Știrea zilei
Preot din Botoșani, MĂRTURISIRI emoționante la ceas de sărbătoare: De la bucuria de a dărui la urare pentru botoșăneni

Sărbătorile Pascale reprezintă un moment deosebit de important cu multe și multe semnificații. Fiecare dintre noi ar trebui sa fim buni, mai iubitori, sa fim atenți la nevoile semenilor noștri. Și nu numai în această perioadă.

Un strop de alinare și speranță pentru cei sărmani

 

Am stat de vorbă cu preotul Partenie Apostoaie de la Biserica Vovidenia despre importanța acestei sărbători, despre bucuria de a fi mai buni și despre multe altele.

 

Biserica Vovidenia precum și celelalte biserici încearcă să-i ajute pe credincioși mai ales pe cei care sunt în ispită, în nevoie. De pildă, în această perioadă importantă din an Biserica Vovidenia continuă proiectul pe care îl are în derulare cu Maternitatea din Botoșani acolo unde nou-născuții primesc, mai ales cei care provin din familii cu o situație precară, diferite articolele de îmbrăcăminte.

 

De asemenea în preajma sărbătorilor pascale au fost ajutați mai mulți copii dar și în jur de 20 de familii nevoiașe.

 

 

 

„Continuăm de asemenea acțiunile la Centrul de Excelență Lucian unde avem copii pe care iată de 4 ani îi îngrijim, termină clasa a XII-a unii dintre ei. Acolo unde copiii din mediul rural sunt găzduiți și întreținuți de Biserica noastră cu ajutorul lui Dumnezeu și a Maicii Domnului și cu ajutorul creștinilor. De asemenea, copiii nevoiași atât din municipiul Botoșani cât și din mediul rural vor primi alimente, articolele de îmbrăcăminte și un semn ca nu sunt uitați. Nu în ultimul rând câteva familii de creștini cu nevoi materiale în anumite situații și chiar bolnavi”

Partenie Apostoaie, preot Biserica Vovidenia

 

Preotul a făcut un apel către credincioși să-i ajute pe cei aflați în suferință pentru că binele va fi răsplătit.

 

Singura șansă a noastră de a fi mai buni

 

 

Ce semnifică Paștele?

 

„Învierea Domnului Hristos este sărbătoarea cu cea mai mare semnificație pentru noi creștinii. Nu aș putea spune într-un cuvânt ci aș putea spune doar câteva idei. În primul rând fără Învierea Domnului Hristos așa cum spunea Părintele Dumitru Stăniloaie, tot cosmosul nu ar fi decât un cimitir, o necropolă rotitoare. Învierea Domnului nostru Iisus Hristos ne dă speranță că fapta bună ce o săvârșim aici, un gest frumos, o vorbă bună, un gând curat au toate ecouri în veșnicie că nimic nu se pierde din ceea ce este frumos și plin de dragoste și plin de sens. Învierea lui Hristos este cea care aduce lumină în întuneric este singura șansă a noastră de a fi mai buni, mai iertători și de a spera că lumea aceasta cu ispitele, încercările, și valurile ei are un final frumos acolo unde Domnul Hristos a biruit moartea, întunericul și răutatea și cu iubirea sa nesfârșită, cu puterea crucii și cu Lumina Învierii și că și noi după cum a Înviat Hristos vom învia”,

Partenie Apostoaie, preot Biserica Vovidenia.

 

Părintele Partenie Apostoaie este de părere că în această perioadă noi toți ar trebui să fim conștienți de bucurie, de dragoste, de sensibilitate, de armonie, să nu ne împiedicăm lucrurile mărunte în orgolii, în porniri pătimașe și deci să fim buni, iertători și plini de dragoste.

 

Și cu siguranță dacă fiecare dintre noi ar dărui câtuși de puțin nu ar mai fi atâția oameni necăjiți.

 

 

„Ortodoxul trebuie să fie un om printre oameni, să fie un zâmbet și un soare pentru cei care sunt atâția și atâția prinși de întuneric, de necazuri. Să avem această forță că Hristos n-a Înviat doar pentru sine, ci și printre noi. Din nefericire, nu-i putem ajuta pe toți, dar rugăm pe Dumnezeu să dea inimă bună tuturor ca din puținul pe care fiecare din noi îl are să ofere și celui de lângă el pentru că dacă oferi puținul pe care îl ai Dumnezeu îl înmulțește și pentru tine și pentru cei din jurul tău”,

Partenie Apostoaie, preot Biserica Vovidenia.

 

L-am întrebat pe preotul Partenie Apostoaie ce-l impresionează mai mult un copil necăjit sau un bătrân abandonat.

 

Iată ce a răspuns:

 

Mă impresionează suferința și amândoi sunt în suferință și ambii au suflet iubitor care trebuie cu adevărat să dobândească bucuria, bucuria să-l cunoască pe Dumnezeu și să împărtășească dragostea de Dumnezeu prin dragostea și grija noastră

 

Mesaj de suflet către botoșăneni

 

Iar la final un gând bun pentru botoșăneni la ceas de sărbătoare:

 

Le doresc tuturor botoșănenilor ca puterea muncii Domnului, pacea apostolilor, bucuria femeilor mironosițe, emoția mucenicilor Domnului Hristos și dragostea sfinților îngeri și a tuturor celor care au plăcut lui Dumnezeu în istorie și care au mărturisit Învierea Domnului Hristos să fie în inima, în adâncurile sufletului fiecărui botoșănean

 

Sărbători cu pace și liniște în suflet, dragi botoșăneni!

loading...
Un preot a oferit miei şi peşti mai multor familii din Botoşani – GALERIE FOTO
„Doctorul” de suflete de la spital: Salvează copiii de la suicid și alină părinții sau chiar cadrele medicale  - GALERIE FOTO

 

DESCARCÃ APLICATIA BOTOSÃNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Șefii de la Apă au vrut să-și majoreze indemnizațiile în plină pandemie
În ședința ordinară de Consiliu Județean aferentă lunii iunie 2020 a fost dezbătută și o solicitare din partea administratorilor de la compania de apă și canalizare pentru majorarea indemnizației.
Fiul fostului fotbalist Ionuț Matei diagnosticat cu o boală grea! Familia are nevoie de ajutorul NOSTRU pentru ca Nicholas să se facă bine – FOTOGALERIE
Georgiana și Ionuț Matei au devenit părinți în decembrie 2016, când familia lor s-a completat prin venirea pe lume a lui Nicholas, un băiețel frumos de aproape 4 kilograme care s-a născut în zi de mare sărbătoare creștină: Sfântul Nicolae. Părinții, stabiliți în Anglia de aproape 6 ani de zile, i-au dat numele Sfântului, însă în concordanță cu țara în care s-a născut.
Spitalizare de 25.000 de euro pentru un botoșănean cu COVID, internat la Spitalul Județean Mavromati din Botoșani
Aproape 600 de botoșăneni au fost tratați la Spitalul Județean Mavromati din Botoșani după ce au fost infectați cu virusul SARS-C0V-2. Acești pacienți au fost internați pe secțiile celei mai mari unități medicale a județului și au fost externați după vindecare.
Urban Serv obligată de instanță să îi plătească lui Nicuță despăgubiri de aproape un sfert de miliard de lei vechi
La doi ani după ce a fost destituit din funcția de administrator al societății de salubrizare a orașului, Cezar Nicuță a obținut la Tribunalul Botoșani plata unei sume destul de consistente.
Mihai Țurcanu pus pe lista de așteptare pentru postul Minodorei Vasiliu! Altcineva așteaptă ordinul
Una dintre cele mai disputate funcții de conducere din instituțiile publice de la Botoșani este deocamdată pusă la păstrare.
Școli cu blazon din județul Botoșani! Notele mici ale elevilor de sub numele mari ale personalităților: Pentru mine, asta înseamnă genocid. Pentru că eliminăm 40% din populația țării
Un adevărat genocid. Astfel caracteriza un academician situația în care se află școala în care învață copiii satelor. Iar la Botoșani notele obținute de elevi la Evaluarea Națională fac parte din acest tablou trist al societății românești. Un tablou în care, fără să exagerăm, se întrevede viitorul nostru ca popor.
TREI primari PSD scoși din ATOP pentru incompatibilitate și puși să dea înapoi banii pentru ședințe - DOCUMENT
Un raport al Curții de Conturi întocmit în 2020, pentru anul financiar trecut, a lăsat incompletă Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP), o structură finanțată de Consiliul Județean care are ca scop general luarea de măsuri pentru menținerea ordinii și liniștii publice în județ.
Alt botoșănean mort după sedare: Mi-l îngropi dezbrăcat, ca pe un nu știu cum, în pielea goală, într-un sac? Spitalul: Halucinații, depresie, delir la pacienți
„Asta este povestea noastră…(plânge în hohote n.r.), nu a vrut să meargă, mi-a spus: eu dacă merg în spital, iau COVID. Și așa a fost, așa a fost… Nu știu ce să zic. El a fost candidatul ideal. Avea glicemie mai mare, avea tensiune, era supraponderal. Dar nu a avut nici un simptom de COVID de acasă, din astea trâmbițate” – Mihaela Pietrariu, soția unui botoșănean mort la Spitalul Județean.
Alt gagiu, care de data asta a OMORÂT un om! Un șofer de 23 de ani și-a abandonat victima în șanț și a plecat acasă – GALERIE FOTO&VIDEO
Ziua de duminică a însemnat pentru polițiștii botoșăneni una de luptă continuă. Un accident mortal cu fugă a pus toate echipajele în alertă pentru găsirea făptuitorului. În mai puțin de 12 ore, cadrele Inspectoratului de Poliție Județean l-au identificat în județul vecin. Acasă.
inpuff.ro
Loading...
Profesoara condamnată la închisoare cu suspendare pentru banii unei fetițe cu handicap vrea gradație de merit: Nu e moral, și noi suntem conștienți
Situație revoltătoare înregistrată la Botoșani. Un fost inspector școlar, actualmente profesor la o unitate de învățământ din municipiu, condamnat la închisoare cu suspendare și muncă în folosul comunității, a depus dosar pentru gradație de merit, o distincție acordată cadrelor didactice cu performanțe deosebite în pregătirea elevilor.
Cu experiență de peste 20 de ani: CINE este noul subprefect al Botoșaniului: Este o funcție cu responsabilitate foarte mare
Începând cu data de vineri, 12 iunie 2020, printr-o Hotărâre de Guvern, Botoșaniul are doi subprefecți. Învestirea celui de-al doilea, în persoana Laurei Cronț, a avut loc într-un cadru restrâns, sâmbătă, 14 iunie. Un nume nou, de altfel, printre persoanele cu funcții de conducere de la Botoșani.
BĂTĂLIE incredibilă pe postul Minodorei Vasiliu de la DSVSA, listă lungă cu oameni care îi vor biroul
Postul eliberat de Minodora Vasiliu la Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) face cu ochiul multor aspiranți care au obosit să se tot afle pe lista de așteptare ce a rămas neatinsă mai bine de un deceniu.
Pacienți SEDAȚI și cu telefoanele închise de personalul medical! Au murit în saloane, familiile acuză, tăcere din partea spitalului
Finalul săptămânii trecute a fost marcat la Botoșani de cea mai lungă listă cu oameni morți din cauza virusului SARS-COV-2. Cinci decese într-o singură zi, trei femei și doi bărbați. Toți se aflau pe secția ATI a Spitalului Județean Mavromati.
Uvertura Mall s-a redeschis cu restricții și mari reduceri: restaurante fără food-court, terasă renovată și o mulțime de afișe – GALERIE FOTO
Noua etapă de relaxare intrată luni, 15 iunie 2020, în vigoare include și redeschiderea marilor centre comerciale. Astfel, începând de ieri dimineață, după aproape trei luni, și-a reluat programul și Uvertura Mall.
Loading...
Botoșănenii s-au săturat să stea în casă și pleacă în vacanțe: Litoralul, la mare căutare - CUM sunt prețurile
După luni bune în care botoșănenii și românii în general au fost nevoiți să stea în case, odată cu relaxarea măsurilor, unii dintre ei au început să plece în concedii. Sau măcar să și le planifice, semn că pandemia nu-i mai sperie.
Scandal politic la Botoșani pentru un viceprimar cu fundu-n două bărci! Țurcanu acuză prefectul de simpatii liberale
Încep să se încingă spiritele printre politicienii de la Botoșani, mai ales în prag de alegeri locale când au loc practic cele mai multe conflicte din toți anii de administrație locală. Viceprimarul de la Dângeni, care s-a pozat alături de familia ALDE, a fost exclus din PNL și nu poate ataca decizia în instanță. De aici a pornit un tăvălug de acuzații.
Președinte de partid la 35 de ani! Botoșaniul are un nou lider politic: Fondurile sunt puține, nu prea avem ce împărți
Cea mai... verde formațiune politică din România are un nou lider la Botoșani. Începând cu data de 20 martie, filiala județeană a Partidului Ecologist Român este condusă de Adrian Lupu.
Vă linșez!!! Amendă uriașă pentru un post TV central după amenințări fără precedent la adresa primăriței de la Ipotești
Postul B1 a fost amendat cu 20.000 de lei de către Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) după o ieșire verbală violentă a unui realizator la adresa primarului comunei Mihai Eminescu.
Botoșaniul, în fruntea unui top dureros: Oamenii care au salvat oameni până au… murit!
După luni bune în care COVID-ul a pus stăpânire pe întreaga țară, Botoșaniul este în fruntea unor clasamente dureroase. Dacă în celelalte articole din Botoșăneanul ne-am referit la numărul de cazuri și de decese, astăzi este despre ei, eroii, care au murit pe frontul de luptă cu noul coronavirus.
Premieră politică în sănătate: Edilul de la PSD numește manager de spital un consilier de la PNL cu care s-a bătut în campanie
După mai bine de o săptămână, interval în care unitatea medicală a avut conducere provizorie în urma demisiei medicului ce îndeplinea această prerogativă, s-a luat o decizie în privința următorului director.
mai oameni buni, unde ati vaut voi las un popa "bucuria de a darui"....poate de a lua, putini sunt care mai au harul Domnului
28 mai 2019, 19:21
"dacă fiecare dintre noi ar dărui câtuși de puțin nu ar mai fi atâția oameni necăjiți." Cu siguranţă, ar curge lapte şi miere în românica. A uitat părintele să spună de unde vor dărui cei peste 35% care trăiesc sub limita sărăciei conform statisticilor internaţionale. Sau poate domnia sa se referă la cei care au furat fără jenă şi fără milă de la cei săraci. Amin!
30 aprilie 2019, 14:57
melimeloparis.ro%20
inpuff.ro
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
 „Nu am stat mai mult de 10 minute și am mâncat o felie de tort. Îmi pare rău că am participat în birou la ziua premierului. Îmi cer scuze de o sută de ori. Am plătit amendă, eu am plătit 1.000 de lei pentru că ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8423 lei
USD
Dolarul SUA
4.2788 lei
CHF
Francul elveţian
4.5427 lei
GBP
Lira sterlină
5.3932 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9963 lei
XAU
Gramul de aur
248.9131 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2497 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3687 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9816 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1547 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1815 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6504 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.