Știrea zilei
Premiu de 1000 de euro pentru artistul din Botoșani care a devenit agricultor ”șef de promoție”: A fost dificil, dar și frumos! FOTO

Multă muncă, dar și pasiune! Seriozitate împletită cu un simț al bunei organizări, dar mai ales capacitatea tânărului de a pune în ordine orele, zilele, anii care aveau să îi asigure succesul.

A studiat la Liceul de Artă ”Ștefan Luchian” din Botoșani, fiind olimpic la clarinet, instrument care l-a fascinat și pe care nu l-a abandonat nicio clipă. Iar la final de liceu, atunci când a trebuit să își aleagă un drum pentru viitor, Ștefan Gabriel Dohotariu a ales nu doar muzica, ci și... agricultura.

 

A urmat în același timp, la Iași, Universitatea de Arte ”George Enescu” (Interpretare muzicală - clarinet) și Universitatea Științele Vieții ”Ion Ionescu de la Brad” (Agricultură).

 

A unit cele două drumuri atât de diferite. Le-a dus la capăt. Și nu oricum: cu 10 și șef de promoție la Agricultură, succes care i-a adus, zilele acestea, și un premiu de 1000 de euro pentru performanța extraordinară.

 

”Timid, în anul 2018, după absolvirea studiilor liceale, mi-am luat inima în dinți și am început una dintre provocările cele mai mari pe care mi le-am propus în viața asta: să fiu licențiat în muzică și să fiu inginer în științe agronomice. Chiar dacă au fost ani cu greutăți, am reușit să le depășesc și să îmi finalizez una dintre cele mai mari dorințe. Chiar dacă viața mea se va orienta spre un singur domeniu de activitate, nu voi uita și nu voi renunța niciodată la pasiunile mele”, spunea Ștefan Dohotariu în urmă cu câteva luni, cu prilejul absolvirii studiilor de licență.

 

Licențiat în muzică și în științe agricole, Ștefan Dohotariu nu s-a oprit aici. În prezent este masterand la Facultatea de Horticultură, la specializarea Protecția Plantelor.

 

Luni, la festivitatea de deschidere a anului universitar 2022-2023 de la Universitatea Științele Vieții ”Ion Ionescu de la Brad” Iași, lui Ștefan Gabriel Dohotariu i-a fost înmânat Premiul de Excelență din partea BRD pentru performanțe academice deosebite. În fapt, este vorba despre Premiul ”testamentar” – în valoare de 1000 de euro - care poartă numele prof.univ.dr. Petru Magazin (17 iunie 1926 – noiembrie 2020), și care se acordă anual șefului de promoție de la Facultatea de Agricultură.

 

 

 

 

De la muzică la tainele științelor vieții

 

-Este extraordinar și mai ales ieșit din comun ca un artist cu ani mulți de studiu la instrument să devină în cele din urmă inginer agronom, dar fără să renunțe la muzică. Ați finalizat tot în acest an și studiile universitare muzicale. În primul rând: ce v-a determinat să studiați agricultura? În al doilea rând: cum se poate studia, în același timp, și muzica și agricultura?

 

-Într-adevăr, am terminat două programe de studii de licență: interpretare muzicală și agricultură. Toată această aventură a început la sfârșitul studiilor liceale, după ce mi-am luat în dinți provocarea de a face ceva nou, pe care nu l-am încercat niciodată. Sora mea este și ea absolventă de Agricultură și când mă uitam la ea prin cursuri mi se părea foarte interesant faptul că agricultura este un domeniu atât de complex! Și am început să aprofundez tainele științelor vieții.


Agricultura și cu muzica sunt două domenii diametral opuse, dar datorită faptului că sunt foarte pasionat de ambele domenii, am reușit să le finalizez. A fost greu la început, dar pe parcurs am început să îmi realizez un program strict, astfel încât să am timp și de studiu la instrument, prezența la cursuri… Dar și momente de relaxare cu prietenii mei din cadrul celor două universități.


La un moment dat, am crezut că o să renunț la una dintre alegeri, dar familia mea m-a susținut moral și am reușit să trec peste momentele grele din anii studenției.

 

 

-Din ce spuneți pare că a fost dificil. Cu toate acestea, vorbim despre/cu un... șef de promoție la Facultatea de Agricultură. Adică un absolvent de 10.

 

-A fost dificil, dar și frumos. Chiar din primul semestru am simțit că pot să progresez repede în acest domeniu. Înțelegând cu atât mai bine agricultura modernă, mi-am dorit să aprofundez cât mai mult ramurile acestui domeniu. Și cred că o parte din dorințe s-au împlinit. Încă am foarte mult de învățat, dar știți cum se spune: Toată viața avem de învățat!

 

 

 

 

”Posibil ca într-un viitor să revin și la pasiunea mea pentru muzică”

 

-Cum va fi viitorul: Muzica sau Agricultura? Poate ambele?

 

-Momentan sunt angajat la grupul de firme "Semtop" din județul Iași, cel mai mare multiplicator de semințe din Romania, în calitate de inginer tehnolog pe domeniul tehnic. Dar niciodată nu se știe ce oportunități vor fi... posibil ca într-un viitor să revin și la pasiunea mea pentru muzică.


 

-În același timp urmați și un  Master?

 

-Desigur! Sunt masterand în cadrul Facultății de Horticultură, la specializarea Protecția Plantelor, din cadrul Universității de Științele Vieții "Ion Ionescu de la Brad" din Iași.


 

-Ați primit, în cadrul festivității de deschidere a noului an universitar, premiul testamentar ce poartă numele prof.univ.dr. Petru Magazin, în valoare de 1.000 de euro. Un premiu de o valoare mare raportat la mediul universitar românesc, dar deopotrivă și unul cu o mare încărcătură emoțională. Cum ați simțit acest moment?

 

-Într-adevăr, a fost un moment foarte emoționant. Conducerea Universității m-a anunțat săptămâna trecută, eram pe drum spre un eveniment din comuna Trifești, județul Neamț - "Ziua Sfeclei" - că voi primi acest premiu onorific, pe care regretabilul prof. univ. dr. Petru Magazin și l-a dorit să îl ofere șefului de promoție de la Facultatea de Agricultură. În fiecare an este un moment foarte încărcat de emoție și onorant în același timp.

 

 

 

Urmărește-ne și pe Google News

Căldura se ieftinește și nu prea: Populația plătește la fel, firmele trebuie să dea chiar mai mult - S-a schimbat... filozofia
Propunerile sunt înaintate dezbaterii consilierilor locali care se întrunesc astăzi în ședință ordinară.
PREGĂTIRI pentru Ziua României: De la măsuri pentru prevenirea atacurilor teroriste până la schimbarea zonei de împărțit fasole – VIDEO & GALERIE FOTO
Prefectul Sorin Cornilă a convocat șefii structurilor polițienești și militare pentru pregătirea manifestațiilor care vor avea loc pe 1 Decembrie, de Ziua Națională a României. A cerut o atenție deosebită la accesul botoșănenilor în zona Centrului Vechi, cu restricții la un nivel cât mai scăzut.
PREMIERĂ în administrație: Un viceprimar și-a dat DEMISIA pentru că și-a dezamăgit electoratul: Nu am venit în politică pentru indemnizațieGALERIE FOTO
Este probabil un caz unic în administrația publică locală.Un ales și-a depus demisia și a explicat că a făcut asta pentru că nu era lăsat să muncească pentru comunitate.
Primarul, vizită neanunțată la instituția condusă de directorul fără birou: Am avut altă abordare în acest mandat VIDEO & GALERIE FOTO
În mai anul acesta erau publicate o serie de fotografii din care reieșeau condițiile infecte în care erau nevoiți să lucreze artiștii.
Biserica și oamenii ei: Preotul din Botoșani care slujește de 50 de ani în Sfântul Altar
Rugăciune, milostenie, bucurie creștină și recunoștință. Începând din această seară, o importantă biserică din municipiul Botoșani își cinstește hramul. Iar creștinii sunt așteptați, astăzi, și la pelerinajul cu sfinte moaște. 
Direcția 5 a scris ”Povestea Noastră” cu Filarmonica Botoșani în valuri de lumină: Fiți binecuvântați!VIDEO & GALERIE FOTO
O nouă seară de vineri, un nou concert magic organizat de Filarmonica ”George Enescu” Botoșani. După ”Carmina Burana” și ”Gheorghe Zamfir și prietenii”, pe 18 noiembrie a venit rândul trupei conduse de Marian Ionescu să ofere un spectacol de zile mari alături de muzicienii instituției municipalității botoșănene.
Primarul a mutat audiențele în Centrul Istoric și a primit un noian de probleme: de la pericol de explozii la ANL-uri până la înființare de sere cu mușcate – VIDEO
Pentru prima dată în ultimii zece ani cel puțin, audiențele cu cetățenii din municipiul Botoșani au avut loc în alt spațiu decât sediul Primăriei.
Din culisele pregătirii super spectacolului ”Simfonia Direcția 5”, biletele s-au epuizat de două săptămâni – VIDEO & GALERIE FOTO
Seria concertelor memorabile organizate de Filarmonica ”George Enescu” Botoșani în această toamnă continuă astăzi cu ”Simfonia Direcția 5”. De la ora 18:30, la Casa de Cultură a Sindicatelor rockul alternativ se întâlnește cu simfonia.
Lumea bună a orașului adunată la concertul fraților care sunt considerați genii în muzică – VIDEO & GALERIE FOTO
Un eveniment select care s-a adresat unei categorii de public restrânsă. Turneul internațional „Stradivarius Opera” a ajuns la Botoșani într-o zi mohorâtă de toamnă, un 17 noiembrie care a încălzit cel puțin, sufletele celor care i-au ascultat pe artiști.
A început demolarea panourilor publicitare ilegale din centrul orașului: Patronii care le dețin vor plăti dezafectarea din propriul buzunar – VIDEO & GALERIE FOTO
Hotărârea de Consiliu Local prin care au fost stabilite zonele în care este permis afișajul publicitar a fost adoptată în 2017. Operatorii economici au mai fost ulterior păsuiți un an, cu condiția să și le dezafecteze. Au trecut încă patru, iar panourile publicitare care au devenit între timp ilegale, au rămas tot acolo.
REVOLTĂ la căminul Textila, oamenii dârdâie în locuințe: Pun două plăpumi pe mine seara și tot e frig VIDEO & GALERIE FOTO
Sunt aproximativ 100 de familii în căminul de locuințe sociale cunoscut ca „Textila” care nu au nicio sursă de căldură cu două săptămâni înainte de venirea iernii. Revoltați, oamenii dau vina pe asociație și administratorul spațiului locativ.
New York, Paris, Sidney... Botoșani: Gheorghe Zamfir și prietenii săi, concert ca un miracol la Botoșani: Sunt momente istorice pentru cultura botoșăneanăVIDEO & GALERIE FOTO
Sunt momente în care simți că trebuie să lași muzica să vorbească și în care cuvintele nu își mai au rostul. Nici la ora spectacolului și nici la o zi sau două după ce luminile scenei s-au stins întrucât artiștii au avut o prestație care pur și simplu nu mai lasă loc de comentarii.
Meciuri grele la vizita ministrului: Județul nu este al d-nei Federovici; Pretext halucinant al oficialului guvernamental – VIDEO
Vizita pe care ministrul Culturii a efectuat-o vineri la Botoșani a încins spiritele în coaliția de guvernare la nivel de județ. Venit teoretic pentru un spectacol al Filarmonicii ”George Enescu”, Lucian Romașcanu și-a transformat ziua petrecută la Botoșani într-una cu un pronunțat caracter politic social-democrat.
Proiect imobiliar unicat la Botoșani: blocuri construite în jurul unei clădiri istorice salvată de la prăbușire – GALERIE FOTO
Documentația pentru această investiție se află în dezbatere publică din data de 10 octombrie a acestui an.
Șeful educației botoșănene a mers neanunțat în internat la Pedagogic să verifice condițiile pentru copii: După cum s-a putut vedea...VIDEO & FOTOGALERIE
Liceul Pedagogic „Nicolae Iorga” este unitatea de învățământ din municipiu înființată oficial în 1968, doar că educația pedagogică la Botoșani are ceva mai mult de un secol. În prezent, liceul are cea mai mare populație școlară din întreg județul, cu copii de la grădiniță până la clasa a XII - a. Deține și un internat unde sunt cazați aproape 100 de elevi. Fete în special, pentru că băieții au fost relocați într-un alt spațiu, din incinta Liceului Tehnologic ”Elie Radu”.
Directoarea uneia dintre cele mai mari fabrici a izbucnit: Am ajuns de râsul curcilor, să vină din Bangladesh să muncească în România și ai noștri să fugă
La întâlnirea care a avut loc p 26 octombrie la Camera de Comerț Industrie și Agricultură (CCIA) privind prețul la energie s-au abordat și alte teme. Managerii câtorva dintre cele mai mari companii din Botoșani au reclamat fiscalitatea excesivă pe care o practică Statul Român.
Ștabii târgului cer limită de 30 km/h și covoare antiderapante la Lebăda: Nu le convine partea pe care este pista de biciclete, nici linia continuă de pe mijloc nu-i bună – GALERIE FOTO & DOCUMENT
O adresă asumată de aproximativ 70 de persoane a fost transmisă către Prefectură, Consiliul Județean și Primăria Botoșani. Vine din partea locuitorilor vilelor din cartierul rezidențial construit pe Șoseaua Iașului după revoluție.
Fostul director de la „Apă” demisie din companie după o carieră de 26 de ani: A fost primul meu loc de muncă
Demisia și-a produs efectele de la data de 1 noiembrie 2022.
Lidera femeilor liberale a dezvăluit în direct cea mai mare decepție politică trăită: Noi chiar am iubit... VIDEO
Mirela Saucă, președintele Organizației Județene a Femeilor Liberale (OFL) a avut o serie de dezvăluiri în direct, la Botoșăneanul TV.
Clădirea importantă a orașului intră în modernizare! Va avea call-center, monitoare uriașe și ghișee moderne, prefectul a împăcat directorii – VIDEO & FOTO
Banii, adică aproape 2 milioane de euro vor fi obținuți grație PNRR-ului, adică a Planului Național de Redresare și Reziliență. Adică, fonduri europene acordate sub altă formă.Una dintre componentele programului a vizat reabilitarea energetică a clădirilor în care funcționează instituții de stat.
Bravo tie, copile! Vei ajunge departe!
20 septembrie 2022, 11:13
Sondaj
Credeți că trebuie limitată la 30 km/h viteza pe șoseaua de la Lebăda?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
De Sfântul Nicolae copiii vor primi un pachețel simbolic cu dulciuri din partea mea. Le-am cumpărat biscuiți, bombonele, ciocolățică și o napolitană. De Crăciun vor primi un dar din partea Primăriei. Așa că, nu vom mai strâ ...
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9297 lei
USD
Dolarul SUA
4.6851 lei
CHF
Francul elveţian
5.0142 lei
GBP
Lira sterlină
5.7419 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4938 lei
XAU
Gramul de aur
271.1673 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2417 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2044 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1935 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4860 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2023 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6629 lei
Vremea
astăzi
Botosani
0.2 o C
Dorohoi
0.1 o C
Bucecea
0.1 o C
Darabani
-0.4 o C
Saveni
0.4 o C
Ştefăneşti
1.9 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.