Știrea zilei
Iazul fantomă de la Ipotești a consumat într-o singură zi apa pe o lună de la 100 de apartamente

În urma scandalului izbucnit la Ipotești, unde a fost descoperită o conductă ilegală conectată la un hidrant, tehnicienii de la SC Nova Apaserv SA au revenit pe malul iazului.

Cât s-a consumat într-o singură zi?

 

Au dorit să efectueze o serie de măsurători privitoare la debit pentru a stabili cantitatea exactă de apă care a fost preluată din rețea și direcționată către iaz. Și a reieșit o cantitate totală de 650 de metri cubi de apă consumați într-o singură zi.

 

Iar asta în condițiile în care un consum mediu la un abonat casnic este de aproximativ 10 metri cubi pe lună. Însă unii botoșăneni care locuiesc la apartament plătesc lunar în jur de 5 – 6 mc și chiar mai puțin, în cazul pensionarilor spre exemplu.

 

La o cantitate totală de 650 de metri cubi de apă reiese că acesta ar fi consumul plătit de aproximativ 100 de apartamente într-o lună.

 

„Noi putem stabili cât a curs într-o zi, am făcut niște măsurători și am ajuns la 650 mc de apă. Acum numărul de zile îl vor stabili ei (polițiștii, nota red.) în funcție de ce găsesc ei, de când s-a făcut și cine a făcut lucrările acolo. Ar veni vreo 4.500 de lei pe zi, cu tot cu TVA”,

 

Liviu Ștefan, director general SC Nova Apaserv SA

 

Ceea ce ar însemna 45.000 de lei la 10 zile sau 450.000 de lei la 100 de zile, la un preț de 6,31 lei pe un metru cub de apă.

 

Chiar nimeni nu a văzut când s-au făcut lucrările?

 

Polițiștii care au preluat această anchetă, sub coordonarea unui procuror, urmează să efectueze investigații pentru a stabili de când datează conducta ilegală: „Eu chiar nu știu și nu cred că știe nimeni de la noi când s-a făcut lucrarea aia, că dacă știam, luam măsuri”, a spus mai departe directorul companiei de apă și canalizare.

 

După verificarea sesizării despre presupusul furt de apă din rețeaua publică pentru alimentarea iazului, la sediul Nova Apaserv au ajuns viceprimarul Valeriu Drobotă însoțit de consilierul său, Florin Țurcanu. Iar mai apoi primarul comunei Mihai Eminescu, Verginel Gireadă, pentru o reconciliere și stabilire a unui prejudiciu care să fie plătit de Primărie. Adică de oamenii din comunitate.

 

„Doar verbal a fost o intenție de conciliere, noi o să lăsăm Poliția să-și facă treaba în baza plângerii noastre. Iar lucrurile cumva curg logic, ei vor face investigații pentru a se stabili de când datează lucrarea, vom stabili un prejudiciu exact și în funcție de asta, mai vedem. Dar aceștia sunt pașii, acum la momentul acesta nu avem ce comunica altceva”,

Liviu Ștefan, director general SC Nova Apaserv SA

 

Specialiștii de la „Apă” susțin în continuare varianta că respectiva suprafață de apă este artificial creată, iar acest lucru se va observa în următoarea lună, când urmează din nou o perioadă cu temperaturi ridicate și precipitații mai puține. Și iau în calcul inclusiv o cubare a iazului, adică măsurarea în metri cubi a cantității totale de apă și ulterior imputarea ei.

 

Neoficial, se vorbește despre accesarea unui proiect cu fonduri europene prin care în respectiva parte din Ipotești ar fi urmat să fie creată o zonă de agrement pentru organizare de evenimente care să includă plimbări cu barca. Și în cadrul acestei investiții s-ar fi amenajat și un al doilea lac, undeva în apropierea celui existent.

 

Însă pentru asta ar fi necesară înființarea de puțuri de mare adâncime, iar costurile acestora ar fi extrem de ridicate.

 

Se caută și alte iazuri

 

După apariția scandalului de la Ipotești, reprezentanții Nova Apaserv susțin că au mai primit și alte semnale cu cazuri similare: „Iazuri alimentate din rețea nu am mai avut. Doar informații că ar mai fi și o să mergem să verificăm, ca să fim siguri. Nu sunt sesizări, doar informații. Nu e simplu, pentru că trebuie intrat de multe ori pe proprietăți private, dar găsim noi o soluție. La iazuri prejudiciile sunt mari”.

 

Toate informațiile urmează să fie verificate și, dacă se va confirma vreuna, cazurile urmează să fie făcute publice, indiferent de persoana care s-ar face răspunzătoare.

 

loading...
loading...
Verginel și-a trimis emisarii la „Apă” să stingă scandalul iazului alimentat din rețeaua publică: Vai de mine, că s-a pus o conductă...
SCANDAL uriaș de la o conductă ilegală descoperită de Nova Apaserv: Mii de metri cubi luați din rețeaua publică pentru a alimenta un iaz privat, polițiștii au deschis dosar penal – VIDEO & GALERIE FOTO

 

Animalul care se află în toate comunele din județul Botoșani și este pe cale de DISPARIȚIE: Va fi numai piesă de muzeu
Mediul rural botoșănean (și nu numai) nu va mai prezenta aceeași imagine care exista mai ales în vremea copilăriei celor care își petreceau vacanțele la bunici, în anii dinaintea revoluției din 1989.
Peste 1.000 de botoșăneni de lângă oraș imploră pentru program la robinet! O dispeceră de la „Apă” îi păcălește că primarul e vinovat: Oameni buni, cui trebuie să fac eu plângere?VIDEO
De aproximativ două luni prefectul primește pe birou o avalanșă de sesizări din partea unor botoșăneni care deși sunt abonați ai Nova Apaserv nu beneficiază de apă decât sporadic.În cazul în care problema nu-și găsește rezolvare oamenii susțin că vin să protesteze în oraș, în fața Prefecturii, Consiliului Județean sau companiei de apă și canalizare.
EXPLOZIE a numărului de pașapoarte eliberate anul acesta, de frica războiului: A crescut de trei ori numărul solicitărilor
În ultimul deceniu este pentru prima oară când adresabilitatea la acest serviciu public a crescut atât de mult.Iar avalanșa de oameni a fost cauzată de războiul de la granițele României.
SCANDAL de la cel mai scump loc de parcare din Botoșani! Adjudecat de o femeie care nu l-a plătit niciodată
Prețul de licitație pentru concesionarea respectivului loc de parcare a dărâmat toate recordurile, iar femeia care a licitat a devenit „vedetă” inclusiv la posturile naționale de televiziune.
ZVONURI la Botoșani cu închiderea școlilor pentru economii la energie: Ei își măresc salariile și elevii intră în online?
Mai multe cadre didactice le-ar fi telefonat părinților pentru a-i pregăti pentru o eventuală revenire la sistemul de învățământ online.Iar motivul pentru care s-ar lua decizia de închidere a școlilor ar fi prețurile la energie.
Plângeri la Poliție după altercații și comenzi false între taximetriști și Bolt: Dau tot felul de curse, cât mai departe - FOTO
Apariția în municipiul reședință de județ a unor servicii alternative de transport persoane s-a lăsat cu șicane.
Premiu de 1000 de euro pentru artistul din Botoșani care a devenit agricultor ”șef de promoție”: A fost dificil, dar și frumos! FOTO
Multă muncă, dar și pasiune! Seriozitate împletită cu un simț al bunei organizări, dar mai ales capacitatea tânărului de a pune în ordine orele, zilele, anii care aveau să îi asigure succesul.
Sute de credincioși la sfințirea Bisericii din curtea Spitalului de Copii, slujbă oficiată de doi mitropoliți și un sobor de preoți - FOTO & VIDEO
Astăzi a avut loc slujba de sfințire și de binecuvântare a lucrărilor interioare și exterioare ale Bisericii „Sfântul Apostol Andrei şi Sfântul Ierarh Nectarie”, din curtea Spitalului de Copii. La evenimentul religios au luat parte oficialități și sute de credincioși.
Verginel Gireadă în direct: Îmi spuneau că sunt tractorist, astăzi un tractorist câștigă mai bine decât un inginer / Toți cei care critică își prind urechile dacă îi duc pe un tractor cu GPSVIDEO
Invitat la ”Botoșăneanul TV”, primarul comunei Mihai Eminescu a vorbit fără opreliști de trecutul său profesional. Aflat la al treilea mandat de șef al administrației de la Ipotești și având la activ și patru ani ca deputat, Verginel Gireadă a subliniat că nu are ce să ascundă din cariera sa.
Șefii de la centru anunță scenarii negre – CUM va fi iarna la Modern Calor, compania orașului care are nevoie de gaz pentru furnizarea căldurii
Mii de botoșăneni așteaptă să își încălzească locuințele cu agentul termic furnizat în sistem centralizat de SC Modern Calor SA, compania Consiliului Local Botoșani.Furnizarea căldurii ar urma probabil să înceapă la jumătatea lunii viitoare, după ce se vor înregistra trei nopți consecutive cu temperaturi mai mici de 10 grade.  
„Iarba nebună” consumată de șoferi botoșăneni, la volan: Este cu adevărat cutremurător ce se întâmplă
Zeci de șoferi botoșăneni au fost surprinși în trafic conducând sub influența unor substanțe interzise.Cei mai mulți erau drogați cu canabis, dar au existat și probe pozitive la cocaină.
Salvamari soț și soție INTERZIȘI la Cornișa, unul este încă angajat al complexului: Avem o restricție pentru domniiVIDEO
Cei doi botoșăneni au lucrat împreună în Parcul Regional de Agrement Turistic și Sportiv (PRATS) Cornișa timp de aproximativ trei ani. Soția și-a înaintat demisia din cauza programului pe care l-a considerat infernal, iar soțul are încă această calitate de angajat.
Partidul cu sediu abia deschis în centrul orașului a rămas fără toți membrii, filiala a fost radiată, s-a închis și contul bancar: Ne-am dat cu toții demisia
La nici 11 de luni de când a început treaba la filiala județeană a Alianței Pentru Patrie (APP), președintele interimar Răzvan Rotaru a părăsit partidul înființat de Codrin Ștefănescu și girat de Liviu Dragnea. Și nu a făcut-o singur, ci alături de foștii colegi de vază de la PSD și de toți cei 700 de membri din întregul județ.
E gata documentația! Primăria aproape de demolarea garajelor, apar peste 100 de locuri de parcare, zone de recreere și un loc de joacă – FOTO
Documentația tehnică pentru modificarea aspectului urban din imediata vecinătate a Colegiului Național ”Mihai Eminescu” a fost publicată pe pagina web a Primăriei Botoșani și se află în dezbatere publică.
Tricolor zdrențuit & oficialități ignorate pentru băiatul de casă al PSD-ului - Gafele începutului de an școlar la colegiile cu pretenții - VIDEO & GALERIE FOTO
Festivitățile de deschidere a anului școlar au devenit tradiție în România și sunt așteptate cu emoție de elevi, părinți și cadre didactice.De la an la an seamănă izbitor din punct de vedere al desfășurării, fiind respectat un tipar organizatoric care se repetă la fiecare început de toamnă.
Începe școala: Instructorii auto trag un semnal cu trecerile de pietoni și promit că NU blochează traficul în orele de trafic
Începând de luni, 5 septembrie 2022, elevii se întorc în bănci motiv pentru care și traficul va fi mult mai aglomerat de acum pe străzile municipiului Botoșani și nu numai. Fapt care necesită mai multă atenție din partea conducătorilor auto, dar și a pietonilor.
ASTĂZI: Școlile din Botoșani se deschid pentru 60.000 de elevi! Pentru prima dată când anul de învățământ începe atât de devreme
Anul școlar 2022 – 2023 este unul plin de schimbări radicale, sistemul educațional fiind reformat de actuala conducere a Ministerului Educației care îl are în frunte pe Sorin Cîmpeanu. Modificările au fost aplicate și în urma dezbaterilor care au avut loc în teritoriu cu personalul didactic.
Spălătorie închisă de Nova Apaserv după ce a fost găsită cu branșament ilegal: Patronul nu a plătit apa niciodată – FOTOGALERIE
Serviciul Antifraudă și Control din cadrul SC Nova Apaserv SA continuă seria verificărilor în rândul marilor consumatori de apă, care nu-și achită contravaloarea serviciilor consumate.
Era să vină, dar nu mai vine - Haos la conducerea Inspectoratului Școlar înainte de începerea școlii, Ada Macovei trecută iar „pe linie moartă”
Situația de la Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) a căpătat nuanțe politico-telenoveliste în ceea ce privește postul de inspector școlar general. A fost o luptă incredibilă de culise pentru că oficial, sistemul educațional nu este nicicum politizat. Și într-un final există se pare și un câștigător.
Clădire dărâmată într-un nor de praf lângă o școală, se pregătesc locuri de parcare – VIDEO & GALERIE FOTO
Au fost de fapt două imobile alipite, ambele fiind transformate acum în bucăți de moloz și pietre.
Chiar nu știe nimeni ,cine incasa bani pentru a pescui in acest iaz.?Întrebare.!!
12 iulie 2022, 20:27
Din tot ce am citit pana acum în materialele de presa sparute pe acest subiect înțeleg ca numitorul comun este Florin Turcanu. Dansul este consilierul viceprimarului care a fugit de la fata locului. Dansul este cel care politic a făcut ca Dascalescu sa ajungă vicepreședinte cu atribuții la RAJAPA di cel care monitorizează tot ce se întâmplă , Dansul este soțul consilierei de birou la Dascalescu. Dansul s-a deplasat la RAJAPA sa negocieze sau sa "repare prejudiciul" . Peste tot Turcanu. Vouă cum vi se pare ?
12 iulie 2022, 17:43
Ciuma rosie a capusat judetul 30 de ani iar acum suntem cu Vasluiul pe ultimul loc din tara.Traiasca psd!
12 iulie 2022, 17:14
in timp ce voi dezbateti si combateti, mai sunt cel putin 1000 care fura apa, cu instalatii subterane, cu case, piscine, cu fantani de la robinet si aia raman acoperiti, iar prostii combat iazu...daca scoatetri , scoateti tot!, ca sa nu intre nova apa in faliment mai rau decat este
12 iulie 2022, 15:56
Dacă pentru doua sticle de suc și un sandvichi un agent primește sentința de trei ani de pușcărie, rămâne de văzut cât va da instanta pentru furtul de mii de metri cubi de apa potabila când altor abonați nu le ajunge apa nici măcar pentru mâncare în casa sau de băut.Respectând proporția gravitatii așteptăm sentința și în acest caz.
12 iulie 2022, 15:17
Nu vă luați de polițist. Dacă informația este corectă, acesta este nepotul primarelui. Pe principiul rakeților. Îmi pun rudele să mă păzească. Și-apoi, ăasta-i primar?! Asta-i poliție?! Vrem să arătăm ca afară, dar noi perfecționăm mârlănia și hoția dobândite în vremea fanarioților și înscrisă de atunci în ADN. Judecătorul îi va achita, apoi se va pensiona. Poate chiar procurorul, pentru a interveni prescripția. Caz îngropat. În situația contrară, dacă cei vinovați vor face pușcărie (multă, foarte multă!) dau de băut. Oricui. Oricât.
12 iulie 2022, 15:14
Se rezolva simplu,gasca de penali (penelei ) e mare !
12 iulie 2022, 15:08
Conducta avea capacitatea de 80 mc de apa pe ora. Asa ati scris anterior. Deci 80 mc x24 h = 1920 mc apa pe zi furata. Nova ApaServ iar vrea sa piarda. O femeie a facut inchisoare pt un salam furat din supermarket. Acesti oameni care au furat mult mai mult din banii platiti pe apa de locuitorii jud. Botosani trebuie pedepsiti pentru ca vor fura in continuare si vor sfida omul obisnuit care traieste din munca lui.
12 iulie 2022, 14:33
Era să uit.Poate cei care sunt în cercul acesta vicios, din care unii au condamnări cu suspendarea executării pedepsei, se pricopsesc cu o mini condamnare în acest dosar. Și uite-așa ... umplerea iazului o vor face cu executare. Ce m-aș mai râde (sic!).
12 iulie 2022, 13:52
Ce vi se pare anormal?!Tata trebuie să aibă grijă de copii - și, uite-așa, le faci lac, le cumperi bărcuțe (încă n-au apărut anunțurile pe OLX că ficiorii vând ambarcațiunile ?!) și pui întreaga comună (se pare că încă nu l-au făcut mecanizatorii oraș, nu?!) să plătească.Ce?! Ar fi primele beizadele pentru care plătim toți?!Dar măcar ăilalți care apar prin presă sunt cu sânge albastru și au mai și făcut ceva studii cum trebuie.
12 iulie 2022, 13:47
Toata tara geme de saracie din cauza hotilor cu gulere albe functionari publici, politicieni, mari patroni. La blocurile din oras daca consumul inregistrat la apometrul blocului este mai mare decat consumul total raportat de proprietarii de apartamente, cantitatile de apa suplimentare se repartizau pe proprietari. Sa plateasca si acesti domni de la Ipotesti ce au furat si nu primaria. Au ajuns sa considere institutiile statului ca proprietatile lor unde lucreaza ei, sotiile lor, copii lor, amantele, rudele. Sa se aplice legile si in cazul lor . Destul au furat din fonduri europene impreuna cu firma lor de casa.
12 iulie 2022, 13:38
Se va plăti o suma modica și toată lumea va fi fericita și nevinovata..Nu exista justiție decât pentru fra ieri!
12 iulie 2022, 13:37
Cercetarea acestui caz va dura ca de obicei vreo 10 ani, pana iese primarul Verginel, viceprimarul și consilierul sau Florin Turcanu la pensie, iar vinovat va fi găsit cel mai probabil paznicul de la primărie care va plăti o amenda administrativa pt ca nu si-a anunțat șefii ca a apărut un control în comuna. Toți vor candida în ventilare și bor trai fericiți pana la bătrânețe. Inclusiv șeful de post care nu cred ca nu știa cd se întâmplă în comuna. Iar dacă nu a știut înseamnă ca fost plătit degeaba sa stea foarte la umbra.
12 iulie 2022, 13:31
Acest caz de furt cu buna stinta a autoritatilor din Com. M. Eminescu se va face evaporat din cauza canicueli , stiti bine cinei primar si cazul e ca si rezolvbat ,o plata simbolica sin rest nimic , vinovati sau evaporat . Justitia , politia si policieni sunt mana in mana .
12 iulie 2022, 12:49
Da poliția, e că și îngropat cazul, vor stabili un prejudiciu ridicol și gata ,toată lumea și-a făcut treabă.
12 iulie 2022, 07:39
Sondaj
Ce alegeți între o deplasare cu un taxi și una cu un automobil Bolt?
Taxi
Bolt
Prefer altceva
Declaraţia zilei
„Nu vreau să fac niciun fel de comentariu, dar dacă minimul e de 50 de puncte și ei fac 15 puncte? Măcar să schițeze de bun simț, pentru comisia aia, trei prostii sau din aducere aminte. Au lăsat foaia goală. Și cu acea ...
starshiners.ro%20
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.9490 lei
USD
Dolarul SUA
5.0469 lei
CHF
Francul elveţian
5.1652 lei
GBP
Lira sterlină
5.6367 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4963 lei
XAU
Gramul de aur
270.7253 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2606 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.1728 lei
AUD
Dolarul Australian
3.2777 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.6857 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2013 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6655 lei
Vremea
astăzi
Botosani
15.8 o C
Dorohoi
14.8 o C
Bucecea
16.7 o C
Darabani
14.0 o C
Saveni
14.6 o C
Ştefăneşti
21.9 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.