Știrea zilei
Primul bal după doi ani: profitul a explodat în pandemie la Botoșani, oamenii de afaceri s-au sărbătorit cu premii, muzică aleasă, mâncăruri și băuturi fine – GALERIE FOTO

După un an de pauză, cauzat de pandemie, Balul Oamenilor de Afaceri organizat de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) Botoșani a bifat o nouă ediție. A 28 – a întâlnire a antreprenorilor botoșăneni la Topul Județean al Firmelor nu a mai fost însă chiar un bal. Și aceasta tocmai din cauza situației sanitare, intrarea făcându-se de altfel doar în baza certificatului verde.

Profitul a crescut cu peste o treime în primul an de criză sanitară


Vineri seară, la salonul Luceafărul din cadrul Popasului Cucorăni, s-a putut vedea că pentru businessmanii botoșăneni pandemia nu a reprezentat o lovitură. Dimpotrivă chiar, datele prezentate în startul manifestării de reprezentanții CCIA Botoșani arată că la nivelul întregului județ cifra de afaceri a fost anul trecut de 1.338.588.881 euro, în creștere cu 5,1% față de 2019. Iar profitul a explodat de-a binelea, majorându-se cu 36% față de 2019.


142.666.151 euro


a fost profitul brut din exploatare la nivelul întregului județ.


Pe un ecran din spatele sălii au rulat spoturile publicitare ale partenerilor oficiali ai evenimentului, care au amintit de clipurile pe care ne-am obișnuit să le vedem la televiziunile naționale.


Introducerea a făcut-o însuși președintele CCIA Botoșani, care a remarcat tocmai faptul că în anul pandemic 2020 volumul de afaceri din județ a cunoscut o creștere serioasă.

 

Ce județ e ăsta în care 30.000 de oameni țin în spate vreo 400.000?


Valeriu Iftime a avut un discurs mobilizator, plin cu maxime ale unor miliardari cu afaceri globale, exprimându-și totodată regretul că de când a preluat conducerea CCIA nu a reușit să unească în adevăratul sens al cuvântului companiile botoșănene.


Și în fața prefectului, președintelui Consiliului Județean și primarului municipiului Botoșani, a prezentat și date statistice nefericite pentru această zonă a țării, plecând de la numărul de locuitori.


”Din cei 400.000 de locuitori sunt de fapt 50.000 de oameni care au cărți de muncă, iar din cei 50.000 doar 30.000 sunt cei care muncesc și care creează valoare adăugată. Nu spun asta ca să creez o destabilizare sau o stare de nervozitate, ci spun asta ca să așezăm în mintea fiecăruia un adevăr fundamental: că firmele private sunt cele care creează valoarea adăugată și sunt 30.000 de oameni cu acte în județul acesta care creează valoare adăugată. Și acești 30.000 de oameni îi reprezentați voi. Afacerea este întotdeauna o luptă. Întotdeauna există obstacole, competitori, nu există niciodată un drum deschis, cu excepția celui căruia duce totdeauna la eșec”,


Valeriu Iftime, președinte CCIA Botoșani.


Acesta a insistat asupra faptului că este necesar ca Botoșani să devină atractiv nu doar pentru investitori, ci și pentru tineri astfel încât aceștia să se reîntoarcă în județ după ce termină studiile superioare și cu inteligența și știința căpătate în centrele universitare să intre în sectorul privat și să ajute la dezvoltarea Botoșanilor.

 

Șefii din administrație, înțepături politice la microfon


Valeriu Iftime a avut ceva cuvinte de laudă la adresa Doinei Federovici, remarcând declanșarea și accelerarea unor investiții de când lidera social-democrată a preluat președinția CJ. Șefa CJ Botoșani a fost de altfel și prima oficialitate din administrație căreia i s-a dat cuvântul și care a vorbit despre proiecte de 500 de milioane de euro contractate sau în curs la instituția pe care o conduce.


Abia apoi a luat cuvântul prefectul Dan Nechifor, care preluând microfonul de la Doina Federovici a afirmat că, mai nou, se află într-o alianță cu șefa CJ, spusele sale declanșând rumoare în sală. Imediat însă prefectul și-a revenit și a făcut trimitere la măsurile pe care ”Guvernul PNL” le-a luat în pandemie pentru ajutorarea mediului de afaceri, moment în care pe șefa CJ și primarul municipiului reședință i-a apucat râsul.


Apoi a avut o alocuțiune primarul Cosmin Andrei, care a transmis celor prezenți că ”Primăria are cele mai multe coduri CAEN” deoarece se ocupă de o pleiadă de activități.

 

Leii economiei botoșănene, cam aceiași pe care îi știam deja


Ulterior s-a trecut la premierea celor mai performante companii botoșănene în 2020. Ca și în alți ani, aceleași firme sau companii din același grup, precum Elsaco, Electroalfa, Doly-Com Distribuție, Formens, Prodalcom, Five Continents, Anca Farm, Powerline au luat o mulțime de premii deoarece au ocupat locuri de frunte în mai multe topuri.


Cu o cifră de afaceri de 274,3 milioane de lei și un profit de 20,9 milioane de lei, SC Doly-Com Distribuție SRL a fost cea mai de succes firmă din Botoșani în 2020, ocupând locul 1 atât în topul întocmit după cifra de afaceri, cât și în cel realizat după profit. În al treilea clasament, cel al angajatorilor, prima poziție a revenit SC Formens SRL cu 960 de salariați.

 

Mirel Manea, show și diplomă


După acordarea distincțiilor firmelor din cele trei topuri, pe scenă a intrat Mirel Manea Orchestra, care a adus o explozie de bucurie cu ”Que Sera Sera” și ”Mi-am pus busuioc în păr”. Gheorghe Ciubotaru, președintele grupului ”Electroalfa” a strigat de mai multe ori ”bravo”, iar la finalul reprezentației Mirel Manea a primit o diplomă specială din partea CCIA Botoșani ”pentru talentul și contribuția adusă la promovarea județului Botoșani și a României în întreaga lume”. Nu s-a ieșit la dans pe motiv de... pandemie.

 

Bucurii gastronomice


Dacă vă întrebați cu ce preparate s-au delectat performerii din business, vă putem spune că au avut gustare rece cu pate din ficăței de pasăre, salată de pește, bulete de creier, salată de vinete, cotlete de berbecuț în crustă, ceafă și mușchi file afumat în fum de cireș, salată de crudități cu semințe de rodie, fasole bătută și piept de porc cu dulceață de ardei iute.


Apoi un antreu cald compus din somon în crustă de migdale cu legume și sos franțuzesc și clătite cu ciuperci și sos roșu și garnitură de orez. Cât despre felul principal... a fost un piept de rață aromatizat cu piure în trei culori, șnițele din soia cu susan, sote de legume și cartofi cu rozmarin.


Toate acestea au fost completate cu cocktail-uri (Aperol Spritz, Hugo Spritz, gin tonic, Cuba Libre), vinuri la alegere, de la Tenuta Ulisse Unico Pinot Grigio la Petro Vaselo Roze și distilate precum Neptune Gold Barnados Rum sau Krova Vodka.

 

loading...
Pandemia lovește și în balul oamenilor de afaceri! Premiile și catalogul pot fi cumpărate online
2022 începe la Botoșani cu un mare bal în care au acces doar vaccinații

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google playdownload from apple store
Matematicienii la Botoșani: Radu Gologan anunță un ”adevărat festival al școlii românești” / Medalii de aur pentru doi profesori / Primarul a primit în sfârșit o distincție - GALERIE FOTO
În acest weekend, la Botoșani se desfășoară două importante evenimente menite să readucă în atenție două dintre cele mai importante personalități născute pe aceste meleaguri, Dimitrie Pompeiu și Octav Onicescu.
Mihai Țurcanu ridicat de DNA în puterea întunericului, după 12 ore de percheziții învăluite în tăcere! Ar fi vizat de patru infracțiuni – VIDEO & GALERIE FOTO
Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) a fost percheziționată de procurorii DNA Suceava, în cursul zilei de vineri, 13 mai 2022.Mihai Țurcanu, directorul instituției, a fost ridicat la finalul acțiunii când afară era deja noapte.
Dezvăluire LIVE - Cum a câștigat alegerile un politician de calibru: Mergeam la cumătrii neinvitat / Aveam câte patru-cinci nunți pe noapte VIDEO
Viceprimar la Sulița, vicepreședinte al Consiliului Județean, deputat, președinte al CJ și președinte al PNL Botoșani, acestea sunt cele mai înalte funcții pe care Florin Țurcanu le-a deținut în cariera sa politică. Invitat joi la Botoșăneanul TV, actualul vicepreședinte al filialei ALDE, a dezvăluit câteva din strategiile prin care a reușit să convingă oamenii să voteze partidul pe lista căruia a candidat.
Parcare supraetajată inaugurată de belgianul care deține Botoșani Shopping Center, primar și afaceriști! PLANURI pentru extinderea complexului pe un nou nivel, cu magazine ale brandurilor cunoscute – VIDEO & GALERIE FOTO
Hendrik Danneels, deținătorul Botoșani Shopping Center, a ajuns în municipiu în dimineața zilei de joi, 12 mai 2022, pentru a inaugura parcarea supraetajată ce a fost construită recent lângă complexul comercial.
Orașul unde oamenii cară lemne în apartamente ca să se încălzească, blocurile aduc a tancuri ruginite - VIDEO & GALERIE FOTO
Anul 2022: vremuri în care tehnologia ne duce virtual la capătul lumii.În realitatea noastră mioritică, nici vorbă de asemenea invenții. Oamenii încă se încălzesc la bloc făcând focul în sobe.
Două fetițe s-au bătut pe Pietonalul Unirii! S-au trântit pe jos și s-au tras de păr, cei din jur... filmau și încurajau – VIDEO
S-a întâmplat sâmbătă, 7 mai 2022, pe Pietonalul Unirii din municipiul Botoșani, cea mai frecventată zonă a orașului pentru promenadă.O zi frumoasă, cu soare și perfectă pentru tradiționala plimbare de pe pietonal alături de prieteni sau familie.
Când destinul se face sărbătoare: Angela Paveliuc-Olariu, un fenomen irepetabil sau despre bucuria de a trăi dăruind – GALERIE FOTO&VIDEO
Sărbătorită în trei județe: Suceava, Iași și Botoșani. Iubită și admirată deopotrivă de tineri și de bătrâni, de țărani și de cercetători, de specialiști în diverse domenii, Angela Paveliuc-Olariu a devenit un reper în etnografie și nu numai.
Om de afaceri cu peste 2 milioane euro pe an, a plătit cotizația în avans la un partid după care a demisionat ca să nu fie dat afară - VIDEO
În 2020 a fost revelația alegerilor locale de la Botoșani. Aflat la prima candidatură din carieră, a reușit să obțină ca independent 1.531 de voturi în competiția pentru funcția de primar, clasându-se pe locul al patrulea, înaintea pretendenților de la unele partide, precum Pro România și ALDE.
400.000 de lei – Drumul spre Ipotești străjuit de o cruce de peste 20 de metri: Dacă tot se numește Dealul Crucii, atunci am hotărât să facem și acea cruce giganticăGALERIE FOTO
Șoseaua care face legătură între satul Ipotești și drumul național Botoșani – Dorohoi este străjuită de câteva zile de, probabil, cea mai mare cruce din județ. Construcția acesteia se apropie de final.
Loading...
Clubul de handbal a intrat în FALIMENT: clinici, hoteluri, Federația de Handbal și chiar Poliția Locală LOVITE financiar
Povestea echipei de handbal care pentru un sezon a evoluat în cel mai înalt eșalon românesc al acestui sport s-a terminat brusc. După evenimentele incredibile de la sfârșitul anului trecut, când echipa nu a mai fost primită la un meci în Sala Polivalentă din cauza datoriilor, în primăvara acestui an clubul și-a cerut singur falimentul.
Poliția chemată pentru a da afară un salariat al Primăriei, de la locul de muncă: Bineînțeles că m-am dus la serviciu...VIDEO
S-a întâmplat la Botoșani într-o unitate de stat, marți, 3 mai 2022. Polițiștii au fost chemați să scoată un angajat de la locul de muncă, de unde a fost dat afară de șefi.
Povestea unui copil captivat de doamna farmacistă... CUM au fost puse bazele lanțului de farmacii aflat de două decenii pe piața din Botoșani – VIDEO
Orice lucru bine făcut este bazat pe cunoaștere amestecată cu pasiune, muncă și perseverență. Anca Boldea, fondatoarea lanțului de farmacii care-i poartă numele, dezvăluie că, fără aceste aptitudini, succesul nu este unul garantat.
Direcție a Primăriei amendată de Garda de Mediu pentru un „cimitir” de rable ridicate de pe stradă și gunoaie aruncate aiurea - FOTOGALERIE
După ce anul trecut a amendat chiar Primăria Botoșani, în 2022 a venit rândul unei direcții a municipalității. Controlul a fost efectuat în cursul lunii aprilie, în urma unei sesizări care a fost depusă la Comisariatul Județean al Gărzii de Mediu Botoșani.
Most Wanted de Botoșani: Doi de Marius și un Eugen, fugari după o tentativă de omor și țepe date oamenilor
Doar trei botoșăneni mai figurează pe lista Most Wanted a Poliției Române. Au încălcat legea în diferite moduri și sunt încă neprinși.
Loading...
Rețele de socializare: Marea familie a prieteniei sau locul de întâlnire al semi-analfabeților și „experților”? – Oameni care nu știu să scrie românește erau mari virusologi VIDEO
Probabil că genul de persoană care comentează în necunoștință de cauză cu o dârzenie încăpățânată, care emană invariabil ură și care se pricepe aproape la orice domeniu, a existat dintotdeauna. Dar se manifesta în propriile cercuri de cunoscuți.Unul dintre dezavantajele rețelelor de socializare este probabil faptul că astfel de oameni și-au găsit locul perfect de întâlnire, cu alții asemenea lor.
Conducerea uneia dintre cele mai importante instituții de la Botoșani preluată de un funcționar cu carieră de peste 30 de ani - FOTOGALERIE
Unul dintre posturile de conducere de la o importantă instituție publică din Botoșani s-a eliberat înaintea sărbătorilor pascale.
Botoșăneancă decedată în noaptea de Înviere! Autoritățile i-au sigilat ușa și au lăsat moarta în casă, de Paști - FOTOGALERIE
S-a întâmplat că femeia de 65 de ani a murit tocmai în noaptea de sâmbătă spre duminică, 24 aprilie 2022, adică de Înviere.Fiindcă nu avea rude și cine să o ducă la biserică, ușa i-a fost sigilată și moarta a fost lăsată în casă de Paști, până la găsirea unei soluții.
HRISTOS A ÎNVIAT! Botoșănenii au primit Lumina, clopotele au răsunat în toate bisericile: Atenţia ne este îndreptată spre cei aflaţi în luptă fratricidă, spre cei care suferă, spre mai marii lumiiGALERIE FOTO&VIDEO
Sărbătoarea Sfintelor Paști fără restricții, fără măști, fără distanțare socială. Hristos a Înviat, în acest an, în mii de inimi de botoșăneni veniți în biserici pentru a primi Lumină.
Minune? Preotul care timp de doi ani a intrat zi de zi în toate secțiile spitalului și nu s-a îmbolnăvit: S-o fi gândit Dumnezeu că are cineva treabă cu mine - VIDEO
Au fost la Botoșani preoți care în pandemie au contactat virusul, iar unii au făcut forme grave ale bolii, fiind nevoiți să stea în spital și apoi în concediI medicale câteva săptămânii. Unii s-au aflat aproape de moarte și cei dragi lor au făcut apel către credincioși să se roage pentru sănătatea lor.
Fără RESTRICȚII, după doi ani de pandemie – UNDE și CUM petrec aleșii de la Botoșani sărbătorile pascale
În urmă cu doi ani, sărbătorile pascale au provocat o importantă undă de șoc printre botoșăneni, dar și la nivel global.Întâlnirile cu familiile au fost interzise, iar preoții au fost cei care au dus Lumina Sfântă în casele botoșănenilor.
Da ce priviri abrupte au toti! Rar intalnesti un zambet. Greu le-a fost anul milionarilor botosaneni!Pentru Omicron> masti nu poatra pentru ca sunt in restaurant. Cum sa mananci ma masca pe figura?! Mai interesant e ca niciunul nu se gandeste la postul Craciunului, dupa ce se vede in poze.
18 decembrie 2021, 14:19
Pentru cei care nu au citit articolul,dar au nesimtirea sa comenteze,la acest eveniment au participat doar persoane care au prezentat dovada de vaccinare!
18 decembrie 2021, 13:31
Ma bucur nespus ca toti oamenii de afaceri nu poarta masca! Sunt un exemplu pentru noi toti!!!Pesemne ca Pandelia s a terminat!!!
18 decembrie 2021, 12:21
Alo vechii patroni ai Botosanilor! Voi ati avut noroc de profesionisti si tineri care au ramas sa munceasca pt voi pe 2 lei! Sa vedem copiii vostri cu cine o sa mai lucreze, pt ca voi ati avut grija sa speriati toti tinerii ca mai sunt 1000 la poarta si aia s-au speriat si au plecat sa lucreze la Iasi, Buc etc
18 decembrie 2021, 11:56
Din 400000 de locuitori ai județului, 100000 sunt copii și tineri, vreo 100000 sunt pensionari, alți 100000 sunt plecați afară si din restul de 100000, muncesc 50000!Până nu se vor lua măsuri severe de obligare a leneșilor să-și câștige mâncarea și statul să nu mai de ajutoare sociale, România nu va progresa.
18 decembrie 2021, 10:58
Sondaj
Ar trebui introduse uniformele școlare obligatorii?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Avem o creștere indiferent de fluctuație, veniți, plecați, pensionați, o creștere cu contract de muncă de 22 de medici. Și să nu uităm că mai avem în continuare concursuri în derulare. Avem două posturi la ATI, concursul ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.9477 lei
USD
Dolarul SUA
4.6725 lei
CHF
Francul elveţian
4.8048 lei
GBP
Lira sterlină
5.8325 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.6467 lei
XAU
Gramul de aur
277.4633 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2453 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2864 lei
AUD
Dolarul Australian
3.3027 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.6568 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2006 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6648 lei
Vremea
astăzi
Botosani
16.1 o C
Dorohoi
14.5 o C
Bucecea
15.8 o C
Darabani
14.0 o C
Saveni
14.9 o C
Ştefăneşti
14.7 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.