Știrea zilei
Prefectul şi USL-iştii pregătesc debarcarea în masă a directorilor
Zilele directorilor din fruntea serviciilor publice deconcentrate sunt numărate. Odată cu schimbarea guvernării dar şi cu trecerea alegerilor, actualii şefi de instituţii urmează a fi înlocuiţi. O dovedesc atât primele măsuri luate de noua putere, cât şi, mai nou, o adresă trimisă de prefect unităţilor cu subordonae guvernamentală.

Deja de la nivelul Instituţiei Prefectului a fost emisă o adresă prin care li s-au solicitat directorilor din sfera serviciilor publice deconcentrate clarificări cu privire la modalitatea în care au fost numiţi pe posturile de conducere. „La primul Colegiu Prefectural am cerut tuturor să ne transmită şi au răspuns atunci, datele personale, datele de contact, documentul prin care au fost numiţi pe funcţii, cu numire sau cu concurs, cum era cazul”, a declarat prefectul Adrian Constantinescu. Reprezentantul Guvernului în teritoriu susţine că această solicitare nu ar avea legătură cu o eventuală schimbare în rândul şefilor de deconcentrate. „Am vrut doar să ştiu cazul fiecărui şef de deconcentrată în parte”, a mai spus prefectul. Adrian Constantinescu a mai menţionat că până la acest moment, cu excepţia schimbărilor din sistemul educaţional, nu a mai primit vreo informare cu referire la alte înlocuiri de directori.
USL suflă vântul schimbării
Pe de altă parte, neoficial, atât la PSD, cât şi la PNL este o adevărată frenezie privitoare la directori. În ciuda asigurărilor date de primul ministru şi de preşedintele PC Daniel Constantin chiar la Botoşani că şefii de deconcentrate nu vor fi schimbaţi decât în cazuri speciale, USL-iştii sunt decişi să îi înlocuiască pe toţi. "Ştie Ponta ce facem noi la Botoşani?" a fost reacţia unui lider PNL pe această temă. De altfel, în cele câteva săptămâni trecute de la preluarea guvernării au destituit şefii de la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură, Inspectoratul Şcolar Judeţean, Casa Corpului Didactic. De asemenea, în cele câteva zile de la învestirea PSD-istei Mihaela Huncă în fruntea IŞJ mai mulţi directori de şcoli, o bună parte candidaţi ai Mişcării pentru Botoşani la alegeri locale, au fost destituiţi. Tot neoficial unii directori de instituţii încă pe post se plâng de presiuni enorme din partea noii puteri, iar liderul PNL a cerut public demisia atât a şefei Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, cât şi a tuturor directorilor unităţilor subordonate Consiliului Judeţean. Până acum nici unul nu i-a satisfăcut însă dorinţa. 
CITEŞTE ŞI:
Ţurcanu aşteaptă directorii de la CJ cu demisiile – AFLĂ înlocuitorii
Ţurcanu aşteaptă degeaba demisiile directorilor CJ – AFLĂ ce declară aceştia


Școli cu blazon din județul Botoșani! Notele mici ale elevilor de sub numele mari ale personalităților: Pentru mine, asta înseamnă genocid. Pentru că eliminăm 40% din populația țării
Un adevărat genocid. Astfel caracteriza un academician situația în care se află școala în care învață copiii satelor. Iar la Botoșani notele obținute de elevi la Evaluarea Națională fac parte din acest tablou trist al societății românești. Un tablou în care, fără să exagerăm, se întrevede viitorul nostru ca popor.
TREI primari PSD scoși din ATOP pentru incompatibilitate și puși să dea înapoi banii pentru ședințe - DOCUMENT
Un raport al Curții de Conturi întocmit în 2020, pentru anul financiar trecut, a lăsat incompletă Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP), o structură finanțată de Consiliul Județean care are ca scop general luarea de măsuri pentru menținerea ordinii și liniștii publice în județ.
Alt botoșănean mort după sedare: Mi-l îngropi dezbrăcat, ca pe un nu știu cum, în pielea goală, într-un sac? Spitalul: Halucinații, depresie, delir la pacienți
„Asta este povestea noastră…(plânge în hohote n.r.), nu a vrut să meargă, mi-a spus: eu dacă merg în spital, iau COVID. Și așa a fost, așa a fost… Nu știu ce să zic. El a fost candidatul ideal. Avea glicemie mai mare, avea tensiune, era supraponderal. Dar nu a avut nici un simptom de COVID de acasă, din astea trâmbițate” – Mihaela Pietrariu, soția unui botoșănean mort la Spitalul Județean.
Alt gagiu, care de data asta a OMORÂT un om! Un șofer de 23 de ani și-a abandonat victima în șanț și a plecat acasă – GALERIE FOTO&VIDEO
Ziua de duminică a însemnat pentru polițiștii botoșăneni una de luptă continuă. Un accident mortal cu fugă a pus toate echipajele în alertă pentru găsirea făptuitorului. În mai puțin de 12 ore, cadrele Inspectoratului de Poliție Județean l-au identificat în județul vecin. Acasă.
Profesoara condamnată la închisoare cu suspendare pentru banii unei fetițe cu handicap vrea gradație de merit: Nu e moral, și noi suntem conștienți
Situație revoltătoare înregistrată la Botoșani. Un fost inspector școlar, actualmente profesor la o unitate de învățământ din municipiu, condamnat la închisoare cu suspendare și muncă în folosul comunității, a depus dosar pentru gradație de merit, o distincție acordată cadrelor didactice cu performanțe deosebite în pregătirea elevilor.
Cu experiență de peste 20 de ani: CINE este noul subprefect al Botoșaniului: Este o funcție cu responsabilitate foarte mare
Începând cu data de vineri, 12 iunie 2020, printr-o Hotărâre de Guvern, Botoșaniul are doi subprefecți. Învestirea celui de-al doilea, în persoana Laurei Cronț, a avut loc într-un cadru restrâns, sâmbătă, 14 iunie. Un nume nou, de altfel, printre persoanele cu funcții de conducere de la Botoșani.
BĂTĂLIE incredibilă pe postul Minodorei Vasiliu de la DSVSA, listă lungă cu oameni care îi vor biroul
Postul eliberat de Minodora Vasiliu la Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) face cu ochiul multor aspiranți care au obosit să se tot afle pe lista de așteptare ce a rămas neatinsă mai bine de un deceniu.
Pacienți SEDAȚI și cu telefoanele închise de personalul medical! Au murit în saloane, familiile acuză, tăcere din partea spitalului
Finalul săptămânii trecute a fost marcat la Botoșani de cea mai lungă listă cu oameni morți din cauza virusului SARS-COV-2. Cinci decese într-o singură zi, trei femei și doi bărbați. Toți se aflau pe secția ATI a Spitalului Județean Mavromati.
Uvertura Mall s-a redeschis cu restricții și mari reduceri: restaurante fără food-court, terasă renovată și o mulțime de afișe – GALERIE FOTO
Noua etapă de relaxare intrată luni, 15 iunie 2020, în vigoare include și redeschiderea marilor centre comerciale. Astfel, începând de ieri dimineață, după aproape trei luni, și-a reluat programul și Uvertura Mall.
inpuff.ro
Loading...
Botoșănenii s-au săturat să stea în casă și pleacă în vacanțe: Litoralul, la mare căutare - CUM sunt prețurile
După luni bune în care botoșănenii și românii în general au fost nevoiți să stea în case, odată cu relaxarea măsurilor, unii dintre ei au început să plece în concedii. Sau măcar să și le planifice, semn că pandemia nu-i mai sperie.
Scandal politic la Botoșani pentru un viceprimar cu fundu-n două bărci! Țurcanu acuză prefectul de simpatii liberale
Încep să se încingă spiritele printre politicienii de la Botoșani, mai ales în prag de alegeri locale când au loc practic cele mai multe conflicte din toți anii de administrație locală. Viceprimarul de la Dângeni, care s-a pozat alături de familia ALDE, a fost exclus din PNL și nu poate ataca decizia în instanță. De aici a pornit un tăvălug de acuzații.
Președinte de partid la 35 de ani! Botoșaniul are un nou lider politic: Fondurile sunt puține, nu prea avem ce împărți
Cea mai... verde formațiune politică din România are un nou lider la Botoșani. Începând cu data de 20 martie, filiala județeană a Partidului Ecologist Român este condusă de Adrian Lupu.
Vă linșez!!! Amendă uriașă pentru un post TV central după amenințări fără precedent la adresa primăriței de la Ipotești
Postul B1 a fost amendat cu 20.000 de lei de către Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) după o ieșire verbală violentă a unui realizator la adresa primarului comunei Mihai Eminescu.
Botoșaniul, în fruntea unui top dureros: Oamenii care au salvat oameni până au… murit!
După luni bune în care COVID-ul a pus stăpânire pe întreaga țară, Botoșaniul este în fruntea unor clasamente dureroase. Dacă în celelalte articole din Botoșăneanul ne-am referit la numărul de cazuri și de decese, astăzi este despre ei, eroii, care au murit pe frontul de luptă cu noul coronavirus.
Loading...
Premieră politică în sănătate: Edilul de la PSD numește manager de spital un consilier de la PNL cu care s-a bătut în campanie
După mai bine de o săptămână, interval în care unitatea medicală a avut conducere provizorie în urma demisiei medicului ce îndeplinea această prerogativă, s-a luat o decizie în privința următorului director.
Veștile bune despre autobuzele noi, puse puțin la păstrare! Eltrans nu are șoferi după scandalul din Consiliul Local și nici licență de traseu - FOTO&VIDEO
Începutul săptămânii era marcat la Botoșani de sosirea autobuzelor turcești care vor înlocui istoricele tramvaie care aproape că-și dau duhul zi de zi, pe străzile orașului. Patru din cele nouă autobuze au fost aduse din portul Constanța, într-un mult așteptat aer al schimbării.
Ada, come back! Fosta șefă a educației revine la Inspectoratul Școlar Județean
Schimbările pe care liberalii doresc să le facă în fruntea instituțiilor de învățământ nu se opresc doar la Casa Corpului Didactic (CCD), acolo unde în urmă cu o săptămână au înlocuit directorul.
De la minister la… calculator! Liberala Magda Roman s-a angajat la o instituție din Botoșani
Experiența profesională la Ministerul Transporturilor nu a durat extrem de mult pentru tânăra liberală care este și consilier județean.
Presupusul șofer din Audi NU are permis în România, a amenințat cu bătaia un polițist: Îți f... una de îți sar ochelariiVIDEO & GALERIE FOTO
Primele cercetări efectuate de oamenii legii față de tânărul despre care se bănuiește că se afla la volanul decapotabilei care a provocat accidentul de o rară violență de luni seară au scos la iveală un lucru extrem de important.
Din ciudățeniile COVID-ului! Bebeluș din Botoșani depistat pozitiv la două teste, mama a ieșit negativ
Modul de răspândire și acțiune la unii pacienți a infecției cu SARS-COV-2 continuă să ridice semne de întrebări specialiștilor. Unele persoane duc boala pe picioare cu simptomatologie rămasă la nivel minimal. Alții, fără afecțiuni pre-existente, mor brusc. Și iată, sunt persoane care intră în contact cu bolnavi și nu iau virusul.
DIRECTORII DE SCOALA ,AR FI CORECT,SA FIE BUNI PROFESORI,, NU IN POLITICA CI IN PROFESIE . MARE . E GRADINA LUI DUMNEZEU SI DE ACOLOII GASITI PE CEI MAI AERIENI.RUSINE!
17 iunie 2012, 15:35
DIRECTORII DE SCOALA ,AR FI CORECT,SA FIE BUNI PROFESORI,, NU IN POLITICA CI IN PROFESIE . MARE . E GRADINA LUI DUMNEZEU SI DE ACOLOII GASITI PE CEI MAI AERIENI.RUSINE!
17 iunie 2012, 15:35
Ce credeti ca directorii in functii au fost numiti dupa un concurs corect?Profesorii sunt foarte buni si competenti la catedra,cei ce se doresc DIRECTOR sunt pe post de manager care nu are legatura cu catedra,chiar nici nu mai predau,deci nu le plangeti de mila.Marea problema ca cei care au fost si cei care vor veni au obtinut si vor obtine functiile pe cumatrii,betii,prietenii si finisari de parti dorsale.Competenta se obtine prin experienta si multa munca ,ceea ce nu prea se regaseste in societatea noastra multilateral esuata.Trebuie sa recunoastem ca nici noi dac ajungem la CIOLAN nu vom avea incredere in OAMENII care au lins in dos pe dusmani.
15 iunie 2012, 17:16
ASA E SCHIMBATI CALENDARELE, DA-tile in 2016, CU ASTIA NU SE POATE DISCUTA CU VORBA BUNA
15 iunie 2012, 13:37
Schibati-va calendarele din 2012 si puneti-le pe cele cu 1946.
15 iunie 2012, 13:13
Romania noastra!Un ANALFABET ca Turcanu schimba directori de scoala!MI-E RUSINE CA TRAIESC IN ROMANIA!
15 iunie 2012, 12:22
ce vorbiti ba,eu cu licenta luata pe balta nu am ajuns derutat? ba chiar am ajuns si presedinte de Consiliu Judetian! consiliu se scrie cu C mare?
15 iunie 2012, 11:58
Trebuie sa prindeti curaj d-lor profesori, nu va lasati maziliti, aveti personalitate, nu uitati de cariera d-voastra, nu sunteti luati de pe strada si plantati in diverse functii si nu uitati ca cei care incerca sa va intimideze pentru a va da demisia,au fost alesi datorita abuzurilor facute de predecesorii lor, in nici un caz pentru VALOAREA LOR UMANA. Nu tolerati sa fiti injositi, un milion de euro de persoana nu va strica. Viata unui om costa mai mult. SA-I DATI IN JUDECATA SA VEDETI DACA LE CONVINE. CATI BANI CREDETI CA AU SA PLATEASCA DAUNE MORALE SI MATERIALE ?Profesorii si toti cei torturati, sa solicite daunele morale si materiale (1.000.000 euro) de la persoanele FIZICE care semneaza actele nelegale de destituire. SA PLATEASCA VINOVATII, NU INSTITUTIILE. Insitutia nu are vina. Au avut loc alegeri democratice nu razboi pe viata si pe moarte.
15 iunie 2012, 10:53
CERETI DESPAGUBIRI, IN INSTANTA, PENTRU DISTRUGEREA CARIEREI D-VOASTRA DE CEL PUTIN 1.000.000 EURO/OM. TREBUIE SA SE TERMINE ODATA CIRCUL ASTA CU IMPARTITUL CASCAVALULUI DUPA ALEGERI. ALEGERILE AU FOST PENTRU PRESEDINTELE CJ CONSILIUL JUDETEAN , PRIMAR SI CONSILIUL LOCAL, NU PENTRU CALAI SI DISTRUGATORI DE OAMENI. FIECARE OM VREA SA-SI FACA O CARIERA IN VIATA. Presedintele CJ si primarul trebuie sa se ocupe de imbunatatirea vietii oamenilor nu de distrugerea ei.
15 iunie 2012, 09:56
normal ca trebuie sa ii dea afara...pt asta au luptat, nu? chiar nu inteleg ce vi se pare asa ciudat...e logic ce fac ei
15 iunie 2012, 09:44
daca nu demisioneaza vor fi demisi ...deci tot pleaca...si asa au nevoie de concedii...
15 iunie 2012, 09:43
Sa demisioneze, nu au facut nimic bun pentru cei ce sunt in subordinea lor.
15 iunie 2012, 08:41
Foarte bine le faceti!!!! Afara cu hotii si mincinosii!!!!
15 iunie 2012, 07:59
PDL a pierdut si ma bucur din cauza lui Zarug,Fluture ea ti.a luat primaria ,ce ai crezut ca reprezinta ceva in oras? nici alea ale ei nu au votat.o si ea nici nu intelege asta da.i inainte cu tupeu dupa functie dupa functie pentru functie
15 iunie 2012, 07:53
nu va este rusine tuturor ,indiferent de culoare politica,dati voi concursuri,nesimtitilor,astea sunt concursuri ce dati voi ca toti cei din partide stiu ceva mai mult decat ...,cu facultati pe la Petre Andrei,Spiru Haret ,Danubius si alte institutii bomba,pleiada de prosti si mediocri in tot! Sa nu va mai auzim cu concurs si alte vrajeli de partid ca ne JIGNITI pe cei care chiar dam concursuri si muncim pentru orice.Nesimtiti ce sunteti!
15 iunie 2012, 07:41
zenda.ro
inpuff.ro
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
”Faceți-l așa cum e că, dacă se ajunge la exproprieri, nu se mai termină nici într-o sută de ani drumul ăsta. Faceți-l așa și după aceea vedem noi și cu a treia bandă”,Cristian Achiței, deputat, despre drumul ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.8378 lei
USD
Dolarul SUA
4.3085 lei
CHF
Francul elveţian
4.5522 lei
GBP
Lira sterlină
5.3598 lei
JPY
100 de yeni japonezi
4.0080 lei
XAU
Gramul de aur
245.7662 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2489 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3768 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9856 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1736 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1815 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6492 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.