Știrea zilei
Primarul vrea să demoleze zeci de garaje și să amenajeze locuri de parcare pentru mai multă lume – VIDEO & FOTOGALERIE

Au făcut-o și alte orașe mai mari, unde traficul a devenit o mare problemă. Și municipiul Botoșani se va înscrie în seria centrelor urbane unde este nevoie de decizii radicale pentru a asigura un confort sporit pentru cetățeni. Chiar cu riscul de a deranja un anumit număr de persoane vizate direct de schimbare.

Garajele de pe strada fără nume devin istorie 

 

În primă fază, decizia de dărâmare a aproximativ 80 de baterii de garaje va fi aplicată pe strada aflată în imediata vecinătate a Colegiului Național ”Mihai Eminescu”, care nu are un nume în nomenclatorul de străzi al orașului. Primarul Cosmin Andrei a luat decizia de a demola aceste construcții, iar în locul lor să amenajeze locuri de parcare suficiente pentru a suplini nevoia acută din zonă.

 

Mai ales că, în anii următori, când va fi implementat proiectul european pentru reabilitarea căii de rulare pentru noile tramvaie, în zonă se va deschide un nou mare șantier.

 

 

„Dărâmăm garajele, creăm locuri de parcare și pentru situația de pe strada Primăverii atunci când vom avea șantier și mașinile vor trebui relocate de pe traseul lucrărilor și oferim alternative cetățenilor. Vom analiza dacă, după realizarea acestei investiții le concesionăm pe toate sau doar o parte pentru cei care au avut garaje, pentru cei care sunt rezidenți în imediata vecinătate sau le lăsăm pe toate fără concesiune ca să rezolvăm această problemă de pe Primăverii”,

Cosmin Andrei, primarul municipiului Botoșani

 

 

”După ce vom realiza acest proiect, numărul locurilor de parcare va fi mai mare”

 

La o simplă vizualizare a acestor garaje, se poate observa cu ușurință faptul că majoritatea par a fi folosite în cu totul alte scopuri decât acela de parcare a mașinilor. Sunt toate cu lacăt și cu greu se poate deduce că zilnic sunt introduse autoturisme, nefiind observate urmele pneurilor pe care-l dă un trafic susținut la intrarea în aceste construcții.

 

„De ce această zonă? V-am spus: aspectul inestetic, utilitatea, nevoia pentru Octav Onicescu și pentru strada Primăverii, ținând cont de lipsa acută a locurilor de parcare. Sunt convins că după ce vom realiza acest proiect, numărul locurilor de parcare va fi mai mare decât numărul garajelor pe care le avem astăzi acolo, garaje care consider că botoșănenii care le dețin, le folosesc în alt scop decât cel inițial, pentru parcarea autoturismelor”,

Cosmin Andrei, primarul municipiului Botoșani

 

Primul pas este acela de promovare a unui proiect în plenul municipal care să ducă la etapa de demolare și ulterior pentru efectuarea lucrărilor de amenajare a unor noi locuri de parcare.

 

„Aceste garaje figurează în documentațiile municipalității ca locuri de parcare acoperite, nu figurează drept construcții. Vom intra cu proiect de hotărâre pentru demolare, motivat de justificarea utilității publice, apoi cu un plan urbanistic de detaliu, aprobat de CL în vederea autorizării construirii unei parcări. Dacă acest proiect va fi unul de succes îl replicăm și în alte zone din oraș, fără a face o declarație la modul general, că vreau să demolez garajele din municipiul Botoșani”,

Cosmin Andrei, primarul municipiului Botoșani

 

În funcție de solicitările botoșănenilor și analizele efectuate de serviciile de specialitate ale Primăriei Botoșani, se va decide dacă există și alte zone din municipiu unde să fie implementate măsuri similare.

 

loading...
Primăria începe controale la garajele folosite ca debarale sau service-uri
Afacerea GARAJUL de la Botoșani: Țepe imobiliare pe terenurile statului, oferte care depășesc și 10.000 de euro

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
ACȚIUNE fără precedent la Botoșani pentru imunizare fără programare! Maraton la Cornișa pentru vaccin la patinoar sau din mașină – FOTO & VIDEO
Pregătirile au început încă dinaintea sărbătorilor pascale, într-o amplă acțiune care se înscrie în seria celor organizate la nivel național. Prefectul Dan Nechifor și directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP), Monica Adăscăliței, s-au întâlnit cu primarul Cosmin Andrei pentru identificarea celui mai generos spațiu care să permită vaccinarea în masă, fără programare.
HRISTOS A ÎNVIAT! Sute de botoșăneni la prima slujbă de Înviere ca protopop a preotului Petru Fercal: Dăm Slavă lui Dumnezeu și veți vedea că vom rămâne un popor unit – GALERIE FOTO&VIDEO
Clopotele au răsunat în oraș, străzile au strălucit de lumânările aprinse în noaptea de Înviere. După un an de restricții, cu biserici goale și cimitire ferecate, sărbătoarea Paștilor a adunat din nou sute, mii de creștini în toate parohiile.
Bătălie în taină pe șefia Casei de Asigurări de Sănătate, ceva doamne liberale și nu numai țintesc funcția de director
La fel ca în alte cazuri, și în cel de față, procedura pentru ocuparea unei funcții de conducere într-o unitate de stat este una în bună parte secretă. Și probabil că, pentru a fi evitate anumite comentarii asupra candidaților și a eventualului sprijin politic, așa vor și rămâne aceste concursuri.
CJ-ul a cheltuit peste 100.000 de lei ca să cumpere laptopuri aleșilor, unii consilieri le-au refuzat: Ne-a întrebat cineva dacă avem nevoie? - FOTOGALERIE
După ce timp de un an plenul județean s-a întrunit, cu foarte puține excepții, în ședințe secrete, recent consilierilor județeni le-au fost oferite mijloace electronice. Dar și servicii de internet pentru a le putea accesa.
Dulce viață... Italianul care face de 15 ani pizza la Botoșani: Pizza este o cultură, nu o mâncareGALERIE FOTO
Cum te uiți la harta Italiei, găsești Lecce exact în tocul giganticei ”Cizme”. Este un oraș care din punct de vedere demografic se aseamănă Botoșanilor, având aproape 100.000 de locuitori. Dar aceasta este cam singura similitudine între cele două centre urbane.
După CJ, prefectul pregătește proces și Primăriei: 5 posturi de șefi care au iscat o bătălie politică de zile mari, la mâna judecătorilor
O poveste fără sfârșit pare a fi cea privitoare la stabilirea unui Consiliu de Administrație pentru societatea comercială Eltrans. Dacă în ultima jumătate de an lipsa administratorilor nu a complicat foarte mult activitatea companiei de transport, situația devine critică pentru că este necesară aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli pentru anul în curs.
Județul sub toc: Prima femeie din istoria județului, președinte la o structură semi-polițienească – VIDEO & GALERIE FOTO
Prima ștachetă a fost atinsă la alegerile locale din 2020, când Doina Federovici devenea prima femeie care câștiga președinția Consiliului Județean. A doua este doborâtă tot de o reprezentantă a Organizației Femeilor Social Democrate.
PERCHEZIȚII cu mascații la un fost primar botoșănean acuzat de delapidare: ar fi plecat acasă cu mobilă și profile PVC de la Primărie
Descinderile au avut loc în cursul zilei de joi și ar fi vizat locuința fostului primar, dar și alte locații folosite de acesta.
Încă o lovitură! Directorul pregătit de PSD pentru ”Apă”, eliminat prin... facultate
Abținerea la prima ședință a consilierilor ALDE și Pro România la proiectul de buget propriu al județului pe 2021, care a dus la respingerea acestuia în cadrul ședinței de miercuri a Consiliului Județean, pare să nu fie singura lovitură pe care cele două partide o administrează conducerii PSD a instituției. În consiliul de administrație de la SC Nova Apaserv SA se pregătește și a doua. Mai exact, în acel comitet de remunerare și nominalizare din cadrul CA-ului.
Loading...
Se trage țeapă și cu naveta elevilor, transportatorii plâng la CJ după bani frumoși
Mai multe adrese au fost transmise către Consiliul Județean Botoșani pentru o serie de restanțe care datează încă de anul trecut, din lunile septembrie, octombrie și noiembrie. Transportatorii se plâng de faptul că au fost obligați legal să transporte elevi navetiști pentru care, nici după cinci luni, nu au primit plățile pentru serviciile prestate.
Autoritatea cu „politicieni polițiști”, pe linie moartă de 6 luni: pe cale să renască cu un președinte pesedist
Pandemia coroborată cu alegerile locale din septembrie 2020 au făcut ca această structură să nu mai existe pentru mai bine de jumătate de an. Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP) este un organism care are rol mai degrabă consultativ și funcționează pe lângă Consiliul Județean.
La 6 luni de la alegeri, PRIMUL primar care își pierde mandatul: Dacă era să fi fost un stat sănătos la noi în țara asta, eu eram erou
La mai bine de jumătate de an de la alegerile locale din 27 septembrie 2020, unui primar din Botoșani zilele în Primărie deja îi sunt numărate.
Șeful care se prelingea pe scările Prefecturii a căzut tot în picioare: Este iar director
Aflat în incapacitate de muncă pe postul de director executiv, dar capabil să conducă instituția din postura de adjunct.
”Afacerea” testelor la cerere: Mii de botoșăneni au rotunjit veniturile Spitalului Mavromati
Tot mai mulți botoșăneni vin să se testeze la cerere la Spitalul Județean Mavromati. Cea mai mare unitate medicală din județ a început să facă teste contra cost începând cu data de 16 iunie 2020. Iar de atunci, peste 4.900 de persoane s-au testat.
Loading...
Cartierul inaugurat pe Șoseaua Iașului lovit de pustiu! Locativa: La unele locuințe nu se închid ușile / Primarul: Este o cloacă, un fief PNL FOTO&VIDEO
19 februarie 2021. Primarul Botoșaniului oferea repartiții pentru noile locuințe construite la intrarea în municipiu, pe Șoseaua Iașului, într-un cartier ANL.15 aprilie 2021. Imaginea blocurilor este una dezolantă, încărcată de pustiu. Nicio mașină în parcare, nicio margine de mobilă nu se vede prin sticla geamurilor pline de praf.
Directori cu botniță la Botoșani, prefectul încearcă să le-o scoată
Pandemie, regulamentul general pentru protecția datelor (GDPR), ordine de la șefii de sus. Cam așa arată paradisul informațional al multor directori de instituții deconcentrate de la Botoșani care se bucură de beneficiile aferente funcției, de la salarii generoase, la subalterni cu care s-o facă pe-a șefii și uși închise pentru cetățenii în slujba cărora lucrează, doar în teorie.
Salariile de la Consiliul Județean publice și nu prea! Încă un șef cu leafă de lux, ceilalți funcționari ascunși după o grilă complicată – DOCUMENT
De două ori pe an, pe 31 martie și 30 septembrie, unitățile de stat au obligația de a publica salariile angajaților pe site-urile proprii sau eventual la sediile în care își desfășoară activitatea.
Baruri deschise în cartierul ocolit al orașului după ora 21, Poliția mare cere sesizări, cea Locală n-ar avea echipaje suficiente – VIDEO & GALERIE FOTO
Imaginile surprinse sunt din seara zilei de marți, 6 aprilie 2021. Însă la fel a fost și în precedenta seară, adică luni, dar și în cele din weekend.
Fost comisar de la Garda Financiară prins conducând fără permis, a mai declarat și că... nu e el, e altul la volan
S-a întâmplat duminica trecută pe o stradă din Roman, acolo unde a fost oprit în trafic de polițiștii nemțeni. Era la volan și inițial le-a declarat oamenilor legii că nu are vreun act asupra sa.
„Evadarea” în gașcă a fetelor din centru, cum a fost posibil: Au și ele niște drepturi, nu le putem încălca
Cinci fete de la Complexul de apartamente „Floare de Colț” Dorohoi au fost date dispărute pe data de 4 aprilie 2021. Au plecat din centru pe 3 aprilie, cu bilet de învoire, și nu s-au mai întors. Una singura a fost găsită în aceeași zi, celelalte după două zile.
De la bun inceput nu trebuiea sa se construiasca garaje,au avut nevoie unii si au dat voie si la altii si asa au stricat aspectul orasului.Cum stau ceilalti cu masina in ploaie asa sa stea toti .Ori dau la toti loc de garaje ori la nici unul.
26 martie 2021, 07:32
Ba esti nebun?! Tatal meu isi tine masina acolo de o viata. E garajul lui, construit de el, cu autorizatie la vremea respectiva. A platit pentru el si plateste si impozit pe loc si constructie. Cum sa demolezi? Ai facut toate prin oras si acum iti stau in cale alea? Mosnegii te-au votat, mai pacatosule! "Baiatul asta e tanar si cuminte si o sa fac treaba" ... asa spunea maica-mea. Asta treaba faci tu? Oamenii au masini pe care le tin acolo. Toti care au garaje acolo sunt oameni in varsta, pentru care masinuta aia amarata e lucrusorul lor la care tin ca la ochii din cap. Vrei sa bagi oamenii aia in mormant?
25 martie 2021, 19:18
Baiete daca o tii tot asa vei fi numarul 1 in Botosani.
25 martie 2021, 19:16
Dacă află Egner.....vai di mama voastră
25 martie 2021, 17:14
mi se pare o idee buna demolarea garajelor nici macar nu au un aspect .unii au si beciuri dedesupt
25 martie 2021, 17:07
...încă ceva: v-am transmis prin mai multe persoane o idee: puneți semafoare cu buton la trecerile de pietoni gen Bvd.M. EMINESCU- trecerea de pietoni de la muzeu... Se pare ca Dorohoiul sta mult mai bine la inteligenta... fie ea și artificiala...
25 martie 2021, 15:38
Domnule edil: ati rezolvat cu fluidizarea traficului în municipiu? Ați asfaltat toate drumurile din municipiu?(va rog sa treceți cu auto personala pe strada Primaveri). Plantati copaci și amenajati spatii de joaca pentru copii și de relaxare pt.cei în vârstă. Lăsați oamenii și garajele în pace. Părerea mea!
25 martie 2021, 12:53
Fifi, euro in Romania nu a fost niciodata 2.5 lei. Euro in Romania e din ianuarie 2005 cotatia fiind 1 euro=3.99 lei.426000 lei nu vor fi niciodata 170000 euro
25 martie 2021, 12:41
O idee păguboasă pentru Primărie!Să luăm în calcul spre exemplificare, un număr de 50 de garaje,25 în zona I și 25 în zona II.Pentru primele Primăria încasează taxa de concesionare de 1300x25=32500 lei, pentru celelalte, 920x25=23000 lei.TOTAL 55500 lei.Se spune că pe locul a două garaje se pot face trei locuri de parcare, adică, pe locul celor 50 de garaje, se pot parca 75 de mașini care vor plăti, 75x172=12900 lei.Pin această acțiune, Primăria va pierde, 55500-12900=42600 lei.La 500 de garaje demolate, Primăria va pierde 10x42600=426000lei=170000Euro, Cu aești bani se pot construi pentru rezolvarea eficientă și modernă parcări subterane și parcari etajate, care pot crea locuri de muncă, contribuții la Buget și încasări suplimentare la Primărie.
25 martie 2021, 10:28
Ca idee: strada apare in nomenclator ca Primaverii 9(la intabulare).Cunoastem interesul unor persoane din primarie care vor sa concesioneze acel teren(pe srl) pentru a face parcare cu plata(se urmareste de foarte mult timp acest lucru). Indicat ar fi sa luati la control unele garaje care au beci amenajat, garaje in care se tin materiale iar masina ocupa loc in strada sau cele de la Piata Mica unde samsarii(care au inchiriat multe garaje) tin numai marfa. Pentru fluidizare si locuri de parcare de ce nu sunt luati la intrebari samsarii de masini care tin in fata blocului cate 3-4 masini gata de vanzare, cei cu autoutilitare (pentru ei ar trebui facute locuri de parcare in afara orasului). Si terenul din spatele garajelor se poate amenja. Interesant ar fi de descoperit cum cel cu magazinul din colt(langa fostul chios de ziare) s-a intins cu spatiul propriu atat de mult ocupand din strada sau cel cu magazinul Leola are apartament deasupra(in baza carei autorizatii) si concesionat spatiul dintre bloc si magazin pentru a parca masina proprie. Si exemplele pot continua.Asa ca : scoateti plimbatorii de hartii din birouri si jar pe teren la verificari incinte garaje(cu politia locala alaturi) si amenzi pentru schimbare destinatie spatiu(sa vezi atunci bani pentru parcari si strazi).
25 martie 2021, 10:13
Bravo! Sa dispara toate gunoaiele astea, ca numai garaje nu sunt. Primaria sa nu mai incheie contracte de concesiune pe 2 lei si uite asa le poate demola. Pentru ca cei care detin aceste sufragerii in loc de garaje nu pot obliga Primaria sa mai incheie contracte de concesiune. Sa facem un oras frumos, civilizat, cu locuri de parcare, frumos!
25 martie 2021, 09:49
De vrut poate vrea se va vedea dacă și poate. Eu personal sunt convins că și astea sunt vorbe goale ...adică "declarații politice".După sărbătorile de iarnă pe mine mă mănâncă câinii pe stradă iar primarul a fost în vizită de lucru cel puțin o dată, câinii au fost informați și s-au ascuns după gunoaiele aruncate de cetățenii care-și parchează autoturismele în zonă. Așteptăm investițiile cu fonduri europene cu care ne amenință de vreo 5 ani
25 martie 2021, 09:09
Bravoo .... si in bucovina sunt garaje care trebuie demolate si facute locuri de parcare!
25 martie 2021, 08:02
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Ce vaccin anti Covid preferați?
Pfizer/BioNTech
Moderna
AstraZeneca
Johnson & Johnson
Sputnik V
Altul
Declaraţia zilei
”Eu le-aş tăia câte un deget, numai că ar rămâne toţi ciungi. Bineînţeles că trebuiesc sancţionaţi, dar nu se poate vorbi cu ei. Sunt o castă specială, sunt inamovibili, nu ai ce să le faci. Legea e în mâna lor,...
starshiners.ro%20
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9265 lei
USD
Dolarul SUA
4.0491 lei
CHF
Francul elveţian
4.4882 lei
GBP
Lira sterlină
5.7238 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7198 lei
XAU
Gramul de aur
239.3472 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2290 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3738 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1777 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3462 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1925 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6626 lei
Vremea
astăzi
Botosani
9.7 o C
Dorohoi
9.5 o C
Bucecea
9.8 o C
Darabani
9.1 o C
Saveni
10.1 o C
Ştefăneşti
8.2 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.