Știrea zilei
Verginel și-a trimis emisarii la „Apă” să stingă scandalul iazului alimentat din rețeaua publică: Vai de mine, că s-a pus o conductă...

Oficial, iazul de la Ipotești, în care se pompa apă printr-o conductă ilegală din rețeaua publică, ar fi al satului. Și pentru că ar fi un bun comunitar, Primăria Mihai Eminescu vrea să suporte toate daunele și să plătească către societatea Nova Apaserv paguba calculată.

Un anonim a provocat scandalul!

 

Sesizarea către compania de apă a fost făcută vineri, 1 iulie 2022, când șeful serviciului Antifraudă de la SC Nova Apaserv SA și mai mulți ingineri au ajuns la Ipotești, comuna Mihai Eminescu.

 

Nu s-a precizat cine anume a făcut această sesizare către Nova Apaserv.

 

Ceea ce s-a întâmplat acolo, puteți citi în următorul link:

 

SCANDAL uriaș de la o conductă ilegală descoperită de Nova Apaserv: Mii de metri cubi luați din rețeaua publică pentru a alimenta un iaz privat, polițiștii au deschis dosar penal – VIDEO & GALERIE FOTO

 

La trei zile distanță, în biroul directorului de la Nova Apaserv au poposit viceprimarul comunei Mihai Eminescu, Valeriu Drobotă, și Florin Țurcanu, consilierul său. La scurt timp a ajuns la sediul companiei și Bogdan Dăscălescu, vicepreședintele de la Consiliul Județean, în ale cărei atribuții se află și compania de apă și canalizare.

 

S-a discutat despre situația de la Ipotești și despre ineditul ei, ținând cont că, în cazul de față, nu se poate vorbi despre un client anume care poate fi tras la răspundere, ci de o conductă îngropată pe un câmp. Luni s-ar fi cunoscut proprietarul terenurilor din zonă: „din câte știu, iazul nu apare al nimănui, terenurile din zonă, da”, spunea Bogdan Dăscălescu.

 

Iazul, posibil să fi fost creat artificial

 

Că terenurile aparțin cuiva și iazul ar fi fost creat artificial cu apă din rețeaua publică, este una dintre bănuieli: „o să vedem asta, în maximum o lună de zile, dispare dacă era artificial creat, nu-l mai vedem acolo. Și ne dăm seama de ce s-a întâmplat”.

 

În orice caz, reprezentanții Nova Apaserv nu au avut acces la documente pentru a vedea exact cui aparțin terenurile din zonă sau suprafața de apă. Polițiștii au însă această posibilitate și cum deja a fost deschis un dosar pentru pentru infracțiunea de „furt”, se așteaptă rezultatul anchetei.

 

„Organele statului își fac treaba, așteptăm și o să vedem. Oricum acesta este începutul, vor mai fi cazuri de genul acesta, nu o să fie unul singular probabil, la nivel de județ. În mod normal, o să apară cât de repede niște cazuri ca să nu spună cineva că este dictată de nu știu cine, cu dedicație pentru nu știu cine”,

Bogdan Dăscălescu, viccepreședinte CJ Botoșani

 

Spășiții „scapă” cu daune grele

 

Acolo unde nu sunt sesizate organele de cercetare penală pentru că utilizatorul serviciului acceptă să plătească paguba produsă operatorului, se apelează la această metodă de a fi recuperate din pierderi, aceasta fiind noua politică a SC Nova Apaserv SA. Mai eaxct, compania nu a formulat plângere penală și ar fi mai interesată de recuperarea prejudiciului.

 

„Fiind identificat clientul respectiv, s-a oferit posibilitatea recalculării pe 3 ani în urmă a unor despăgubiri pentru Nova Apaserv, adică să-și asume clientul respectiv: da, dle am greșit, uite plătesc 1 miliard jumătate ce-i recalculat pe ultimii 3 ani consum suplimentar și Nova Apaserv până la urmă câștigă, pentru că-și recuperează apa pe 3 ani în urmă și avantajul companiei este net superior decât să-i facă reclamație la omul ăla”,

Bogdan Dăscălescu, viccepreședinte CJ Botoșani

 

 

Stabilirea prejudiciului ar urma să fie făcută în cel mai scurt timp, însă când vor exista toate datele corecte pentru a se face acest lucru. Adică, cantitatea exactă care a curs în decursul unei zile spre exemplu, dar și perioada în care a funcționat conducta ilegală.

 

„Trebuie estimat în funcție de perioada în care a funcționat. Ori eu nu știu. Nu am emis nicio hârtie oficială în care să spunem că asta este paguba. O să facem un calcul, dar părerea mea este că depinde exclusiv de ce se stabilește, de când este făcută lucrarea. Ori acum, doar credem că este făcută atunci sau atunci, eu personal nu am așa o informație, de când este făcută. Mi-e greu să spun eu că e făcută acum două sau trei săptămâni. Dacă știam de acum două săptămâni interveneam”,

Liviu Ștefan, director general SC Nova Apaserv SA

 

Odată stabilit prejudiciul, acesta ar putea fi plătit de Primăria Mihai Eminescu. Asta s-a cerut în ședința care a avut loc în dimineața zilei de luni, 4 iulie 2022, în biroul directorului general Liviu Ștefan unde au mai fost Sorin Ciobanu, șeful serviciului Antifraudă de la SC Nova Apaserv SA, și directorul adjunct, Doru Constantin.

 

De asemenea, Florin Țurcanu, însoțit de Valeriu Drobotă, viceprimarul comunei, și nu de primarul Verginel Gireadă.

 

Trimiterea viceprimarului la ședință a fost explicată prin faptul că: „viceprimarul are atribuții în sensul acesta, el se ocupă de pășuni și de iazuri”.

 

Culmea este că, deși are atribuții pe pajiști și luciile de apă, viceprimarul Valeriu Drobotă susținea vineri, când a izbucnit scandalul, că iazul este proprietate privată și nu cunoaște numele proprietarului. Primarul în schimb a declarat că iazul este al comunei. Adică afirmațiile celor doi se băteau cap în cap, iar viceprimarul care teoretic se ocupă de luciile de apă susținea că nu știe cui aparține iazul.

 

Primăria vrea să plătească pierderile

 

Florin Țurcanu a explicat motivul pentru care a mers la directorul general de la Nova Apaserv:

 

„Ne-am dus să le cerem, să găsim o soluție, să plătească Primăria cât a consumat, că a dat în iazul ăla să bea oile. Viceprimarul a solicitat asta, eu fiind consilierul viceprimarului, am mers cu el. Restul care au fost găsiți cu branșamente ilegale, nu s-a scris nimic în presă. La Primăria Ipotești, vai de mine, că s-a pus o conductă...”.

 

Florin Țurcanu susține că respectiva conductă ar fi fost înființată săptămâna trecută și nu ar fi alimentat iazul cu apă non-stop. Și că oamenii din zonă pot confirma când au fost făcute lucrările cu angajați ai Primăriei, ziua în amiaza mare.

 

„Le-am solicitat să aplice aceeași unitate de măsură care a fost aplicată la toți utilizatorii. Adică, să calculeze consumul de apă cât a funcționat aia acolo, o oră, două pe zi, câteva zile de când a fost pusă și să bage în legalitate Primăria. Că Primăria are nevoie să folosească un hidrant de unde să ude, dacă apare un foc. Să ne pună contor cum are și Primăria Dorohoi, cum are și Primăria Botoșani ca să putem să folosim apă și să plătim”,

Florin Țurcanu, consilierul viceprimarului comunei Mihai Eminescu

 

Reprezentanții Nova Apaserv au montat un sigiliu la hidrant pentru a interzice accesul persoanelor neautorizate.

 

Primăria Mihai Eminescu ar solicita acces la apa care să fie contorizată, pentru a alimenta în continuare respectivul iaz.

 

„Mor animalele de sete, că de acolo beau apă toate oile și vacile satului. Mai era apă în iaz, dar să știți că el seacă și animalele nu pot ajunge la mijlocul iazului că-și prind picioarele în mâlul ăla acolo și nu mai ies. Iazul este al comunității, eu nu am posibilitatea să vă dau hărți, este balta folosită de sat, nu există pește acolo și nu există loc de pescuit”,

Florin Țurcanu, consilierul viceprimarului comunei Mihai Eminescu

 

Pe scurt...

 

Urmează ca în primă fază să se stabilească exact de când datează conducta ilegală.

 

Eventual cui aparține iazul.

 

Și care este pierderea suferită de compania de apă, în urma analizelor și calculelor care vor fi efectuate de specialiști.

 

În paralel, la Poliție anchetarea furtului continuă întrucât, chiar dacă SC Nova Apaserv SA nu a formulat plângere, polițiștii au demarat cercetări în urmă unei sesizări primite la 112.

 

loading...
Sătenii care nu plătesc apa consumată din reţelele publice: Păi ce, să-i rog eu să vină să-mi ia banii?
Vilă debranșată pentru datorii la apă, un botoșănean datornic avea două Mercedesuri în curte – GALERIE FOTO & VIDEO

 

Tot mai strâmtorați din cauza scumpirilor: Peste 8.000 de botoșăneni au câte două locuri de muncă
Scumpirile din ultima vreme afectează traiul botoșănenilor. Oamenii sunt nevoiți să scoată mai mulți bani din buzunare pentru plata facturilor, a alimentelor și carburantului și nu numai. 
Sclavagism modern: OPT adolescenți prinși muncind „la negru” la o terasă din municipiu, lucrau și câte 16 ore pe zi
Unii dintre angajatori profită de tinerii care urmăresc să câștige propriii bani de buzunar și îi folosesc într-un soi de „sclavagism modern”, fără să aibă vreo temere că ar putea să răspundă din punct de vedere legal pentru sustragerea de la plata dărilor specifice către stat. Patronii profită astfel de adolescenți, pe care-i exploatează la un program de lucru mult peste cel reglementat legal. 
Directoarea și diriginta unei școli botoșănene au refuzat să sune la 112 pentru un elev cu mandibula ruptă: Copilul mănâncă cu paiul în prezentVIDEO
Agresiunea a avut loc la ore, într-o unitate de învățământ a județului, și s-a încercat ascunderea ei.Copilul a rămas cu traumatisme care-l afectează și în prezent.
LUCRURILE care nu s-au văzut în procesul care a decis soarta orașului: Eram puși în fața faptului de a săvârși o infracțiune / A fost o muncă acerbă, am avut ore nedormite VIDEO
Alegerile locale din 2020, anul în care s-a stabilit componența legislativului local, dar și primarul pentru patru ani, au avut un caracter aparte. Între cei doi principali candidați la postul de edil-șef au fost doar 16 voturi. Cu o diferență atât de mică, evident că lucrurile au degenerat și a fost nevoie de deciziile judecătorilor.
Iftime scos din fotbal 6 luni de federație și amendat cu o sumă amețitoare – DOCUMENT 
Comisia de Disciplină și Etică (CDE) a Federației Române de Fotbal a adoptat vineri o hotărâre extrem de dură la adresa omului de afaceri care controlează FC Botoșani. Valeriu Iftime a fost sancționat cu măsura interzicerii oricărei activități legate de fotbal pentru șase luni și, în plus, i s-a aplicat și o amendă de 20.000 lei. 
Doamna din Botoșani care a căutat afacerea perfectă! De la broker de credite la litigii sau activități de înfrumusețare din care a ieșit din cauza evaziunii din dormitor – VIDEO
Gabriela Ciobanu este antreprenor din 2004 și se poate spune că a încercat mereu să-și adapteze afacerile în funcție de cererea pieței. În unele cazuri a reușit, din greșeli a învățat. A deschis uși, altele i s-au închis fără să se descurajeze nicicum.
Un funcționar de la Casa de Asigurări s-a aruncat în gol din apartamentul în care se mutase de puțină vreme
Bărbatul lucra de mai mulți ani în cadrul Casei Județene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Botoșani, la compartimentul decontări și servicii.
25 de tone de mere aruncate pe câmp la marginea orașului, în piețe se vând fructe cu proveniență mincinoasă: Cine să ia măsuri? Noi avem țară? Avem Guvern, avem guvernanți? GALERIE FOTO
În vremuri în care campaniile pentru o alimentație sănătoasă ne invadează și într-un context în care conviețuim într-un județ cu profil preponderent agricol, consumăm fructe și legume din import, iar producția din Botoșani se strică pe câmpuri.
RAZIE uriașă pe Calea Națională! Polițiștii rutieri dar și criminaliștii au percheziționat mașini: au găsit un șofer drogat, fițe pe mașini scumpe și altele – VIDEO & GALERIE FOTO
Au participat probabil la această acțiune preventivă toate echipajele Biroului Rutier de la Botoșani, pe Calea Națională, pentru că strada s-a umplut de polițiști și autospeciale de Poliție. Și, un lucru mai inedit, au luat parte la razie și ofițerii de la Serviciul Investigații Criminale, dar și polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică.
A trecut un an de când Primăria a preluat Cinematograful Unirea: NU s-a difuzat nici măcar un singur film
Prin protocolul prin care Regia Autonomă de Distribuție și Exploatare a Filmelor RomâniaFilm (RADEF) a cedat Cinematograful Unirea către administrația publică locală condiția principală a fost continuarea difuzării de film la Botoșani.
Elevul care la 13 ani a strâns mașini pline de ajutoare pentru cei aflați în suferință – VIDEO & FOTOGALERIE 
Trăim într-o societate în care ajung să fie apreciați cu precădere oamenii care își fac publicitate agresivă pe spatele nevoiașilor în detrimentul celor care le rezolvă problemele fără să popularizeze în exces acest lucru. 
Primăria vrea să ia în administrare „fosta casă a PDL-iștilor” și să mute acolo un serviciu important: Cad dosarele pe ei, nu încap în birouri
Inițiativa ar urma să fie supusă dezbaterii și votului în ședința ordinară din data de 28 iulie 2022.
Din seria furturilor de apă: Fost polițist depistat cu branșament ilegal pentru livadă, seră și piscină – FOTOGALERIE
Serviciul de Control și Antifraudă din cadrul SC Nova Apaserv SA continuă să identifice situații de furturi de proporții din rețeaua publică.
Gata și nu prea: Recensământul populației și locuințelor NU s-a terminat la Botoșani, recenzorii încă bat la uși închise
Săptămâna trecută, în urma unui anunț al Institutului Național de Statistică (INS), presa națională, dar și cea locală, scria că județul Botoșani este primul din România care a terminat de numărat populația. Ba mai mult, o mulțime de politicieni care au simțit că ar avea de câștigat ceva capital electoral din asta s-au ”lipit” rapid la postări pe această temă. 
Aventurile modernizării drumului spre Târgu-Frumos: Botoșănean blocat în curte fiindcă era plecat de acasă – VIDEO & GALERIE FOTO
Una dintre multiplele vizite ale prefectului pe șantierul de pe drumul Botoșani – Târgu-Frumos l-a găsit din cale afară de nervos pe un botoșănean din satul Zăicești. 
De la atelierul de teatru al liceului, pe covorul roșu de la Cannes – POVESTEA studentului de 22 de ani distribuit deja în filme de anvergură internațională – VIDEO & GALERIE FOTO 
Au trecut deja vreo 50 de zile de când a pășit pe covorul roșu al Festivalului Internațional de Film de la Cannes, însă uneori încă mai are impresia că a fost doar un vis. Din fericire pentru el, pentru botoșăneni și pentru români, chiar s-a întâmplat: la 22 de ani Șerban Lazarovici a jucat într-un lungmetraj premiat în orașul – stațiune de pe Coasta de Azur. 
Minunile de la o conferință AUR: Netflix-ul molestează copiii și-i spală pe cap, războiul distruge vegetația, România ”să producă apă” - VIDEO & GALERIE FOTO
Campania „Ce vor românii”, așa, fără semnul întrebării, inițiată de liderii Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) a ajuns și la Botoșani în după-amiaza zilei de miercuri, 13 iulie 2022. Evenimentul la care au participat susținătorii AUR de la Botoșani s-a desfășurat în sala Eminescu a complexului Rapsodia, cu începere de la ora 17:00.
Contabilii și-au sărbătorit ziua cu un tort pe măsură, ”doamna de fier a contabilității” premiată de trei ori – VIDEO & GALERIE FOTO 
Oamenii cu cifrele și calculele din economia românească au fost sărbătoriți miercuri în toată țara, inclusiv la Botoșani, acolo unde a fost marcată Ziua Națională a Contabilului Român (ZNCR). 
Turista din Botoșani care a făcut scufundări în același loc în care și-a pierdut viața suceveanca atacată de rechin: Am făcut baie fix acoloVIDEO
A vizitat în total 85 de țări de pe cinci continente, iar șirul orașelor prin care a trecut aproape că este interminabil. Este pasionată de călătorii încă din perioada liceului când, deși era comunism, reușea să treacă granițele țării, o dată la doi ani, cum erau permis pe atunci.
Iazul fantomă de la Ipotești a consumat într-o singură zi apa pe o lună de la 100 de apartamente
În urma scandalului izbucnit la Ipotești, unde a fost descoperită o conductă ilegală conectată la un hidrant, tehnicienii de la SC Nova Apaserv SA au revenit pe malul iazului.
Da,clar este de competenta DNA.Cum sa plateasca cetatenii comunei asemenea hotie din banii publici?Primarul penal Gireada cu vicele Drobota si consilierul Turcanu alt penal ,ajutati de Dascalescu si seful PNL Soptica sunt marii vinovati.Ei formeaza un grup infractional organizat.CE FACE DNA-ul?????Directorasul ala Liviu Stefan(marioneta pusa politic) cat si cei din CA trebuie sa faca plangere penala dar observ ca tremura de frica pentru scaunele lor.CEI VINOVATI DE FURT DIN BANI PUBLICI TREBUIE CONDAMNATI!!!!!!Hai Gireada,este timpul sa dai socoteala alaturi Drobota si restul grupului infractoinal la toate hotiile la care ati fost partasi!!!!LA PUSCARIE!!!!!
27 iulie 2022, 20:02
baaiiiii....faceti sesizare la DNA, la televiziununile mari...si astia de au cu suspendare ,sa se gandeasca bine, suna a grup infractional organizat si favorizarea infractorului..
9 iulie 2022, 16:22
Momentul când un nene a înțepat conducta și a început să fure apă, a fost ziua în amiaza mare. Nici măcar nu era pe proprietatea sa. Adevăratul proprietar nu a avut habar și nu riscă nimic. Dacă se va ști vreodată al cui a fost capul, cu inundarea...proprietarul poate câștiga în instanță bani buni că a fost păgubit prin distrugerea terenului. Chiar și primăria poate platii, cum bine va platii și apa, dar din impozitele comunității. Per total!Propun că împreună cu vecinul, să ne tragem cate o afurisită de conductă, exact pe ,,linia de graniță' sa avem așa un bun comun și bine camuflat, al nimănui, eventual,să ne facem și un orar nescris de alimentare, să vedem ce o să iasă din asta! Nea Verginele, cine avea interesul și ale cui erau majoritatea animalelor însetate? Ăla e capul afacerii! Mare ne e gradina...hotilor.Mai oameni buni -- și primarul poate fi destituit printr-un referendum, cu tabele, serie și Nr de buletin cu semnături în original. Unde-i opoziția, aia cu ciocoii ? Consultați un avocat să vă lumineze.
6 iulie 2022, 20:52
Chiar nu exista lege pt cei ce conduc com M.Eminescu. Este evident ca acel iaz apartine a celor ce au teren acolo. Cine adapa animalele acolo, ciobanul care face parte din neamul lor ? Cata nesimtire la vedere, eu sunt curioasa daca cel cu cheia de la hidrand va fi audiat. Furtul de apa sa l platesca cine a dat ordin sa umple iazul , nu comunitatea. Farà cuvinte.
6 iulie 2022, 01:22
Fiecare plătește pentru minciunile lui, pentru răul care îl face voit din egoism celorlati oameni , din prea multă iubire și părere bună de sine. Așa și acești oameni politici....incet, încet ...primesc pe măsura faptelor ! Astăzi un pic...mâine un pic.....și intr- o zi vor cântări dacă a meritat într-adevăr bătaia de joc de semeni.
5 iulie 2022, 23:59
Este strigator la cer ca SC Nova Apa nu se constituie in parte civila si nu reclama la parchet. Omisiunea de denunt pentru un functionar public constituie infractiune dupa Codul penal. Oamenii simpli trebuie sa reclamam la parchet pentru infractiunea de furt art. 229 alin.3 Codul penal. Acesti oameni demult fura din fonduri publice si este greu de dovedit numai daca ii denunta complicii lor constructorii.
5 iulie 2022, 21:10
Noi nu avem presiune la apa si nu reusim sa ne spalam civilizat iar golanii astia fura cat sa tina iazuri pe hectare intregi. Unde s a mai vazut asa ceva?
5 iulie 2022, 16:05
Cainii latra, caravana trece.
5 iulie 2022, 12:55
Parca Florin Turcanu este"patru ani cu executare". Ce cauta el sa musamalizeze furtulde apa. Lumea obisnuita(care nu face parte din haita de hoti), plateste apa pe care o da la animalul propriu sau isi face o fantana. Probabil de acolo se lua apa si pentru irigatii. Din moment ce totul este contorizat, nu i teleg de ce "corpul de control" de la apa nu face ordine. Hotii la puscarie, dar mai intai executare silita, ca de asta are parte calicul care nu ara bani sa plateasca 20 de mc. Contorizati.
5 iulie 2022, 12:43
Ce mai, încă un nesimțit care a uitat de unde a plecat! Chiar credeți că nu aveau cunoștință de ce se întâmplă? S-a răsculat tractoristul? Un neica nimeni parvenit! Puși la plată dublu!
5 iulie 2022, 12:24
Penalii acestia au compromis pe(penele)-ul cu galben kkniu!
5 iulie 2022, 12:16
In concluzie, daca ai facut o infractiune pagubind statul si te angajezi sa platesti toata paguba, atunci esti absolvit de orice vina.Viata merge inainte, modelul va fi insusit si urmat de alti oameni puternici politic si financiar. Babuta cu patrunjel va fi in continuare amendata ca nu are certificat de producator, iar cei care fura stiuleti de porumb vor manca bataie daca sunt prinsi de proprietar, condamnati daca proprietatea este a statului.Doamne ajuta sa nu moara animalele din Ipotesti de sete. Proprietarii lor vor cere despagubiri si le vor primi. Gratie unui edil care vrea binele comunitatii.
5 iulie 2022, 10:18
Ma gandesc serios sa imi trag si eu o conducta de la retea pana in fantana (de 20 sau 25). Am hidrofor in fantana si pot functiona toata noaptea aspersoarele. Cand o fi sa ma prinda, am sa le cer ( vad ca aceasta formulare se foloseste) sa imi calculeze cat am de plata pentru cateva zile de cand a fost facut bransamentul si sa aiba in vedere ca a functionat doar cand s-a facut proba. timp de cateva minute. Cam 2 mc voi avea de plata si sa ma lase apoi in pace.
5 iulie 2022, 10:18
Normal ar fi ca DNA-ul și alte instituții care veghează la siguranță cetățeanului sa între pe fir, altfel deja grupul celor care au executat racordul clandestin "umbla cu mușamalizarea cazului".Se poate observa ca salariaților și directorului de la Nova ii este frica sa vorbească despre caz.Dascalescu în calitate de vicepreședinte CJ trebuia sa fie la IPJ pt a solicita ca anchetarea cazului sa nu dureze mult, dar el se prezintă la Nova sa-i ajute oe cei de la M Eminescu sa scape cat mai repede și eventual basma curata.
5 iulie 2022, 08:57
Normal asta este caz penal demn de DNA.. Dar cum la noi fdoar prostii plaesc pentru ceea ce fac, cu siguranta ca o nesimtita musamalizare va fi pusa in practica. Nu de alta dar daca VIRGINEL asta o sa fie condamnat penal, v-a suporta si vechea condamnare cu suspendare. Ciudat este si faptul ca si Turcanu se implca puternic. Sa fie oare si el in pericol de o noua condamnare ? Cum ramine insa cu cei care ani de zile au platit toate pierderile astea Vor fi ei despagubiti sau.... ? Prostii platesc iar prostii consuma. Cit priveste DNA-ul, stati linistiti. Va interveni Popovici ca este specialist in astfel de golanii penale.
5 iulie 2022, 08:00
Sondaj
Credeți că se vor termina la timp lucrările la drumul Botoșani - Târgu-Frumos, adică la data de 12 mai 2023?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
"Mama, tata vor fi foarte fericiți. Ei m-au susținut întotdeauna în ceea ce fac. Dar modelul meu în viață a fost fratele meu. Mai mare cu trei ani, pompier de meserie, în el am văzut întotdeauna ambiție, perseverență",...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9090 lei
USD
Dolarul SUA
4.7494 lei
CHF
Francul elveţian
5.0470 lei
GBP
Lira sterlină
5.8036 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.5814 lei
XAU
Gramul de aur
273.2231 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2485 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2442 lei
AUD
Dolarul Australian
3.3726 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.7215 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2016 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6598 lei
Vremea
astăzi
Botosani
19.0 o C
Dorohoi
16.8 o C
Bucecea
18.8 o C
Darabani
16.2 o C
Saveni
17.1 o C
Ştefăneşti
19.2 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.