Știrea zilei
Primarul a mutat audiențele în Centrul Istoric și a primit un noian de probleme: de la pericol de explozii la ANL-uri până la înființare de sere cu mușcate – VIDEO

Pentru prima dată în ultimii zece ani cel puțin, audiențele cu cetățenii din municipiul Botoșani au avut loc în alt spațiu decât sediul Primăriei.

Audiențe în Centrul Istoric 

 

Primarul Cosmin Andrei a preluat și în mod oficial spațiul din Centrul Istoric care a trecut de la SC Locativa SA în administrarea Primăriei. Și-a amenajat acolo un birou unde a promis că va avea întâlniri periodice cu cetățenii. Prima a fost în această săptămână.

 

Au fost în jur de 20 de persoane care s-au înscris pentru a discuta cu edilul șef. În general, la depunerea solicitării este expusă și problema întâmpinată astfel că alături de Cosmin Andrei au fost prezenți la întâlnirea cu cetățenii și persoane cu funcții de conducere din instituție pentru a oferi soluții sau explicații.

 

Centrală în pericol să explodeze

 

Printre persoanele care au ajuns la biroul primarului din Centrul Istoric a fost și un grup de cetățeni care au statut de chiriași în blocurile nou construite din ANL Șoseaua Iașului. I s-au plâns lui Cosmin Andrei de faptul că în continuare întâmpină probleme cu căldura din cauza centralei care este mai mereu defectă.

 

De la Locativa au transmis că nu au primit sprijin în rezolvarea acestei probleme.

 

„Nu s-a reușit să se rezolve nimic. Am înțeles că au chemat o firmă de la Suceava care are contract cu Locativa și nu s-a rezolvat nimic. Am vorbit cu domnii de la Locativa, am făcut cereri pentru a ne aproba să ne punem centrale proprii. Ne-au spus că începând cu 12 septembrie anul acesta se va face recepția finală și vom putea să ne punem centrale proprii. Acum ei ne spun că totul ține de Primărie”, afrima unul dintre cei prezenți.

 

Oamenii din ANL Șoseaua Iașului se trezesc la diferite ore din noapte pentru a reseta centrala și trăiesc cu frică întrucât defecțiunile frecvente ar putea produce o nenorocire.

 

„Centrala este pe gaz, eu am centrala de scară fix sub bucătărie, nu vă puteți imagine zgomotul pe care-l face și ce frică putem avea. Știți foarte bine, o centrală de apartament ce daune poate provoca. Eu nu mă pot duce să încerc să o repar, au venit acei oameni de o grămadă de ori și nu au reușit să-i dea de cap. Mi-e frică să stau în casă”, a povestit o tânără din cartierul menționat.

 

Primarul le-a răspuns că știe problema și a transmis deja o adresă către Agenția Națională de Locuințe (ANL).

 

„Știm problema și am făcut adrese la ANL să reclamăm faptul că aceste centrale sunt defecte și să le înlocuiască prin executarea garanției pe care au constituit-o la efectuarea lucrărilor. Mai așteptați câteva zile, încerc să obțin un răspuns cât mai rapid și să vedem dacă prin executarea garanției pentru cumpăra centrale noi”,

Cosmin Andrei, primar

 

În orice caz, i-a transmis și lui Cătălin Fetcu, directorul Direcției de Dezvoltare din cadrul Primăriei, să caute soluții pentru achiziția de noi centrale de scări de bloc, care să fie în stare de funcționare și să nu pună în pericol oamenii care locuiesc acolo.

 

Alte probleme ridicate la audiențe:

 

  • Un cetățean a reclamat că asociația de proprietari a angajat o persoană fără studii de specialitate.
  • Un botoșănean vrea să facă schimb de terenuri cu Primăria în cartierul Tulbureni: „Noi nu facem afaceri proaste, în principiu nu sunt de acord să vindem ci mai degrabă să cumpărăm terenuri”, i-a transmis primarul, care a promis totuși că va analiza solicitarea sa.
  • O altă doamnă ar vrea să cumpere 24 mp din domeniul public pentru a-și putea continua activitatea dintr-un bar de cartier.
  • Un alt botoșănean solicită parcare pe Aleea Pinului, edilul șef i-a răspuns că se lucrează la documentația tehnică.
  • O botoșăneancă i-a cerut primarului să amenajeze o seră în municipiu, unde să fie plantate mușcate și unde să lucreze pensionarii din municipiu „ca să aibă activitate” și astfel să nu se mai cumpere flori din Olanda, care-s scumpe.
  • Un alt botoșănean s-a plâns că are locuri de parcare improvizate sub geamul locuinței și respiră gaze de eșapament, primarul i-a promis stâlpișori.
  • Un fiu de fost judecător este nemulțumit că șoferii parchează pe trotuar în fața Casei de Asigurări de Sănătate și nu are acces în garaj.

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
Audiențe cu peste 50 de botoșăneni la Primărie, de la locuințe sociale la copii care aruncă cu roșii, găini la bloc sau pisici care zgârie mașini – VIDEO
Centrul Vechi a fost scanat! TUR VIRTUAL creat în cadrul unui proiect transfrontalier: A fost o provocare pentru noiFOTO & VIDEO

 

OFICIAL: Mită de 400 de lei pentru „a închide ochii” la produsele expirate, comisarii de la Protecția Consumatorilor trimiși în judecată
Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani i-au trimis în judecată pe cei doi comisari de la Protecția Consumatorilor cercetați pentru luare de mită.
O nouă funcție de șef apare la Botoșani! Povestea unei unități închisă de 13 ani și resuscitată de zbuciumul războiului
Au fost 13 ani în care am asistat la un concurs al eșecurilor și al neputinței din partea autorităților a două state.Peste un deceniu în care cetățenii și-au pierdut prioritatea în fața unor interese care au rămas în culisele politicului.
Adolescenți din Botoșani distruși de droguri și alcool, val de prezentări la UPU Botoșani: Sunt tineri care au muritVIDEO
Consumul de substanțe psihoactive dar și de alcool sunt mai răspândite printre adolescenții botoșăneni decât ar părea la prima vedere.„Urgențele” sunt practic asaltate de cazuri cu tineri care ajung băuți sau drogați la spital, după ce li s-a făcut rău în urma consumului.
Reorganizare la Nova Apaserv: S-a mai inventat o funcție de șef, partidul coace și un nou director
Spre finele anului trecut membrii Consiliului de Administrație au dezbătut o nouă propunere de organigramă. Prin această modificare s-au mai suplimentat pe alocuri o serie de posturi. Și s-a mai înființat o funcție de șef.
Președintele PNL Bacău a pus mâna pe telefon când a aflat că-i vine în oraș director de la ”Apa” Botoșani: A feștelit-o de tot, a pus-o pe burtă
Plecarea neașteptată a directorului adjunct de la SC Nova Apaserv SA după numai un an a luat pe neașteptate atât mediul politic din Botoșani, cât și cel din Bacău. Aceasta pentru că Doru Constantin a câștigat concursul de director pentru Compania Regională de Apă Bacău (CRAB).
Un polițist local de la Botoșani a scris 13 cărți în 4 ani: Vreau să ajung să scriu poezii cu adevărat / Mi s-a spus că plagiezVIDEO&FOTO
Povestește că și-a descoperit pasiunea din tinerețe, însă abia prin 2018 și-a găsit timpul sau curajul pentru a o aprofunda.
Școală spartă în toiul nopții, hoții au distrus mai multe bunuri și au plecat cu tabletele elevilor – FOTOGALERIE
Incidentul s-a petrecut în noaptea de luni spre marți, la o unitate de învățământ gimnazial. Deocamdată nu se știe dacă autorii au fost identificați sau măcar există un cerc de suspecți.
Blocuri inundate din decembrie în cartierul Primăverii, adăposturi antiaeriene pline cu apă, gunoaie și excremente – VIDEO & GALERIE FOTO
Sute de botoșăneni care locuiesc în cartierul Primăverii, la blocurile de pe Aleea Elie Radu, au de mai bine de două săptămâni subsolurile inundate. Oamenii se plâng că, deși au sesizat încă din decembrie problema, nu sunt băgați în seamă.
Basm de Anul Nou la Filarmonică: Spectacolul a început pe esplanadă, a continuat în foaier și s-a desăvârșit pe scenă – VIDEO & GALERIE FOTO
Într-un decor desprins parcă dintr-o poveste de iarnă, Filarmonica George Enescu a pășit în 2023. A făcut-o vineri și sâmbătă cu tradiționalele concerte dedicate Anului Nou.
Povestea (ne)spusă a plecării numărului 2 de la ”Apă”: Nu am știut / Am aflat din presă! I s-ar fi cerut demisia din toate funcțiile - VIDEO
În seara zilei de miercuri, 11 ianuarie 2023, un link din presa băcăuană circula intens în anumite cercuri social-democrate botoșănene. Încă directorul adjunct al SC Nova Apaserv SA era anunțat în structura de conducere a companiei similare din Bacău.
Nova Apaserv în risc de insolvență pentru o datorie de 1 milion de lei către o firmă cu angajați staționari
 2023 a început pentru SC Nova Apaserv SA cu risc de insolvență, după un contract denunțat de o firmă din București.
55.000 de lei pentru un salariat plătit de Primărie să stea acasă aproape un an – DOCUMENT
Un fost angajat al unei direcții din cadrul Primăriei municipiului Botoșani, dat afară în urmă cu 11 luni, are de primit o sumă uriașă care reprezintă echivalentul salariilor din această perioadă.
Fiecare cu premiul lui: Primăria și Hyperion-ul fac gale ”Eminescu” separate cu laureați diferiți – DOCUMENT
Manifestările prilejuite de „Zilele Eminescu” din acest an vor fi profund diferite față de precedentele. Pentru prima dată după 31 de ani, Primăria Botoșani este unic organizator al acestui eveniment.
Construim școli, dar n-avem elevi! Comuna care a rămas cu o singură unitate de învățământ: Măcar să ne menținem...VIDEO & FOTO
Depopularea României este resimțită inclusiv în sistemul educațional românesc. Eforturile pentru realizarea de investiții în infrastructura școlară, în foarte multe dintre cazuri, nu se justifică din punctul de vedere al beneficiarilor finali. Elevii.
”Tatăl Nostru” în două limbi la o sărbătoare plină de emoție care a adunat la Botoșani armeni din Constanța și până la Suceava – VIDEO & GALERIE FOTO
Au fost momente emoționante sâmbătă la sucursala Botoșani a Uniunii Armenilor din România (UAR). Tot mai puțini de la un an la altul, oamenii care se trag din neamul de la Erevan au ținut însă ca, în a doua zi de Crăciun a comunității lor, să sărbătorească împreună.
Un om de afaceri din Săveni ar vrea să „sufle” Consiliului Județean fosta Uzină Electrică a orașului
Deși are peste 100 de ani vechime, clădirea respectivă rămâne una emblematică pentru Botoșani și cu o încărcătură istorică aparte.
Prefectul Sorin Cornilă își caută birou prin clădirile din Botoșani – FOTOGALERIE
Întregul aparat de specialitate din cadrul Instituției Prefectului, inclusiv echipa de conducere urmează să se mute în alt sediu. Iar asta pentru că Palatul Administrativ se închide.
Criminalul copilei de 14 ani a încercat să se sinucidă în arest, măsuri suplimentare luate de polițiști
Cătălin Rățușcă, tânărul de 20 de ani care a înjunghiat mortal o adolescentă care abia și-a scos buletinul, se află în custodia Poliției.
ULTIMELE clipe din viața fetei de 14 ani, criminalul i-a cerut să-l ure și a răsplătit-o cu bani
Nimic din ce s-a petrecut pe podul din Trușești înaintea crimei nu anunța cruzimea care urma să aibă loc, în mijlocul zilei.Cătălin Rățușcă a fost urat de copila de 14 ani și fratele ei.
ARTIFICIILE, distracție pentru oameni, coșmar pentru necuvântătoare! Animale moarte sau rănite în noaptea dintre ani la Botoșani
Explozia de lumini cu întreg zgomotul specific sau petardele aruncate în noaptea dintre ani pentru a produce distracție oamenilor au efecte devastatoare asupra animalelor.
Sondaj
Ați dat până acum ”atenții” la doctor?
Da
Nu
Nu am ajuns la doctor
Declaraţia zilei
”Din păcate, discriminarea în școli este prezentă. În sondajul nostru de opinie, realizat acum un și jumătate la nivel național, am cerut părinților și profesorilor copiilor din preuniversitar să identifice motivele de hăr ...
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9005 lei
USD
Dolarul SUA
4.4823 lei
CHF
Francul elveţian
4.9076 lei
GBP
Lira sterlină
5.4945 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4888 lei
XAU
Gramul de aur
275.3749 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2362 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2712 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1660 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3580 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2062 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6582 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-1.4 o C
Dorohoi
-1.4 o C
Bucecea
-0.1 o C
Darabani
-2.1 o C
Saveni
-0.9 o C
Ştefăneşti
1.4 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.