de către fostul ministru UNPR al Apărării Naţionale, Gabriel Oprea. Persoanele promovate provin din medii diferite, respectiv: valma politicieni, jurnalişti, foşti miniştri sau primari.Ministrul apărării naţionale, Corneliu Dobriţoiu, a anunţat la Antena 3 că Armata va declanşa procedura în Justiţie pentru anularea ordinelor lui Oprea.Lista:- Apostu Sorin – PDL – Locotenent – colonel – 2011- Arnăutu Decebal – PDL – Colonel – 2010- Bardan Cornel Ştefan – PDL – Colonel – 2010- Blejnar Sorin – Şef ANAF – PDL – Colonel – 2011- Botiş Ioan – Nelu – Deputat, Ministrul Muncii – PDL 2010- Boureanu Cristian – Deputat – PDL – Colonel – 2011- Brînză William Gabriel – Deputat – PDL – Locotenent Colonel – 2011- Brînză Daniel – Secretar Executiv Diaspora – PDL – Colonel – 2011- Falcă Gheorghe – Primar Arad – PDL – Maior – 2010- Ferencz Ştefania Gabriela – Secretar Adjunct al Guvernului – PDL – maior- Flutur Gheorghe – Preşedinte Consiliu Judeţean Suceava – PDL- Colonel 2011- Alexandru Lăzărescu – Director TVR – PDL – colonel – 2011- Robert Turcescu – Jurnalist – PDL – Colonel – 2010- Mihai Răzvan Ungureanu – Premier – PDL – Colonel 2011- Gheorghe Ştefan – PDL Neamţ – PDL – Colonel 2010- Ialomiţeanu Gheorghe – Ministru de Finanţe – PDL – Colonel 2010- Iliescu Valentin Adrian – Şeful Dep. pt. Relaţia cu Parlamentul- PDL- Colonel 2010- Liviu Negoiţă – Primar sect.3 – PDL – Colonel 2012- Oltean Ioan – Deputat – PDL Colonel 2010- Preda Cezar Florin – Vicepreşedinte PDL – Colonel 2011
22 iunie 2012, 15:15
melimeloparis.ro%20
inpuff.ro
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Am construit cât de mult am putut, am întemeiat o familie frumoasă, am sprijinit multe alte familii, am dezvoltat o localitate. Acum, după ce cred că am lăsat ceva în urma mea pe unde am trecut, consider că este momentul să î ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.8408 lei
USD
Dolarul SUA
4.2716 lei
CHF
Francul elveţian
4.5537 lei
GBP
Lira sterlină
5.4099 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9808 lei
XAU
Gramul de aur
249.0787 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2485 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3664 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9857 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1657 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1818 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6497 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.