Știrea zilei
Premiu de 1000 de euro pentru artistul din Botoșani care a devenit agricultor ”șef de promoție”: A fost dificil, dar și frumos! FOTO

Multă muncă, dar și pasiune! Seriozitate împletită cu un simț al bunei organizări, dar mai ales capacitatea tânărului de a pune în ordine orele, zilele, anii care aveau să îi asigure succesul.

A studiat la Liceul de Artă ”Ștefan Luchian” din Botoșani, fiind olimpic la clarinet, instrument care l-a fascinat și pe care nu l-a abandonat nicio clipă. Iar la final de liceu, atunci când a trebuit să își aleagă un drum pentru viitor, Ștefan Gabriel Dohotariu a ales nu doar muzica, ci și... agricultura.

 

A urmat în același timp, la Iași, Universitatea de Arte ”George Enescu” (Interpretare muzicală - clarinet) și Universitatea Științele Vieții ”Ion Ionescu de la Brad” (Agricultură).

 

A unit cele două drumuri atât de diferite. Le-a dus la capăt. Și nu oricum: cu 10 și șef de promoție la Agricultură, succes care i-a adus, zilele acestea, și un premiu de 1000 de euro pentru performanța extraordinară.

 

”Timid, în anul 2018, după absolvirea studiilor liceale, mi-am luat inima în dinți și am început una dintre provocările cele mai mari pe care mi le-am propus în viața asta: să fiu licențiat în muzică și să fiu inginer în științe agronomice. Chiar dacă au fost ani cu greutăți, am reușit să le depășesc și să îmi finalizez una dintre cele mai mari dorințe. Chiar dacă viața mea se va orienta spre un singur domeniu de activitate, nu voi uita și nu voi renunța niciodată la pasiunile mele”, spunea Ștefan Dohotariu în urmă cu câteva luni, cu prilejul absolvirii studiilor de licență.

 

Licențiat în muzică și în științe agricole, Ștefan Dohotariu nu s-a oprit aici. În prezent este masterand la Facultatea de Horticultură, la specializarea Protecția Plantelor.

 

Luni, la festivitatea de deschidere a anului universitar 2022-2023 de la Universitatea Științele Vieții ”Ion Ionescu de la Brad” Iași, lui Ștefan Gabriel Dohotariu i-a fost înmânat Premiul de Excelență din partea BRD pentru performanțe academice deosebite. În fapt, este vorba despre Premiul ”testamentar” – în valoare de 1000 de euro - care poartă numele prof.univ.dr. Petru Magazin (17 iunie 1926 – noiembrie 2020), și care se acordă anual șefului de promoție de la Facultatea de Agricultură.

 

 

 

 

De la muzică la tainele științelor vieții

 

-Este extraordinar și mai ales ieșit din comun ca un artist cu ani mulți de studiu la instrument să devină în cele din urmă inginer agronom, dar fără să renunțe la muzică. Ați finalizat tot în acest an și studiile universitare muzicale. În primul rând: ce v-a determinat să studiați agricultura? În al doilea rând: cum se poate studia, în același timp, și muzica și agricultura?

 

-Într-adevăr, am terminat două programe de studii de licență: interpretare muzicală și agricultură. Toată această aventură a început la sfârșitul studiilor liceale, după ce mi-am luat în dinți provocarea de a face ceva nou, pe care nu l-am încercat niciodată. Sora mea este și ea absolventă de Agricultură și când mă uitam la ea prin cursuri mi se părea foarte interesant faptul că agricultura este un domeniu atât de complex! Și am început să aprofundez tainele științelor vieții.


Agricultura și cu muzica sunt două domenii diametral opuse, dar datorită faptului că sunt foarte pasionat de ambele domenii, am reușit să le finalizez. A fost greu la început, dar pe parcurs am început să îmi realizez un program strict, astfel încât să am timp și de studiu la instrument, prezența la cursuri… Dar și momente de relaxare cu prietenii mei din cadrul celor două universități.


La un moment dat, am crezut că o să renunț la una dintre alegeri, dar familia mea m-a susținut moral și am reușit să trec peste momentele grele din anii studenției.

 

 

-Din ce spuneți pare că a fost dificil. Cu toate acestea, vorbim despre/cu un... șef de promoție la Facultatea de Agricultură. Adică un absolvent de 10.

 

-A fost dificil, dar și frumos. Chiar din primul semestru am simțit că pot să progresez repede în acest domeniu. Înțelegând cu atât mai bine agricultura modernă, mi-am dorit să aprofundez cât mai mult ramurile acestui domeniu. Și cred că o parte din dorințe s-au împlinit. Încă am foarte mult de învățat, dar știți cum se spune: Toată viața avem de învățat!

 

 

 

 

”Posibil ca într-un viitor să revin și la pasiunea mea pentru muzică”

 

-Cum va fi viitorul: Muzica sau Agricultura? Poate ambele?

 

-Momentan sunt angajat la grupul de firme "Semtop" din județul Iași, cel mai mare multiplicator de semințe din Romania, în calitate de inginer tehnolog pe domeniul tehnic. Dar niciodată nu se știe ce oportunități vor fi... posibil ca într-un viitor să revin și la pasiunea mea pentru muzică.


 

-În același timp urmați și un  Master?

 

-Desigur! Sunt masterand în cadrul Facultății de Horticultură, la specializarea Protecția Plantelor, din cadrul Universității de Științele Vieții "Ion Ionescu de la Brad" din Iași.


 

-Ați primit, în cadrul festivității de deschidere a noului an universitar, premiul testamentar ce poartă numele prof.univ.dr. Petru Magazin, în valoare de 1.000 de euro. Un premiu de o valoare mare raportat la mediul universitar românesc, dar deopotrivă și unul cu o mare încărcătură emoțională. Cum ați simțit acest moment?

 

-Într-adevăr, a fost un moment foarte emoționant. Conducerea Universității m-a anunțat săptămâna trecută, eram pe drum spre un eveniment din comuna Trifești, județul Neamț - "Ziua Sfeclei" - că voi primi acest premiu onorific, pe care regretabilul prof. univ. dr. Petru Magazin și l-a dorit să îl ofere șefului de promoție de la Facultatea de Agricultură. În fiecare an este un moment foarte încărcat de emoție și onorant în același timp.

 

 

 

Urmărește-ne și pe Google News

Florentina TONIȚĂ
Un proprietar de clădiri obligat să plătească 160.000 de euro impozit de neglijență: Va fi executat, ca orice contribuabil
Este probabil unul dintre cele mai mari impozite calculate în municipiu pentru un proprietar de clădire.În lei, suma totală se ridică la 800.000 de lei, echivalentul a 160.000 de euro.
Un fost director de la „Apă” schimbă tabăra și intră în rândul muncitorilor ca lider sindical: Am fost și în canal și în Consiliul de Administrație
Premieră la Botoșani într-o societate comercială cu capital de stat, unde un fost director general încearcă să devină reprezentant legal al muncitorilor și nu numai.
Unul dintre directorii de la Casa de Pensii a părăsit instituția
Este vorba despre unul dintre cei doi adjuncți ai unității de stat, care din această toamnă nu mai ocupă funcția de conducere din fruntea Casei Județene de Pensii (CJP).
Balul Oamenilor de Afaceri s-a transformat în gală cu dress code black & white: businessmeni surpriză, absențe neașteptate și premiere pe sărite – VIDEO & GALERIE FOTO
Cei mai performanți antreprenori s-au întâlnit vineri seară la salonul ”Luceafărul” de la Cucorăni la a XXX – a ediție a Balului Oamenilor de Afaceri. În anul aniversar manifestarea s-a transformat, cel puțin declarativ, în Gala Excelenței în Afaceri, la care organizatorul, Camera de Comerț Industrie și Agricultură (CCIA) Botoșani, a lansat Topul Județean al Firmelor.
Povestea gemenilor învingători care au cântărit 1.000 de grame și au stat TREI luni în incubator: Au avut foarte multe complicațiiVIDEO
S-au spus și s-au ascultat povești de învingători vineri, 17 noiembrie 2023, la Maternitatea Botoșani.
Anul acesta: Revelion „pe avarii” organizat în centrul municipiului Botoșani, Primăria caută artiști cu pretenții mai puține
Consiliul Județean a ajuns să organizeze parada obiceiurilor de iarnă cu sprijin financiar din mediul privat.Primăria ține pasul și încearcă să creioneze un spectacol cât de cât satisfăcător pentru noaptea de Revelion, deși fondurile sunt limitate.
Instituția la care a ajuns să muncească doar directoarea: Stătea singură la ghișeu și primea cereri – VIDEO & GALERIE FOTO
Valul de proteste lovește în tot mai multe instituții ale statului, iar mai nou întrerup activitatea salariații din structurile Ministerului Muncii și Solidarității Sociale (MMSS).Se ajunge astfel la situații în care la aceste instituții lucrează doar șefii.
Caravana AUR pe interzis! Alianța și-a prezentat candidații de la europarlamentare cu un autocar parcat în centrul orașului, în zonă interzisă – GALERIE FOTO
Pentru această încălcare a Codului Rutier șoferii din Botoșani riscă amenzi din partea polițiștilor.Cei de la AUR, în schimb, și-au văzut nestingheriți de activitatea politică fără ca cineva să observe „elefantul” galben din centrul orașului.
Irina Rimes și muzicienii Filarmonicii au purtat peste 700 de botoșăneni pe tărâmul viselor: Mulțumim că ne-ați primit la voi acasăVIDEO & GALERIE FOTO
De aproximativ o lună cel mai așteptat concert al acestui final de an a fost fără doar și poate cel în care artista Irina Rimes a cântat la Botoșani alături de orchestra simfonică a Filarmonicii de Stat George Enescu dirijată de maestrul Alexandru Ilie.
Pasiune de-o viață: Cățelul din Botoșani desemnat de 10 ori campion național și internațional într-un singur an – VIDEO & GALERIE FOTO
Un botoșănean îndrăgostit iremediabil de câinii cu pedigree dărâmă un record cu un exemplar pe care l-a crescut de mic.Într-un singur an patrupedul a obținut zece titluri de campion național și internațional.
Când două consiliere se bat, câștigă... vicele – Lider nou de grup pregătit de liberali pentru CJ
Plecarea lui Viorel Iliuță din PNL a provocat unele dispute în cadrul filialei județene pe seama funcției de lider al grupului de consilieri județeni pe care fostul viceprimar o ocupa.
Secția de psihiatrie dintr-o fostă creșă care amintea de Auschwitz: Nici nu vreau să-mi aduc aminte cum arăta VIDEO & GALERIE FOTO
Condițiile din saloanele în care sunt îngrijiți bolnavii cei mai dificili de la Botoșani erau unele de nivel redus.Clădirea per ansamblu, în care a funcționat prima creșă a orașului, se apropia de imaginea unui fost lagăr.
Florin Țurcanu, back in business: Campanie în județ împotriva pesediștilor alături de un lider PNL
Fostul președinte al Organizației Județene a PNL Botoșani a revenit în politică.Florin Țurcanu este implicat activ în activitatea de coagulare a liberalilor din teritoriu, înaintea anului electoral 2024.
S-au ”evaporat” împreună cu serviciul: Peste 120.000 de botoșăneni apți de muncă nu lucrează nicăieri și nu apar în vreo evidență - Unde sunt?
Pe de o parte persoanele care nu lucrează se plâng că nu au unde.De cealaltă parte, firmele private suferă acut de forță de muncă și ajung în situații disperate în care funcționează subdimensionat.
Un liberal condamnat și-a pierdut calitatea de consilier județean! Locul său preluat de un președinte de filială care a „sărit” șase oameni
Componența liberală din plenul județean va fi din nou modificată după ce unul dintre aleșii de pe lista PNL și-a pierdut mandatul.Înlocuitorul său pare să fi fost mai greu de găsit după ce partidul a fost refuzat de șase ori.
Cornel Șfaițer, LIVE: Mă doare, o spun cu toată inima / Asta cu mutatul la Suceava nici de glumă nu-i bună VIDEO
Președintele alături de care FC Botoșani a promovat în SuperLigă și a obținut prima calificare în cupele europene deplânge situația în care a ajuns echipa, dar crede că există șanse reale pentru salvarea de la retrogradare și transmite suporterilor să fie alături de roș-alb-albaștri în această perioadă extrem de dificilă.
Ofertă UNICAT: Un om de afaceri acordă 10.000 de euro botoșăneanului care îi aduce cumpărător pentru o clădire din zona ultracentrală – FOTOGALERIE
Prima dată a scos-o la vânzare în 2014, după ce timp de trei ani a operat acolo pub-ul ”La Negustori”. Ulterior a închiriat-o la alte firme cu afaceri în domeniul HORECA, însă nu a renunțat la ideea de a ceda întregul imobil.
Toată lumea la muncă în folosul comunității! Inclusiv mămicile vor presta activități comunitare
Noua lege prin care se stabilește venitul minim de incluziune prevede ca obligativitatea să fie aplicată pentru toți beneficiarii apți de muncă.
DISPARE de la Botoșani stația GPL a companiei care a produs tragedia de la Crevedia: CE anume se va construi în loc – FOTOGALERIE
Respectivul punct de lucru al companiei Flagas SRL din strada Ion Pillat urmează să dispară cu totul. Iar în loc să apară alt obiectiv.
Șeful de la Protecția Consumatorilor a luat supermarketul în brațe și REFUZĂ să justifice închiderea magazinului Lidl și să spună ce a găsit acolo
La o săptămână de la închiderea magazinului Lidl din apropierea ISU, șeful Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Botoșani refuză categoric să facă publice motivele pentru care s-a luat această decizie.
Bravo tie, copile! Vei ajunge departe!
20 septembrie 2022, 11:13
Sondaj
A fost politizată ediția din acest an a Balului Oamenilor de Afaceri?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Este un memoriu foarte amplu și bănuiesc că este un... provin informațiile de la un fost manager de la Nova Apaserv. Atât timp cât a fost acolo nu a rezolvat? Bănuiesc că este și frustrat acum și vă spun dvs. informațiile ce ...
answear.ro%20
inpuff.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.9725 lei
USD
Dolarul SUA
4.5419 lei
CHF
Francul elveţian
5.1534 lei
GBP
Lira sterlină
5.7376 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.0556 lei
XAU
Gramul de aur
294.1024 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2544 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3086 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0036 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3433 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2044 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6669 lei
Vremea
astăzi
Botosani
0.9 o C
Dorohoi
0.3 o C
Bucecea
1.1 o C
Darabani
-0.4 o C
Saveni
0.7 o C
Ştefăneşti
5.3 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.