Știrea zilei
Primarul de Botoşani ameninţat de Tudor Giurgiu culanţuri şi Ponta – VIDEO & FOTO
Scene fără precedent joi seară la Cinematograful Unirea. Nu au fost în vreun film, ci în direct, în faţa celor aproximativ 400 de oameni care au asistat la premiera filmului „Despre oameni şi melci” regizat de cunoscutul Tudor Giurgiu. Participant la eveniment, acesta a lansat un atac violent la adresa primarului Ovidiu Portariuc.
regizorul Tudor Giurgiu la Botosani

„Vorbe de adormit copiii”, „Ne legăm cu lanţuri de acest cinematograf”

Motivul l-a constituit intenţia edilului şef de Botoşani de a închide Cinematograful Unirea. În urmă cu două săptămâni şeful de la municipiu şi-a făcut publică intenţia Tudor Giurgiu la Cinematograful Unirea Botosanide a transforma obiectivul în sediul Filarmonicii de Stat şi sistarea difuzării filmelor în această locaţie pentru că oraşul ar urma să aibă multiplex la Uvertura Mall. Fostul director al Televiziunii Române a aflat de acest lucru şi a ameninţat cu proteste extreme în cazul în care primarul de Botoşani chiar începe să îşi pună în practică planurile. Astfel, înainte de difuzarea filmului pe care l-a regizat, Tudor Giurgiu (foto stânga), actorul Andi Vasluianu şi alţii care au jucat în această producţie au urcat pe scenă şi s-au adresat oamenilor. Regizorul a folosit acest prilej pentru a menţiona că în toată ţara mai există doar 35 de cinematografe de stat care trebuie ţinute deschise cu orice preţ. El l-a atacat frontal pe Ovidiu Portariuc.„Vreau să vă asigur, şi dacă puteţi să transmiteţi mesajul ăsta la Primărie, că nu numai eu, dar voi convinge toţi regizorii, prieteni sau neprieteni, de la Mungiu şi Porumboiu, că sunt şi ei moldoveni. Avem şi noi prieteni în politică, putem să mergem şi noi la primul ministru. Nu vom permite să se transfere nici un cinematograf la Filarmonică, nu cred că trebuie distrus”, a afirmat Tudor Giurgiu. Discursul său cu referiri la şefii administraţiei publice locale de la Botoşani a fost întrerupt de ropotele de aplauze din partea spectatorilor prezenţi în sală. Regizorul a continuat. „Faptul că Botoşaniul va avea nu ştiu când un mall şi se vor face cinemauri, astea sunt cuvinte şi vorbe de adormit copiii. Cred că, dacă mai avem puţine săli cu oameni care ştiu să le conducă, trebuie lăsate în felul acesta şi mai mult decât atât ar trebui modernizate. Eu vă asigur, şi voi face din chestia asta o cauză foarte, foarte serioasă, dacă se va întâmpla lucrul acesta venim şi ne legăm cu lanţuri de acest cinematograf”, a ameninţat regizorul Tudor Giurgiu.

VEZI ÎN VIDEO AMENINŢĂRILE LUI TUDOR GIURGIUSalutări de la Monica Bârlădeanu pentru publicul cald de la Botoşani

De altfel, Tudor Giurgiu a menţionat şi că, din tot periplul său prin ţară prilejuit de lansarea filmului „Despre oameni şi melci”, la Botoşani a întâlnit cel mai cald public şi a avut parte de cea mai frumoasă primire. Mai mult, el a transmis şi scuzele Monicăi Bârlădeanu, care evoluează într-unul din rolurile principale, pentru că nu a putut veni la Botoşani deoarece se află între două deplasări în China şi SUA, dar ea i-a povestit ce public călduros a întâlnit aici în 2010, când a venit în oraş pentru a participa la premiera filmului „Francesca”.

Apel de la spectatori să nu se închidă Cinematograful Unirea

Discuţiile pe această temă au părut abandonate, numai că ele au fost reluate după difuzarea filmului. Atunci regizorul şi actorii au urcat din nou pe scenă pentru a discuta cu spectatorii, iar unul dintre aceştia, Radu Lebădă, a redeschis subiectul. Radu Lebada spectator Oameni si melci „Cum puteţi ajuta la salvarea Cinematografului? E un loc romantic pentru oraşul nostru. Ne-am obişnuit cu filmele vechi, mergeam pe stradă, ştiam că aici trebuie să fie Cinematograful. Ne puteţi ajuta cu ceva? Pentru noi înseamnă foarte, foarte mult”, a întrebat Radu Lebădă (foto dreapta, cu ochelari). În acest moment regizorul a întărit cele afirmate înainte de film, susţinând că nu a glumit deloc. „De obicei aici ţine de înţelegeri politice, doar că politicienii trebuie să ţină cont că existaţi dvs., un public care are nevoie de aşa ceva şi mai suntem şi noi. Ori în momentul acesta, cred că ce a făcut filmul românesc pentru ţara asta în ultimii 10 ani la nivel de imagine, ce le place politicienilor să spună, cred că n-a făcut nimeni”, a mai spus Tudor Giurgiu.

VEZI APELUL DIN PUBLIC ŞI REACŢIA LUI TUDOR GIURGIU


Explicaţii de la un fost viceprimar

Aflat în sală, fostul viceprimar Cătălin Alexa a luat la rândul său cuvântul. Actualul consilier local a explicat că şi precedenta conducere de la municipiu a intenţionat să aducă Filarmonica în locaţia Cinematografului, dar fără a opri difuzarea filmelor. El a menţionat că s-a dorit inclusiv renovarea sălii concomitent cu reducerea capacităţii acesteia. „Cred că era mult mai interesant dacă era o sală cu 250 de locuri arhiplină, ar fi dat mult mai bine”, a afirmat Cătălin Alexa, arătând că, în ciuda prezenţei bune de la premieră, au mai rămas totuşi ceva locuri neocupate în sală.

Primarul de Fălticeni, un cinefil, primar de Botoşani… lipsă

Spre final Tudor Giurgiu l-a atacat din nou pe primar, indirect de această dată, arătând că aproape pe nici un edil nu din ţară nu îl interesează soarta cinematografului şi nici filmul românesc. „Singurul primar care a venit la filmul acesta a fost ieri la Fălticeni, un primar extraordinar. De partea noastră este un faliment total pentru că nu am reuşit să schimbăm nimic. De ce? Pentru că, cultura, filmul în general, sunt ultima prioritate, iar problemele dvs., la fel, sunt total neinteresate pentru ei”, a afirmat Tudor Giurgiu. Primarul Ovidiu Portariuc nu a participat la premiera de ieri seară.
CITEŞTE CUM A DECLANŞAT OVIDIU PORTARIUC FURIA LUI TUDOR GIURGIU
Primarul vrea să transforme cinema Unirea în sediu pentru Filarmonică

Premiera oameni si melci la Botosani
Premiera oameni si melci la Botosani 2
Premiera oameni si melci la Botosani 3
Premiera oameni si melci la Botosani 4
Premiera oameni si melci la Botosani 5

CITEŞTE ŞI:
 Actori de Hollywood la Botosani

Spitalizare de 25.000 de euro pentru un botoșănean cu COVID, internat la Spitalul Județean Mavromati din Botoșani
Aproape 600 de botoșăneni au fost tratați la Spitalul Județean Mavromati din Botoșani după ce au fost infectați cu virusul SARS-C0V-2. Acești pacienți au fost internați pe secțiile celei mai mari unități medicale a județului și au fost externați după vindecare.
Urban Serv obligată de instanță să îi plătească lui Nicuță despăgubiri de aproape un sfert de miliard de lei vechi
La doi ani după ce a fost destituit din funcția de administrator al societății de salubrizare a orașului, Cezar Nicuță a obținut la Tribunalul Botoșani plata unei sume destul de consistente.
Mihai Țurcanu pus pe lista de așteptare pentru postul Minodorei Vasiliu! Altcineva așteaptă ordinul
Una dintre cele mai disputate funcții de conducere din instituțiile publice de la Botoșani este deocamdată pusă la păstrare.
Școli cu blazon din județul Botoșani! Notele mici ale elevilor de sub numele mari ale personalităților: Pentru mine, asta înseamnă genocid. Pentru că eliminăm 40% din populația țării
Un adevărat genocid. Astfel caracteriza un academician situația în care se află școala în care învață copiii satelor. Iar la Botoșani notele obținute de elevi la Evaluarea Națională fac parte din acest tablou trist al societății românești. Un tablou în care, fără să exagerăm, se întrevede viitorul nostru ca popor.
TREI primari PSD scoși din ATOP pentru incompatibilitate și puși să dea înapoi banii pentru ședințe - DOCUMENT
Un raport al Curții de Conturi întocmit în 2020, pentru anul financiar trecut, a lăsat incompletă Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP), o structură finanțată de Consiliul Județean care are ca scop general luarea de măsuri pentru menținerea ordinii și liniștii publice în județ.
Alt botoșănean mort după sedare: Mi-l îngropi dezbrăcat, ca pe un nu știu cum, în pielea goală, într-un sac? Spitalul: Halucinații, depresie, delir la pacienți
„Asta este povestea noastră…(plânge în hohote n.r.), nu a vrut să meargă, mi-a spus: eu dacă merg în spital, iau COVID. Și așa a fost, așa a fost… Nu știu ce să zic. El a fost candidatul ideal. Avea glicemie mai mare, avea tensiune, era supraponderal. Dar nu a avut nici un simptom de COVID de acasă, din astea trâmbițate” – Mihaela Pietrariu, soția unui botoșănean mort la Spitalul Județean.
Alt gagiu, care de data asta a OMORÂT un om! Un șofer de 23 de ani și-a abandonat victima în șanț și a plecat acasă – GALERIE FOTO&VIDEO
Ziua de duminică a însemnat pentru polițiștii botoșăneni una de luptă continuă. Un accident mortal cu fugă a pus toate echipajele în alertă pentru găsirea făptuitorului. În mai puțin de 12 ore, cadrele Inspectoratului de Poliție Județean l-au identificat în județul vecin. Acasă.
Profesoara condamnată la închisoare cu suspendare pentru banii unei fetițe cu handicap vrea gradație de merit: Nu e moral, și noi suntem conștienți
Situație revoltătoare înregistrată la Botoșani. Un fost inspector școlar, actualmente profesor la o unitate de învățământ din municipiu, condamnat la închisoare cu suspendare și muncă în folosul comunității, a depus dosar pentru gradație de merit, o distincție acordată cadrelor didactice cu performanțe deosebite în pregătirea elevilor.
Cu experiență de peste 20 de ani: CINE este noul subprefect al Botoșaniului: Este o funcție cu responsabilitate foarte mare
Începând cu data de vineri, 12 iunie 2020, printr-o Hotărâre de Guvern, Botoșaniul are doi subprefecți. Învestirea celui de-al doilea, în persoana Laurei Cronț, a avut loc într-un cadru restrâns, sâmbătă, 14 iunie. Un nume nou, de altfel, printre persoanele cu funcții de conducere de la Botoșani.
inpuff.ro
Loading...
BĂTĂLIE incredibilă pe postul Minodorei Vasiliu de la DSVSA, listă lungă cu oameni care îi vor biroul
Postul eliberat de Minodora Vasiliu la Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) face cu ochiul multor aspiranți care au obosit să se tot afle pe lista de așteptare ce a rămas neatinsă mai bine de un deceniu.
Pacienți SEDAȚI și cu telefoanele închise de personalul medical! Au murit în saloane, familiile acuză, tăcere din partea spitalului
Finalul săptămânii trecute a fost marcat la Botoșani de cea mai lungă listă cu oameni morți din cauza virusului SARS-COV-2. Cinci decese într-o singură zi, trei femei și doi bărbați. Toți se aflau pe secția ATI a Spitalului Județean Mavromati.
Uvertura Mall s-a redeschis cu restricții și mari reduceri: restaurante fără food-court, terasă renovată și o mulțime de afișe – GALERIE FOTO
Noua etapă de relaxare intrată luni, 15 iunie 2020, în vigoare include și redeschiderea marilor centre comerciale. Astfel, începând de ieri dimineață, după aproape trei luni, și-a reluat programul și Uvertura Mall.
Botoșănenii s-au săturat să stea în casă și pleacă în vacanțe: Litoralul, la mare căutare - CUM sunt prețurile
După luni bune în care botoșănenii și românii în general au fost nevoiți să stea în case, odată cu relaxarea măsurilor, unii dintre ei au început să plece în concedii. Sau măcar să și le planifice, semn că pandemia nu-i mai sperie.
Scandal politic la Botoșani pentru un viceprimar cu fundu-n două bărci! Țurcanu acuză prefectul de simpatii liberale
Încep să se încingă spiritele printre politicienii de la Botoșani, mai ales în prag de alegeri locale când au loc practic cele mai multe conflicte din toți anii de administrație locală. Viceprimarul de la Dângeni, care s-a pozat alături de familia ALDE, a fost exclus din PNL și nu poate ataca decizia în instanță. De aici a pornit un tăvălug de acuzații.
Loading...
Președinte de partid la 35 de ani! Botoșaniul are un nou lider politic: Fondurile sunt puține, nu prea avem ce împărți
Cea mai... verde formațiune politică din România are un nou lider la Botoșani. Începând cu data de 20 martie, filiala județeană a Partidului Ecologist Român este condusă de Adrian Lupu.
Vă linșez!!! Amendă uriașă pentru un post TV central după amenințări fără precedent la adresa primăriței de la Ipotești
Postul B1 a fost amendat cu 20.000 de lei de către Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) după o ieșire verbală violentă a unui realizator la adresa primarului comunei Mihai Eminescu.
Botoșaniul, în fruntea unui top dureros: Oamenii care au salvat oameni până au… murit!
După luni bune în care COVID-ul a pus stăpânire pe întreaga țară, Botoșaniul este în fruntea unor clasamente dureroase. Dacă în celelalte articole din Botoșăneanul ne-am referit la numărul de cazuri și de decese, astăzi este despre ei, eroii, care au murit pe frontul de luptă cu noul coronavirus.
Premieră politică în sănătate: Edilul de la PSD numește manager de spital un consilier de la PNL cu care s-a bătut în campanie
După mai bine de o săptămână, interval în care unitatea medicală a avut conducere provizorie în urma demisiei medicului ce îndeplinea această prerogativă, s-a luat o decizie în privința următorului director.
Veștile bune despre autobuzele noi, puse puțin la păstrare! Eltrans nu are șoferi după scandalul din Consiliul Local și nici licență de traseu - FOTO&VIDEO
Începutul săptămânii era marcat la Botoșani de sosirea autobuzelor turcești care vor înlocui istoricele tramvaie care aproape că-și dau duhul zi de zi, pe străzile orașului. Patru din cele nouă autobuze au fost aduse din portul Constanța, într-un mult așteptat aer al schimbării.
Ada, come back! Fosta șefă a educației revine la Inspectoratul Școlar Județean
Schimbările pe care liberalii doresc să le facă în fruntea instituțiilor de învățământ nu se opresc doar la Casa Corpului Didactic (CCD), acolo unde în urmă cu o săptămână au înlocuit directorul.
Cred ca e de prisos sa spunem ca din cei prezenti in sala,nu va vota nici unul niciodata cu mincinosii Psd-istului Portariuc!
5 octombrie 2012, 09:34
Pai a avut Stiulete cinema la Vlasinesti ca sa stie cu ce se mananca? Ma mir ca nu vrea sa-l transforme in camin cultural...
5 octombrie 2012, 09:31
melimeloparis.ro%20
inpuff.ro
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„S-a acumulat multă tensiune, mai ales după înfrângerea de la Iași. Nu a fost vorba despre violență. Au fost discuții mai aprinse la analiza jocului, nu e ușor nici pentru Leo, nici pentru băieți. S-au acumulat frustrări, ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.8406 lei
USD
Dolarul SUA
4.2942 lei
CHF
Francul elveţian
4.5591 lei
GBP
Lira sterlină
5.3770 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9919 lei
XAU
Gramul de aur
248.8638 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2478 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3607 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9776 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1562 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1807 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6497 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.