Știrea zilei
Primăriță fără mască în școli sau în instituție, scenariu roșu în comunitatea ei: Ei, e o mare prostie vreau să spun, hai, altceva? În primul rând toate pozele mele sunt cu mască GALERIE FOTO

Zeci de fotografii în care primăreasa se află printre oamenii din comunitate și împarte flori de 8 Martie, fără să poarte și masca de protecție obligatorie. După mai bine de două săptămâni, comuna pe care o păstorește are o incidență de 3.06 la mia de locuitori și se află în scenariul roșu.

Primărița spune că are mască, în poze NU se vede

 

Ne referim la comuna Vârfu Câmpului și la Maria Huțu, primarul reales în septembrie 2020, care s-a aflat printre oamenii din comunitate de Ziua Internațională a Femeii. A postat imaginile pe contul oficial al Primăriei, unele în care purta masca de protecție și extrem de multe în care nu avea nici ea și nici persoanele care apar în fotografii.

 

Ba mai mult, pe contul Primăriei sunt fotografii cu Maria Huțu inclusiv într-o sală de clasă, în fața unor elevi, din nou, fără mască de protecție.

 

Contactată de Botoșăneanul a afirmat categoric că a purtat masca în toate fotografiile postate pe rețeaua de socializare.

 

 

„Ei, e o mare prostie vreau să spun, hai, altceva? E o mare prostie. În primul rând toate pozele mele sunt cu mască, nu știu de unde au scos, ce au scos și ce au făcut. Chiar este deranjant și chiar nici nu vreau să comentez. Am sute de poze pe care le-am postat și pe care o să vi le trimit și toate au fost cu mască. Atât pot să spun”,

Maria Huțu, primarul comunei Vârfu Câmpului

 

„Sunt revoltată oarecum”

 

Publicația Botoșăneanul a fost sesizată de o persoană din comunitate despre fotografiile postate de primărița de la Vârfu Câmpului că ar fi fost una dintre persoanele care nu a respectat regulile impuse de criza sanitară.

 

În replică, Maria Huțu a catalogat sesizarea drept „o informație pe care o dă un neavenit sau o neavizată, sau ce știu eu? Habar nu am” și a pus sub semnul întrebării situația transmisă de Direcția de Sănătate Publică (DSP) cu privire la numărul de cazuri de covid din comuna sa.

 

 

„Chiar am să văd la mapă, însă nu am șapte cazuri. Dacă eu nu am șapte cazuri, trimise tot cu CNP, care este în izolare... nu știu de unde sunt alea 22 de cazuri, ieri erau 20. Alaltăieri au fost 20. Nu mi-a venit în minte și chiar am să o sun pe dna director: cum s-a ajuns la aceste cazuri? Am situația pe ultimele 13 zile și eu nu am mai mult de șapte cazuri. Sunt revoltată oarecum, ceva nu e în regulă, nu știu”,

Maria Huțu, primarul comunei Vârfu Câmpului

 

Cât despre oamenii care au sesizat nepurtarea măștii de către „dna primar”, Maria Huțu a afirmat doar că: „sunt încă răutăți, sunt niște galbeni din ăștia care galbeni vor muri. Sunt galbeni care, eu mă uit în ședință, deci au luat bătaie, i-am bătut în campanie de i-am fript și ei vin cu niște aberații și niște chestii puerile de mă doare capul”.

 

Ulterior, primăreasa de la Vârfu Câmpului a luat legătura cu directorul DSP pentru a se informa despre situația cazurilor din comuna sa.

 

„I-am explicat dnei primar cum se calculează rata după noile directive ale Ministerului Sănătății. Omul când merge la laborator cu buletinul, în buletin sunt datele de domiciliu. Că el nu stă în Vârfu Câmpului, nu este treaba DSP-ului. Laboratorul îl declară în sistemul informatic pozitiv sau negativ, după rezultatul testului PCR. Și datele lui sunt pe baza buletinului. Orice om care se prezintă la laborator, vine cu buletinul de identitate”,

Monica Adăscăliței, director DSP Botoșani

 

Alții să respecte... eu, nu

 

Prefectul județului, Dan Nechifor, care are și calitatea de președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) a declarat că este regretabil un astfel de comportament venit din partea unui alt președinte, de această dată a unui Comitet Local pentru Situații de Urgență (CLSU).

 

Prin lege, primarul este și președintele CLSU.

 

„D-na primar în primul rând este președinte al CLSU, iar în calitate de președinte al CLSU, după cum i-am trimis adrese, și după ultimul CJSU, am amintit că are obligația să întrunească acest CLSU pentru a pune în aplicare măsurile stabilite prin hotărârea CJSU. Înseamnă că dumneaei așa a înțeles că trebuie puse în aplicare măsurile. Și atunci este foarte greu să cerem oamenilor să respecte măsurile, în condițiile în care noi nu le respectăm”,

Dan Nechifor, prefect

 

Vârfu Câmpului este printre cele nouă comune din județul Botoșani care se află în scenariul roșu cu o incidență de peste 3 cazuri la mia de locuitori.

 

loading...
O primăriță cu o ceată de tineri după ea, a scos toți șefii din birourile Palatului Administrativ – FOTO&VIDEO
Aproape 200 de botoșăneni amendați pentru că NU purtau mască

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
ACȚIUNE fără precedent la Botoșani pentru imunizare fără programare! Maraton la Cornișa pentru vaccin la patinoar sau din mașină – FOTO & VIDEO
Pregătirile au început încă dinaintea sărbătorilor pascale, într-o amplă acțiune care se înscrie în seria celor organizate la nivel național. Prefectul Dan Nechifor și directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP), Monica Adăscăliței, s-au întâlnit cu primarul Cosmin Andrei pentru identificarea celui mai generos spațiu care să permită vaccinarea în masă, fără programare.
HRISTOS A ÎNVIAT! Sute de botoșăneni la prima slujbă de Înviere ca protopop a preotului Petru Fercal: Dăm Slavă lui Dumnezeu și veți vedea că vom rămâne un popor unit – GALERIE FOTO&VIDEO
Clopotele au răsunat în oraș, străzile au strălucit de lumânările aprinse în noaptea de Înviere. După un an de restricții, cu biserici goale și cimitire ferecate, sărbătoarea Paștilor a adunat din nou sute, mii de creștini în toate parohiile.
Bătălie în taină pe șefia Casei de Asigurări de Sănătate, ceva doamne liberale și nu numai țintesc funcția de director
La fel ca în alte cazuri, și în cel de față, procedura pentru ocuparea unei funcții de conducere într-o unitate de stat este una în bună parte secretă. Și probabil că, pentru a fi evitate anumite comentarii asupra candidaților și a eventualului sprijin politic, așa vor și rămâne aceste concursuri.
CJ-ul a cheltuit peste 100.000 de lei ca să cumpere laptopuri aleșilor, unii consilieri le-au refuzat: Ne-a întrebat cineva dacă avem nevoie? - FOTOGALERIE
După ce timp de un an plenul județean s-a întrunit, cu foarte puține excepții, în ședințe secrete, recent consilierilor județeni le-au fost oferite mijloace electronice. Dar și servicii de internet pentru a le putea accesa.
Dulce viață... Italianul care face de 15 ani pizza la Botoșani: Pizza este o cultură, nu o mâncareGALERIE FOTO
Cum te uiți la harta Italiei, găsești Lecce exact în tocul giganticei ”Cizme”. Este un oraș care din punct de vedere demografic se aseamănă Botoșanilor, având aproape 100.000 de locuitori. Dar aceasta este cam singura similitudine între cele două centre urbane.
După CJ, prefectul pregătește proces și Primăriei: 5 posturi de șefi care au iscat o bătălie politică de zile mari, la mâna judecătorilor
O poveste fără sfârșit pare a fi cea privitoare la stabilirea unui Consiliu de Administrație pentru societatea comercială Eltrans. Dacă în ultima jumătate de an lipsa administratorilor nu a complicat foarte mult activitatea companiei de transport, situația devine critică pentru că este necesară aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli pentru anul în curs.
Județul sub toc: Prima femeie din istoria județului, președinte la o structură semi-polițienească – VIDEO & GALERIE FOTO
Prima ștachetă a fost atinsă la alegerile locale din 2020, când Doina Federovici devenea prima femeie care câștiga președinția Consiliului Județean. A doua este doborâtă tot de o reprezentantă a Organizației Femeilor Social Democrate.
PERCHEZIȚII cu mascații la un fost primar botoșănean acuzat de delapidare: ar fi plecat acasă cu mobilă și profile PVC de la Primărie
Descinderile au avut loc în cursul zilei de joi și ar fi vizat locuința fostului primar, dar și alte locații folosite de acesta.
Încă o lovitură! Directorul pregătit de PSD pentru ”Apă”, eliminat prin... facultate
Abținerea la prima ședință a consilierilor ALDE și Pro România la proiectul de buget propriu al județului pe 2021, care a dus la respingerea acestuia în cadrul ședinței de miercuri a Consiliului Județean, pare să nu fie singura lovitură pe care cele două partide o administrează conducerii PSD a instituției. În consiliul de administrație de la SC Nova Apaserv SA se pregătește și a doua. Mai exact, în acel comitet de remunerare și nominalizare din cadrul CA-ului.
Loading...
Se trage țeapă și cu naveta elevilor, transportatorii plâng la CJ după bani frumoși
Mai multe adrese au fost transmise către Consiliul Județean Botoșani pentru o serie de restanțe care datează încă de anul trecut, din lunile septembrie, octombrie și noiembrie. Transportatorii se plâng de faptul că au fost obligați legal să transporte elevi navetiști pentru care, nici după cinci luni, nu au primit plățile pentru serviciile prestate.
Autoritatea cu „politicieni polițiști”, pe linie moartă de 6 luni: pe cale să renască cu un președinte pesedist
Pandemia coroborată cu alegerile locale din septembrie 2020 au făcut ca această structură să nu mai existe pentru mai bine de jumătate de an. Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP) este un organism care are rol mai degrabă consultativ și funcționează pe lângă Consiliul Județean.
La 6 luni de la alegeri, PRIMUL primar care își pierde mandatul: Dacă era să fi fost un stat sănătos la noi în țara asta, eu eram erou
La mai bine de jumătate de an de la alegerile locale din 27 septembrie 2020, unui primar din Botoșani zilele în Primărie deja îi sunt numărate.
Șeful care se prelingea pe scările Prefecturii a căzut tot în picioare: Este iar director
Aflat în incapacitate de muncă pe postul de director executiv, dar capabil să conducă instituția din postura de adjunct.
”Afacerea” testelor la cerere: Mii de botoșăneni au rotunjit veniturile Spitalului Mavromati
Tot mai mulți botoșăneni vin să se testeze la cerere la Spitalul Județean Mavromati. Cea mai mare unitate medicală din județ a început să facă teste contra cost începând cu data de 16 iunie 2020. Iar de atunci, peste 4.900 de persoane s-au testat.
Loading...
Cartierul inaugurat pe Șoseaua Iașului lovit de pustiu! Locativa: La unele locuințe nu se închid ușile / Primarul: Este o cloacă, un fief PNL FOTO&VIDEO
19 februarie 2021. Primarul Botoșaniului oferea repartiții pentru noile locuințe construite la intrarea în municipiu, pe Șoseaua Iașului, într-un cartier ANL.15 aprilie 2021. Imaginea blocurilor este una dezolantă, încărcată de pustiu. Nicio mașină în parcare, nicio margine de mobilă nu se vede prin sticla geamurilor pline de praf.
Directori cu botniță la Botoșani, prefectul încearcă să le-o scoată
Pandemie, regulamentul general pentru protecția datelor (GDPR), ordine de la șefii de sus. Cam așa arată paradisul informațional al multor directori de instituții deconcentrate de la Botoșani care se bucură de beneficiile aferente funcției, de la salarii generoase, la subalterni cu care s-o facă pe-a șefii și uși închise pentru cetățenii în slujba cărora lucrează, doar în teorie.
Salariile de la Consiliul Județean publice și nu prea! Încă un șef cu leafă de lux, ceilalți funcționari ascunși după o grilă complicată – DOCUMENT
De două ori pe an, pe 31 martie și 30 septembrie, unitățile de stat au obligația de a publica salariile angajaților pe site-urile proprii sau eventual la sediile în care își desfășoară activitatea.
Baruri deschise în cartierul ocolit al orașului după ora 21, Poliția mare cere sesizări, cea Locală n-ar avea echipaje suficiente – VIDEO & GALERIE FOTO
Imaginile surprinse sunt din seara zilei de marți, 6 aprilie 2021. Însă la fel a fost și în precedenta seară, adică luni, dar și în cele din weekend.
Fost comisar de la Garda Financiară prins conducând fără permis, a mai declarat și că... nu e el, e altul la volan
S-a întâmplat duminica trecută pe o stradă din Roman, acolo unde a fost oprit în trafic de polițiștii nemțeni. Era la volan și inițial le-a declarat oamenilor legii că nu are vreun act asupra sa.
„Evadarea” în gașcă a fetelor din centru, cum a fost posibil: Au și ele niște drepturi, nu le putem încălca
Cinci fete de la Complexul de apartamente „Floare de Colț” Dorohoi au fost date dispărute pe data de 4 aprilie 2021. Au plecat din centru pe 3 aprilie, cu bilet de învoire, și nu s-au mai întors. Una singura a fost găsită în aceeași zi, celelalte după două zile.
Atât a învățat de la mentorul Fedo, sa facă poze din multe unghiuri și o data la 4 ani sa tragă tare cu prostitul poporului. Și iată ca le merge bine șmecheria.
2 aprilie 2021, 19:12
Dar eu văd că are mască în toate pozele prezentate de voi...sau nu?! :)))
2 aprilie 2021, 16:43
O fi, cum o fi...probabil că celor care au ales o le-a plăcut, nu și-au dorit mai mult.
2 aprilie 2021, 16:43
Nu este in regula cu primărița, dar domnilor de la Botoșăneanul de ce nu scrieți nimic de Vlăduț marele ministru al sănătății sau de botoșăneanca voastră dragă Raluca, mare ministreasă, care nu purtau nici ei mască, sau ei au imunitate de la voi și alții ???
2 aprilie 2021, 13:14
Femeia asta este de un tupeu si o obraznicie fara margini. Se crede chiar cu imunitate, crede ca imunitatea poate fi impumutata. Sa-si vada de comunitatea ei, ca nu prea are cu ce se lauda, in afara de poze.
2 aprilie 2021, 09:21
Nu avea ce să caute la școală în timpul programului școlar! ISJ ce spune, nu ia măsuri?
2 aprilie 2021, 09:14
Și ce s-a întâmplat după?
2 aprilie 2021, 08:47
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Ce vaccin anti Covid preferați?
Pfizer/BioNTech
Moderna
AstraZeneca
Johnson & Johnson
Sputnik V
Altul
Declaraţia zilei
”Eu le-aş tăia câte un deget, numai că ar rămâne toţi ciungi. Bineînţeles că trebuiesc sancţionaţi, dar nu se poate vorbi cu ei. Sunt o castă specială, sunt inamovibili, nu ai ce să le faci. Legea e în mâna lor,...
starshiners.ro%20
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9265 lei
USD
Dolarul SUA
4.0491 lei
CHF
Francul elveţian
4.4882 lei
GBP
Lira sterlină
5.7238 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7198 lei
XAU
Gramul de aur
239.3472 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2290 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3738 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1777 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3462 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1925 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6626 lei
Vremea
astăzi
Botosani
10.5 o C
Dorohoi
10.2 o C
Bucecea
10.7 o C
Darabani
9.6 o C
Saveni
11.3 o C
Ştefăneşti
8.5 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.